A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
hát őszinte leszek én ezt a chartot nem értem, beszorulva szerintem nincs, rövid távon egy sime 61.8-as fib visszateszt és bázis építés van előttem egy higher-low/higher-high után
Nálam csak rövidtávú trendvonalak törtek, egyelőre kivárás és játék tovább a sávval. De látszik a nyomás, kérdés mire lesz elég (volt már 2-3 éves eurusd savozas mióta tozsdezem, igaz az idei szűk intervallum tényleg ritka). Holnap PCE, jövő hét nonfarm, jó kis indítás lesz a szeptemberhez:)
Dollár törté a trendet. Most próbál visszakapaszkodni bele. Ettől függ minden. Másikba leírtam, ha tori a 400at, akkor lehet akár sáv váltás is. Ennek adok nagyobb valószínűséget, ha átmegy rajta. Látszik, hogy megtesznek mindent, hogy ne gyengüljön a forint . A hetes Bollinger elkezd majd szűkülni, sot a hónapos is lassan. Dolláron nincs nagyon hely már.
1.10 visszateszt szerintem kötelező, majd ott kiderül (1.1140 lokális csúcs volt, az az első állomás, de annyira parabolikus volt, hogy csodálkoznék, ha nem menne le a korábbi sok big-round-number teszthez). Ott majd kiderül merre az irány, ahogy én nézem még mindig sávozunk, kitörés 1.1270es tavalyi csúcs fölé zárásnál és sikeres visszatesztnél van csak az én könyvemben
Ho végéig semmi. Nem nyúlok se forexhez, se részvényhez. Ma vettem VOD át..Itt a vége ennek a honapnak nálam. Majd a havi gyertyák mondanak valami, ha akarnak. Vagy nem.
Egy rakás részvény szét volt verve, pl. Paypal. A nagy index rallikat a big tech cégek tartották. Az nvda jelentés lassan fontosabb lesz, mint egy háború, tényleg itt tart a világ. Kiszélesedhet a rally (Russel 2000 és eladósodott cégek), ha kamatot vágnak. Novemberben választások lesznek, és 401k-ja mindenkinek van az usában kb. Én későbbre tenném a fordulót, de rotációt várok, nem általános crasht. Persze az sem kizárt.
Egyelőre nem meggyőző nekem ez az 1.11 fölé kitörés. Nem izomból vitte át, hanem szötymörgősen. Ha behalna a próbálkozás, akkor viszont kemény menet lehet lefelé...
Itt van 1.11 alatt mindkettő. Ezért is fontos ez a szint. Ha átviszi, jöhet az 1.20. De hosszabb távon én tovább is látom felfelé (1.30-1.40). Nem kell sok idő, hogy eldőljön.
Hát ha jól emlékszem azért még jön egy 50 hónapos és egy 200 hetes lefelé, ami nyomja. Az is érdekes, hogy például nagy hazák is dollára fogadnak. Nem értem a mozgását, de az biztos, ha innen indul ne adj Isten impulzussal, akkor simán benne van az 1,20. Én meg szkeptikus vagyok , de a hetesen long a havin short. Kiderül. Akar a hó végéig.
Szerintem teljesen felesleges nézni a kamatot. Ha ez működne, már rég paritás alatt kellene lenni. A chart nálam napról napra a gyengülést mutatja. Sőt, több éves távon nagy gyengülést látok bele. A pszicho is emellett van: a nagy többség dollárerőt vár...
A japán kamatemelést követő carry trade mozgás után inkább várnék USA oldalról kamat tartást még. Meglep amit írtál, mert ha kamatcsökkentés jön akkor véleményem szerint megint hasonló mozgás jöhet. Egy kicsit összezavar az is amit írtál hogy 1.20 fölé várod. Milyen időtávra gondoltad ? Egyébként mi lenne akkor a forinttal ? Nem lenne ez földindulás ?
Szép jó estét ! Segítséget szeretnék kérni , tudja -e valaki , hogy a 2022-ben kivont angol 20 fontosokat , veszteség nélkül hol tudnám átváltani itt Magyarországon ? Vagy Bécsben van -e Bank of England fiók ? Köszönöm , ha valaki segítene !
Pedig deviza most szuper jó setup-okat ad, egész kiszamithato történések vannak gyors lefutassal (jpy erő múlt héten vagy tulhuzott chf a mostanin). Részvényekre nem merek menni, februar-aprilisban tankoltam német és franciat de hiba volt EP választások előtt nem eladni, 20% bukó körül lehet a portfolio főleg Boss meg Stellantis miatt. Chf/huf shortom legalább fut 430rol, ha lejon 400ig már megerte az idei év.
En egy kelloen magy zakot varnek indexekben,aztan egy jelentos osszeget betolnek valami index etfbe,tbszre. Ezutan egy jo darabig el is felejtenem,remelve,hogy azert egy 4-5 szazalekos forint befektetest megver majd a recovery. Kelloen szofisztikalt,es kifinimult strategia 😏
Én nem csináltam semmit már egy ideje. Egyrészt sokat utazok az elmúlt hetekben, másrészt kedvem se nagyon van tőzsdézni. Egyre kevésbé tud lekötni. De mivel pénzügybe dolgozom, muszáj valamennyire követnem.
Gyakorlatilag mar semmi nem az,aminek latszik. A panikok gyorsak,nagyok,de piszokul alajuk nyulnak. Eppen ezert sztem mar csak a nagyok tudjak,h mi van,a racionalis kereskedes elengedheto. Legalabbis en piszokul melosnak erzem sokszor,a regi setupjaim kezdenek nem ugy mukodni,ahogy eddig.
Nekem ordás nagy kamunak tűnik az egész. 65 os VIX volt. Ilyen szint kb. egy napi 10-15% esést indokolna index szinten egy Nasdaqban. ....kezd az az érzésem lenni, hogy aug 20 után komoly vérfürdő jön. Mindenhol. Ha nem, akkor a VIX index sem jó már semmire.....bár az egész tőzsde egy hatalmas össznépi játék lett, a realitásoktól rég elszakadva. Deviza piacokat nehezebb manipulálni, de az is érdekes, hogy egy Izraeli-irani háború lehetőségével USD gyengülést látunk....
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!