Pottyondy Edina: Vagy visszavonulok, vagy külföldre költözöm https://telex.hu/belfold/2025/05/21/pottyondy-edina-abbahagyja-kulfoldre-koltozik-ellehetetlenitesi-torveny ... Minden békés eszközt kipróbáltunk, 150 ezren tiltakoztunk, de még csak annyit sem értünk el, hogy legalább a gyermekotthonokban európai állapotok legyenek” _______ nem mellékes melléktermék ______ Ez igaz, de nem mellékes melléktermékként éppen ez a 150 ezres tüntetés rázta föl az apátiából az atomizálódott társadalmat és állt be 1,352,699 (29.6%) szavazó az ep-választáson a tisza párt mögé. És ez a tisza azóta is csak árad és árad, viszont a fidesz és az óellenzék meg csak apad és apad.
Orbán vasárnap a tisza-Dobrev koalícióról beszélt a harcosok klubjában. _________ kínjában __________ Ez színtiszta vergődés, ami Orbán saját, fogyatkozó táborának szól. A sikeres összegyurcsányozást fölváltja az összedobrevezés siralmas kísérlete. Dobrev a minap jelentette be, hogy a dk külön indul listán, és saját jelöltet állít az összes választókörzetben. Ezzel szemben az összefideszezett kdnp és az összekádéenpézett fidesz továbbra is kitart a saját moslékkoalíciója mellett.
"Pankotai Lili: Listázzatok nyugodtan, ez is csak olaj a tűzre! „18 évesen felszólaltam egy jobb oktatási rendszerért, össztűz alá vettetek a propagandátokkal, meghurcoltak a bíróságon, a rendőreitek gumibottal vertek, kimondtátok rólam, hogy ügynök vagyok” – mondta a következő felszólaló, a tanártüntetésekről ismert Pankotai Lili egy „A thousand miles begin with a single step” pulcsiban lépett a színpadra."
"18.16: Pankotai Lili a következő, aki színpadra lépett. Az aktivista azzal indított, hogy elmesélte, hogy 18 évesen felszólalt egy jobb oktatási rendszerért, ezért pedig rendőrök verték gumibottal, kirúgták az iskolájából, propagandisták követték és hatalmas büntetéseket szabtak ki rá. „Tudjátok miért nem hátrálok? Mert már nincs mit elvennetek. Az iskolai rendszer tönkretette a generációnkat” – jelentette ki, majd elmondta, hogy barátai már külföldre költöztek, de neki nincs hova hátrálni. „Már csak az életünket vehetitek el. Ha ez így lesz, akkor ide lőjetek először, nem félek” – fogalmazott. Elmondta, hogy ő egy olyan országot akar építeni, ahol az emberek nevetnek és nem félnek, amelyre egész Európában felnéznek és szabadok az emberek, szabad a sajtó. A kormány ehelyett létrehozta az ÁVH 2-t. Egy hivatalt, ami nem az országot védi, hanem a hatalmat– részletezte. Szerinte az ÁVH-nál is a védelmet hangoztatták, ma is a „szuverenitást”, de ez a rendszer nem megvéd, hanem felügyel. „Mi nem egy új Rákosi-korszakot akarunk, ahol nem a hatalom figyel, hanem ahol a vélemény nem bűn, az igazság nem ellenség és a nép hangja hallatszik” – jegyezte meg."
Orbán: Százezer digitális szabadságharcossal fogjuk megvívni a választásokat _____ megvívni? __________ Ha nem áradna tisza, akkor Orbán azt mondta volna, hogy százezer digitális szabadságharcossal fogják megnyerni a választásokat. A hadvezér nem győzni megy a csatába, hanem csak vívni.
Nekem nem tetszik, hogy a cigányokat romáknak nevezzük. Az sem tetszik, hogy a pártok díszcigány képviselőket juttatnak a parlamentbe. Szerintem a cigányoknak saját párttal kellene képviselniük a sajátos érdekeiket. A létszámuk megvan ahhoz, hogy többszörösen túllépjék az 5%-os küszöböt. Ettől még most a tiszára szavaznék.
Ma 11:30-kor elindulunk a Szent István Bazilikától. Egymillió lépést teszünk meg a békéért és a nemzeti összefogásért Nagyváradig. Tarts velünk akár csak pár méterre, vagy pár percre. Az útvonalat és minden hasznos információt megtaláltok az egymilliolepes.hu honlapon.Előtte még 10.00 órakor megnyitom Bódis Krisztával a Romák a hazáért fórumot. Ezt az eseményt is élőben közvetítjük.
Gyurcsány el https://parameter.sk/1236333/gyurcsany-el/ Magyarország kivétel a nyugati világban, ugyanis a politikai rezsim szélsőségesen központosított, fékek és ellensúlyok csak papíron vannak, a választás viszont nemcsak tisztességtelen, hanem aránytalan is. ... Ezt a sajátosságot látta át Orbán Viktor valamikor a 2000-es évek elején, és azóta Magyarországon csak két politikusnak jut igazi tér: Orbán Viktornak és egy Nemorbánnak, függetlenül érdekektől, ideológiáktól, társadalmi tagoltságtól. ... Gyurcsányt azonban nem engedte teljesen megbukni a rendszer, ami nem volt többé demokrácia, de szüksége volt a demokratikus díszletekre és azok közt egy Nemorbánra. Ám az ellenzék hiába kísérletezett, talán a politikai érzék hiányzott, talán az energia, talán a kellően vastag bőr, de senki más nem vált be ebben a szerepben – Magyar Péterig. ... a magyar demokrácia nem Gyurcsány jelenlététől ment tönkre, és a távollététől nem fog helyreállni.
100 százalékig biztos vagyok abban, hogy a Tisza vezet https://www.youtube.com/watch?v=o-QBZezHc-U _________ megint _______ Megint egy (szerintem) túl hosszú videó, de ha valaki nem áldoz egy órát az idejéből erre, annak javaslom az videó elején az egy perces összefoglalót.
A királyi rádióban mostanában sokszor elmondják, hogy Manfred Weber, a Tisza Pártot is soraiban tudó háborúpárti Európai Néppárt (EPP) elnöke keményen kiállt Ukrajna mellett, szerinte feltétel nélküli támogatás jár Kijevnek. ______ öngól _________ Szerintem is feltétel nélküli támogatás jár Kijevnek. Ehhez két szót kell megérteni: agresszió és szuverenitás. Ki az agresszor? Ez a kormánypropaganda nekem annyit mond, hogy ha elítélem az orosz agressziót és és értéknek tartom a szuverenitást, akkor szavazzak a tiszára. Meg annyit, hogy Orbán hatalmára a tisza még a dk-nál is veszélyesebb.
Tudjuk, akkor inkább maradjon orbán, szerinted az is õsszfogás ha megegyeznének és nem indúlnának egymás ellen, a mihasznák, kutyák már nem kõzõskõdnek?
Ha a tisza összefog az óellenzék bármelyik pártjával, akkor nem a fogok a tiszára szavazni. Az összetöpörödött óellenzéki pártok az elfogyó szavazóikkal már nem számítanak komoly tényezőnek. Nem szerintem nem számítanak annak, hanem a tavalyi ep- és önkormányzati választások eredményei szerint.
miért kéne együtt indulniuk-összefoghat a többi ellenzéki párt is -és amugy vannak kamarák civil szervezetek-szakszervezetek-csináljanak együtt egy pártot és induljanak el a választáson-tisza nyer és lesz mérleg nyelve is-viszont kiskanász nem tágít-minden hatalom nála van kár erőlködni-itt lesz örökké-addig mig erőszakkal el nem távolitják
Kizárólag Magyar Péter az oka, hogy nem egységes ellenzék indul Orbán ellen https://nepszava.us/kizarolag-magyar-peter-az-oka-hogy-nem-egyseges-ellenzek-indul-orban-ellen/#google_vignette _________ aha ___________ Kizárólag Magyar Péter volt az oka, hogy Orbán 2002-es bukása óta soha(!) nem indult egységes ellenzék Orbán ellen. A szavazók a 2024-es ep-választáson egyértelműen elmondták, hogy többé nem nagyon érdekli őket az óellenzék vergődése. Egyébként pedig mi abban a meglepő, hogy az ellenzék nem egységes és nem indul egységesen?
Lakner Zoltán: Orbán Trumpba bukhat bele https://www.szabadeuropa.hu/a/lakner-zoltan-orban-trumpba-bukhat-bele-elemzo-orban-viktor-magyar-peter/33401251.html A történelem fintora lenne, ha az Orbán-kormány végső soron Trumpba bukna bele, vagyis azokba a gazdasági következményekbe, amelyeket Trump eddigi kormányzása jelent ... - Nehéz elhitetni az emberekkel, hogy most azért rosszak a gazdasági adatok, mert 5 év múlva talán felvennék Ukrajnát az EU-ba. - Schmidt Mária mondatai a bucsai tömegmészárlásról gyalázatosak. - Mondjuk ki, hogy Magyarországnak nem ellensége Ukrajna, és nem lehet magyar érdek, hogy rosszban legyünk a legnagyobb szomszédunkkal, ahol százezres magyar kisebbség él. - Ha Magyar Pétert valamilyen jogi eszközzel kizárnák a választásból, attól még politikai tényező maradna, és egy sarokba szorított Magyar Péter nem a legkellemesebb ellenfél. - Nem kifizetődő a politikai ellenfél támogatóit hazaárulózni, hisz azok a választók nem lesznek többé átcsábíthatóak. _______ hosszú _________ Majdnem egy óra hosszú. Végignéztem, de negyedórás beszélgetés hatékonyabb lenne.
Nem mellesleg ezeket a több száz milliárdokat orbáncék ,a folyamatosan annyit szajkozott nemzeti hovatartozás,nemzeti egység,kereszténység,bla,bla,bla,szövegelés közepette,a magyar nemzeti bankból lopták el, nagyívben le..arva a magyar nemzetiséget.
"A világ eddigi legnagyobb bankrablásának a helyszínén, a Magyar Nemzeti Bankban is megkezdték a vergődést. Egy nevetséges, politikailag motivált eljárás részeként egy hete kaptam egy kérdéssort attól a Nemzeti Banktól, amelyből a vezetők segítségével legalább 650 milliárd forint közpénzt loptak el. Ezzel kapcsolatban tegnap felhívtam a nemzeti banki ügyintézőt és jeleztem neki, hogy a legtöbb felesleges és álságos kérdésre egy bohóc jelet fogok rajzolni. Azt is egyértelművé tettem, hogy a tőzsdei tranzakcióim kapcsán sohasem kaptam bennfentes információt és nem követtem el bennfentes kereskedést. Kértem az ügyintézőtől, hogy adja át a feletteseinek az üzenetet, hogy nem fogadom el, hogy az elvileg független Nemzeti Bank asszisztáljon a kormány propaganda által indított hazugság cunamihoz és hogy politikailag motivált eljárással akarja lejáratni Orbán Viktor megrendelésére a legnépszerűbb párt vezetőjét. Kértem továbbá az ügyintézőt, hogy adja át a jegybank vezetőinek az üzenetet, miszerint a leendő TISZA-kormány mindent meg fog tenni a világ eddigi legnagyobb bankrablását elkövető politikusok és jegybanki vezetők felelősségre vonásáért. Ez nem fenyegetés. Ez egy ígéret, amit be is fogunk tartani. A Nemzeti Bankból 650 milliárd forintot, vagyis minden magyar embertől fejenként 65 ezer forintot loptak el. Nem nokiás dobozokban hordták ki a szajrét, mint a szocik, hanem teherautóval. A bankrablást végignézte a legfőbb ügyész és az Állami Számvevőszék. Ott ültek a tolvajok között Orbán képviselői és államtitkárai, valamint a Dinasztia pénzemberei. A lopott vagyonból svájci kastélyokat, New York-i luxus lakást, 100 darabos autógyűjteményt, palotákat, Dubajban pedig nyaralókat vásároltak. Amerikában a Wall Street farkasa 200 millió dollárt lopott el, nálunk a magyar közpénz farkasai ennek a tízszeresét. Egy sima bankrablásért 10 év fegyház jár. A világ legnagyobb bankrablása mennyit ér? További jó vergődést, a hátralévő pár hónapra!"
Eközben az Orbán-infláció tovább száguld az élelmiszereknél és a szolgáltatásoknál. Az élelmiszerár-drágulás éves alapon 7 % volt, de a liszt 42,2, az étolaj 32,7, a tojás 26,1, a kávé 18,6 százalékot drágult egy év alatt. Még nem jelentkezett az aszály,a fagy ,az alapanyagok árának emelkedése,az egész amerikai őrület,meg az IB+ faktor.Semmi nem hiányzik jobban,mint egy 450 Ft-s euró és mehetünk a susnyásba.
Az ember memóriája csalóka és néha keverednek benne a dolgok.Szerencsére az internet segítségével minden a helyére kerülhet. A Tisza mint párt addig amíg MP színre nem lépett ,sehol nem volt,jelentéktelen pont volt a politikai életben. Ma szerencsére ott van ahol lennie kell!Remélem egy év múlva a kormányalakítás lesz a fő téma,Magyar Péter vezetésével. Más:A jóléttel kapcsolatban.Megnéztem-mert pontosan vezetem-az aktuális költségeimet az infláció jegyében.Siralmas képet mutat.A kajára költött összeg az előző év negyedévéhez képest 19.8%-al több,a rezsikiadás 18.3%-al,a vegyes költés egyedül a kedvezőbb,mert 27%-al kevesebbet költöttünk."Szépen" kijövünk nyugdíjas 3.2% -s emelésből,egyre fogyó tartalékkal. A jövő hónapban 13-án veszek egy príma vadiuj gatyamadzagot,hogy legyen mivel felkötni a gatyámat.
Magyar Péter már a pártalapításon dolgozik (TISZA)