Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TozsdeMagus ma, 07:46
Előzmény: #1467  raus
Mit akar Trump végig vinni?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 22:46
Előzmény: #1467  raus
Szia! Sztem Magnézium pajti lesz az ..mert én még a csártját se láttam.... :D  (de lehet akkor már ránézek...) :)
Én ilyen tök unalmas gigászokban nézelődök PG, Microsoft Novo Nike Mrk Netflix TMUS SAP
Az FF ben nagyon toljátok a TLRY-t ott lesz az,  Magnézium lesz a Te embered! ;) :) 
guantanamo
guantanamo hétfő, 22:01
Ubernek szerintem meg iden 100 fole kene mennie. Legyen igazam, mert vettem.
buythedip hétfő, 21:55
Előzmény: #1465  guantanamo
Az Elliott csak egy elmélet a sokból és egy technikai elemzési módszer.
Historikusan meg kell nézni, melyik charton mi működik. Nem minden mozog Elliott-hullámokban.
raus hétfő, 21:33
Előzmény: #1422  Zoltanovitsch
Szia, lehet nem jól rémlik veled v magneziummal beszéltük a TLRY t
Most mondta kinti haver hogy sokan 2-3k ea várjak ha trump végig viszi amit suttog a nád 
De ő örülne egy 100 dodonak is e karácsonyig  
Csaba75 hétfő, 20:36
Előzmény: #1464  einstein
Köszi ,bárcsak pènteken csináltam volna de az még azt hittem technikai csak a visszateszt ès hír nem volt
guantanamo
guantanamo hétfő, 20:05
Előzmény: #1464  einstein
Ta szerint kene meg minimum 1 alj neki, de ha nem jon, akkor szerintem ki lehet ****ni az eddigi barmilyen elliott tudast a mai tozsden.
einstein hétfő, 19:54
Előzmény: #1463  Csaba75
ORACLE markáns fordulatot produkál ma eddig. Naposon jó alaposan túl volt adva, karakán mód fordult, ha kitart a héten a jövő héten jöhet a hetes RSI long jel, az pedig a történelmi példákat tekintve elindíthat egy valóban komoly fel kört. Érdekes, mert a szektortársak SAP, MICROSOFT megelégedtek 2% körüli emelkedéssel. Remélem az ORACLE a hírnök :) és indulunk utána/vele. Ma nagyon kellemes a cég elemzői megítélése, jött egy felminősítés egy komment, hogy az eddigi esés túlzó volt, és egy cloud üzletág gyorsuló növekedését látni vélő jóslat. Szóval valóban jól döntöttél, gratulálok!!!! Hozzon vissza az ADOBE kalandból amennyit tud!
Csaba75 hétfő, 19:17
Előzmény: #1455  einstein
Ma kidobtam 35 db legrosszabb árú adobe, oracleba rotálva a meglèvők mellè eddig jónak tünik. Márciusi jelwntésig azerintem mindkettőt húzni fogják
Átlagáram így 299 -re csökkent adobe
einstein hétfő, 17:05
Előzmény: #1461  einstein
le se merem írni :) de azért megteszem, azokkal a modellekkel amikkel mi számolunk ennek a konzervatív árfolyama 30-35 usd a közepe 45körül a hype pedig 50plusszos
....csak hát amig nincs ott annyit ér a modell mint egy tányér szamóca :)
einstein hétfő, 16:59
Előzmény: #1459  Robotka
:) azért annyira nem rossz a helyzet a funda fényében, idő kell, hogy feldolgozzák a fordulat tényét. Én hiszem, hogy ez innen idén még minimum dupláz, de inkább több lesz
todi hétfő, 16:16
Előzmény: #1450  Csaba75
Adobe TA-t október 15-én tettem fel neked ide a fórumba:
https://invst.ly/1crw6v
Ez még mindig aktuális.
Korrekció lehetséges vége (kizárólag TA és nem funda!):
255$
205$
Nagyon durva esetben a csatorna alja (ezt nem hiszem).
Robotka hétfő, 15:39
Előzmény: #1456  einstein
én becsuktam a szemem, vettem rá még, mindjárt beállítok egy 25-ös eladást, és törlöm a watchlistől..
Robotka hétfő, 15:38
Előzmény: #1385  zsoltee77
szokásos AI hype mellett van egy stabil bevétele Microsoftos megrendelésekből, így inkább kevésbé rizikósnak érzem mint sok társát, meg ha lesz valami újság az NVDA kapcsolatban akkor az nagyon megránthatja (mint bármit amivel az nvidia kapcsolatba kerül). sajnos nem vettem, vártam a 70-t, azóta 90+
buythedip hétfő, 15:36
MSFT flat, kicsit zöld
ORCL zöld (van)
ADBE flat, kapaszkodik
SAP zöld, de enyhén
ASAN crash, legrosszabb (van)
DUOL piros, de nem vesztette el a korábbi aljat
PYPL flat (van)
einstein hétfő, 15:14
Előzmény: #1453  Galoca
most van a video konferencia, hátha beletesznek egy kisebb pozitív töltetet, ami visszabillenti, Pagayánál minden lehet, bár ekkora minusz ritkán tűnik el nyomtalanul az egyik napról a másikra, de ha eltűnik az fordulós jel :) 
...meglátjuk zárásra, de én nem vagyok most túl optimista
einstein hétfő, 15:10
Előzmény: #1454  Csaba75
az átlag ár nem is rossz, szerintem azt hamar eléri, HA végre fordul a szentiment, sőt év közepe-vége felé véleményem szerint komoly profitot is realizálhatsz. Én a 360dollár környékét simán belelátom.
Csaba75 hétfő, 14:39
Előzmény: #1451  einstein
Hát kènyszer hígítas miatt 180 db van így 313 dollár az áttlag, úghogy nekem kemèny
Galoca hétfő, 14:35
Előzmény: #1452  einstein

Nekem kissé kavargott a fejem miközben nézegettem, de én sem látom mi okozza ezt a 20%-os esést ?!
(jó lenne tudni ki milyen problémát lát benne, hogy így esik)
einstein hétfő, 13:52
megjött Pagaya q4- csak a szokásos, kiemelkedő eredmények, 80%ban pozitív meglepetés, javult a kockázatos kihelyezések aránya, javuló partner kapcsolatok, a kihelyezett hitelek volumene szintén nőtt
pre-ban -18% 
bámulatos a piac
einstein hétfő, 13:32
Előzmény: #1450  Csaba75
Az ADOBE-ról már sokszor agyaltunk, magam is érdekelt vagyok benne, már a 2dik vételem is minuszos.
Én a magam részéről nem élem meg ennyire rombolónak, talán a pozíció méret miatt. A számlámon lévö 12 részvényből és ETF-ből 1 egységet képvisel, annyira nem rombol, hogy pszihésen terheljen. TA alapon nem nagyon lehet mit mondani , ami pozitív lenne, olyan végeláthatatlan esésben van. Talán ami kapaszkodó a havi 200as mozgó, az mindig bivalyerős támasz szokott lenni, de az is vagy -12%ra van lejjebb. A szoftver szektor, most nem a kifejezetten keresett iparágak közé tartozik, minden ami programozással picit is foglalkozik szét van csapva az AI miatt. Itt masszívan BEAR trend van, és a fordulóra utaló jeleket, én még kisebb timeframe-ben se látom. Vagy egy nagy kanócos leszúrás és viszarántás hetesen 233-ról, majd a köv héten egy teli zöld gyertya, vagy most induló héten egy az ezelőtti hetet felülíró nagy zöld tesű gyetya, bárminak örülne egy TA elemző, de ezeknek most egyenlőre nyoma sincs. A fundamenta az más téma, nálam a cég még mindig egy pénzgyár, csak kérdéses,hogy mikor billenik úgy a szentiment, hogy ismét megtalálják a klasszikus értékeket. Mert TA ide vagy oda, ha a szentiment és a megítélés változik csak akkor fordulunk. Hogy meddig esik? Sajna sejtelmem sincs, amíg a piac meg nem találja az egyensúlyi állapotot. Azonban sokat segítene ha a CEO tököt növesztene és elkezdene szóban "interveniálni" a saját értékek képviseletében. Amíg a piac nem látja az új célt, addig ez marad. Szerintem már a vége felé lehetünk, de hogy ez hol lesz? Gőzöm sincs. 
Remélem se Neked se másnak nem okozott akkor a törést, hogy ne tudja kezelni.
....sajnos egyenlőre okosabbat mondani nem tudok
Csaba75 hétfő, 10:53
Előzmény: #1449  einstein
Sajnos nem vagyok nagyon hozzáèrtő de ki tudsz einstein barmit is olvasni adobe  technikai kèpèből hogy barmi remènyt adjon  közeljövöben mert egyenlőre nem látom a kiutat.
Ennyi napok hetek után ez a további esès már már remènytelen.
einstein vasárnap, 12:44
Előzmény: #1447  Bob
én 11ért azért nem vettem, mert a pénzt amit múltkor hozott szétkentem az egyéb "rizikós" cégek között, és mivel minden potyogott mint a rohadt szilva, nem maradt fizikai cash vásárlásra :) 
és most a rázós papírok egységesen indultak el, nem tettem vissza RCat-be. 
Amúgy ha igen-igen szigorúak vagyunk ( és megnézzük az ilyen papírok árazásához használt modellek kalkulált értékeit ), ezt igazán frankón 1beszállóként 9körül 2dik beszállóként 6körül kéne venni :) 
szerintem, lesz lehetőség még, abban a pillanatban, mikor kihirdetik, hogy a rendelések és szerződések teljesítéséhez új, friss tőkét kell bevonni és evvel részvényt higítani, akkor a piac általában pánikeladásba kezd, és tolja le az árat a kibocsájtási ár felé, na ott szeretnék én visszaszállni ( már ha lesz ilyen ), ha már itt nem tudtam :) 
Bob szombat, 11:34
Filóztam, hogy SMCI vagy Autozone. 
Vettem Autozone-t és az SMCI ment 15%-ot a héten. 😩😩😩
Bob szombat, 11:31
RedCat: a héten zuhant, majd pénteken pattant. Pedig már azon filóztam mennyivel dodoval kezdjek el venni 10 környékén.
Szerintetek hol érdemes beszállni?
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 16:14
Előzmény: #1445  ronaldinyo
hétfő upp?
ronaldinyo
ronaldinyo péntek, 16:13
Nagy esés után kisebb fordulat a tőzsdéken
buythedip péntek, 16:01
Jelentés = esés
tartalomtól függetlenül
buythedip péntek, 15:32
Előzmény: #1442  severian
Hát, gondolom a mániában beszélt róla mindenki, esésben meg senki.
Jó ötlet olyankor venni, amikor senki sem beszél róla!
Én tegnap hozzáadtam még egy MSTR call opciót.
severian péntek, 14:44

Köszi mindenkinek.
Ez teljesen meglepő, mennyire érdektelenség övezi a BTC-t. Hozzáteszem, 8 éve kereskedem, de bennem is most fordult meg először, hogy veszek. Legfeljebb 5%-ig.
Nyithatnék is, de ha a linkelt 2 topikban van összesen 200 hsz, semmi értelme, nincs közönsége, főleg nem megbízható, tapasztalt.
einstein péntek, 14:13
Előzmény: #1427  severian
Erstén vehető BlacRock egyik ethereumot követő instrumentuma: 
21Shares Ethereum ETP árfolyam (ETHA) – Erste Market
vagy a Bitcoinos párja:
21Shares Bitcoin Core ETP árfolyam (21BC) – Erste Market
a választott coin az alaptermék és egy az egyben leköveti az árfolyam mozgást

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek