2007. február 03. | 08:30
#1

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
vasárnap, 22:15
előzmény: #61317  Phylaxa
#61322
megint kiderült milyen okos vagy

secular muslims

link

olvasgass
vasárnap, 22:09
előzmény: #61319  babosko30
#61321
az iszlám állam hatásáról van szó, mintha nem tudnád
vasárnap, 22:09
előzmény: #61317  Phylaxa
#61320
életedben nem válaszoltál egyetlen kérdésre itt, ami kínos volt számodra

majd holnap, talán, amikor mész reggel a fejtágítóra
vasárnap, 22:03
előzmény: #61308  gambadoro
#61319
én is hadd egy kérdést légyszi, tudom te válaszolsz, nem úgy mint mi... :)
Abból az általad említett 10 millió muszlimból Európában mennyi radikalizálódott 2017 év közepéig?
ts3
vasárnap, 21:59
előzmény: #61315  Phylaxa
#61318
"Még a végén sikertörténetet faragnak a németek a menekültválságból?
Az elmúlt két év alapján úgy tűnik, hogy Németország tudatosan törekszik elkerülni azokat a hibákat a beengedett menekülteknél, amelyeket 50 évvel ezelőtt a nagy számban beengedett török vendégmunkásoknál elkövetett és több területen a siker jelei látszanak - vonja le az óvatos következtetést pénteki elemzésében a Reuters.


Gyertek, de most máshogy reagálunk a helyzetre
Az összefoglaló emlékeztet arra, hogy Angela Merkel német kancellár az ominózus 2015. szeptemberi menekültválságos döntése után (befogadják a Magyarországon feltorlódott jórészt szír menekülteket, amit sok menekült meghívásként értelmezett és felerősödött a migráció) egy hónappal már arról beszélt a német parlamentben: tanulni kell a török vendégmunkásoknál elkövetett múltbeli hibákból és a menekültek integrációjánál igenis erőfeszítéseket kell tenni.

Ezzel arra utalt, hogy öt étvizeddel ezelőtt a német gazdaságnak jól jött a sok török férfi, de akkor úgy tekintettek rájuk, mint akik úgyis hazamennek és csak átmeneti munkavállalási engedélyeket adtak nekik. Ehelyett azonban a törökök feleségei és gyerekei is elkezdték őket követni, de ők sem integrálódtak mélyebben, így mára kialakult egy 3 milliós török társadalom Németországban, amelyen belül még mindig 16% körüli, azaz a németországi átlag háromszorosa a munkanélküliség. Többek között ez is mutatja, hogy a törökök németországi integrációja nem sikerült igazán jól, mert a német nyelvtanulás nem volt kötelező számukra és nem vettek részt átfogó képzéseken sem a saját szakmájukban.

Most tényleg máshogy csinálják a németek
Az elmúlt 2-3 évben Németországba özönlött mintegy 1,3 millió menekültet (és menedékkérőt) azonban máshogy kezelik: egy 2016 őszén különösebb felhajtás nélkül hatályba lépett törvény szerint mindenkinek kötelező részt vennie egy legalább 600 órás német nyelvtanfolyamon. A jogszabály lehetőséget ad a német hatóságoknak: ha a menedékkérő nem vesz részt ezen, akkor csökkenthetik felé a pénzügyi juttatás mértékét.

Az is a múltbeli hibák elkerülésének szándékára utal, hogy a jogszabályok gyors munkavállalási engedély kiadást tesznek lehetővé. Emellett törölték azt a megkötést, hogy a munkaügyi hivataloknak előbb bizonyítaniuk kellett, hogy nem találtak az adott állásra EU-s állampolgárt és csak ezután adhatták oda a lehetőséget a menedékkérőknek. A változások között az is lényeges: a kormány pénzügyi támogatást ad a cégeknek, amelyek gyakornoki állásokra menedékkérőket vesznek fel és a juttatás az éves gyakornoki fizetés akár felét is elérheti. Jelenleg több mint 13 500 menedékkérő vesz részt már ilyen gyakornoki programban, amely elméleti mellett cégeknél felszedett gyakorlati tudást is ad.

A fenti intézkedések hatására a Reuters adatai szerint a februári 180 ezer után májusban immár 203 ezer főnyi menedékkérő dolgozott,

akik Szíriából, Afganisztánból, Irakból, Eritreából, Iránból, Pakisztánból, Nigériából és Szomáliából érkeztek (igaz arról nem ír a hírügynökség, hogy ezek közül hányan érkeztek az utóbbi 2-3 évben, és hányan azt megelőzően).

A fentiek alapján vonja le azt az óvatos következtetést a hírügynökség, hogy a német menekültpolitika erőfeszítései a jelek szerint kezdenek beérni. Ebben persze az is szerepet játszik, hogy 1990 óta most a legalacsonyabb a német munkanélküliségi ráta (alig több mint 5%) és több mint 1,1 millió betöltetlen állás van országszerte, sok közülük pedig eleve az alacsony képzettséget igényel, így tehát erős a felszívó erő is a munkaerőpiacon.

Mégis ismétli magát a múlt?
Azt is hozzáteszi azonban a hírügynökség: újra vannak olyan döntések, amelyekkel az öt évtizeddel ezelőtti hibákat ismétlik meg. Elkezdte ugyanis visszafogni a német állam a teljeskörű menedékstátusz kiadását és inkább átmeneti tartózkodási engedélyeket ad ki. Ez arra utal, hogy a német állam arra számít: a menekültek majd egyre nagyobb számban úgyis hazatérnek, noha felmérések szerint 90%-uk nem akar hazatérni.

A Reuters adatai szerint tavaly az első hét hónapban a szíriai menedékkérők háromötöde kapott teljeskörű menedékstátuszt, és csak egyötödük egy évre szóló tartózkodási engedélyt. Idén az első hét hónapban azonban igencsak megfordultak az arányok: csak a kérvényezők egyharmada kapott teljeskörű menedékstátuszt és 60%-uknak átmeneti tartózkodási engedéllyel kell beérniük. Utóbbival szakértők szerint az a gond, hogy nehezíti az érintettek beilleszkedését, mert a cégek sem szívesen vesznek fel olyanokat, illetve nem fektetnek energiát olyanokba, akiknél nem lehet tudni, hogy meddig maradhatnak az országban. "
vasárnap, 21:58
előzmény: #61316  gambadoro
#61317
Itt öregem te gyűlölködsz és ahogy látom a lelkibetegséged is kemény. Nem tisztelsz te senkit. Tolod a süket dumát. Magadra hagylak. Sok sikert! :)
Világi muszlim. Ezt még nem hallottam. Még olvasni sem tudsz. Világosan leírták alul, miszerint a praktikájuk különböző és nem egységes. De ezt tudjuk is, hiszen egymást is irtják. Világi muszlim. Hűűűűű, ez volt a legjobb!!! Na szevasz! :)
vasárnap, 21:51
előzmény: #61315  Phylaxa
#61316
te egy szerencsétlen lelki beteg vagy

meséld el a részeg török vallásos?

na akkor:
link

tehát a minket esetleg érintő muszlimok száma jelenleg összesen nem éri el európa lakosságának a felét
az összes muszlimé
érted?

benne van a nem vallásos muszlim, a világi muszlim

azt sem tudod miről beszélsz csak gyűlölködsz
vasárnap, 21:46
előzmény: #61312  gambadoro
#61315
Nem vallásos iszlám? Mondom én, hogy fingod sincs miről beszélsz. Gondolkodj inkább a következő mondaton: "Az iszlámot nem érdeklik a törvényeink". Téged viszont érdekelni fog majd az övéké. Ebben biztos vagyok. :)
vasárnap, 21:46
előzmény: #61312  gambadoro
#61314
na itt egy autentikus portál még :)

link

jelzem, már 25 ezer van magyarországon, remélem vettél még egy lakatot
ts3
vasárnap, 21:44
előzmény: #61310  Phylaxa
#61313
Hát ha elkezdődött, akkor rettegj tovább.
vasárnap, 21:43
előzmény: #61311  Phylaxa
#61312
az egy teljesen egzakt statisztika
negligálod, de attól még az
az iszlám pedig pontosan olyas sokféle mint a katolicizmus

6 százalék az iszlám jelenlét európában ennek legalább a fele nem is vallásos
miről beszélsz akkor?
1000 év sem lenne elég
vasárnap, 21:40
előzmény: #61308  gambadoro
#61311
Konkrét kérdést te kaptál. Amit te próbálsz erőltetni, az a múltbeli statisztika. Olvasgassad! 2017-et írunk és a folyamat rákapcsolt. A kérdés amit pedig kerülsz, az a "az iszlámot nem érdeklik a törvényeink" igazság tartalma vajon mikor jut el a gondolkodási központodba? Sokkal erősebb mint a mi ideológiákra épített összes hülyeségünk. Az pedig, hogy ezzel a hülyeséggel verjük szét a megépített értelmet, háááát talán megérdemeljük. De én hiszek a fejlett civillizációnkban. Meglátjuk.
vasárnap, 21:34
előzmény: #61307  ts3
#61310
Ja, te még a múltban élsz? Ezt a dugót már kihúzták. A muszlim népvándorlás elkezdődött. :)
vasárnap, 21:33
előzmény: #61302  babosko30
#61309
ott a statisztika, amiből kiderül, hogy te is szimplán nem mondasz igazat
vasárnap, 21:32
előzmény: #61297  Phylaxa
#61308
megszoktuk már, hogy ha konkrét kérdést kapsz terelsz

akkor lassan:

2010-ben 10 millió muszlim élt európában
hányan nem követték a többségi törvényeket?
hányan lettek terroristák

hogy lehet az, hogy 70 év alatt 5 százalék alatt nőtt a számarányuk?
hogy lesz ebből muszlim többség?

elég konkrét kérdések ezek
ott van egy kedvenc statisztikád hozzá
ts3
vasárnap, 21:23
előzmény: #61306  Phylaxa
#61307
Ezt a dugót biztos nem te fogod kihúzni. :))
vasárnap, 21:06
előzmény: #61304  ts3
#61306
Ezt a dugót te tuti nem fogod visszadugni. Ez van. :)
vasárnap, 21:04
előzmény: #61300  zibu
#61305
Már megvetették és nem keverednek. Városrészek, városok kerülnek az irányításuk alá. Ők "Igazhitűeknek" tartják magukat és ez a legfontosabb nekik. Én megértem őket, csak az a problémám, hogy Európában vagyunk és nem az iszlám államokban. De mivel nincsenek hivatalosan olyan területek, ahol együtt élnek, ezért neked meg kell várnod, majd a szavazásokat, ahol már saját pártjaik is indulnak. Addig is tudom furcsa lesz, hogy miért kell az őslakosságnak a szélsőséges, náci és gonosz pártokkal együtt kormányozniuk majd és miért nem tudnak nélkülük kormányozni. De ezen nem kell neked gondolkodnod. Ez színtiszta populizmus, ezt majd megszüntetik, amikor már a muszlimok 30%-al benn lesznek a parlamentekben. :)
ts3
vasárnap, 20:58
előzmény: #61303  Phylaxa
#61304
Mondom, hogy már előre rettegsz.Rettegj akkor, ha már áttértél az iszlámra.
vasárnap, 20:56
előzmény: #61299  ts3
#61303
Dehogyis. Mondom, olvasgasd: aki nem fogja fel, az fog megijedni. De sokan azok közül, akik ma a demokráciát, szólásszabadságot, szabadságot, egyenlőséget és hasonló egyébként klassz dolgokat hirdetik, szerintem simán beintegrálódnak majd. Egyszerűbb is lesz az életük. A nőknek főleg. Ha megveszi őket valaki, akkor szülhetnek és teljesíthetik az uruk akaratát. Nem kell majd gondolkodni problémákon. :)
vasárnap, 20:54
előzmény: #61294  gambadoro
#61302
Koltozz oda ahol jobban erzed magad, majd megtudod..
ts3
vasárnap, 20:51
előzmény: #61293  babosko30
#61301
"Nem egy nap alatt no meg az erdo.. 2050-re mar 2/3-os tobbsegben, de a szaporasagukkal inkabb 3/4-es tobbsegben lehetnek a muszlimok Europaban. "
Nálunk meg a cigányok lesznek 2/3-os többségben 2050-re, ezért nagyon rá fognak cseszni a muszlimokra.
vasárnap, 20:51
előzmény: #61295  Phylaxa
#61300
Ahhoz, hogy itt megvessék a lábukat keveredniük kell. Ha pedig valami keveredik valamivel, az hígul.
ts3
vasárnap, 20:49
előzmény: #61287  Phylaxa
#61299
Jó, akkor már építettél atom bunkert (migráns bunkert)?:))

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE