Topiknyitó: kuliominer 2024. 12. 16. 09:23

F.I.R.E. életmód (általánosságban)  

Közkívánatra :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Business ma, 10:17
Herr Ludwig,
Segitsegedet szeretnem kerni a következőkben:
Szerda 12:20-kor volt egy hozzaszolasod::
"rövid kötvényben van ez a rész. Az elmúlt években nem meglepö módon ez utóbbi rész hozta a nagy hozamokat "
Én is hasonlo strategiat  probalok követni ETF-en, de meg most  2025-ben kezdtem, s voltaka tanulopenzek.
Kérdésem a következő lenne:
> Jelenlegi helyzetet meg BULL-nak ertekeled, vagy a 3. ev utan 2026 inkabb kotveny re attersz ? ( annak fuggvenyebenm, hogy sokan 2026-ban az US Presidency 2. evere latjak a nagy visszaesest igazabol )
> Esetleg mix  kötveny és reszveny az elorejelezesed 2026-ra ?
> Globalis vagy egyes regios reszveny ETF   kötveny, reszveny tartassz?
> Ha tudnal irni olyan kötveny ( vagy esetleg kotveny+ reszveny ETF) -et, ami EUR-os és  bevállt Neked, -  nagyon megköszönnem 
KÖSZÖNÖM SZÉPEN !
Fat F.IR.E.
Respect Neked, nagyon sok hozzaszolasoddal egyetertek.
Az különösen tetszett, hogy igazi ferfikent a gyerekek eltkezdesi tamogatas megteremtese fontos + csalad a number 1    ( hozzafuzve : foleg ha ezt meg is kapta az ember
N0MAD csütörtök, 21:54
Előzmény: #3006  FR73
Vagy a munkahelyed részvényese.
Kizsákmányolod magad? 
Ha ho-ból fejlesztesz saját gépen akkor már kapitalista?
Annyira dobálják ezeket a foximaxin rájukragadt fogalmakat mintha valaha ismértették volna a jelentését. Amit már rég el is vesztettek azek a fogalmak amúgy.
ORK
ORK csütörtök, 20:51
Előzmény: #3006  FR73
Igen, pénztermelő 😂
berlini
berlini csütörtök, 20:11
Előzmény: #2993  Spiller
És ahhoz hogyan szoknak hozzá az alkalmazottak, hogy a főnök évente nevet vált?
FR73 csütörtök, 18:53
Filozófiai kérdés is. Ha mondjuk van Airbus vagy Boeing részvényem, akkor én termelőeszköz tulajdonos vagyok?
N0MAD csütörtök, 18:30
Előzmény: #3003  Spiller
Szerintem te nem érted, az angol szavak miatt lehet.
Placi82 csütörtök, 18:15
Előzmény: #3001  Spiller
És akkor még ott a lumpen proletár, aki nem is dolgozik rendszeresen, vagy ha igen, akkor nem akar termelni és direkt  szabotalja a munkát.
Lásd. Azok a munkások akik a több szaz milliós extrudalogepbe direkt belebasszak a a nagy villáskulcsot, hogy amíg áll a gép, és javítják milliókért addig is cigi kávé szünet akár napokig. 😀
Tudod te mily széles ezen rosszindulatú társadalmi réteg Magyarországon.? És vannak köztük multi fehergallerosok is gamadával.
Spiller csütörtök, 18:03
Előzmény: #2998  N0MAD
a szokásos. Nem érted. . A szó teljesen kiírva csak neked  főfénymásoló lett volna.  
FR73 csütörtök, 16:42
Előzmény: #3001  Spiller
Így van. És akkor ebből mi a következtetés?
Spiller csütörtök, 16:40
Előzmény: #2992  FR73
ízlelgessük a proletár szót a klasszikus értelemben. A proletár nem rendelkezik termelőeszközökkel ő az aki bérbeadja a munkaerejét és tudását. A szoci időkben ezt kellett tanulni a kádereknek a suliban de csipte az ET-k szemét és próbálták megkülönböztetni a termelő munkástól magukat csak fizikai és nem fizikai állomány  kategóriát sikerült kiköhögni majd a szellemi lett a nem fizikaiból.  Ettől még nem lettek termelőeszköz tulajdonosok. :) fogaskerék a gépezetben. 
Goldstein17 csütörtök, 16:29
Előzmény: #2999  Goldstein17
Azt hittem ez is valami vállalkozói szakzsargon. Az egyik fogaskerék a gépezetben:)
Goldstein17 csütörtök, 16:27
Előzmény: #2998  N0MAD
Köszönöm, nem jöttem volna rá magamtól mi lehet az a főmásoló. 
N0MAD csütörtök, 16:24
Előzmény: #2996  Spiller
Ó, ez a főmásoló! Ez nagyot ment a félrefordíások blogon, a friends sok ferdítése kózül az egyik. Az egyik karakternek mindenki gratulált a az új beosztásához, valami ilyesmi lett magyarul.
Eredetiben senior copywriter.
Örülök hogy a hülyeségek nem vesznek el hanem van akiben termékeny táptalajra hullottak.
Másik kedvencem a fuckup with marmalade. Ajánlom a narancsos bukta jegyében.
FR73 csütörtök, 16:10
Előzmény: #2996  Spiller
Remélem jól vagy.
Spiller csütörtök, 15:59
gondolom te mint a krém naponta sínylődsz a dugóban.  Ahelyett, hogy környezettudatosan tömegközlekednél.  Jaa de ott a plebsz szaga....elmegy az életed egy jó része a dugóban..miután sík ideg vagy mert alázgat a főnököd mások előtt és már megint nem te kaptad meg a főmásolói beosztást.  Ez is egy életforma ki mit szeret. 
FatFIRE csütörtök, 15:43
Előzmény: #2994  HerrLudwig
Az ember sajnos nem szabhatja fogyatékosokra a hozzászólásait... 🤷🏻‍♂️
Spiller 
Én sem szerettem munkafelügyelőt játszani, úgy nehéz is, hogy pár országgal távolabb vagy a veled együtt dolgozóktól. Aki valaki visszaélt a helyzettel azt kirúgtam és felvettem a helyére mást, de úgy is mondhatnám, hogy kicseréltem a fogaskereket a gépezetben. 🙂
HerrLudwig csütörtök, 13:02
Ja, ezekre a dumáira már reagálni sem szoktam. A csávó leragadt valahol a múlt század közepén.
Én heti egyszer járok be, azt is csak azért, hogy bandázzak a kollégákkal. Senkit nem érdekel, hogy honnan csinálom, amíg kész a meló. "home office"-oztam már nyáron 1,5 hónapig a tenger mellől is.
Már nem is emlékszem, mikor ültem utoljára dugóban, de DagadtTűz mindjárt jön és leolt, hogy nem úgy van az, mert alkalmazottként csak dugóban ülhetsz, bezzeg a vállalkozó sosem ül dugóban és egyébként is házat épít 🤣
Spiller csütörtök, 11:52
Előzmény: #2989  FatFIRE
Igen. Anno amikor még munkahelyem volt be kellett mennem 6ra majd f7re majd 7 re mert nem nagyon sikerült időre bemennem. Elvileg 3 késés után fegyelmi lett volna a következő 3 után kirúgás. Nekem hetente volt 3-5. :)  Nem az volt a gond hanem be kellett menni és 10ig nem történt semmi, halálra dohányozták magukat a kollégák. Mondtam főnöknek  hétfőn felvesszük az új munkát és elszámolunk az előzővel. Minek ott űcsörögni?  Mondták azt nem lehet. Ez adta a motivációt a vállalkozásra, ezt én tudnám jobban is.   Ebből tanulva nálunk egyik helyen úgy van feladatok vannak meg határidők, néha belekérdezek ellenőrzöm. És 8-18ig bent kell lenni a cégnél valakinek.  Egyik sarkalatos kollégám reggel 3után kel, elmegy horgászni a Dunára és kb 7-f8kor a cégnél van kb f3ig.  A másik főkolléga 12re jár, éjjel is szeret dolgozni és este 7-f8ig van. Én is a saját ritmusomban dolgozom. A kollégák sem stresszesek. Ha kell bemennek 7végén is dolgozni vagy lenyomnak napi 12órát.   A mag számíthat rám és én is rájuk.  A többiek úgy ahogy a főnökömnek javasoltam. felveszik a munkát és elszámolnak. Vannak köztük vidékiek is, nekik sem kell naponta másfél órákat araszolni, többen otthon is tudnak dolgozni.  Én szervezem én delegálom ki a munkák nagy részét én kérdezek bele nézem a folyamatot. De teljesen önjáróak a nagyobb összetettebb témákhoz szeretek ott lenni.  Nálam ez jött be. 
FR73 csütörtök, 11:38
Előzmény: #2991  HerrLudwig
Meg ugye van, aki otthon 1 perc alatt üzembe helyezi magát proletárként is, aztán munkaidő végén 1 perc alatt visszaér a magánéletébe, dugót pedig max bornyitás közben lát.
Igen, a home office nevű találmányról van szó, melyet egy jó ideje már a proletárok és a plebs is igénybe tud venni.
HerrLudwig csütörtök, 10:22
Előzmény: #2989  FatFIRE
Amit leírtam tényszerűen így volt, ezen nem változtat, hogy másról is beszéltél. Olvass vissza!
Ekkora IQ-val, ha eleget gyakorlod, menni fog előbb-utóbb a magyar nyelven való olvasás. És akkor fórumozhatsz nem csak write-only módban is 🤣
Goldstein17 csütörtök, 08:57
Előzmény: #2988  FR73
Van egyébként olyan közlekedési tábla ami tiltja az autóknak a kerékpárosok megelőzését, ettől függetlenül én le szoktam húzódni és el is szoktak menni mellettem.
FatFIRE csütörtök, 08:21
Előzmény: #2980  Spiller
Sok egyéb mellett azt is nagyon szerettem, hogy vállalkozóként el tudtam kerülni a dugókat. Sokan csak olyanokat ismernek, akik a munkahelyük és az otthonuk között állandóan dugóban ülnek, számukra ez a normális.
Placi82
Nem alapoznék rá üzleti tervet, de el tudom képzelni, hogy a 3 százalékos hitel túléli a következő kormányzati ciklust is. Azt pedig még valószínűbbnek tartom, hogy az új lakásokra fennmarad, ezzel a régebbiek komolyabb árnyomás alá kerülhetnek, különösen az átmeneti és külső kerületekben.
A közlekedésben a papafilip által emlegetett elv kamu. Azzal ugyanis, hogy folyamatosan csökkenti a főútról történő lehajtásnál az átengedő kapacitásokat, mesterségesen állítják elő a dugót. Ilyen a Blahánál a felszíni zebra, a megváltozott forgalmi rend, a behajtási tilalom. Ha napi 10 ezer forint lenne a dugódíj, óránként 3 ezer forint a belvárosi területeken történő megállás és nem lehetne helyi lakosként éves parkolási engedélyhez jutni 30 ezerért, valóban hatékonyan lehetne mérsékelni a forgalmat, de akkor azért lenne felháborodás, hogy az intézkedés a gazdagokat támogatja.
HerrLudwig
Mennyire szeretsz a dolgokra másképp emlékezni... 😂 Arról beszéltem neked, hogy egy igazi férfi nem helyezi magát a családja elé. Ezért addig nem lép ki a munka világából, amíg nem nyújt a gyermekeinek komolyabb életkezdési támogatást és nem akarja úgy élvezni a FIRE előnyeit, hogy a felesége még dolgozik. Te ezen kezdtél el gúnyolódni, ez pedig olyan értékrendet mutat, amivel én nem szeretnék azonosulni. 🙂‍↔️ Nekem ennél fontosabbak a szeretteim. 
FR73 csütörtök, 08:12
Előzmény: #2987  Goldstein17
2-3 tötymörgő kerékpáros nyakában ott halad 20 km/h tempóval 50-100 ember. Közlekedésszervezési paradoxon.
Goldstein17 csütörtök, 07:59
Előzmény: #2976  FR73
Brüsszelben még rosszabb a kerekparosok helyzete, sokszor a villamossínek közé vagyunk terelve, amit nagyon nem szeretek.
ORK
ORK csütörtök, 07:31
Előzmény: #2973  papafilip
Köszönöm, 
DavidCamp csütörtök, 07:17
Előzmény: #2962  N0MAD
Azért van baj.:) Látszik, hogy ki mit gondol a lopásról. Kiváncsi lennék hogy fordított esetben is menne a 🙂.
DavidCamp csütörtök, 07:16
Előzmény: #2963  Placi82
Milyen csodás is a körúton 1!órát pofogni a dugóban , sokkal környezetkímélőbb ,mintha haladna a kocsisor 2 sávon . Egy nagy lof.szt.

Majd megszokjuk vagy elkerüljük nagy ívben!

A cél a belváros forgalomcsökkentése volt. Én azt látom, hogy csökkent a forgalom. Persze nem a csúcsidőt kell vizsgálni.

Akit én ismerek és jómagam is kerülöm a belvárost, ha mégis menni kell akkor úgy szervezem azt a napot, hogy 10.00 - 14.00 óra között intézem. Akkor közlekedhető.
Capi
Capi csütörtök, 06:07
Előzmény: #2977  Placi82
A vagy B
slash csütörtök, 05:54
Előzmény: #2980  Spiller
Budapest autóval full felejtős. Tegnap du5 a  Blaha -Margit híd Buda 40 perc volt kocsival.  Nekem Budapest annyi autóval hogy hajnal 5kor Óbuda-rakpart -M7 és húzok innen. A tömegen meg bírni kell a zombikat. A csinos nők némileg enyhítik a poklot. Tegnap a nyóckerben rájöttem valamire: A nyócker délelőtt jó. A drogos zombik délben kelnek du 5kor már aktívak és 8-10 között full-full. Így tanul az ember. 40 év Bp után. 
Spiller csütörtök, 02:30
Előzmény: #2964  Zanza2
Valamiert csipik a szemed a kadarfiokas tortenetek.. :) kis huncut.

Topik gazda

kuliominer
kuliominer
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek