Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 12:52
Előzmény: #53  buythedip
Lulu: Azt hiszem értem! (Én egy vízszintest húztam azért gondolkodtam másképp) Köszönöm! Tényleg egy emelkedő 100 havi val van dolgunk. Most nem úgy néz ki mint ami 6 nap múlva 245 akarna lenni! :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch szombat, 12:43
NIKE:  
Szerintem nincs teljesen beárazva ez...így Nike ban saccolok a jövő heti jelentés után 50 es sávhoz erős közelítést. Technikailag a trumpi alj al képezhet tán egy dupla aljat. Ezt viszont lehet megveszik és patt. 
Tervem: 53 tól figyelek tán veszek kicsit ha itt patt akkor békén hagyom (függetlenül h vettem -e) s ha bukja a dupla aljat lentebb (A jó ég tudja hol.de 50 alatt minimum :D )nagyobb pakkal ráveszek. :) 
buythedip péntek, 21:25
Előzmény: #52  Zoltanovitsch
226-os szintet fel lehet fogni 100 havi mozgóátlagként, ez esetben hó végéig, ami 6 kereskedési nap, vissza kellene mennie 266 fölé, mert most ott van a 100 havi.
Fel lehet fogni egy trendvonalként is, a 2017 nyári mélypontól indul, a covid mélypontot összekötve a tavaly nyári 226-tal.
Ez áprilisban a liberation day-nél megtartotta, de most elveszett, ha nem zár 245 fölött hó végéig.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch péntek, 20:40
Előzmény: #50  buythedip
Ha a tav nyári 226 ra teszem a szintet akkor (alap h nem vagyok jó TA-s) nálam még nem bukott meg a dupla alj! :) (Tegnap be is álltam kis pakkal próbaképp 226 ra -nem teljesült) Ha 200 alá megy és még nem vagyok benn lehet megindul a nyálelválasztásom.... :D  (Kb mint Nike- nál 50 alatt bárhol ;) 
buythedip péntek, 19:25
Előzmény: #50  buythedip
Elvesztette, 217et figyelem.
buythedip szerda, 07:41
Előzmény: #49  Zoltanovitsch
LULU dupla alj?
Vagy elveszti és 200 alá megy?
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 23:54
Előzmény: #45  buythedip
Ú Poziban vagy Dip Kolléga??! Ejj akkor nem "szurkolok " h ezek essenek! :) 
Lesz még esemény és kevés pénzem szóval mást várok így! :))) 
70 nál v az alatt ráveszek pl a Merck-emre, 20 alatt Pumára. 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 23:45
Előzmény: #46  Bob
Igen a Nike ban egyezünk! :)  Nagyon komoly szerepet szánok a Nike -nak a porfóliómban!  (Már ha sikerül robbantani a magyar pakkom időben ÉS elcsípni jó áron a Nike ot  DE simán lehet h elbénázom! #D)
Csak gyors rápillantással (Mert a Marketszkríneren napi időlimit van XD) a marginok csökkennek évről évre... vagy lehet DCF -ezték s az nem mutat jól illetve,  a Kínai piac és vám para. Én Ha nem jön le 53 -50 es szintre jelentés előtt szinte bizti h jelentésig kívülről figyelem az eseményeket. Ha felette marad és jó jelentésre pattan akkor lehet kihagyom :) HA! Xar jelentésre beverik 50 alá, pláne jóval akkor valahol megpróbálok beszállni:
Szintek: 50 - 47 - 42,5- 38-31
Valóban nagyon ijesztő ez a lefelé trend 170 ről!!! 
Bob kedd, 21:11
Nike-ban hiszek én is.  A számok alapján nem értem miért esett ekkorát 170től 60ig. 
Értem, hogy vámháború de a számok. 
Net income:
  • 2024: $51.362 billion 
  • 2023: $51.217 billion 
  • 2022: $46.71 billion 
  • 2021: $44.538 billion 
  • 2020: $37.403 billion

2025-ben ez csökken 47.000 billion várható. 
ESP tekintetében folyamatosan cél felett, utolsó két negyedévben ráadásul jelentősen.
Szóval venni kéne, de mit adjak el? Mindenhol azt írják hogy a dolláros portfoliót csökkenteni kell. 
Szerintem ezzel még kivárok 1-2 hónapot.
buythedip kedd, 16:55
Előzmény: #43  Zoltanovitsch
Hát ha a 24.5 elveszik, akkor igen.
Szerintem nem veszti el.
Igaz, elfogult vagyok, mert nekem van, mint ahogy Diageo is.
Arra is minden héten azt hiszem, hogy megfordul.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 22:52
Előzmény: #40  Bob
ÚÚ Ettől szép a tőzsde! Teljesen mást írtam a KHC-ról :D (Vállalom h én vagyok a ..hmm... kevésbé tapasztalt hisz aki első nem magyar részvénnyel februárban 88,1 nél belenyúl a Merck-be... #D )  
KHC: Teljesen jogos szemszögek! Azok a bizonyos időtávok!  Igen én is örömmel lennék USA állampolgár h a 6-7% os osztalékot én is fullba kapjam mint Buffet Bácsi! :))) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 22:45
Előzmény: #38  buythedip
A "laikusok teljes tudásával" és a tévedés jogával én 60% ra saccolom h elesik a 24,5 is  (40 % h fordul ott v felette) :)  (Nézegettem a gyertyákat forgalommal de én nem olvasom olyan jól, de irtó csúnya az enyhén erősödő forgalom mellett a gyorsuló esés) "16 elemző csökkenő bevételeket vár" továbbra is (Juli 30 án jelent) 4 sell ajánlás, 3 buy, többi 16: Hozzánenyúlj! Nem sok kraftot látok most a Heinz-ben! #D 
Kovidos leszúrás: 19,99. Tehát az nálam 20!! Megnézzük ezt vajon??? 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 22:36
Múlt pénteki cipő ruci szektorban tett vérengzés ma korrekcióba fulladt: Deckers Nike Lulu (enyhe ez utóbbi,  ennek korrekciója nekem nem meggyőző: Lulu-t még lefelé "várom" csak úgy a chartra ránézve.) 
Nike jöv héten jelent! Elemzők kifejtették: NEM a cég negyedéves számait várják főként (Pénzügyi évet is zár a Nike úgy tudom) hanem a vezetés jövőképét -(speech) HA csalódás lesz és beöntik (52,28 -korábbi Trump alj alá v oda) akkor vételen gondolkozom... :) 
Ma viszont ismét Pia kaja öntés volt! :D  (Sacc -2 % körül -átlagolva)
McDonalds 
Diageo
Brown Forman
Constellation Brands 
Kraft Heinz
Erre iszunk! #D 
Bob hétfő, 19:54
AMD: pont egy hónapja dobtam be az AMD-t. 
Ment is 10%-ot. Bízom benne a köv hónap is hasonló lesz, meg van hely hova menni 150ig nem lesz komolyabb ellenállás.
Bob hétfő, 19:47
Előzmény: #39  buythedip
KHC:
Valóban látható egy ciklikusság, de egyre kisebb a kilengés. Az utolsó 3 évben már a min max között 10% volt csak. Ha nem találod el az alját és a tetejét akkor nem lesz belőle nagy haszon. Arra pedig kicsi az esély. Nagyobb kilengés szerintem most sem lesz mert a KHC esetében 2017 óta stagnál a bevétel növekedés. De van 6-7% oszti ami dolláros részvénynél magas. 
buythedip hétfő, 19:24
Előzmény: #25  Zoltanovitsch
KHC-nek 24.5-nél megáll az esése?
buythedip hétfő, 19:24
Előzmény: #25  Zoltanovitsch
KHC-nek 24.5-nél megáll az esése?
Atafan 2025. 06. 10. 07:34
PLUG talán elindul
buythedip 2025. 06. 06. 10:18
Előzmény: #35  Zoltanovitsch
Van tripla alj, meg kitöltetlen rés 110-nél.
Nekem ez nem automatikus long, hacsak nem a 290-es rés kitöltésére tradelsz.
Valószínűleg ez utóbbit kitölti, de ott eladnám.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 06. 06. 09:59
Előzmény: #34  buythedip
Ba..tényleg Premarket épp: -21.44%  Akkor ez egy tegnap esti piaczárás után jelentés lesz... vélelmezem! (Este tudok ránézni) A gondom az h 250 körül van 2 nagy alj azokat kéne "megnézni" gondolom tripla aljjal pattanásra spekázva... Longra ? Ott akkor a recesszió lesz a fő gondolat... :)    
buythedip 2025. 06. 06. 08:30
Előzmény: #29  Zoltanovitsch
Most meg LULU buli van.
Az amerikai fogyasztó erős, csak nincs pénze. :)
Jön a recesszió második félévben, ezt mondta Musk tegnap és egyetértek vele.
buythedip 2025. 06. 04. 11:02
Előzmény: #18  MrSomm
220 köré várom az UNH-t, persze tévedhetek.
Nem értékeltség alapon, hanem rossz hírek, politika és pánik alapján.
buythedip 2025. 06. 04. 11:00
Előzmény: #15  banderasz77
Azt hiszem a Merck nem ADR , hanem két külön cég.
buythedip 2025. 06. 04. 10:58
Előzmény: #11  Bob
Sok rést hagyott lent a gyors emelkedéskor, de ez nem jelenti azt, hogy visszamegy oda.
Belevenni már késő szerintem, de lehet még 155. Utána újra eshet szerintem, akár le a résekig vagy lejjebb.
buythedip 2025. 06. 04. 10:56
Előzmény: #9  banderasz77
Jókor tetted fel a kérdést, azóta se volt lejjebb a Merck.
Hamarosan osztalék, meg kell nézni, hogy viselkedik ott.
69 alá nem várom.Az egész healthcare szektor agyon van verve Kennedy miatt, lehet hogy többéves mélyponton vagyunk, és fordul. De lehet hogy januárban fordul csak, vagy lehet valami usa kormányzati válság, akkor szerintem minden megindul felfelé.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 22. 23:21
Deckers Outdoor ban holnap buli lesz!!! After Hours105.30-20.79(-16.49%)17:20:52
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 22. 00:50
Előzmény: #27  Zoltanovitsch
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 22. 00:50
Sok tipp ebben! Nézzétek! 2-t kiemelek amit én is követek- várok-várakozok!!! ;) 
Egyik mókus Nike-ot teljesen eladta- de vételi opciókkal van (Bill Ackman ) A fordulatot én is várom Nike -ban (Nyár vége ősz felé jelezték egy cikkben (Saját management ha jól emlékszem)) 
Estee Laudert egy másik mókus vette! De az elemzői konszenzus lefelé várja a bevételeket (Úgy hogy a cég már most is mínuszos EPS -net profit)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 22. 00:14
Előzmény: #23  Bob
Unitedhealth Group (UNH) 
Igen ezt is lesem Itt még nem vagyok képben ..nem tudom értékelni a hírt v igaz e végül v mi is van, Az nagyon vonzó számomra h a cég giga.. úgy tudom piacvezető. A kirobban ügy súlyát nem tudom... nagyon vették rögtön bennfentesek is... ma tán a korrekció korrekciója zajlott (After hoursban most -3,39% -ot látok épp) szal lefelé várható holnap még ha ez kitart (bár itt nekem sok dolog nagyon új pl ez a kereskedés utáni dolog).P/E alapon vonzó. Nincs még saját vételi árszintem.. hol kéne.. bevallom itt most tanácstalan vagyok. Ez nagyon nem OTP! #D    -300 alatt hosszúra nem lehet tán rossz HA ez az ügy ennyi volt! :) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 05. 22. 00:02
Előzmény: #21  buythedip
Kraft Heinz. 
Na a mai egy nagy forgalmú vörös gyertya volt! Úgy látom a kovidos alj 20 nál volt. De ahogy sok részvénynél is, itt is csak "pillanatnyi" leszúrás volt. Többi gyertyatest 25 köré mutat a kovidos időkből igen. Még mélyebb beleolvasás nélkül ezeket látom: "16 analysts have revised their earnings downwards for the upcoming period" 3 buy 4 sell, 16 hold. + 18% upside. Nekem ez még a "Hmmmm.... nemtom várok még mi lesz" kategória a tévedés és kimaradás minden jogával mondom... DE! Hónapok óta rajta van a listámon..és igen! Bence Balázs is említette hónapok óta Buffet Bácsi tart KHC-t. Szal rajta a szemem. A mai után pláne! :)
Bob 2025. 05. 21. 21:29
2025-04-24 - A BlackRock, Inc. benyújtotta a SCHEDULE 13G/A nyomtatványt az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC), amelyben bejelentette, hogy 69 611 521 darab The Kraft Heinz Company (US:KHC) részvény tulajdonjogát teszi ki. Ez a vállalat 5,8 százalékos tulajdonrészét jelenti. A korábbi, 2024. január 26-i bejelentésében a BlackRock, Inc. 90 645 567 részvénnyel rendelkező részvényt jelentett, ami 23,20 százalékos csökkenést jelez.
Bob 2025. 05. 21. 21:21
UNH: Addig nézegettem, hogy csak belevettem.
Bob 2025. 05. 21. 21:20
KHC: az osztalék nem kimagasló és 4 éve folyamatos bukóba van. Ami érdekes hogy minden évben van egy 10-15%-os felpattanás július október környékén. Érdekes észrevétel. Figyelni fogom, de július előtt biztosan nem játszom meg és kivárok egy emelkedő trendet. 
buythedip 2025. 05. 21. 18:58
KHC - Kraft Heinz
Warren Buffet a legfrisebb 13F jelentés szerint is tartja a portfólióban.
Mi vehetünk olcsóbban, mert 5 éves mélyponton van.
Osztalékfizető. Nekem már van, de 25 körül ránézhettek Ti is.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek