Magyarországon szükség lesz 14. havi nyugdíjra- mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy interjúban, hozzátéve: ha valaki ismeri a nyugdíjasok életszínvonalát, akkor efelől nem is lehet kétsége.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76924
Szerintem az árak ott tartanak, hogy a 15. és 16. havi is időszerű! Ha nem reptették volna az űrbe az árakat, elég lehetett volna 11 havi vagy 10 havi nyögdíj is
"Mintegy 1 millió nyugdíjas van ma Magyarországon, akinek a nyugdíja nem ér el a mediánnyugdíj, vagyis 127 ezer forintot. Ezeknek az embereknek a jelenlegi járványhelyzetben lenne szükségük segítségre, nem jövő februárban" – mondta a Portfolio-nak Karácsony Mihály, a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesületének elnöke. Épp ezért kidolgoztak egy tervet, amely megoldást jelenthetne a nehéz anyagi helyzetben élő nyugdíjasok számára. AZ ÚGYNEVEZETT SZENIOR ELŐLEGET AZOK A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ ÖREGSÉGI NYUGDÍJASOK KÉRVÉNYEZHETNÉK, AKIKNEK A NYUGELLÁTÁSA NEM HALADJA MEG A HAVI 150 EZER FORINTOT. Az előleg összege az igénylő egy havi nyugdíjának összegével lenne azonos, amit a Kormány által beígért 13. havi nyugdíj visszaépítésére szánt pénzből fizetne ki a Magyar Államkincstár, méghozzá a havi ellátás kifizetésével egyidejűleg. A szenior előleget négy éven keresztül, egyenlő részletben lehetne visszatörleszteni, méghozzá úgy, hogy a majdani „visszaépítés” kezdő időpontját követő - februári nyugellátások kifizetésekor a folyósítás összegéből a MÁK levonná az előleg összegének egynegyedét – magyarázta Karácsony Mihály, hozzátéve, azt szeretnék, ha a szenior előleget igénylő esetleges halála esetén a fennmaradó kölcsön összege teljesítettnek minősülne, és ha az előleg összegét semmilyen egyéb költség nem terhelné, sem a folyósításkor, sem a törlesztéskor. A NYUGDÍJAS PARLAMENT ORSZÁGOS EGYESÜLETE ÚGY KALKULÁLT, NAGYJÁBÓL 800 EZER FŐ ÉLNE A LEHETŐSÉGGEL, ÉS A MÁK ÁLTAL FOLYÓSÍTANDÓ ÖSSZEG NAGYJÁBÓL BRUTTÓ 96 MILLIÁRD FORINT LENNE. "A szenior előleg tulajdonképpen épp olyan, mint a Diákhitel. Azt az egykori diákok a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónap első napjától, illetve legkésőbb a 45. életévének betöltését követő negyedik hónap első napjától törlesztik. A szenior előleget pedig automatikusan elkezdik visszafizetni már 2021. februárjában, a 13. havi nyugdíj első részletének érkezésekor" – magyarázta Karácsony Mihály, aki kitért arra is, nagyon nehéz helyzetben vannak a nyugdíjasok, magányosak, elszigeteltek, kiszolgáltatottak, sokan szenvednek a szeretteik hiányától, és tartanak attól is, vajon életben lesznek-e, amikor véget ér a karantén. Épp ezért lenne kiemelten fontos érdemi segítséget nyújtani most ezeknek az embereknek.
Törölt felhasználó2020. 04. 17. 10:25
Előzmény:
törölt hozzászólás
remélem az nem fideszes
Törölt felhasználó2020. 04. 17. 10:24
két-három gyermekkel otthon lenni (...), internetes oktatás, az maga a dzsihád.ostoba baromság
Kohn elpanaszolja a rabbinak, hogy döglenek a libái. - Mivel eteted őket? - Szemes kukoricával. - Az a baj. Etesd ezután darával! Kohn egy hét múlva ismét panaszkodik, hogy még mindig döglenek a libái, pedig darával eteti őket. - Mert szamár vagy! . - mondja a rabbi. - zabbal etesd őket! Pár nap múlva Kohn megint siránkozik, hogy hiába eteti zabbal a libáit, mégis pusztulnak. - Ostoba fajankó vagy, miért nem árpával eteted őket?! Másnap megint megy Kohn: - Rabelében, hiába próbálkoztam az árpával, megdöglött az utolsó libám is! - Most már egy libád sincs? - Egyetlen egy se. - Kár. Pedig még annyi jó ötletem lett volna...
Komoly a helyzet. Már egy hete csak a nyugdíjra gondolok mindíg, meg-megállva, de a fórumlakókat már egy hete egyáltalán nem érdekli a 13. havi nyugdíj.
A mi alatt nem a haszonélvezőket,hanem a károsultakat értem."" Így duplázódott meg a magyar államadósság
A magyar államadósság 2002 és 2010 között 13 491 milliárd
forinttal nőtt, a növekedésért legfőképp a költségvetési hiány
növekedése tehető felelőssé - közölte Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági
Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a számvevőszéki és
költségvetési bizottság vizsgáló albizottsága csütörtöki ülésén.
Elmondta: év végén az államadósság összege 21 790 milliárd forint volt.
Így duplázódott meg a magyar államadósság - Napi.hu
Bele. Olaszországban még ma is áll Mussolini szobor. Nem azért,mert szeretik,hanem,hogy nehogy feledésbe merüljön a múlt.... Nem csalódtam Drábikban (és a memóriámban sem!).
A "tűnik" az átlag jövedelemmel (vagy felette) rendelkezőkre igaz. Csakhogy az "átlag" az átlag. Gondolom a felső tízezer húzza fel az átlagot.... (Ők viszont nem valószínű,hogy most "átlag" lakásban laknának...)
Lehet. De azért gondold végig azt is hogy attól hogy több régi falusi parasztház lakatlan lesz attól még az új lakásokra lesz kereslet különösen ha a kínálat ennyire visszaesett. . https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_zrs001.html . Hetvenes években 70-90 eer lakés épült évente. Nyolcvanas években 50-70 ezer lakás. És már akkor ennyivel fogytunk. Kilencvenesben leesett 20 ezerre. Kétezres évekbe fel 30 ezerre. . Most viszont a 17.000 kimagasló évnek számít és 4 évünk is 10.000 alatti volt. . 2011-es népszámláláskor 3.9 millió lakott lakás volt. Évi 10.000-el 390 év alatt "cserélődne le" az ingatlan park. Persze nem is kell majd ennyi ingatlan elvileg majd ha fogyunk de tételezzünk fel 3 millió lakást 2050-re. A renszerváltás óta épült kb 7-800 új lakás. Tehát 3 millió már most legalább 30 éves. Akkor 60 éves lesz. És jelenlegi ütemben mégha 20.000-re fel is toljuk lesz 600.000 új lakás addig. Szerintem még a sok felújítással sem pótoljuk az épületek amortizációját. Azaz egyre öregebb lakásállományunk lesz. Igen a sok régi különösen rossz falusi helyeken lévő házak értéke ( ahogy már most is ) csökkeni fog, de a "jó ingatlanok meg igenis kelleni fognak.
Lesz itt még olcsó a lakás, nem kell aggódni. Évi 35 ezer fővel fogy a lakosság. Ha zt nem kompenzálja bevándorlás, akkor arra számítok, hogy hosszú távon relatíve elértéktelenedik az ingatlan.
bár más oldalon állsz alapvetően,de a lényeg,h a saját moralitásod megvolt/megvan. ezért elismerés, tisztelet jár neked. megértem,h véded a mostani hatalmat, mert ők is ezt kommunikálják, ami szerinted helyes norma,de itt azért számos visszásság is van,ami egy civilizált országban nem létezhetne ilyen mértékben. talán most átsiklasz felette,de a demokrácia szempontjából ez nem helyes.
nem biztos,hogy cserélne,párttag nem voltam,akkoriban pénz nélkül csak piros könyvvel ment a kiutalás,saját munkámból vettem,minden hétvégén munka,este másodállás,fizetéskor irány a deák tér bankbetét,nyaralás kizárva,shibuya pláza kaja felejtős,,így ment.
Orbán Viktor: kell 14. havi nyugdíj!
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=76924