-Jó napot! Private Banking friss-WTI olaj, napi: Jelentős változás indult két hete. Az árfolyam letörte a szűkülő alakzat utolsó támaszát 71,88 körül. A 71,88-as szint elesésével teret nyitott a 62,5 alatti zóna elérésére. Az 59,38-as kisebb természetes támasznál húzódik egy hosszabb távú erősebb szint egy meghatározó emelkedő trendvonal miatt. Egy túladottság hozhat némi esélyt a megállásra, de tartós fordulat felfele még időben messze lehet. Ellenállások: 84,60; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25. -Földgáz, napi: A két hete felfele hagyott rés nyitva maradt, így még tartható, hogy az esélye meglenne az emelkedésnek. A 2,344 állja útját egyelőre, ezen szint felett nyílhatna tér. Az 1,953 egy erős támasz zónává vált, ennek az elesése okozhatna komoly problémát, de ez most nem aktuális. Kisebb esés új mélypont ütése nélkül kedvező long helyzetet eredményezhet, de nagy potenciál ebben a görbében nem látható. Ellenállások: 2,344; 2,734; 3,125; 3,528; 3,906. Támaszok: 1,953; 1,563; 0,7813.
Ma délután 16:30 USA földgáztározó töltöttségi adatok jönnek! A csökkenés vegre utat nyitna a longnak. DXY ma nagyon volatilis lesz ez viszont önmagában kockázat az árupiacon.
Úgy tűnik, fordul is már felfelé. Szerintem pont azért érik már egy komoly felmenet, mert már eltelt az az idő, amíg a nagytőke bevásárolt. Célár 2,7-2,8 lehet hamarosan. Ősszel úgyis mindig megrántják a gázt spekulatív rali keretein belül, még akár tovább is mehet, ki tudja...
inkább az olajtermeléssel van kapcsolatban, csökkenő olajár-> növekvő gázár kapcsolatban, nagyon régen olvastam erről valami tanulmány, hogy a kőolaj kitermelésnél keletkező gáz elfáklyázása nem engedélyezett korlátlanul, hanem x%-ot be kell vezetni a Henry-Hub-ba (vagy egyéb vezetéken értékesíteni, vagy palackozni :D) ... a tanulmány arról szólt, hogy a műholdképen/légifotók alapján sz@rnak bele a kőolajosok...túl sok az elfáklyázott gáz, szigorítani kellene az ellenőrzést, ami amúgy gyakorlatilag önbevallásos... :)
ja és a kedvencem az, hogy full leszarja a dollár árfolyamát, semmi köze hozzá, ha gyengül a dollár akkor szarik rá esik ő is, összes többi comm meg megy :D
pont azt nézegettem, hogyha ez a határidő a "nyitásához" képest nullában marad (2,19), a következő három havi határidő a várható réses nyitásaikhoz képest mindegyik esik 5%-ot (havi nyitó-záró), akkor a gázár valahol 2,8 körül lehet januárban (teljesen korrekt ár a korábbi évek alapján is), vagyis végig shortban állva lehetne esetleg keresni rajta, miközben emelkedik a gáz ára. (így nézve meg túl szép :D )
Ma hajnalban az olaj kicsit emelkedett de nagyon gyenge ez. WTI 68 körül van az emelkedéssel. Brent 72 körül NGAS mindjárt megint 2 USD alatt, tovább esett ma hajnalban. Egy erősödő DXY beszakíthatja az árakat. Messze még az USA kamatvágás. . Energia hordozóban én még kivárok. Ha nem kell annyi olaj és az OPEC nem avatkozik be a 60 is sok szerintem érte. Gázt meg már nem merem shortolni annyit esett az ára és csak el kell kezdeni a tározókat télre feltölteni.
Ma hajnalban az olaj kicsit emelkedett de nagyon gyenge ez. WTI 68 körül van az emelkedéssel. Brent 72 körül NGAS mindjárt megint 2 USD alatt, tovább esett ma hajnalban. Egy erősödő DXY beszakíthatja az árakat. Messze még az USA kamatvágás. . Energia hordozóban én még kivárok. Ha nem kell annyi olaj és az OPEC nem avatkozik be a 60 is sok szerintem érte. Gázt meg már nem merem shortolni annyit esett az ára és csak el kell kezdeni a tározókat télre feltölteni.
Cheniere a társaság neve. USA egyik legnagyobb gázterminál vállalata. Fejleszt, bővít giga cég. . Jól teljesített eddig, most sincs vele akkora baj, de az alacsony gázár nyilván nem túl jó.
Hétfő a határidős enegiahordozók pluszban indulnak. De a földgáz nagyot esett nyitás óta már -4%-on van. . Gázterminál részvényem pénteken esett csúszóstop vágott ki. . Meglátjuk az olajár (WTI) ma meddig tudja magát tartani! Egyelőre 70 felett addig amíg nem stabilizálódnak a piacok én nem szeretnék venni. A gáz meg már annyit esett, hogy nem tudom érdemes e még shortolni de a longra még nincs bizodalmam. Tehát ezen a piacon most kivárás a pozícióm.
Olaj is lassan olyan mint a gáz. Mindig meglep, hogy hova tud még esni. Mikor azt hiszem itt az alj újra közbejön valami ami tovább morzsolja az árfolyamot. Legalább a szénhidrogének nem növelik az inflációt.
-Jó napot!Private Banking friss: -WTI olaj, napi: Jelentős változást látni, mert a napokban letört a szűkülő alakzatból. Már kezdett letapadni az utóbbi időben, jelezve a vételi oldal gyengeségét. A 71,88-as szint elesésével teret nyitott a 62,5 alatti zóna elérésére. Az 59,38-as kisebb természetes támasznál húzódik egy hosszabb távú erősebb szint egy meghatározó emelkedő trendvonal miatt. Ellenállások: 84,60; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25. -Földgáz, napi: A múlt héten felfele hagyott rés nyitva maradt, így még tartható, hogy esélye meglenne az emelkedésnek. A 2,344 viszont máris útját állja, igazából ezen szint felett nyílhatna tér. Az 1,953 egy erős támasz zónává vált, ennek az elesése okozhatna komoly problémát. Kisebb esés új mélypont ütése nélkül kedvező long helyzetet eredményezhet. Ellenállások: 2,344; 2,734; 3,125; 3,528; 3,906. Támaszok: 1,953; 1,563; 0,7813.
Tisztelt Fórumozók! Az Erste a WTI olaj TL és TS certifikátok árait ebből a WTI indexből képezi? https://www.portfolio.hu/arfolyam/WTI/baha%20Oil%20US%20Indication Másképp fogalmazva a link szerinti index, ugyan késleltetve, de ugyanazon terméknek az árát mutatja, mint amiből a certifikátokat származtatták, ugye? Elnézést, ha láma a kérdés, de remélem érthető így is. Köszönöm
Az NGAS ára folytatja vessző futását. Ma hajnalban -1% feletti eséssel indít. Pedig múlt héten már elindult egy lokális mélypontról fel. . Cheniere gáztranzit állomás részvényem szépen emelkedik, Igaz most komótosabbra fogta , de egy magyar részvényhez képest így is élvezhetőbb a növekedés. ( sajnos az augusztus eleji visszaesés miatt csak 15%-ot tudott nőni július óta.)
-Jó napot! Private Banking friss: -WTI olaj, napi: A szűkülő alakzaton belül kezd letapadni, eladási oldal tűnik erősebbnek. A 71,88-as szint elesése, letörése teret nyithatna lefelé. A vízszintes támaszok közül a 68,75 alatt az 59,38-as kisebb természetes támasznál húzódik egy hosszabb távú erősebb szint egy meghatározó emelkedő trendvonal miatt. Ellenállások: 84,60; 87,5; 93,75; 100. Támaszok: 68,75; 62,5; 56,25. -Földgáz, napi: Újabb visszatesztelés után ugrott meg tegnap a görbe réssel. Az 1,953 egy erős támasz zónává vált, ennek az elesése okozhatna komoly problémát. Mivel réssel indult el újra, ezért ez a helyzet kedvező long szituációnak tekinthető, szűk stoppal. Ellenállások: 2,344; 2,734; 3,125; 3,528; 3,906. Támaszok: 1,953; 1,563; 0,7813.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.