Topiknyitó: Törölt felhasználó 2012. 03. 29. 08:12

DAX  

Minden ami DAX.

Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.

Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Nesztee
Nesztee ma, 00:06
Kicsit távol áll tőlem, de új hónap, első nap...ránéztem nasi havi grafikonjára. Nekem kitörés gyanús a gyertyák alapján.
csdobos szerda, 22:06
Előzmény: #312791  ktamask
Hogyne higgítottam volna..
Áldom az eszem hogy visszahoztam a tőkét..
Ezzel a 630 ezer maradékkal nem sokra mentem volna..
De az 1,4 milla higgítással 890-ről midjárt 200 ezer pluszom lett..
ktamask szerda, 21:33
Sztem pont azért van long , mert sokan azt hiszik hogy innen már úgyis korrigál az USA hozam.
Innen már csak pozitív dolog történhet.
Ezzel egyidejűleg egyre több shortos van
 És tolja nekik rocco 
ktamask szerda, 21:16

USA 10Y 5,3%
4,6%-nál meg para volt..
ktamask szerda, 20:55
Előzmény: #312796  ktamask
Ez 35,6 volt.
ktamask szerda, 20:00
Előzmény: #312795  csdobos
Dotkom lufi.
Fomo.
Akkor is long ha már nem indokolt.
Nq 22700-30800 és dupla tető.
csdobos szerda, 19:56
Előzmény: #312793  feketemelos
Na és az a lényeg,hogy ki mikor,és miért mer pozit nyitni a látszólagos ellenirànyba..
feketemelos
feketemelos szerda, 19:32
Előzmény: #312793  feketemelos
dotkom ( az esés előtti hónapben 19 %ot emelkedett a nas....ChatGPT  nyomán dotkom lufi előtti  7 hónap után
 a Nasdaq Composite 2000. március 10-i dotkom-lufi csúcsa előtti utolsó 7 teljes hónapot nézzük, akkor valóban egy szinte parabolikus gyorsulás látható.
HónapHavi emelkedés (kb.)
1999. augusztus+13%
1999. szeptember+10%
1999. október+12,5%
1999. november+14%
1999. december+12,5%
2000. január+22%
2000. február+19%
Ez azt jelenti, hogy:
  • 7 egymást követő hónapban egyetlen negatív hónap sem volt
  • az átlagos havi emelkedés közel 14,7% volt
  • az utolsó két hónap (január és február) már klasszikus blow-off top jellegű gyorsulást mutatott.
Mennyi volt az esés?A Nasdaq Composite:
  • csúcs: 2000. március 10. → 5048 pont
  • mélypont: 2002. október → 1114 pont
Ez összesen:−77,9% (árindex alapján) (Tiger Brokers)Ha a teljes hozamindexet (osztalékok újrabefektetésével) nézzük, akkor a visszaesés kb.−74% volt. (DQYDJ – Don't Quit Your Day Job...)Érdekes összehasonlításAz utolsó 7 hónap alatt a piac közel megduplázódott, majd a következő kb. 31 hónapban elvesztette értékének majdnem 80%-át. (DQYDJ – Don't Quit Your Day Job...)Ami számomra a legfontosabb tanulságA dotkom-lufi nem azért volt különleges, mert sokat emelkedett, hanem mert az emelkedés egyre meredekebbé vált:
  • +10–14%-os havi emelkedések már önmagukban extrémek.
  • Ezután jött két egymást követő +22% és +19% hónap.
  • Ilyen gyorsulás nagyon ritkán fenntartható, ezért gyakran a ciklus végső szakaszát jelzi.

feketemelos
feketemelos szerda, 19:24
Előzmény: #312786  csdobos
ja...... "A dotkom lufi óta nem látott figyelmeztető jelet küld a részvénypiacAz S&P 500 index piaci szélessége jelenleg olyan figyelmeztető jelzést ad, amelyet a 2000-es dotkom lufi óta nem láthattak a befektetők.A vezető amerikai részvényindex mindössze 1 százalékon belül mozog a mindenkori csúcsához képest, miközben ezzel egy időben a kosarában szereplő részvények több mint 70 százaléka legalább 10 százalékos mínuszban van a saját korábbi csúcsértékéhez viszonyítva.Ez a megközelítőleg 70 százalékos arány rendkívül szélsőségesnek számít, és mérsékelten túladott piaci állapotra utalhat, még úgy is, hogy maga az irányadó mutató éppen a rekordbeállítás határán egyensúlyoz.Fontos azonban megjegyezni, hogy egy kísértetiesen hasonló elválás alakult ki 1999-ben is. Akkor az S&P 500 az egyre gyengébb belső piaci erő ellenére is a csúcsok közelében tudott maradni, mielőtt 2000 elején végleg elérte volna a zenitjét.Ezt követően a dotkom lufi kipukkadt, az index pedig meredek zuhanásba kezdett, amint a felszín alatt meghúzódó sebezhetőség egyre inkább elhatalmasodott.A legfőbb kérdés most az, hogy a piac belső ereje képes lesz-e helyreállni, vagy a mélyben megbúvó gyengeség tovább terjedkedik, egészen addig, amíg végül magával nem rántja a teljes részvénypiacot.A piaci mutatók átfogó alakulása éppen ezért most egy olyan kiemelten fontos tényező, amelyet minden befektetőnek érdemes szorosan nyomon követnie  " 
csdobos szerda, 18:45
Előzmény: #312790  ktamask
Nem,nem,nem..
A Dax mindig megelőlegezi,hogy mit vár Usától..Ha nem jön be,persze hogy visszakorrigál..
Dehát ugyanazt varták a Dax befektetők,mint én..
Szerda délután,lefordulást,az új hónapban,csütörtök-péntek esést..Ne bizonytalanodj már el a célegyenesben..
Lehet itt minket sokan hülyének tartanak,viszont a fundamentális  alapú irányváltásokat mi látjuk helyesen,csak az időbeni siettetés róható fel a számlánkra..Azt meg fel is rója a tőzsde kíméletlenül..
A Nasi most nagyon ellenálló minden problémának,a fentebb említett 7 nagyágyú szárnyalásának köszönhetően..De egy globális beesésből nem tudják kivonni magukat..
Sőt tovább megyek..
A Nasi fog a legnagyobbat zuhanni szerintem,ha beindul egy korrekció..
Úgyhogy kitartást..
ktamask szerda, 18:06
Előzmény: #312789  csdobos
Ma már ne hígíts, állj le.
Túl korán higitasz.
A topic témája lehetne az pl hogy Ki fogta ki a nasi +2000et? Senki látszólag.
ktamask szerda, 18:05
Előzmény: #312789  csdobos
Pont ez a baj.
DaX ha korrigál, USA tovább megy.
csdobos szerda, 17:57
Előzmény: #312788  ktamask
890-nél ráhiggítottam megint..
Az nem létezik,hogy Dax-1,1%
Ez a 7 csudapapír meg +0,7-en tartja Nasit..
ktamask szerda, 17:51
Előzmény: #312786  csdobos

A legújabb cikkek szerint meg "erős kockázat" az összes AI.
Elkezdtek feltörni rendszereket...gratula.
csdobos szerda, 17:38
Előzmény: #312785  ktamask
Önismeretből jeles..
Ez is már valami..
csdobos szerda, 17:37
Előzmény: #312783  feketemelos
Ez egészen pontosan így van..
Remélem Tamás is magára ismer..De mi kőkemény tréderek vagyunk,és hiszünk az igazunkban..
Annyit üzennék Tamásnak,hogy ott van a bibi a Nasi esésvárásban,hogy azért nem érzékelhető a korrekció,meg SP-ben sem,pedig már beindult,mert a legnagyobb AI cégekbe továbbra is áramlik a tőke..
Ez a mágikus 7-es tartja fent a Nasit,SP-t,a többi papíron már rég beindult a korrekció..
ktamask szerda, 17:33

Én úgy alszok mint a bunda.
10-től 6-ig.
Nincs problémám.
Napi kb. 5-10x ránézek, még mindig szar. Türelmes vagyok.
:D
Jó adat jött,patt ,szopó.
Ez van, holnapra új nap virrad, új lehetőségek, vagy kilövés és sarki fény.
Margit térdkalácsán cuppogás.
De én már beletörődtem, a piac dönget hátulról, ha így érted, ez van.
Ettől még persze igazad van, részben.
csdobos miért shortol, ha látja,h zászló alakul? Mert nem hisz a long trend hatalmában, és fényerejében.
napos kitörés van, ami vagy fals ,vagy valid, de shortol, mert hisz benne, hogy fals, és mégsem stoppol, hanem tartja, és majd ismét hígít, ha a szükség... mert nem zárja buktát.
Egyik kutya, másik eb, csak én vagyok a rosszabb befektető.
feketemelos
feketemelos szerda, 17:24
A saját magad elleni küzdelme lesz a legnagyobb feladat, de ezt senki nem oldja meg helyetted , ami persze  örök mártírrá tesz (mindig  más a hibás ). Üdv a tőzsdén ! 
https://www.youtube.com/watch?v=i6CY_5kiiQU
feketemelos
feketemelos szerda, 17:17
Veszteség tartása  ( megmondós tudós) Mi történik az agyban? Amikor egy pozíció mínuszba megy, az agy nem úgy érzékeli, hogy "ez csak egy átmeneti ármozgás", hanem úgy, mintha valódi veszteség érne. Aktiválódik a félelemközpont (amygdala) stresszhormonok (kortizol) adrenalin és csökken a racionális gondolkodás 
Ezért lesz hirtelen nehéz objektíven gondolkodni. 
Pedig még a világ legjobb hedge fundjai is 40–60%-os találati aránnyal dolgoznak.  Mindig igazad akarod bizonyítani Ez nagyon gyakori. Nem azért tartod a pozíciót, mert jó. Hanem mert "Majd megmutatom a piacnak." A piacot ez nem érdekli.  Túl nagy pozíció Ez talán a legnagyobb probléma. Ha egy kötés annyira nagy, hogy nem tudsz aludni , 5 percenként ránézel ,emelkedik a pulzusod akkor nem a piac rossz a pozíció túl nagy.... 
Veszélyes gondolatok a rémény trédhez

"Ebből még visszajön." "Már nem zárom." "Ennyit már nem bukhatok." "Majd átlagolok." "Még egy kicsit várok." Ezek már érzelmi döntése
ktamask szerda, 17:14

NQ +0,7%
DAX -0,7%
fasza.
ktamask szerda, 17:13
Előzmény: #312777  csdobos

Topik gazda

birkanyiiroo
4 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek