Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch ma, 19:32
NETFLIX
Ma hatalmas dead cat bounce. Most - 3,42 %  -99,66 USD épp 
Piotroski 9!!!
Szerintem támasza 82 környékén lehet (már az én szememnek) :D -régi aljak.
Storit hétvégén olvasok. 
buythedip ma, 17:53
LULU - csütörtökön jelent, ez is gyanúsan megy felfelé.
buythedip ma, 17:34
Előzmény: #932  raus
CAPR +10% ma
Nem számolom össze, mennyi pénzt vesztettem eddig biotech cégeken.
Legutolsó vételem SRPT, majd ha az visszatér arra a szintre, ahol vettem, akkor fogok biotechezni :)
buythedip ma, 17:11
Előzmény: #888  Bob
ADBE +6%, szerdán jelent
raus ma, 15:32
Előzmény: #928  buythedip
Tartom őket 
CAPR és TNXP 
buythedip ma, 15:27
KDP - Bill Nygren, Oakmark Funds vett belőle
MOH - ebből is vett, és ebből Michael Burry is vett
WEN - JP Morgan leminősítette semlegesre
WHR - David Tepper vett belőle
FISV - Rosman Adam L bennfentes eladott belőle $160nál májusban, most leesett 59.56-ig, és visszavette. Vagyis eladott 2500db-ot és most 7900-at vett vissza ugyanannyiért
qw12qw csütörtök, 20:22
Ma eladtam a C papírjaim, DOW-t bővítettem belőle
Bob csütörtök, 19:37
RedCat: végre egy jó nap 😀
buythedip csütörtök, 17:11
Előzmény: #926  raus
Rigetti jó ötlet.
LITM inverz fej-váll? Egy jobb vállra még várni kell.
raus csütörtök, 16:04
Előzmény: #923  buythedip
Ahh nem kell 
Az full speka 
raus csütörtök, 16:04
Előzmény: #925  buythedip
Rigetti most 
Többi nem jelenleg 
LITM az mikor indul?
buythedip csütörtök, 15:54
Előzmény: #920  raus
BYND ma zöld, de nem eléggé
Tilrayt az intézményi befektetők számára akarják vonzóvá tenni és költségeket akarnak csökkenteni egy StockStory cikk szerint, de szerintem AI generált a cikk.
LAZR +25%, ez nekem +4$, mert $22-t ér a pozícióm :)
buythedip csütörtök, 15:47
Előzmény: #909  einstein
Jól néz ki a chart és a share count csökken, saját részvényeket vásárolnak?
buythedip csütörtök, 15:44
Előzmény: #908  raus
FLYE +11%
buythedip csütörtök, 15:39
Előzmény: #896  MrSomm
A vétel nem annyira módszeres, mint amennyire lennie kellene.
Nem nagyok a pozíciók, sok kicsi van, talán ezen változtatnom kellene.
KHC-t vettem csak több részletben. Pozícióméretezés is káoszos kicsit, nagyobb pozíciókat erősebben figyelem, de stoploss nincs, mert levadásszák.
4IG-n volt utoljára stoploss, egy nappal a mélypont előtt vettem, talán 2020-ban? Másnap kivágtak belőle fájdalmas veszteséggel, ezek 300Ft alatti szintek, most meg 4500Ft. Azóta nincs stoploss. :)
PSEC a legutolsó vételem, amin elvágtam a veszteséget, aztán azóta se ment lejjebb, de pluszos már lett volna.
bandimester69 csütörtök, 14:25
Előzmény: #918  buythedip
köszönöm. Ebben az évben olyan részvények között kapisgálok, amelynek nem lesz jelentése(igy nem várható turbulencia),szerintem lassú emelkedő pályán van,jók az indikátorok és 4-6-8% ot lehet nagy valószinőséggel fogni. Ilyen volt Pepsi, Delta Airlines,American (2 szer),Ely Lilly,Boeing). Új ilyen részvényt keresek. Sajnos a dollárgyengűlés sokat elvitt, de szerintem ez nem fog sokáig tartani,illetve az alapkamat is csökkeni fog Mo..on. 
raus csütörtök, 12:24
Előzmény: #916  buythedip
Én úgy tudom ilyen nincs csak 3 hó keresztül nem lehet folyamat 1 dodo alatt mert akkor reverse splittelni kell 
De hal ég Mini bukoval visszaléptem rigetti be és már dolgozza le 
BYND felejtős 
buythedip szerda, 18:30
Előzmény: #891  Zoltanovitsch
Merck-et eladhatod 113-nál, de ne shortold meg.Mondelez tetszik, de minden elég hasonlóan mozog, KHC-szerűen.
buythedip szerda, 11:04
Előzmény: #913  bandimester69
Jó helyen kapirgáltál, gratulálok.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 21:44
Előzmény: #912  buythedip
Boeing
Már 10 % körül! :)
Airbus helycsere az utolsó 2 napban. (Airbus gondok szoftvercsere) 
buythedip kedd, 21:30
Előzmény: #906  raus
Nem a $4 árat kell tartani SEC előírásként?
Törölt felhasználó kedd, 21:12
Törölt hozzászólás
buythedip kedd, 21:12
ASAN - zárás után jelent, ma meg +6%, pedig sose volt képes felmenni mostanában.
Valaki már tudja?
bandimester69 kedd, 19:56
Előzmény: #912  buythedip
Bizony,nem volt rossz ez a pár nap. Nem kockáztattam,202,5 nél kiszálltam,bár lehet van még benne erő.
buythedip kedd, 18:57
Előzmény: #876  bandimester69
Boeing ma +8.76%
raus kedd, 16:15
Előzmény: #910  Scubi
Terv szép
De eddig nem az bár forgalom nem rossz 
Scubi kedd, 15:14
Előzmény: #908  raus
1.5 vigye át ma, azt majd holnap adjuk 6 nál. Szép terv????
einstein kedd, 15:03
plusz adalék IRIDIUM COMMUNICATIONS részvényesenek, már ha van valaki rajtam kívül is :)
AI fordítással:
Pénzügyi állapotelemzés Az Iridium Communications erőteljes pénzügyi teljesítményt mutatott fel, amelyet bevételnövekedési és jövedelmezőségi mutatói is kiemelnek: Az azt követő tizenkét hónap bevétele 871,71 millió dollár, hároméves növekedési rátával 14,6%. A társaság működési fedezete 26,71%, ami hatékony költséggazdálkodást és jövedelmezőséget jelez. A nettó árrés 14,44%, ami erős alsó sorban teljesített. A bruttó árrés 71,3%, ami azt mutatja, hogy a vállalat képes magas jövedelmezőséget fenntartani értékesítései során. Vannak azonban pénzügyi aggályok: A 0,97-es Altman Z-pontszám az Iridiumot a vészzónába helyezi, ami a következő két éven belüli csőd kockázatát jelzi. Az Iridium új adósságot bocsátott ki, az elmúlt három évben 210,065 millió dollárt bocsátott ki, ami 4,02-es adósság/részvény arányt tett ki. Értékelés és piaci hangulat Az Iridium értékelési mutatói potenciális értéklehetőségekre utalnak: A P/E ráta 14,42, közel ötéves mélypontjához, ami potenciálisan alulértékelt részvényre utal. A 2,05-ös P/S mutató tízéves mélypontja közelében van, ami vonzó értékelésre utal az eladásokhoz képest. A 3,82-es P/B mutató is közel áll hároméves mélypontjához. Az elemzői hangulat továbbra is óvatosan optimista, a 28,78 dolláros célár és a 2,1-es ajánlási pontszám mérsékelt vételt jelez. Az olyan technikai mutatók, mint a 41,93-as RSI, azt sugallják, hogy a részvény a túladott terület felé közeledik, ami potenciálisan vásárlási lehetőséget jelez. Kockázatértékelés Míg az Iridium erős jövedelmezőséget és növekedést mutat, a befektetőknek tisztában kell lenniük a következő kockázatokkal: A társaság volatilitása magas, 48,54, ami jelentős áringadozásra utal. A 0,44-es bétával az Iridium részvényei kevésbé volatilisak, mint a piac, de a telekommunikáció ágazatspecifikus kockázatai továbbra is fennállnak. Az intézményi tulajdoni hányad magas, 97,58%-os, ami az intézményi kereskedési tevékenység alapján jelentős ármozgásokhoz vezethet. Összességében, míg az Iridium Communications Inc. lenyűgöző növekedési történetet mutat be a közelmúltban elért szerződéseinek megnyerésével és erős pénzügyi mutatóival, a potenciális befektetőknek alaposan mérlegelniük kell a pénzügyi kockázatokat és a piaci feltételeket, mielőtt befektetési döntéseket hoznának.
raus kedd, 12:15
Előzmény: #907  Scubi
Most +12
FLYEvajon megy e tovább?
DVLT vétel ha lenne 1,5-1,4 újra?
Scubi kedd, 11:58
Előzmény: #906  raus
20 % plusz az most
raus kedd, 10:30
Enyhe plusz a BYND , népi megfigyelés, ha nyitás előtt giga plusz akkor az open market nem lesz zöld.
TLRY splittelik senki nem érti miért?
raus hétfő, 22:03
Előzmény: #904  Scubi
Eddig nem lett meg 
Alszunk rá egyet 
Scubi hétfő, 21:47
Előzmény: #903  raus
1,45, -1,55 ezt kell átvinnie. 
raus hétfő, 21:36
Előzmény: #900  Scubi
Most mondja 1,52 ami necces de jelenleg esik 
Szerinte 6-7 szuper lenne 
Scubi hétfő, 20:50
Előzmény: #901  buythedip
Legyen úgy.
buythedip hétfő, 20:47
Előzmény: #899  Scubi
Legutóbbi rali 14x-eződést hozott a mélypontról, és most 11.64 lenne.

Topik gazda

aktív fórumozók