Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sakal83 ma, 13:08
Előzmény: #50224  lakni_kell_valahol
#50227
Erre azt mondom, hogy árral szemben úszni nem jó és haszontalan is. De attól még érdemes a szélén lenni - könyebb kapaszkodni szükség esetén - ha tudod, hogy elsodorhat, hiába nagyobb a sodrás középen:)Egyedül az zavar, hogy az áremelkedés nem jár fejlődéssel. Azért is van ezen az árszinten a lakás itt pesten, mert kevés épül, nagyon. És ez viszont veszélyes nekem is:)
Én, ahogy mindeki elsősorban a saját oldalamon állok:)
Tibor78 ma, 12:37
Előzmény: #50223  sakal83
#50226

Te kapisgálod a dolgot, sokan meg leragadnak kizárólag annál a pontnál, hogy de hát nincs vevő, alacsony a kereslet.
Ja, az lehet, hogy így van, bár kérdés, hogy a map+ meddig tartja féken a keresletet, de a minőségi lakáskínálat is nagyon beszűkült mostanra és folyamatosan szűkül a kínálat, ahogy csökken az építkezések száma és drágulnak a csillagos égig az új építésű lakások.
Ha tényleg megszorongatja a KariGeri az AirBnB-t, ahogy ígéri, akkor annyit tudna azzal elérni, hogy talán a mostani mennyiségi szinten lehetne tartani a minőségi lakáskínálatot. Az AirBnB lakások tipikusan jó állapotúak és minőségiek, legalább belülről, de a piacra dobások még jelentős megszigorításuk mellett is csak szakaszos lesz, ahogy az egyes befektetők megunják a szivatásokat. Tömeges egyszeri piacra dobás nehezen képzelhető el, annyira nem drasztikusak a belengetett intézkedések. Ha egyáltalán bevezetnek bármit is.
Ha nem dobják az AirBnB lakásokat piacra akkor meg jelenleg nem látható, hogy honnan lesz a következő 3-5 évben minőségi lakáskínálat, ami legalább a mostani mennyiséggel tartja a szintet.
Lehet venni paneleket, van azok között is néhány jó állapotú, meg lehet venni lepusztult régi lakásokat, amiknek a felújítása egy kisebb vagyon lesz. A szakik ugyanis továbbra is ütemesen emelik az áraikat.
Ha nincs munkájuk, meg kimennek németbe. Olcsóbbak nem lesznek. A brexit miatt egész városrészek épülnek a bankároknak például Frankfurtban.
lakni_kell_valahol ma, 12:34
Előzmény: #50224  lakni_kell_valahol
#50225
Ja, és most itt állsz ~80-100 "milcsivel" a zsebedben (aminek jelentős részét az utóbbi évek áremelkedésével kerested) és elvárod tőlünk, hogy sajnáljunk mert nem tudsz egy szép budai házat venni magadnak ennyiért! Brü-hü-hü... Szinte látom ahogy folyik mindenki könnye a monitorok előtt! Isten bizony egy könnycseppet én is elmorzsoltam! Olyan megindító... :P
lakni_kell_valahol ma, 12:29
Előzmény: #50223  sakal83
#50224

"Végig az iylen fokú áremelkedés ellen voltam és vagyok is, mert KÁROS a társadalomra. ..... Én folyamatosan azt hittem, hogy vége, ezért is szálltam ki mindig, úgy, hogy jobb poziba ugrottam, készülve a beragadásra:) Az hogy nem vagyok poziba, az kb 1,5 hónapja van:) "
..
Értjük, te derék módon rendkívül fejlett szociális érzékkel végig az áremelkedés mértéke ellen voltál, de azért jó kapitalista módjára sokszorosan kihasználtad a helyzetet és két kézzel tömted a zsebedet ennek eredményeképpen! Döntsd már el melyik oldalon állsz! Vagy igazi kétkulacsos vagy?
sakal83 ma, 12:07
Előzmény: #50221  lakni_kell_valahol
#50223
Végig az iylen fokú áremelkedés ellen voltam és vagyok is, mert KÁROS a társadalomra. Ez egy egyszerű elszegényítése a társadalomnak (mellékhatása az államadósság csökkentésnek). Én folyamatosan azt hittem, hogy vége, ezért is szálltam ki mindig, úgy, hogy jobb poziba ugrottam, készülve a beragadásra:) Az hogy nem vagyok poziba, az kb 1,5 hónapja van:) és keresem vadul, de elképesztő hektikus a piac. Teljes káosz van a kínálati oldalon. Összevissza árazás. A külső kerületek drágábbak, mint a belsők!! A minőség ZÉRÓ!!! eladási szándék nincs...Ezért az EKB és a Matolcsy a felelős (ő a olaj a tűzre, ami hatlamas hiba!!!). Arra ne nagyon fogadj, hogy drágulást szeretnék, ha van, ha nincs, mert nem érdekel az ára. Ha forgatom a kereslet érdekel, mert az a piac, ha van kereslet és van kínálat is. Saját célból - mert most már az következik - pedig JÓT szeretnék, nem drágát:) A célom egy normális családi ház Bp-en, vagy közvetlen környékén. Nem hiszek a lakásban már max egy két jó helyen, de azok horrorok. (csak egy példa: 50-es panel felújítandó 30m, mellette 95%-ban kész új 36-37m. Vicces, 1-2m árelőny a panelnak...) Meggyőződésem, hogy ha minden így marad a kamatkörnyezettel együtt, akkor a családi házak elérhetetlenek lesznek!! Ha zuhanás lesz akkor még mindig jobb egy jó helyen szívni, mint egy szarban:)Most már csak kell egy olyan ami tetszik, jó, elfogadható helyen van és szarrá tudom hitelezni fixxel:) Jelenleg úgy állok ezzel a projekttel - van már pozim máshol-, hogy 2015-höz képest kb 10m - "valós"- forintomba fog kerülni. A hitelt reményeim szerint le fogja dolgozni az infláció:) 
johai ma, 11:22
Előzmény: #50220  lakni_kell_valahol
#50222
Csok vajmi keves eredmenyt hozott.
Okafogyotta valt,mint ahogy a babavaro is,a fovarosi piacra mar keves,legalabbis kinalati arak alapjan,az emberek elkoltik masra.
Ilyen arakon semmi hatasuk sincs,es ezt a torvenyhozok is tudjak,elkurtak ezt is:)
*
Amiket felsorolsz max kitoljak az elkerulhetetlent,egyebkent nektek egy sima korrekcio lenne jo,de az utobbi evekben annyira raaltatok a folyamatos emelkedesre hogy el se tudtok kepzelni mast.
A macro okokon kivul is rengeteg dolog az eses,korrekcio iranyaba hat,peldaul az embereknek kezd eleguk lenni a burkolt inflabol,aminek vasarnap hangot is adtak....persze ez itt sokakat nem erdekel,az atlagember nem tenyezo a piacon sokak szerint,hat ez is oriasi tevedes.
lakni_kell_valahol ma, 10:46
Előzmény: #50218  sakal83
#50221

Mellékesen neked sem volt semmi bajod addig az emelkedéssel amíg poziban voltál és longoltad a piacot! Aztán pár apróbb jelre (pitcairn és társai huhogására?) meg belső megérzésre megremegtél és eladtál, ha jól emlékszem többször is adtál-vettél így és szép pénzt kerestél. Aztán úgy jártál, hogy 1-1,5-2 éve meggyőzted magad hogy itt a vége az emelkedésnek és nekiálltál shortolni a piacot. Innét fogva csak azokat a jeleket láttad (ahogy még most is) amik szerinted esést KELL okozzanak és teljesen értetlenül állsz azelőtt hogy nem történt meg! Ami korábban rendben volt szerinted is azt mostanra piactorzítónak bélyegzed, szidod a rendszert, Matolcsyt, kormáányt CSAK AZÉRT HOGY OLCSÓN VÁSÁROLHASS MIHAMARABB! Fogadok ha egyszer eljön az a pillanat amikor tényleg tudsz olcsón venni valamit utána ismét tapsikolni fogsz bárminek ami felfelé hajthatja az árakat!
lakni_kell_valahol ma, 10:34
Előzmény: #50218  sakal83
#50220

Tudod mit? Még részben igazat is tudok neked adni sok mindenben... DE ahogy eddig sem úgy alakultak a dolgok éveken át ahogy a többség logikusan gondolta a múltbei események alapján (a történelem ismétli magát, ciklusok) úgy simán lehet hogy ismét nem a logikusan következő dolog fog történni!
...
Pitcairn letagadja de te biztos emlékszel rá ahogy ezeregy kommentben bizonygatta éveken át, hogy NIINCS MÁS LEHETŐSÉGE AZ EKB-nek MINT HOGY EMELJE AZ ALAPKAMATOT, mert ez a logikus, az árstabilitás bla-bla, új EKB elnök lesz aki elkötelezett a szigorítás mellett. AZ MNB meg egyenesen 300bp kényszerül emelni hamarosan. Hogy a CSOK1 hülyeség és ki fogják vezetni, stb, stb.
..
Erre mi lett? Az EKB nem hogy nem emelt hanem vágott, QE újtaindul, FED vág, MNB tartja az alapkamatot, CSOK bővült, CSOK olcsó hitel használtra is jár, babaváró hitel bevezetve, bérbeadás EHO eltörölve, stb, stb.
..
Szóval qrvára nem az történt aminek logikusan szerintetek történni kellett volna!
Batiszkáf ma, 10:32
Előzmény: #50218  sakal83
#50219
Nekem egyébként ebből továbbra is az jön le, hogy lakhatási célú ingatlan esetén akkor kell vásárolni, amikor a rendelkezésre áll a szükséges forrás. 
sakal83 ma, 10:19
Előzmény: #50215  Batiszkáf
#50218
Minden adott egy jó kis visszaesésre. ÁFA növekedés, kevesebb EU-s források, Bp ellenzéki, árszint kritikus a keresleti oldalon. Csak nehogy téves következtetést vonjanak le páran. Ez nem feltétlen a gyors árcsökkenés felé vezető út... ahhoz sok kapacitásnak kell felszabadulni, addig meg jópár ösztönző jöhet. Az is egy forgatókönyv, hogy használt lakások így emelkedhetnek, amíg meg nem támasztják alá (utlárik) a jövőbeli már megérős beruházások árát. 
elemerorsos ma, 09:17
Előzmény: #50201  egynapod
#50216
Teljesen igaza van. Magasabb közös költség kell és a nem adózókat végre súlyosan büntetni. Több ezer lakást airbnb-ztetnek kínaiak, oroszok stb úgy hogy egy büdös fillér adót nem fizetnek és ez eddig nem zavart senkit. A legális utat járó magyarokat meg szívatják ezerféle papírral és költséges engedéllyel. Nem is értem hogy ezt eddig miért nem tették, amikor az IFA az egyik legnagyobb bevételi forrása az önkormányzatoknak.
Batiszkáf ma, 09:14
#50215
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20191016/egy-szempillantas-alatt-leallt-a-magyar-gazdasag-egyik-motorja-kezdhetunk-aggodni-404007
Az építőipari termelés augusztusban 10,5%-kal esett vissza az előző hónaphoz képest a KSH adatai alapján, amely nagyon komoly negatív meglepetésnek mondható, hiszen az építőipar (volt) a magyar gazdaság egyik húzóereje. Az elmúlt hónapokban már látszódtak a lassabb növekedés jelei, azonban ilyen gyenge adatra nem igazán lehetett számítani.
lakni_kell_valahol ma, 07:32
Előzmény: #50213  impudent
#50214
Pedig akartam mondani kezet foghatnátok, de akkor storno... :P
impudent kedd, 22:22
Előzmény: #50181  pitcairn2
#50213
Jotanacs !
Szarba ne nyulj mert budos lesz !
mage kedd, 20:56
Előzmény: #50190  pitcairn2
#50212
Én nem emlékszem, hogy dührohamot kaptam volna. Sőt te tűnsz frusztráltnak, hogy még mindig engem emlegetsz, pedig igen régen nem szóltam hozzád(legutóbb pont segítettem neked a kbc számlával kapcsolatban...). Sőt úgy emlékszem kijelentetted, hogy többet nem reagálsz arra amit írok, helyette pár havonta felhozod a vitánkat és engem állítasz be mindenféle dilettánsnak. Ideje lenn felnőni...
Az meg külön vicc, hogy azzal vádolsz, hogy szavakat adok a szádba. Azt elmerorsosnak adott válaszodból úgy tűnik nekem, hogy nagyvonalúan elfelejtkeztél arról, hogy a jövőévi USA elnökválasztásáig vártál fél-egy éve még komolyabb recessziót. Persze ahogy közeledik a céldátum már a múlt homályába vesznek az ilyen jóslataid és előszeded azokat ahol hosszútávú jóslataid voltak. Ami nem nehéz mivel képes vagy napi 100 hozzászólást is írni és könnyű találni köztük olyat ahol vagy nem írtál dátumot, vagy csak valami hosszútávú jóslat.
Csak gratulálni tudok azoknak akik addig emlegetnék pitcairn-t, hogy megint hetekig fogja ide ömleszteni ugyan azokat a mantrákat amiket évek óta toll. Ha valaki kíváncsi a mondandójára századszorra is, akkor be kell írni a fórum keresőjébe a nevét és lehet olvasgatni a hozzászólásait más topikokban, ahol ugyan azt írja le, mint itt.
tihamer
tihamer kedd, 20:38
#50211
https://penzugyifitnesz.hu/nezoi-kerdesek-lakasarak-arany-reszvenyek/
"Meddig emelkedhetnek a lakásárak?
 Érdemes-e most eladósodni, hitelből lakást venni, hogy majd te is értéktelen pénzzel fizesd azt vissza?
Az elmúlt időszakban a kamatok csökkentek. Próbáltak emelni rajta, de nem sikerült. Egyenlőre úgy néz ki, hogy ez a folyamat megy még tovább, egyre alacsonyabb lesz a kamat.Ma kérsz egy sütit vagy holnap egy felet? Nyilván ma kéred az egészet, ezért veszel ma lakást és nem takarítasz meg. 
Ez egyre inkább irracionális viselkedésre ösztönöz, szerintem buborék van már.
 Minél tovább tart ez a környezet, annál nagyobb lesz a buborék. Egy Robert Schiller alak nálam sokkal jobban fel tudja mérni ezt, szerinte is erre utal az emberek viselkedése.
.Engem is sokan kerestek fel a kérdéssel, hogy a meglévő lakáshitel mellé újabb lakást szeretnétek venni hitelből és azt kiadnátok. Kivetítitek a közelmúlt trendjét a jövőbe is és ez nagyon veszélyes, tisztelet a kivételnek.
 Tipikusan buborékokra jellemző pszichológia ez.
 Ezért van az, hogy ingyen pénzből, értéktelen pénzből nem lehet értéket teremteni, nem tudom mikor, de ez biztosan össze fog omlani.
Nincs varázsgömböm, csak azt látom, hogy nem olcsó a lakás, az alacsony kamatvilág is beépült az árba, a hitel az oka a magas lakásáraknak, ez nem jó kép. Még akkor is, ha logikusnak tűnik a fix kamatozás, amit értéktelen pénzzel lehet majd esetleg visszafizetni.Volt erre példa Jugoszláviában is, de tegyük azért mellé a kockázatokat is. Saját célra, legalább fele önerővel, ha mellette tudsz nemesfémet is venni, miattam belevághatsz. De azért veszélyes most eladósodni, mert egy ilyen monetáris válságban valószínűleg el fogod veszíteni a munkahelyed és a bérlőd is, akkor pedig nem fogod tudni fizetni a hitelt. És nem tudni mikor következik be, 1 év múlva vagy 8 év múlva? 13 év múlva?Jó lenne legalább azt tudni, hogy kevesebb, mint 3 évünk van vagy több? Ha kevesebb inkább bérlek és később piszok olcsón vásárolok. De nincs varázsgömböm, az egésznek része a perception management, az érzékelésed szándékos torzítása, hogy elhidd minden rendben, miközben látod, múlt héten már összedőlt volna a rendszer, ha nem mentik meg ismét a semmiből nyomtatott QE4-nyi pénzből, amit nem hívunk annak, mert minden rendben ugye… És ezzel ezek után nem lehet leállni, különben attól omlik össze. Megyünk a végtelenbe. Ez is csak feltételezés, de nagy jó! .Mit ajánlok akkor? Inkább arany, mint részvények?A legjobb a diverzifikált portfólió. Az arany nem jó befektetés, mert az a kockázatmentes pénz, a kamatot és osztalékokat pedig a kockázatért cserébe kapod. Ennek ellenére van értelme diverzifikációs célból is némi aranyat tartani, beszéltem már a korrelációról is.A befektetés attól befektetés, hogy cash flow-t termel számodra. Az a legjobb, ha van részvényed, van kötvényed, ingatlanod,vállalkozásod, több irányból kapsz fizetést. Az arany számomra biztosítás, de annak ilyen helyzetben nagyon nagyon jó! De természetesen egy ilyen portfólió kialakítása időbe telik. Egy erős várat fel kell építeni tégláról téglára, ez időbe telik és majd inkább egy kurzus alkalmával beszélnék erről. És érdemes megnézned még azt a videót, ami arról szól, hogy mindig van mitől félni (ezért lehet pénzt keresni) és azt, amiben elmondom érdemes-e várni a válságra.És mint mondtam, rövid távon talán lesz egy korrekció is az árban, fogalmam sincs hogyan fog alakulni az arany árfolyama, az egy derivatíva és most éppen szeptember közepén ismét dagad a botrány a JP Morgan körül, ismét több alkalmazottat vádolnak 10 évre visszanyúló, masszív piaci befolyásolással, ármanipulációval, amit különböző technikákkal értek el..Az aranyat pedig lehet, hogy illegálissá teszi a kormány, de ha fiat pénzben tartod a megtakarításod, akkor biztosan elveszik! Írtam erről is.Az arany-részvények kérdésre is csak a történelemben tudok információt keresni. Nem mondom, hogy csináld ezt, nem tudom időzíteni, de önmagában gondolkodjunk el a következőn!Mikor éri meg igazán befektetési eszközt venni? Amikor vér folyik az utcán. Most sem a részvények, sem a kötvények, sem az ingatlan nem olcsó. Mindenbuborék van, ezer felől hallani, kivéve az aranyat. Egy monetáris válságban, a pénztermelő értékek ára emelkedik, de az ár egy dolog: az ár amit fizetsz, az érték amit kapsz. Az magas ár nem jelent semmit, ha közben a pénzértéke rohamosan romlik.És mivel a részvények felülértékeltek, az arany padig alul értékelt, az arany értéke emelkedik, a részvényeké csökken. Már csak azért is, mert a gazdaság lefagy. Hiába emelkedik mindkettő ára, az aranyé sokkal inkább emelkedik, hiszen az arany pont akkor mutatja meg igazán a fundamentális hasznát, lévén azt nem lehet nyomtatni.Nem lennék meglepődve, ha aranyban mérve az ingatlanok és részvények ára 90-95%-ot esne. Akkor jó igazán átkonvertálni az aranyat és likviditást adni a piacnak, bevásárolni..Hol vegyél aranyat és ezüstöt?Én hivatalosan semmit nem ajánlhatok, ez nem személyes pénzügyi tanács, Magyarországon sosem vettem nemesfémet, annyit mondhatok, hogy a kommentelőim az aranymagyarország, correct gold és conclude cégeket írták. Természetesen én független vagyok tőlükés azt ajánlom tanulj erről vásárlás előtt.Ezen kívül átugornék Bécsbe, ha megtehetem költséghatékonyan és ott vennék közvetlen a pénzverdétől, ahol a filharmonikus készül..Ezüst ÁFA problémaÉn nem aggódnék az ÁFA miatt, ha ezüst biztosítást vennék. Úgy hallom Észtországban áfa mentes..Érdemes ETF formában venni?És még annyit, hogy szerintem ha nem birtoklod fizikailag, akkor nincs nemesfémed..Kripto? Ezek is jó értéktárolók?Mivel sokan bíznak ezekben, várhatóan a bitcoin ára is emelkedni fog. Lehet, hogy én dínó vagyok, de szerintem ez alkalmatlan pénzként funkcionálni, csakúgy, mint a többi kriptovaluta.Vehetsz spekulációs célból bitcoint, vagy diverzifikációs célból, de a vége a történetnek szerintem nem az lesz, hogy elhozza a megváltást.Kitérnék Mario Dragi levelére, amiben világosan le van írva, hogy a mai kripto pénzekből nem lesz használható pénz. Ők pedig gondolkodnak a blokklánc technológián, el tudja képzelni és nyitott egy hasonlóra, mint a Libra, de először el kell rendezni a szabályozását. Tehát elképzelhető a kripto-euro..A másik, amit most csak megemlítek, csakúgy mint a 129-es videóban a készpénz elhagyását, az a központ bankok digitális pénze: Central bank digital currency (CBDC). Erről sokat fogunk még hallani és ha bevezetik, akkor kripto alapú digitális pénzt használnánk, ami mégis központosított, a központi bank teremti és nem tudsz elbújni előle, minden tranzakció látható lesz számukra, és még tovább lehet húzni vele a fiatpénz alapú rendszer bukását. Ezzel elveszne a maradék szabadságunk is, gondolom nagy lesz majd az ellenállás. Ha van kedved olvasd el a wikipédia oldalát és gondolkodj rajta. Érdekes fejlemények ezek és nagyon sok minden fog még történni.De ennyit mára, remélem sikerült megválaszolni sok kérdést és visszatérhetünk a nyugodtabb témákra. Azért vagyok itt, mert igyekszem segíteni a munkámmal, ha szeretnél kövess, támogass, ha nem, akkor nem. Te okos vagy, tudod mi a jó neked. Ha támogatnál, nem csak a pénzre gondolok, segíts azzal, hogy megosztod ezt a videót másokkal, nyomj egy lájkot alul és ránézhetsz a Klubra, ahol kezdő befektetőként sokat tanulhatsz.Végül: nem árulok aranyat, viszont tudást igen. Mielőtt arany vagy más eszköz vásárlására adod a fejed, kérlek tanulj róla, nézz utána magad is ezeknek, értsd meg alaposan!
kimi99
kimi99 kedd, 20:31
Előzmény: #50209  kimi99
#50210
Bocsi ez opusba 
kimi99
kimi99 kedd, 20:31
Előzmény: #50208  impudent
#50209
Nagy emelkedes lesz itt ennyi " komcsi" nick
Csak azt nem ertem hogy ha Vki innen akar nyereséget h van arcán bőr szidni a zseni Lölöt?!
Ne felejtsétek most fájó soknak az arfolyam de nekem pl ha ok nem jonnek phylaxia ment volna a gannyeba!!
impudent kedd, 20:25
Előzmény: #50207  impudent
#50208
Persze ehhez mar esz is kellett volna.
impudent kedd, 20:15
Előzmény: #50202  impudent
#50207
Jean Valjeant jatszott itt a Nyomorultakbol Tahos a kemeny hatarozottsagaval ahelyett hogy a sok airbuzeranst rendre szoktatta volna.
Ugyanis egy tombhaz nem szalloda amit ossze lehet brunyalni.
pitcairn2 kedd, 20:15
Előzmény: #50203  mamoka47
#50206
ncseed megidézett az új álnevén:)
gratula a nyereségedhez!
pitcairn2 kedd, 20:15
Előzmény: #50204  lakni_kell_valahol
#50205
a "szalmabábos" díjra pályázol?:)
http://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
csak a rend kedvéért:
a "300 bázispontos emelés" kizárólag mint jó "MNB hagyomány" jelent meg a "munkásságomban":)
és igen: meggyőződésem, hogy fogunk még ilyennel találkozni:)
lakni_kell_valahol kedd, 20:08
Előzmény: #50200  pitcairn2
#50204

Figyu, linkelhetsz akármennyit, de itt nagyon sokan vannak akik színtisztán emlékeznek 3-4 évvel ezelőttről amikor bármelyik pillanatban jöhet a kamatemelés mantrád nyomtad EKB/MNB vonalon, sőt egyszerre 300bp-t vártál és hogy emiatt bolond aki lakást vesz mert 50% esés is simán benne van RÖVID távon! Azóta ÉVEK TELTEK EL, kb pont dupláztak a lakásárak, MNB kamat ugyanott, EKB még mélyebben, QE újraindítva. Na akkor ki az aki ért valamihez és ki nem? Megsütheted a lexikális tudásodat ha a gyakorlatban nem az történi amit gondoltál vagy NEM AKKOR amikorra vártad...
..
Van még kérdése valakinek?
mamoka47
mamoka47 kedd, 20:04
Előzmény: #50196  pitcairn2
#50203
Szia  pitcairn2,....hát te is előkerültél??? 3-4 évvel ezelőtt sokat vitatkoztam veled, mert te már akkor is állandóan lufiztál. Nem tagadom,lassan igazad lesz,igaz hogy mi addig kerestünk még kb 40-50%-ot az ingatlanokon,de szerintem lassan te is boldog lehetsz hogy..."én szóltam hogy lufi van. Ennyi siker lassan neked is kijár!!
impudent kedd, 19:58
Előzmény: #50201  egynapod
#50202
Epp ideje ezt a sok bolond joskat rendre szopatni.
Tahos nem tette.
egynapod kedd, 19:52
#50201
Apa kezdődik! Niedermuller egyeztet a hatodik meg a nyolcadik ker polgival az airnb korlátozásról. Adóemelés, korlátozott nap/ év. :))

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 4 1

aktív fórumozók


 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek