A wti felcsapott 60 fölé, az 50 MA-t érintette, ha jól látom.. Lehet, hogy holnap emészti meg a rossz adatot vagy nem foglalkozik vele? Várok, nem nyitok pozíciót.
WTI 50MAnál, 5x verte vissza 2 hónap alatt, és egyszer ment fel a 200MA-ig, ami most 61.04. Igy 61.04 alatt ez csak zaj, ha az nem veri vissza, 63.4-64.6 még idén lehetséges. TTF alja holnap vagy hétfőn meglehet? Még nem vettem.
-18BCF várakozás helyett csak -12BCF lett a kivét, nyáron ilyenekre 3 napig esett 10% felett. Most ugyanerre zöld. Úgy látszik az időjárás várakozásé ma az elsőbbség.
-Földgáz.-Feltapadt a görbe a 4,69-es szintre, amelyet a múlt héten áttört felfele, így trendben tartotta magát. Már nagyon túlvett lett, de long zárási jelzést még nem adott. A trend igen erős volt, a 4,68 alá zárás esetén fordulat jöhet. Ellenállások: 4,688; 5,078. Támaszok: 3,578; 3,125; 2,734; 2,344.
-WTI - Olaj Az árfolyam hetek óta semleges mozgást mutat. A 62,5 feletti zárás esetén long hullám indulhat, míg lefelé az 56,25-ös szint kulcsfontosságú támaszként szolgál. Jelenleg még várjuk azt a napot, amely irányt mutathat és trendszerű elmozdulást indíthat.Ellenállások: 62,5; 75; 81,25. Támaszok: 56,25; 50; 43,75.
Nem tudom, de a Pentagon Pizza Report alapjan keszultseg van, sok a pizza meg kaja rendeles a Pentagon korul es a barokban nincsenek ott az embereik :) Korbe van veve, de leginkabb a kartellekre vadasznak. Maduro fel lett szolitva hogy lepjen le, de nem akar. Sztem Trump ha bekedijat akar nem fog tamadni, meg nem is jonne ki neki jol, inkabb erofitogtatas van. De majd kiderul. Oda csaphatnak egy ket helyre, kartellekre fogva a dolgot.
Erdemes a USA teli elorejelzeseket megnezni. Hideg lesz a december. Nagyon hideg. . " U.S. Natural Gas Surges to 3-Year High as Deep Freeze Hits December By ZeroHedge - Dec 02, 2025, 1:00 PM CST
U.S. natural gas futures spiked to their highest levels in nearly three years as models now show a frigid first half of December across the Lower 48. Several forecasters are also warning of a potential polar-vortex-driven Arctic blast event later this month, which could drive temperatures even lower. Let's begin with an unusual sight (for this time of year) of winter storm alerts across the Northeast on Tuesday morning. "
Igen, lefelé várom, de egy 5 körüli csúcsról. Tévedhetek is, ma lesz tározó jelentés, ha arra se esik, nem szóltam. WTI: ahogy tegnap azon gondolkoztam, elveszti-e a múlt heti aljat, ma a múlt heti csúcs fölé ment. Persze nagyon kicsi a múlt heti gyertya. Itt a geopolitika számít, Venezuela, Oroszország.
Talán a Henry hub segíthet a TTF-en, mármint ha esni kezd. Szerintem még egyszer felmegy 5-re, és onnan vissza. Ha megérinti az 5-öt és gyengélkedni kezd, vehető a TTF szerintem.
Pedig igazad lett. Idén tizenötödször van vége az orosz-ukrán háborúnak, és esik az olaj. Igaz, most Zelenszkij mondja azt, hogy vége lehet, ami csak jelent valamit. Nem lenne szabad elveszteni a múlt heti aljat, ami 57.10, egyelőre tartja. 60.03 az 50MA a naposon, 61.11 a 200MA, ami a valódi ellenállás. A kép megváltozott, és semmi nem szól már amellett, hogy a 62-őt átviszi. Pénteken látni fogunk mindent. Ma 22:00 API és holnap 16:30 EIA tározó jelentés. Szerintem senkit sem érdekel, csak az orosz-ukrán helyzet. TTF még érdekesebb ebből a szempontból. A heti RSI az elmúlt 5 évben 31.26 alá nem ment, most 32.36. Időben közel a vége, de árban nem tudom, hol. 24, 26, 21?
Szia! Egy kitörest emlitettél az olajnál. Azóta tényleg sokat emelkedett, felcsapott majd 60ig.. Most hogy látod, mi szól amellett, hogy teljesíti-e a 62 körüli értéket?
Ha békét köt Ukrajna, bedobja a törülközőt, nem.megy lejjebb a wti ára?Vagy az még odebb van? Vagy pl a Vix esése nyugit jelez, akkort??? Én ma elszúrtam, shortoltam, es nem adtam el időben.Figyelnem kellett volna. Vagylenyelek egy nagyobb bukót, vagy kifizetem a horribilis kamatot a bizonytalan holnapért.
Én nov 5 óta tartok longot, kb. nullán vagyok vele. Gáz longot korán adtam el, bár jött esés, de csak utána, amikor meg shortoltam, nem esett, de már azt is lezártam.
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Az emelkedő trend megtörése után visszateszt indult, amely az 54,68-as szintnél ütközhet vízválasztó pontba. Ha az árfolyam fölé kerül, új csúcsok kialakulására is számíthatunk. Amennyiben lefordul az index, a korrekciós zóna a 45,3–46,9 pontos tartományban helyezkedik el, ahol technikai szempontból érdemes lehet vételi lehetőségeket keresni. Mindaddig, amíg a piros, vastag csökkenő trendvonal él, és az árfolyam alatta marad, a long oldalra állni nem tűnik jó döntésnek.Ellenállások: 56,25; 59,38. Támaszok: 48,43; 46,9; 45,8; 43,75; 42,19; 40,63.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.