Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Azért valljuk be kellett a pénz betömni a lyukakat máshol is. Esett itt minden ... persze az Én felvett arany pozícióm is szépen legyalogolt. 5 nap alatt -5% ... lesz mit ledolgozni.
Igen . Érdekes módon akár olyan adatok is lehetnek , hogy jaj mégsem lesz kamatemelés …. De ha lenne is Besseny meg az aránynak dolgozik . Jól kibaxott azokkal akik meg a kötvény kamatok emelkedésére spekulálnak ..😂. Manipulált szar az egész . Ezért felesleg itt oldalakon keresztül elemezni .
Lényegtelen mivel hogy csinálják . Egy profi látta hogy lesz korrekció.. Nem véletlen írtam be . Lefelé néz ki .. Az összkèp természetesen nem vâltozott . Az irány is eldöntött ..
Miért ne lenne egyértelmű a kép?… Annak idején emlékszel Nándor végig mantrázta az összes tankönyvet azt itt vagyunk mégis . A lényeget kell megérteni . Az , hogy ma mi van, abból lehet jósolgatni maximum 1-2-3 napra . Amég nem jön a következő headline… Változott érdemben valami amúgy kérdem én . Adóssággal kapcsolatban ?. Látod Bessent miatt emelkedtünk Úgy hogy még most fog venni. Ezt felülírta pár napra a fed . Jövő hét újra adatok …
Warsh ak ki voltadva dollár hegemenonia látsz fenntartása, erős stabil. USA gazdaság, és minden jó és szép. És az aranyat pedig szinkronban nyomják le papirarany dompingel most, az robotok meg zárnak. Ennyike Mint mondtam ez egy momentum. Csak azt hittem nem nyom ekkora hazugsagot, de nyomott, de sebaj jönnek majd az adatok és azok megha kozmetikatotzak is szarok leszek.
Lofaszt Amikor a dollárlikviditás szűkül Warsh felé duma miatt ezért a fedezeti követelmények (margin callok) megszorulnak, a papírpiaci szereplők kénytelenek likvidálni a pozícióikat. Ez a korrekció nem a fizikai arany iránti kereslet csökkenése, hanem a papírpiaci áttétel kötelező tisztulása.. Ennyike
Valójában még nem dőlt el semmi. A 2Y és a 10Y közötti eltérő reakció (2,69% - 1,07%) azt jelezheti, hogy a Fed rövid távon szigorúbb lesz, de nem árazza ugyanilyen erősen a hosszú távú kamatok tartós emelkedését. A dollár erősödése és a 2Y emelkedése okozhatja szerintem most az arany és ezüst esését. A következő napokra leszek kíváncsi, 2Y - 10Y - DXY alakulására. (na meg azért nem utolsó a reálhozam alakulása sem). Rövid távon bearish az aranyra nézve a mai beszéd. Középtávon még szerintem nem egyértelmű a kép.
Laci te meg tanuld meg a mozgás eleve el volt döntve .. warsh mekeghetett bármit ez korrekció ott volna ha nem ma holnapután stb. ..Nekünk ez most kellett . Kifulladt az emelkedés .
Írtam , hogy cikk cakkban fog emelkedni . Érezhető volt , hogy egyből nem eresztik el 75.-ig . . Egyenlőre jól állunk . Szerencsénk van mert relatíve hamar jött a korrekció . Lehetett ezt érezni 2 napja már . Írtam is Lacinak . Csak aztán az én figyelmemet is elvitte a bull flag . De azért annyira képben maradtam hogy ha bent hagyom a pózikat akkor azt vagy azért tegyem mert stratégiának van hosszútávra vagy spekuláltak de akkor ne sírjak ha esik . Itt Ázsiára leszek kíváncsi , Ők ezt a történetet máshogy nézik . Amerika az ilyen megy a zsarolás a hiszti a liactól utána meg Ath. Lesz időm át gondolom tulajdonképp mit is mondott warsh kolléga.
Ezt jól benéztem nem gondoltam volna hogy a reggeli pattanás után esni fog az arany és az ezüst is. Nem adtam el semmit kár volt. De szerintem az irány továbbra is fel.
Persze hogy blabla mert nem is akar nem is tud mit előre mondani . A kommunikációja mikéntje lett volna a lényeg . Nem az , hogy mit hanem hogy hogyan..👍
1. Az inflációt továbbra is túl magasnak tartja.
Warsh szerint a PCE 3,7%-os éves üteme mellett nincs elég bizonyíték arra, hogy az alapinfláció tartósan visszatér a 2%-hoz. Kiemelte, hogy az index komponenseinek nagyjából fele 3% fölötti ütemben drágul. 2. Kimondta: ha az infláció nem javul, a Fednek „van még dolga”.
Vagyis a további kamatemelés reális lehetőség, nem csak elméleti opció. 3. A rövid kamatot tekinti továbbra is a Fed fő eszközének.
Ez szerintem nagyon fontos. Nem azt mondta, hogy a magas hosszú Treasury-hozam már önmagában elég szigorítás. Épp ellenkezőleg: a rövid lejáratú kamatokon keresztüli monetáris politika elsődlegességét hangsúlyozta. 4. Nem adott konkrét forward guidance-et szeptemberre.
Továbbra is ellenzi azt a gyakorlatot, hogy a Fed előre megmondja a piacnak, mit fog tenni. Egy „csendesebb Fedet” szeretne, amely inkább az aktuális adatokra reagál. 5. Az amerikai gazdaságot alapvetően erősnek látja.
Ez azért fontos, mert így nincs meg az a recessziós kényszer, ami miatt feltétlenül lazítani kellene.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)