Topiknyitó: forest_30 2007. 04. 03. 10:24

Mtelekom  

Ujra motiváció van a paperban
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
nyereg
nyereg csütörtök, 22:23
Előzmény: #258443  apocca
na szuper, örülök, sokat beszélgettünk akkor a fórumon :) ha akkor tartom, de aztán valahogy ki is került a látóteremből a teló, április körül viszont visszaszoktam rá és egy karnyújtásnyira voltam tőle h visszahozza a 2014-es bukót, amúgy teljesen igazad van, nem visszanyerni akarom, ez hülyeség, de nagyom sokáig bennem volt az a bukó, az volt az első millión felüli bukóm a tőzsdén, de nem az utolsó :) :)
apocca
apocca csütörtök, 22:15
Előzmény: #258436  nyereg
nyereg (tudom a 14-es nick nevedet is):) sose akarj úgy kereskedni, hogy bukót (sőt 10 éves bukót) most visszahozok. Minden kereskedést ha nyertél, ha vesztettél zárd le, és ha tudsz tanuljál belőle, a tőzsde egy folyamatos tanulás (önismeret, stb). Amúgy csak egy hazárdjáték, ahol megy a delikvens a kaszinóba és most már megüti a nagy nyerőt és visszajön a sok bukó.
SBob csütörtök, 22:12
Előzmény: #258441  SBob
ez olyan, mintha megvennék egy céget 1800Ft-ért, aminek a kasszájában eleve van 766 Ft.
SBob csütörtök, 22:04
Előzmény: #258425  Hocipo
láthatóan nem ma kezdted. Persze nem biztos, hogy ez lesz a forgatókönyv, de a hatalmas eredménnyel valamit kezdeni kell. A legtöbb elemző egyébként csupán az osztalékot és a részvényeseknek "visszajuttatott" saját vásárlásokat említi, de az eredménytartalékba helyezett összegekről teljesen elfeledkeznek, pedig azok nagyon jelentős összegek. Persze az eredménytartalékot el lehet költeni, de jelenleg mégiscsak az a helyzet, hogy 766 331 millió forint (2025. szeptember 30‐i állapotban) van eredménytartalékban. Ez  cég kapitalizációjának majdnem a fele. (A Magyar Telekom Nyrt. 2024-es egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredménye után az osztalékkal nem fizetett részt 63 154 362 758 forint értékben helyezte az eredménytartalékba) . Ezek az összegek megvannak.
apocca
apocca csütörtök, 22:00
Előzmény: #258434  SBob
"Mikro piac kis szereplőkkel." Ez igaz, de másutt is a tőzsde az tőzsde, több évig kereskedtem az usa piacon részvénnyel is bődületes kapitalizációjú rv-kkel, bődületes forgalomuk volt és ugyan ezen jelenségek ott is megvoltak, vannak nagyban mint itt kicsiben.
nyereg
nyereg csütörtök, 21:58
Előzmény: #258438  Hocipo
köszi, én is hasonlóan gondolom
Hocipo csütörtök, 21:56
Előzmény: #258429  nyereg
Az én legvalószínűbb forgatókönyvem az, hogy február eleje.
harding
harding csütörtök, 21:56
Előzmény: #258430  apocca
Srácok, az árfolyamot bárhova oda lehet vinni ezzel a ravaszkodással egy egyre alacsonyabb közkézhányadú illikvid papírnál. De nagy volumenben részvényt gyűjteni így nem lehet. Szóval minden ravaszkodó stróman megk..hatja magát, de én csak megfelelő (magas) áron fogom odaadni a papírjaimat. Az srv-nek ára van! Nem lehet olcsón hozzájutni...
nyereg
nyereg csütörtök, 21:53
Előzmény: #258431  SBob
valakivel összekeversz én nem is igen szoktam használni a like, dislike gombokat, elsősorban apoccára gondoltam, téged a korrektség tekintetében említettelek apoccával együtt, én is leírtam többször, hogy engem megtévesztett az augusztusi stabil, erős felmenetele majdnem 2000-ig, beültettek, felismertem, jelentős bukóval kiszáltam, amit már 4 ig bőven vissza is hozott, illetve a java még realizálatlan, ennyi. Viszont figyelem a telót, mert fáj a bukó illetve még régen a 2014-ben az internetadó hírére is dobtam, az is jelentős bukó volt, azt idén majdnem ledolgoztam felfelé telóval áprilistól, de aztán jelenleg jóval több a teló bukó, mint valaha volt, így figyelem, az jó döntés volt, hogy eladtam 1800 felett, az nem volt jó h vettem, mondom az augusztus megtévesztett, figyelem, meglátjuk. Ez a véleményem. Azt nem szeretem, ha ellenem manipulálják az árfolyamot, de beláttam h a telo most ilyen, azt kell venni ami megy, láthatóan augusztus óta nem akarják h a telo menjen, vagyis nem megy, hiába szeretném, ezt láttam be kb 1 hónapja.
SBob csütörtök, 21:48
Előzmény: #258433  nevershort
én még osztalék előtt 1600-nál gondoltam, hogy kiszállok, mert már minden képzeletemet és reményemet elérte ott az árfolyam. De átgondoltam és még egy kis fantáziát látok benne mindig. Még rá is vettem abból az osztalékból, amit nem tudtam kivenni, mert be kéne mennem az Erstéhez adategyeztetésre. Az meg túl nagy feladat volt számomra. Ma több opció is van, de még egyik sem fix, a hírektől függ. Ami inkább biztosnak tűnik, hogy a következő osztalékot még felveszem, de addig még sok minden változhat. Ha nagyon lemegy, akkor megtartom, viszont, ha nagyon felhúzzák, akkor lehet, hogy elkezdem leépíteni. Vagy marad hosszútávra a nagy ajánlatra várva. Csak az tuti, hogy semmi sem biztos.
SBob csütörtök, 21:38
Előzmény: #258432  apocca
nyilván nem azt várja egy egyszerű halandó, hogy egy konszenzust pozitívan meghaladó jelentés után 2%-ot esik az árfolyam. Ez nyilván nem logikus és vélhetően a tőzsdére, mint egy cég valós árazását legjobban meghatározó eszközre nézve nem pozitív. Mégis megszokhattuk már és nem csak a telekom vonatkozásában. Mikro piac kis szereplőkkel. Érdekes összevetni a telekomot és a RG-t. Piaci kapitalizációban és az első háromnegyed év adózott eredmény vonatkozásában fej fej mellett vannak.
nevershort csütörtök, 21:25
Előzmény: #258430  apocca
Tudatos lenyomás, lebeszélés a pf részéről, uezt csinálják a ricsivel is, csak a negatív híreket nyomatják, sajnos elképzelhető, hogy ezt csinálják majd a telekommal is. 
Elég lesz, ha minden héten megemlítik a telekomadó újbóli bevezetésének lehetőségét.
Bezzeg oti egy nap alatt kiheverte a bankadó tényleges emelését és száguld tovább. Érdekes módon a pf semmi kockázatot nem lát az otiban...
Nem baj, azért az 570-es átlagommal nem izgulom agyon magam :):):)
apocca
apocca csütörtök, 21:23
Előzmény: #258419  nyereg
Azért is kezdtem úgy, hogy nem ezt vártam mára. Amúgy csodálkoznék is, ha tőzsdén pont úgy történnének a dolgok, ahogy azt én várom:) Abba is hagynám a kereskedést, mert dög unalmas lenne:)
SBob csütörtök, 21:16
Előzmény: #258411  nyereg
mivel megszólítottál válaszolok. Ha megfigyelted, én sosem mondok olyat, hogy ez, vagy az lesz. Ellenkezőleg, általában általában inkább mindig hűtöm az elvárásokat mindkét irányban. Ahogyan reggel is írtam, szkeptikus vagyok, mert mindenki tutira emelést vár. Nem állítom, mert már többször összekevertem embereket, de úgy emlékszem, hogy talán te voltál, aki kifejtetted, hogy ha valaki nem az elvárásaid szerint ír, akkor mínuszt adsz. Én gyakran szembemegyek az elvárásokkal amikor elmondom a véleményemet, a reményeimet. De tanácsot kereskedés vonatkozásában sosem adok, mert nem vagyok sem szélhámos, sem bróker (ami gyakran egy fogalom). A telekomról most is az a véleményem, hogy nagyjából a helyén van az árfolyama, kb ennyit ér ma. Lehet, hogy ez neked nem tetszik és az is lehet, hogy nincs is igazam. Már leírtam néhányszor, hogy miért gondolom ezt. Nekem ez a véleményem. Neked van véleményed, vagy csak visítozni tudsz, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogyan azt elképzelted? Azon gondolkodtál már, hogy ha egy cégnek érdekében áll, hogy egy árfolyamot feltoljon, vagy lenyomjon, akkor olyan egyszerű eszközöket is nyilván bevet, hogy az adott fórumon hangulatot keltsen? ;)
apocca
apocca csütörtök, 21:12
Előzmény: #258428  SBob
a #258417 pont ezt ragoztam, hogy podcast formában is nyomták a kreténséget. Az már csak a tejszinhab, ha valaki azt gondolja, hogy ilyenre szabadulnának meg az mteltől laza 1.2 mrd értékben:):)
nyereg
nyereg csütörtök, 21:05
Előzmény: #258425  Hocipo
akkor ez alapján te mikorra vársz emelkerdést? 
csak tavaszra, vagy amikor bejelentik az srv-t illetve az osztalék nagyságát?
SBob csütörtök, 21:02
Előzmény: #258423  gyula1971
ekkora hülyeséget régen hallottam már. Mindig túl tudjátok szárnyalni a képzeletemet. ;)
eredmeny csütörtök, 20:52
Előzmény: #258414  Atak
Álmodni szép dolog.
Kizárt dolog hogy ez 1600 lesz mostanában.
apocca
apocca csütörtök, 20:43
Előzmény: #258421  harding
komoly összeget kell fizetni a brókercégnek adott évre a bétnek tagságidíjnak nevezik.Csak egy szekcióra példaként a bétről "Éves minimum díj: valamennyi tőzsdetag részvényszekcióban történő kereskedésének szekciótagsági éves minimum díja 1,8 millió Ft."
Hocipo csütörtök, 20:42
A cég eredménye még a felfelé módosított célkitűzésnél is jobb lesz 2025-ben ez már látszik. Mi ha ez nem adna alapot arra, hogy az eredmény visszaosztása ne érje el a 90-100%-ot. Nem véletlen lett módosítva a részvényesi juttatás mértéke 60-100%-ra. Tehát jó pénz van benne, ezért  akarnak kirázni akit lehet. Ez pedig nem megy máshogy csak ha minél meglepőbbet húznak úgy, hogy közben eljátszák a nagy halált. Ez megy már egy ideje. A strómanok nincsenek vételre állítva, mint korábban ez is ennek a játéknak a része. Innen szerintem  vagy minden juttatás osztalékban lesz kifizetve  (erre adok kisebb esélyt), ezért nincs stróman vétel, vagy a részvény visszavásárlás  február környékén  esetleg a közgyűlés által jóváhagyott időpontban fog megtörténni. Korábban azt játszották el, hogy lesz részvény visszavásárlás a közgyűlés által megadott időintervallumban, de valójában a strómanok addigra már a keret nagy részét megvették, ezért elmaradt az instant és tartós árfolyam emelkedés, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy meg volt az árfolyam emelkedés csak év közben folyamatosan adagolva, most nem lesz előre bolt, hanem valósan megcsinálják, hisz az előző évek tapasztalata alapján nem ez lesz a várakozás és így későbbre generálódik az emelkedés, addig is a sok türelmetlen leveri az árat.   Emlékeim szerint 1720 Ft körül volt az árfolyam az osztalékszelvény leesése előtt idén egy 100 ft-os osztalékra + ~40 mrd srv, most alig vagyunk ezen árfolyam felett és 150 ft körüli osztalék+ ~55 mrd srv várható (saját becslésem). Szóval nem kérdés, hogy bűvészkedés megy...
orbitalis csütörtök, 20:22
Előzmény: #258423  gyula1971
"A részvények elemzői megítélése optimista, a céget követő elemzők nagy többsége vételre ajánlja a Telekom részvényeit jelenleg, eladási ajánlást senki sem fogalmazott meg."
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 20:19
Előzmény: #258413  braveman
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 20:16
Előzmény: #258415  apocca
Valamilyen közvetítő díjat a brokicégtől is kér a BÉT-de ilyen játékra csak a brokicég főnöke adhat engedélyt-és a pénzt azt a brokicég adja vagy bank?
harding
harding csütörtök, 19:30
Előzmény: #258415  apocca
...de akkor a BÉT miből élne?! Biztosan nem nulla, vagy más díjat fizetnek, de ingyen nincs semmi.

Topik gazda

forest_30
5 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek