Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Spiller vasárnap, 21:54
Előzmény: #242249  hunball2
 Ha saját célra kell és tetszik és megteheted, neked megéri vedd meg, örökre sajnálni fogod ha nem tetted. Annyi lesz az ára amennyiért megvetted.  El kell tudni engedni dolgokat, ha látja az eladó a szemeden kezd kihunyni a tűz akkor lép. Én szoktam vinni egy listát  amin az ő lakása is rajta van, és mondom nagyon jó vannak hibák szerintem ennyit ér, szóljon ha érdekli mert még nézek párat és mutatom a listát . A vétel is az eladás is egy ceremónia egy pávatánc. Ha bemész és a feleséged már rendezgeti a lakást az eladó előtt miközben meg sem egyeztetek az +10millió. Ne legyél dörzsölt vagy nagyképű, de nyúlbéla sem. Alapból tetszene de.. itt ott amott..  nem kell leszarozni de lássa nem veszel meg minden szart drágán. Általában ketten vannak eladáskor, férj és feleség lehet látni ki akarja eladni.. ha én is ketten megyek akkor kicsit beszélgetek a passzív féllel a háttérben. Elég szép, miért akarja eladni? Mióta élnek itt? Akarnak másikat?  Nem szegénység ha tudsz venni lakást vagy házat. Ha a lehetőséged és az igényed között nagy rés van akkor nem leszel boldog. Egyszerű. Felméred az az élet amit szeretnél az mennyibe kerül mennyibe a csetreszek és mennyi ennek a fenntartása  és mennyi a ti jövedelemtermelő képességed. Ha közelében nem vagytok akkor valamit változtatni kell. Nekem vannak céljaim és álmaim. A céljaimat el kellett érnem! Frusztrált volna ha nem.  az álom része az már egy hab a tortán, dolgozom rajta de ez csak hobbi.  
Xis24
Xis24 vasárnap, 20:15
Előzmény: #242309  slash
 Gratulálok.
Spiller vasárnap, 19:23
Előzmény: #242311  Spiller
Ha 1millió a minimálbér akkor az mondjuk 660.000 nettóban ha a csökkenő adót is hozzávesszük. Így ha hívod a villanyszerelő szakibácsit nem 50.000et fog kérni hanem 150et, de akkor nem egy 15 éves autóval jön hanem egy rendesen felszerelt 1-2 éves furgonnal. Akkor már az autó biztosítás is emelkedhet egy osztrák  német színtre ami negyedévente több mint az éves biztosításod.  És akkor már a bérlakás is emelkedhet még feljebb rátéve az ingatlanadó mértékét is  stb stb.. végighullámzik az egész hazdaságon. 
Ha a lentiek játszanak akkor sokan lejjebb adják, a nagyobb lakások vagy a frekventált helyen lévőket eladják, mennek kijjebb az olcsó részek felé.  Sokan nem fogják tudni tartani a helyzetüket. Az is kérdés ezek az intézkedések stabilizálnák az inflációt és a valuták árfolyamát? " ilyen picit kell engednünk" mondta petya és már jönni is fog az eus pénz, nem az egész mert kell az ukriknak, mondjuk a fele. Épülhet a saját klientúra. Pesze lesz nagy számonkérést, perek fenyegetések de tudják ők is, senki nem fog sok adót befizetni a vagyona után mert nem lopott, másrészt nagyon amatőrnek kell lenni ne legyen lepapírozva, ráadásul a jog alapja csak akkor lehet bármilyen törvény visszamenőleges hatású ha kedvezőbb a delikvenseknek. Tehát marad a höbörgés ahogy a fidesz sem tudott semmit visszaszedni a szdsz komcsi párostól. 
Spiller vasárnap, 19:03
az ünnepi beszédek azért jók mert ott mondani kell valami ütőset ezért elkottyantanak dolgokat a főkolomposok a saját ökörköri tagságuknak.Lássuk MP kottyantásait: szja 9%ra csökkentése, bérlakás program, áfacsökkentés, 1.  nem zárhatjuk ki de feltételezzük a, nem tudja mit beszél b, igér fűt fát facsigát de esze ágában sincs betartani rész most nem játszik. 2. Szja 9% és bérlakás program és áfa:  a világban kétféle adózás van, sávos és minden után adózol de alacsony a fogyasztás adója,  adózik a megtakarítás is,  a másik ami nálunk is van alacsonyak az adók de a fogyasztást magasabb adó sújtja. Értelme? fehéríti a gazdaságot, alacsony adó  minek kockáztatni, aki zsebre kap pénzt az is másodfokon adózik. (lásd építőipar minden pénteken fizetés kp-ban)  az áfacsökkentés nem nagyon jön be, a kereskedők köszönik szépen a csökkentéssel növekvő haszonkulcsot mert árat max 1 hétre csökkentettek majd kúszott a régi árra. 
tehát gondoljuk azt számolgattak a háttérben a szakértőik és tudják mit beszélnek. 1. nézzük szja:  Ha 9% lesz akkor azt se zárjuk ki lesz még 1-2 sáv, azt se zárjuk ki mindenre vonatkozni fog a 9% adó így az állampapír kamatokra is és megszűnnek az 1-2-3 gyerekre adott életfogytos adómentességek. A támogatott lakáshitelek mgszüntetése, a rezsitámogatás elvétele.  Egy könyvelésnek két lába van bevétel kiadás.. Ha valóban 1 milliós minimálbért akarnak bevezetni akkor ennek a bérnek az adójával a kedvezmények elvételével, a rezsitámogatások megszűntetésével  szerintem egálba lehet hozni a költségvetési oldalt. Más kérdés a vállalkozások mennyire tudják kigazgálkodni ezt a pénzt, de akár a nagyobb cégek is leépítést fognak alkalmazni és megkövetelik a napi 80% munkavégzést. Ha nő a munkanélküliség akkor azonos bérért magasabb qvalitású pacekot lehet bérelni. 
2. Bérlakás program, erről írtam már többször az elmúlt pár hónapban a német és osztrák példákkal,. Tehát ezt meg lehetne csinálni de mi ennek az alapja?  Az ingatlanadó! Ezt már aladár is bedobta (dobrev)  vélhetően azonosak az ellenzékiek szakértői. Ezzel a lépéssel gyorsan a piacra kerülnének a "feleslges" ingatlanok csökkentve a vétel oldali nyomást, csökkentve az árakat.  
összegezve: talán többsávos adózás, adókedvezmények elvétele,  szociális kedvezmények visszavágása: rezsitámogatás megszűntetése, kedvezményes adózású tételek megszűntetése, ingatlanadó, kezdetben keveset de folyamatosan növekvő, téritéses lesz az iskola óvoda...  Ha 1millió a minimálbér akkor az mondjuk 660.000 nettóban ha a csökkenő adót is hozzávesszük. Én támogatom, kerüljön minden az árába, az autófenntartás a biztosítások a fentiek is. tessenek többet keresni. 
Moka_Brikka vasárnap, 17:44
Előzmény: #242309  slash
Eddig jól hangzik :)
slash vasárnap, 17:28
Előzmény: #242304  Xis24
A ház le van foglalózva már. Majd mesélek csak még menjen le a téma.  
Placi82 vasárnap, 16:31
Előzmény: #242272  FatFIRE
+ Tanulságos. Köszi. Első ember vagy a fórumon akit elsőre tévesen ítéltem meg. Először fordul elő.. Hát éppen sztoikus gondolkodást se gondoltam volna rólad éppen így elso  blikkre.
Én hiszem, hogy újra olyan vilagrend változás jön mint 200.evvel ezelőtti változás. Vége a nyugati hegemon nagytokes vilagrendnek. Ergo lesz egy kisebb nagyobb felfordulás. 
Masik Hányingert kaptam az alberletezes gondolatától, albwrlokkel való veszodestol, mert egyszerűen  gondolkodtam, a te verziód és viziod eszembe se jutott. 
Inkább tozsdeztem, sok energia munka odafigyeles és álladon keszenlet kellett hozzá. Utólag ha belegondolok 2010 és években  vett Kelenföldi lakása imát, ha tartom és berleteztetem és folyamatosan veszek újat és újat főleg az "" ingyen kamatozasu hitelekbol" 2022 ig  akkor talán még  előrébb is tartanék, mintha Braziliai és  Kínai, USA, EU, Kanada, ausztral cégek cegertekelését, fundamentális vizsgálatát csinálom. Es állandóan olvasok, sokszor stresszwlek rajtuk kifeszitwtt ideggel. Mert hát nem" gombokkal jatszottam". 
Szóval azt kevés ember csinálja utánam, amit osszegrundoltam a nulláról és nemingatlanbol.. De mennyivel könnyebb út lett volna a peldaul panel bérbe adás. Hozzateszem az MNB, és világ jegybankjainak elmúlt 10 évenek  monetáris hibái látványosan lesznek.,(MMT), bár most segítettek az Ingatlan piacot,jobban mint ahogy vártam..... Lobogo tabortuzre dobálták a kerozines kannakat, pedig már nem kellett volna
. De tévedni emberi dolog. 
Mikor leirtad a "számokat" akkor 1 másodperc alatt átlattam hogy a te mufajod más világ megterulesben mint a most 60 milliós lakás kiadása 250ezer ft/ho minusz az adó..... stb... 
Na mindegy, egyszer ha aktuális lesz, kereslek infoert :) 
És a testmozgas és egészséges életmód írásod mindha rám illene, 15 éve egy uttessel leutottem volna bárkit és fitt voltam, most meg  komoly túlsúly és nem optimális életmód. 
Holnaptól veszek is egy kondiberletet sok sok év után újra.. :)) 
Amugy te hány éves vagy, ne pontosan csak plusz minusz 2 évre, kíváncsiságbol. Hogy fiatalon voltal e ösztönösen sztoikus típus  vagy azért az évek tapasztalata mutatott erre.... 
Mert 8 évesen Passuthot olvastam már és azóta jó pár száz. Könyvet gazdasagtol a filozófiaig, Vagy Gravestől, Schillerig, és Scopenhauertol, Aureliusig,  S. P Huntingtonig. Etc.. 
De magamat, a természetet mégsem  tudtam megvaltoztatni idáig.. :). Érdekes.... 
Üdv. 
FatFIRE vasárnap, 14:44
Előzmény: #242224  tihamer
Fontos, hogy az embernek legyen elég ideje olyan dolgokat csinálni, amit igazán szeretne. A modern ember idejének közel 100 százalékát indusztriális környezetben tölti, irodában, lakásban, közlekedési eszközökön. Az ebből történő kiszakadás például kifejezetten léleküdítő, ahogyan például az olvasás és a sport is.
N0MAD 
"Azt nem is állította senki itt szerintem hogy az x száz éves, várfalak mögötti sikátoros épületek optimálisak lakhatásra. Mert leginkabb műemlekek, valamit valamiért."
Alapvetően lakást keresel amikor ingatlant akarsz venni, nem pedig erősen csökkent használati értékű műemléket. Erre például tökéletesen alkalmas egy 100 éves bérház jó adottságú lakása, ha kiteheted a klíma kültérijét a belső homlokzatra, a pincébe, vagy bárhova, ahol elláthatja a feladatát. Ha nem, akkor már csak korlátozottan, befektetésre ilyen lakást ugyanúgy nem vennék, mint lift nélküli házban a felső emeleteken. Az igényeket egyébként sem a jelen, hanem a jövő trendjei fogják meghatározni, a klíma egyre szélesebb körben válik alapvető elvárássá (H tarifával).
Andy01 
"Nem derul ki, hogy ezt hogy erted, ezt nem igy latom."
Nem kerestem rá, hogy aktuálisan mennyi az illeték és a közjegyzői díj, de ezek kb. kétszer annyiba kerültek, mint a hazai 4 százalék. Mivel az ember nem hazai pályán mozog és a tartományi, települési szabályozások is különbözőek, ezért érdemes igénybe venni szakértői segítséget is, aki végig fogja az ember kezét, nehogy valami kellemetlen meglepetés érje (mint ahogyan ez több külföldön vásárló honfitársunkkal előfordult már).
"Igen, az ingatlan utan fizetendo ado a helyi onkormanyzattol fugg.  A vagyonszerzes illetek az  ingatlan utan   azonban  tudomasom szerint egyseges Franciaorszagban."
Nem néztem most utána, de 21-ben emlékezetem szerint még  az illetékre tartományi szabályozást emlegettek. Írtad a bankügyeket és az utalást, mint "lényeges és neuralgikus kérdést". Ezek számunkra technikai részletkérdések, amit a vállalkozásainkhoz hasonlóan a pénzügyes feleségem rendezett, minden gond nélkül zajlott az ügylet, de minket - ahogyan írtam - eleve végigvezettek az egész folyamaton. Egy régóta az anyósom használatában levő budai telket adtunk el egy kis házzal, annak egy az egyben utaltuk tovább az árát, gond nélkül lement minden. Raiffesennel, mivel a Revoluttal voltak már rossz tapasztalataink, napokig is álltak súlyos pénzeink kifizetésre várva, amíg feldolgozták a hivatalos iratokkal alátámasztott magyarázatot a pénz eredetére. Baromi kellemetlen.
Business
"TELJESEN Igazad van a Cote" De Azur témában, - én is azt tartom a legjobb helynek Europában."
Az emberek 99 százaléka csak turistaként jár arrafelé, ezen a szemüvegen keresztül szemlélik és sorolják be Európa romantikában bővelkedő, szép tájai közé. De tényleg az van, amit írtál: nyugodt, kellemes, sehova nem rohanós, tele van pozitív energiákkal és emberekkel. 
Nem, tudom, szoktál-e hajózni, Horvátország kis öbleinek éttermi kikötőiben lehet még megélni az ehhez hasonló európai idillt. Amikor azért van ott 30 hajóval egy rakás kulturáltan viselkedő európai család, hogy a tenger, a szép tájak és a vitorlázás élvezete mellett ebben is része legyen.
Írtad Dél-Olaszországot és Spanyországot. Egyikben sem fektetnék bérbe adott ingatlanba, mint ahogyan más európai turisztikai desztinációba sem. Van egy jelentős politikai bizonytalanság Európában, könnyű a lakhatási problémák okaként a külföldiek ingatlanvásárlásait megjelölni. Itthon a szállodává alakulás megoldást jelent nekünk, ahol lakást vettünk, ott szinte mindenki rövid távú lakások befektetője, régi lakók pénzzel kitömve, boldogan költöztek máshova. Spanyolországban, vagy Cipruson nem látom át annyira a helyzetet, hogy lássam az esetleges idáig vezető utat.
DavidCamp vasárnap, 14:32

Uj ar feletti 8-10 eves autok, a kinalat csak latszatra van.
Te milyen autókat nézel???????
Xis24
Xis24 vasárnap, 13:53
Előzmény: #242304  Xis24
Kiemelést én már nyomatnám, ha meglenne a házikó. Átmenetileg lehet bizonytalanodhat az agglos piac ha csak nyáron lesznek konkrétumok az adásvétel korlátozásokkal. A média szerintem rá fog ugrani. Bár szerintem nem lesz belőle sok minden.
Xis24
Xis24 vasárnap, 13:32
Előzmény: #242303  slash
Még megvan a ház? Sokan voltak a héten?
slash vasárnap, 13:27
Előzmény: #242300  FR73
Értelek, Mester. Tudom hogy veszélyes lenullázódni. Mindegy, csak Wekerle maradjon! :-) 
Xis24
Xis24 vasárnap, 13:10
Előzmény: #242285  DaGi
Ha elfogynak a vevők akkor tényleg elfogyhatnak. Az előre gondolkodó befektetők már rég ingatlanban ülnek. Az elhalasztott lakhatásiak is ingatlanba mentek. A lemaradó befektetők is bevásároltak már. Az előre menekülő lakhatásiak is betáraztak. A pmáp hullám  is meglehet most.. Gyakorlarilag aki élt és mozgott már betárazott. Nyárra vége lehet a mániának Bp-en. Ősszel már alku. Télre már vakarózás.... és ingatlan undor a magasan ragadó árak miatt.
N0MAD vasárnap, 12:27
Előzmény: #242292  hunball2
“Jaj, aranyoskám, van vevő, de úgy sajnálom eladni, hát maguk is megszerették, a gyerekek is hogy élvezik, a szivem szakad meg ertük hogynkóltözzenek, ember nem csinál ilyet kisgyerekekkel, úgy szeretem oket mintha az enyémek lennének, egész éjszaka nem aladtam miattuk….
Ügy órülnék ha maradnának, hát maguk is hogy szeretik, hát latják milyen kis ékszerdoboz, kincset er az ilyen, nincs is több ilyen a vilagon….
Há, mennyit tudnának ajanlani hogy nyugodtan aludjak hogy nem kótyavetyéltem el, meg a kisgyerekekt se tettem fóldönfutókká?”
110 van mar csak mama, mert a betétfektórés idő elótt a kóltózés miatt…
Meg a szüleim….
Meg a bank se ad tóbb hitelt, most kérdeztem meg ha vennék valamit, a mai nehéz gazdasági helyzetben, bármikor ósszeomolhat a piac….
110et is félek kiadni, kisgyerekekkel, bármikor elveszthetem a munkám…
Meg a házárak is esni fognak lassan….
FR73 vasárnap, 11:58
Előzmény: #242299  slash
Azért van merítésem, a kádár kockát körülvevő 8 ház egy igazi társadalmi merítés.
A nyolc közül  van egy befejezetlen új, vakolatlanul áll 7 éve. Pénz nuku, vagy építkezik, vagy dolgozik, az udvar is még romokban. Pedig rendes dolgos ember, de túlvállalta magát. Gyerek a sok lom miatt nem tud az udvaron játszani, viszik ki a játszótérre, igaz, lassan már kamasz, tehát nem is kell neki a kert.
slash vasárnap, 11:41
Előzmény: #242295  Peti84
Igen. Háromszor nullázodtam le életembe. 
30 évesen az első lakásnál.  40 évesen a családi háznál. 50 évesen a nyaralónál. De megvannak.  
Kurva panel, kurva kert, kurva tenger.  
siemens vasárnap, 11:23
Előzmény: #242292  hunball2
Gyengébbeknek! Ha lenne vételi ajánlat 140 millióról, AKKOR TI MÁR NEM LAKNÁTOK OTT. Ez ennyire egyszerű......
lacikonyha vasárnap, 10:23

nincs is szebb mint az egóalapú lakóingatlan vásárlás
a vagyonom jelentős hányadának a forrása
hálás vagyok hogy a teremtő nem sajnálta az időt és a sok egyéb mellé ezt is létrehozta
jó olvasni ahogy az egóalapú vásárlók utólag hogy dicsérik magukat érte kórusban
csak rajta, örömet okoztok sok mindenkinek
Moka_Brikka vasárnap, 10:14
Előzmény: #242284  berlini
Nekem is ue. mondták 2,5 éve (ismerősök). Pedig az is lakhatási vétel volt…
Peti84
Peti84 vasárnap, 10:04
Előzmény: #242271  slash
Ez igy van. A magyar bitcoint (panelka) dobni, es beforgatni, en még a kiscsaladi hazat is dobtam a nagyobbert. Azaz volt 1 ev hogy pesti ingatlan nelkul voltam (ilyen 21 eves korom ota nem volt, most 40 vagyok), alberletezni kellett az 1 evben. De csak igy tudtam megvenni az 5 szobas hazat 2023 novembereben, es mar akkor is agyon nagy volt az eselye hogy kiaarazodok a piacrol (amilyen infla nyomas volt akkor/most is lesz es van). De mindent be kellett aldozni erte. 15 evnyi tozses penzt is, es még anyutol is kellett kerni (mazli hogy tud mindenben segiteni anyu). Azaz minden vagyonelemem elszalt (csak a Harley-m maradt, de az is meg volt hirdetve). Most kezdem a tozsdei poziciot is visszaepiteni. Szar lenullazodni 40 evesen, de nem volt mas lehetosegem (es hitelt masra tartogatom pl.: termofoldek kifizetesere, mert lassan csaladtagotol meg kell venni a reszuket, hogy egyben maradjon a nagyfater nagyobb foldje), ha nem akartam az 1 emeleti teglaban megrohadni. Slash kollega szerintem ezt jol irtad, en is igy latom mint Te.
Freszelés vasárnap, 10:01
Előzmény: #242289  J0hnnyEnglish

Ezért van nekem forintban kb 1 havi megélhetési pénzem. A bevételeim és befektetéseim 100 százaléka pedig devizás.
slash vasárnap, 10:01
Előzmény: #242279  hunball2
Ahogy gondolod. De már most írod hogy lemondasz Wekerléről az ár miatt. Ha szar helyen veszel, az ár miatt, megbánod. Te tudod. Te vagy Wekerlébe szerelmes nem én. 
hunball2 vasárnap, 10:00
Egy-két héten belül kiderül majd. Akkor már jönnie kellene a vevőnek és mondania kell döntést.
blas vasárnap, 09:42
én a budai agglomerációban nézelődök és konkrétan nulla új hirdetés van az elmúlt hónapokban, ami van még eladó azoknak meg tolják feljebb az árait, de persze ugyanúgy megvannak még.. én is azt látom, hogy teljes megállás van, eladó sincs, vevő sincs ezeken a szinteken..
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 09:36
Előzmény: #242287  N0MAD
Egyébként ez is ez is eszembe jutott, hogy kevesebbet ajánlhatna - mit veszíthet Így? Hunball az éves bérletit vedd le az ajánlatból...
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 09:34
Előzmény: #242286  Freszelés
Ez igaz, csak a USD/EUR-hoz képest a HUF 1,5-2x olyan gyorsan értéktelenedik :(
N0MAD vasárnap, 09:34
Előzmény: #242287  N0MAD
Vagy bérled tovább és forgatod a pénzed.
N0MAD vasárnap, 09:32
Előzmény: #242277  hunball2
Szerintem az ajánlatodra nem ugrott elő vevő a föld alól rádkínálva, siman hülyére vesznek.
Most jön az hogy valami indokkal (foglalót fizettél, feltórted a lekótést idő elótt a koltózés miatt, légy kreatív) már csak 110ed van.
Ha van 140es vevő akkor mindegy, ha nincs akkor szopasd vissza a nénit. Mit veszíthetsz?
Freszelés vasárnap, 09:22
Előzmény: #242284  berlini
Nem pont ezért tart a végtelenbe mindennek az ára? Mert a pénznek-forintnak az értéke meg tart a nullába? (mindenütt)
DaGi vasárnap, 09:19
No, Budapesten az elmúlt héten növekedett az elérhető kínálat az elmúlt másfél évben messze a legnagyobb mértékben. Előző héthez képest +2.7%, a mélypont óta +7.8%(január közepe). Ha ez így folytatódik, az azt fogja jelenteni, hogy gyakorlatilag megállt a budapesti ingatlanpiac. Persze a szegmensek itt is jelentősen különbözhetnek. Van ahol most is van nagyobb mozgás, de már vannak területek, ahol szinte semmi mozgás nincs, leszámítva az új hirdetéseket. Jövő hét végén, meg utána héten még jöhet egy adag PMÁP pénz, aztán szerintem zárul az eladói paradicsom. De ez csak jóslás, a kínálat növekedés viszont tény.
berlini
berlini vasárnap, 09:03
Előzmény: #242268  hekki
ezt a szöveget 8 év folyamatos nyomatása után itt már senki sem veszi be.
Már csak azért sem, mert ez a forint már nem az a forint ami 8 évvel ezelőtt volt. (a felét sem éri.)
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 09:02
Előzmény: #242268  hekki
Lassan 1000 Ft lesz egy kiló kenyér, ezek a szcenáriók tök reálisak :(
Vodafonelive
Vodafonelive vasárnap, 09:01
Előzmény: #242278  FR73
Különben eszméletlen milyen árak vannak idehaza. Amilyen politika most megy itthon és külföldön, ki tudja Magyarország mennyire jó választás. Ekkora pénzekkel a zsebben a külföld lehet a nyerő.
Vodafonelive
Vodafonelive vasárnap, 08:57
Előzmény: #242277  hunball2
🙏🏻Talán annyi negatívuma van a kispestinek, hogy nincsen akkora szorzója, mint wekerleinek, meg ugye a helyrajziszám amiket itt is sokan írtak és nem biztos, hogy akkora ütemben növekedne az ár, mint wekerlénél. Mondjuk ki tudja még meddig és hogyan fognak növekedni az ingatlan árak. Fog-e valaha negatívba menni, mint pl. Japánban vagy más országban. 🤷🏼‍♂️

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek