Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
trutymuty ma, 17:46
Előzmény: #59464  KKR13
#59468
Az elmúlt 10 évben a kormány a sportot gyakorlatilag luxuscikké tette, havi 30-40eFt-ot kell fizetned, ha pl. azt szeretnéd, hogy a gyereked heti háromszor úszásoktatásra járjon. Én nagyon remélem, hogy egy kormányváltás változtatni fog ezen is és a nagyüzemi közpénz lopáson is!
Ekinszu_Ocsa
Ekinszu_Ocsa szombat, 13:56
Előzmény: #59465  papaya
#59467
Külföldiek beavatkozása? Legfeljebb egyik adja a másiknak a körmöst, ha ebbe a szarba vásárolna "árjúkréjzidúd? " felkiáltással. Itt már bizonytalanság sincs, nyilvánvaló átbaszás az egész. (Magyar) forgalom is azert nincs, mert mindenki mar ugy van vele, hogy akkorát bukott vele, hogy nagyjabol mindegy, innen eladni mar nagyobb kockázat mint bizni a csodában. Betgyuri is biztos felmarta a sikerdiját. Igazgatosagi tagok közül is csak egynek van részvénye, az is ajandek volt. Fordulat itt nem lesz. ML sem véletlenül gyujti az erős embereket, remelem az egyiknek fals negativ tesztje lesz, es ML fülébe súgja a tutit. 
szieszta szombat, 10:19
Előzmény: #59465  papaya
#59466

Ezt a beavatkozást hogyan gondoltad? Blokkolják a kereskedést? Több napon keresztül 5 milliós forgalmat produkált. Egyszerűen nincs kereslet.
Még hígítani se nagyon mernek, mert az eddigi ilyen stratégia sem vált be.
Nagyon nagy a bizonytalanság. Hiába nyeri zsinórban a közbeszerzéseket, ha ebből szinte semmi nem marad a cégnek. Kiskapukon kitalicskázzák a pénzt.
Ráadásul a fő tulajdonos bárhogy dönthet, senkinek nincs beleszólása.
Lölöt nem érdekli az árfolyam, hiszen nem abból van a pénze, ő egyenesen a céget feji. Csak egy jó könyvelő kell hozzá.
papaya szombat, 09:45
#59465
Sziasztok! Évek óta olvasom a topicot de csak most regeltem be. Szerintetek itt mikor fog fordulni emelkedőbe az árfolyam? Nem lehetséges, hogy külföldről avatkoznak be és ez okozza a lejtmenetet? 
KKR13
KKR13 péntek, 19:12
Előzmény: #59463  BrokerJozsi
#59464

A síelés a becsületes emberek estében inkább egy fajta választás (életmód) volt eddig is, azaz másról mondasz le helyette (mert magunk szintjén luxus fogyasztás), viszont sok "minimál TB-s"-t nem fogja visszatartani ez a gyengülés, max. a járvány egyelőre.
Persze, amilyenek az emberek, képesek inkább hazudni (üzleti útnak álcázva a határátlépést) azért, hogy csússzanak egy 800 méteres pályán pár órát, melyhez egy napon belül 1.000 km-t ingáznak elégetve 50 - 100 liter üzemanyagot, mert szerintük ez a viselkedés (hazudozás, mértéktelen fogyasztás) a "természetes". Sajnos ennyire mohók és önzőek az emberek, például a síelők sem fogják fel, hogy a síelés feltételeit teszik tönkre azzal, ha egy szezonban csak erre a célra 10.000 km-t autóznak, mert a menedzser effektusban egy-egy napra vagy hévégére utazgatnak markáns távolságokat megtéve.
A síelés a nagy főnöknél nem preferencia, mert egy stadion árából számos négy évszakos fejlesztést lehetett volna itthon is kivitelezni a "hegyeinknél", amelyet arányaiban sokkal több ember vehetett volna igénybe, mondom ezt foci fanatikusként.
A sportban egyben jó és egyben rossz a "pénzbőség", erről igen sok tapasztalatom van, viszont ha leváltják a jelenlegi kormányzókat, akkor min. évekre össze fog omlani a hazai sportélet, amely nem kifejezetten az élsport miatt lesz katasztrófa, hanem a nemzedékek egészséges életmódban való nevelkedése szempontjából, mert így is tömegek vannak távol az egészséges életmódtól már fiatalon is, de ezt hosszú lenne itt kifejtenem, meg nem is erre való ez a topic.
Igen, az árfolyam elengedése még tovább gyengítette az Opus befektetésünk értékét is, s ehhez képest sem állnak érte sorba az új vevők, na ez tényleg szomorú tény.
BrokerJozsi péntek, 11:44
Előzmény: #59461  KKR13
#59463
Ha a kuszaszemű tovább gyengíti a forintot, akkor hogy megyünk síelni? Megveszi Lölő Muraut a gazdáktól? 
BrokerJozsi péntek, 11:39
Előzmény: #59461  KKR13
#59462
😄😁💩❤✌
KKR13
KKR13 péntek, 09:47
Előzmény: #59458  szieszta
#59461

Sajnos én túl sokat láttam, hallottam a korábbi munkahelyemen a régi rendszer működéséről és vannak visszaköszönő elemek az ellenzéknél (például ifjú szocialisták új gúnyában), így nem hinném, hogy nagy változás lenne, de ott jellemző volt, hogy például az infrastrukturális beruházások értékének nagy része (a haszon végképp) kitáncolt az országból. A zsebpénzekből is luxus javak vettek külhonban vagy rejtették el a vigyázó szemek elől.
Adót fizetnek és egyre többet fognak fizetni (csoport tag cégek, ha erre gondoltál), ahogy a beruházások mögül a kezdeti nagy invesztíciók "kifarolnak", de a foglalkoztatáson keresztül (főként új vagy tovább működtetett termelő egységeknél) folyamatosan van adó bevétele a költségvetésnek és értelemszerűen kevesebb kiadása az inaktívak számának csökkenése miatt.
A külföldi költekezés nem olyan mértékű, mint amilyen hangosan énekelnek róla és sok esetben nem csak üzleti jellegű (közösség megtartás, építés) célt szolgál vagy PR tevékenységet, azaz ne itt készítsd elő a feleket a gondolkodási mód "beültetéssel" (nyitott világ) a befogadásra egy végtelen ember dömping keretében, hanem az indulási helyen próbálj olyan feltételeket biztosítani, hogy ne legyen szándék elhagyni a szülőhazát. Persze ehhez Magyarország törekvése bakfitty, de ha a fejlett országok nemcsak kihasználnák, hanem ott is hasznosuló tudást is exportálnák a térségbe, akkor talán változna valami. Persze, az első lépés lenne, hogy ne vállalj többet (utódot), mint amit a rendelkezésre álló erőforrások lehetővé tesznek az "eltarthatóság" (fenntartható fejlődés, jövő) szempontjából. 
Síparadicsom? Gondolom a sípálya környéki szállások egy részére gondoltál, mert a sípálya területét az osztrákoknál a gazdák adják ideiglenesen (szezonra) bérletre. Itt már jóval Lőrincék előtt magyar dömping volt, a helyszín szinte magyar sípályának számított a vendégkörre tekintettel.
Jacht, feltételezem inkább bérlik, bár ha valaki elég mohó akkor persze meg is vehette "bújtatva", de szerintem abból is inkább üzletet csinál további bérbeadással.
Sajnos sosem lesz tiszta játék (főként politika), mert az emberi önzőség mindent felülír és csak reménykedik az ember, hogy egy bizonyos fejlettségi szinten már belátja a társadalom a korlátokat és nem egy újabb pusztítással kezd előről mindent.
Ekinszu_Ocsa
Ekinszu_Ocsa péntek, 08:52
Előzmény: #59452  OTP-TOP
#59460
"Irany Hévíz"... ez is egy megfontolando jo tanács.  :/ (covid) 
BrokerJozsi csütörtök, 23:40
#59459
Jó estét Opus részvényesek!😀😁🤟✌
szieszta csütörtök, 23:36
Előzmény: #59457  KKR13
#59458

Sajnos a történelemben nincs HA. Az már megtörtént.
Ha akkor loptak, ezek is lopjanak? Ráadásul nagyságrendileg többet.
Most hova tűnik el az a hihetetlen pénzmennyiség? Elvégre részvényekkel fizettek, meg most is minden túl van árazva. Adósság az egekben, minden hitelből van.
Gondolom a magánszámlák meg duzzadnak a svájci bankokban.
Sokszor hallottam, hogy legalább itt marad, a magyar cég itt fekteti be. Biztos? Vagy megveszi az osztrák síparadicsomot, a jachtot, külföldi focicsapat....... Ezzel lehet hatni az emberekre, de látjuk, hogy még adót sem fizetnek, zsonglőrködnek, minél több maradjon. A külföldi céget meg is lehetne büntetni, ha nem készül el időben. Lölönek meg még fizetünk, mert a késés miatt felmenetek az árak. :-)
KKR13
KKR13 csütörtök, 20:36
Előzmény: #59453  szieszta
#59457

Bárcsak a rendszerváltást követően minden túlárazott közbeszerzés így hasznosult volna a gazdaságban, hogy abból új termelő egységek jöttek volna létre és/vagy a korábbiakat fejlesztették volna, némi export és foglalkoztatás "növekménnyel", már rég nem itt tartanánk, de sajnos a korábbiak jelentős része nem is került vissza a hazai gazdaság körforgásába.
VERTAK csütörtök, 19:54
Előzmény: #59452  OTP-TOP
#59456
++++Hajrá Opusz‼️🍀
OTP-TOP
OTP-TOP csütörtök, 18:30
Előzmény: #59453  szieszta
#59455
Ez ha lezárt story lenne igaz is lehetne,de ig épül,bővül termel,megrendelést nyer el a cég és ha szerencséje van a befektetőnek,vagy csupán tényleg termel is a cèg,akkor a nyugtával dicséret a napot elv alapján mèg profitja is lehet,igaz nem lóverseny időtávon egy hèt/1hónap hanem 1-5èv (közèptáv) ..
Sokan elfelejtik h.igen volt hazudozo menedzsmenttag,vezető,Trixie stb..azonban ezek nem omlesztenek forintot abba ami hosszú távra nem jó,más oldalról pedig a pertársaság is járható út nekik és a médiának is ébresztő ,azaz h.ezzel mint témával lehet foglalkozni & ha zörög a haraszt azt lehet nemzetközi vizeken is meghallják.
Bár arra szerimtem N lesz szükség ..mert jövőre (igen2ève ez van,h.jovore ) indulnia kell a szarkupacnak😂😂
Meglátjuk.. mondta Stevie Wonder 😉
kupec csütörtök, 18:29
Előzmény: #59453  szieszta
#59454
Sajnos szerintem is ez a realitás, de kivárom most már a végét, bármi is legyen. 
szieszta csütörtök, 18:21
Előzmény: #59452  OTP-TOP
#59453
Miért jó valakinek, hogy lenyomja az árat? Ez egy nevetséges gondolat.  Elég rápillantani a forgalomra, nem kell itt semmit lenyomni. Egyszerű a képlet, ez a cég azért jött létre, hogy az ellopott állami milliárdokat tisztára mossák. Nem fontos az árfolyam, a pénzt kitalicskázzák a kiskapun, ők ebből gazdagodnak. Nem akarnak közösködni senkivel.
OTP-TOP
OTP-TOP csütörtök, 17:52
Előzmény: #59449  OSZLOPOS
#59452
Az számomra tèny, de talán másnak is lehet effèle gondolata beirtak alapján, hogy fékezett árfolyamunk van,azonban az eredmènyeket mèrlegeket hamisítani hosszú távon nagyon-magyom nehéz,ergo jó eredményekre emelkedès lesz a jutalmunk..
Aki pedig sír,fáj neki h.megkopassztották(igaz senki nem mondta h.fektessen ide v.ha befektet ne tegyen stoppot..) az várja a félt,vagy csendesen imádkozzon(egyik sem segít..) vagy élje az életét tekintve,h.itt nem konyhapènze van így N lehet gond ha ellene megy a piac..
Választás előtt muszáj lesz nekik alakítani valamit árfolyamban,mert egyébként híre lesz,nah nem is a pertársaságnak,vagy h.szar az árfolyam,vagy H. Emel tesója pèter dűlőben 310m ért vett házat,lolobá 805m ért fentebb a hegyen villát,vagy demján földjeit halála előtt tihanyban gyorsan átkerültek máshoz.. vajon kihez is...??hanem h.elegedetlen tömeg lesz a székház elott,amire a média fel fog figyelni egy választási hajrában,a negatív reklám pedig cink..
Noh ezek csupán égből kapott gondolatok voltak,adjatok gyorsan ha féltek a 130-150től..
Jövőre új. Csúcsot varok,hogy miért ?? Mert merek álmodni a világvègèt váró papírnèlküli nihilistákkal szemben😂
Jó 7vègèt,irány hèvíz🙂
galk2 csütörtök, 17:13
Előzmény: #59449  OSZLOPOS
#59451
3 éves a 200-800 rally. 
Meg kéne ismételni. 
Lesz e az opus 400 konferenciát nem rendeznek idén?
galk2 csütörtök, 17:12
Előzmény: #59448  BadJoe
#59450
OSZLOPOS csütörtök, 17:09
#59449
hát ez..ez 220! :-)
zöld!
fordulat!
nincs megállás, csak fel!
komolyra fordítva, technikailag 230 feletti zárás kéne. de apró lépésekkel...
BadJoe csütörtök, 17:05
#59448
Z :220
Harcoska csütörtök, 17:05
#59447
220 a záró
BadJoe csütörtök, 16:54
Előzmény: #59445  zox69
#59446
219,5 😁
zox69
zox69 csütörtök, 16:53
Előzmény: #59443  BadJoe
#59445
217
Donqatto
Donqatto csütörtök, 16:53
Előzmény: #59442  Harcoska
#59444
Hol is?
BadJoe csütörtök, 16:52
#59443
R:219,5
Harcoska csütörtök, 16:40
Előzmény: #59441  Molbank
#59442
Amerika szakadni látszik..
Molbank
Molbank csütörtök, 16:07
Előzmény: #59436  LopusJ1G
#59441
A tl certik kiütése az erste homokozoban.Aztán majd ha látnak benne fantáziát talán tervbe veszik,hogy ts certire is jogosult legyen ez a szarparadicsom.

Topik gazda

betgyuri
betgyuri
2 5 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek