A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
A kulcsok módosítása állampapír vásárlás nélkül 260 milliót hagy a Wabinál és 280 milliót a Postánál. Az állampapír vásárlással további 370 milliót tud megfogni a Wabi és 1.2 Mrd-ot a Posta. Tehát 540 mio biztosan a zsákban, ehhez jöhet még több, mint 1.5 Mrd. 20 millió részvénnyel számolva 27 ft / részvény már biztosan ami pozitív hatás és további 80 Ft / részvény még az állampapír vásárlás függvénye. Remek hír volt ez a mai.
!!! 👌 "A pótadó szempontjából hangsúlyosabb nem-életbiztosítások esetében a Posta Biztosító, a Signal Iduna, a CIG Pannónia, a Gránit (korábban Wáberer) és a KÖBE férhet bele leginkább a relatíve kedvezményezett biztosítók körébe."
"A szektor egésze szempontjából kedvezően változik 2025-ben a biztosítók extraprofitadójának (hivatalos nevén pótadójának) a szabályozása: bár a kulcsok módosításával egyes biztosítók jól, mások rosszabbul járhatnak, ha képes lesz a szektor 150-200 milliárd forinttal növelni állampapír-állományát, akkor ennek 30%-ával, vagyis mintegy 50-60 milliárd forinttal csökkentheti extraprofitadóját. A továbbra is élő másik különadóval, a biztosítási adóval együtt 213 milliárd forintot remél a kormány jövőre a szektortól."
"A mi öszülő halántékú öltönyös Döbrögink most épp az 1400 milliárd forintért megvásárolt repteret játsza át a családjának és néhány megbízható oligarchának egy tőzsdei cégen keresztül." Szerintetek kire gondolt Magyar Péter? Lehet hogy az appeninn vagy a waberers?
Jó, ez csak egy feltételezés volt, egyetlen záróaukcióval még nem lehetett kikövetkeztetni hogy az-e. Más részvényeknél láttam hogy így működik, lehet brókerfelületenként eltér, hogy hogyan jelenik meg az iceberg.
Mondom én, hogy nem iceberg volt, és most utána is néztem, és sehol nincs olyan szabály, hogy az iceberget nap elején nap végén be kellene mutassa a könyvben, sőt az ellenkezőjét írja mindenhol, hogy pont az elrejtés a cél, hogy ne okozzon se vételi se eladási pánikot!
Ha úgy veszik meg, hogy mondjuk a MOL beletol egy kis pénzt, amit én simán el tudok képzelni, abból igen, felpattanás lehet. Most már én is optimistább vagyok. Az árfolyam kicsit normalizálódott, kijelentették, hogy nem terveznek külső forrásbevonást (azt hiszem, így mondták), ezek pozitívumok.
Jó kérdés, lehet jogszabályilag van ez így meghatározva ilyen nagy mennyiségnél, vagy egyszerűen így akarják mindenképpen elkerülni, hogy az aukciós időszakban becsusszanjon egy-egy leöntés. Egy biztos, holnap majd be fogok küldeni ide pár könyvet :)
Megmondom őszintén, hogy 2009 óta tőzsdézek, de ezt nem tudtam, hogy bemutatásra kerül záró szakaszban az iceberg mögött lévő teljes pakk. Akkor semmi értelme az iceberg mögé rejteni, hiszen egy napig marad rejtve.. utána már mindenki tudja, hogy mennyi van mögötte.
Ezek szerint te még nem láttál ilyet: Általában úgy működik, hogy a nyitó és záróaukcióban láthatod a teljes pakkot, míg amint elkezdődik a kereskedési időszak, annak alig 10%-át mutatja. Ezért mondom, hogy a holnapi nyitóaukciónál és a kezdeti kereskedési időnél már okosabbak leszünk.
Tudom tudom, de az Iceberg lényege, hogy részvénytől függően 5-10-15millió Ftnyi vételt/eladást tesz be. (Csak a jéghegy csúcsát. Ami ha elfogy, újra rakja.) Fura nekem, de nem bánnám, ha harmincX ezer darab lenne a jéghegy csúcsa 😂 És alatta még lenne 300ezer db 😂
Végre volt egy kis mozgolódás, közeledik az év vége. A 3500-as szint nem tetszett a nagyoknak, végre van érdeklődés.Reméljük, hogy följebb viszik az árfolyamot.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link