2015. október 05. | 18:12
#1

Waberers  

WABERER`S INTERNATIONAL Zrt.2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése

A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetésérőllink
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
ma, 12:37
előzmény: #653  pomperj
#658
Pontosan. A menedzsment pedig nem igazán rendelkezik innovatív skill-ekkel...Szvsz kerülendő a vásárlás még jó ideig...
ma, 12:31
#657
Miért lépnek ki ennyien,munka körülmények?
ma, 10:04
#656
Magyar soforok tomegesen lepnek ki a Wabererstol.
Roman,Ukran,Szerb soforoket alkalmaznak az uj potkocsikon amik erkeznek mar nincsen ranyomtatva a ponyvara a Waberers felirat.Beszeltem par soforrel az utobbi napokban.Azt mondtak nagy gondok vannak.
ma, 10:04
előzmény: #653  pomperj
#655
koszi
ma, 10:04
előzmény: #653  pomperj
#654
koszi
szeptember 06. | 15:02
előzmény: #650  blaireau
#651
Amikor ránéztem, akkor olcsóbb volt sokkal ma mint tegnap, de azóta korrigált. Üdv.
szeptember 06. | 13:51
előzmény: #649  jofani1
#650
Mi az összefüggés?
szeptember 06. | 12:57
előzmény: #648  blaireau
#649
Mi van most itt? Venni akartam tegnap, de milyen jól tettem, hogy nem vettem.
szeptember 04. | 15:03
#648
Lehet rövid távon pszichológiai szempontból fontosak ezek a fibonacci/wave és társai, minden alapot nélkülöző áltudományos technikai hókuszpókuszok, de hosszú távon a cég részvényeinek árát a fundamentális értéke határozza meg. Egy biztos, a Mid Europa deklaráltan kiszállásra törekszik, a szóba jöhető szakmai/pénzügyi befektetőket pedig sem a technical charting, sem pedig a kisbefektetők hangulata nem érdekli, amikor meghatározzák a vételárat. Ettől függetlenül abban egyetértek veled, hihetetlen, hogy milyen szentimentális hangulat van akár fel, akár le irányba mozdul el ez a részvény. Gondolom a fizetett újságírók is a figyelemfelkeltésben és kevésbé a tényekben érdekeltek.
szeptember 04. | 14:33
#647

Hat, az IPO- idejen is nagy volt am a mediakban a lelkesedes, a fizetett ujsagirok rendesen promotaltak.
Alighanem annak a kesei echo-jat halljuk ujra. De a helyzetet semmivel nem latom jobbnak.
.
WABE  2700 pont eses utan, le-felezodve szegeny,  itt mar neki is jar  egy kis fel-korrekcio.
Egyelore a minimalis (b) vagy wave(4) hullamos  fibo 38%, az ugye kb. 1000 pont. 
Szoval ,   amig 3400 alatt van, addig semmi unneplesre nincs oka a kedves ujsagironak. Addig eppen cask korrigalja a 14 honapja tarto esest. De fordulat ??
Most mar a 4, napja (!), es lam, megjott a bull szuperhangulat. MIRE, pajtasok?
.
Itt sem vennek bele. Igen sok a fejfeletti elado. A lelkesedes arra utal, hogy nincs kapitulacio. Meg kell azt varni.
.
http://keptarhely.eu/view.php?file=20180904v00oj82et.jpeg
szeptember 04. | 12:58
előzmény: #645  -bubu-
#646
fordulatról korai beszélni ! tág sávban oldalazásra jó lehet....2400-3100között  keserű vigasz a jegyzési vagy 4500 vagy 3700 körül belépőknek
szeptember 04. | 12:48
előzmény: #644  thomasss
#645
szeptember 04. | 12:37
előzmény: #641  blaireau
#644
két pirospont jó eszmefuttatás...
szeptember 04. | 12:35
előzmény: #634  ursa
#643
ursa, szerintem tökéletesen látod. Ha az ember betart pár egyszerű alapszabályt, akkor megóvhatja magát a csalódástól. Pl. ne akarj "jól járni". Azért tettem idézőjelbe, mert mindenki jól akar járni, de amikor az ember hozzáértés nélkül, érzelmi alapon vásárol, akkor szinte biztos, hogy nem jár jól. Sajnos a legtöbb embernek se elég szorgalma, se elég tehetsége nincs ahhoz, hogy önerőből számottevő értéket hozzon létre (szándékosan nem a pénzt használtam), de valamiért a többségük azt hiszi, hogy ennek ellenére jogosult a többre/jobbra/szebbre. Emiatt marad a szerencsejáték, ami valakinél a lottózás, másoknál az ilyenolyan ígéretes befektetésekbe való befektetés. Ez utóbbiakban az a közös, hogy mindkettőben a hasznod garantált valamelyik résztvevő számára (legyen az a Szerencsejáték Zrt. vagy a kedvenc, a terméket értékesítő bankod/brókered), míg az összes kockázat a vásárlóé.
szeptember 04. | 12:31
előzmény: #641  blaireau
#642
remek összefoglaló 
szeptember 04. | 12:28
előzmény: #640  -bubu-
#641
Szerintem ez nem egy bonyolult történet. Az IPO-nál a társaság részvényesei abban érdekeltek, hogy a lehető legmagasabb, még piacképes ár környékén adják el a részesedésüket. Nem kötelező megvenni, ha nem tudja az ember mit vesz és mennyit ér. Érdekes, hogy ez az ingatlanos topikban senkit nem zavar a 30 milliós letoppant panellyukak kapcsán. Teljesen természetes, hogy az eladó szeretne magas áron eladni, a vevő meg minél alacsonyabb áron venni. Ez akkoriban 5100 Ft volt. Azért sokszor érzem úgy, hogy ezen a fórumon az valamiféle elvárás, hogy a kisbefektetőknek csak nyernie szabadna egy tőzsdei ügyleten. Miért? Nem kötelező részvénybe fektetni, ott vannak a "biztonságosabb" termékek, PMÁK és társai. Ettől függetlenül az a negatív hangulat, ami a céggel kapcsolatos, szerintem fundamentálisan megalapozatlan. A tárgyi tévedésekre nem csak én világítottam már rá, hanem mások is. Tisztelet a kivételnek, de ebben a fórumtémában a többség láthatólag nem érti és ismeri a logisztikai cégek működését, alap dolgokkal nincs tisztában (pl. fuel surcharge, fuvareszköz hitelezési konstrukció részletei stb.) Ez nem baj, csak akkor nem kell ilyen részvényt jegyezni, vagy számolni kell azzal, hogy a vételár kifizetésekor fogalmunk sem volt a cég valós értékéről (ami megjegyzem, szerintem magasabb, mint a jelenlegi árfolyam). Voltak, akik már párszáz forintos vételárat spekuláltak, ami olyan 2Mrd Ft környékére tenné a cég market capjét. Könyörgöm, ennél manapság már egy-egy jobb képességű 20-30 fős IT startup is többet ér, pedig azoknak sokszor se piaca, se bevétele se semmi, csak pár okos srác babzsákfotelek és csocsóasztalok közt.
szeptember 04. | 11:56
#640
:)) remek hír az 5100 on jegyzőknek a 7200 as célár mellett 
szeptember 04. | 09:21
#638
ERSTE, mentik a menthetőt :D
Ugyan kevesebb vizet zavar, de végre életjeleket mutat a Waberer’s. A rettenetes alulértékeltség meghozta a vevői aktivitást, amelynek köszönhetően az elmúlt napokban sokat emelkedett a részvény árfolyama, ráadásul nagy forgalommal. Azt gondoljuk, hogy a letörési szintig, azaz 3.200 forintig el kellene mennie az árfolyamnak. Különben még ott is olcsónak tekinthető a papír, ha hiszünk abban, hogy az idei két első negyedév tényleg csak egy átmeneti megingás volt. Egyre inkább úgy tűnik, hogy bejön a menedzsment várakozása. Növekszik a feszültség a fuvarozói piacon, ami előbb-utóbb a magasabb árak elfogadásához vezet, és a magasabb kihasználtságon keresztül helyre állhat a cég jövedelmezősége. Így az év második fele már jobb eredményt hozhat, hogy aztán jövőre a normál kerékvágásba térjenek vissza a dolgok.
szeptember 04. | 06:11
előzmény: #635  Bekes
#637
Valaki nemrég leírta, de most én is megteszem, mert látom némi zavar van ebben a tekintetben. (Logisztikában vagyok vezető - csak azért írom, nehogy azt higgye valaki, találgatok)
Értsétek meg, hogy az üzemanyag árának emelkedése diretktbe, azonnal nem befolyásolja a szállítmányozók teljesítményét. A szállítmányozók szerződésében (ha nem hülye a vezetőség), mindig szerepel egy ún. fuel surcharge. Havonta, negyedévente kerül felülvizsgálatra és vagy credit, vagy debit a vége.
Másrészt a szerződésekben - még hazai ügyfelekkel szemben is - EUR-ban vannak meghatározva a díjak. Tehát, ha HUF esik - üzemanyag fel --> annak egy részét kompenzálja az EUR emelkedés, a másikat a fuel surcharge.
szeptember 03. | 23:56
előzmény: #625  blaireau
#636
Még a nevét is levette a cégről azt hiszem év végéig engedte hogy használják. Ez nekem nagyon beszédes volt akkor.
szeptember 03. | 22:10
előzmény: #618  feel
#635
Ebben is egyetértés van köztünk! Esés korrekciója letudva hamarosan újabb üzemanyag áremelések jöhet az ATH
szeptember 03. | 21:55
előzmény: #631  blaireau
#634
te egy "régimotoros" lehetsz , tudod mi a dörgés . igen ez így van nem csak a Waberers és nem csak az Erste hanem összes bank és broker jutalék érdekelt . Amit nem értek meg egyszerüen hogy hisznek az emberek abban hogy van ingyen ebéd . Van az  mondás hogy ingyen ebéd nincs én azt mondanám a tőzsdén ingyen ebéd nagyon nincs, miért adná oda bank a jó lehetőséget csak semmiért több milliot ,dehogy fogja ...ahogy az öreg André Kostolány mondta a brokereket a jutalék érdekli és a varázsige hozzá a forgalom ,tehát adjon vegyen az ügyfél azt sem értik ha bukik akkor nem lesz jó a baknak sem ,modnom de max elmegy az ügyfél de mindig jön más ....persze most rengetegen mennek át az internetre kereskedni , teljesen jogos is olcsóbb és kényelmesebb ....
szeptember 03. | 20:52
előzmény: #632  blaireau
#633
3. Kisbüfik
A kisbüfik azért kerülnek mindig a hintába, mert tájékozatlanságuknál csak a kapzsiságuk nagyobb.Senki nem kényszerítette őket, hogy jegyezzenek W részvényt 5100-on, de a FOMO erősebb volt, hát ennyi.Bezzeg amiatt senki nem sírt, mert az Opuson meggazdagodott.A közös a kettőben, hogy egyik részvénynél sem tudták, hogy mit vesznek meg, csak sentiment alapon belevettek, aztán ha nem az ő javukra jön ki a matek, akkor megy a sírás.Felteszem ha 10 000 lenne a Waberer's részvény, most nem sajnálnátok az eladó Mid Europa-t vagy a jutalékoktól eleső Citi/Erste-t :)
szeptember 03. | 20:51
előzmény: #631  blaireau
#632
2. Link felvásárlás
Szerintem egy due dilligence azért jellemzően egy elég hosszú és bonyolult folyamat tud lenni, ahol bizony az azt végző cégek szakértőinek a figyelmét is sokszor elkerülik olyan részletek, amelyeknek szignifikáns hatása lehet a cég értékére.Messze nem egy pipa ez megvan, akkor minden rendben van. Általában ezért szokták az MnA szerződéseket telenyomni mindenféle biztosítékkal.A konkrét okot a Link kapcsán, meg magát a szerződéseket szintén egyikünk sem ismeri, ebből szerintem nem érdemes következtetést levonni.
szeptember 03. | 20:51
előzmény: #628  Hunt3R
#631
1. A Waberer's oldala szerint (januári adat): 72% Mid Europa17.5% Intézményi befektetők1.5% Saját részvény9% Lakossági részvényBiztos lehetsz benne, hogy az a 91% részvény nem a BÉT-en fog gazdát cserélni.Az, hogy a háttérben ki és mennyiért akarja, vagy nem akarja a Waberer's-t megvenni, azt meg se te, se én nem tudjuk.Az egy másik kérdés, hogy miért akar valaki egy olyan részvénybe beszállni lakossági befektetőként, ahol nem ismeri az iparágat, az árfolyamra ható kockázati tényezőket stb.Szerintem, aki volt már Erste kiemelt ügyfél -aminek a határa valami 5M Ft- az pontosan tudja, hogy az ottani bankár a saját jutalékáért és nem az ügyfél vagyonosodásáért dolgozik legtöbbször.Éppen ezért nem szabad soha semmiben hallgatni rájuk és a saját döntéseidet kell meghoznod. Ez a Waberer's-től függetlenül igaz.
szeptember 03. | 11:57
#630
Na igen, erre én is gondoltam,csak közben valami rossz hír ne hogy jöjjön!
Nincsenek szövegértési problémáid? Ezt írtad: 
"Es Concord volt a WABE  IPO menedzsere. Pontosan tudtak mint er a WABE.Es nem akadalyozta oket, hogy eladjak 5100Ft-ert a reszvenyeket."
Erre válaszoltam, hogy NEM a concorde volt hanem a Citi (magyar kisbüfiknek az Erste), nem a Concorde adta el a részvényeket 5100-ért hanem a Citi és az Erste.
A lenti cikket amúgy nem lehet már olvasni, de a címe beszédes: "kockázatos de érdekes befektetés a waberers.."
Ez ajánlás, vagy bátorítás? 
Amúgy nekem tökmindegy, csak annyira idegesít amikor valaki nyilvánvaló hülyeséget ír, aztán még meg is magyarázza.
szeptember 03. | 08:40
előzmény: #623  blaireau
#628
"Ki itt pontosan a piac? Pár hülye kisbefektető, aki napi 14 millió Ft-os forgalmat generál egy 140M EUR market cap cégnél?"Elég jó indikátor ez a részvény kapcsán, hogy gyakorlatilag egy homokozó, ahova komoly befektető nem nagyon akar beszállni. Még 2500 forintos áron se jönnek, hogy jól felvásárolva a céget meggazdagodjanak... vajon miért?
"Hidd el, az elemzők és a cég menedzsmentje némileg pontosabban rálát a számokra, mint a portfolio.hu fórumozói."
Aha. Link felvásárlás? Olyan pontosan látták a számokat, hogy most perre akarnak menni az eladóval szemben. Due diligence, valaki? Nézd, ez egy ordas nagy átverés lett. Hogy ki volt a haszonélvező, és ki volt a balek azt nem tudom, de hogy a kisbüfiket hintába rakták az tuti. 
augusztus 31. | 21:36
előzmény: #624  asia
#626
Disclosure: Nem vagyok sem Waberer's alkalmazott, sem részvénytulajdonos. Távol tartom magam a magyar részvénypiactól. Nameg nem is gondolnám, hogy némi portfolio.hu-s szájkarate majd feltornázza az árfolyamot.
augusztus 31. | 21:33
#625
Aki nagyot kaszált rajta az Wáberer György, akinek a Mid Europa konkrétan többet kifizetett, mint a cég teljes mostani market capje. Aztán utána Gyuri bá' nem általott lépten nyomon belerúgni a volt cégébe. Ettől még a Mid Europa el***ta az IPO-t, mentségükre legyen mondva, ez az első, amit csináltak. Persze, ezt itt hiába írom, sokak még mindig azt hiszik, hogy övé a cég.
augusztus 31. | 21:33
előzmény: #621  blaireau
#624
Jegyezni tetszett?
augusztus 31. | 21:30
előzmény: #613  Hunt3R
#623
Ki itt pontosan a piac? Pár hülye kisbefektető, aki napi 14 millió Ft-os forgalmat generál egy 140M EUR market cap cégnél? Hidd el, az elemzők és a cég menedzsmentje némileg pontosabban rálát a számokra, mint a portfolio.hu fórumozói. Attól még persze hiba volt budapesti tőzsdére menni, egy ország ahol az Opus és társai szárnyalnak...
augusztus 31. | 21:27
#622
Ugyan miért menne csődbe a Waberer's? Az adóságállomány java része az eszközhitel, aminek a fedezete maga az eszköz. Az összes fuvarozó cégnek elképesztő adóságállománya van, lásd Girteka és társai, ez egy ilyen piac ha bővülni akarsz. Az összes fuvarozó cég beépíti a szerződéseibe az olajár emelkedését is, persze ez nem azonnal érvényesíthető. Mindazonáltal az EU fuvarpiac rettenetesen fragmentált, egyáltalán nem légbőlkapott feltételezés, hogy bármilyen válság esetén a kicsi, kevésbé tőkeerős cégek fogjanak padlót, akik a saját költségszintjükkel sincsenek tisztában.
augusztus 31. | 21:22
előzmény: #617  Hunt3R
#621
Pedig a közúti fuvarozók közt benne van az első 2-3-ban, mind eszközmennyiség, mind árbevétel szerint, Kuehne + Nagel, DB Schenker és DSV ezek szállítmányozó cégek, nem fuvarozók, az elsőnek nincs is saját nemzetközi kamionflottája. Kb. olyan a különbség, mintha a Microsoftot hasonlítanád az AMD-hez. Vevőt meg azért keres a Mid Europa, mert ők egy alap, akik deklaráltan nem tartják meg a befektetéseiket X időtávon felül. Részben az ő bénázásuk miatt is tart a részvényárfolyam ott, ahol. Annyi tárgyi tévedés van ebben a topicban, hogy az hihetetlen. Azt nem tudom, hogy szándékos rosszindulatból, vagy csak tájékozatlanságból.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE