Nem csak megijedtek és rávetítik, fenét. Én is adtam tegnap tízezrével, hogy OTP-t vegyek rajta, mert reméltem, hogy 30k-nál megvan az alja és abban várhatóan lesz egy fel kör. Nem hiszem, hogy csak én vagyok így vele.
OFF - Balin, azért maradjunk annyiban, hogy a NIS bizniszt beárazta a piac és ha nem lesz NIS, akkor azt 3-500Ft-ot ki is fogja szerintem tárazni, mert ott nem csak a NIS volt önmagában a csábító, hanem a balkáni potenciál. A luminor belengetéseket is beárazta a piac olyan 1000-1300 Ft-tal 2-szer is, az OTP is ledobja ezt magáról, ha nem sikerül.
Bízom benne 🙂 Vélhetően valaki, valakik azért adják mert megijedtek a tegnapi OTP, MOL eséstől és ezt rávetítették, rávetítik a Telekomra is, pedig nagyon más. De lehet rosszul gondolom.
Értem én kedves Balin2020, de ki hasonlította itt össze az OTP-t és a MOL-t, illetve az esésük okát és annak mértékét? Kizárólag annyit írtam, hogy mindkét vállalat esése mögött egyéni okok állnak és ezt az MTEL-nek nem feltétlenül kell lekövetnie.
Azért ne keverd a szénát a szalmával. Az OTP a kivonulással meglévő piacot, eszközöket, elég magas százalékát az éves nyereségnek el veszíti, ha kivonul. A MOL pedig vaalójában nem veszít el semmit, csak nem nyer. Kb. mint az OTP esetében a Luminor. Az sincs még nyélbeütve.
Attól függ mitől esik az OTP (és a BUX): jelenleg az OTP-nél és a MOL-nál is cégspecifikus dolgok állnak az esés mögött. Miért kellene a TKOM-nak esnie attól, hogy az OTP az orosz piacról történő kivonulást fontolgatja, valamint a MOL és a Gazprom között leseggeltek a tárgyalások a szerbiai olajfinomító megvásárlása kapcsán? Amikor általános piaci pánik van, akkor természetesen esik minden egyszerre (pl. a Trump-vámok első bejelentésekor).
Szerinted itt egyáltalán nem lesz vérengzés ha holnap esetleg esnek tovább a bluek? Volt 1 2 éve valaamikor amikor napon belül esett 5 6 százalékot az otp akkor hogy reagált a telekom? Molba meg appeninbe voltam nem követtem.
Mtelekom