Mocorog de inkább nem mondok semmit… Sajnálták a pénzt az osztalékra, Lófasznak nem kell sajnos így… Nyakig ülök ebbe szóval van jogom véleményt mondani akár tetszik valakinek akár nem lehet - szólni.. De a jó cég az növekszik kis méretben is meg közbe a befektetőknek pénzt is ad… Egy tőzsdei Cég kétféleképpen tud hozamot adni a részvényeseknek.. Az egyik a részvény emelkedés ahogy növekszik a cég pluszba még az osztalék is. Az a jó cég aki mind a kettőt megugorja.. Sok Anita azt hitték ha majd nem lesz osztalék milyen magas lesz a részvény ára… Többször leírtam már se magas részvényár se osztalék.. Ez a legrosszabb forgatókönyv mindegy hosszú távra el van leszarom az egészet
Jelentem felvett a portfoliomba az Alteo-t, kicsit látom későn, de szeretem megérteni a céget és a kilátásokat, viszont azt hiszem itt még mindig kifejezetten komoly növekedési potenciál van. Biztos jövök majd néha ide (is). Szép napot mindenkinek!
Szerintem Q1 jó lesz, júniusban már jöhet az Éltex tranzakció zárása is (a Scope Q2-ben várja). Utána meg egy Erste update (most még f.a.). Meg persze bármikor beeshet valami. :)
Meglepően nagy forgalommal esik.. Van egy kis pénzem még veszek belőle.. Állami nyomda rengeteget ránk vert… Mindegy amíg olcsó veszek aztán lesz valami vele.. De jó nagy érdektelenség lett a papír iránt
Nem kell ezzel Most foglalkozni szokott ilyen szakaszba lenni el van mint a befőtt….. Ma jön egy nap egy katt aztán majd elindul addig meg venni kell jó hétvégét mindenkinek
Nem kell ezzel Most foglalkozni szokott ilyen szakaszba lenni el van mint a befőtt….. Ma jön egy nap egy katt aztán majd elindul addig meg venni kell jó hétvégét mindenkinek
A cikk írója elfelejti megemlíteni, hogy az Alteo nem először került be a nyertesek közé, az elmúlt években is tehát a NER korszak előtt is már ott volt.
Lehet, hogy az Alteo azért került bele ebbe a "klubba", hogy 1. ne legyen nagypn átlátszó, hogy kik nyerik a gáz tendert. 2.) Az ALTEO-n keresztül a MOL rv-eket tulajdonló alapítványok biztosan(!) hozzájuthassanak a működéshez szükséges forrásokhoz (ugye választási évben is)... de ez csak az én gondolatom.
Szerintem ez jó lesz nekünk. ;-) MVM, MET, E.On + az ALTEO. Jöhetne egy közlemény is, másoknál szokott lenni már a keretszerződés aláírásakor is. Részletek linkelve. . "Négy vállalat láthatja el földgázzal a következő három évben az állami intézmények zömét, több száz milliárd forint értékben. Az erről szóló keretszerződést áprilisban írták alá a vállalatok a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF). ... A befutó cégek közül az állami MVM, a MET irányítása alatt álló E2 és az E.On igazából senkit nem lepett meg, ezek a cégek ugyanis meghatározó szereplők a gázpiacon. A legjobb ajánlattal első helyen kiválasztott, Alteo azonban igen. Az Alteo két éve került jórészt a Mol, a kormányfő veje, Tiborcz István és a szintén NER-milliárdos Jellinek Dániel érdekkörébe, azóta az utóbbi részét is megvette a Mol. A csoport azonban főként nem gázkereskedelemmel foglalkozik: tavaly 196 millió kilowattóra gázt értékesített, ami elenyésző a mostani szerződésben foglalt mennyiséghez képest." . https://g7.hu/vallalat/20250505/haromszaz-szazalekos-arres-az-525-milliardos-allami-tenderen-ner-es-befutokkal/ . https://ekr.gov.hu/ekr-szerzodestar/hu/szerzodes/975113
Alteo Nyrt.
egész magas színvonalú, és meglehetősen informatív (Wallis jelenlét ellenére).
a menedzsment is jónak tűnik.
ez az év már komolyabb EBIDTA-t és eredményt sejtet.
A METÁR életbelépése mérföldkő lehet a cég életében.
ugyan még illikvid, de 3 befektető kapott kb. 160 ezer db-ot a Wallistól, lasssan kezdenek forgalmat és közkézt csinálni.
Ez persze kell is, hiszen tőkeemelést terveznek. (Magyarországon kívül szeretnének terjeszkedni, ami a jelenlegi helyzetben inkább pozitívum)
Tevékenységileg E-Starhoz hasonlítanak (másban nem), de alternatív energiák felé mennek, kevesebb önkori és lakossági, több ipari ügyféllel.
A kötvényekből befolyó pénzből jelentős Ebidtát tereme4lő cégeket vettek eddig.
A Wallis miatt nem valószínűsíthető az E-Starhoz hasonló végkimenet.
Kérdés, mennyire akarnak kisbefektetőket is beengedni.