Topiknyitó: Heisenberg 2022. 03. 08. 21:38

Országgyűlési Választások 2022 Tippverseny  

Várom a tippeket, azaz melyik párt, pártszövetség, hány képviselőt küld a parlamentbe. Természetesen az eredmények kihirdetéséig lehet a véleményeket módosítani és nyílván az fog nyerni, aki a leghamarabb jósolja meg - vagy közelíti meg - a végeredményt. A legjobb "jós" vállveregetésben részesül! 😄
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 18:45
#468

Tehát a fidesz 2/3 bejött, ahogy jeleztem előre.... A mihasznák is bejutottak, egyedül a kutyák nem szereztek mandátumot, csak ebben tévedtem a többi viszont pipa/bejött a várakozás.
Elég súlyos vereséget mért a fidesz az ellenzékre, ami rávilágít arra is, hogy itt már csak úgy lehet kormányt váltani, ha a népet is leváltják, erre meg nincs esély a következő években.
Összességében a fidesz nyert és ezzel a győzelemmel a magyar nép veszített sokat ami a következő években mindenki előtt világos lesz.
Olyan helyzet előtt áll az ország amiből nem lehet jól kijönni és nagy árat fognak fizetni azok akik az anyaországban élnek és adóznak.
Kemény évek elé néz az ország népe, nehéz idők jönnek ezután.
Peterbond 2022. 04. 04. 16:32
Előzmény: #463  somebody
#467
"Van igazság abban amit mondasz, DE a Fidesz semmit nem tudott volna kiragadni, MZP-től, ha normálisan viselkedik az az ember."
.
Miért melyik mondata volt az ami eszement volt? Ha megnézed hol és hogyan hangzottak el a mondatok kb egyet is értenél vele. ( és most nem a fidesz tele van melegekkel szövegekre gondolok, nem is azzokkal járatták le ). A rezsicsökkentés fenntarthatatlan? Igen. Háborúba küldene magyar katonákat? Nem. Fegyvereket küldene? Ha a Nato így tenne akkor Nato tagként természetesen mi is. De pl Orbán alatt nem voltak magyar fegyverek és Katonák Afganisztánban és Irakban?
.
Orbán mondott sokkal durvábbakat és olyanokat amiket ki lehetne ragadni és kiforgatni. És akkor még nem beszéltünk a többi Fideszesről. 
.
Orbán esetében sokszor ki se kéne ragadni mondatokat és félremagyarázni. De nála még azt is megbocsátják nagyban amiért Gyurcsányt utálták kicsiben. Csinálhat 2-szer nagyobb hiányt mint a teljes IMF hitel és szavuk nincs. Áradozhat Illiberális állmról miközben 2007-ben ilyeneknek a töredéke nélkül féltette az országot hogy a Gazprom legvidámabb barakja lesz. Hazaárulásnak tartott egy 10 évre titkosított megállapodást 2008-ban ( 2018 már 4 éve elmúlt csak szólok amúgy ) ő meg 35 évekre titkosít orosz megállapodásokat Paks 2-vel Gázszerződéssel, koncesszió kiadásokkal.
.
Nem az volt a lényeg mit mond MZP. Akármit mondott volna azt forgatják ki ha meg semmit nem mond kitalálnak. MZP-nek amúgy voltak nagyon rosz beszólásai de érdeke mód azok pont nem voltak elég ütősek a Fidesznek és nem is foglalkoztak vele.
remete53 2022. 04. 04. 16:22
#466
"csak azzal, hogy az ellenzék együtt indul nagyjából 30 mandátum megy át az ellenzékhez, ezt emésztgesd  meg"
Na ki az okos kioktató?
Most légy nagyfiú és vállald fel!
Törölt felhasználó 2022. 04. 04. 13:37
Előzmény: #464  Dehogynincs
#465
Ha nem zárták még le a szavazást a topikban,akkor lehet :))
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 04. 13:29
#464
Ha utólag is lehet tippelni, akkor:
1. győz a fidesz kétharmaddal
2. az összefogás még így becsődölve is bejut, de nem nagyon fognak örülni az összetöpörödött mandátumaiknak. Az összefogáson belül nagy vesztes a jobbik, nagy nyertes az önmagát régóta túlélt mszp, a mommentum pedig egy tál lencséért odaadta a tőkéjét, pedig azért vált országos középpártá, mert a választók elégedetlenkedő része új arcokat akart és nem az áporodott baloldalt akarta a csereszabatosan földúsítani..
3. a mihamó bejut.
somebody 2022. 04. 04. 13:05
Előzmény: #459  Peterbond
#463
Van igazság abban amit mondasz, DE a Fidesz semmit nem tudott volna kiragadni, MZP-től, ha normálisan viselkedik az az ember.
Én tegnap az egész beszédét megnéztem, tehát nem kiragadva láttam, de borzasztó volt... 
A legnagyobb baj, hogy az ellenzék a legkisebb mértékben érti, hogy hogyan szólítsa meg az embereket és itt hidd még nem is a legnagyobb gond azzal van, hogy hogyan jussanak el az emberekhez, hanem az ÜZENETTEL VAN GOND!
12 éve arra építik a kampányt, hogy a Fidesz lop,  12 éve ott van Gyurcsány, aki miatt konkrétan Viktoréknak még megerőltetniük se kell magukat, hiszen bőven működik a mantra tovább, amíg ő ott van. 
Én tudom mivel lehetne nyerni jó pénzért megkereshetnek...
Placi82 2022. 04. 04. 11:37
Előzmény: #460  Peterbond
#462
Kedves Peterbond. A fatol az erdobe topikba valaszolok neked. Ne hergeljuk bele magunkat.  Nezz rá! A reszemrol ennyi!
Heisenberg
Heisenberg 2022. 04. 04. 10:58
Előzmény: #459  Peterbond
#461
Mindennel egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy a politika, a tömegkommunikáció, a politikai marketing is egy szakma. A világon mindenhol használják ezeket. Jelenleg azt kell mondanom, hogy ebben még akkor is jobb lenne a Fidesz, ha nem állnának rendelkezésére azok az eszközök, amelyeket az elmúlt 12 évben megszerzett.
Az pl miért is van, hogy 12 év is kevés volt saját média megteremtésére? Hogy van az, hogy a fővárosban az összes ingyenes újság fityeszes propagandát tol? Hol vannak a támogatók? 
Peterbond 2022. 04. 04. 10:53
Előzmény: #459  Peterbond
#460
Amikor karaktergyilkosságról beszéltünk erről beszéltünk.
.
Egy Szíjgyártó mitől alkalmasabb? agresszív kispitbulként viselkedik nem külügyminiszterként. Közben egy Oligarha jachtján nyaralgat aki 10 milliárdos közpénzeket nyer el. És Ő alkalmas?
.
Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság élén? Ő alkalmas?
.
Kósa Lajos fidesz alelnökként alkalmas?
.
A fidesz is tele van ilyenekkkel de az ő karaktergyilkosságuk nem kiterjedt országos letámadásos propagandában van. Nekik mindent megbocsátunk de az ellenzék az alkalmatlan. Röhögnek Karácsony angolján, miközben Tarlós még annyit se tudott és Áder is max 2 tanórával jár elötte.
.
Nem sajnálom de itt nem ellenzéket kéne váltani hanem a népnek végre el kell kezdeni gondolkodnia vagy mi leszünk az EU Oroszországa.
Peterbond 2022. 04. 04. 10:49
Előzmény: #453  Placi82
#459
"De egy mondatban osszefoglalva ,azert rohant mindenki szavazni nálunk mert" ezekre biztos hogy nem, uristen mit művelnek ", hogy akarnak ezek kormanyozni." Roviden az emberek nagy resze nem feltetlenul a fideszre szavazott, hanem az ellenzek ellen" eszre kellene venni az ellenzeknek, hogy hatterbe kellene vonolni a mostaniaknak,es jojjenek az újak, felkeszultebbek ,egysegesebbek."
.
Röviden egy mondatban összefoglaltad a fidesz választási kampányát az elmúlt 12 évből. Nem arról szólt sose a vita hogy milyen irányba menjen el a gazdaságpolitkánk, hogy ki milyen utak mentén látja a bel és külpolitikát. Egyetlen egy dologra volt minden választást felépítve az elmúlt 12 évben. Hhogy az elenfél ALKALMATLAN. A fidesz dolgozik azon hogy SOSE legyen olyan jelölt akit a választók alkalmasnak találhatnának, függetlenül attól hogy az milyen. MINDEN ellenfelét a földig gyalázza, kiforgatja bármely szavát és ha ez se elég hazugságokkat hirdett irdatlan mértékben. Teljesen lényegtelen hogy Karácsony amúgy gond nélkül elvezeti a fővárost ( nem kis ellenszélben ), hogy Hódmezővásárhelyen MZP kifejezetten jól vezeti.
.
Mindenkinek be van égetve az agyába hogy itt SENKI se alkalmas CSAK A FIDESZ. Senki se képes az országot vezetni csak ők. És én pont ezért tartok attól ami felé tartunk. Mert ilyet hogy " csak én tudlak megmenteni benneteket, vezetni benneteket" csakis autokratikus vagy diktatórikus rendszerek mondanak. Csak ott narratíva hogy vagy mi vagy a pusztulás.
.
Volna bőven alkalmas politikus az ország vezetésére. MZP se tedd vagy monott sokszor olyat ami ne lenne igaz, de elég abból kiragadni dolgokat és felnagyítani és úgy van beállítva a csávó mint egy elszabadult hajóágyú. Tarthatatlan a rezsicsökkentés? Az bárki normális ember tudja. mégis ezzel lehetett lejáratni. Elzárta volna másnap a baloldal a gázt? biztos hogy nem. Hadat üentünk volna oroszországnak? Biztos hogy nem. De úgy lett bemutatva hogy ezt tenné az ellenzék és a nép menekült is nehogy ezek még a végén háborúba sodorják.
.
Ez is csak Magyarországon forsdulhat el hogy az a párt erősödjön aki 12 éven keresztül kokettál az oroszokkal majd amikor az oroszok megtámadják a szomszédos országot képes magát beállítani mint a béke hirnökét. Egy Salvinire ráégették a Putyin rajongását pedig gyakorlatban nem sokat tett. Orbánék esetében a szavazók meg még díjazzák is hogy egy diktátor kényének szolgáltatja ki az országát és még olcsó gázt se kap cserébe de a külügyünkbe már lassan meghívott vendégek az orosz kémek akik NATO file-okban túrkálhatnak a nemzetközi megitélésünk pedig akár jogosaan akár nem de a béka segge alatt.
.
Nem itt nem az ellenzék az alkalmatlan. Megírtam korábban százszor. Ha Gandi, Mandela, Roosvelt és Churchill egy emberbe gyúrva indulna a választásokon 3 hét múlva a Fidesz szavazók arról írnának hogy hát igen a Fidesz lop csal hazudik, dehát ilyen ellenzék mellett én mégis inkább rájuk szavazok.
tokos. 2022. 04. 04. 10:26
Előzmény: #457  Heisenberg
#458
Szerintem konfrontáció sem kellett volna. Pár hónap, és megy a "kukába".
Heisenberg
Heisenberg 2022. 04. 04. 10:21
Előzmény: #453  Placi82
#457
A színpadon egyedül álló MZP mutatta meg, hogy mi lett volna ha győznek - egy konfrontáció esetén. Sajnos valóban ez a helyzet, aki a bajban nem áll melléd, mögéd, az nem a szövetségesed, hanem az ellenséged. 
somebody 2022. 04. 04. 10:20
Előzmény: #455  DAXHU
#456
Az a baj, hogy ezek a megélhetési politikusok sose fognak visszavonulni, túl sok pénzről van szó. 
DAXHU 2022. 04. 04. 10:17
Előzmény: #453  Placi82
#455
És a következő alkalommal már egy összefogás is hiteltelen lenne. Az az ellenzéki politikus, aki tenni akar az országért, annak most vissza kellene vonulnia. Feri, Klára, teljes mszp, teljes jobbik, párbeszéd, lmp. Kivéve Orosz Anna. Ő lehetne a következő jelölt.
Metwolf
Metwolf 2022. 04. 04. 10:09
Előzmény: #453  Placi82
#454
Jól összefoglaltad, ezzel egyet lehet érteni.
Placi82 2022. 04. 04. 10:04
#453
Visszaolvastam egy kicsit a kommenteket. Mondhatok egy masik nézőpontot. Higyjetek el, hogy ez a 2/3, vagy egyaltalan a tobbsegi győzelem, az ellenzeknek koszonheto. Meg en is a fideszre szavaztam, sot az osszes ismerosom is, akik vagy nem akartak oda szavazni, vagy el se mentek volna. De egy mondatban osszefoglalva ,azert rohant mindenki szavazni nálunk mert" ezekre biztos hogy nem, uristen mit művelnek ", hogy akarnak ezek kormanyozni." Roviden az emberek nagy resze nem feltetlenul a fideszre szavazott, hanem az ellenzek ellen" eszre kellene venni az ellenzeknek, hogy hatterbe kellene vonolni a mostaniaknak,es jojjenek az újak, felkeszultebbek ,egysegesebbek. Ha ez az ellenzek marad a kovetkezo valasztason is ezekkel a figurakkal, viktor, ha egy szalmaval kitomott babaut allit ki maga helyett, es a kezét hatrakotozi,akkor is nyer. Szerintem mar őt is bosszantja ,hogy nincs egy értelmes ellenzeke. Pedig nagyon kellene mar az orszagnak. Nem a valasztokat kellene szidni, hanem eszrevenni, hogy az ellenzek ebben a formaban, ugyan azokkal a figurakkal alkalmatlan. MZP a bizonytalanokat, annyira megszolitotta, hogy rohantak szavazni a jobb oldalra:). Es a zarobeszede mogott latott egysege is 1 masodperc alatt esett szet. A kormányzás, semmilyen formaban nem ment volna, a holdrol is latszott,hogy nincs naluk egység .
Adelchi
Adelchi 2022. 04. 04. 09:54
#452
Nehéz idők jönnek, mindenkinek magába kéne szállni kicsit és inkább összefogni.  Talán Schiffer András fogalmazott józanul. Mindkét tábornak azt üzente, hogy: "tudomásul kéne venni, hogy egy hazában élünk, nem két véleménybuborékban, hanem egy hazában”.
Heisenberg
Heisenberg 2022. 04. 04. 09:41
Előzmény: #2  Heisenberg
#451
Na szóval én elég jól tippeltem elsőre, hiszen mindenki bejutott, akire gondoltam és a sorrend is jó volt.
Tippem( első): Fidesz- Kdnp: 112 képviselőEgységben Magyarországért: 81 képviselő
Mi Hazánk Mozgalom: 5 képviselő
( Nemzetiségi: 1 képviselő) 
23 képviselővel kevesebbet tippeltem a fityesznek.
A politikában egy választás után mindig új világ jön, komoly rendeződés lesz. A Mi Hazánk bejutásával ismét lesz egy harcias, radikális, elitellenes párt a parlamentben, amelyik jól felfogott érdekében minden túlhatalmi, gazdasági intézkedésre az utcára fog vonulni és ezzel riválisa lesz a fityesznek, mert jelenlegi és potenciális szavazóik részben közösek.
A baloldal szétesett, réveteg állapotában, nagy kérdés, hogy lesz- e bármilyen innovatív ötletük, hogy ne kerüljenek végleg a süllyesztőbe... először is kellene keresniük egy népszerű, még nem lejáratott vezetőt, ami nem lesz könnyű. A DK, mszp- nek vége, a momentum fiatalabb politikusai, plusz Hadházy jól szerepeltek, erre alapozva lehet kezdeni valamit. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 04. 08:18
Előzmény: #447  Person
#450
Az én egyik hibám az, hogy érzékeny vagyok a magyar nyelvre. Az elütésekkel nincs bajom, de a nyelvtani hibákkal annál inkább.
Van ugyan olyan szó, hogy "játszunk", de ide azt kellett volna írni, hogy "játsszunk".
Általános iskolai tananyag.
signal2
signal2 2022. 04. 04. 08:10
Előzmény: #447  Person
#449
Aminz látom, hogy kormányoz a Jobbik, a Momentum, az LMP, a PM, rögvest el tudom kindani a hibáit. Addig cdak az MSZP-ről, DK-ról és a fideszről tudok nyilatkozni.
Mivel nem vagyok kampányszakember, a kampánytevékenységüket nem tudom értékelni, csak a körülményeket.
signal2
signal2 2022. 04. 04. 08:08
Előzmény: #444  harlem
#448
Ok, ennyit tudsz mondani. De ki az az embrió?
Person 2022. 04. 04. 08:06
#447
Kedves Olvasók!
Játszunk olyat,hogy mindenki elmondja a saját oldalának hibáit!
Most ne a másik oldalt szidjuk!
tokos. 2022. 04. 04. 08:05
Előzmény: #436  Placi82
#446

Pont így látom én is, MZP-nek gyakorlatilag 0 támogatottsága volt a baloldali pártvezetők között. Új arc volt, ezért kellett, illetve talán azért is, mert vidéki volt, egyébként pár hónap után belé törölték volna a lábukat és dobták volna.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 04. 04. 08:05
Előzmény: #15  Dehogynincs
#445
Mindenki süljön szembe a saját tippjével.
Az enyém ez volt:
1. A fidesznek meglesz a feles többsége.
2. A kétfarkúak bejutnak listán. Talán a mihamó is.
3. Az lmbtq népszavazás érvénytelen lesz a sok szándékosan leadott érvénytelen szavazat miatt.
________________________________________
1. Ez bejött, de eredetileg arra gondoltam, hogy nem lesz meg a fidesz kétharmada.
2. Az első nem jött be, de a második igen, bár azt tartottam kevésbé valószínűnek.
3. Ehhez nem kellett túl sok ész, még én is eltaláltam.
harlem
harlem 2022. 04. 04. 07:58
Előzmény: #443  signal2
#444
Mesebeszéd, lári-fári
a 35%-os 6 farkú ellenzéket még egy embrió is megelőzte
signal2
signal2 2022. 04. 04. 07:50
Előzmény: #442  Person
#443
A fidesz sehogy sem beszél. Kizárólag az ellenzék mocskolásából állt a kampánya. Erre szavaztak a fideszesek. Más magyarok mocskolására.
A nyilvános, élő vitákon láthattuk volna, ki, hogyan beszél.
Person 2022. 04. 04. 07:36
#442
Az ellenzék ezekkel a arcokkal soha nem jut előre.
Hasonlítsátok össze a női politikusokat az ellenzék és a Fidesz táborából!
Az ellenzék úgy beszél mintha egy zöldséges piacon lennénk.
IUSTUM 2022. 04. 04. 06:30
Törölt hozzászólás
#441

Topik gazda

Heisenberg
Heisenberg
4 4 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek