Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Beze
Beze ma, 12:14
Huhh péntek reggel eladtam az összes fémet. Hétfőn lehet majd olcsóért venni
randomly ma, 10:37
Előzmény: #42366  Nandi
Azért valljuk be kellett a pénz betömni a lyukakat máshol is. Esett itt minden ... persze az Én felvett arany pozícióm is szépen legyalogolt. 5 nap alatt -5% ... lesz mit ledolgozni.
Nandi péntek, 22:07
Mélypont körüli zárás, hétfőn hó vége. Meredek. Meglátjuk mi történik a 7végén.
Még egy ilyen nap és Pali drágán vesz 4370 körül, ahol akart. :-)
Borisz péntek, 21:19
Előzmény: #42363  Bpali2
Kár pedig, mert MTelekomot szívesen csipegetném tovább lefelé.
TElek péntek, 21:14
Előzmény: #42363  Bpali2

A meredek ékekből való letörés veszélyes pálya , ritkán lehet megúszni nagyobb korrekció nélkül.
(Telekom)
Bpali2 péntek, 20:39
Viszont amit írtam OTP-t , MOL-t visszatették .. ki hitte volna . Telekom szarakodas hétfőn valószínű befejeződik …
Bpali2 péntek, 20:35
Ezek olyan emberek akik pontosan tjdják azzal amit és ahogy mondanak mit okoznak . … 
Bpali2 péntek, 20:30
Előzmény: #42358  Placi82
Igen . Érdekes módon akár olyan adatok is lehetnek , hogy jaj mégsem lesz kamatemelés …. De ha lenne is Besseny meg az aránynak dolgozik . Jól kibaxott azokkal akik meg a kötvény kamatok emelkedésére spekulálnak ..😂. Manipulált szar az egész . Ezért felesleg itt oldalakon keresztül elemezni . 
Bpali2 péntek, 20:26
Előzmény: #42357  Placi82
Lényegtelen mivel hogy csinálják . Egy profi látta hogy lesz korrekció.. Nem véletlen írtam be . Lefelé néz ki .. Az összkèp természetesen nem vâltozott . Az irány is eldöntött ..
Bpali2 péntek, 20:25
Előzmény: #42356  Seri
Miért ne lenne egyértelmű a kép?… Annak idején emlékszel Nándor  végig mantrázta az összes tankönyvet azt itt vagyunk mégis .  A lényeget kell megérteni . Az , hogy ma mi van, abból lehet jósolgatni maximum 1-2-3 napra . Amég nem jön a következő headline… Változott érdemben valami amúgy kérdem én . Adóssággal kapcsolatban ?. Látod Bessent miatt emelkedtünk
 Úgy hogy még most fog venni. Ezt felülírta pár napra a fed . Jövő hét újra adatok … 
Placi82 péntek, 19:55
Warsh ak ki voltadva dollár hegemenonia látsz fenntartása, erős stabil. USA gazdaság, és minden jó és szép. És az aranyat pedig szinkronban nyomják  le papirarany dompingel most, az robotok meg zárnak. Ennyike 
Mint mondtam ez egy momentum. Csak azt hittem nem nyom ekkora hazugsagot, de nyomott, de sebaj jönnek majd az adatok és azok megha kozmetikatotzak is szarok leszek. 
Placi82 péntek, 19:52
Előzmény: #42354  Bpali2
Lofaszt Amikor a dollárlikviditás szűkül Warsh felé duma miatt ezért a fedezeti követelmények (margin callok) megszorulnak, a papírpiaci szereplők kénytelenek likvidálni a pozícióikat. Ez a korrekció nem a fizikai arany iránti kereslet csökkenése, hanem a papírpiaci áttétel kötelező tisztulása.. Ennyike 
Seri péntek, 19:52
Valójában még nem dőlt el semmi. 
A 2Y és a 10Y közötti eltérő reakció (2,69% - 1,07%) azt jelezheti, hogy a Fed rövid távon szigorúbb lesz, de nem árazza ugyanilyen erősen a hosszú távú kamatok tartós emelkedését. A dollár erősödése és a 2Y emelkedése okozhatja szerintem most az arany és ezüst esését. 
A következő napokra leszek kíváncsi, 2Y - 10Y - DXY alakulására. (na meg azért nem utolsó a reálhozam alakulása sem). 
Rövid távon bearish az aranyra nézve a mai beszéd. Középtávon még szerintem nem egyértelmű a kép. 
Bpali2 péntek, 19:38
TA meg mint látod nem számít 😂😂😂 . á dehogy ..😂
Bpali2 péntek, 19:37
Laci te meg tanuld meg a mozgás eleve el volt döntve .. warsh mekeghetett bármit ez korrekció ott volna ha nem ma holnapután stb. ..Nekünk ez most kellett . Kifulladt az emelkedés . 
Bpali2 péntek, 19:34
Írtam , hogy cikk cakkban fog emelkedni . Érezhető volt , hogy egyből nem eresztik el 75.-ig . . Egyenlőre jól állunk . Szerencsénk van mert relatíve hamar jött a korrekció . Lehetett ezt érezni 2 napja már . Írtam is Lacinak . Csak aztán az én figyelmemet is elvitte a bull flag . De azért annyira képben maradtam hogy ha bent hagyom a pózikat akkor azt vagy azért tegyem mert stratégiának van hosszútávra vagy spekuláltak de akkor ne sírjak ha esik . Itt Ázsiára leszek kíváncsi , Ők ezt a történetet máshogy nézik . Amerika az ilyen megy a zsarolás a hiszti a liactól utána meg Ath. Lesz időm át gondolom tulajdonképp mit is mondott warsh kolléga. 
Makim péntek, 18:43
Ezt jól benéztem nem gondoltam volna hogy a reggeli pattanás után esni fog az arany és az ezüst is. Nem adtam el semmit kár volt. De szerintem az irány továbbra is fel.
Placi82 péntek, 18:22
Előzmény: #42347  Tujafa
Rovidtavu ez. A strukturakbes a szar helyzet usaban változatlan. 
Tujafa péntek, 18:19
Kösz a választ! Ismét!
Bpali2 péntek, 18:17
Tudom sok a lower be adhatja de azért addig nem megy le . Onnan a cèl 5 K fölé mutat ..
Bpali2 péntek, 18:15
Legrosszabb esetben 4240… de nem fog addig  lemenni .
Tujafa péntek, 18:11
Ezt az aranyat most besz.ptam, hol fordulhat vajon vissza? 4300?
Bpali2 péntek, 18:07
Ezüstnék kb el is dőlt az irány . Megy majd vissza ha ezek kipisilték magukat . Az arany már nevesebb de van ott is masszív vételi erő ..
Bpali2 péntek, 18:04
Persze hogy blabla mert nem is akar nem is tud mit előre mondani . A kommunikációja mikéntje lett volna a lényeg . Nem az , hogy mit hanem hogy hogyan..👍
Bpali2 péntek, 18:02
Jó mondjuk a Fednek a rövid lejáratú államkötvényeket van eleve csak ráhatása alapból..
Placi82 péntek, 17:50
Előzmény: #42341  Seri
Süket duma. Meg a FED tol is szar. Nézzétek már rá a 10y bondra. 
randomly péntek, 17:44
4587 a futures ... remek.
Seri péntek, 16:55
1. Az inflációt továbbra is túl magasnak tartja.
Warsh szerint a PCE 3,7%-os éves üteme mellett nincs elég bizonyíték arra, hogy az alapinfláció tartósan visszatér a 2%-hoz. Kiemelte, hogy az index komponenseinek nagyjából fele 3% fölötti ütemben drágul.
2. Kimondta: ha az infláció nem javul, a Fednek „van még dolga”.
Vagyis a további kamatemelés reális lehetőség, nem csak elméleti opció.
3. A rövid kamatot tekinti továbbra is a Fed fő eszközének.
Ez szerintem nagyon fontos. Nem azt mondta, hogy a magas hosszú Treasury-hozam már önmagában elég szigorítás. Épp ellenkezőleg: a rövid lejáratú kamatokon keresztüli monetáris politika elsődlegességét hangsúlyozta.
4. Nem adott konkrét forward guidance-et szeptemberre.
Továbbra is ellenzi azt a gyakorlatot, hogy a Fed előre megmondja a piacnak, mit fog tenni. Egy „csendesebb Fedet” szeretne, amely inkább az aktuális adatokra reagál.
5. Az amerikai gazdaságot alapvetően erősnek látja.
Ez azért fontos, mert így nincs meg az a recessziós kényszer, ami miatt feltétlenül lazítani kellene.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek