Remek vezeto,aki korul szetlopjak,de konkretan ipari meretben szetraboljak az orszagot,es nem tud semmirol,nem az o dolga,megtakaritasa sincs. Ha a cegembe uj vezetot keresnek,pont ilyen mentalitas az,amire csukott szemmel csapnek le. Vallalja a felelosseget,nem mutogat a 20 evvel ezelotti vezetore,hogy miatta lett szar a ceg,es a dolgozok szeretnenek nala ,vele dolgozni. Ja,nem.
Nézd meg az eus vezetőket. Honnan jött Macron, Merz. Vannak még a senki által még nem választott végrehajtók és a kontraszelektált idióták. Kaja kallas például. Én nem vagyok Viktor hívő, Európa és Magyarország tragédiája, hogy kiemelkedik ebből a mezőnyből. Mire fellázadna az agymosott európai lakosság, már késő lesz...
Biztos vagyok benne, hogy nem fizetik csak úgy, rengeteg hitel megy oda. Gondolj bele, hogy nincsenek erőműveik, a tárolóik üresen állnak, több millió ember kiesett a fogyasztásból és egyéb adókból, inkább nem is folytatom. Az EU-nak is energiaproblémái vannak egyébként. Nagy váltás van a felhasználásban, sokkal több kellene és jóval drágábban szerzik be. Elektromos autó, AI zabálják a meg nem termelt energiát és leálltak a nukleáris energiatermeléssel. Most óriás hitelt vesznek fel a fegyvergyártásra.... egy álomvilágban élnek. AZ EU és Ukrajna eladósítása folyik. Miért is?
Nagyon érezni az általános iskolai romlást, egyetértek. Valóban nincs utánpótlás és ezen csak finomítani tudnak a 3 féléves képzéssel, amiben kétszakossá válik egy pici rész. Okos ötlet, de nem elég. Az a baj, hogy a gyerekszámcsökkenésre apellálnak sokan (úgy sem kell annyi tanár), de már évek óta nincs még ehhez a számhoz sem. Nemsokára sokan mennek nyugdíjba. Kedvet csak úgy lehetséges a lányoknak hozni, ha el tudják képzelni a biztonságos gyermeknevelést. Ehhez valóban az oktatás is hozzátartozik. Nyugdíjas óraadókkal nem lehetséges iskolát fenntartani.
Az ingatlanárak majd befékeződnek, ha nincs vásárlóerő. Páran ülni fognak benne sokáig. A pedagógusok akkor tudnának mozogni, ha az iskolák lakást biztosítanának nekik. Ezt én önkormányzati érdeknek tartom, a helyi adófizetők érdeke, hogy a gyermekeiket valóban tanítsák és ne csak megőrizzék.
Megfigyeltem, hogy a potrohos mostanra már mentálisan teljesen hasseregtábornokká torzult. Már csak harcolászásban és hadműveletekben tud gondolkodni. Mai szösszenete: indul a zebra hadművelet.
En elengedem a 15 szazalekot,nem ettol lesznek az anyak biztonsagerzetben. Ovoda,iskola,tanarok kepzese,ovonok kepzese,hogy a gyerekugyeletek szepen olvadnak le,hogy alsos tanarneni oktat felsoben igazgatoi jovahagyassal kepzettseg nelkul.hogy ha serult a gyereked,lofaszt nem kapsz apolasra,es kozben a fiszfasz tamogatasok miatt az ingatlanarak raketaken mentek fel. Nagyhirtelen ennyi,a covid kezelest,meg az allando agyhalalt,amiben Orban harcai zajlanak,nem emlitettem,pedig kellett volna.
a 13. havi nem a megélhetésért van, hanem a politikáért. szavazatbiztosítás. arra meg nem drága semmilyen hitel. - amúgy én bevezetném a karácsonyi ünnepváró pénzt meg a szeptemberi fűtésváró pénzt, sőt, a júniusi vakációváró pénzt is. - komolyra fordítva, aki 12 havi nyugdíjából nyomorog, az a 13.-kal is nyomorogni fog. az emberhez méltó megélhetést biztosító nyugdíjat meg még sajnos nem vették bele a kőbevésett alaptörvénybe, pedig már több fontos dolgot is belevettek.
Nemcsak nálunk nem szülnek, hanem általában az EU fejlett részében. Nem tegnap kezdődött. Gyerekkorom óta hallom (régi rendszer), hogy nem fizetik meg az embereket. Igazából ha emelkednek is a fizuk, akkor is elinflálják folyamatosan, tehát ez valójában, csak a hozzáadott értékkel lenne vásárlóerőben növelhető.
Szerintem a nőket állatira nem érdekli, hogy ki a vezető, hiszen az EU-ban sem szülnek. A biológiai okokat meg sem említik a main stream-ben, pedig abban is lehetnek gondok. Nálunk azért lenne jó a 15% mentesség, mert akkor éreznének egy plusz biztonságot anyagilag az életük során. Bármit is állít egy éppen regnáló csapat.
Az oktatás sajnos fordítva korrelál a születésszámmal, ha jól vettem észre. Ők jönnének az EU-ba.
Hat ilyen alapon sok kijelentest lehet tenni. Aki feketen dolgozik,annak egy resze majd geheren fog ugyis. Aki kulfoldre megy,annak nagy resze Orban miatt kinn is marad,es nem az aluliskolazott fideszesek mennek,ez is teny. Nagyon porog a frontra cipeles tematikaja nalatok. Mikor volt ez valos veszely utoljara Nato tagkent? Es valoban ettol fogy a magyar,nem attol,mert a sok elbaszott tamogatas ellenere kurvara senkinek nincs kedve ebbe a lezullesztett orszagba gyereket vallalni,ahol dontesek miatt ket korhaz kozott gyerek hal meg,ahol az oktatas egy kalap zero a nyugatihoz kepest? Erdeklodve varom a valaszod. En ugyanis ezeket a visszajelzeseket kapom,partallastol fuggetlenul.
Az anyák szja mentességét már régen megléptem volna. Aki elmegy annak egy része úgyis visszajön. Mást nem igazán látok, amivel meglehetne állítani a fogyást. Márpedig igazad van, valakinek ki kell termelni a jövő nyugdíjait. Hálistennek nálunk még nem viszik el azt a keveset a frontra, aki megszületik. Ha jól tudom, akkor 2024-ben 77500 gyermek született, de az utóbbi havi adatok ennél szörnyűbbek, 6300-körül vannak.
Én ugyanezt a kérdést tenném fel itthon, ha a középréteg,fiatalság,kkv-k elüldözve lesznek majd, anyák szja mentesek, ki fog itt járulékot,bármit fizetni? Az oké, hogy a fidesz nyugger ezt nem fogja fel,de azért közgazdászok kicsit kongathatnák a harangot. Rossz nyelvek szerint már a 13.havi is hitelből ment..
Nem tudom, mit akartál mondani, talán nem volt igazam ebben a vitában? Ha nem volt, miért nem? Amúgy tényleg unalmas, de az ilyen PLaci félék miatt. Nem lehet vele egy konkrét témát megvitatni, mert mindig leírja ugyanazt az összefüggéstelen, hazugságokkal teli szövegét.
Felhozok egy témát hátha érdekel valakit, mégiscsak egy gazdasági fórum:
A nyugdíjak rendben vannak Ukrajnában vagy egyre inkább hitelből mennek? Márcsak azért kérdezem, mert általában nem az idősek áldozzák az életüket egy háborúban, hanem a nyugdíjtermelők.
MI az elégséges és mi a szükséges feltétele valaminek, azonkívül oda-vissza következik-e, tehát vajon ekvivalenciáról beszélsz-e egyáltalán.
Néha beleolvasgatok abba, amit írtok, mármint a személyeskedésbe, ami nyilván nem érdekel, de a logikát keresem mindenben, amiben egyáltalán lehetséges találni. Egyéni gondolatok érdekesek még a topic témájával kapcsolatban, na az nagyon ritka. :)
Nem tudom, mire hozod fel a kommentemmel kapcsolatban Ukrajnát, nem beszéltem róla, én Magyarországról beszéltem meg rólad, aki elpucolna az országból, minthogy meg akarná védeni. Te feltételezed, hogy én pucolnék el elsőnek, de te ki is jelented, hogy elpucolnál elsőnek, nálad biztosra lehet menni mitörténne. Szerinted a neoliberálisok pucolnak el elsőnek, mert nincs bennük hazaszeretet. Akkor te is az vagy, neoliberális, ugye! Vagy csak egy összevissza hazudozó, halandzsázó oroszbarát troll vagy.
(off: jaj, mielőtt félreérthető lenne, a pontosítás: "... arra az esetre, hogy ha mégis hibáznak vagy a technika rossz, akkor ezt később már ne tudják elkövetni ..." )
(off: Azért itt "válaszolok" [vagy legalábbis itt írok hozzáfűzni valót], mert itt kezdtük ezt a thread-et. Most pl. van ez a "leszakadt" kezek esete. Ugye itt is több ember felelős (sorosan vagy párhuzamosan vagy vegyesen) ezért az éles gránát használatért. Miközben a véleményem szerint éles gránátot még hivatásosaknak sem(!) szabadna használniuk gyakorlatozás közben, hanem csak éles helyzetben. Persze kivéve azt az esetet, amikor már a gyakorlatozásnál is véglegesen kívánjuk szelektálni a kiképzendőket arra az esetre, hogy ha mégis hibáznak, akkor ezt később már ne tudják elkövetni (mint jelen esetben is történt). Ez egy összetett probléma, amit most is elég egyszerűen kezeltek. Mert a technika hibája mellett (aminek ugyanúgy van valószínűsége már előre is feltételezhetően), még lehet valakinek a saját hibájából is végzetes sérülés, illetve szándékos sérülés okozása is lehetséges megfelelő technikai eszköz birtokában [ld. pl. egy repülő, az éppen most 10 éves Germanwings esetnél]). Tehát ezeket valahogyan lehetne már előzetesen másképpen kezelni pszichológiai és valószínűségi esetek algebrai optimalizálásával, amit nem tudom, hogy mennyire végeznek el, de ebben a mostani meg a 10 évvel ezelőtti esetben is láthatóan nem történt ilyesmi, és a balesetekig mintha nem is merült volna fel. [És itt a lőfegyvert megkülönböztetném a gránáttól, mert a hibázás jellege különböző, de mindkettőnél egy létezhető dolog.] Én ezeket (is) tekintem az emberi hülyeségnek, miközben érzem [és tudom], hogy különböző dolgokra koncentráltunk az írásainkban [én a hülyeségre, te a gazemberségre]. Ilyen formán egy kicsit el is beszélünk egymás mellett, de szerintem mindegyikünk érti a másikat. És én még mindig nem a Gauss-on keresztül közelíteném meg a hülyeség jelenlétét a társadalomban. )
Ennek a sok blablának nulla köze van ahhoz, amit kérdeztem. Nyilván arra nem tudtál semmi védhetőt reagálni, akkor írtál valami olyasmi 15 mondatot, amit szoktál.
OROSZ-UKRÁN háború