Portfolio Portfolio
5
5
1
június 09. | 18:12
#1

Zajlik a népbutítás, õrült különbség van a klímaváltozás és a felmelegedés között  

ugrás a cikkhez
A mögöttünk hagyott május jóval hűvösebb és csapadékosabb volt a sokéves átlagnál Magyarországon, és ez máris alkalmat adott egyeseknek arra, hogy ismét elõhozakodjanak klímaváltozást megkérdõjelezõ vagy tagadó
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
június 13. | 08:50
előzmény: #70  elemes
#74

Tulajdonképpen ugyanezt mondom. A klímaváltozás mindig is népvándorlással járt, ebben semmi különös nincs és nem is kell tartani tőle. Ilyen módon jutottak el a busmanok ausztráliába, a maorik a polinéz szigetvilágban mindenhová stb. A szokásos változásmenedzsment kérdések merülnek fel, semmi más.
 
Esztétikai megjegyzés: ironikus ahogy magyar olvtársak, egy idevándorolt és mindenkivel keveredett, az avarok meg gepidák kultúráját elvevő nép tagjai rettegnek idegen származásúak mozgása miatt.
június 13. | 07:47
előzmény: #72  nemelemzo
#73
Legalábbis az egyik kolléganőm az NDK ból származott, de mikor jött egy német delegáció, kissé lenézően tekintettek rá, mikor a "tájszólása" alapján behatárolták származási helyét. Nem tudom, melyik részről származott, de szinte biztos, hogy nem csak a NDK, mint keleti blokk volt a bűnös.
június 13. | 07:28
előzmény: #61  elemes
#72
Az nszk és ndk a szétvállása előtt sem volt egyforma gazdaságilag.
június 13. | 07:25
#71
a rojal daccs sell a hetvenes évek elején került be a világ legnagyobb olajcégei közé azzal, hogy még a nagy olajárrobbanás előtt csináltak alapos szcenárióanalízist és amikor megugrottak az olajárak nekik kész terveik voltak.
.
a klímaváltozás hatásaira is fel lehet készülni. a kerítés nem az.
június 13. | 07:23
előzmény: #67  Bekre_Pal
#70
hát a klímaváltozással nagyon együtt fog járni a népvándorlás. aki hárítani próbálja, elbukik. aki bénán kezeli, elbukik. aki jól csinálja, megerősödik. (mármint egy-egy ország vagy régió)
június 13. | 07:20
előzmény: #68  Dehogynincs
#69
"A németek tudnának-e integrálni 800 millió afrikai jöttmentet?"
.
értelmetlen kérdéseken kár rágódni.
.
az integrálásnak vannak elég jól ismert szakmai szabályai. politikusok valamiért nem ismerik ezeket. fura módon pl. egy országos villamosenergiarendszer fejlesztésében a szakmai kérdéseket szakemberekre bízzák, az eltérő kultúrájú bevándorlók integrálását meg nem.
.
a svédek azért elkezdték. nem népszerű (a bevándorlók körében).
június 13. | 07:09
előzmény: #67  Bekre_Pal
#68
A peremfeltételektől is függ, hogy száz szónak melyik szó lesz az egyetlen vége.
Nem lehet elhanyagolni a kritikus tömeget.
A németek tudnának-e integrálni 800 millió afrikai jöttmentet?
A migráció túlnépesedési kérdés. Afrika és Ázsia úgy érzi, hogy a túlszülheti a saját kontinensét más földrészek rovására.
Az indiánoknak is minden okuk megvolt a rettegésre, amikor Amerikában megjelent pár tucat, pár száz, pár ezer, pár millió, pár tízmillió fehér európai telepes, konkvisztádor, akik néger rabszolgáikat is hozták magukkal.
június 12. | 11:47
előzmény: #64  Dehogynincs
#67
oké. száz szónak is egy a vége, nem kell rettegni a más származású emberektől. amúgy nagyon offtopic vagyunk, úgyhogy én le is teszem a témát.
június 12. | 10:08
előzmény: #65  elemes
#66
Ez van most nálunk, sok idióta alattvaló.
június 12. | 10:04
előzmény: #64  Dehogynincs
#65
Naszóval.
.
Keletnémetországgal meg az egész keleti blokkal az volt a gond, hogy a diktatúrák egy alattvaló típusú gondolkodásmódra nevelik az embereket. Erővel. Ne gondolkodj, mi gondolkodunk helyetted. Ne hozz döntéseket, mi meghozzuk helyetted a döntéseket. Ha valami bajod van, kérj, és (ha rendes állampolgár vagy) megkapod.
.
Aki gondolkodik, cselekszik, dönt, annak beverik a fejét. Mert az önállóság, az államtól való függetlenség veszélyes.
.
A nyugati gondolkodásmód, sokféleképp nevezik, tök más -- nem a panaszkodó, felelőst kereső, hanem a gondolkodó és megoldó viselkedést támogatja.
.
A két gondolkodásmód között HATALMAS különbség van a gazdasági hatékonyságban. Ahol a passzív-szenvedő-hibáztatók vannak többségben, ott sokkal kisebb a gazdaság termelékenysége, mint ahol az aktív-cselekvők.
.
A keleti blokk összeomlásakor a nyugatiak azt hitték, hogy mi itt keleten ugyanolyan normális emberek voltunk, mint ők, csak elnyomott minket a diktatúra. De valójában nem: az évtizedek alatt mi alattvalókká váltunk. Nehéz fáradságos munka az alattvalókat meggyógyítani hogy normális emberré váljanak. Ez az egyetlen, amire érdemes nyugati erőforrásokat fordítani. Minden más (gazdaságfejlesztés infrastruktúrafejlesztés) támogatása csak kárt okoz.
június 12. | 09:53
előzmény: #62  Bekre_Pal
#64
Nézzük meg azt a két dolgot, amit pozitívumként említesz.
1. A bizánci stílusú államigazgatási rendszer hagyományai valóban élnek. Baksis, selyemzsinór, janicsárok, mamelukok. Ezeket a módszereket a szovjetek is kedvelték.
2. A fürdőkultúra olyan helyeken is virágzik, ahol törökök nem jártak. Karlsbad, A fürdőkultúra  helyi adottságoktól függ. Az ndk inkább az FKK-ra volt alkalmas. Frei Körper Kultur. Nem hiszem, hogy a németországi törökök ugyanúgy elterjesztették volna a németeknél a török fürdőkultúrát, mint a fűszereiket.
június 12. | 08:56
előzmény: #59  Bekre_Pal
#63
különösen úgy, hogy romokban hevertek...
alább elég jól leírják, hogy micsoda nyomorban éltek az első években
https://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/kitelepites_a_nemetek_nelkul_kihalt_lett_sopron_-_fotok/2484819/
június 12. | 08:13
előzmény: #60  Dehogynincs
#62

Az endéká nem annyira tiszta, rendezett, jóléti és nyugis. Persze, Berlin jól néz ki, meg sok autópálya épült, újult az egyesítés után az nszk pénzekből, de ha egy autópálya baleset miatt levisz a navigáció mondjuk Drezdától északra nem sokkal kisebb településekre, gyakran hiheted azt, hogy a Tiszántúlon jársz. Elég hihetetlen, de igaz, tapasztaltam, nem is rég.
 
A magyarországi elszovjetesedéssel kapcsolatban nem tudok pozitívumot felmutatni, de amikor az ország egyharmada török közigazgatási fennhatóság alatt volt, Erdély pedig kifejezetten taktikai okokból bratyizott velük, azért létrejött pár dolog amiből később is profitált az államigazgatási rendszer, na meg persze azóta is rohadt nagy fürdőturizmusunk van, hogy csak két dolgot említsek. Az osztrák fennhatóságról nem is szólva, annak is voltak pozitív hozadékai.
 
A németországi fasizálódás okait szerintem másképp látod mint a kialakult történelmi konszenzus. Németország kifejezetten lepattant és válság sújtotta nyomorult hely volt, amikor jött Hitler és megnyerte a tömegeket a rendpárti faszságaival. Mint ahogy a nyomorgó Magyarországon is a félrevezetett proletárok boldogan sorakoznak fel a NER xenofób manipulációs technikái mögött. Elég sok az analógia - sajnos.
június 12. | 07:39
előzmény: #60  Dehogynincs
#61
"Az nszk-ndk emberkísérlet a német újraegyesítéssel végetért"
.
hát nem :) csak még nem tudják miért vallott kudarcot (félig). lassan rájönnek.
június 12. | 07:33
előzmény: #56  Bekre_Pal
#60
Van.
A keletnémet országrészről is elmondható, hogy tiszta, rendezett, jóléti és nyugis az egész országrész. Különösebb eltörökösödés nélkül is.
Az eltörökösödés folyamat. Megállíthatatlan folyamat. Hitler is föl tudott mutatni Németország fasizálódásának kezdetén látványos eredményeket. Németország tiszta volt, rendezett, jóléti és nyugis. Baj csak akkor lett belőle, amikor a fasizálódás mértéke elérte a kritikus tömeget.
Nagyvonalúan elhanyagoltad a multikulti hátrányait.
Itt egy link a multikultiról, amiben Merkel az előző évtizedben nem csak a multikulti előnyeit ecsetelte. Azóta elfajult a helyzet, mert egyre közelebb vagyunk a kritikus tömeghez. Lesznek itt bajok, ha szapora, sokgyermekes törökök és bevándoroltak szembekerülnek az elöregedő és egyre fogyó németekkel.
https://www.bbc.com/news/world-europe-11559451
Merkel says German multicultural society has failed.
Az nszk-ndk emberkísérlet a német újraegyesítéssel végetért. Azóta ez eltörökösödés színesedett az eloroszosodással, elszíresedéssel, elafgánosodással, elmigánsosodással. A németeknek kezelniük kell azt a négyszázezer illegális jöttmentet is, akik 2015-ben rajtunk gázoltak át hozzájuk. Nálunk jöttmentek voltak,de a német jóléti államban már jöttmaradtak lesznek. A németek eleinte azt hitték, hogy a törökök csak dolgozni jönnek és utána hazamennek. Ezzel szemben jól berendeztek maguknak egy párhuzamos társadalmat és családegyesítéssel még az otthoni pereputtyukat is maguk után hozták.
A magyar történelemben is van példa másfél évszázados eltörökösödésre vagy fél évszázados elszovjetesedésre. Ezeket az időszakokat sem tartom a multikulti fénykorának.
 
június 12. | 05:53
előzmény: #58  pitcairn2
#59
Azért fantasztikus hogy ennyire sikeresen tudtak ennyi embert integrálni, elismerésre méltó teljesítmény. A végeredmény meggyőző.
június 11. | 21:38
előzmény: #56  Bekre_Pal
#58
már 1945 és 1950 között is kaptak vmi 15 millió menekültet...
https://en.wikipedia.org/wiki/Flight_and_expulsion_of_Germans_(1944%E2%80%931950)
június 11. | 19:17
előzmény: #56  Bekre_Pal
#57
A két mínuszos kollégának ha szabadna tisztelettel: érvekkel többre megyünk. Köszi.
június 11. | 18:36
előzmény: #45  Dehogynincs
#56
van baj a nyugatnémet eltörökösödéssel? tiszta, rendezett, jóléti és nyugis az egész országrész, ráadásul a törökök hoztak egy kis fűszert és ízt a generálszószos gemüsesuppés nácifehér agyhalálba, így már végre tényleg minden patent
június 11. | 17:53
előzmény: törölt hozzászólás
#55
sőt, hibbant.
.
az ugye kiderült tavasszal hogy a Klára okosabb is meg jobban eladható politikai termék, de fletó nem tud ellenállni a belső hangoknak.
június 11. | 15:21
Törölt hozzászólás!
#54
június 11. | 15:19
#53
Ha már népbutítás. Feltűnően nagy csend van ma. Ebben szerepe lehet a nyár kezdetének, de akár átfogó reboot is lehet. Most megint átállunk arra, hogy Gyurcsány a főellenség, és nem Soros vagy Brüsszel.
június 11. | 11:43
előzmény: törölt hozzászólás
#52
Vannak. Például az információ számára az agyad is egy no-go zóna :)
június 11. | 10:48
előzmény: törölt hozzászólás
#51
A hoszzúranyúlt válaszom elszállt a felhôbe....a rövid: Marhaság!
június 11. | 10:45
előzmény: törölt hozzászólás
#50
ja, ahol sok az ossie :)
június 11. | 10:22
Törölt hozzászólás!
#49
június 11. | 10:22
előzmény: #47  Tagore
#48
Kieg: az elsô két évben lipcsei lakótársam volt... . .
június 11. | 10:19
előzmény: #46  elemes
#47
Jónéhány keletnémet bepróbálkozott Ausztriában ...az osztrák âllam nem tolerálta a segélyre hajtókat.... Igy sokan élnek sufniban, seftelésbôl Bécs környéki településeken.... de nem panaszkodnak.....
június 11. | 08:40
előzmény: #45  Dehogynincs
#46
hát karakteres különbség kell legyen ha a magyar melós elmegy dolgozni bajorországba, az ossie meg inkább munkanélkülisegélyért áll sorba, és fasizálódik.
június 11. | 07:57
előzmény: #42  elemes
#45
"a háború végére szétbombázott németország hol járt 1975-ben?"
Érdekes emberkísérletet láttunk. Az nszk-ban és az ndk-ban ugyanolyan németek éltek, de az egyik állam lényegesen gyorsabban fejlődött, a másik viszont nem törökösödött el. Mentalitásban  óriási különbség van még most is az ossiek és a wessiek között.
június 11. | 07:50
előzmény: #42  elemes
#44
Egy jól szervezett német állam mindig is gazdagabb országot eredményez mint egy közpénzek lenyúlására szakosodó állam.
június 11. | 07:43
előzmény: #33  qwrtzq
#43
Ki az a baloldali, aki ugyanazt mondja mint én?
Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság elnöke az ellenzéki tagokat Szél Bernadettet és Molnár Zsoltot nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította.
Az ellenzéki tagok meg voltak annyira hülyék,hogy soha nem hangsúlyozták, hogy semmiféle tájékoztatást nem kaptak Németh Szilárdtól a migránsveszély valódi természetéről. A kormánynak van elhárítása, hírszerzése, nagykövetségei, kormányközi kapcsolatai és nem az ellenzékek.
Kezdetben maga a kormány is úgy védekezett a migránsok ellen, hogy kiplakátolta. "Ha Magyarországra jössz, akkor nem veheted el a magyarok munkáját.
Magyarán:
1. a migránsokat beengedjük
2. a migránsok dolgozni akarnak, nem terroristák, nem kémek, csak legálisan akarják a határt átlépni, nem hordoznak és terjesztenek fertőző betegségeket, nem tarolják le az országot.
3. beengedjük a migránsokat, de a munkahelyedre vigyázunk.
A médiahenger hatékonyságát mutatja, hogy Orbán doktor nem bukott bele abba, hogy négyszázezer illegális migráns gázolt át szuverén országunkon , hanem ő építtette azt a kerítést, amit az ellenzék le akar bontani. Az a kerítés tényleg hatékonyan működik, különösen azóta, amióta Erdogan nem engedi rá a Balkánra a jöttmenteket.
Nem vagyok baloldali és zt mondom, hogy hazánkat fegyverrel  is meg kellett volna védeni, ha már egyszer a köztársasági elnök jóváhagyta hazánk fegyveres védelmiének tervét.
Orbán doktor túlzásba viszi a humanizmust, amikor elfogadja, hogy az Astoriánál utcai harcászatot rendeztek a hívei ellen, de az illiberális országokból érkező  migránsok ellen elfogadhatatlannak tartja a fegyveres elrettentést.
június 11. | 05:38
előzmény: #40  qwrtzq
#42
nem érted kicsiszivem :D
.
az a baj hogy 25-30 évvel a rendszerváltás után még mindig nem vagyunk vonzó célország.
.
csak hogy legyen mihez viszonyítani: a háború végére szétbombázott németország hol járt 1975-ben?
(nem, nem a marshallsegély miatt. átlagmagyar reálértékben több pénzt kapott az uniótól mint az átlagnémet. csak a magyar "elit" ellopja. te meg elhiszed, hogy érted teszi.)

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
5 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE