Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Szép hét volt, bár 12700, folyamatos csorgásnál nehéz volt eldönteni, hogy visszateszt vagy folytatódik a korábbi le trend. Mivel a péntek is izgalmas volt, egy adagot én is eladtam a napi maxon, nap végén. Jövő hetet meglátjuk, addig is jó pihit mindenkinek!
Amíg Farkasfu és Fibonacci itt volt akkor volt élet és volt sok jó rajz, elképzelés rövid-közép-hosszú távon… Nagyon sajnálom hogy elüldözték őket!! Én inkább funda alapon kereskedek de nagyon jó volt a TA megerősítés vagy éppen cáfolás!! Most ez van… Meg jó hogy Gyula beteszi az elemzéseket (nagyon köszönöm ez úton is)!! Én dolgozom és napi szinten elég kevés idom van kibogataszni a hírek közül azt ami számomra fontos! Elképesztő hasznos volt mikor a 2 profi (Farkasfu és Fibonacci) megosztottak az elképzeléseiket a be és a kiszallokkal kapcsolatban! Ők sosem mondtak hogy ez vagy.az lesz… nem tudom miért kellett elüldözni őket…🥲🥲🥲
Adom, jól lenne itt is egy kicsivel több chat aktivitás, hogy akkor merre az előre a ricsivel! Egyébként régóta olvaslak benneteket nap mint nap itt; és a többi blue-ban is, egy élmény minden komment.
Igen, az OTP-MOL-ban sok a speka,aki több időt figyeli az árfolyamot és itt van. A sok napizó-day trader is ott sok. Richternél benézők vannak a fórumba, napi 2-3 alkalommal én is. De szép pihenő előtti nap volt ma-napi maxos zárással-3 milliárd ft feletti forgalommal.
Amúgy nekem is ez az egyik bajom, hogy nincs itt élet. Több kis pappe fórumja jobban pörög, mint ez. :( Pedig én szeretem ha jönnek a vélemények, chartok stb. De sajnos a fórum aktív, tapasztalt tagjai nem igazán Richtereznek, ahogy látom OTP-ben, MOL-ban mozognak...
Ennyire közvetlen kapcsolat nincs szerintem, pl. július 23-n volt az USD-ben lokális csúcs 321 körül, a Ricsi meg aznap volt kb a legmélyebben 11610-nél. De egy ekkora vágta után mindenképpen grat a nyerőhöz, az már zsebben van!
Z 13000, az kb 165k a zárásban, több, mint 3 mrd forgalom. Ez nagyon szép heti zárás lett így! A 12800ról fordult, a visszahűtött RSI után akár jöhet az új felkör! Jó hétvégét mindenkinek!
Jó napot! Igen, én is így látom, hétvége előtt vagyunk,alacsony forgalmú nap ez. Kicsi pihenő! A Szlovén KRKA-teljesítménye elképesztő 24-hónapos időtávon. 130-260 euróra ment, tehát pontos duplázódás. A P/E-ről nem is besélve.
Abban egyetértek, hogy egyetlen, tetszőlegesen kiválasztott időszakból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, és természetesen a MOL, az OTP és a Richter eltérő üzleti modellje miatt sem tökéletesen „alma-körte” összehasonlításról van szó.
Viszont én nem állítottam, hogy a Richter rossz vállalat lenne, vagy hogy ebből az egy időszakból általános következtetést kellene levonni a jövőre nézve. A konkrét állítás mindössze az volt, hogy ha valaki 2022. március 7-én e három részvény közül választott, akkor az addig eltelt időszakban a Richterrel kisebb teljes hozamot ért el, mint a MOL-lal vagy különösen az OTP-vel. Ezt szerintem teljesen legitim utólagos teljesítmény-összehasonlításként megtenni.
Az árfolyam és a hozam kérdésében pedig valóban pontosítani kell: árfolyam-emelkedésben a Richter 90,8%-kal valamivel megelőzte a MOL 86,5%-át, de az osztalékokat is figyelembe véve a MOL teljes hozama magasabb. Ez nem az állítás utólagos megváltoztatása, hanem éppen a teljesebb összehasonlítás.
Az MTEL és az Opus természetesen hozzátehető a képhez, de az eredeti összevetés kifejezetten a három nagy hazai blue chipre, az OTP-re, MOL-ra és Richterre vonatkozott. Ha ezt a kört menet közben az összes lehetséges magyar részvényre kibővítjük, az már egy másik kérdés.
Abban viszont teljesen egyetértek, hogy egyetlen múltbeli időszakból nem következik, hogy a Richter a jövőben is alulteljesítő lesz. Én sem ezt állítottam. A vita egyszerűen arról szólt, hogy az adott időszakban melyik befektetés mennyit hozott. Ebben pedig az árfolyam és az osztalék együttes figyelembevétele a korrekt megközelítés.
Az összevetést te tetted, ha valaki erre reagál, az bajosan lehet félrevezető. Eddig árfolyamszintről beszéltél, most màr hozamszintről, csak hogy mégis igazad lehessen egy olyan összehasonlításban, ami értelmetlen, alma-körte kategória a szektoriális különbségek, vállalati sajátosságok, stb. miatt. Ráadásul egy megfelelően különleges eseményt/időszakot nézve (pl Covid, orosz-ukrán háború kirobbanása, Trumpi agyalgásai/short-long pozíciója) ez az összehasonlítás még nagyobb kilengéseket vehet figyelembe, így szélsőséges megállapításokat tud eredményezni. Értem, hogy azt akarod ebből kihozni, hogy a Richterrel lehetett az utóbbi években a legkevesebb pénzt keresni ebből a 3részvényből, de ez egyrészt a mi lett volna, ha kategória (oda fektetek be, nem ide); másrészt az MTEL, vagy az Opus esetében még többet lehetett ezen időszak alatt keresni, ha csak a blue-kat nézzük. A teljes képhez ezek is hozzátartoznak; ebben egyetérthetünk, ugye?
-2026-július 01-től van ez a piacon-első eredmények az eladásokból majd a Q-3-jelentésben. -Az Európai Bizottság forgalombahozatali engedélyt adott Richter Gedeon Nyrt. a FYLREVY® (DONESTA® néven fejlesztett Estetrol hatóanyagú gyógyszer) készítményre, hormonpótló terápiaként (HRT) posztmenopauzális nők ösztrogénhiányos tüneteinek kezelésére. A döntés alapja az Európai Gyógyszerügynökség („EMA”)
Ez az összevetés önmagában félrevezető. Attól, hogy egy konkrét időszakban a Richter 90,8%-kal, a MOL pedig 86,5%-kal emelkedett, még nem következik, hogy a Richter teljesítménye jobb volt. Az osztalékot is figyelembe véve a MOL teljes hozama magasabb volt, tehát a teljes befektetői megtérülés szempontjából a MOL megelőzte a Richtert. Az OTP pedig mindkettőt messze felülmúlta. A „csak, hogy a tényeknél maradjunk” fölényeskedő megjegyzést pedig visszautasítom: éppen a teljes kép ismeretében érdemes a tényekről beszélni
Z 12800 Hatalmas 130k-s pakkot dobtak a piacra. Visszatért a záróban lekötős téma, a nagyok megint adják. Jöhet a q3 jelentésig a csorgás. Tényleg ezt a részvényt úgy kell kezelni, mint a Nutexet meg hasonlókat, ha van benne 2-3 nap speka rally, azonnal dobni kell.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.