A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Hol vannak most a 7000-es célárat írogató elemzők vagy a Portfolio aki szerint nagy kitörés előtt a Waberer's? Sikerült sok ember beetetni, köztük engem is sajnos.
Elképzelhető igen. Nagy türelem kell most ehhez, előtte MOLom volt, hát nem kicsit vagyok pipa, hogy átjöttem ebbe, de egy döntés volt. Hiszek (még) Wabiban, csak néha azért elgurul a gyógyszerem.
Nekem úgy néz ki, hogy van egy eladó (talán bróker), aki dobálja be a nagyobb csomagokat, gondolom hónap végéig el kell valamit adnia. Viszont ezek a pár darabos lekötések inkább valaki más privát szórakozása, ilyenek ugyanúgy meg vannak a többi részvénynél is.
Ha meg nem short, hanem kiszálló volt, akkor valóban tegnap fogyhatott el, beszórta a maradékot, már nem érdekelte az árfolyam (minél magasabb áron kiszállás). Kiderül.
Szerintem ez "parasztshort" (is) lehet. Eladja a pakkot piacon, amivel lenyomja az árat és várja hogy jöjjenek pánik eladások, amiben majd megpróbálja visszavenni, majd visszaadja a pakkot az eredeti tulajnak, a nyereségen osztoznak. De ez csak spekuláció részemről, hogy ilyen is lehet. 20 év alatt láttam már ilyet.
Ez melyik nap volt (600m) 07.12.? Melyik bróker cégnél lehet shortolni ezt a papírt? Tudtommal csak a nagy forgalmú papírokat lehet shortolni? Kicsit utána néznék a trükkös kötés listának.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link