Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Dow jones S&P sokkal jobban piros. nasi meg törte a TA-s fontos szinteket. 4h minden mozgó felette. napos ma 50 alatt. vagy megmentik, és akkor erős long jön, vagy rolózzák de akkor 25000 alá megyünk.
nem ellened beszélek, soha. első pirost kövehetné még 1, ezt vártam, ennyi. de még nem piros, 1h közép átment napos ma50: kivégezve: napos közép 25200, ez támasztja, még.
Én 270-nél belevettem..nehogy az legyen,hogy csak a levegőbe beszélek.. Ha már reggel kimaradtam belőle.. Rövidtávon persze igazad lehet,de akkor veszem tovább..
https://www.investing.com/indices/nq-100-chart itt nézve 4h dupla csúcs van 4hma200 társasáságban, alul még mindig heti záró: 200-nál. és 300 körül pislog. lentebb hoztam most már a stoppomat.
szerintem az ma50 azért segítette eddig jobban, mert mindig az emelkedő aljnál csípte meg, míg most egy elakadt emelkedésnél, a középnél van, tehát túl van húzva, és nem tudják fentebb pumpálni. vagyis alá fog menni. MACD-t megnézhetnéd, mert szerintem kezdni adni az eladási jelet. ma50-napos közép egy vonalban, ha lefele indul meg a nasdaq, a közép metszi az ma50-et... nézz utána erről mit ír a fáma. az egy eladási jel.
Ne hazudtolj már meg légyszived.. Ha rám hallgattál volna egész hónapban longot mondtam,több mint 1000 pontot nyertél volna vele a -800 helyett.. 25.800-nál pedig azt mondtam,hogy eshet akár 500 pontot is,az inverz jobb váll miatt. Olvasd vissza ha nem hiszed. Mindennokoskodásból nyertesen akarsz kijönni.az a legnagyobb bajod..
Jelenleg 25360, 300ról van shortom, stoppomat fentebb raktam (mert láttam,h fölé akar szúrni a 4h ma200-nak, de... "stopok sehol", nincs ingyen mana, lehet venni gőzerővel, ha akarják, vagy nem. Én a napos kupola folytatását várom. Az előző hetes egy átfogós piros volt, a TA szerint további esés jön.
ez a topic azt fújja egész évben: Majd akkor shortolj, ha a 4h ma200-at átvitték... átvitték, aztán megint longoljak? vagy a napos ma50-et is átvitték, de kb ott is zárt. én 2 hete írom,h napos kupola van, kupola, amiből meg is jött a várva várt első nagyobbpiros. 25100-25830, most jön a visszaerőlködés, vagy megveszik, és akkor lendületből 25830 fölé jön, vagy elakadt (akárhol: 25360 ma200 4h, 25500-550 korábbi 4h aljak). vagy feljönnek 830-ig? bátor húzás, fél világ shortolni fogja ott. én pont emiatt előbb borítanék.
Itt és most is longot természetesen.. De azért megvárnám mostmár vele a nyitást.. Szerintem amúgy a pénteki vagy csütörtök estei longja sem olyan veszélyes hogyha tudja őket tartani vagy esetleg higítja,mint a te shortjaid...
25444 körül eladtam, és 25800-nál újra beshortoltam. Bonti be lett kergetve szerintem Joe által "beterelték a birkákat, nagy tf-en tele van b...va shorttal", hát akkor long. Én meg mit csináltam? Short. Amit írsz, az néha neki segítség, te ha azt írod, hogy long van, és ha mégis esnek? bocs tévedtem. Bonti nem stoppol, pedig kéne. Nem vitázok, csak ha rád hallgatok, eladom 25800nál a nasit, mert jönnek az ATH hegyek.
nasi ment 70 pontot, dax lefele -20... dax lefele reggel -100 nasdaq +100 vedd már észre, amit mindig is észre kellett volna venni, ha itt értelmes korrekció lesz, DAX nak semmi keresnivalója ismét 24000 felett. Ez az egész ismét arra megy ki, amit joe írt " tele van ba@@va kis tf-en shorttal, hogy elérjék őket, mert el tudják érni, mert örök long birodalom (kp) van, hatalom. és nem fognak a saját pozijaik ellene cselekedni, emiatt long long long . lásd nasi 25000>26250 (4 gap), utána meg világpánik, h hujjujj... "ai"... pánik... 4 gappel a hátuk mögött tudták, hogy borítani kell, nekik kell borítani, mindenkinél előbb, ők nyerjenek, ne a kicsik. 26200 körüli 2 napot oldalazott, ezt kihasználták arra,h rommá shortolták magukat, és longokat realizáltak, ahogy illik.
"Egy dologban hibáztam,hogy nem stopoltam" Szerintem ha stopoltál volna,és kiütött volna,újra meg újra megpróbáltad volna,mert 2000 pont emelkedés alatt sem vetted észre,hogy fordult a trend naposon,és longolni kell.. Még most is hozod fel sorra az érveidet,hogy miért van short,pedig láthatod,hogy menetel szépen felfelé.. Még mindig több mint 400 pontnyira van nasi a pénteki lefordulásától..Nem jártál volna jobban egy ma reggeli longgal,amin már +150 pontod lenne,mint vitatkozni velünk?
én is láttam,h 25100 felett megragadt. csak tudod, amikor kinyit. 25220>ról 10 perc alatt elintézte a 25110-et. ez a nagyok vip dupla alj kiszállója, arra terelek azonnal az irányt, amerre kell. és folytatják azt az utat, amit kell, amit írsz, a longot. mert 25110 óta képtelen egy érdemibb esésre ismét. Amit írsz, azzal Bontit ismét belekergetnéd a longba. Tehát írd le. ha még nem nyitott pozit- NQ nálam most 25370, (4h ma200 alá jött, de izomból, 1 gyertyával, másik nap meg már vissza? Tehát longot vagy shortot ajánlanál most? itt és most? gyakorlatilag 25830 > 25100: napos ma50 és közepet is átvitte, mint a szél. a longosoknak azon kellene gondolkodni, hogy szálljanak ki, és nem azon,h "jajj tartjuk még", csak 3%-ot estet...majd akkor dobják, ha 6%-ot esik? ne vicceljünk már.
"De 25.830 óta short van" Nincs short Tamás.. Azok csak leszúrások voltak naposon..Megállók az emelkedő trendben ami nemsokára folytatódni fog.. Úgy is fogalmazhatnék,hogy jó beszállók voltak a lemaradóknak a long trendbe.. pl a 25.150 az különösen jó volt,de még a ma reggeli 25.230 se volt rossz.ha azt nézzük,hogy nemsokára újra 25.850 lesz..
Amiben én a long jelet látom, de egyelőre még nincs semmi nasi 25330-ra visszahúzta az 1h zárót, 300-ról, tehát "megvették", de a 4h ma200: 350-360: korábbi támasz, most így még erősebb ellenállás. amikor pénteken alá esett, visszatesztelte, és nem vették meg. "az ár hullámzik".
Autógyártókat most a belsőégésű motorok kitolása segíti kicsit, de ez 2035 utáni zene, nem 2025 -ös. 2025 pedig "inkább a rolóról" szól, de mentek ~15-20%-ot a padlóról, dax autós rv-i. gyakorlatilag ez segítette fel 22920-ról 24480-ig. Legmélyebbről jött, erőből, mégis elakadt. 24750-ről esett, legmagasabbról, legmélyebbre jutott. tehát egy mélyről indult emelkedésből, egy még mélyebbre esés jöhetne. csakhát már nem támogatja semmi. 4h zöldülés, az alj felfele néz, mind a hetes, mind a napos = mikulás rally.
Minden attól zeng, csak szimplán tájékoztatás, nem okoskodás: Hogy X-Y MRD-okat ölnek bele az AI-be, eddig mit látunk belőle? Nem sokat, majd látunk? Senki nem tudja. Kína lassul, vagyis semmit. USA is lassul, talán, ezek tények. A remény a long jelenleg, és nem a short.
Long trend van, ha eső trendben lennéni idősík függően akkor ha sok a long a kicsik között fokozódna az esés egyszerűen azért mert működnének a long stoppok a legtöbbször tőkeáttétes számlákon.Ez olyan mint a fej váll , ha long trend van sacc 40%ban működik max. , ha short trend akkor sacc 60%ban. Egyébként semmi azaz semmi sem a szent grál , akkor ha minden idősíkon sok lenne a short attól ha olyan szitu van eshet , csak a régebben beragadtak zárnának és jó esetben visszahúznák az árat 1- 2 órán belül pánikban meg max. fékeznék az esést az elején. Jó lenne ha megértenéd hogy el kell döntened minden pillanatban, hogy a rendelkezésre álló végtelen információ közül mit ignorálsz, és mit veszel figyelembe. Továbbá kezelned kell az egymásnak ellentmondó információk halmazát ( van amikor működik valami van amikor nem) . És mindez kevés sikeres konzekvensen profitos traderré váláshoz, mert mentálisan ( !!!) is alkalmasnak kellene lenni ahhoz és megfelelően kezelni kell a kockázatot . Ha nem tudsz dönteni (sokszor van ilyen ) nincs számodra jó setup akkor kivársz vagy mész tovább más instrumentumra....ÉÉSS mindenképpen így is elfogsz baxni szitukat. Nem a legokosabb fog kaszálni hanem a legfegyelmezettebb, aki tudja mit mér meddig tervez valami mozgást , kezeli a kockázatot és tud a számára megfelelő szitukat kivárni, nem trédeli túl magát és nem " tudja" mindig az irányt 😎😎 . Az un. piaci zörejeket ( napon belüli mozgás ) a legnehezebb lekereskedni mentális okok miatt. Kiindulópontként nézzük, mely idősíkokat követhetjük: Ha a belépési idősík M1 = trendirány idősíkja M30 Ha a belépési idősík M5 = trendirány idősíkja H1 Ha a belépési idősík M15 = trendirány idősíkja H4 Ha a belépési idősík H1 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík H4 = trendirány idősíkja D1 Ha a belépési idősík D1 = trendirány idősíkja W1 Ha a belépési idősík W1 = trendirány idősíkja M
https://kephost.net/p/MjIxNzA4MQ.png NQ100 1h. a bolitető, megtolhatja végülis, vagy nem. valamiben hinni kell. ilyenkor sűrűn csinál egy közép visszatesztet. 4h -n van tere visszafele, tehát megtolhatja. de ennyi erővel padlózhatna is.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?