VW megegyezést gyengébbnek tartják az elemzők mint azt várták, továbbá a VW elnöke szerint jövőre több mint 700000 autóval kevesebbet fognak gyártani. Ezek alapján természetes az esés.
UBS "Sell" ajánlást adott rá ki, mert szerinte 75 lesz. 2021 júliusában €200 körüli árfolyamon "Buy" ajánlást adtak ki, €300 célárral. Még mindig az elemzők a kedvenceim.
Bayer pénteken zöld volt, és jelentős volt a forgalom is. UBM Development-et vettem (nem azonos a magyar UBM-mel) a Pierer helyett, hátha ez is esik 70%-ot. Osztrák papírok közül foglalkoztatott még a Zumtobel és a Lenzing, Voestalpine, de az UBM-nél húztam meg a ravaszt.
Pierer Mobility elkelt €19-en. Beker átlag 24,7, -23% a realizált eredmény. Miért adtam el: -korlátozott technikai elemzői képességeim csúcsként látták ezt az árat, ettől függetlenül mehet tovább, szerencsére nem volt olyan sok darab hogy sávosan adjak el -Ha valami 7,3-ról felmegy 4 hét alatt 21-re (majdnem +200%), akkor nem azt nézem, hogy nekem mi az átlagom hanem eladom.
Köszönöm a válaszokat. Az évek rutinja hiányzik még ahhoz, hogy a veszteséges eladásokat el tudjam engedni lelkileg. A lent említett papír nekem roppant érdekes. A múltbéli mozgásokat összevetve a jövőbeli kockázatokkal és lehetőségekkel sem igazán tudom megtippelni hogy mit kezdjek vele. Valószinűleg még nézni fogom egy darabig. 😃
A könyv szerinti értéke is 18 euro de ez nem jelent semmit. Kb. 2 éve 7 euro feletti árfolyamnál is baromira “alulértékelt” volt de ez sem jelent semmit. Thyssenkrupp számomra egy fekete ló.
Scholz kb. egy hete olyasmit mondott, hogy a német államnak stratégiailag fontos a ThyssenKrupp. Máshol azt olvastam, hogy a cég likvid pénzállománya kb. 8 EUR/részvény. Én mindenesetre bezsákoltam 4 körül belôle és tartom.
Saját példámnál maradva, ha jóval 20 fölé várom akkor f.szert kellett eladni 20 körül? Illetve ha nem várom jóval 20 fölé, akkor miért is kellene most megvenni?
Ha úgy ítélted meg hogy kockázat/nyereség arány ennél a részvénynél a legjobb akkor mindenképpen. Én Bayert nézegettem hogy milyen poén lenne, 19 alatt visszavenni, amit 20 fölött eladtam. Még nem tettem le róla, de nagyjából 99% biztos vagyok benne, hogy egy profi nem tenne CSAK az elmúlt tranzakciók lefutása alapján így.
Uraim, kérdés Thyssennel kapcsolatban. A felkört kihasználva kb 10% bukóval eldobtam a pakkokat. Ami nem is annyira rossz mint ahogy kinézett. Gondolkozzak a visszavételen, vagy nyeljem le? Mit gondolnak?
Ez nekem is így szokott lenni, ha értelmes pénzt hozott akkor dobtam, persze aztán meg is bántam.... A 36 az már nagyon karcsú ár. Az alá akkor ha valami nagy baj lenne szerintem. - Igazábó 36.40 re adtam megbízást pár napja aztán 36.42 alá nem jött, nem lett üzlet. Aztán jött a Fed kamatdöntés este, zakóztak a tőzsdék éjszaka és csütörtök reggel módosítottam 36.10 re. Aznap nem lett üzlet, minden esett ez alig. Viszont pénteken teljesült és már fordult is a másik irányra így már 125 juro nyerő van rajta :) - ez ilyen játék, de nyugtával ..... a napot !
Én is akartam tegnap venni, de 36-ra épphogy nem ment le. Én most csupán 120 db-bal kezdeném venni. Régebben már többször vettem-adtam, mindíg nyertem rajta. Olyasmiket az OMV mint a KTM, Polytec, Hugo Boss soha nem tett velem. Amit sajnálok, hogy mindíg korán adtam el, többet is ki lehetett volna hozni belőle. Utolsó baklövésem az volt, mikor nyáron eladtam és az előbb leírt részvényeket + Bayert vettem az árából. "Jól" diverzifikáltam, mindegyikben vastag bukóban ülök! -:( Sokszor meghülyülök, ha nem csináltam volna semmit, az OMV-vel az lett volna legjobb, mert az ha másért nem, de az osztalék miatt mindíg felmegy.
Nyár óta néhány adásvételem volt párszáz darabokkal és bőven 1000 EUR maradt a jutalékok levonása után. Nem nagy pénz de 1 hét Opatija előszezonben kijön. ( oda máskor nem is mennék) Most az a terv hogy kivárom az osztalékot de addig még lesznek kalandok bőven mert nem igazán megy náluk a szekér. -Lehet megmarad az örökösöknek mert bukóban eladva nem lesz :)
Júniusban került célkeresztbe, akkor beadtam rá 38,80-ra egy megbízást. Aznapi minimum 38,82 volt, nem teljesült. Akkor mérges voltam, de ma már örülök ennek.
Soha rosszabat, mint a mai nap! Benne voltam a közel negyven százalékos emelkedésben! (Csak az a baj, hogy előtte a hatvan százalékos esésben is érdekelt vagyok.)
Beke nem is, en a tuzszunetet irtam. A bekere kicsit nagyobb ugrast varnek. Elotte mehet le, biztosan el fogjak ezt taktikazni a nagyok, hogy minel olcsobban vegyenek.
Ott azért vannak rések lejjebb is, meg persze támaszok is, én inkább lefelé nézek mint felfelé. Szerintem nem lesz egy nap alatt béke, és lesz még jó vételi lehetőség Raiffeisenben.
Eurós részvények vitasarok