Miért van szükséged a folyamatos státuszpozícionálásra? Nemcsak az állításaidat közlöd, hanem folyamatosan pozícionálod magad a többi fórumozóhoz képest. A kommunikációd mögötti implicit hierarchia is fellelhető: te (Bplai2), értő profi látja a piacot, míg mások kicsik / okosak / idióták / nem értik, utólag okosak (ezek vagyunk mi, a többi fórumozó, egy két személyt kivéve, mert gondolom pl. Placi82-re ez nem vonatkozik). Különösen érdekes az „én már előre tudtam”, „írtam, hogy cikk cakkban fog emelkedni”, „lehetett ezt érezni 2 napja már”, stb. azaz utólag kohorens történetté rendezed a korábbi jeleket. Ami önmagában egyáltalán nem jelenti azt, hogy tévedsz. Lehet, hogy tényleg jó kereskedő vagy, de valahogy nem rémlik, hogy a tévedéseidnek is ekkor súlyt adnál. A profi vs. kicsik kifejezés szintén eléggé gyakran visszatér nálad: kiscsoportosok, kicsik, idióták, sok okos, hülye mantra, nem érti, egy profi, aki érti, rommá keresi magát, nem fórumozik stb. Folyamatosan létrehozol egy „mi és ők” struktúrát. Van benned egy adag dominanciajáték is ahogy elnézem. A humort pedig fegyverként alkalmazod. A humorral leértékeled a másik álláspontját, nevetségessé teszed. „Én az vagyok, aki érti a piacot” és amikor valaki „megkérdőjelezi” a véleményed, vagy megosztja véleményét, akkor jön a védekezés (leértékelés, gúny stb.).
AZONBAN!!!! Én nem gondolnám, hogy te a „nagy arc kis ország” kategóriába tartoznál. Úgy gondolom, hogy nem egy üres nagyképű ember vagy, hanem tudással rendelkező, akire bizony érdemes figyelni. Csak egyszerűen már nem tudom szó nélkül hagyni az extrém lekezelő stílusodat, amelyet egyértelműen rám is értesz (idióta, nem érti, utólag okos…) Nem gondolod, hogy a fórum társak a dislike-al próbálnák felhívni a figyelmedet az extrém lekezelő stílusodra????
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)