Pont ez a gondolat ébresztő! Minden kilőtt közben… sőt háborús szint előtti állapot fölé bőven csak… eddig nem volt a radaron senkinek igazán! 10 év alatt azért elég komoly fejlődésen ment keresztül a Mol.
Itt is folytatod? Eladtam, nincs molom, írtam hogy majd veszek ha esik 2700 körülre, de ettől én jó cégnek tartom, ezzel is van esetleg gond? A politika miatt nem tartom hosszabb távon...
Nekem fura hogy minden olajipari részvény pluszba volt , az olaj ára fent ,a Mol meg esik. Mintha egymásnak adogatta volna valaki aztán a záróban 860 milla 1 kötés napi minimum Hát érdekes
Még egy érdekesség a tevékenységi területet illetően: https://www.vg.hu/energia-vgplus/2025/01/gaz-brit-sotet-szelcsend Az
elmúlt évek alapján egyre gyakoribbak és hosszabbak Európa térségében
az anticiklon által meghatározott időjárási jelenségek, amik télen
lehetnek igazán kellemetlenek a túlzottan egy oldalra fókuszáló energia mixek miatt,
sőt, ha idevesszük az atlanti áramlási rendszer feltételezhetően
jövőbeli jelentős gyengülését (esetleges leállását), akkor még jobban "kitett" lesz az európai
térség (elviselhetetlen telek, iszonyú forró nyarak, egy-egy rövid átmeneti időszakkal). Az éghajlat nem most csesződött el,
hanem már hosszú évtizedekkel ezelőtt elindult a folyamat (azoknak a
túlfogyasztó társadalmaknak is köszönhetően, akik most méregzöldet
játszanak, bár az életvitelük eléggé ellentételes vele), de most már
olyan ciklusba jutott, hogy egyszerűen még évtizedekig valószínűleg nem
lehet lemondani semmilyen energiatermelő lehetőségről, így a
szénhidrogénekről sem. Ez még csak az antropogén hatás, amiért felelősek vagyunk, de vannak olyan geológiai, kozmikus tényezők, amire hatással sem bírunk, így azok negatív (éghajlatot is befolyásoló) okozataihoz egyszerűen alkalmazkodni kell. A MOL szerintem amúgy is diverzifikálni fogja az energia termelési
lehetőségeit, így csak az egyik lába fog maradni a szénhidrogén és mint
energia előállító, transzformáló, kereskedő, szállító még sokáig komoly szereplője lehet a
gazdasági életnek, már csak a mérete, tapasztalata, tőkéje miatt is.
Nekem csak azzal van bajom, hogy a nem viszi át elsőre a 2800-at és a most-már csak nem marad felette sokáig, az nagyon nem ugyanaz. Amúgy ijesztően leverték ma, pedig én továbbra is támasztottam vételekkel :-). 2600-as az átlagom certivel, kicsit adtam el 2820-nál, de ha osztiig minden kis megremegésre dobnám, akkor nem is lenne papírom.
2023.12.31-i mérleg szerint 2.963.638 millió Ft volt az eredménytartalék (ami valószínűleg azóta továbbhízik/hízott), a piaci kapitalizáció pedig jelenleg 2.294.390 millió Ft. Az összes kötelezettség 3.505.813 millió Ft , míg a befektetett eszközök 5.262.718 millió Ft, a forgóeszközök pedig 2.440.407 millió Ft értéket mutattak. Jövőbeli kilátásokat is figyelembe véve, nekem egy "kicsit" alulértékeltnek tűnik a cégcsoport, főleg, ha ilyen dolgokba is "belenyúl" majd, persze normális árazás mellett: https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2025/01/mol-burgasz-pancsova Lehet, hogy a cikkben említett régiós "uralomra" tartalékolnak.
holnapit bárki megmondja, lévén szombat lesz! ettől függetlenül persze értem, amire utalsz, szóval a fejemben átkonvertáltam a holnapi kifejezést hétfői záróra... :D
Én ilyenkor külön szektorokat nézek: Chevron: +1,2% OMV: +1,3% Bp: + 1.7% ENI: +1,3% Shell: +0.9% Total: +0.9% ConocoPhillips: +0.3% Érdemes a szektort egyben nézni, mert ilyenkor lehet látni, kik a szektorban az erősebb és kik a gyengébb szereplők. Egyébként ma az egész olaj szektor - nem meglepő módon - nagyon erős és a kinti esés ellenére - a MOL kivételével - emelkedik.-
annyira jól veszik milliárdokért az otp-t, hogy 1.31% pluszban van, szóval elég jól védik az eséstől! :D Mellesleg megjegyzem, hogy az USA adatok előtt is már bőszen vették, pluszban volt az otp... ezzel szemben a MOL már az USA adatok előtt is vörösben "pompázott"
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.