CIG-et sokat tartok, 260 és 340 között folyamatosan vettem, szerintem sajnos még nem indul meg a kövi hónapokban, de 12-18 hónapos időtávon 450-500 abszolút reális, nagyon szépen növekedik a díjbevétel és az eredmény is, miközben a bankholdingos együttműködés eredményeit még olyan igazán nem is látjuk, eközben kiemelkedő volt és lesz az oszti hozam is. Szerintem nyugodtan lehet sőt érdemes venni ezen a szinten is, de itt türelmesnek kell lenni. Wabim van, sokkal kevesebb, mint CIG, kevésbé van egyértelműen pozitív véleményem és ott az upside is amit látok korlátosabb (értsd: CIG-be simán belelátok +50%-ot, Wabiba nem).
Elnézést kérek, most leültem rendesen és összeraktam az excelt, a CIG-nek kb. 90 millióval többet kell(ene) az új kulcsok szerint fizetnie, viszont az állampapír vásárlással valóban több, mint 600 milliót meg tud fogni ( a régi kulcsos, nem állampapíris rendszerhez képest), az pontos volt. Tehát -1 Ft / részvény a kulcs módosítás, + 6Ft / részvény az állampapír könnyítés. Azért valaki számoljon még utána :)
És megfelelő állampapír állomány növeléssel még nagyjából 500 milliót tud megspórolni a cég, ami további 5 Ft per részvény. Remélem tudtam segíteni a mai hírek értelmezésében.
A 2023-as díjak alapján a 2025-re megjelenő új kulcsokkal (fontos, nem az lesz majd az adóalap, hanem a 2025-es díj, ami jelentősen nagyobb lesz egy növekedésben lévő cég esetéebn) a CIG-nek kb. 200 millióval kevesebb adót kell fizetnie, mint a régi kulcsok alapján kellett volna, akkor is, ha nem növeli az állampapír állományát. Tehát részvényenként kapott ma a papír 2 Ft-t mindenképpen, és ez az állampapír vásárlás függvényében még több lesz.
Én nagy híve vagyok ennek a papírnak, de azért az vicces, amikor ilyen párszázezres trade-ekre jönnek az 'öntik' meg az 'elindult' kommentek. Türelem elvtársak, türelem!
Viszont itt megvan még a szerződés, csak a Concordenak biztos túl megterhelő, hogy célárat számítson... azért kicsivel több mint 1 év után már nagyon kellene, nagyon furán nézne ki, hogy 2024-ben (gondolom nem kis pénzért) úgy "elemzett" végig egy részvényt, hogy nem tudott mondani rá célárat.
CIGPANNONIA kitartók