2016. július 05. | 14:18
#1

Ez is Magyarország...  

A lónak a bizonyos alkatrészét a fidesz szájába (már ha ez nem volna képzavar) !
Rendezés
Hozzászólások oldalanként
hétfő, 15:13
#1981
István mozdonyvezető lett Ausztriában, néha szégyelli, mennyit keres
Levél otthonra rovatunkban most egy mozdonyvezető írását olvashatják. István itthon se keresett rosszul, de tovább akart lépni. Először is elkezdett németül tanulni, majd 2013-ban elment egy ausztriai átképzésre. Felvették. Családja 2015-ben követte, gyerekei már ott járnak iskolába. Semmiképpen nem gondoljuk kérkedésnek, amikor István azt írja: „Néha már szégyellem a havi fizetésemet, és azt várom, mikor kérik vissza legalább a felét, bérszámfejtési hibára hivatkozva.”
https://index.hu/kulfold/szevasztok/2018/04/23/ausztria_mozdonyvezeto_vasut_munkavallalas/
hétfő, 13:07
#1980
Százmilliókat költhet el Békésben egy lepukkant bódéba bejegyzett alapítvány
Alig egy hónapon belül 13 közbeszerzést bonyolított le egy Békés megyei alapítvány, amelyet éveken át Simonka György fideszes parlamenti képviselő rokonai és barátai vezettek. Korábban is százmilliókról döntött, most is ebben a nagyságrendben fog, székhelye mégis egy lerobbant és elhagyottnak tűnő bódé.
„Erre csak annyit tudok válaszolni, hogy itt van a székhelyünk"”
hétfő, 12:15
előzmény: #1973  NagyBarnaMacika
#1978

Már annak sem tudsz örülni, hogy a soros mindenkit megvehet a tengersok alapítványa pénzeivel? Okosegyeteme  van! Ott égetik le a jövő befektetőit és politikusait!
-
 A soros egy korrupt rendszert működtet a pénzével! soros egy korrupt, még a saját pénzét is alapítványokba lopja!
csütörtök, 18:14
#1974
Olvasom az egykor Soros-ösztöndíjból kitanított Schmitt Mária Figyelőjében a listát: ők, vagyis mi vagyunk azok, akik ma hivatalosan is a RENDSZER (Fidesz-magyarul: Magyarország) ellenségeiként vagyunk listázva.Rajta vagyok én is, és nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek ezen az egészen... Egy ember, aki rendszeres juttatást eddig kizárólag a Fidesztől kapott (amikor 2011 előtt még hitt abban, hogy a Fidesz nyolc év csapnivaló baloldali-liberális kormányzás után végre jó irányba fogja vinni az országot) ma Soros-zsoldos, aki Magyarország ellen áskálódik - holott csak véleménye van, ami történetesen ugyanaz, mint 2011 előtt, és ugyanúgy csak egy értelmes országért szeretne dolgozni, mint akkor.Bizonyára akadnak páran a Fideszben, akik még emlékeznek például arra, hogy 2012-ben, amikor a Jobbik listázott, még együtt tüntetett Rogán Antal Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal a fasiszta tempó ellen. Ma vajon tükörbe tudnak nézni, amikor nem csak saját egykori önmagukat köpik szembe, de olyan embereket is, akik egykor őszinte szívvel hittek benne, hogy ők majd mások lesznek, mint az elődjeik?Álmatlan éjszakáim mindenesetre nem lesznek emiatt.Nem olyan fából faragtak engem, akit ilyen pitiáner hülyeséggel be lehet ijeszteni, folytatom a harcot egy értelmesebb, őszintébb és racionálisabb közéletért.Erre szeretnék buzdítani mindenkit, az ugyanis nem demokrácia, ahol embereknek le kell hajtaniuk a fejüket csak azért, mert saját meggyőződésük van, és az nem egyezik a hatalmon levőkével. Győzni csak akkor fogunk tudni, ha kiállunk az értékeink mellett, és nem félünk hallatni a hangunkat.Gondoljunk csak arra, hogy a középkor végén a világot pusztító háborúkba sodró vallásközpontú világot is legyőzte a felvilágosodás, és győzedelmeskedett az egyesült Európa a XX. század elejét lángba borító ordas eszmék felett is.Egyszer majd talán eljön az idő, amikor a racionalitás is legyőzi a populizmust, és eljő a modernkori felvilágosodás korszaka.Cudar a helyzet, de még mindig hiszek abban, hogy nem teljesen reménytelen.István Király intelmével zárnám soraimat, bár én személy szerint nem hiszek ilyesmiben, de ha a Fideszes "királyok" komolyan gondolják kereszténységüket, és ezt nem csak üres politikai lózungként használják, akkor nekik illene megfogadni: "Az erények mértéke teszi teljessé a királyok koronáját, és a parancsok közt a tizedik. Mert az erények ura a Királyok Királya, miként égi serege áll kereken tíz karból, úgy életed vitele kerekedjék ki tíz parancsból. Kell, hogy a királyt kegyesség s irgalmasság díszítse, de a többi erény is hassa át és ékesítse. Mert ha a királyt istentelenség és kegyetlenség szennyezi, hiába tart igényt a király névre, zsarnoknak kell nevezni." Frissítés: Köszönöm, MTI, hogy tisztességesen lehoztátok, legalább a befizetett adómból végre valami hasznosat is csináltatok. :D :D :Dhttp://os.mti.hu/hirek/135869/tomanovics_gergely_kozlemenye-1_reszhttp://os.mti.hu/hirek/135870/tomanovics_gergely_kozlemenye-2_resz
szerda, 08:43
#1972
Kedden jogerősen pert nyert az Eötvös Károly Intézet (EKINT) Németh Szilárd ellen, ezért a Fidesz alelnökének nyilvánosan meg kell követnie az intézetet, amiről korábban egy interjúban azt hazudta, hogy  a közhasznúsági jelentésünkben meghatározottnál „sokkal, de sokkal nagyobb lóvét” kapott Soros György alapítványaitól. A nyilvános megkövetésen túl sérelemdíjat is fizetnie kell.
.
Az EKINT szerint ez súlyos vád, mivel a Németh Szilárd szavainak bármi köze is lett volna a valósághoz, azt jelentette volna, hogy meghamisították a közhasznúsági jelentésüket. Ráadásul a Fidesz alelnöke minderre még azzal is rátett egy lapáttal, hogy állítása szerint mindezt a nemzetbiztonsági szolgálatoktól tudja, mégpedig úgy, hogy a szolgálatok a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén nyilatkoztak erről, amit az ellenzéki képviselők is hallottak.
.
Az intézet szerint Németh Szilárd híresztelése azért is fenyegető, mert jogszerűen csakis bűncselekménnyel, illetve terrorizmussal gyanúsított személyeket szabad lehallgatni. Szél Bernadett, a bizottság tagja korábban sajtótájékoztatón közölte, hogy a bizottság jegyzőkönyveinek tanúsága szerint az Eötvös Károly Intézetről a bizottság ülésein szó sem esett.  
.
A hamis állítások miatt indított pert az EKINT tavaly decemberben első fokon megnyerte a pert a Fővárosi Törvényszéken, mivel Németh Szilárd nem tudta bizonyítani az intézet jó hírnevét sértő állításait.
szerda, 08:39
előzmény: #1962  NagyBarnaMacika
#1971
"És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább."
Mer mi a faszomat csináltak volna a többiek? Nem az ő dolguk az elmeháborodottak kezelése....
szerda, 08:32
#1970
A másvilágon beszélget Nagy Sándor, Julius Caesar és Napóleon.
Nagy Sándor felsóhajt:
- Tudjátok, ha nekem olyan tankjaim lettek volna, mint a szovjeteknek, bizony meghódíthattam volna Indiát is!
Mire Julius Caesar:
- Tudjátok, ha nekem olyan repülőgépeim lettek volna, mint a szovjeteknek, meghódítottam volna egész Európát és Perzsiát is!
Mire egy rövid szünet után Napóleon:
- ha nekem olyan sajtóm lehetett volna mint Orbánnak, a mai napig nem tudná senki, hogy vesztettem Waterloonál!
szerda, 07:49
előzmény: #1967  capaeledel
#1968
Miért mit lopott a fekete?
szerda, 07:39
előzmény: #1966  Karvalytokes
#1967
Ugye tudod, hogy bűncselekményről volt szó? Tudtommal el is ítélték a tettest.
Magyarország miniszterelnöke, véleményem szerint, nem érhet egyet bűncselekmény elkövetésével.
A következményeit folyamatosan láthatod (ha hajlandó vagy észrevenni)
szerda, 07:33
előzmény: #1964  capaeledel
#1966
Miért nem szabad kifejezni?
szerda, 07:32
előzmény: #1963  Vazsmegyei
#1965
Bizony.Elgondolkodtam  hogy vajon Csepregi akkor is közbelépett volna -e ha mondjuk három cigány inzultál egy idős embert.Kétlem, hisz annak nincs hirértéke....
április 17. | 23:34
előzmény: #1963  Vazsmegyei
#1964
Ugye emlékszel még erre? :
.
„Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”
.
Orbán Viktor
április 17. | 21:39
előzmény: #1962  NagyBarnaMacika
#1963
Remélem mindenki egyedi esetet lát az ilyen megnyilvánulásban! Valakiknek viszont nagyon fontos, hogy országos hírt kreáljanak az ilyen egyoldalúan leírt esetből!
április 17. | 18:59
#1962
Lekiabálták, majd "mocskos niggernek" neveztek egy tizenéves fekete kislányt egy budapesti buszon
Az esetnek szemtanúja volt Csepregi János író, aki megpróbálta leállítani a kislánnyal ordibáló, a vonatkozó Facebook-poszt szerint középkorú nőt, de erre "mocskos hazaárulónak" nevezték őt, és hogy nem igazi honvéd, mert nincs esze, hogy "megállítsa az ilyeneket".
..
A migránsokkal riogató kormányzati propaganda egy újabb hatásának lehettek szemtanúi a 182-es busszal utazók a minap, amikor egy középkorú nő váratlanul kötekedni kezdett egy szintén a járművön utazó 14-15 éves fekete lánnyal hétfő este.
Az esetről Csepregi János író számolt be a Facebook-oldalán, aki maga is fültanúja volt a történteknek. Csepregi az egészről azt írja, hogy "félelmetes keserűséget" érez miatta.
Mint írta, az történt, hogy az említett középkorú nő "mocskos niggernek", majd "büdös picsának" nevezte a lányt, de Csepregi csak a legszofisztikáltabb kifejezéseket említi posztjában, mert szerinte voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.
Az író megkísérelte leállítani a nőt, ám sikertelenül, az ugyanis Csepregit is betámadta:
Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bőr a képéről, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket
– írta az eset nyomán.
A történet úgy ért véget, hogy a lány egy megállóval előbb leszállt a buszról, de az ordibáló nő maradt, a beszámoló szerint a Tinódi utcáig szidta Csepregit, "majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülről is fenyegetőzött. Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább."
Csepregi zárásként megemlítette, hogy reméli, hogy a lány "arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet".
április 12. | 21:25
előzmény: #1951  Simeone
#1960
"Vagy a luxemburgi liberálnáci külügyminiszter nyilatkozata,aki rákos daganathoz hasonlította a Fideszt az EU-ban.
.
Ezek után a ballibek milyen gyűlöletkeltésről beszélnek? Elképesztő kettős mércét alkalmaznak állandóan."
.
Ők is gyűlöletkeltő ballibek?
.
"Kizárnák a Fideszt az Európai Néppártból"
http://mandiner.ro/cikk/20180411_kizarnak_a_fideszt_az_europai_neppartbol
április 12. | 21:08
előzmény: #1958  signal2
#1959
Ez most egyedi eset, vagy általánosítani is szeretnéd? 
-
Nagyon valószínű, hogy egy ilyen listát nem a CEU-n végzettek, vagy az ott oktatók állítottak ki magukról!. Aki viszont mazsolázott a több ezer végzettből vagy oktatóból annak volt terve a listával! Nem látni tablókat a a CEUn végzettekről, nem látni sehol éves diplomakiosztót! Ezek csak úgy megtörténnek, vagy van valahol érdemi feljegyzés róluk?  Hivatkoznak több tízezer "hallgatóra", de ebből mennyi a diplomások száma? Hogyan ellenőrzik a diploma eredetijét és hol "kell" elfogadni az ilyen CEUs diplomát?  stb!
április 12. | 20:54
előzmény: #1950  pampa
#1958
Segítek!
.
A listán szerepelt a CEU több oktatója is (az egyetem délután reagált a listázásra), az pedig hamar kiderült, hogy a listán szereplő tudósok közül többen már nem is élnek. Tóth István György az MTA doktora 2005-ben, Yehuda Elkana 2012-ben, míg Ernst Gellner 1995-ben hunyt el.
Csütörtök este levélben kereste meg a szerkesztőségünket a listán szintén szereplő Boytha György fia.Azt írta, hogy édesapja már 2010-ben elhunyt, még a Fidesz választási győzelme előtt.“Tény, hogy a szerzői jog világszerte elismert szakértőjeként oktatott a CEU-n, ahogy ezzel párhuzamosan a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, illetve korábban az ELTE-n is. Szerzői jogot, nemzetközi magánjogot adott elő” - írta Boytha Péter.Majd leírta, hogy édesapját tíz év börtönre ítélte a Rákosi-rendszer, amelyből hat évet le is ült. Majd igazgatói állást szerzett az ENSZ szerzői jogi világszervezetében. Az Antall-kormány nagykövetté nevezte ki, erről a posztról később a Horn-kormány hívta vissza. "Pályafutása egész életében jogi tevékenységére épült, politikai / politikusi tevékenységet nem folytatott (egyedül nagyköveti kinevezése sorolható talán ide)" - tette hozzá.“Soha párt tagja nem volt, politikai meggyőződése azonban igen. Igazi européer és haláláig a FIDESZ politikájának támogatója volt. Bár politikai nézeteink nem mindig találkoztak, mélyen méltánytalannak érzem, hogy pont ez a párt használja fel nevét illusztrációként virtuális valóságának valószerűsítésére - írta Boytha Péter.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE