Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Előzmény: #84016  CyrusTheGreat
#84045
Van infláció. Ott van a statisztikákban feketén-fehéren.
Placi82 ma, 20:27
Előzmény: #84039  Tibor78
#84044
Sztem most mikor mindenki a hiperinflat meg adósság elengedest vár. Pont az ellenkezője lesz, nagy penztomeget fognak el égetni. Szerintem újra értéke lesz a pénznek, csak nem sok embernek lesz:). Ki szivatyuzak a fölös penzmennyiseget a piacról, valahogyan megoldjak. És utána évek múlva, mikor már senki se várja, akkor lodul meg nagyon az infláció és az eszkozarak emelkedese. Én azt az egyet megfigyeltem, hogy amit a piac, és a tömeg vár annak az ellenkező scenario ja valósul meg. Nézzetek vissza a 2000 tol a gazdasági történelmet, ez történt.🤣 
CyrusTheGreat ma, 19:50
#84043
https://welovebudapest.com/cikk/2020/8/10/igy-lesz-az-elhagyatott-andrassy-uti-palotakbol-elegans-hotel-bepillantottunk-a-szinfalak-moge
Másfél év és kb 200 új hotelszoba (120 háromcsillagos) a világörökségi helyszínen. Most hagyjuk a mintaszoba gusztustalanságát, de remélem, sok Airbnb-s “befektető” fog még odáig izzadni.
berlini ma, 19:35
Előzmény: #84027  Placi82
#84042
Próbálsz a lelkére hatni.
Érveid nincsenek.
A tény azonban az, hogy Japánban még 5 év és a világrekord mértékű államadóság a jegybanknál landol.
Ja és még egy megjegyzés.
Ennek semmi köze nincsen a japán fegyelmezettséghez.
A kinai kommunistákhoz sem.
És amúgy meg az EKB ugyanazt csinálja. Az olasz és görög állampapirok több mint egyharmada már az EKB-nál landolt. Itt persze nem lesz olyan gyors automatizmus, hogy ezek az EKB könyveiben szereplő államadóságok el is legyenek törölve, de az első lépst most tette meg au UNIÓ ebben az irányban, amikor 400 milliárdnyi Úniós hitelfelvételről döntöttek.
CyrusTheGreat ma, 19:29
Előzmény: #84036  impudent
#84041
Köszönöm, nekem a rendszerváltás előtti magyar film az egyik hobbim, de muszáj kontextusában vizsgálni a dolgokat. És nem véletlenül hoztam fel a Megáll az időt, az Oroszlán ugrani készül elkészülésének ideje és körülményei jobban mutatják be azt a szituációt, amit szvsz annak a filmnek nem sikerült átadnia. Ha meg hozzávesszük, hogy a film rendezője pár évre rá disszidált, akkor még szebb a sztori, valaki egyszer igazán megírhatná, van íve, konfliktusa és tanulsága.
Érdemes retrospektív vizsgálni a dolgokat, a jelent és a jövőt is könnyebb lesz értelmezni - az ingatlanpiacon is.
impudent ma, 19:16
Előzmény: #84037  Murdoch
#84040
De a 2 db kollega nem válaszolt millen konyvelési trükk.
Mert illen most nincs
Tibor78 ma, 19:08
Előzmény: #84031  Placi82
#84039

Az egyik tókiói kerület meg annyit ért, mint egész usákok.
A pesti rally se volt semmi azért, egy angyalföldi 1+2-es panyel annyit ért a maga 37milliójával, mint mondjuk egy zalai kisfalu a maga 30-40 házával 2019 tavaszán. A nejem rokonai laknak még ott és néha lemegyünk hozzájuk. Ők mondták ezt, amikor mondtam nekik a pösti árakat. A legnagyobb kégli ért kb 5-8 mihályt, még volt úgy 5 db rendben levő kégli 2-3 mihály, a többi meg 1m vagy alatta vagy teljesen értéktelen, üres, nem lakott, szétdűlő félben levő.
Ebben anyi csalás volt, hogy nem számoltuk bele közintézményeket a kisbolt + kocsma meg valami kis templom összesen egy 10-es. A buszmegálló meg 1 mihályért újította fel a helyi vállalkozó, úgyhogy elméletben az is annyit ért meg a faluház, kultúr, területre vagy 150nm, de romos, viszont kb 3 focipályányi terület tartozik hozzá és kb 5 millát :)
Szóval az 57m -os csúcs panyel, az egészen biztosan többet ért, mint egy 30-40 házas törpefalu, tokkal vonóval.
A falusi csók mondjuk már érezteti a hatását ott is, mert kezdik a putrikat is 5 mihályra beárazni, mert van az ingyenpíz, csak vevő nincsen, pedig mindenki eladná szívesen a romos házat egy ötösért. A fiatalokkal b.sztak így ki, mert lehet, hogy maradtak volna a faluban, a BV-ből akár egy palotát is vehettek volna a falusi csók előtt meg kocsit a bejáráshoz, de amikor összecsúsznak a falu-kisváros árak, akkor beköltöznek inkább a kisvárosba vagy a nagyobb városban, mert ott se kell nagyot nyújtózkodni a BV mellett egy panyel kégliért.
A qrmány ismét egy zseniális dolgot alkotott meg a falusi csókkal. Az ügyeskekedők, okoskodó terepe lesz, de a felb.szott falusi árak miatt meg már az se marad ott, aki esetleg korábban ott maradt volna.
Murdoch ma, 19:06
Előzmény: #84035  impudent
#84038
Talán nem számítottak arra, hogy Kína ennyire elhúz.
Murdoch ma, 19:05
Előzmény: #84033  impudent
#84037
Nekem ezek a könyvelési trükkök a piramisjátékkal, nem létező aranybánya részvényekkel egy szintűek. 
impudent ma, 18:57
Előzmény: #84034  CyrusTheGreat
#84036
Jókat írtál az Oroszlán ugrani készül korszakrúl de Nékem number one volt a film is.
impudent ma, 18:55
Előzmény: #84034  CyrusTheGreat
#84035
Kamikáze.
A Japánok se változnak
CyrusTheGreat ma, 18:40
Előzmény: #84033  impudent
#84034
Igen, a fogyasztás önkêntes ês felülről kierőszakolt visszafogása, a megtakarítások növelése, amely az eszközvásárlással a jegybanknál köt ki, vagy direkt állampapírt vásárolnak. Infláció, növekedés meg nincs. Az Abenomics nem egyenlő az MMT-vel,
impudent ma, 18:37
Előzmény: #84032  impudent
#84033
Amit Alex és berlini szakkönyvnyi anyaggal akart èlsózni arra itt az egyszerű magyarázat.
Nem a jegybank,nem a könyvelési trükk hanem a lémondás mint ár jelenik mög a zökkenűmentes finanszíruźás megett
impudent ma, 18:25
Előzmény: #84031  Placi82
#84032
Hát igen eljutottunk a meguldásho.
Ki más finanszíruzná az államadússágut ha nem a honpolgár azzal ahugy él és lèmond a fogyasztásrúl dogozik mint a kisangyal azé hugy a Jen romlás né következzen bé.
Ez lenne a Japán csuda ?
Magyarurszagon fále ennyi álduzatvállalásnal 2 x ennyi öngyilkos lenne.
Placi82 ma, 18:16
Előzmény: #84028  Tibor78
#84031
Volt idő valamikor 90 es evekben, amikor a japán császári palota alatti földterület, többet ért, mint egész Nagy Britannia tokkal vonoval, és ez komoly, olyan lufit fújtak ott, azóta szenvedek vele, mióta kippukkadt. Japánok befelé vannak eladosodva a saját állampolgáraik jegyzik  egész államadósságot, továbbá rettentően szorgalmas nép, és fegyelmezett. Máshogy ki se jöttek volna. Nu ez se usara se uniora nem igaz. Mármint hogy nincsenek kifelé eladosodva. 
Előzmény: #84027  Placi82
#84030
Én ennyit írtam:
"Saját devizában működik, ha működik. Nincs bizonyítva, hogy ez a helyes út. Viszont ha jó, ha sem, a dolgok mai állása alapján nem csak Japán fogja kipróbálni a gyakorlatban."
Placi82 ma, 18:08
Előzmény: #84022  Alexander_Greybeard
#84029
https://www.google.com/amp/s/www.napi.hu/solar/ket_platina_erme_es_maris_megoldodott_az_amerikai_valsag.539696.html/amp
Minek bonyolítani ennél jobban az eredmény ugyan az. Mivel az csak ebben a félévben csinált 19%GDP allamadossag hiányt. Szerintem ne 2 db érmet verjenek, hanem 100 at🤣. Nem fog ez működni. 
Tibor78 ma, 18:03
Előzmény: #84027  Placi82
#84028
Ráadásul jappánban 30 éve szened a zingatlanpiac a nagy rally óta. Az új kéglik jól eladhatóak, minden más meg nehezen. Akkor ez lesz a minta pesten is?
Placi82 ma, 17:55
Előzmény: #84022  Alexander_Greybeard
#84027
Bírom mikor felhozzak a japán példát és az ottani Boj mukodeset, és próbálják rahuzni a fed és az ekb működési struktúrara. Nem meg. Nem. Lehet kiragadni ami nekünk tetszik, de ignoraljuk azokat a tényeket, amik jellemzőek a japán gazdaságra, és nekünk nem igazán tetszenek. Japán gazdasag történetét, érdemes elolvasni az 1990 és évektől, és elgondolkozni, hogy képes lenne e fegyelmezetten végig inni ugyanazt az utat az unió és az USA. (Kína más történet ott kapitalista diktatúra van. Vagy van más párt is a kommunista népi parton kívül is? Na ugye? Ha ott baj van központilag meghuzzak 10 évig a nadragszijjat, ott nincs tüntetés.) Ilyen erővel azt is allithatnank hogy szenegal, is fedezet nélkül is csinálhat mennyiségi lazítás a végtelenség és, jegybankja pedig soha nem lejáro kötvényeket bocsathat ki 1% os kamaton. Komolyan megrendul a jövőbe vetett hitem, mikor ilyen okos, racionális ember mint te, is elhiszi hogy egy ilyen struktúra működhet. 
Tibor78 ma, 17:50
Előzmény: #84024  berlini
#84026

"Elárulhatná nekem valaki, hogy ki a fenét zavart melos8?"
Saját magát tiltatta ki, kérte a fiók törlését, gondolom, ahogy szokta. Majd beregel újra melós9-ként
Ne kérdezd, hogy miért, lehet hogy tablettára itta a sört.
Tibor78 ma, 17:45
Előzmény: #84023  berlini
#84025

Ettől még nagyon pocsék üzlet Jappánban ingatlanba fektetni, mert nem szeretik a zemberek a használtat, cirka 30 éve a nagy buborék vége felé és azóta.
Ha a párhuzamos eseményeket nézzük, milyen lenne mondjuk a budapesti helyzet, ha a nagy rally árait 30 év múlva sem érnék el újra, persze közben először jön egy súlyos mélypont (újra). Elképzelhetetlen? Jappánban nem.
Ez a nem szeretik a használtat, mintha a budapesti piacon is megjelenne. Akinek van pénze az inkább megy újba, különlegesbe vagy nagyon szépen felújítottba. A többire meg rohamosan csökken a zigény és a kereslet.
Már a második olyan ingatlanos beszélgetés, amikor ezt hallom. Őket ez úgy érinti, hogy csak új, újszerű vagy különleges kéglikre hajlandóak kreditet égetni.
berlini ma, 17:43
#84024
Elárulhatná nekem valaki, hogy ki a fenét zavart melos8?
Miért tiltatták ki?
berlini ma, 17:38
Előzmény: #84009  fogpaszta
#84023
Az a fontos, hogy saját devizában legyen eladósodva. A pld. jen kötvényeket tarthatják külföldiek is.
Előzmény: #84018  fogpaszta
#84022
Miért, most látsz bármilyen féket? A világ tele van olyan adósággal, amit csak görgetni lehet, visszafizetni nem. Az USA-nak 130-150 ezer milliárd USD olyan adóssága van, amire még nincs fedezete (unfunded liabilities). Ezek olyan ígérvények, amiket majd ki kell fizetni egyszer de még nem részei a hivatalos államadósságnak, ami 26 ezer milliárd dollár. Kína összes adóssága valami 300% a GDP-hez viszonyítva. Csak hogy a két legnagyobb játékost említsem.
Törölt felhasználó ma, 17:34
Törölt hozzászólás
#84021

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek