andare
4
4
4
2017. január 20. | 07:22
#1

Beérett Orbán ámokfutása!  

Várom a falka érveit!
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
január 11. | 13:45
előzmény: #190  NagyBarnaMacika
#191
macilaciorbánvajnatrumpkövérádersztalinhitlermészárosnapoleonrákosikádárcsaucsaukimirszemetbudlijoska
2017. december 20. | 21:11
előzmény: #188  -pny
#189
Nagyon-nagyon elvakultnak és/vagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy ezeket valaki rendbenlévőnek találja. Ahogyan ahhoz is önmagában, hogy valaki elhiggye a Fidesz mesét a zseni Mészárosról, aki az amcsi tech óriásokat is bőven lekőrőző vagyongyarapodáson van túl, a hivatalos emailcíme pedig meszaroslorinc@freemail.hu. (még egy normális ingyenes szolgáltató kiválasztáshoz is hülye szegény).
2017. december 20. | 21:05
előzmény: #186  Olvassatok
#188
Mészárosék 3 nagyságrendet elírnak (milliárd helyett billió)egy beszámolóban (több helyen is!), ez nem baj. De egy közbeszerzési pályázatról mindenféle korrigálási lehetőség nélkül kihajítják a Mészáros vetélytársát, mert 2 tizedes pontossággal adott meg értéket, aminél a kiírás megelégedett 1 tizedes pontossággal...
2017. december 20. | 20:49
előzmény: #184  capaeledel
#187
Valóban nem :) amúgy amiket leirtam a 176 ban azt továbbra is tartom 
2017. december 06. | 07:56
előzmény: #177  -pny
#185

Nem vitaznek a velemenyeddel, hogyan hasznaljak a NAV lehetosegeit.
Dehat van sokkal fontosabb alapkerdes. A miniszter evek ota hazudik  a magyaroknak. Mindenki tudja is, hogy folyamatosan  hazudik. Minden olyan kerdesben, ami az oriasplakatokon van, ezt teszi, es sok ev ota. A hazugsag oceanjahoz  100MrdFt nagysagrendben kolti az adofizetok penzet,  a hazugsagok sulykolasara.
Aki miniszterkent hazudik, annak a bortonben van a helye, es nem parlamenti szekben. Mikor horgad fel valami tisztesseg-elvaras a magyarokban  a  miniszterrel szemben ?
2017. december 06. | 06:56
előzmény: #180  upgrayeddAKS
#184
"Most kb. 30 e fős a NAV-állomány, ebből én is csak azokat "dícsértem", akik a digitalizációval segítik az ország modernizációját."
Biztos nem nézted még a KOBAK rendszert:))
szeptemberben jeleztük a hibákat, 3 hónap múlva kaptunk választ. Ilyet:
"A 2017. október 16-án publikált sémának megfelelő XML állományok helyes adatokkal való feltöltésének egyértelműsítése és megkönnyítése érdekében a sémaállományhoz részletes útmutató készül, melynek publikálásáról a regisztráció alkalmával megadott e-mail címére küldünk tájékoztatást. Addig is szíves türelmét kérjük."
PL. a VTSZ szám azóta is 1 karakter lehet. Nem lehet tudni , hova, milyen protokollal kell feltölteni, milyen visszaigazolást kapsz. 2017 júl 1.-töl kellet volna indulni.
2017. december 06. | 06:21
#183
05:45 | Átrajzolhatta Magyarországot a kivándorlás -
"Régóta élő gyanú, hogy a kivándorlás különleges hatással van a magyar statisztikákra, esetlegesen torzíthatja azokat. A munkaerő-piaci adatokkal kapcsolatos anomáliákról a Statisztikai Szemlében már 2015-ben megjelent Hosszú Edmond és Romhányi Balázs tanulmánya. Ennek legfontosabb megállapítása, hogy a jelenlegi kikérdezésen alapuló statisztikák komoly mérési hibát tartalmaznak, vagyis minden valószínűség szerint kevesebb a ténylegesen foglalkoztatott, mint amennyit ez a hivatalos statisztika mutat. Szinte biztosra vehető - mondják a szerzők - , hogy ebben érdemi szerepe van annak, hogy az ideiglenesen külföldön munkát vállalók jelentős része eltűnik a statisztika szeme elől."  A fidesz hazugságokra épülő kormányzása már nem sokáig fogja rejtegetni a valós adatokat.
2017. december 06. | 00:21
előzmény: #178  zsoltee77
#182
Az erőforrásokat akkor allokálják hatékonyan, ha sokszor bírságolnak néhány tízezer Ft nagyságrendben, és futni hagyják a sokmilliós, sokmilliárdos adócsalókat :) A NAV-os revizoroknak kell a training, ezért gyakorolnak annyit a kicsiken :) 2018-ra ígérték a tételes ÁFA-bevallást a 100e feletti ÁFA-tartalmú számlákra. Azon túl, hogy majd megnő a 99.990,- Ft-nyi ÁFA-tartalmú számlák aránya :) egy "picit" késő ezt meglépni, mivel évtizedek óta szajkózza a Könyvelői Kamara, hogy be kellene vezetni. Az a vicc, hogy a jelenlegi beteg ÁFA-rendszerben bemondásra utalnak ki milliárdokat, de ha visszaigényelsz mondjuk százezer Ft nagyságrendű adót, akkor meg fogják alaposan vizsgálni, mi az alapja (amivel amúgy egyet is értenék...) :)
2017. december 06. | 00:13
előzmény: #179  -pny
#181
Az egyik civil szervezet vezetőinél tartott házkutatásokról ki is mondta jogerős ítéletében a bíróság, hogy törvényellenes volt. (Mondjuk az is igaz, hogy én ezeket nem nézem semmibe, sztem az egész idióta és korrupt jogrendet le kellene cserélni. Ez egy csökevény, ami a római jogból, tehát az ókorból az emberiségre maradt, és még nem adták a feladatot 130-nál magasabb IQ-jú emberek kezébe :) bár gyanítom, idehaza inkább ez 110-es IQ-t jelent max. Tekintve, hogy a német jogból kopipésztelték az egészet cakkumpakk...)
2017. december 06. | 00:07
előzmény: #177  -pny
#180
Most kb. 30 e fős a NAV-állomány, ebből én is csak azokat "dícsértem", akik a digitalizációval segítik az ország modernizációját. Sajnos a vezetők többsége valóban "öleb" a fityisz udvarán. Még vargamisikére is tudnék pár jót mondani, pl. az Art.-ba végre bekerült pár értelmes dolog, de ettől még összességében silány teljesítményt nyújt. A többi miniszter meg pláne. Ha rajtam múlna, a kúrmány nagy része már haditörvényszék előtt felelne pl. hazaárulásért a tetteiért. Szerencséjükre nem rajtam múlik, hanem a sok hülye zombin. Durva, hogy anno a 2/3-dal micsoda lehetőség pottyant az ölükbe, de ezeknek csak ahhoz volt "eszük", hogy lopjanak.
2017. december 06. | 00:05
előzmény: #178  zsoltee77
#179
Szerinted Mészárost hányszor ellenőrizték? Szerinted a bejelentené őt bárki, Lajost hányszor ellenőriznék ezután és a bejelentőt hányszor és hogyan ellenőriznék?
.
Tudjuk a választ. És ez a gáz. Hogy az ‘50-70-es évek szintjén vagyunk...
2017. december 05. | 23:53
előzmény: #177  -pny
#178
Na mondjuk ezt alátámasztom, hogy a NAV aktívabb lett, idén 3x ellenőriztek, előtte 5 évig egyszer sem. Mindig a kisebbet bacogatják. :(
2017. december 05. | 23:47
előzmény: #176  upgrayeddAKS
#177
“Sztem a NAV ebben erőn felül teljesít”
.
Erőn felül, de Fidesz parancsra. Mert hát sok a politikai piszkos munka. A civil szervezeteket megszálják, de hogyhogynem a vagyonosodási vizsgálatok 2010 óta megszűntek (Fidesz kézi vezérléssel amúgy legalább a látszatot fenntarthatnák, de már erre se adnak).
.
Pedig érdekes lenne megfigyelni a menő Fideszeseket, van 3 markánsan eltérő stratégia ráadásul:
.
- A fejlett világ egyetlen külügyminisztere, aki a szüleiből él (ha igaz, az a baj, ha nem, mégrosszabb...);
.
- A világbajnok gazdagodó, megszólalásra is “zseni” Mészáros, aki lenyomta a teljes amcsi tech ipar csúcsát is vagyongyarapodásban. És még Warren Buffet és Soros is elbújhat a befektetői teljesítménye mögött, akkora géniusz (és micsoda különbség és egyben önellentmondás is az előző Fideszeshez képest: ha neki a házát is a szülőknek kellet megvenni, akkor Lajos hogyan lehet 3 év alatt 100 milliárdos, vagy megfordítva: ha ő ilyen tehetséges, akkor Petike miért külügyminiszter és nem takarító mondjuk a főzseninél);
.
- Az off-shore lovag, migráns kereskedő Rogán. Aki még akkor is vizsgálandó lenne, ha túllépünk a 2010 előtti off-shorozáson, és hogy 0-24-ben megy a kormány gyűlölet kampánya a migránsok ellen, miközben kétkézzel szórják pénzért a letelepedési kötvényeket és mégdurvábban zajlik az állampolgárság mutyi. 
.
Három nagyon különböző, mégis egyenként is erősen vizsgálandó út. Lenne. De a Fidesz hívők még ennek is tapsikolnak, a NAV meg közben jótékonysági alapokat vegzál inkább. Éljen a putyinista Magyarország.
2017. december 05. | 23:12
előzmény: #175  zsoltee77
#176
Sztem a NAV ebben erőn felül teljesít: biztos vagyok benne, hogy nehéz jó programozót találniuk, mert a JS népszerű nyelv. Mégis haladnak vele lassan, de biztosan. A tételes ÁFA-bevallás bevezetésén viszont már rég túl kellene lenniük sztem. Nagy hiba volt azt "elodázni". Amúgy a 2016-os szja bevallás formanyomtatványa katasztrófa volt... reméljük, 2017-re nem ismétlik meg a hibákat...
2017. december 05. | 22:55
előzmény: #174  upgrayeddAKS
#175
Nem vettem magamra, értettem, hogy értetted. :)
Nem tanítanak alapvető pénzügyi ismereteket sem, pedig az is nagyon kéne.
Amúgy pl. a NAV digitalizációja jól halad, simán küldenek emailben folyószámlakivonatot, ügyfélkapun sokmindent lehet intézni, stb. Sőt a pénztárgépem is kommunikál velük.... :))
2017. december 05. | 22:48
előzmény: #172  zsoltee77
#174
Egyetértek, sőt be kell látnom, hogy a paraszt szót rosszul használtam: egyértelművé kellett volna tennem, hogy nem a földművest értem alatta, hanem a szó "modern" értelmezését. Amúgy a jogászokat sem úgy en bloc rühellem, csak azt, hogy egy ilyen primitív, ostoba, korrupt és részrehajló sz..r határozza meg uszkve 10 millió ember életét. A magyar bürokrácia meg olyan lassú és sz..r, hogy vérlázító. Nem is értem, miért nem tért még át a lakosság az elektronikus ügyintézésre a lehető legtöbb területen - mármint azt leszámítva, hogy digitális analfabéták sajnos. (De azért hittant meg egyéb idiotizmusokat tanítanak a suliban, IT-t meg alig...)
2017. december 05. | 22:33
előzmény: #171  upgrayeddAKS
#173
Nu odaig hogy nem esek bele a fityesz csaladkategoriajaba es sokszorosan adozom es a lakasert is 20 millaval tobbet koll fuzetnem azert hogy a gazdag csaladok meg gazdagabbak legyenek ez rendben van koszonom a fityesznek
De ki tud segiteni abban hova fordulhatok ha trafikos szeretnek lenni?
2017. december 05. | 22:32
előzmény: #171  upgrayeddAKS
#172
Hát ezt szépen összefoglaltad. Sajnos csak egyetérteni tudok veled, de emiatt én pl. nem hagyom el az országot, mint sokan, mert ez a szülőföldem. Egyszer beszélgettem egy parasztbácsival. Azt mondta nem politizál, mert ő ugyanazt a földet műveli Rákosi, Kádár óta, mindegy, hogy mszp, szdsz, fidesz van kormányon, a föld ugyanaz és örökkévaló, kormányok, polgármesterek jönnek-mennek.
2017. december 05. | 22:24
előzmény: #139  tozsde71
#171
A jog alsóbbrendű gumiszabályok halmaza, amit általában alsóbbrendű szar"emberek" hoznak jellemzően a Parlamentben, genetikai hulladék oligarchák nyomására (lásd még: lex MOL, trafikmutyit, földmutyit stb. lehetővé tevő törvények), ezért max. félkegyelmű untermenschek számára mérvadó. A jog születésétől kezdve alsóbbrendű volt pl. a matematikához képest - nem csoda, hogy az alsóbbrendű seg...lye jogászok képtelenek normális struktúrákban gondolkodni az idiótáknak való biflázások helyett - egy ország állapotán meg az látszik meg, hogy kik vezetik: alsóbbrendű jogászok vagy intelligens emberek, mint mondjuk a szintén diktatórikus jellegű Szingapúrt. Nekünk sajnos tehetségtelen, agyatlan férgek jutottak vezetőknek, mert olyan a tömeg is, ami beszavazza őket. Undorító, alsóbbrendű fajta ez, ami akkor sem fog tovább látni az orránál, ha valamikor majd lekerül a pofájáról a lovakra való "szemellenző". (Akinek nem inge, ne vegye magára...) Úgyhogy de: találtak már ki, csak alsóbbrendű csikóspusztán a bunkó untermenschek még nem hallottak róla. A világban jelenleg is technológiai forradalom zajlik, amiből sokat profitálhatna ez a bunkó-paraszt ország, ha nem azzal foglalkoznának állandóan, hogyan lehet egymást visszahúzni ill. a politikai "elit" nem a zsákmány biztonságba helyezésével lenne elfoglalva. Ostoba, szánalmasan alsóbbrendű egy ország ez, ahol a bunkó parasztok semmiből sem tanulnak. Persze ilyenkor egy valamirevaló untermensch-szittyamagyar jól felháborodik, hogy miket írok, pedig az a baj, hogy ez így van, és ha szépen írom le, akkor nem lépi át azt az ingerküszöböt, ami a buta szittyák apró pontagyáig eljut... (Akinek nem inge, ne vegye magára...)
2017. december 05. | 09:32
előzmény: #165  signal2
#168
Jól látod, értelmetlen bírói ítéleteket példának előhozni.
2017. december 05. | 09:31
előzmény: #163  capaeledel
#167
Igen.
A független magyar bíróság ítéletéből tett közzé az Együtt.
2017. december 05. | 09:30
előzmény: #161  Czvetkovics
#166
Te itt nagyon új lehetsz. ;-))
2017. december 05. | 09:29
előzmény: #163  capaeledel
#165
Ez inkább arra vonatkozott, hogy nagyon hasonló ügyekben is hoznak ellentétes ítéletet a bíróságok.
2017. december 05. | 09:29
előzmény: #161  Czvetkovics
#164
"Pont velem van a bajod az általánosítással?"
Nekem mindig bajom van vele. Most pont te csináltad. Részemről nincs kettős mérce. Legfeljebb beképzeled magadnak.
2017. december 05. | 09:28
előzmény: #157  madxa
#163
"olvasható az Együtt közleményében"
Szerinted ez magyar bírósági ítélet?
2017. december 05. | 09:28
előzmény: #160  Czvetkovics
#162
Én abszolút el tudom viselni a más véleményt... ha az pl. nem általánosítás, és főleg alá van támasztva.
2017. december 05. | 08:55
előzmény: #158  Czvetkovics
#159
Ez itt már megvitatásra került. Ez 1 db konkrét ügy. Valóban nagyon ritka, hogy harmadfokú bíróság a másodfokú ítéletet megváltoztatva dönt. Ilyenkor inkább vissza szokták utalni első fokra. Miért általánosítod ezt úgy, hogy az egész bírói kar fidesz befolyás alatt áll?
2017. december 05. | 08:45
előzmény: #149  capaeledel
#157
Akkor vesd össze a két ítéletet:

"„Ez a kormány a Népszabadság bezárásával átlépett egy vörös vonalat, a szabadságot, a sajtószabadságot tovább korlátozza, lopott pénzből fenntartott médiumokban. Olyanokkal, mint például a Magyar Idők. Ezek a sajtótermékek adófizetői pénzből működnek, miközben másokat tönkretesznek a fideszes oligarchák, akik strómanokon keresztül megvásárolják a magyar sajtópiacot."A Fővárosi Ítélőtábla ítélete szerint Szigetváry ezzel azonban nem sértette meg a Magyar Idők személyiségi jogait, ugyanis őt is megilleti a véleménynyilvánítás szabadságának joga, tehát szabadon állíthatja, hogy a Magyar Idők lopott pénzből működik – olvasható az Együtt közleményében."
"A Fővárosi Törvényszék 65.P.22.573/2015/12. számú ítélete megállapította, hogy az alperes (Fidesz) megsértette a felperes (Helsinki Bizottság) jóhírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a fenti közleményében valótlanul állította, hogy a felperes szervezet nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesíti tevékenysége során,"Értelmetlen a független magyar bíróság ítéleteit bizonyításnak idehozni.

2017. december 05. | 08:41
előzmény: #155  Czvetkovics
#156
"a bíróság totáli Fidesz befolyás alatt van"
2017. december 05. | 08:28
előzmény: #153  signal2
#154
Ezek csak az általuk elképzelt világot látják.
2017. december 05. | 08:27
előzmény: #151  Czvetkovics
#153
Volt ilyen állítás? Nekem úgy rémlik, valami fidesznyik komcsizta le a teljes bírói kart inkább...
2017. december 05. | 08:26
előzmény: #150  kimpaa
#152
Vajon ezt a házi feladatot teljesítette már a köztévé?
"A Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint az állami - közpénzből fönntartott - hírcsatorna folyamatosan nem mondott igazat a nyár elején őrizetbe vette Czeglédy Csaba baloldali politikusról és a hozzá kapcsolódó cégről. Így a bíróság most arra kötelezte az M1-et üzemeltető Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.-t, hogy annyi helyreigazítást tegyen közzé, ahányszor nem mondott igazat az MSZP önkormányzati képviselőjéről, és a hamis híradásokat helyre tévő tényállításokat abban az idősávban közöljék le, amikor a valótlanok is elhangzottak."
2017. december 05. | 08:19
előzmény: #149  capaeledel
#150
Ez a "sajnálkozás" már nem megy le az M1-n :D
2017. december 05. | 05:54
előzmény: #148  patapapa
#149
"A Fővárosi Törvényszék 65.P.22.573/2015/12. számú ítélete megállapította, hogy az alperes (Fidesz) megsértette a felperes (Helsinki Bizottság) jóhírneve védelméhez fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a fenti közleményében valótlanul állította, hogy a felperes szervezet nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendeléseit teljesíti tevékenysége során, és fekete-fehér adatokat is próbál meghamisítani, továbbá, hogy a hazánkba érkező menedékkérők számával, összetételével kapcsolatos adatokat is hamisított 2014. évre vonatkozóan, ezért az alperes sajnálkozását fejezi ki."

Topik gazda

andare
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE