Portfolio
4
5
1
2015. február 16. | 12:25
#1

A többség elutasítja Paks II.-t  

ugrás a cikkhez
A magyarok 60 százaléka elutasítja Paks II orosz állami vállalat által, orosz hitelből való megépítését, és kétharmada a megújuló energiaforrásokat részesítené előnyben - derül ki A Medián 2014 decemberében készített, reprezentatív...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=210254
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
kedd, 18:11
előzmény: #803  salve
#805
Nem nem szunne meg. De ettol meg harcolni kell ellene. Es nem a kormanyvaltasban latom a megoldast. Ha a kutya a szoba kozepere szarik nem az a megoldas hogy melle szarsz mert ugyis budos van ahogy nem a kutyat kell mondig lecserelni. A kutyat megtanitod szabatisztanak lenni. A szoret igy hullajtani fogja es parszor saros labbal megy vegig a konyhan de nem megy fel az agyra es vizel a lepedodre. A partok is addig mennek el amig hagyjuk nekik. Ha nincs kovetkezmenye a lopasnak ( tuntetes, szavazatszam eses) akkor miert valtoznanak. Sot meg tovabb fognak menni. Nekem egy jo kormany kell. Az hogy ez fidesz vagy masik part lesz mindegy. En nagyon sokaig voltam fidesz szavazo. Kissebb dolgokat amikkel nem ertettem egyet meg elneztem mert tokeletes part nincs. De ha tullepnek egy hatart valtani kell. Egyesek ha a partjuk 180 fokot fordul ok inkabb az elveiket adjak fel es fordulnak veluk. En inkabb az elveim mellett tartok ki nem a part mellett.
kedd, 17:56
előzmény: #803  salve
#804
pontosan! Ahhoz viszont hogy nyerjen bárki is a mostani impotens ellenzék helyett egy tökös ellenzék kellene megfelelő programmal/alternatívával, bármilyen evidenciával annak kapcsán hogy képesek kormányozni, ahelyett hogy csak kritizálják azt ami van (mindent/bármit!)..
kedd, 17:51
előzmény: #801  Peterbond
#803
én nem gondolok semmit
csak azt gondolom hogy akinek nem tetszik ez a mostani rendszer (írtam egyébként oylat hogy nekem tetszik?), az szervezzen pártot, induljon a választáson egy jó porgrammal, és nyerje meg, ilyen tök egyszerű!
épp tegnap este mondta Horn Gábor az ATV-ben: "nem igaz hogy a választási rendszer miatt nem nyerhet az ellenzék - hiszen már 40 egynéhány egyéni körzet megnyerésével többséget lehet szerezni a parlamentben"!
ha nem hiszed, keresd vissza az atv.hu-n
köztem és közted csak annyi a különbség: neked van egy oylan illúziód, hogy kormányváltás esetén megszűnne a korrupcó - mert naív vagy!
én meg realista vagyok, ennyi
kedd, 17:45
előzmény: #797  Dehogynincs
#802
elvileg maximálisan igazad van és egyet is értenénk mindneben - de mégis teljesen félreérted a helyzetet, több okból is:
mert teljesen mindegy hogy mit ír a jogtár és mit mond ki tudja melyik biblia, és tudod miért? mert vannak egy állam(háztartás) életében is, rendkívüli helyzetek - amelyek, még egy demokráciában is - felülírhatják a jogtárat, meg a bibliai intelmeket is, képzeld el!!
ha mi itt állampolgárok vagyunk, akkor tudomásul kell venni hogy a mindnekori állam egy erőszakszervezet: ilyeneket és ehhez hasonlókat bármikor megtehet velünk! pl. látrehoz tévesen egy manyup rendszert (volt egy fix járulékbevétele amit önkényesen átnevezett és átirányított a manyupba és átnevezte magántulajdonnak), majd eltelik x év, és gy másik - fontos hogy szintén demokratikusan megválasztott - államvezetés pedig ezt visszaveszi állami tulajdonba, mondván, hogy a manyup rendszer bevezetése hiba volt! és hozzáteszi, hogy azért is szünteti meg, meret fülig eladósította az előző kormány az államot, és nincs miből kifizetnie a nyugdíjas apukádnak sem (többek közt) a decemberi nyugdíját!!! és arra (is) kell most neki ez a pénz!
ezt miért nem tudod felfogni és megérteni?! hogy hiába van neked igazad, a manyup ügy egy ilyen rendkívüli helyzet volt! kommunista pedig nem vagyok, csak realista!!, és vszínűleg idősebb nálad! más példa: képzeld el, hogyha neked van egy összkerekes szuper terepjáród és holnapután Mo.-got megtámadják = háborúba kerül egy szomszédos országgal, akkor az állam, - ha épp arra van szüksége - 2 perc alatt elveheti a terepjáród mert mondjuk azt mondja, szüksége lesz rá a hadseregnek szállítójárműként!  sőt még arra is rákényszeríthet, hogy te fogod vezetni és szállítani rajta a katonákat, vagy akármit!
de: a fentiekből nem következik sem az hogy itt kommunizmus lenne (a fidesz épp ezért volt rendszerváltó párt mert le akarta bontani a Kádárrendszert és sikerült is ez), sem pedig az, hogy pl. az orbánkormány ne tisztelné a magántulajdont! ezért kéne megértened hogy a manyuprendszer látrehozása egy időzített bomba volt, ami 2010 után így robbant! nem lehetet jobban, vagy másként hatástalanítani! hány embernek vették el azóta a magántulajdonát? az önkéntes pénztárakat megszüntették? nem! sőt ma már ha biztosítónál előtakarékoskodsz, azután is igénylhetsz vissza szja-t, képzeld el! ennyi
kedd, 17:33
előzmény: #798  salve
#801
Meszarostol meg inkabb az eszeki focicsapatarol horvat nyaralojarol es ottani jacht utjairol kerdrzd. Orbant a svajci iskolakrol ahova a gyerekek jattak es az isztrak egeszsegigyrol ahol kezelteti magat. Lazart meg a fia svajci bankszamlairol.
Te tenyleg azt hiszed azert lopnak hogy azt majd itthon szetoszthassak? Robin Hood ha elt is valaha jo reg meghalt. De ha igy is lenne miert nem nekem szavazod meg azt a prnzt es biz isten itthon veszem meg amit szeretnek...
kedd, 17:29
előzmény: #798  salve
#800
A korrupciohoz. Valaki szeret furdeni. Tudja hogy ujra koszos lesz de megis a cel hogy keruljuk a koszt es tisttitsuk magunkat idonkent. Vannak akik azt mondjak kar finnyaskodni de azert sarasan ok se mennek sehova. Latom te azon emberek taborat gazdagitod aki szerint kar a vizert ugyis koszosak leszunk es nem csak nem furdesz hanem biszken gazolsz at a saron. Mert hat olyan nincs hogy kosz nelkuli vilag.
kedd, 17:19
előzmény: #772  kukutyinbenko
#799
ne tervezzed, csináljad, ne csak sírjál, mert baromi unalmas!
kedd, 17:17
előzmény: #742  kukutyinbenko
#798
"A korona pedig Paks II lenne, ami tervasztalon 12 mrd EUR-ról indult, de már 13 mrd EUR felett járnak és ..."
értem. ezt hosszasan megelőzte az a fejtegetésed, hogy 2010 előtt is már, de azóta meg főleg, "moindent túláraznak és vagy ellopnak" (arról nem ejtesz szót hogy közben változhatott több területen is az iparági környezet/anyagárak/beszerzési költségek stb., de jó, ezt tegyük félre) - csak arra nem tértél ki, hogy miben látnád a megoldást? merthogy nem neked hanem másnak itt azt írtam, ne legyenek már illúzióink és ne gondoljuk azt hogy ez a jövőben változni fog? tudsz mutatni olyan politikai erőt akár itt Mo.-gon, vagy bárhol máshol is, aki nem így csinálná? hisz te is tudod, mindenkinek maga felé hajlik a keze! ellenzékből megígéri hogy "itt tiszta kezek lesznek kérem," aztán mikor kormányra kerül, elkezd ugyanúgy osztogatni mint az elődei! Dehogynincs erre nem tudott nekem válaszolni érdemben, de akkor a te véleméynedre is kíváncsi vagyok.. mert: nem mindegy hogy mindent M Lőrinc épít éppen, vagy mondjuk jövőre jön egy kormányváltás és akkortól meg majd mindent építene, mondjuk a Strabag? vagy egy másik kijelölt, majdani haveri cég (akár magyar, akár külföldi)? van, lehet különbség? szerintem nem (max annyi hogy M Lőrinc az magyar és a Strabag meg nem , tehát utóbbi kevésbé várható hogy magyar gazdaságba fektetné később a nyereségét, ugye?!) mert ha az állam épít vmit azt mondják, túlárazza és "ellopják". ha magáncég épít, az is túlárazhat és vagy csúsztat zsebbe ki tudja hány %-okat annak a politikusnak, akitől elnyerte a megbízást!
tehát úgy érzem hogy olyan, mintha semmit sem írtál volna! mert semmiféle garanciát nem látok arra - te sem ígértél! -, hogy bármit bármikor bármennyire nem lophatna el a jövőben, bármely kormány! sőt!: ismerjük Hofi Géza jó hasonlatát aki azt mondta, "elzavarhatod magadról nyáron a vízparton az aktuális vérszívókat akik csipkednek, de ne feledd: utánuk mindig a még sokkal éhesebbek jönnek!" - és ezt a hasonlatot ő éppen a korrupcióra hozta ám fel, ok?!
megújulók: jó lenne látni hogy 1. tudnának-e annyit termelni amennyi épen kell, télen-nyáron és bármikor, erre nem tértél ki (jó akkor majd utánaolvasok) egyébként tudom, Illés Z azzal érvel hogy kb. 3000(?) szélkerék megoldaná..persz csak akkor, ha fúj eleget a szél..  2. arra sem reagáltál amit Aszódi állított, hogy a megújulók termelte áram eltárolhatósága nem megoldott, azaz símán előállhat az hogy sem szél nincs sem nap nincs de fogyasztás bőven van, és szépen leáll egy ország élete egy szmogos téli napon...mert csak a megújulókra fogadott! az sem tisztázott, hogy a megújulók építési költsége mennyi lenne, és miylen áron adnák aztán a megtermelt áramot a tulajdonosaik a jónépnek?...
kedd, 16:22
előzmény: #795  salve
#797
A kommunisták is meg tudták indokolni, miért fosztottak meg mindenkit a magántulajdonától, miért akartak vízerőművet Nagymarosra és atomerőművet Paksra, miért jó a Varsói Szerződés, a kgst és a magyar-szovjet barátság.
Bolsevik lelkületű ember vagy. Boldog lehetsz, hogy közel érzed magadhoz a bolsevik módszereket és a bolsevik lelkületű pártot.
Más magántulajdonát nem vesszük el!
https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.TV
(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona,
A bibliában parancsolatként szerepel: Ne lopj!
Szólok, hogy a nicked most bekerült az "akiknekahozzászólásátátugrom" halmazba. Fogok én egy kommunistát győzködni? Kellene még egy ilyen ember, aki ennyire érzéketlen a polgári értékekre. Az a baj, hogy nem csak egy ilyen ember van, hanem sok.
kedd, 16:05
előzmény: #795  salve
#796
" egy mezei választópolgárnak nincs, nem is lehet elég infója arról hogy meg tudja ítélni, msot akkor megérheti Paks2, vagy sem? ő csak egyet tud: szeretné ha nyáron lenne elég áram a klímának hogy ne izzadjon, télen meg szintén elég arra, hogy menjen a computer és nézhesse a tévét - de hogy ezt hogyan és honna termelik meg, azt döntsék már el a nála okosabb mérnökök meg szakértők, ok? hiszen tőle ez nem várható el, hogy három tizedesig mident kiszámoljon..
 és ismétlem: 2010 előtt a szocik, amikor támogatni kezdték paks bővítését, egy szóval sem mondtak olyat hogy "de nem avgyunk ám biztosak benn h. ez jó lesz, tehát majd előbb még néspzavztattunk róla" - ez önmagáért beszél!"
Ahogy nem kell közgazdásznak, közlekedési,  egészségügyi, oktatási, vagy befektetési szakembernek sőt politológusnak sem lennie. Csak akkor ne lepődjön meg ha az erre felkent szakemberek csúnyán átb@ssz@k a fejét. Az viszont egyenesen vérlázító, amikor az állam arra hivatott szervei teszik ugyanezt, amelyek egyetlen léte pont az lenne, hogy a mezei állampolgár érdekében ténykedve, a FIZETÉSÜKÉRT cserébe átvegyék az ilyen döntések terhét.  
A demokrácia sajnos ilyen macerás műfaj, sokat kell utánaolvasni, tájékozódni hogy felelősen dönthessen az ember. Tartok tőle sokan pont ezért kezdenek kiszeretni belőle.
"2010 előtt a szocik, "
1. ez nem érv Paks II. mellett
2. 2008-ban készült MAVIR/MVM kalkulációk szerint ma sokkal több áramot kellene fogyasztanunk mint amennyit ténylegesen fogyasztunk.  Jórészt erre alapozták a bővítést, csakhogy kiderült a "szakértők" TÉVEDTEK.  A változásról viszont azóta sem hajlandóak tudomást venni és tolják tovább a nő az áramfogyasztás mantrát.  No ez viszont már nem tévedés, hanem szándékos manipuláció!  Újabb adalék Aszódi szavahihetőségéről jelzem...
kedd, 15:38
előzmény: #777  Dehogynincs
#795
"A fidesz nem kapta volna meg a kétharmadot, ami a kifosztáshoz kellett, ha azzal kampányol, hogy esze ágában sincs megvédeni a magántulajdont "
ez csak feltételezés! te is jól tudod, hogy aki 2010-ben arra vállalkozott hogy átveszi a kormányzást annak nagyon fel kellett arra készülnie, hogy amivel szemebesülni fog, az nem piskóta = jó nagy meglepetések érhetik! és érték is!
a 2. pontodra azt tudom válaszolni: értsük már meg, hogy a manyuprendszer egy félresikerült kísérlet volt, annak bizonyult: papíron és elvileg tök jó volt illetve lehetett volna, ha nem adott egy már alapból  - már a manyup létrehzoásakor is - fülig eladósodott ország, tele szegényemberrel, ráadásul elöregedő társadalommal - mi következett ebből? az, hogy 2010 után már főleg látszott, hogy a manyuprendszer az állam szempontjából fenntarthatatlan és órisái luxus. ezzel érzékeltetném azt hogy nem szokványos módon és légvárakra építve lett bevezetve a manyuprendszer - és értelemszerű, hogy ennek megfelelően felszámolni is csak nem szokványos módon, azaz érdeksérelmek árán lehetett!! mit nem lehet ezen megérteni?
"Az állam eladósodott, főleg az mszp-szdsz koala alatt, ez kétségtelen, de jórészt nem a manyupok miatt "
itt elsősorban a nyugdíjkasszáról volt szó, és nemcsak általában az ország eladósodásáról! leszűkítve: a nyugdíjkasszában egyre nagyobb űr tátongott amiatt, hogy azokat a 8%-okat korábban az állam saját maga(!) átirányította a manyupba. és az egyre nagyobb hiányt a kasszában úgy pótolták, hogy új hiteleket vettek fel rá folyamatosan!
"Büntethet Orbán doktor hárommillió pénztártagot azért, mert 2002-ben és 2006-ban is ő maga veszített el nyerhető választásokat? "
ez félreértés a részedről! ez a kérdés helyesen így hangozna: volt joga megbüntetni = lábon lőni saját magát az államnak 2008-ban, amikor felelőtlenül létrehozta (bedőlve a Világbank egyik idióta kísérleti ötletének, ez Horn Gyula és az Mszp felelőssége) a manyup rendszert? az én válaszom az, hogy: nem! továbbmegyek: Orbán vezette be a manyupot? nem, ő csak megörökölte, a növekvő nyugdíjhiánnyal együtt! vmit ki kellett találnia, ha továbbra is nyugdíjat akart fizetni a frissnyugdíjasoknak, nem?! kézenfekvő volt tehát, hogy megszüntette a manyuprendszert, ami az államnak csak kárt okozott!
ÉS fontos: hidd el, 2010 előtt már magának Gyurcsánynak is megsúgták szakértők, hogy a manyuprendszert meg kéne szüntetni, mert bukásra van ítélve! csak: sem ő, sem Bajnai, nem merték megtenni ezt a lépést! miért? azért, mert a manyupok jelentős részében a vezetők bizony ex szoci káderek és szoci +balliberális holdudvarba bekötött emberek voltak, jó kövér fizetésekért!! velük nem mertek így kiszúrni!
"2002-ben Orbán doktor a második forduló előtt ébredt föl, 2006-ban meg hagyta, hogy Gyurcsányék "a szarból hozzák vissza a kormányzást."
2002-vel kapcsolatban tévedsz: akkor a fidesz kapta a legtöbb szavazatot, első lett! mégsem tudott kormányt alakítani, mert nem jutott be olyan jobboldali párt a parlamentbe (kisgazdák vagy a miép), akivel koalícióra léphetett volna = többsége lett volna. a 2. helyezett Mszp-nek viszont, az szdsz-el együtt , már meglett ez a többsége, így ők kerültek hatalomra!
2006: te is tudod, hogy Gyurcsány meghamisított államháztartási és egyéb hazugságokkal ejtette át kampányában a választókat - öszödön csak beismerte ezt utólag! 2006 őszén épp az bizonyosodott be hogy hiába vált hiteltelenné Gyurcsány és szerették volna ezért elzavarni az emberek, nem volt alkotmányos és törvényes lehetőség a megdöntésére, érted?! tehát a fidesz akkor tehetetlen volt, maximum merényletekkel vagy Gyurcsány megölésével lehetett volna kormányt buktatnia!
"Ennek a hatalomnak nem hiszek. Paks2 kapcsán is a népakarat ellen tevékenykedik"
fogalmunk sincs arról, hogy mi a népakarat! itt most te hozhatnál közvéleménykutatásokat, de minek? ha készült is iylen felmérés, lássuk be: egy mezei választópolgárnak nincs, nem is lehet elég infója arról hogy meg tudja ítélni, msot akkor megérheti Paks2, vagy sem? ő csak egyet tud: szeretné ha nyáron lenne elég áram a klímának hogy ne izzadjon, télen meg szintén elég arra, hogy menjen a computer és nézhesse a tévét - de hogy ezt hogyan és honna termelik meg, azt döntsék már el a nála okosabb mérnökök meg szakértők, ok? hiszen tőle ez nem várható el, hogy három tizedesig mident kiszámoljon..
 és ismétlem: 2010 előtt a szocik, amikor támogatni kezdték paks bővítését, egy szóval sem mondtak olyat hogy "de nem avgyunk ám biztosak benn h. ez jó lesz, tehát majd előbb még néspzavztattunk róla" - ez önmagáért beszél!
kedd, 15:34
előzmény: #785  giganti
#794
Tudom hogy nehéz megállni, én is szoktam néha bűnözni, de a Paks II-ről szóló topicot ne fossuk már tele egyébbel ha lehet. Arra van millió másik, erre meg szinte csak ez, és eddig elég jól sikerült archiválni itt a kapcsolódó híreket. Utólag visszakereshető sok minden, ezt viszont nehezítik a teljesen másról folyó hosszas eszmecserék.
Köszönöm előre is.
kedd, 15:28
előzmény: #790  bigyula
#793
Rendben.
kedd, 15:27
előzmény: #788  signal2
#792
Értem.
A rövid határidő miatt indult bírósági eljárás?
kedd, 15:23
#791
off Vannak nickek, akiknek átugrom a hozzászólásait és nem válaszolok nekik. Vannak, akiknek ezt meg is mondtam. Mindannyiunknak jobb így. Van egy harmadik kategória is. Ha valaki megkér, hogy hanyagoljam, akkor hanyagolom, de ez egyelőre üres halmaz.
kedd, 15:19
előzmény: #783  giganti
#790

A CEU-t továbbra is ki akarják csinálni. Csak mert Soros...
Az eddigi módszer nem jött be, most újat fognak kitalálni. Csak egy kicsit pihentetik az ügyet.
kedd, 15:19
előzmény: #786  kukutyinbenko
#789
1990-ben az egyik szavazatom erejéig az szdsz antikommunizmusát cumiztam be. Erről a pártpalettáról elég nehéz jól választani. Mindig is az volt.
kedd, 15:17
előzmény: #787  giganti
#788
De, mert a határidő benne van a trv-ben.
kedd, 15:16
előzmény: #784  signal2
#787
Akkor mégsem a tv. lett módosítva.
Így még nyugodtan elmeszelheti az EU bírósága.
kedd, 15:15
előzmény: #779  Dehogynincs
#786
" A fene se gondolta..."
Ennél azért többen gondolták már akkor is. Nekem kb. 2001 feléig elfogadható amit akkor műveltek (kivéve Torgyánt és ami vele járt). Matolcsy színre lépése, az akkori lakástámogatási rendszer, vagy a  Vegyépszer (az akkori Közgép, Mészáros Művek ha valaki még nem élt volna :) pl. már sok volt nekem. Persze a mai ténykedésük fényében egész mértéktartóak voltak (gyanítom a 2/3 hiánya). Nem véletlenül tűnt el a sok vállalható politikusuk és jöttek a kreténhordák.
kedd, 15:15
előzmény: #782  Dehogynincs
#785
Hogyan kellett volna visszatartani őket?
Te hogyan tetted volna?
kedd, 15:15
előzmény: #783  giganti
#784
De. Miközben a megállapodás NY állammal ott fekszik az asztalon. Tehát minden egyéb feltétel teljesítve van, csak a megállapodás hiányzik...
kedd, 15:13
előzmény: #781  bigyula
#783
Ahogy most azért módosíttatta a CEU törvényt (amit előtte Ő szigorított), nehogy az EU bíróság mondja ki, hogy nem kóser..."
Nem csak a végrehajtás időpontját tolták ki egy évvel?
kedd, 15:12
előzmény: #781  bigyula
#782
2015-ben 400 ezer illegális migránst engedett át hazánkon, most meg a migránsellenesség dicsfényében sütkérezik. Ilyenkor persze kapóra jön egy nemzeti konzultáció vagy a tavaly októberi népszavazás. Érvénytelen volt ugyan, de mégis fényes sikerré manifesztálódott. Mármint azok szemében, akik nem látnak át a szitáján.
kedd, 15:05
előzmény: #779  Dehogynincs
#781
A vasárnapi boltzár esetében is mindent elkövetett, nehogy a nép mondhasson véleményt. Ahogy most azért módosíttatta a CEU törvényt (amit előtte Ő szigorított), nehogy az EU bíróság mondja ki, hogy nem kóser...
kedd, 15:05
előzmény: #775  giganti
#780
Sajnos ez a valóság. Annyi ellenérdekelt van hogy nem ment/megy könnyen sehol. A németek a kilencvenes évek elején telepítették az első komplett kísérleti napelem rendszereket, még horror árakon. Ezek még vidáman működnek ma is. Ezután kezdtek komolyabban foglalkozni, fejleszteni és pár éve érték el az árak azt a szintet, hogy akár  támogatás nélkül is megéri. Természetesen nem mindegy milyen áramárakkal lehet kalkulálni az adott piacokon, mert az is döntően befolyásolja a megtérülést. A dánok a szélenergiára feküdtek rá és futottak be hasonló pályát. Ma már látszik, hogy korábban kellett volna komolyabban foglalkozni mindkettővel, de eleinte mindenki vonakodik beletenni a nagy pénzt. Szerintem hálával tartozunk azoknak akik megtették. Ma már a verseny is lefelé nyomja az árakat, de az elsők komoly áldozatokat vállaltak.
Amúgy szerinted a szén, vagy az atomenergia pár év alatt letarolta a piacot? Frászt, évtizedekig tartó folyamat volt az elterjedésük. Sajnos az eltűnésük sem lesz sokkal gyorsabb.
kedd, 15:02
előzmény: #778  sanka
#779
Utólag már én is okos vagyok. Az 1. Orbán-kormány ciklusa 1998-2002 között, ha nem is volt tökéletes, de számomra elfogadható volt. A fene se gondolta, hogy Orbán doktor azt tanulta meg a vereségeiből, hogy a hatalomért bármilyen eszközt bevethet.
Paks2 esetében mindent bevet, nehogy népszavazásra kerüljön sor. A végén még érvényesülne a népakarat.
kedd, 14:53
előzmény: #777  Dehogynincs
#778
Ês miért hittél a fidesznek, már addig is görények voltak!!!!!
kedd, 14:46
előzmény: #764  salve
#777
A manyup itt off, illetve annyiban mégis ide tartozik, hogy a hatalom a manyuppal is görénykedett és Paks2-vel is görénykedik.
1. a te bolsevik beállításoddal elfogadható, hogy egy párt azt ígéri, hogy megvédi a magánpénztárakat és aztán kifosztja őket. Kicsalták a szavazatomat és visszaéltek vele. A fidesz nem kapta volna meg a kétharmadot, ami a kifosztáshoz kellett, ha azzal kampányol, hogy esze ágában sincs megvédeni a magántulajdont.
2. Az állam eladott a tőzsdén egy csomó részvényt, amit a pénztártagok felhalmoztak, de mondhatom azt is, amit a péntárak visszatőzsdéztek (richter, tkom, danubius,...). Visszaveheti ezt azoktól, akik megvették tőle? Ha vettél ilyen részvényt, akkor eljöhet érte az állam?
3. Az állam eladósodott, főleg az mszp-szdsz koala alatt, ez kétségtelen, de jórészt nem a manyupok miatt. Büntethet Orbán doktor hárommillió pénztártagot azért, mert 2002-ben és 2006-ban is ő maga veszített el nyerhető választásokat? 2002-ben Orbán doktor a második forduló előtt ébredt föl, 2006-ban meg hagyta, hogy Gyurcsányék "a szarból hozzák vissza a kormányzást." (őszödi beszéd)
Ennek a hatalomnak nem hiszek. Paks2 kapcsán is a népakarat ellen tevékenykedik.
kedd, 14:27
előzmény: #768  kukutyinbenko
#776
A nukleáris energia jelenleg a legjelentősebb forrás a francia energiaellátásban, mintegy 75 százalékban. Francois Hollande előző, baloldali államfő kezdeményezésére 2015-ben fogadta el a nemzetgyűlés az energetikai átmenetről szóló törvénytervezetet, amely kimondja, hogy az arányt 2025-ig 50 százalékra kell csökkenteni."
10 év alatt 25% csökkenés?
kedd, 14:25
előzmény: #774  kukutyinbenko
#775
Látod ez az amit nem értek.
TART
Miért nem álltak már át?
Csernobil 1986 nem volt elég intő példa?
30 év eltelt és még tart az átállás,tudom nem lehet az egyik percről a másikra,de ennyi idő nem túlzás?
kedd, 14:17
előzmény: #771  giganti
#774
Ne kelljen már mindent ötször leírnom, olvass vissza pár sorral lejjebb. Az említett országokban már rég zajlik az átállás, csak a mi bölcs vezetőink tartanának az ellenkező irányba.
kedd, 14:15
előzmény: #771  giganti
#773
Németország 2022-re lekapcsolja az összes atomerőművét:
https://www.welt.de/themen/atomausstieg/
kedd, 14:14
előzmény: #760  deszcsakafi
#772
Tervezem, nyugi. Egyelőre még remélem megoldhatom 27% állami sarc nélkül is. Ha nem, marad a külföldi 19% ÁFA-val.
Viszont Paks II hiteleinek visszafizetéséből rám eső résztől ezzel nem tudok megszabadulni, mert azt minden adófizetőt sújtani fog. Ahogy a Paks II miatt várható államcsőd következményei is. Azon csak a kivándorlás, vagy a totális adóelkerülés segíthetne.
De nyugi te sem fogod megúszni, majd viseld méltósággal a következményeket mert támogattad az egész agyrémet. Én viszont nem.
kedd, 14:12
előzmény: #769  kukutyinbenko
#771
OK hagyjuk Kínát.
USA,angol,német,francia már régen átállhatott volna megújulóra. A hírekben még csak a csökkentésről olvasni. 
Miért nem dobják az atomot?
kedd, 14:04
előzmény: #767  giganti
#769
Nyilván a félkészeket befejezik, de tudtommal újakat már nem kezdenek. De ne  Kína legyen már az igazodási pont plz. Ott egészen a legutóbbi időkig sz@rtak mindenre ami környezetvédelem. Csak hát a valóság bekönyökölt az ablakon...

Topik gazda

Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE