Nem olvastam el a cikket. Nem érdekel. Mi közünk ehhez? Hátha neki jó így. És hogy jön a választásokhoz? Csak nem arra gondolsz, hogy az ellenzék váratlan jó szereplése miatt járt így?
A Néppártban fel vannak függesztve, a Néppárt vezetésével alakuló európa-parlamenti frakcióban nem. Egyrészt mert az még meg sem alakult, másrészt állítólag a szabályzata nem teszi lehetővé. . Szájer a magyarnemzetben:" "A Népszava másik értesülését – miszerint a pártcsalád novemberben dönt a Fidesz tagságáról – Szájer József szintén cáfolta.
– Nem tudunk pontos időpontot. Akár holnap is megszülethet a döntés.
Annyi bizonyos, hogy az egyeztetések jelenleg is zajlanak, és ezek
függvényében döntünk majd – fogalmazott lapunknak." - tehát csak a novemberi időpontot cáfolja.
Nem vagyok fölkenve arra, hogy megszabjam, lehetnek-e cigányok hitgyülisek. Nem tudom azt sem, hogy most mekkora a cigányok aránya a hitgyüliben. A fidesz-lungodrom-hitgyüli szövetségbe belefér, hogy hitgyülisek legyenek. A hitgyüli megbízhatóan szállítja a szavazatokat a fidesznek. A cigányok is megbízhatóan szállítják. Nem vagyok biztos abban, hogy #567-ben észrevetted-e az iróniát. Az ország elcigányosodását sorskérdésnek és kedvezőtlennek tartom. A mélyszegénység és az iskolázatlanság bővített újratermelése zajlik. Ez az elcigányosodás teljesen független attól, hogy én mit engednék meg vagy mit tartok megengedhetőnek. Nyolcszázezren vannak és harminc évenként megkétszereződik a számuk. Ez 2050-ben 1.6 millió cigányt jelent és 2080-ban 3.2-őt. A Monarchia óta regnált nálunk pár rendszer, némelyik rezsim több nemzedéknyi időt kapott a cigánykérdés megoldására, de egyik sem járt sikerrel. Mission impossible. Megoldhatatlan feladat. A fordítottja látszik megvalósíthatónak. A magyarság integrálódik valahogyan ebbe az elcigányosodó lakosságba. Vagy leopárdbőrszerűen vagy pedig kapunk egy-két enklávét. Esetleg kialakul valami hasonló berendezkedés, mint Izraelben a palesztinokkal. Térjünk rá vissza 2080-ban!
Engem már-már meghat ez a puritán szerénység. Gondolom, azt nem akarták megkockáztatni, hogy a frakció elnöke, alelnöke, titkára, titkárhelyettese, pénztárnoka, tisztaságfelelőse és folyosóügyeletese is az ő soraik közül kerüljön ki - mint itthon. . Tulajdonképpen, azon sem csodálkoznék, ha végül kizárnák magukat, nehogy ők nyerjék a legtöbbet, khhmmm.
Cigányok is lehetnek hitgyülisek? Csak azért kérdezem mert tudom, hogy neked nagyon fontos hogy az ilyesmi lehetséges-e és érdekel hogy részedről történik megengedés vagy ők emelnek korlátot a szabad belépés elé. Nem kötekedni akarok, ez most egyszerűen tényleg érdekel.
szintén népszava: Fideszesek nem szereztek pozíciót az EPP-s frakció elnökségében. Szájer
József szerint nem is akartak. Más narratíva szerint inkább nem
kockáztattak. ... péntek este informális vacsorára ülnek össze a három legnagyobb frakció,
a Néppárt, a szociáldemokraták és a liberálisok képviselői, hogy az
Európai Bizottság leendő elnökéről és a többi uniós csúcsposztról
egyeztessenek. A Néppártot a horvát Andrej Plenkovic és a lett Krisjanis
Karins képviseli, két olyan ország vezetője, amely a Fideszhez képest
töredéknyi képviselőt küldhet az EPP-be. Vagyis Orbán Viktornak nagyon
jó esélyei lettek volna a delegáció tagjává válni - ha nem lenne
felfüggesztve a Fidesz.
A hitgyüli a magyar kereszténydemokrácia fontos építőköve. Az atv többet tett a kereszténydemokráciáért mint a kdnp. Az atv mellett kellett ehhez az Orbán-rezsim is. "A Hit Gyülekezete egy magyarországi alapítású és központú keresztény felekezet, a pünkösdi-karizmatikus mozgalom egyik jelentős képviselője. Az 1979-ben kis imacsoportból indult gyülekezet dinamikusan növekvő felekezetté vált, ma már az országhatárokon túl is vannak közösségei. A 2001. évi népszámlálás alapján[1] a tizenkettedik legnagyobb volt a hazai felekezetek közül. 2011-re az 5., 2018-ra a 4. legtöbb követővel rendelkező egyházzá vált Magyarországon." https://hu.wikipedia.org/wiki/Hit_Gy%C3%BClekezete A gyülekezet nagy hangsúlyt helyez a médiában való megjelenésre. Fontosabb orgánumai: Hit rádió – A Hit Gyülekezete online rádiója, a nap 24 órájában sugároz. Magyarország leghallgatottabb online egyházi rádiója Hetek – a gyülekezet közéleti hetilapja Új Exodus – a gyülekezet teológiai folyóirata ATV – a gyülekezethez közeli cégek többségi tulajdonában lévő televíziós csatorna Vidám Vasárnap – a gyülekezet élőben közvetített vasárnapi istentisztelete az ATV-n
Egy kis kitekintés a romániai ep választás magyar vonatkozásaira. https://arakovacs.wixsite.com/jegyzet/single-post/2019/06/04/Az-RMDSZ-haldoklasa?fbclid=IwAR2vmRG2-ytADmgXXl0XnYIwGTezUg10hEIHJjDAIa-2UqNPvIFs7k0jGvE "Az
európai parlamenti választásokat követően iszonyatos politikai botrány
bontakozott ki Romániában. Nem a nagy román pártok viselt dolgai állnak
jelenleg a viták kereszttüzében, hanem a Romániai Magyar Demokrata
Szövetség (RMDSZ) és a kormányzó szociáldemokraták közös üzelmei. Ez
utóbbiak, vagyis a Román Szociáldemokrata Párt (PSD) immáron bizonyított módon
voksokat szerzett a magyar szervezetnek, hogy az egyáltalán bejusson a
parlamentbe. Első ránézésre számos tanulsága van az esetnek."
Megszületett a végeredmény - nagy meglepetések az EP-választáson