Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa ma, 15:39
Előzmény: #82212  Sehmet
Aki háborúzik, az hazudik. Nem tehet mást. Egyébként maga a technikai ugrás, ki irányít és mit, adja a csodálkozást. Na persze egy barlangba a háborútól messzebb nem igazán lehet megmagyarázhatóan rejteni dolgokat. De még egyszer nem csak "normális hazudozás" folyik, hanem az irányítás elvesztéséből fakadó helyzet. A Baltikumban is ezt történt valszeg és most Romániában is.
Sehmet
Sehmet ma, 12:31

Összevissza hazudoznak az ukránok, egy szavukat sem lehet elhinni! Nem különbek, mint az oroszok és a fehéroroszok. Mondjuk ez abból a szempontból érthető is, hogy mindháromnak a Kijevi Rusz volt a "bölcsője".
.
Ezt is megpróbálták letagadni!
.
https://www.portfolio.hu/global/20260606/ukrajna-szint-vallott-az-ovek-volt-a-titokzatos-fegyver-bocsanatot-kertek-nato-orszagatol-841660
Murdoch ma, 11:26
Előzmény: #82210  Shortelek
Nem tudom mit kéne tennem, ha a frontra vagyok kíváncsi, akkor se orosz, se ukrán propagandaoldalakat nem nézek. Mellesleg a náci rezsim mutatványai miatt aggódj inkább, jeleztem nem1x, hogy nem százasok:
https://www.portfolio.hu/global/20260605/egyre-durvabb-a-konfliktus-lehet-hogy-orokre-elvesztette-egyik-legszorosabb-szovetsegeset-ukrajna-841628
Shortelek ma, 07:27
Előzmény: #82208  the_outsider
Papagáj kommandó:))
the_outsider péntek, 19:07
Előzmény: #82207  Murdoch

:)         
Neked már volt olyan, hogy sikerült komolyan venni magadat?
Murdoch péntek, 17:44
Előzmény: #82206  the_outsider
Nekem 8, hogy megint sopánkodsz valami szalmaszálba kapaszkodva, nem számít.
Ha odáig nem jutottál el, hogy a britek a city hatalmával mit jelentenek a kontinensen, akkor az egész európából nem értesz semmit. Tökmindegy hogy EU, vagy nem eu. Kanadával kapcsolatban meg az eus birodalmi irányultságú tünetekre céloztam, neked jött a szokásos trumpi kitörésed. 
Ajánlanám a figyelmedbe pedig Kanada-USA viszonyát Trump ELŐTT, mert a hidegháborúban gyakorlatilag az usa volt a góré, vagy ott volt a Third option, amikor megpróbálta Kanada lerázni magáról az usát, amit el is söpört a NAFTA. De még film is készült a yenkik mutatványáról:
https://www.imdb.com/title/tt8417800/
Sok sikert a további lódításokhoz, ha szerinted Kanada mumusa Trump, kb ennyit értesz az orosz-ukrán dologból is, ez sem számít, ha ettől jobban alszol.
the_outsider péntek, 17:23
Előzmény: #82199  Murdoch

"Túl sok itt már a lódítás, "        
Akkor már téged is zavar a lódításaid mennyisége?          

"És ugye én vagyok a propagandista."          
Ki más lenne? Állandó(!) folyamatos reagálás, ha valami olyan megszólalás van, amire szerinted lehet reagálni putyin-t védő semlegesítő módon (jelezném, hogy putyin kezdett háborút; nem pedig Németország vagy az EU, felesleges keverned). Vagy ha nem ez, akkor az EU egyoldalú basztatása (= burkolt putyini propaganda).         
Ráadásul ez a primitív logika, amivel nyomod, ami abból jön, hogy azt gondolod, hogy mindenre reagálnod kell, még akkor is amikor csak hülyeségek jutnak az eszedbe.        
Főbb irányvonalak a reakcióidban: az EU-val az a baj, hogy 'A'.         
Később: az EU-val az a baj, hogy olyanokat tesz, amivel küzd azért, hogy ne legyen 'A'.   'A'-val jelöltem egy valamilyen állítást.            
Vagy a legutóbbi írásomra tett kimagaslóan magasröptű reakció:       
Ez írtam: "Kanada közelítését az EU-hoz már akkor érdemes lett volna felvetni ..."        
Erre a reakció: "Kanada államformája alkotmányos monarchia, III Károly a góré. Tehát kívánságodra itt van fél lábban Európában"         
Ami így látványosan egyrészt semmibe veszi, hogy én az EU-ról írtam, és nem Európáról, másrészt azt is hogy még az angolok sem EU tagok. De valóban reagáltál valamire, amire legalábbis így semmi értelme nem volt.        
Nekem ez így egy tiszta propagandista jelleg, és igazán nem is változott évek alatt sem, pedig már többször is jelezve lett, hogy mitől vagy feltűnően propagandista.
Murdoch péntek, 12:13
Előzmény: #82203  Shortelek
Nem is írtam ilyet, de nyugodtan kicserélheted storm shadowra is. Hivatalosan nem fogják mantrázni, de amikor orosz mélységi területeket komoly támadás ér, akkor ott erős a gyanú, hogy vmi Ukrajnában összelegózott cuccról van szó, kék-sárga matricával, ne foglalkozz azzal, hogy nem kaptak papíron ténylegesen Taurust az ukránok. Itt éppen az orosz szomszédság miatt (...) rettegő britek mutatványa, ukrán forrás, mielőtt zsigerből nekiállsz oroszbérencezni:
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2026/05/28/8036745/
+
https://telex.hu/kulfold/2025/04/02/orosz-ukran-haboru-amerika-befolyas-nemetorszag-kijev
De amúgy nem proxy, nem beavatkozás, meg segítek jó, hogy honnan épült fel a bullshit:
https://444.hu/2022/01/27/nemetorszag-segit-5000-sisakot-kuldenek-ukrajnanak
Amúgy nincs bajom a hétfő rettegéssel, az teljesen rendben van, csak az utána mantrázott keddi orosz összeomlással + a szerdai mosógépchipes ökörségekkel, ez megy évek óta, vmi új lódítást kellene már kreálni.
Shortelek péntek, 11:47
Előzmény: #82202  Murdoch
Mikor adták oda a németek a taurust? Nem vagy hűlye csak elfogult.
Murdoch péntek, 11:30
Előzmény: #82201  bigyula
És? Orosz rakéták robbannak Németországban, vagy német rakéták robbannak orosz mélységi területeken? T-72-esek masíroznak Berlinben, vagy német Leopárdok masíroztak Kurszkban, újrázva a második világháborús tankcsatát? Értem én ezt a nagy fenyegetettségi dumát, csak nem vagyok teljesen hülye. Természetesen az usa is retteg Irántól, ezért lövi most szét az országot, igaz elmondja Trump, hogy az olajért jött, de sebaj. A nukleáris fegyverekkel kapcsolatban felhívnám a figyelmet:
https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/32939.jpeg
Természetesen Európa keleti részén régóta elhelyezett yenki nukleáris fegyverek nem jelentenek fenyegetést Oroszországra. Kalinyingrád esetében meg felhívnám a figyelmedet, hogy milyen a megközelítése, logisztikai elérhetősége, egészen más káposzta, mint egy 1000 km-es frontvonal. És hozzátenném ha a németek nekiállnak ezerrel fegyverkezni akkor elsődlegesen NEM az oroszok fognak rettegni, gondolom majd kitalálod, hogy valójában hol lesz gondterheltség. De nem ez a lényeg, az eu bebújt valami sunyi kettős mérce mögé, kéne oda is egy hazai méretűhöz hasonló tisztítótűz, félrelökve a gender, migráció, zöld, kamudemokráciás stb. baromságot. Semmi bajom nem lenne az európai haderővel, akkor legyen az erő nyelve, pragmatikus politika, nem valami ideológiai hiszti. De mint ahogy írtam, nem az oroszok fognak ezen elsődlegesen háborogni, hanem az usa, szvsz. Szóval nem kell meglepődni azon se, hogy kissé recseg-ropog már a nato is, ami kb. 80%-ban az usa.
bigyula péntek, 10:34
Előzmény: #82199  Murdoch
Tehát, most ott vannak Lengyelország határán az oroszok, vagy nincsenek ott Kalinyingrádban? Fehéroroszországból is indítottak támadást 2022-ben Ukrajna ellen az oroszok, vagy nem? Ha igen, akkor csak ott vannak Fehéroroszországban, azaz Lengyelországgal határos területen, ahol rendszeresen tartanak hadgyakorlatokat. Sőt nukleáris fegyvereket is telepítettek oda.
Shortelek péntek, 10:24
Előzmény: #82195  Murdoch
 ÍMuszka vereség idővel történelem lesz, putyler darázsfészekbe nyúlt, szopni fog.
Murdoch péntek, 10:23
Előzmény: #82198  bigyula
És ugye én vagyok a propagandista. Szóval kezdjük azzal, hogy akkor a vesztes fél szöveg nem jött be, az agyonvert németek a világ cca 4. legnagyobb gazdasága, a világháborút követően az eredeti területeinek kb. 15% sem veszítette el. 
És a szomszédai miatt aggódik, az akkor Lengyelország? Fehéroroszország? Ukrajna? Merthogy kissé odébb vannak az oroszok, Kalinyingrádot leszámítva. És akkor a többi ország ne aggódjon a német fegyverkezés miatt, ők mára már jó fiúk lettek, ellentétben a gonosz orosz mumussal? Meg ugye az a mantra, hogy száz év alatt érnek el az oroszok Lembergig. Hagyjuk már. Túl sok itt már a lódítás, nyakig vannak a németek az ukrán buliban, gondolom nagyon szívesen vennének revansot a második világháborús orosz dózer miatt, meg rogyásig van érdekeltségük Ukrajnában, meg hát mégiscsak ők az eu motorja. 
bigyula péntek, 09:56
A németek nem akartak nagy hadsereget, de fenyegetve érzik magukat. Ahogy a japánok alkotmányos semlegességét is lassan kikezdeni a szomszédai viselkedése.
bigyula péntek, 09:54
100 év múlva az ukránoknak is azt fogom mondani. Jelenleg az, hogy elkezdődött egy háború 4+ éve, az tény, történelem. Az, hogy mi lesz a vége és mikor, az pedig még a jövő.
Shortelek péntek, 09:36
Előzmény: #82191  GrizzlyG
Hülyeségeket beszélsz, MP nem áll keresztbe az ukrajnai támogatásoknak.
Murdoch péntek, 09:35
Előzmény: #82194  bigyula
Majd akkor idővel mondd az ukránoknak is, hogy tessék tudomásul venni, hogy az orosz agresszió történelem. A vesztes fél duma ócska panel, nem ez volt a lényeg. Szíveskedjél kinyitni a szemedet, hogy a mindkét világháborút elvesztő német birodalom hogy áll most, hogy lett egyesítve és hogy építi ki újra a kontinens legnagyobb haderejét. 
bigyula péntek, 09:31
Előzmény: #82193  Murdoch
Idén van a Mohácsi vész 500. évfordulója. Még egy népnemzethy hozzászólást sem láttam, amiben kikelnének a 150 éves török megszállás ellen. Persze az is rendben volt, hogy orbánc haverja a török elnök. 
.
Trianon pedig - tessék már tudomásul venni - történelem. Így jártunk, mivel a vesztes fél oldalán voltunk. Persze, ezt sikerült megismételni 20 évvel később.
Murdoch péntek, 09:24
Előzmény: #82190  Shortelek
Csak xólok, hogy amúgy tegnap volt évforduló, a 'kis' világodat nem az oroszok tették tönkre örökre, hanem a birodalmi gondolkodású, elnyomó és gyarmatosító angol-francia duó.
Murdoch péntek, 09:20
Előzmény: #82189  the_outsider
Már leírtam párszor, Kanada államformája alkotmányos monarchia, III Károly a góré. Tehát kívánságodra itt van fél lábbal Európában. Az őslakosokat persze senki nem kérdezte meg az évszázados angol-francia marakodás közepette. Merthogy ezekre amúgy baromira érzékenyek vagytok, de szigorúan csak az ex szovjet befolyási övezetben. És csak az óvódás szinten lévők hihetik azt, hogy ha Trump el is távozik, akkor az esetleges új demokrata vezetés majd tátott szájjal nézi, hogy kiépül vmi európai birodalom a kárukra, Kanadástul. Már azt is leírtam, hogy Gröndlandhoz is annyi köze van európának, hogy semennyi, földrajzilag-lakosságilag és az észak-amerikai kontinenshez tartozik. CSAK politikailag tartozik az európához, akik természetesen igényt tartanak rá, de az ukrán függetlenségért meg könnyes szemmel küzdenek. Teljesen jogosan érdeklődik Trump a térség iránt, a módszer persze egy dolog. Lehet hülyének nézni másokat, mit számít. És azt is leírtam, hogy lehet építeni az erős, birodalmi európát, de akkor a demokrácia ott nyomokban marad meg. Most majd integrálják Moldovát, az is egy vicc, román lakosság, román vezetők, román nyelv, de azért külön ország, remélem mutatnak pár szamárfület mondjuk a skótoknak, hogy bezzeg ők függetlenek. És csak azért hoztam fel őket, mert eklatáns példa hogy lehet elcsalni egy eus népszavazást, trükközni a szavazóhelyiségekkel, mert ugye orosz befolyási kísérlet rossz, nyugati jó. 
GrizzlyG
GrizzlyG péntek, 08:00
Szerencsére Magyar Péter békepárti, így a háborúpárti hiénák mostantól kussban lesznek. 
Shortelek péntek, 07:02
Előzmény: #82189  the_outsider
A muszka trollokat nem zavarja az ellentmondás amit egyszer így, másszor úgy próbálnak eladni.
the_outsider péntek, 01:37

Érdekes megközelítés az, hogy egyszer valaki azt mondja, hogy az EU-val az a baj, hogy súlytalan, máskor meg azt mondja, hogy az a baj vele, hogy olyan lépéseket tesz, amivel egyre kevésbé lesz/lehet majd súlytalan.        
Ugyancsak érdekes megközelítés az, hogy valaki azt mondja, hogy az EU-val az a baj, hogy harcászatilag elenyésző, máskor meg azt mondja, hogy az a baj, hogy fegyverkezik, és próbálja növelni a hadi képességeit.       
Kanada közelítését az EU-hoz már akkor érdemes lett volna felvetni (vagy elkezdeni) amikor megfenyegette őt a dicsőséges Trump világfőnök. Az ötlet izgalmasan jó elgondolás (és az volt már akkor is).
Murdoch csütörtök, 22:29
Előzmény: #82187  Shortelek
Nyilván, ettől még nem fognak az oroszok nyakába sem borulni a lengyelek, az fix. 
Az ukránok meg nem oldanak meg semmit, a nyugati támogatásoktól függenek, majd az usa-oroszország dönti el, hogy mi lesz. És ugye mondtam, hogy birodalomépítés zajlik, nagykanállal akarja felfalni többek közt Ukrajnát - az EU.
https://www.cnbc.com/2026/06/04/finland-stubb-eu-canada-turkey-norway.html
"Finnish President Alexander Stubb said the European Union needs to expand to project power on the global stage."
Remélem érthető a miért. A rossz hír, hogy ezt aligha fogja tolerálni az usa, tökmindegy melyik elnök, szvsz.
Shortelek csütörtök, 20:30
Előzmény: #82186  Murdoch
"Lublin ugyanakkor hangsúlyozta, hogy továbbra is Ukrajna szövetségesének tekinti magát a függetlenségért és a területi integritásért vívott harcban."
Erre a változatlanságra gondoltál, majd a többit megoldják az ukránok, vedd ki puytler valagából a fejed, ô az agresszor, a többit majd az ukrán nép megoldja a hábirú után, ennyike.
Murdoch csütörtök, 18:34
Előzmény: #82185  Shortelek
Úgy érted, hogy a lengyelek oroszbérencezésből szedték le az ukrán zászlót, vagy mi? Tényeket írtam, elhiszem, hogy te elvesztél a Zé rezsim valagában, de az nem az én bajom. A százmillió dolláros energiaügyes lopással meg az volt a baj és azon rágott be az ország, hogy az energia infra védelmének kiépítése nem történt meg rendesen, merthogy a pénz el lett lopva. Legfelsőbb szinten. Aztán csak nézték, hogy szétlőnek mindent az oroszok és felárazták az égbe a javítást... Meg ugye biztos szelektív a memóriád, hogy nem emlékszel, hogy Zé ki akarta lőni a korrupcióellenes ukrán hatóságot, csak megmondták az EU-ban, hogy onnantól zéró lové. Az országot irányító hőseid ugyebár, gondolom Jermak is az ígéretéhez híven a fronton van...
Shortelek csütörtök, 15:10
Előzmény: #82184  Murdoch
Ez megint csak egy erős  ukrán ellenes kirohanás volt, muszka nyalintás mellett, kurvára fordítva ülsz a lovon.
Murdoch csütörtök, 10:11
Előzmény: #82183  Shortelek
Ja, tudom Elek, a nagy háborús zűrzavarban nem vették észre, hogy lopnak. Meg küzdenek ellene, ne fárassz, az év szerecsenmosdató díjas kommentje, már csak éppen még Zét nem buktatták le a yenkik. Nálunk a ner sem vette észre, hogy eltűnt sok százmilliárd, mert rengeteget dolgoztak, építették az országot. Egyéb hülyeség? Közben bukik ki a náci vonal is, amiről azért nem egyszer volt szó:
https://www.portfolio.hu/global/20260601/melyul-az-upa-botrany-ukrajna-szovetsegese-nagyon-kiborult-meg-az-ukran-zaszlot-is-leszedik-840422
Az innovációt hagyjuk, nyilvánvalóan van, csak éppen ömlenek a nyugati fegyverek, drónok hozzájuk, miután ez nem az ukránok háborúja, hanem a nyugaté. Azzal meg lehet álmodozni, hogy pölö az oroszlakta Krímet feltétlenül vissza kell foglalni, csak éppen annyi az esélye, mint hogy az usa visszaadja Hawaiit az őslakosoknak. Értelme nulla, előbb lesz atomháború. És ha nem vetted volna észre, egyre többen mondják nyugaton, hogy tárgyalni kell az oroszokkal. Na vajon miért.
Shortelek csütörtök, 09:54
Előzmény: #82182  Murdoch

"Miért állt volna az ukránok oldalára?"
Azért mert Ukrajna a hazáját védi egy, szar, betolakodó, terrorista orkokkal szemben.Most már talán nem annyira fontos, hogy támogassuk az ukikat, mert mi nem igen tudnánk hozzá adni ahhoz amilyük van, szerencsére beindult náluk az innováció, egyre jobb fegyvereik, rakétáik vannak és ha nem jön különösebb gikszer ezt a muszkák el fogják veszíteni, bármennyire is erőlködik a háborús bűnös terrorista putyler. Leállhatnál az ukrán korrupció narratíváddal, mert ők is küzdenek ellene, abban a helyzetben nagyon nehéz betartatni a hatályos törvényeket, de ezt te nem érted, neked marad az ork propaganda.
Murdoch csütörtök, 08:56
Előzmény: #82180  euler
Miért állt volna az ukránok oldalára? Miután úgy bántak, ahogy a náluk élő nemzetiségekkel? Meg miután megnyert egy választást egy közpénz eltüntetős nerrel szemben, pacsizzon a még korruptabb ukrán rezsimmel? Netán humanistaként elvárnád a fegyverszállításokat Ukrajnába? 
Azt honnan veszed, hogy nem akarja gyorsítani a folyamatot az Unió? Mert azért tekerjük vissza az időt, az asap tagjelölti státuszt még elég sokan pártolták:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220301/rendkivuli-bejelentes-a-kormanytol-tamogatja-az-ukranok-azonnali-eu-csatlakozasi-targyalasainak-megkezdeset-530023
Ursula meg naponként kijelentette, hogy gyorsított eljárással kell felvenni Ukrajnát. Idézem többek közt:
"Fel kell gyorsítani Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz, mert a csatlakozás a legerősebb biztonsági garancia – jelentette ki Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésen."
És elég sokat agyaltak, hogy legyen könnyített eljárás, csak abba lehet belereccsene az amúgy is sérült európai demokrácia. + Ti abba a hibába estek, hogy itt van MP és minden zűrzavaros kívánságotok teljesül. Túrót. Én kifejezetten örülök, hogy az orosz energiával is pragmatikus, Ukrajnával is távolságat tart, csak maradjon is így, ne tolódjon el a bukott európai baloldal irányába. Aminek azért erős az esélye.
Dehogynincs
Dehogynincs csütörtök, 06:35
Előzmény: #82180  euler
Ez a gondolatmenet ott dől meg, hogy 
1. Orbán sem állt volna az ukránok oldalára, ha megteszi azt, amit MP megtett.
2. OV is a fidesz vonalon maradt volna és kisebbet bukott volna áprilisban a választáson.
3. OV is hazahozta volna ezeket az uniós pénzeket és eladhatta volna úgy, hogy sikerült megegyezni a kárpátaljai 11 pontban.
A gondolatmenetednek viszont valószínűleg szilárd alapja az, hogy OV keresztbe feküdne a támogatásnak, a csatlakozásnak és sumákolna, amikor Oroszországot ítéli el az EP.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek