ok. Menj el a közgyűlésre és edd le pogácsában a hasznot. :) közben férkőzz Herr Hernádi közelébe és mond el neki elhúzhatna. Megmondod tudsz egy jobb vezetőt.. jaaa és az pont én vagyok..mondod neki.
amikor megvetted a részvényt akkor pontosan kellett tudnod mit veszel. Hőbörögni hőböröghetsz de mint cégrészvényes nincs jogod a vezetőjét leváltani. Véleményt alkothatsz de azt részvény nélkül is megteheted. Részvénnyel sincs többlet információd a MOL belső ügyeiről Hernádi munkájának a tizedét sem látod. Én személyes véleményem megfelelő a kvalitása a molhoz. Én nem hiszem 250nél kevesebb osztalék lenne én ezzel kalkulálok és a maximumnak a 280at gondolom.
Ahogy olvasom a 2024-es eredményt 23%-al csökkent 2023-hoz képes akkor a 200 Ft-ot részvényenként illene kifizetni. Ha pozitív képet szeretne a Mol a befektetők felé közvetíteni akkor 250 Ft megadják. Ha csak 150 lesz akkoraz jelenetősen ronthatja az eddigi alacsony bizalmat is a cég iránt Ennyire rossz üzenetet csak nem akaratnak a befektetők felé.
Ha esetleg szar lesz az osztalék mértéke, a közgyűlésen a befektetők nem szavazhatnak akkor magasabbat meg? Nem tudom hogy szokott lenni,sose voltam még ilyen.
ez egy szar duma már bocs. nehogy már a befektető ne kritizálhassa a céget, amibe fekteti a pénzét. usa-ban a kisbefektetői csoportok konkrétan olyan szinten össze tudnak zárni, hogy eredményeket tudnak elérni a cég jövőképével (és nem közgyüli pontok) kapcsolatban, lásd Meta. nekem mint kisrészvényesnek (is) jogom van azt mondani, hogy Hernádi húzzon el. Ahelyett, hogy a kormánynak asszisztál, védhette volna a shareholder-eket is. Nem teszi, mert egy pincsi.
https://invst.ly/19jmy8 Az a gond a teoriáddal, hogy ha megnézed csak 2022-től a chartot jól látható, hogy az osztalék rally teteje (is) csökkenő trendben van. Azaz a te általtad megálmodott 34xx árfolyam egy csökkenő csatornából való kitörést feltételez, ami 2019-ben kezdődött, azaz lassan 6 éve. Semmi nem indokolja ezt a kitörést, pláne nem úgy, hogy a MOL-nak sikerült veszteséget összehoznia, az osztalék megérzésem szerint rekord alacsony lehet, a makrogazdaság fos, a háborúnak még mindig nincs vége.
Aki nem tud várni, annak ott van az OTP, Mtelekom, ezekben meg háromszorozhatta a pénzét mindenki, de ne nyavajogjon itt senki aki MOL-ba fektette a pénzét, el lehet adni, és lehet venni más részvényt, nem kerül semmibe, nagyon egyszerű eladni, és azonnal be tudja fektetni más részvénybe az összeget.
Tavaly március 21. volt a vezetőségi ülésen a Mol osztalékra javaslat a 250 ft Elviekben akkor jövő hét vége fele kiderülhet a mágikus szám már ha az lesz....
Én pedig nem ajánlom fel, sőt, a falábúaknak fizetett pénz 1/800 milliomod részét (ennyi részvény van) kérem hogy extra osztalékként fizessék ki minden részvényem után. Ha valaki támogatni akarja a falábúakat, azt tegye a saját kontójára.
Az Újpestnek sajnos nem megy, 6-1-re kaptak ki a csapattól. Több pénzre van szükség, ez sajnos kevés, amit eddig a MOL adott. Ezúton falajánlom az osztalék rám eső részét a csapatnak. Mindenkit biztatok arra, hogy így tegyen!
hát az az MA200 sokmindent vetít előre csak jót nem. úgy hajlik le, mint a fonnyadt banán, az ma50-et meg odlalba baszta a lefelé szálló napos. https://invst.ly/19j88i
azért egy ilyen nemzeti stratégiai cégnél pont az lenne a fura ha szökdécselne az árfolyam. Itt sima fundamentális számitások a helyénvalóak. Befektetett eszközök és eszközarányos nyereség vagy egy részvényre jutó nyalóka. Ha olajellátási gond lenne az nem céges gond hanem nemzeti.
Ezt én is benéztem mert amikor megvettem nagy nemzeti olaj társaságunk fényességes papírjait akkor azt gondoltam lesz benne craft mert a legolcsóbb blue (még most is) de ez az égvilágon semmit sem jelentett. A többi túlvett blue rallizott rendesen tavaly év vége óta (oti,teló) amelyekről szerintem sokan azt gondolták hogy drága... Nos tanúság a látszat csal ,nem mindig a legolcsóbb a legjobb befektetés.....
csak hangosan gondolkodom, már akit érdekel: - Molban jelenleg semmi sztori, teszi a dolgát bányássza a pénzt, kb ennyi van benne jelen pillanatban. Két dologra veheted osztalékra vagy árfolyam spekára. A másodikra nem jó ez a fostalicska. Kb az összes blue elhúzott mellette. Ha meg az elsőre vetted akkor minek nézegeted naponta? beraksz árfolyam értesítőt és ránézel ha beüzen. - Mire jó a MOL? Osztalékra? Azt lássuk a tőzsdei osztalékoknak a fix map nettó 6,5% hozamával kell versenyezniük. nézzünk pár számot. árfolyam 3000Ft osztalék 250Ft 8,33 osztalék hurrá hurrá de van 15% szja akkor ott vigyorog a nettó 7%. példa 2. 2800 az árfolyam 250 az osztalék. ez nettó 7,6% . egyik sem izmos, ezért nem fogja az állampapíros ember berakni. Főleg mivel az osztalék kifizetése után a MOL jódarabig nyalogatja a sebeit kell neki egy fél év mire kiheveri a traumát. Akkor legyen egy számtani találós kérdés. Melyik az a nettó szám amivel elcsábulhat egy állampapíros? szerintem minimum a nettó 9%. ami 3000Ft árfolyamnál nettó 270Ft ami bruttóban app 318 Ft osztalék. - Kérdéseket kell feltennünk: mennyi lesz az osztalék? háát 250nek lenni kellene, hogy az alapítványokban ne legyen gond, esetleg rádurrantani a a 4% körüli tavalyi inflát. A másik kérdés: Van olyan papír ami hoz ekkora nettó osztalékot és még sztori is van benne egy esetleges kilövéssel? Akkor miért mentek a részvények (kivéve MOL :DD) Mert a PMAP-os pénzek egy része direktben jött a tőzsdére mert olyan szexi ha kérdezik és te azt mondod "tőzsdézem van pár ingatlanom ETF-em meg ilyenek" elég csajozós nem? Főleg ha a piros Suzuki "terepjáró" is ott figyel. Másrészt vették a befalapokat esetleg olyanokat amiket le kell fedezni részvényekkel a boldog befalapos svindlereknek.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.