utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-10-18 14:54:47
mutat
Lázár: brutális, háborús, hiperdurva kampány jön - avagy a 2018-as parlamenti választás nyitánya #26
Kihúzta a szőnyeget a római-parti népszavazás alól a főváros
http://index.hu/belfold/budapest/2017/10/18/tarlos_istvan_romai-part_mobilgat_kozgyules/
Visszavonta a fővárosi közgyűlés egy korábbi határozatát a római-parti mobilgát építéséről, így okafogyottá válik az erről szóló népszavazás.
A helyi népszavazást Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, III. kerületi önkormányzati képviselő és Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke nyújtotta be, magánszemélyként. A népszavazáson kezdeményezésük szerint a budapestiek vehetnének részt, és az országgyűlési választásokkal egy időben kerülhetne rá sor.
Nem festene jól, ha a pestiek beleugathatnának a saját ügyeikbe a választáson.
2017-10-18 14:34:20
mutat
Orbán nem hátrál #46
"A Fideszben legközelebb a jövő hétfői frakcióülésen kerülhet elő az internetadó ügye. Bár a téma egyelőre nincs napirenden, a kormánypárti frakció tagjai olyan egyértelmű jelzéseket kaptak saját választóiktól, hogy a kérdést egyszerűen nem lehet a szőnyeg alá söpörni - tudta meg az Index fideszes forrásoktól. Mindezek ellenére a lap szerint marad az internetadó, Rogán Antal hétfőn arra utalt a hétfői frakcióelnökségi ülésen, hogy ez Orbán Viktor döntése...."
2017-10-17 16:22:52
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #797
A kommunisták is meg tudták indokolni, miért fosztottak meg mindenkit a magántulajdonától, miért akartak vízerőművet Nagymarosra és atomerőművet Paksra, miért jó a Varsói Szerződés, a kgst és a magyar-szovjet barátság.
Bolsevik lelkületű ember vagy. Boldog lehetsz, hogy közel érzed magadhoz a bolsevik módszereket és a bolsevik lelkületű pártot.
Más magántulajdonát nem vesszük el!
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.TV
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona,
A bibliában parancsolatként szerepel: Ne lopj!
Szólok, hogy a nicked most bekerült az "akiknekahozzászólásátátugrom" halmazba. Fogok én egy kommunistát győzködni? Kellene még egy ilyen ember, aki ennyire érzéketlen a polgári értékekre. Az a baj, hogy nem csak egy ilyen ember van, hanem sok.
2017-10-17 15:23:10
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #791
off Vannak nickek, akiknek átugrom a hozzászólásait és nem válaszolok nekik. Vannak, akiknek ezt meg is mondtam. Mindannyiunknak jobb így. Van egy harmadik kategória is. Ha valaki megkér, hogy hanyagoljam, akkor hanyagolom, de ez egyelőre üres halmaz.
2017-10-17 15:19:32
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #789
1990-ben az egyik szavazatom erejéig az szdsz antikommunizmusát cumiztam be. Erről a pártpalettáról elég nehéz jól választani. Mindig is az volt.
2017-10-17 15:12:05
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #782
2015-ben 400 ezer illegális migránst engedett át hazánkon, most meg a migránsellenesség dicsfényében sütkérezik. Ilyenkor persze kapóra jön egy nemzeti konzultáció vagy a tavaly októberi népszavazás. Érvénytelen volt ugyan, de mégis fényes sikerré manifesztálódott. Mármint azok szemében, akik nem látnak át a szitáján.
2017-10-17 15:02:02
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #779
Utólag már én is okos vagyok. Az 1. Orbán-kormány ciklusa 1998-2002 között, ha nem is volt tökéletes, de számomra elfogadható volt. A fene se gondolta, hogy Orbán doktor azt tanulta meg a vereségeiből, hogy a hatalomért bármilyen eszközt bevethet.
Paks2 esetében mindent bevet, nehogy népszavazásra kerüljön sor. A végén még érvényesülne a népakarat.
2017-10-17 14:46:56
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #777
A manyup itt off, illetve annyiban mégis ide tartozik, hogy a hatalom a manyuppal is görénykedett és Paks2-vel is görénykedik.
1. a te bolsevik beállításoddal elfogadható, hogy egy párt azt ígéri, hogy megvédi a magánpénztárakat és aztán kifosztja őket. Kicsalták a szavazatomat és visszaéltek vele. A fidesz nem kapta volna meg a kétharmadot, ami a kifosztáshoz kellett, ha azzal kampányol, hogy esze ágában sincs megvédeni a magántulajdont.
2. Az állam eladott a tőzsdén egy csomó részvényt, amit a pénztártagok felhalmoztak, de mondhatom azt is, amit a péntárak visszatőzsdéztek (richter, tkom, danubius,...). Visszaveheti ezt azoktól, akik megvették tőle? Ha vettél ilyen részvényt, akkor eljöhet érte az állam?
3. Az állam eladósodott, főleg az mszp-szdsz koala alatt, ez kétségtelen, de jórészt nem a manyupok miatt. Büntethet Orbán doktor hárommillió pénztártagot azért, mert 2002-ben és 2006-ban is ő maga veszített el nyerhető választásokat? 2002-ben Orbán doktor a második forduló előtt ébredt föl, 2006-ban meg hagyta, hogy Gyurcsányék "a szarból hozzák vissza a kormányzást." (őszödi beszéd)
Ennek a hatalomnak nem hiszek. Paks2 kapcsán is a népakarat ellen tevékenykedik.
2017-10-17 13:10:13
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #750
1. Az nem jut eszedbe, hogy egy politikus a népakaratot is képviselhetné a saját zsebe helyett? Ez anarchiát jelentene ugyan, de csak a jelenlegi politikai kasztban jelentene anarchiát. A politikai kasztnak olyanok kellenek, mint te. Akik beletörődnek abba, hogy a politikusok lopnak és akármit ránkerőltethetnek.
2. Paks2 mellett nem érv, hogy Itáliában migránsok kószálnak. Az olaszoknál nem követtek el eddig komolyabb merényleteket a migránsok. Ott a politikusok helyett állítólag a maffia tart rendet.
3. Ha a kormány összevissza kapkod, akkor néha valóban eltalálja népakaratot. A boltzárat  a népakarat ellenére kényszerítette ránk a kormány. Ugyanúgy nem szavazhattunk vagy konzultálhattunk róla, mint Paks2-ről.
4. Érdekes dolog ez a mezei állampolgár. A mezei állampolgár a labancoknál szavazhat az atomerőműről, de nálunk hülye hozzá.
5. Van ahol a kormány nem népboldogíthat. Európa nyugati felében elképzelhetetlen lett volna, hogy hárommillió pénztártagot megfosszanak a magántulajdonától. De a szomszédos Ausztriában  arra is van példa, hogy üzembe sem helyeztek egy megépült atomerőművet. #724
2017-10-17 12:05:40
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #736
"nem vetted észre, hogy nálunk a politikusok álláspontját az üléspontjuk határozza meg"
Nem vetted észre, hogy tele van a hócipőm a politikai pártokkal/kaszttal/bűnszövetkezetekkel.
A te modelledben, amivel a világot magyarázod van kormányoldal és ellenzék. Miközben csak százezer ember akad, aki odáig süllyed, hogy valamelyik pártba belépjen.
Még a mostani kormányoldal is hivatkozik néha az emberekre. Érdekesek ezek az emberek. Ha a kormány migránspolitikáját kellene támogatni akkor hirtelen sok ember van. De ezek az emberek eltűnnek, ha a vasárnapi boltzárról, a 2024-es olimpia rendezéséről vagy Paks2-ről van szó. Ilyenkor nincs szükség az emberekre, hiszen van bölcs kormányunk. A kormány pedig tudja, mitől boldog a nép. Fölkenték népboldogításra.
2017-10-17 11:50:35
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #735
El kell venni Mari néni és Józsi bácsi választójogát! Nehogy már beleugassanak a saját életükbe.
Hétvégén a futóversenyen beszélgettem egy futótárssal. Öt éves korában halt meg az apja. Kiküldték Csernobilba és ott kapott halálos sugárdózist. Ezt megérti Mari néni és Józsi bácsi is.
Ha tőzsdéznél, akkor vállalnál-e olyan kockázatot, aminek kicsi a valószínűsége, de amikor bekövetkezik, nemcsak a tőkédet viszi, hanem még annál is többet?
Csernobil vagy Fukusima hatalmas befektetéssel még hatalmasabb veszteségeket okozott.
Atomerőmű közelében élnél szívesebben vagy egy naperőmű mellett?
Felejts el a pillanatnyi ellenzéket és kormányoldalt! Paks1-et még a diktatúrában építették, azóta megbukott az egypártrendszer, az mszmp, az mdf, fkgp, kdnp, mszp, szdsz, fidesz és bekerült a parlamentbe a  miép, jobbik,, lmp. És van egy csomó választó, akinek nincs pártja vagy ide-oda szavaz, de nem akarja Paks2-őt.
2017-10-16 15:03:10
mutat
A többség elutasítja Paks II.-t #724
Soha nem kapcsolták be az osztrák atomerőművet, mert a polgárok ellenezték
https://mno.hu/kulfold/soha-nem-kapcsoltak-be-az-osztrak-atomeromuvet-mert-a-polgarok-elleneztek-2393794
A parlamenti vitában azonban a kormány által beterjesztett szakértői anyag kapcsán több biztonsági hiányosságra is rámutattak, az ÖVP politikusainak többsége pedig ennek nyomán – atomenergia-párti véleményük ellenére – a zwentendorfi építkezés ellen foglalt állást. A kancellár nehéz helyzetbe került: a parlamentben nem volt meg az ügy támogatottsága, még saját pártjának vorarlbergi képviselői sem szavazták volna meg, hiszen éppen akkor küzdöttek egy svájci atomreaktor építése ellen.
Ezért aztán 1978 közepén Kreisky kancellár, aki korábban alkalmatlannak találta a kérdést arra, hogy népszavazáson döntsenek róla, mégis úgy döntött, hogy referendumot tart az atomenergia használatának ausztriai meghonosításáról. Úgy gondolta, hogy egyértelmű többség fog felsorakozni mögötte, ezért aztán saját politikai jövőjét is a népszavazás eredményéhez kötötte. A november ötödikére kitűzött referendumot intenzív kampány előzte meg mindkét oldalon: az atomenergia pártján szállt síkra az SPÖ mellett a gyáriparosok, illetve a szakszervezetek szövetsége is; míg az ellenoldalon széles civil összefogás alakult ki, de a szociáldemokraták szakadárjai is csatlakoztak a kampányhoz.
A közvélemény-kutatások továbbra is atomenergia-párti többséget mutattak. A népszavazáson mégis meglepetés született: a választópolgárok közel kétharmada ment el szavazni, és 50,5 százalékuk az atomenergia ausztriai bevezetése ellen, 49,5 százalékuk amellett tette le a voksát.
2017-10-16 14:57:24
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #64550
A pár évvel ezelőtti orosz ingatlanvásárlási láz valamelyest alábbhagyott Magyarországon, helyüket a kínaiak vették át.
http://www.origo.hu/gazdasag/20170427-a-kinaiak-egyre-tobb-ingatlant-vesznek-magyarorszagon.html
Érdekesek ezek az illiberális államok. Egyesek hatalmas vagyonokat halmoznak föl anélkül, hogy vaj lenne a fejükön vagy lenne valami a fülük mögött. Mégis jól jön nekik egy drága budai ingatlan, ha netalán még illiberálisabbá fajulna odahaza a helyzet.
Köztes helyzetben vagyunk. Honi milliárdosaink, oligarcháink és strómanjaink is előszeretettel vesznek luxusingatlanokat és yachtokat külföldön.
2017-10-16 14:18:06
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #64537
"a folyamatban lévő ügyek számát tekintve"
Az ügyek súlyát vizsgálta valaki?
Nem tudom, hogy az NVI kigyúrt kopaszai beleférnek-e az uniós jogba, de az biztos, hogy a demokráciára majdnem akkora veszélyt jelentenek, mint maga az NVI. Az NVI-t nyugodtan át lehet keresztelni Népszavazásokat és Népakaratot Gátló Intézményre. A hatalom transzmissziós szíja.
2017-10-16 14:09:57
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #64536
Nem kell feltétlenül külföldre menni. Az előző két "elmúltnyolcévben" is előszeretettel használtak kettős mércét az éppen hatalmon levő rezsimek. Lásd a #64533-ban említett példáimat, de vannak még példáim bőven. Sajnos.
2017-10-16 13:48:17
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1419
A hajrában némileg váratlanul egyenlítettek a hazaiak Josip Knezevic büntetőjével, amely után a hevesen reklamáló Thomas Dollt elküldte a játékvezető a kispadtól. A folytatásban nem esett több gól, így a Ferencváros egy ponttal távozott Felcsútról.
Orbán - Kubatov 1:1
2017-10-16 13:39:41
mutat
Mi lesz veled Magyarország? #64533
Az EU nem fogékony a bűntettekre. Szerintem a demokrácia és az alkotmányosság elleni bűntett volt, amikor 2006-ban a kormány alá tartozó rendőrség utcai harcászatot rendezett az engedélyezett nagygyűlés ellen.
De lehet, hogy mégsem volt bűntett. Az EU-t nem érdekelte különösebben, Gyurcsányék még ki is tüntették a rendőri vezetőket, a fidesz meg láthatóan beérte azzal, hogy áldozatok vannak ugyan (pl. Révész Máriusz), de egy fia felelős nincs.
Szerintem a nyugdíjpénztárak kifosztásának ténye és módja is bűntett volt, de az EU lenyelte azt is.
2017-10-13 16:59:52
mutat
Tízezrek tüntetnek a CEU-törvény ellen a Parlamentnél #1010
A kormány vért izzad, hogy a saját maga által keltett problémát megoldja.
De addig sem foglalkozott az igazi gondokkal: egészségügy, iskolai oktatás.
2017-10-13 16:56:05
mutat
Hagyd a tőzsdet lazulj foci van #1416
A bedőléssel nincs gond.
Árulkodók a szavaid:  " majd elkezdődne egy piaci építkezés".
Aha. Magától elkezdődne.
Nekünk kell elkezdenünk. Vannak rá módszerek, csak mi mindig föl akarjuk találni a magyarviaszt a spanyolviasz vagy németviasz helyett. Bármelyik módszer átvehető a kettő közül és magunkra szabható.
Teljesítménykényszer is van, mert egyre inkább úgy fest, hogy a hazai rendezésű EB-re sem fogunk kijutni.
2017-10-13 16:38:38
mutat
DAX #213509
Elkaptam egy short skalpocskát 16:30-16:34 között, de ma már tényleg nem húzgálom többet a dax bajszát.

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE