Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
hellforceone ma, 05:15
Előzmény: #140467  pomperj
Megnéztem BX chartját, akár egy dupla is benne lehet a jelen szintekről - bár hetes chart alapján nem vagyok teljesen biztos, hogy az alját látta e már, de a rizikót mindenki maga lövi be. A kérdés viszont az számomra, ha BX-ben látsz potenciált, akkor vajon reális e a crash várakozásod. Vagy ezt is úgy látod, mint az olajat, mindennel (is) képes szembe menni. Ha a piac egyszer valóban erősen beszakad, akkor az olajat nem fogja érinteni, mondván szar gazdasági környezetben még több olaj fog fogyni - ez csupán irónia természetesen. Viszont azt el kell ismerni, hogy BX-ben valóban jöhet még egy top és ott elvileg egy újabb hullám szakasz lenne kész - szerintem -, amit erősebb korrekció is követhet. De nagyjából ez az egész piacról a véleményem, nem hiszem, hogy kész és innen évekig le. Szerintem még a jövő év is bull lesz, okokat már korábban leírtam. Mindenkinek jó döntéseket, sok nyerőt! 😉
MrSomm szombat, 21:40
Everyone loves Chinese cars—except the Chinese.
New-car sales in China fell 22% in May compared with the same month a year earlier, to around 1.5 million vehicles. That was the eighth straight month of year-over-year declines, according to the China Passenger Car Association. Year-to-date sales are running nearly 20% below last year, hitting carmakers’ profits and pushing them to expand more aggressively overseas. China is the world’s largest new-vehicle market.
hellforceone szombat, 21:32
Előzmény: #140467  pomperj
BX ötlet valóban jónak tűnik. 
pomperj
pomperj szombat, 21:13
Előzmény: #140458  N0MAD
1)Egy foldhoz ragadt megjegyzes.
Az elso napon az SPCX forgalom orankent: 152m+145m+70m+51m+95m = 512m db volt osszesen.
A napi atlagar kb. 155$ volt, szoval  penzben kifejezve gazdat cserelt  512m*155$=80 Mrd$-ert,
512m db  reszveny.
Ha tehat az IPO allokacio 75Mrd$ volt, akkor joszerivel senki nem tartotta meg, amit lefoglalt
a jegyzesen;   hanem mindenki, aki lejegyezteaz IPO-t,  mind eladhatta a reszvenycsomagjat,
mar az elso nap. Es sokan daytradeltek hozza.
Persze lehet, nehany batrabb megtartotta, de a nagy tobbseg  lakaszalta a 15% koruli elsonapi profitot.
Mi ez, ha nem a forro krumpli tipukus esete?
.
2)Blackstone es ICE
a Money-managegement ceg,  BX     2024-25  eves profitja  3.62  es   3.87$/sh volt.
A jovedelem erosen fugg a managelt  invesztalt  osszegtol;  2026ban mar eddig is 15-18% koruli
 kapitalizacio emelkedes van, es most meg hozza  bejott SPCX, es hatra van OpenAI es Antropic is.
Szoval eleg szepen no a bevetel, de meg gyorsabban no a profit, mert a kiadas nem ettol fugg. 
Raadasul a CEO szerint az AI-val a kiadasok egyes helyeken 40%-al csokkennek.
Most a SPCX-en is kaszaltak par Mrd$-t.
2026-ra a konszenzus profit  5.80$/sh  kilatas, 2027re  7.50$/sh.
.
Szoval, 2026 -27 evben varhatoan BX profitja  szepen fog noni: a bevetelek nonek, a kiadasok esnek.
Es nem mellekesen van kb. 5% osztalek, ami  joval tobb mint a 3.5% CD kamata.
Az ICE kilatasai hasonlok, jok a profit emelkedesi kilatasok, csak az osztalek sokkal gyengebb.
Es most mintha kialakulna  egy egeszen igeretes chart fordulo is. 
.
https://imgur.com/a/poTw9tM
pomperj szombat, 21:09
Törölt hozzászólás
guantanamo
guantanamo szombat, 20:00
Előzmény: #140463  kajli_man
Pontosan tudjak, hogy mennyi penzt tudnak meg a tozsdere bevonni. Nyilvan az a cel, hogy az osszeset elszivjak a gigak magukhoz. Utana vagy jon valamilyen jellegu kisemmizes, vagy valamilyen rendszertol valo fuggove valas. Persze ezek utopisztikus szavaknak tunhetnek.
zsoltee77
zsoltee77 szombat, 19:56
Előzmény: #140462  kajli_man
Szerintem lesz még egy húzása Musknak és a Tesla meg a SpaceX egyesülni fog, hogy elmondhassa, hogy övé a világ legértékesebb vállalata. :)
kajli_man
kajli_man szombat, 18:37
Előzmény: #140461  sarkanyolo2
Humanoid robot az nem a Tesla?
sarkanyolo2 szombat, 18:34
Előzmény: #140456  pomperj
János, én az extra bevételi szorzót a humanoid robot részlegben látom, de a 200x valóban extrém.
guantanamo
guantanamo szombat, 15:07
Teslanak 2010-ben kb. 4-500 eladása volt. 2025-ben több, mint 1,6 millió. Talán a piac nem hülye? Aztán, ha 2040-ben már kezdetleges lézeres védelmi rendszer lenne a föld körül,  (a külső és belső fenyegetések ellen, ami lehet meteor is, nem csak E.T.) amit fejlett smr-ek működtetnek, azon meglepődnél? Mert én nem.
GrizzlyG
GrizzlyG szombat, 13:36
Én nem hiszek a sztoriban, mondjuk a teslában sem hittem, amikor "fillérekért" kereskedtek vele a mostani árfolyamhoz képest. Az is túlárazott volt, veszteséges, stb. 
Kinek kell konnektoros autó vazze, végtelen és olcsó a benzin. 
Aztán a piac szépen feltörölte az elméletemmel a padlót.
Persze lehet, hogy ez most tényleg egy túl nagyívű idea és nincs logika mellette, de én Muskot már nem merem félvállról venni :)) 
N0MAD szombat, 13:27
nézzünk egy alternatív megközelítést.
A most begyűjtött pénzből hány évig tud kényelmesen akár bevétel nélkül látnok cégvezért játszani musk? Vagy akár hold/marsbázisra költözni ha akar.
Lehet már el tudja engedni ezt a bevétel és profitorientált központú maradi gondolkozást. 
:D
terelemel szombat, 13:21
Sajnos a legtöbb ember ennek nem számol így utána. Nomeg a MS mondja, ők csak értenek hozzá... 
pomperj
pomperj szombat, 12:54
Előzmény: #140449  terelemel
Hmmm.
Most SpaceX bevetele 18Mrd$,  ebbol 11.5Mrd$, tehat 60% resze a Starlink muholdas kommunikacio,
a tobbi a kormanyok altal inditott muholdak urbe szallitasa.
Ahhoz, hogy 3400Mrd$ bevetel legyen,  majdnem 200x ennyi bevetel kellene (!).
.
A) Ma mar minden parttol eltavolodo hajonak es legitarsasagnak van Starlink-je,
de tegyuk fel hogy 15 ev mulva meg 2-3x ennyi bevetel lesz belole. Honnan lesz 200x ennyi?
Kikoltozik a fel emberiseg hajokra a partoktol jo tavolra, vagy apro szigetekre, es ott elofizet?
.
b)Most ATT-nek van 240m elofizetoje az USA-ban, egyenkent evente kb. 500$  osszegert. Nekik  igy
jon ossze  128Mrd$ bevetel. Az egesz vilagon az osszes ember, aki egyaltalan kepes evi 500$-t fizetni
osszesen  talan 2400m ember. Ha Spacex elhoditja mindet (??), akkor 10x*128Mrd=1280Mrd$ lenne a
bevetele. Ez meg mindig csak az osszes tervezett bevetel 1/3 resze lenne. Honnan jon a tobbi?
Dehat ez egybkent is kizart; akkor az osszes telefontarsasag  csodbe menne. Ami megse valoszinu.
.
C)Elkepzelheto-e  a valo vilagban, hogy a kormanyok szinte minden beveteluket arra koltik 2040ben,
urallomasok 200x  sorozatat epitik, es csak a felszallitasi koltseguk  200x-re novekszik 15 ev alatt,
ami annyi mint az USA teljes defence budget?  
A katonakat meg mind leszerelik, mert rajuk nem jut?
.
Az egesz SpaceX egy nagyszeru vallalkozas. Csak eszement mertekben van tularazva.
pomperj szombat, 12:40
Törölt hozzászólás
pomperj szombat, 12:37
Törölt hozzászólás
kajli_man
kajli_man szombat, 08:29
Előzmény: #140444  Kapzsidözsi
Miért nem vettél bele a tervezett tőke felével, negyedével, ötödével?
confused szombat, 07:59
Én megpróbáltam megjátszani SATS tickeren keresztül, egyenlőre nem sok sikerrel de hiszek benne hogy jó lesz ha rájönnek az emberek hogy így olcsóbban lehet részt kapni belőle. Most akciós is a tegnapihoz képest. Nem tudom beéri-e és mikor de remélem valamikor jövő héten pattani fog ez is. 
Rengeteg spcx részvénye van a cégnek és alapból bár nem túl acélos már a biznisz de nem is bukta. 
confused szombat, 07:58
Törölt hozzászólás
confused szombat, 07:57
Törölt hozzászólás
terelemel szombat, 07:42
Előzmény: #140437  Boole

Olyan kevés? Hisz:
" Morgan Stanley is rendkívül optimista a SpaceX hosszú távú növekedési kilátásaival kapcsolatban. Az elemzőház azzal számol, hogy Elon Musk vállalata 2040-re akár 3,4 billió dolláros éves árbevételt is elérhet, ami a jelenlegi legnagyobb globális vállalatok forgalmát is messze meghaladná."
:)) 
Morgan Stanley a kibocsátásban résztvevő egyik befektetési bank
pomperj
pomperj szombat, 07:15
Előzmény: #140443  Nandi
GOLD
A csutortoki 4040$ melypont ota egy kis 5 subhullamos felpattanast lehet latni a gold futuresben.
https://imgur.com/a/ZFuvIBJ
Epp csutortok reggel probaltam egy rovid es kozeptavu chartot projektalni, most egy (B)
hullamos felpattanasra szamitva,  igy nezett ki 
Imgur: The magic of the Internet
.
Jo esely van egy 10-15% recovery rallyra, szoval szerintem is aktualis lehet egy daytrade/napos
pozicio a GLD-ben  vagy az aranybanyaszokban.
,
https://imgur.com/a/hBTqwvP
pomperj
pomperj szombat, 06:48
Előzmény: #140441  Boole
1)FED szerdan
most a FED kamat 3.75%,  es a 3-6 honapos papirok is itt vannak, a US2Y pedig 4.00 - 4.10% savban.
A 10Y bond 4.48% szinten, tehat  a yield gorbe egeszsegesen emelkedik
Egyelore nem latszik semmi eros ok a FED-nek valtoztatni.
.
2)Smallcaps ED  uj ATH-ra emelkedett, 
(mikozben SPX es NDX egyelore inkabb korrekcios recoveryben van)
es most az IMW rally kesznek latszik. Kozeptavon is toppy.
.
https://imgur.com/a/ek59I3W
,
3)Miket vettek az intezmenyek?
kijott az SEC statisztika, hogy mit vasaroltak es mibol mekkora aranyt tartanak most az intezmenyek.
Mielott barki atmasolnaa a sajat portfoliojaba, erdemes meggondolni, hogy a 90% koruli
intezmenyi tulajdonlas eleg nehezen fokozhato tovabb, viszont a 10% koruli Q1 idoszaki uj vasarlas
valoszinuleg pozitiv  kilatasu megitelesek sorozata  miatt tortent. 
A tablazat utolso oszlopat  gondolom a legfontosabbnak kisbefektetoi szempontbol.
.
https://imgur.com/a/0kW9F1o
hellforceone szombat, 04:44
Előzmény: #140444  Kapzsidözsi
Teljesen igazad van és maximálisan egyetértek! A napokban már leírtam, hogy mi a véleményem az állandó félelemkeltésről, kb. a fidesz tenykedéséhez tudnám hasonlítani, csak persze a piacra vetítve. 10 éve megy a crash crash crash crash duma és közben az S&P csinált 3,5 x-et.... nem bántás akár ez lenni, hanem egyszerűen tény 😀 ettől függetlenül mindenkinek sok sikert és jó döntéseket kívánok! 
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 00:02
Előzmény: #140440  hellforceone
Peti 8 dolláros célára a realitás. Én a simlis ceo miatt gondoltam, hogy ebben nagy játék lesz, nem egy szimpla dupla csúcs. Rzlv. 
Kapzsidözsi szombat, 00:02
Előzmény: #140435  pomperj
Persze "ott lett volna" --- Ha meg beléptünk volna, akkor meg ment volna vissza IPO kibocsátási árra. ----------- Én ezzel az SPCX-el kapcsolatban most nagyon csalódott és dühös vagyok (elsősorban magamra.) - Legalább egy hete készülök lélekben és tőkével is a kibocsátás napi pop-ra, de aztán meg a sok - sok nagyokos szakértőnek hála a neten akik mind mind agyba főbe tolták, hogy véletlenül se vegyen IPO-t az ember a nyitó napon, (de ha vesz is akkor is véltelenül se az első elérhető retail áron ) nem léptem be. --------- Pedig a sok sok nagyokoskodás helyett néha sokkal egyszerűbb a világ mint ahogy ezt túlgondoljuk. Erre a cégre a bejelentés óta a fél világ befektető közössége várt. Globális - sosem látott hype - Egyszerűen az ilyet meg kell venni, és 10-20 szátalékkal feljebb eladni. Nem túlagyalni. Sőt legközelebbi taktikám az lesz, hogy jegyzek Interactive-n IPO áron és eladom első nap. Mostani infóm alapján az Interactive nem tiltja le az eladást azaz ezzel nem bűnteti a "flipper"-eket, hanem csak a következő IPO-tól tiltja el. Az meg nem fog érdekelni, OPEN - AI - nál így fogok eljárni. Ha addig nem csúszik össze a piac.
Nandi péntek, 23:17
János, itt a fő arany etf GLD flow grafikonja. Stabil kiáramlás közel 2 hónapja (1 heti kicsi plusz közben).Ez egyértelműen alátámasztja, hogy nincs még itt az intézményi tőkebeáramlás ideje? Bár ugye heti késés van benne.
https://www.gold.org/goldhub/data/gold-etfs-holdings-and-flows#registration-type=google&just-verified=1
Nehézkérdések péntek, 22:47

SPX (15 MIN): https://invst.ly/1i1uku
.
SPX (NAPOS): https://invst.ly/1i1upp
.
Úgy gondolom kész van a wave 4 és elindult a wave 5 felfelé
A napos charton látszik, hogy az elmúlt hetekben letörtük a 8 EMA-t és a 21 EMA-t és teszteltük az 50 MA-t.
Viszont nem törtük le, hanem az 50 MA-ről visszapattantunk és ma a 8 EMA és a 21 EMA fölé zártunk ismét.
A charton jelöltem két korábbi alkalmat, amikor ez megtörtént és mind a kétszer eléggé bullos volt utána a folytatás.
Az 1 perces charton szépen látszik az a fordított fej váll is, ami kiépült az elmúlt napokban.
.
A tévedés joga természetesen fenntartva
Boole péntek, 22:26
Előzmény: #140435  pomperj
Utólag is jó döntés volt az SP500 shortok lezárása, ha jól látom, akkor majdnem az alján. Viszont óvatosan szemlélem a piacot, mert a többi IPO-nál is bizonyára óvatosak akarnak lenni és jó hangulatban akarnak debütálni. Ha az index a 7475-7540 ellenállási sáv felé megy, akkor ez nem short tovább. 
https://www.tradingview.com/x/JaApGPXl/
https://www.tradingview.com/x/DaDmS52A/

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók