még mindig rám célozgatsz ésmég mindig hazudsz, de már leírtam annyiszor hogy volt hogy szerintem már nem kell újra. Látom a gázabbik fele megjegyzés triggerelt :D
amúgy nem a vagyon számít. Az számít vannak igényeid és az alapján élj. Ne kelljen olyat tenned amit nem akarsz. Ha azon a szinten és formában élsz ahogy azt eltervezted +2 az bónusz és megköszönheted magadnak és akiknek még köszönheted. Aki 45nm-en nőtt fel 4en annak nagy elégtétel egy 70nm-es lakás. Egyik ismerősömnek 1000nm-es háza van az egyik hegyen. De ő 10.000nm-es irodákat épít. Neki ez a komfortos. Itt is volt pár nyomi aki meki mélyén akart bizonygatni nekik több van. És ha ő nyer és ha én? Ki a f..t érdekelnek. Nem kell versenyeznem senkivel meg nem is vagyunk egy pályán egy sportágban egy súlycsoportban sem. Teszem a dolgom. Ha valaki nem is foglalkozott a szüleivel egyszer csak örökölt 200milliót ez nem ugyanaz mint amikor belerax egy csomó energiát tudást egy életszakaszba. De a számlán már ugyanannyi. Már írtam. Vannak igények neked a családodnak ehhez kellenek csetreszek: Autók motor kerékpár, éxerek.. kellenek ingatlanok: nyaraló lakások garázsok.. Életforma: gyerekek iskola, különórák, utazás, kultúra öltözködés hobby, sport bérelt dolgok.. Utána ezt fenn is kell tartani. ilyen olyan jövedelmek, kamatok osztalékok. Ezeket mindenki összeírhatja magának. Ha az első szakasz 4-500millió ha az éves költséged havi 2-5 millió? vagy több? Akkor mennyi befektetés kell? ez a házi legények. ha 50éves korodra akarod összehozni akkor rövid az idő. Bele kell húzni.
Mi is visszatértünk, tegnap 1400 km-t vezettem. Ma a délutánt a Tervuren arborétumban töltöttük. Kicsit korülnéztünk a környéken, megdöbbentő az a különbség ami a budapesti agglomeracio és a brüsszeli között van, ide 200 év múlva sem fogunk eljutni
meg ne sértődj ezen, de neten mindenki azt mond amit akar, neked is fél társaság nem hitte el. (oké, főleg a gázabbik fele jórészt :D) aztán lehet amit leírsz az egyeseknek lehetetlen álmodozás másoknak meg "annyiért veszek autót hihi" és szintén nem tudod igaz e. se azt kinek mennyi a megélhetés, havi költés, mennyire biztos lábakon áll. De nem is baj, beszélgetünk. Romeót se megy fel az ember megkérdeznitényleg végiggondolta e ezt az öngyi dolgot, van elég hal a tengerben.... :D
Ha tippelnem kellene (bocs Tihamér, semmi személyes , nyugodtan javíthatod) szerintem Tivadar úgy saccra kb 20-30 milliós tőkével anno rálépett a számára FIRE-hez vezető úton. Nem most vette az ingatlanjait, régóta olvasgatom itt az írásokat. Annó, a régi árakat figyelembe véve, és okosan csipegetve, vásárolgatva 5-6 millió Ft -ból összeszedett tippre 6-8 garázst, és 20-25 millióból legalább 3-4 -5 lakást. (Vak tipp) Ez kb 20-30 milliós befektetéssel, hozamok ujrabefektetésével simán kialakítható volt 2000-2015 között (mindenféle kapkodás nélkül). Ha van 6-8 garázs az simán hoz havi 100-150e Ft-ot, mellé ha kiad még 4-5 lakást az is 500e-600e körül. Saját ingatlanban, hitel nélkül, egy nagyon kényelmes életet lehet élni vidéken havi 600-700e (vagy még több) Ft-ból. 15 év alatt a befektetett pénzt simán elkölthette volna 3-4 évente új autóra meg 1-2 nyaralásra. Okosan élve valószínűleg így is volt autója meg nyaralni is járt, csak nem a lehetőségeit kimaxolva. És ez az annó 30M körüli kis portfólió simán 200-250M-ig hízhatott idő közben, folyamatos pénzáramot biztosítva. Respect, sokáig élvezd erőben egészségben!
F.I.R.E. életmód (általánosságban)