Az Ex- Freesoft most már több éve 4IG néven futó részvénynek nincs saját topikja, ami tűrhetetlen a mai virtuális világban...
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...
Szerintem nézz utána, hogy miért nem Európából szokták fellőni a műholdakat, hanem az Egyenlitő környékéről, de legalább is jóval délebbről mint Budapest
Szia! Mi az amit kínálhat a 4ig Musknak, és Trumpnak? A megoldás a Spacecom. Ugyanis 2024ig a magyarorszag feletti geostacionárius pálya feletti tendelkezési jog az izraelieké volt. 2025 től pedig a 4ig-é. Ha igy nézzük Elon a 4ig hozzájárulásával szabadon fellőheti a tesláit vagy a starlink redndszerét Európa kellős közepén, amit ugyebár használhat megfigyelési, védelmi, vagy egyéb más célokra! Röviden a 4ig kiskaput nyithat musknak az EU közepén!!
Akkor most ezek alapján ugye beírhatjuk a hajónaplóba, hogy Madridunk innentől komoly esést, mi több, szakadást vár. Jövő pénteken térjünk vissza rá, majd meglátjuk....
Muskkal nem írtak alá semmit csak tárgyaltak. Erre a tárgyalásra ment 800-1900ig. További hír nincs, rossz a q4, nem sikerült jól a Trump- Zelenszkij találkozó. Minden jel arra mutat hogy jelentős esés a tőzsdén és ilyenkor a 4ig az élen jár.
Már nem pletyka, hanem a jelentésben rögzített tény, ettől függetlenül valóban ez pletyka/hír vitte fel. Ha ebből nem lesz semmi, akkor szerintem is megy 1000 alá. A másik, ami engem zavar, hogy adott a világ leggazdagabb embere, (Musk) haverja és/vagy üzlettársa a világ legnagyobb hatalmú embere (Trump), az USA igencsak el van látva IT szakemberrel, Musknak van egy rakat űripari mérnöke, tehát pénz, befolyás, szakértelem annyi mint a pelyva, mit tud ehhez hozzátenni a 4iG? Jó volna konkrétumokat tudni, mert nem látom ebben az egyenletben a 4iG szerepét, de lehet hogy én nem vagyok elég tájékozott vagy gyenge a képzelőerőm.
Úgy vélem max. 5-7 év múlva (addigra a jelenlegi méret eléréshez szükségeltetett forrásokból eredő kötelezettségek nagy része kifut), ezek az egy-két ezres szinten történő vételek apró pénznek fognak tűnni. Engem nem zavar, ha lejjebb megy az árfolyam (sokkal és sokáig szerintem már nem fog), ma is vettem, persze a magam dimenziójában, munkajövedelem el nem költött részéből. Évtizedes távlatban "benne van a pakliban", hogy több száz milliárdos éves nyereséget fog elérni a cégcsoport, persze semmire nincs garancia, tekintettel a keletkező és "gyártott" globális krízisekre (valamivel fenn kell tartani a nyugati pénzpumpa uralmát), igaz egy-egy ilyen ciklus után bőven inflálódnak az értékek. Megjegyzem, az anyavállalat Deutsche Telekom leányvállalata a Magyar Telekom, a 4Ig pedig úgy tűnik, egy regionális - és még az sem kizárt, hogy globális - anyavállalat lesz (szóval más dimenzióban fog játszani a leányvállalat Magyar Telekomhoz képest). Én igazából azt sajnálom, hogy még min. egy évig "nem altatták" a dolgokat, de legalább a nem befektetési célú, korábban beragadt "spekák" kiszállhattak stratégiai veszteség nélkül.
230milliárdos ebidtára bő 2 milliárdos profit ha a pénzkiáramlással nem járó leírásokat ki vesszük az egyenletből. Rendkívül gyenge. 6 éve folyamatosan a szuper jövőt árazzák de ez a jövő nem akar bekövetkezni. Nem csodálom hogy fordult 1920ról. Megint mennyien beragadtak 1800 felett. Lesz itt átkozódás hamarosan.
Igen ez így szokott lenni, ha 1600-on nincs vevő, akkor bizony lejjebb fog menni :) Ezt tényleg jól látod, ebben " IGAZAD VAN ISMÉT" :) A szakadás az nálad mit jelent számokban kifejezve? Mikor mondjuk, hogy szakad? Re: 1602.-
Nagyon abba az irányba megy hogy az 1400-1900 emelkedést visszaadja. Még egy Muskkal kapcsolatos hírre már nem fognak ráugrani. Most már konkrétum kell.
Hihetetlen hogy nem rég még 1920 is volt és micsoda forgalommal vették. Rengeteg lehet aki beragadt úgy mint 3 éve meg 5 éve amikor 1100on vették mint a cukrot aztán jött a fordulat.
Az a baj, hogy te mindig csak a pillanatnyi értéket nézed, hogy épp mennyit mutat a real. Pedig hidd el, sokunknak ez abszolút nem fontos, igaz nem swingre vesszük. Pont az ilyen türelmetlenek, mint te szoktak nagyot bukni, persze ez téged nyilván nem veszélyeztet.
Borzasztó idegesítő ez a manus és persze sehova máshova nem ír, annak ellenére, hogy állítása szerint tőzsdézik... Gondolom Telekomban is ment egy kört :) :) Re: 1680.-
800-1400 emelkedés egyértelműen azért volt mert közzétették hogy Orbán mellett JG is ott volt a találkozón USAban. Utána 1920ig meg azért ment mert megírták hogy JG és Musk tárgyal. A hadiipar, a jövőkép eddig is ott volt mégsem emelkedett. Csak Musk nevére emelkedett, semmi másra.
én szerintem nagyon félreérted a helyzetet. nem Musk-ra megy, hanem arra a jövőképre amit belelát pár nagyobb hal. Sokszor leírtam, röviden: hadiipar. Musk alapvetően egy supplier lenne ebben az üzletben, van fancy hozadéka, de nem ez érdekli a nagybefektetőket. Azt meg lásd be te is, hogy ez a 730->1920 futam nem Marinénikből jött össze. Itt van bár nagy hal, akik az EU-s fegyverkezési zsozsó miatt jöttek ide.
Amit írtam nem tény hanem vélemény. A telekomnál arra próbáltam rávilágítani hogy a tények miatt emelkedik, míg a 4ig a pletykák miatt. Itt még nincs konkrétum. A bezuhanásra meg volt példa ( tsys üzlet elmaradása). Mit gondolsz ha nem lesz Musk és a 4ig között szerződés vagy csak valami jelentéktelen akkor nem lesz zuhanás?
Akkor menj át a Telekomba, legalább nem itt rontod a levegőt. Ha az jobban tetszik, akkor miért vagy itt? Tényként állítod, hogy "ha kiderül hogy nincs Muskkal semmi üzlet akkor meg bezuhan". Remélem ezt az állításodat kellően alá tudod majd támasztani az MNB-nél :) sok szerencsét ;)
A darabszámon látszik hogy sok kicsi dobja, most viszik át a pénzt telekomba. Aki akart már bevásárolt, sokan be is ragadtak 1800 felett. Itt már a további emelkedéshez valami bombasztikus hír kellene.
4IG részvény
Javaslom tulajdonos társainknak, hogy itt folytassuk a diskurzust a papírról.
A mai 50 milliós forgalom szerintem csak átkötés lehetett...De majd meglátjuk, van itt sztori lehetőség bőven...