Topiknyitó: badsector1 2024. 02. 28. 07:57

Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)  

"A 444 több forrásból is úgy tudja, hogy az elmúlt napokban Magyar azon dolgozott, hogy összehívjon egy kört, ami egy jövőbeli párt magja lehet."
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 09:41
Előzmény: #6987  Shortelek
#6990
Könnyebben tudok válaszolni, ha megértem a kérdést. (bár te el szoktad engedni a füled mellett az én kérdéseimet) Kiket takar a "nekik" névmás? Redundáns a mondatod, még én is rájöttem, hogy Orbán után nem kellene tárgyrag, de kik azok a "nekik"?
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 09:15
Előzmény: #6988  signal2
#6989
Nem egészen.
A tiszára most tudnék szavazni és tőled eltérően nem vagyok abban teljesen biztos, hogy ezt fütyüli-e nekem a fidesz.
2022-ben te két lista mellett kardoskodtál. Egy külön induló lmp-momentum listára nem lettem volna finnyás.
signal2
signal2 hétfő, 08:58
Előzmény: #6985  Dehogynincs
#6988
Lefordítom: úgy táncolsz, ahogy a fidesz fütyül. 
Shortelek hétfő, 08:54
Előzmény: #6985  Dehogynincs
#6987
"A magam részéről nem szavazok olyan listára, amilyiken általam elutasított pártok szerepelnek és a választási eredményeket (eredménytelenségeket) elnézve, nem vagyok ezzel egyedül."
Akkor most szerinted kivel, kikkel van baj, ha nekik nem az a fontos, hogy orbánt mindenképp legyen leváltva?
Dehogynincs
Dehogynincs hétfő, 08:34
#6986
Hegedűs Dániel: Ezekben a hetekben kiderül, Orbán leáll-e vagy tovább provokál
https://www.youtube.com/watch?v=cdSNIPqelFg
Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund külpolitikai szakértője szerint az elmúlt két hét eseményei olyan mértékben építettek fel egy Orbánnal szembeni tagállami frontot, ami az elmúlt 14 év fényében is újdonságként értelmezhető, hisz 25 tagállam sorakozott fel Magyarországgal szemben. Orbán alábecsülte az uniós reakciókat. Az uniós partnerek a következő hetekben tesztelik majd, hogy a magyar kormány észbe kap vagy tovább provokál. Orbán Viktor EU vezetőknek írt levele önvédelmi reakció volt, hogy elvegye a támadások élét, amiért a kormány soros elnöki pozíciójában nemhogy nem koordinált EU-s és NATO partnereivel, hanem aktívan félrevezette őket. Az uniós szerszámos ládában pedig vannak további jogi lehetőségek Magyarország ellen. A politikai akarat még mindig hiányzik: a tagállamok nem akarják az általános szabályokat egy olyan troll tagállamra szabni, amelyik aláássa az uniós értékeket.  Az, hogy Ursula von der Leyen elfogadta Magyar Péter meghívását, fricska Orbán felé is. Eközben Magyar Péter úgy próbálja megszüntetni a magyar kormány korrupcióját és visszaállítani a jogállamiságot, hogy azért semmilyen lépés ne történjen a magyar kormánnyal szemben. Ez nem kivitelezhető politika. Megszólalásai alapján látszik, hogy többször is kibeszél az Európai Néppárt közös irányvonalából.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 20:18
Előzmény: #6984  Mississippi
#6985
Már kár rágódni rajta. A tisza elmosta a kérdést és az eddigi ellenzéki parlamenti pártokat a dk kivételével.
A magam részéről nem szavazok olyan listára, amilyiken általam elutasított pártok szerepelnek és a választási eredményeket (eredménytelenségeket) elnézve, nem vagyok ezzel egyedül.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 19:55
Előzmény: #6983  Mississippi
#6984
Egy önzetlen összefogás -ahogy pl. Juhi visszalépett- működhetett volna.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 19:53
Előzmény: #6982  Dehogynincs
#6983
Igen, stb. Fegyőr elindult Juhász Peti körzetében, Juhi lépett vissza.. A párt nélkülieket kigolyózták. Blablabla, leszarták a választói akaratot. A kampányban egymást basztatták a pártvezérek, a végén mindent rákentek  MZPre, az eredményváróba már csak a Momentum ment el. Na ez minden, csak nem összefogás. Orbán jól taktikázott.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 18:54
Előzmény: #6981  Mississippi
#6982
Ja, így már értem.
Akkor is beírtam többször, hogy nem abból indultak ki, mit akarnak a választók, hanem a választókra akarták magukat rátukmálni a pártok.
Engem is győzködtek, hogy szavazzak olyan listára, amin általam elutasított pártok is szerepelnek. A fő érv az volt, hogy nincs más és ezt kell választani. Ezzel szemben a mihamó bejutott, amire nem számítottam igazán.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 18:37
Előzmény: #6980  Dehogynincs
#6981
A 21' őszi előválasztásról. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 14:19
Előzmény: #6978  Mississippi
#6980
Nem tudom, miről beszélsz.
2022-ben igenis volt előválasztás.
2024-ben az ep-választás tisztán listás választás volt, egyéni indulók nélkül. A listán a választók azokra a politikusokra szavaztak, akiket a párt (bűnszövetkezet) a listája elejére tett, még akkor is, ha csak a párt nevét ismerték.   
Az önkormányzati választás pedig inkább csak a fővárosban, a megyeszékhelyen és a nagyvárosokban pártpolitika.
Az ep-választást éppen azért vártuk, hogy kiderüljön, melyik párt mekkora. A közös listát választók már a választás előtt fölmérték ráadásul helyesen mérték föl, hogy külön indulva nincs semmmilyen esélyük: mszp, párbeszéd, zöldek és ... a másik oldalon a kdnp!
Mostanra letisztult a kép.
A pártkatonáknak persze elég nehéz elviselniük azt, hogy most a választók a saját akaratuk szerint döntöttek, nem törődve azzal, hogy a megbukott pártok állítólag jobban tudják, mi az alattvalók érdeke.
Furcsa módon a választók a tiszát érzik győztesnek, legalábbis a közvéleménykutatások azt mutatják, hogy zárul az olló: tovább árad a tisza és morzsolódik a fidesz.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 14:04
Előzmény: #6978  Mississippi
#6979
Győzteshez húzás. Ez mekkora faszság. 
Kiszállok, el kell mennem.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 13:58
Előzmény: #6977  Dehogynincs
#6978
Ja, lehet szammisztika. Ha tudományosan akarod megvizsgálni, akkor minden egyéb körülményt rögzíteni kéne, és akkor mondhatod hogy ok-okozat. 
Igazából nem is volt összefogás, paktumok köttettek, egyeseket kihagytak, ráindultak az esélyesre, és a választók jelentós részének elege lett ebből. Hát lelkük rajta, de így még mindig ugyanott tartunk.
A társadalom ennyire "szines", sajnos ez örök adottság, a sarlatánoknak mindig jók az esélyeik velük szemben. 
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 13:13
Előzmény: #6976  Mississippi
#6977
Nem kell elnézést kérned, csak kíváncsiskodtam, mire alapoztad.
Én viszont azt firtatom, hogy ki és miért tűnt el, bár én ezt is vártam, ha nem is ilyen megsemmisítő mértékben és ezt a várakozásomat főleg az összefogás általam várt sikertelenségére alapoztam. Utólag is ebben látom a fő okot, és ezt olyan számokkal is alátámasztottam, hogy az összefogók összetöpörödtek, de az összefogásból kimaradók (mihamó, kétfarkúak) erősödtek. Én ok-okozati összefüggést vélek fölfedezni és eddig senki bizonyította az ellenkezőjét, bár lehet puszta számmisztika is.
Itt igazából a választók döntése számít. A momentum és a jobbik eltűnt, az lmp és az mszp önálló létét sem tartom megmenthetőnek.
A tisza a semmiből bukkant föl, az eddigi parlamenti ellenzéki pártokat megsemmisítette és elkezdte a fidesz szavazóinak lemorzsolását.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 12:25
Előzmény: #6973  Dehogynincs
#6976
Ja, ha te nem prédikáltál, akkor elnézést. Akkor Davenek szántam a megjegyzést.
Az előválasztáskor 42%-nak mérték az összefogást. Azt hogy ki és miért tünt el, leszarom. Biztos vagyok abban hogy szükség lesz a szavazatomra 26-ban és én enm fogok eltünni.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 12:00
Előzmény: #6972  combo
#6975
Lehet, hogy a fidesz 2026-ban sem lesz legyőzhető, de a kétharmados többség kicsavarható Orbán kezéből.
A kádári diktatúra utolsó éveiben a hatalom megpróbált hangulatjavító intézkedéseket hozni vagyis olyanokat, amik nem kerülnek sok pénzbe, de tetszik az embereknek.
Ha Orbánnak maradt még egy csöpp esze (hatalomtechnikailag biztosan maradt), akkor talál ilyeneket.
A benzinárcsökkentés tetszik az embereknek. Az időnkénti benzinárcsökkentéseket családbarátnak állítja be a göbbelsi kormánypropaganda, miközben a szinglik, a pedofilok és a gyerekfölrúgók is ugyanúgy olcsóbban tankolnak.
Mississippi
Mississippi vasárnap, 11:50
Előzmény: #6972  combo
#6974
A "2030-ra utólérjük Ausztriát"-nál jobb jövőképet még nem vázolt fel senki, szóval eddig vesztésre állunk. De állítólag a legracionálisabb szavazók, akik mindig a győzteshez húznak, most már MPre teszik a tétet. :)
Mindenesetre ha trumpli nyer, akkor orbán mennybe megy.
Dehogynincs
Dehogynincs vasárnap, 11:45
Előzmény: #6971  Mississippi
#6973
Prédikáltam volna? Mit? Hadd tudjam meg én is!
Volt 2024-ben összefogás? Erre gondolsz: dk-mszp-párbeszéd zöldek 367 162    8,03%?
Mi lesz 2026-ban a momentum szavazók dolga? A momentumot éppen most dobták kukába a választók országos és önkormányzati szinten is. 2026-ban egy egykori momentum szavazó nem fog sokkal többet jelenteni mint most egy egykori mszmp, mdf, kisgazda, miép vagy szdsz szavazó.
combo vasárnap, 10:51
Előzmény: #6971  Mississippi
#6972
Szerintem nem győzhető le a fidesz, és majd 2026-ban jön száz elemzés, hogy mit rontott el az ellenzék (MP? Gyurcsány?)...
Mississippi
Mississippi vasárnap, 08:22
Előzmény: #6969  Dehogynincs
#6971
Nyugodtan aludhatsz 26-ig, a momentum szavazók fogják tudni a dolgukat. Nem úgy mint te, 24-ben. És aki 24-ben képtelen volt orrbefogva az összefogásra szavazni, az most ne prédikáljon, mert semmivel sem másabb a helyzet most, mint akkor volt.
Az, hogy MP egyenes gerincű; rafinált; hidegfejű stratéga-e, az majd kiderül. Nem leszek elragadtatva egy esetleges  választási győzelem esetén, ha csak annyi eredményt érünk el vele, hogy hígabb fosban fogunk gázolni.
De mindenek elött az a kérdés, hogy egyáltalán legyőzhető-e a fidess választáson. Mert ennek a "mindent jóhiszeműen elnézek MPnek" stratégiának, csak akkor van értelme.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 19:00
Előzmény: #6965  euler
#6970
2024 dk-mszp-párbeszéd zöldek 367 162    8,03%
2019 dk 557 081 16,05%
          mszp-párbeszéd 229 551 6,61%
Utolsó kis senki vagyok, mégis szintet neveztél el a nickemről.
Milyen jelzővel illetnéd a választói szintet, ami emelkedésnek és csökkenésnek is nevezhető attól függően, hogy visszafelé egy előrefelé megyünk az időben? Mérőszámokat az első három sorban találsz, de szűkítheted az első két sorra is.
2024 fidesz 2 048 211   44,82%
2019 fidesz 1 824 220   52,56%
2024 tisza  1 352 699    29,60%
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 13:43
Előzmény: #6942  signal2
#6969
Magyar Péter nem akarta karanténba zárni Orbán Viktort és a Patrióta szövetséget az EP-ben. Vajon miért?
https://www.youtube.com/watch?v=f6GRrkcRqS0
Dave Világa 60.6K subscribers
Nem hiszem, hogy a hatalom oldalán lennének ilyen influenszerek.
Új hozzászólásként is beírhattam volna, de Dave annyiszor emlegeti a momentumot, hogy neked válaszolok.
Dehogynincs
Dehogynincs szombat, 06:56
#6968
Ódon amatörizmus új csomagolásban
https://parameter.sk/1147987/odon-amatorizmus-uj-csomagolasban/
"„Elítéljük Orbán Viktor politikáját, de sosem fogjuk támogatni azt, hogy az elhibázott kormányzati döntések miatt Magyarországot és a magyar embereket büntessék.”
"Belpolitikailag egyébként nagyon is jól működik Magyar Péter érvelése. Az egyik oldalon – ahová ő pár hónappal ezelőtt még kételyek nélkül tartozott, nevezzük kormányoldalnak – azért, mert itt bántják a magyart, és azt rendes magyar ember nem akarhatja. Vegytiszta nacionalizmus ez, ami teljesen legitim ideológia, csak nem kellene valami egyetemes igazságosságra hivatkozni helyette.
A másik oldalon – nevezzük ellenzéki oldalnak – részben azért, mert senki sem mer rossz magyar embernek látszani (emlékezzünk, mit kapott a Momentum azért, mert ellenzékiként viselkedett az EP-ben), részben mert utálja vagy szégyelli a kormányát, és nem akar közösséget vállalni vele, nem akar miatta szenvedni."
"Az EU döntéshozói azonban – mivel demokráciában élnek – nem sokat szoktak gondolkozni a demokrácia nevű rezsimtípusnak az alapelveiről és intézményrendszeről. Ha egy országgal bajuk van, kényelmesebb a joguralom – túlmisztifikáló magyar fordításban a „jogállamiság” – képlékeny, tetszés szerint bővíthető és értelmezhető követelménylistáját számon kérni. Ám az okkal juthat eszükbe, hogy ha a magyarok valóban nem tehetnek semmiről, és nem támogatják saját jószántukból Orbán kormányzatát – akkor miért is nem váltják le?"
" van-e a magyar politikai közösségnek/választópolgárságnak olyan, kellően erős és nagy szegmense, amelyiknek érdeke, hogy másfajta rendszer legyen, úgymint demokrácia (mert az nincs) és piacgazdaság/versenygazdaság (mert az nincs). Másképpen: van olyan sokaság, amelyik egyáltalán el tud képzelni egy ilyen rendszert?
A válaszom nem optimista ..."
___________ sokaság ____________________
Látom a sokaságot és adatom is van rá: 1352699 szavazó 29,6%
A záró bekezdés két kérdése nem egyenertékű.
Az alattvalók többségének érdeke, hogy legyen demokrácia, piacgazdaság és versenygazdaság.
Van egy sokaság  amelyik nem ismeri föl az érdekeit és emellett van egy másik sokaság (jobban mondva kevésség), amelyik érti a demokrácia, a gazdaság meg a piac fogalmát és el tud képzelni másfajta rendszert.
Vali péntek, 21:59
Előzmény: #6965  euler
#6967
Reméltem, hogy lesz egy második hozzászólásod is, melyben elmarad a minősítésem, illetve felszólításod, miszerint az általad elvárt módon reagáljak. Úgyhogy akkor századjára: nem tisztünk MP-t megvédeni, bár István ezt nálam sokkal szebben elmondta. Majdnem bianco csekk az esetlegért a biztos semmivel szemben. Úgy tűnt user1 szavaival már átjött neked. Te azonban "elgondolkodtatni" akarsz, Gyurcsány szerepe pedig érinthetetlen. A kérdés az volt, hogy Gyurcsányt mi akadályozza hogy segítsen Iványinak, akár hírveréssel.
euler péntek, 21:46
#6966
Mindig megnyugtat ha megjön az 5 mínuszos elmebeteg ... 
Léptem is, ma túl aktív voltam.
(Magyar természetesen egyszeri csoda, maga a tökély és bírálhatatlan.
Menjetek fel a facebook-oldalára, próbáljátok ki! :)
euler péntek, 21:33
Előzmény: #6963  Vali
#6965
Kezdesz dehogynincsi szintekre jutni Gyurcsánnyal!
Magyar sikeresen áthelyezte Orbánról a célkeresztet a semmire.
A propaganda-károsultak meg kajálják. Ennyi változott, a rezsimváltás esélye pedig egyelőre egy dekával se nőtt.
(Most látom, másodszor is rezsimváltást írtam. Nem javítom, így elgondolkodtatóbb ...)
.
Egyébként nem fricska volt az hanem bírálat.
Mi lenne ha arra reagálnál, mondjuk megvédenéd Magyart.
user01
user01 péntek, 21:26
Előzmény: #6961  euler
#6964
Ha te Magyarnál jobban tudod, hogy mit és mikor kell csinálni, akkor ne tartson semmi se vissza, csináld. Sok sikert hozzá.
Vali péntek, 21:23
Előzmény: #6961  euler
#6963
Én is régóta támogatom. Kedves, hogy információ-megosztás címén megismételted az MP-nek szánt fricskát, ha véletlenül valaki lemaradt volna. Ugyanakkor ezúttal Gyurcsány állhatna oda zsé-vel, akár csinnadtrattával is.
dexter péntek, 21:16
Előzmény: #6960  euler
#6962
Akasztásról csak te írtál, én nem. Elszámoltatni meg el kell mind a kettőt is az ország és a magyar emberek ellen elkövetett bőnök miatt. A büntetés kiszabását hagyjuk meg a magyar független bíróságnak.
euler péntek, 21:11
Előzmény: #6958  Vali
#6961
Maradt egy számlájuk, amit nem zároltak:
"Arra kérjük támogatóinkat, hogy az eddig meghirdetett számlaszámaink helyett ideiglenesen a SZALMASZÁL a Hajléktalanokért Közhasznú alapítványt támogassák adományaikkal.10400140-00033688-00000006 (K&H)IBAN: HU52 1040 0140 0003 3688 0000 0006SWIFT/BIC: OKHBHUHB
.
De, hogy kapcsoljam a topik témájához, ezt kb 3 órával ezelőtt itt írtam:
"Magyarnak most lenne ereje tömegeket mozgatni. És ezt kellene csinálnia ha komolyan gondolja a mielőbbi rezsimváltást. Az adakozás nemes dolog, főleg ha csendben csinálják, de nem gyorsítja Orbánék bukását."
(Ettől függetlenül Iványiékat már régóta támogatom.)

Topik gazda

badsector1
badsector1
4 4 4

aktív fórumozók


friss hírek További hírek