Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
akgell szerda, 11:29
Előzmény: #55950  ANTARES
A szinergia szóba szerelmesek az egész cégcsoportnál, ez már bizonyos.
Ennek a hatása a kommunikación túl lassan a számokban is megjelenhetne márxD
bub vasárnap, 19:53
Előzmény: #55935  rice2

A Telekomból, és a T-sysből rengeteg ember váltott 4IG-re, de azóta a Telekom száguld.
Ha összefüggésében is nézzük, akkor fog felfele menni, ha a 4IG is rájön kik azok akik hátráltatják az üzletmenetet. :) Akkor kell sokat venni.
orbitalis szombat, 17:40
Előzmény: #55947  KKR13
Azért a 4ig-ben is volt kilengés, lásd Tsys felvásárlás elmaradása.
De ma azt mondom, jó döntés volt. A Tsys egy nagyon lassú, fejnehéz tech cég.
Kb amúgy én is ezt az életpályát futottam be vele. Még split előtt dupláztam egyet, aztán ki-be ingáztam belőle. Most pedig bevásároltam és várom a kitörést.
Itt van az ajtóban, nem kérdés.
KKR13
KKR13 szombat, 15:58
Előzmény: #55946  orbitalis

Persze, hogy hatalmas dimenzió különbség van a kettő között, de 2018-ban ezt senki (bennfenteseken kívül) sem tudhatta még előre.
Részemről a legszomorúbb az egészben, hogy 2018-ban hezitáltam azon, hogy melyik hazai bázisú "technológiai" cégbe fektessek, de a 4ig esetében semmilyen támpontom nem volt még, hogy mire emelkedik ősszel, míg az Ott-One akkor éppen már/még komolyabb cégeknek is szolgáltatott (Columbia Pictures, Sony, stb.). Úgy számoltam, adok legalább 5-10 évet, hogy kiforrja magát, erre utólag kiderült, hogy megint a spekulatív hozzáállás lett volna a szerencsésebb, azaz menni a vak világba.
Még fantáziáltam is azon az Ott-One felfüggesztése előtti időszakban, hogy esetleg vásárolja fel a 4ig, mert akkor nagy baj már nem lehet.
A 4ig - ha nem cseszik el -, talán majd visszahozza számomra vagy a leszármazottaim számára azt, amit elbuktam, mert szerintem most még csak a start vonalnál állunk, a korábbi 2018-as emelkedés még csak a bemelegítés volt és szerencsésebb esetben csak az a kérdés, hogy közép vagy hosszú távú futam következik-e. 
orbitalis péntek, 19:15
Előzmény: #55945  KKR13
Szintén OTT1 károsult vagyok, de én nem emlegetném a két céget egy lapon.
A 4ig alatt ott a Voda, Digi, ivitech, AH és megannyi "kisebb" cég, továbbá mögötte áll 25%-kal a Rheinmetall.
Ma még fel sem fogja a legtöbb ember, hogy a 4ig méreteiben mekkora.
Az All in viszont mindig veszélyes stratégia, már csak azért is, mert a tőzsdén bármi megtörténhet.
1/4-el el és legyen belőle részvény, Bef alap (abszolut hozamú pl), kötvény és mondjuk valamilyen ingatlan alap. Akkor máris négy lábon állsz.
KKR13
KKR13 péntek, 18:34
Előzmény: #55942  spartacus85

Persze, ez a Te döntésed, de én még a nagyon biztató lehetőségek ellenére sem mernék már mindent egy lapra tenni.
Amennyiben a 85 a születésed évére vonatkozik, akkor gondolom itt nemcsak az eddigi megtakarításaidról van szó, hanem feltételezem örökségről is - több tízmilliót említesz - , azaz esetleg előző generációk megtakarításairól is vagy nagyon jól keresel, de akkor tőzsdére feltétlenül nincs szükséged :)
Én például az Ott-One-ba pakoltam több, mint 5 év megtakarítását, melyet jó részt "agyonadóztatott" munkajövedelemből szereztem és rácsesztem (nagyon úgy tűnik, mind elvesztettem), holott az a cég annak idején (például a a 4ig menetelésének kezdetén - 2018 ősz) sokkal kézzel foghatóbb dolgokkal (üzletmenet) bírt, mint a 4ig, amely kapcsán max. sejteni lehetett, hogy valami a háttérben kiötlésre került. Mégis pár év múlva minden borult.
A 4ig esetében tényleg brutális dolgok alakulhatnak ki a jövőben, de jelenleg hatalmas kötelezettségállománya van (kötvények - következő évtized elejéig kell visszafizetnie, de még el sem kezdte, banki források, stb.) és egyelőre növekvő fázisban van, így véleményem szerint akár 5 -10 év is lehet, mire komolyabban kiforrja magát (jövedelmezőség, esetleg jelentős osztalék, árfolyam érték növekedés, stb.). Politikailag sem fedhetetlen az előélete miatt, de talán már olyan méreteket öltött és olyan tulajdonosi szerkezettel bír, hogy nettó hülyeség lenne bárkinek is később bedöntenie, akár nemzetgazdasági szempontokat is nézve (igaz egy-két baromnak ez lehet, hogy alapvetően nem szempont), max. csak rafkósan átjátszatják majd valamelyik "álszentnek", de a működését talán már nem kívánják veszélyeztetni. 
Szóval szerintem nem jársz rosszul (úgy gondolom főként hosszabb távon, bár biztos lesznek időszakaszonként hirtelen nagyobb emelkedések is), ha befektetsz ide, de én nem játszanék "all-in-t" vagy csak olyan opciós eladási megbízásokkal (lásd korábban világjárvány, háborúk, stb.), amely megvédenek a hatalmas veszteségektől. Mondjuk sajnos egy ilyen az Ott-One esetében sem lehetett volna megoldás, mert simán felfüggesztették a kereskedését a részvénynek egyik-napról a másikra, így lehetőséged sem volt arra, hogy nagyobb veszteséggel eladjad, szóval sajnos bármi megtörténhet ebben az élelmes (mondhatom nyugodtan élősködő) világban.
orbitalis péntek, 17:19
Előzmény: #55943  ddani77
ha belegondolsz 20k az semmi.
Ennek egy átlagos napon hoznia kellene 300k.
Magyarul ha elkezdik venni akkor emberunk pakkja par nap alatt elolvadhat.
Onnantol meg felfele nyilta terep.
ddani77 péntek, 17:02
Előzmény: #55939  Coobra
810-ig most 20k van a könyvben, szóval közel sincs kipucolva....és egyenlőre újra is töltik szépen
spartacus85 péntek, 16:18
Sziasztok!
Új vagyok ezen a fórum, de a 4IG nem ismeretlen számomra. Anno még 2018 őszén követtem nyomon a rally-t, ami akkor volt. 
Visszaolvastam sok hozzászólást, és ezek szerint jövőre, 26-ra nagy emelkedésre spekuláltok, valószínűleg nem alaptalanul. 
Jelenleg minden pénzem prémium állampapírban van (java része még a közel 20%-os kamaton pörög, kisebb része már csak ilyen 7-8%). A 20%-os jövő február/március végén kipörög. Azon gondolkodtam, hogy mindent visszaváltok (akár még idén - nyilván ezzel bukva a hátralévő kamatot, vagy jövő tavasszal), és 4IG-be fektetem (egy közel 6 milliós pakkot már vettem is a szabad pénzeszközömből). Számomra sok pénzről van szó (több tízmillió ft).
Tudom, hogy ez így bátor, hogy mindent egy lapra, meg hogy diverzifikálni kell, stb., de a hozzászólásokból és a linkelt jelentésekből/cikkekből/egyéb dokumentumokból úgy veszem le, hogy ez a papír csak felfele mehet. De a lényeg, hogy nem állhat bele a földbe (legalábbis ezt remélem). Az egész alternatív költsége (maradna minden állampapírban) pár millió ft lenne. Ha cserébe az árfolyam 2x, 3x lesz, azért nyilván lemondok erről.
Nektek a fentiekről mi a véleményetek? Hogy döntenétek a helyemben?
rice2 péntek, 15:00

Én 790ft-ról számolom a saját rv-ét, mert a bejelentéskor kb. ott volt. 
(Szeptemberben az 520as bejelentés miatt, még 725ig is beadták :D)
 Így utólag mennyire nevetséges :D
Egyébként ha a papír megbírkózik a 800 feletti szinttel, jöhet 1 kisebb ugrás is.
Szerintem közel vagyunk, hogy meginduljon.
Itt 1 cikk a HVGtől:
 https://hvg.hu/brandchannel/20241024_4iG_Elo-okoszisztema-a-jovo-gyaraiban?fbclid=IwY2xjawGkMMxleHRuA2FlbQIxMQABHZgKU2w83JT_bfxEwV7D-1CzW7obcgS2MKmXbJNj6qLF6MByzzNyLKzW3A_aem_Dp_p01myOAC67G0TiTToJg
orbitalis péntek, 14:53
igen, ez is benne van és akkor 10% emelkedés lesz szép light-osan.
Coobra péntek, 14:07
Előzmény: #55938  orbitalis
Ha olyan forgalom lenne, mint a Tcom- ban valószínűleg el sem adná.....
Másik megközelítést is behoznék, ami nem tudományos,  csak egyszerű matek: a kezdeti SRV 800 Ft, illetve kicsivel alatta volt, azt a tartományt kipucolta, most már közel 810 Ft az SRV, az kb 10 ft különbség. Ehhez kellett cca 130e darab rv vásárlás. Van még durván 7x ennyi vásárlási lehetőség. Ha semmi más nem történik, akkor cca 70 Ft-ot megy fel csak az SRV hatására, azaz március végére átlagosan 880 Ft az árfolyam. De bízom benne, hogy más is történik addig, és márciusban ennél magasabb lesz. 
orbitalis péntek, 13:51
Előzmény: #55937  akgell
az elég relativ, hogy mi a sok.
130K az 100Misa mondjuk.
Egy rendes nap forgalma minimum 300M, de inkább milliárdos forgalom.
Ha akkora forgalom lenne csak mint most a csorgo telekomban, akkor az eladó már elpárolgott volna.
ezt kell kiülni.
akgell péntek, 13:14
Előzmény: #55936  orbitalis
De továbbra is sokat ad el vki/vkik..
orbitalis péntek, 12:02
Előzmény: #55934  Gaba2001
2024. november 14. 10.550 ---> 809,473934
mondtam én tegnap, hogy ők vették utánam!!! :))))))
zseniális!
felfelé kell venni és akkor a robot a maradékot ki tudja venni a könyvből. :Ö
rice2 péntek, 11:19
Szerintem a hadiiparból is jön már idén bevétel, mert a cég oldalán rengeteg álláshirdetés van.
A Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. (R4) nek 44 pozícióba vesznek fel embert és valószínű vannak pozíciók ahova többet is. Gondolom nem lesz egyszerű megtalálni a megfelelő embereket.
Ha nem sikerül, (ami valószínű) jöhet majd 1 kisebb akvi is, hogy minél előbb nagy bevételt tudjon hozni a közös cég. Szerintem már a konkurenciától csábítják át az embereket. T-Systől is rengetegen átjöttek, még vezetők is. Ez az olcsóbb "akvi", mert céget venni azért sokkal drágább.
.
Újra vettek 51250db-ot. Eddig összesen 129774db-ot vettek. Veszik rendesen. Jó lesz ez!
808ft és 9milla
Gaba2001 péntek, 11:13
 https://bet.hu/newkibdata/129154163/20241115_RT_sajat_reszveny_HUN.pdf
nyehuma péntek, 09:36
Előzmény: #55930  orbitalis
Kene egy impulzus es legalabb igy egy magadabb szinten tolna tovabb…
De amugy lehet hogy csak egy kis forgalom es argolymkarbantartas volt a cel hogy ne 700on pangjon. Akkor ez tejesult :) :(
orbitalis péntek, 08:26
https://invst.ly/17b1rx
Lokális emelkedő trend csatornájának alján van.
RSI közepes. MA200 797, MA50 786, lassan jöhet a kereszt.
MA400 emelkedő trendben (én ezt szoktam nézni hosszabb távra).
Alapvetően minden mozgóátlag felfelé vette az irányt.
(fibo ne zavarjon be senkit, az csak nekem volt, hogy mennyire mehet vissza)
A kitörési ciklusai alapján elég közel lehet a felfelé menet.
orbitalis csütörtök, 15:59
A 200 darabos visszakötési érdekes, mert olyan, mintha azt mondaná a robotnak, hogy hello, most itt a vége. :):):) mivel így már nem tud venni felfelé.
Lehet kisebb felfelé kötésekkel lehetne cinkelni a robotot, hogy vegyen a könyvből is.
akgell csütörtök, 15:55
Előzmény: #55928  orbitalis
Igen, 110% hogy ez equiloros barátunk volt. De a vételi oldalt is támasztja még úgy tűnik. Pár ezret még tuti vennie kell ma:)))
Egyelőre reménykedik még a visszakötésekbenxD
orbitalis csütörtök, 15:51
Előzmény: #55927  rice2
nagyon érdekes, hogy a 10K-s vételem után 45 másodperccel volt 810-en újabb vétel és aztán újabb, summa 5K. Ez nekem robot szagú. Kíváncsi leszek vettek-e ma és ha igen milyen árfolyamon.
lehet, hogy már várta a robot, hogy vegyen valaki, hogy rávehessen :)))))))))))))))))))))
rice2 csütörtök, 15:46
Előzmény: #55926  orbitalis

Ha nem lesz nagyon szar a nov.30-i jelentés, akkor szerintem a saját rv. vásárlások miatt feljebb megy, és idén 900 felett lesz, mert eddig nagyon lemaradó a papír. Úgy gondolom, hogy lesznek páran akik a csúcson lévő papírokból is átugranak majd.
A jelentésre még tippelni sem tudok. Ha a cég olcsón akar venni, akkor az összes leírást most még bedobhatja az elmúlt negyedévre. Ki tudja mennyi maradt? Szerintem talán már nem sok.
A Digis tornyok után az utolsó részlet is nagy kérdés, hogy mennyi jöhetett még júliusban a céghez?
30.-án majd többet tudunk.
Szerintem majd a 2025-ös év után 100ft-os osztalék jöhet. Az 30milliárdba kerül a cégnek. (abból kb. 20milliárd az adók eltörlése miatta a cégnél marad)
orbitalis csütörtök, 15:19
Előzmény: #55925  rice2
szerintem van még neki, de még summa 30K tervezek venni, de nem feltétlen idén.
ha jövő év elején is itt lesz 800 körül, akkor összeszedem.
rice2 csütörtök, 15:18
Előzmény: #55923  orbitalis

Akkor te kezdted meg a fék eltávolítását :D
Grat! Legyen vele szerencséd. Remélem másfél év és 3X annyit fog érni. 
Kb. ez a várakozásom.
rice2 csütörtök, 15:15

Most már csak mi jövünk az emelkedéssel :D
810ft és 19milla  Kivették a féket, csak a vevőknek kell feljebb jönni.
orbitalis csütörtök, 15:14
tovább bővítettem a pakkom 10K-val
akgell csütörtök, 11:33
Előzmény: #55921  orbitalis
Szerintem az mtel is sprintel majd még min. párszáz forintot, de már mi is melegítünk a startvonalnálxD
orbitalis csütörtök, 11:26
Előzmény: #55920  akgell
A kérdés, hogy most éri meg beszállni 800huf körül a 2400-as célra, vagy majd jövőre 1200Ft körül.
Kinek mikor.
Most még viszi a showt az otp, de az sem nő végtelenségig.

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek