Topiknyitó: betgyuri 2019. 07. 07. 22:40

NEW OPUS GLOBAL  

Létrejött az új Fórum.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Varesz81
Varesz81 vasárnap, 23:13
#90955
Varesz81
Varesz81 vasárnap, 23:13
#90954
UG75
UG75 vasárnap, 22:00
#90953
Na vajon holnap MZP-re esünk újra mint 2018-ban?
Mortal_Wombat
Mortal_Wombat vasárnap, 18:11
Előzmény: #90951  Mortal_Wombat
#90952
Ne legyen igazam, de a végén autógyárunk is lesz, hogy saját gyártású páncélozott limóval büszkélkedhessen.
Mortal_Wombat
Mortal_Wombat vasárnap, 18:09
Előzmény: #90945  KKR13
#90951
Másként gondolom. Mije nincs még a kisgömböcnek? Légitársasága! De már nem sokáig. Első lépés: Ferihegy. Utána vagy saját, vagy akár a Wizz Air-t is bekebelezheti.
kupec vasárnap, 17:11
Előzmény: #90948  KKR13
#90950
Nagyon egyetértek mind az idézett cikk-részletekkel, mind azzal, amit leírtál - azzal együtt, hogy sajnos a pozitív változások mellett történtek igen negatív dolgok is az elmúlt évek alatt, amiket jó lenne kiigazítani. 
kupec vasárnap, 17:06
Előzmény: #90925  KKR13
#90949
Ennyi erővel legközelebb a heiligenbluti hotelét is eladja a HH, mivel ott sincs közvetlen fürdőkapcsolat, hacsak az alagsorban található 15m2-es medence nem számít annak. ;-)
KKR13
KKR13 vasárnap, 11:36
#90948
Nehéz a túlerő ellene, de meg kell próbálni, nálam erről szól a következő időszak és megértem, ha nem repkedünk - akár mesterkélten - túlzott magasságba az árfolyamot illetően.Na jó, igazából az eleje volt mesterkélt, erre már rá kellett jönnöm.
Szóval véleményem szerint egy igaz hang és a riport végén lévő bekezdések a hangsúlyosak:
https://mandiner.hu/cikk/20211014_henri_boulad_interju
„Európa nem engedheti be ajtaján a világ összes nyomorúságát. Ha megteszi, össze fog omlani. Sőt, Európa épp összeomlóban van. Európa nem tud befogadni több embert, még humanitárius indokok alapján sem. Akik Európába érkeznek, elutasítják, hogy integrálódjanak. Szerintem, akik nem hajlandóak integrálódni és meg akarják változtatni Európát, azokat haza kell küldeni.”
 „Európa elvesztette spirituális és keresztény gyökereit. A judeo-keresztény örökség része az európai identitásnak. Amikor hivatalosan elutasította az EU, hogy ezt megemlítsék az »európai alkotmányban«, az ennek a gyökérnek az elvágását jelentette, minden realitás és igazság ellenére. Európa három pillére épül: a görög-rómaira, a judeo-keresztényre és a modernitásra. Ez a három örökség formálta Európát. Ha elfelejti a judeo-keresztény örökségét, elveszíti a lelkét.”
Igen, jól foglalták össze mások, a nemzeti, a vallási és a nemi identitás leépítésével egy nagy masszát kívánnak képezni, amihez kívülről hozzágyúrnak egy nekik hálás tömeget és az irányítás egy hatalmas populáció, térség felett megvalósulhat. Ez már némi Star Wars feeling.
Köszönöm, én nem kérek belőle.
A Netflixet is előfizetem a lányom nyelvtanulása miatt, de már ott is úgy nyomulnak a tartalmak terén, hogy nem sokáig fogom ezt megtenni (legkönnyebb "észrevétlen" befolyásolás), igaz, az európai termékekben is egyre jobban nyomulnak (tönkre is tették az egyik legkedveltebb sorozatomat rohadt manipulatív módon: a szokások, a helyi értékek eltűntek, a bájos dolgokkal egyetemben és mindent inkább a komorúság lengett át, miközben ökonáci és szektás lett a fehér ember, ellenben fél Afrika megjelent üldözöttként a több ezres Dolomitok csúcsai között, a család, mint minta, természetesen kellően megtépázva, élve a mozaik lehetőséggel).
A gyerekek is szabad préda számukra, minap láttam egy kamu FB posztot, ahol szavazási piktogrammal tették helyére a vadakhoz való viszonyt ("jó és szelíd ember" kampány jelleggel), igaz a vadgazdálkodásról és sok összetett (ökológiai, mezőgazdálkodási) folyamatról végképp nem tudomást véve, belecsempészve a mondanivalót a napokban hazánkban zajlott esemény kapcsán.
Persze, a tudatlan bólogat, mert annyira nagy a cukiság faktor a FB-on, csak aztán a gyakorlatban húst-hússal eszik a család, műanyag szarokat vesz ezerrel, nyomja az energialó wellness hétvégét és már pár száz méterre is autóval viszi a seggét a cuki csöppségnek fagyizni, aki természetesen megsimogatja a szarvast, mint nagy állatvédő.
Érzékelte itt az ember, hogy sokaknak ez semmit sem jelent és most igazából azért paráznak a választások előtt, mert az általuk ördögnek vélt faktorral szerettek volna spekulálni és ez egyelőre nem jött be, és ha nem menekítik ki őket (árfolyam felhúzással), akkor az általuk favorizált (új) politikai erő lehúzza végérvényesen a befektetésüket a süllyesztőbe. Szerintem ennyire nem egyenesen arányos ez a kockázat, legfeljebb a jövőbeli kifutási lehetőségeket nyirbálja meg eléggé, bár kiindulva a történelemből, már semmin sem csodálkoznék.
A mi - nem túl nagy - családunkat illetően a kommunisták vettek el annak idején (folyamat kezdete) értékeket), aztán a folyamat végén nyúltak le pld-ul "tanácsi lakást", Bokros intézkedései közeli hozzátartozom életét pecsételte meg, illetve a későbbiek során pont a családvállalási időszakban adóztattak agyon már a feleségemet és engemet.A lopásról csak annyit, hogy amikor elkezdtem dolgozni, a munkabérem (100 %) után a munkáltató 40 % körüli TB járulékot fizetett, most pedig 15,5 % ez a mérték és jövőre tervezik a 10,5 %-ot.Az SZJA-nál is hasonló - bár nem ekkora - volt a változás.
Szeretném, ha a következő évtizedben így lopnák meg a becsületes értékteremtő dolgozókat.
Lehet mínuszolni, hétfőtől úgy is jönnek a hétköznapi kötelezettségek, max. kora reggel vagy esténként tudok ilyen dolgokra vetemedni :)
BrokerJozsi vasárnap, 08:04
Előzmény: #90945  KKR13
#90947
Itt a pénz nem számít, főleg akkor, mikor nem a sajátjából költ valaki. Majd az unokáid visszafizetik a hitelezőnek. 
VERTAK vasárnap, 02:54
#90946
Hajrá Opusz‼️🚀
KKR13
KKR13 szombat, 21:41
Előzmény: #90944  J.o.k.e.r
#90945

Köszönöm.
Igen, a kisördög mindig ott van az emberben, hogy szeressen kellő gyakorisággal tájékozódni hátha alapon, de azért zsigerből tudja, hogy a lottó ötöst nem fogják kihúzni.
A reptér vásárlás (függetlenül Opustól) kapcsán is vannak fenntartásaim, mert ha 25 milliárdos eredményt tudtak elérni (rekordszintű nyereség - amit osztalékként ki is vett a külföldi tulajdonos) egy "nyugodt" 2018-as évben, akkor az a cég hogyan érhet meg közel 1.500 milliárdot, mi lehet a háttérben.
Ezzel igazán a jelenlegi tulajdonos külföldiek nyernének (megint) első "ránézésre".
J.o.k.e.r
J.o.k.e.r szombat, 20:14
Előzmény: #90942  KKR13
#90944
 Érdeklődéssel olvasom a gondolataid .  Írjál ha gondolod, én kíváncsian várom. Általában egyetértek Veled , megvan az egészséges optimizmusod és van hozzá egy jó adag fenntartás, zsigeri reakció amit sajnos az opus "kinevelt" bennünk az évek alatt.  Szemely szerint lekorlatoztam magam a napi egyszeri BÉT honlap eloszor vesztesek tab fülre  ha nincs ott az opus csalodottam rakattintok a nyertesek fülre a többi már nem érdekel.  Naponta 1 percet foglalkozom és gondolok erre a szégyenletes papírra.
Sumarton szombat, 20:14
Előzmény: #90942  KKR13
#90943
A rideg valóság - tisztelt igazi befektető-  az hogy egy manipulált, részvényesi érdekeket semmibe vevő, mára a bizalom szikráját is elvesztő, totálisan illikviddé vált mini papírról beszélünk amibe komoly intézményi befektető egy árva petákot nem hajlandó beletenni. 
A többi irreleváns magyarázkodás, szerecsenmosdatás. 
KKR13
KKR13 szombat, 15:30
Előzmény: #90941  Titi72
#90942

Köszönöm.
Tulajdonképpen ezen a fórumon már nagyon régóta nem kíváncsiak a valóságra, hanem inkább kívánságműsor van vagy gyűlölet kampány.
Befektetni kívánok (max. kényszer befektető rossz spekák) tömege nem nagyon maradt, legalább is a fórum keretei között. Ez már látszott az elején is, amikor az akvizíciók után (a mostanihoz képest magasabb árfolyamon) nem sokkal már sokan dühöngtek, pedig kb. onnantól lehetett nagyjából bármit is látni, igaz az eddig elég kényelmetlennek sikerült a befektetési szándékkal (túl korán) érkezők számára is.
Néha leíród azt, amit tényleg lehet látni - a többség itt nem hinném, hogy bennfentes lenne, hogy ismerjen minden részletet -, de azt igazából ignorálják.
Azt nem szeretem, hogy ha megtévesztenek bárkit (volt benne áldozati szerepünk :) vagy hazugságokat állítanak gazdasági dolgokról, adatokról, főleg, ha az tudatos (hangulat keltés, megtévesztés, stb.) vagy csak totál homály az illető hozzá (szerencsés gazdagok vagy ferde úton járók, ha sok pénzt tudott így is betolni a tőzsdére).
Nekem az is fura itt, hogy mindenki tudta milyen konstrukcióba (politikai feltőkésítés) fektet, ennek ellenére sok esetben olyan befektető vagy speka személyről van szó, aki már a döntés idején gyűlölte a "feltőkésítőket", mégis játssza az áldozatot.
Én még mindig nem vagyok totál reményvesztett, mivel "még csak" lassan 3 éve hoztam meg - a nagyon úgy tűnik elhamarkodott- döntésemet, de továbbra is hiszek abban, hogy ha már így történt és esetleg van manipuláció (akár tőzsdei, akár a cégek eredményessége terén) is abban, hogy ilyen alacsony az árfolyam, akkor legalább ebben az időszakban apránként vásárolhat az ember diszkontált áron.
Néha ezzel úgy vagyok, hogy bár totál bebetonozta a rövid és most már középtávú döntéseimet ez a befektetés, de szeretnék még időt kapni a diszkontált vásárlásra, ha már az eleje így félrement. Miért is? Mert továbbra is hiszek, hogy ennek sikeresnek kell lennie és ennél többet (fog) érni ez a tagság, ezért is nem anyázok fő műsoridőben, akkor úgy is lekötik a normális ember életét a hétköznapi elfoglaltságok (munka, család, egyéb kötelezettségek, stb.). Ebben az évben is tervezek még venni egy mikro mennyiség (általában kötési díj kimaxolása) és ha tudok hozzátenni, akkor tavasszal is.
Persze, ha valamiért (bár nem hiszek benne) a választások előtt tartósan elkezd emelkedni nagyobb ütemben az árfolyam, akkor az egyik szemem sírni, a másik meg nevetni fog.
Amennyiben totál kudarc lenne mégis ez a befektetésem - arra én még adok magamnak min. 2-3 évet -, akkor elkezdhetek tényleg reményvesztetté válni, bár ez esetben szerintem lenne még nagyobb gondom, feltételezve ezzel a negatív folyamattal együtt járó politikai, társadalmi irányváltást.
Remélem jól összefoglaltam, bár biztos sok gondolt még kimaradt, de már nem fárasztalak tovább :)
Titi72
Titi72 szombat, 14:52
Előzmény: #90940  KKR13
#90941
Én nagyon régóta itt  vagyok, inkább csak olvasok, mert kevés idő van a munka miatt az írásra. A Te írásaidat különösképpen szeretem, főleg a pénzügyi elemzéseidet, mert pontosak, és alaposak. Maradj, amilyen voltál, ne légy reményvesztett, vagy cinikus. Nem való hozzád. Mfg: Titi72
KKR13
KKR13 szombat, 14:23
Előzmény: #90937  Titi72
#90940
Én is így gondolom, csak szeretem csekkolni a minuszoló, spekuláció mellett igazságot osztó - kényelmes  semleges álláspontot hirdető, mindenben frankó vagyok és állandóan zsűrizek - újságíró lelkületű követőimet :)
KKR13
KKR13 szombat, 14:19
Előzmény: #90936  KKR13
#90939
Érzékeny lelkű ultra racionális libsi lelkületű ördöggel kokettáló spekuláns zsűrizős szelektív demokrata polgártárasnak kívánok a céljuk elérésnek beteljesedéséhez szép adóemeléseket (természetesen számlagyár, adóalap eltüntetés nem ér), új migránsokat, akik nem dolgoznak, hanem majd dolgoztatnak és fergeteges szülinapi zsúrokat a Kék osztriga bárban :)
hully-gully
hully-gully szombat, 13:08
#90938
Egy kapavágással ma elindul Mészáros legnagyobb nemzetközi gigaprojektje2021. OKTÓBER 15.Épül a gigabank, zsebben a fél országot ellátó energiacégek – és ma elkezdődik a terepen a Mészáros Csoport harmadik gigaprojektje a három legfontosabb közül. Ez az Opus már nem az, ami 3 éve volt, de az államilag finanszírozott projektek még mindig fontosak a számára. Különbség, hogy ezt a cechet majd Pekingnek kell megfizetnünk, és egyáltalán nem biztos, hogy megtérül a gigaberuházás.Várkonyi Andrea És ezt lehet? című új könyvéről az ember könnyen asszociálhat új férje, Mészáros Lőrinc elmúlt években történő gazdasági térhódítására. Utóbbi motorja sokáig az állami tendereken taroló Mészáros és Mészáros Kft. és a cégből felvett hatalmas osztalékvagyon volt.A mára közel 300 céget összefogó birodalommá terebélyesedett Mészáros Csoport már nem csak az építőiparról szól. Alakul az OTP-kihívó nagybank, az elismert piaci szereplőket sorra leigazoló Magyar Bankholding, és a Tigáz és a Titász felvásárlásával az energetikában is hatalmasat léptek előre.Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc (középen) egy, a héten tartott díjátadón. Balra Vida József, a Bankholdingba olvadó Takarékbank vezére. Fotó: Mészáros CsoportMészáros ma már fogyasztói márkákat is épít, saját magáról elnevezett cégcsoportjának immár új logója van. Arculatot és részben nevet változtatott a Tigáz és a Titász is: előtagként a nevükhöz rakták a Mészáros meggazdagodásához elengedhetetlen tőzsdei cég nevét, az Opust. Az Opus Global anno úgy lett a magyar médiapiac egyik legfontosabb szereplője (a Mediaworks megszerzésével), hogy egy ideig csak sejteni lehetett, hogy Mészáros áll a hátterében. (Az állami segítséggel feltőkésített, járadékvadász elitről sokat elmond az is, hogy egyszerre és ingyen ajándékozták médiaportfóliójukat egy kormányközeli alapítványnak – élükön Mészáros Lőrinccel). A leggazdagabb magyar előszeretettel jelent meg úgy a cégekben, hogy előtte bizalmi emberei egyike vette nevére az új jószágot, de a területfoglalás ma már inkább tőkealapokon keresztül történik, ahol a befektetőket (tehát a tulajdonosokat) „jótékony” és törvény adta homály fedi.Az Opus jelképesen is maga MészárosA tőzsdén kívüli ügyletekkel, a saját privát cégek apportjai révén – és a zárt körben kibocsátott és Mészáros által lejegyzett részvényekkel – hatalmasra hizlalt Opus Global megtestesít mindent, ami nélkül ma Mészáros nem lehetne dollármilliárdos. Kívülről az Opus zajos tőzsdei sikernek is tűnhet, miközben terjeszkedéséhez a magyar állam elengedhetetlen volt. Tendereknemzetgazdaságilag kiemelt beruházások, olcsó állami források (hitelek, kötvények vagy egyszerűen csak vissza nem térítendő támogatások) bőven kellett ahhoz, hogy az Opus befektetett eszközei elérjék a 335 milliárd forintos szintet.Azt, hogy mindez nem teljesen piaci alapon épült jól mutatja, hogy az eredeti célt, a Magyar Telekom tőzsdei kapitalizációját (443 milliárd forint) nem sikerült elérni. Az Opus jelenleg bőven ez alatt van (171,5 milliárd forint).A Mészáros-sztori szempontjából fontosabb fejlemény, hogy az Opus márka most számlalevelekre kerül, így pedig folyamatosan távolodhat attól a keletkezéstörténettől, ami miatt a befektetők eddig óvatosak voltak a cég papírjaival.Az Opus már nemcsak egy, a NER-elit által ácsolt tőkepiaci konglomerátum, hanem egy márka, ami fogyasztókon keresztül legalább 1,2 millió magyar háztartásban jelenik meg. Nem szabad ezt az átalakulást alábecsülni.Kínai partnerekkel, főleg kínai pénzbőlA robosztus hazai terjeszkedés továbbra sem csapott át zajos nemzetközi sikerekbe, egyedül mezőgazdasági cégeik tudnak erősebb exportot felmutatni. Mészárosék azonban egy komoly nemzetközi projektben kaptak fontos szerepet: a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésében. Ez jól mutatja azt is, hogy az Opusban egyáltalán nem szorult háttérbe az építőipar, inkább a többi terület kezd felnőni hozzá.A projekt ma az ünnepélyes alapkőletétellel és egy kapavágással ténylegesen útnak indul.A Budapest-Belgrád projekt egyik kulcsszereplője a Felcsútra bejegyzett, direkt erre a nagyberuházásra létrehozott RM International Zrt., tulajdonosaik a Mészáros és Mészáros Kft. és az R-Kord Kft. A két cég alkotja a Mészáros Holdingot, aminek 51 százalékát még korábban az Opus tőzsdei óriásba apportálták (közvetetten tehát az Opus a projektcég 51 százalékos tulajdonosa, a többi pedig közvetlenül Mészárosé).Az RM International két kínai céggel konzorciumban nyerte el az összesen 750 milliárd forintra rúgó beruházást, a teljes projektet a magyar állam és a kínai Eximbank finanszírozza.A magyarországi szakaszra a Kínai-Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. írta ki a tendert, ebben a Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt. csupán 15 százalékkal, míg a Kínai Népköztársaság 85 százalékkal van jelen (hogy Brüsszelnek is megfelelő legyen a kiírás, formailag a MÁV a megrendelő, de a projektet már a vegyesvállalat menedzseli). A tulajdonosi arányok azt is megmutatják, ki mekkora erővel vesz részt a finanszírozásban.Az ország jelenleg zajló, legnagyobb (vasúti) projektje 85 százalékban kínai hitelből épül meg.A vegyesvállalat választotta győztesnek a CRE Konzorciumot, amiben az RM International mellett ott van még a már említett két kínai szereplő, a China Tiejiuju Engineering & Construction Kft. és a China Railway Electrification Engineering Group (Magyarország) Kft. – mindkettő a kínai állami vasút képviselője a projektben.32,2 milliárdos előleg a MÁV-tól MészároséknakA vonal magyar oldalán 166 kilométer szakaszt kell majd átépíteni, ezen 160-nal mehetnek majd az akár 740 méter hosszú vonatok.A konzorcium, és így az RM International feladata a magyar szakasz, azaz a Soroksár–Kelebia közötti rész újjáépítése, fejlesztése, kivitelezése lesz.Szimbolikus, hogy miközben ez az Opus legnagyobb nemzetközi projektje, valójában megállnak az országhatárnál.A tender összköltségeit tekintve Mészárosnak így sincs oka a bánkódásra. A munka a tervezéssel már tavaly júliusban elindult, vagyis a projektcég „életre kelt” és ez már a beszámolójából is látszik. A társaság pénzkészlete jelentősen nőtt már tavaly, mivela megrendelővel (MÁV Zrt.) kötött szerződés értelmében Mészáros cége 10 százaléknyi, összesen 103,9 millió dolláros előleget kapott.A forintosítva 32,2 milliárd forintot bankbetétbe helyezték. Maga az RM International is fizetett a szállítóinak előleget, de csupán 1 milliárd forintot.Nem ez az első eset, hogy a magyar állam fontos infrastrukturális projektet bíz Mészárosékra és mellé jelentős előleget is ad a munkára.Az világos, hogy Mészároséknak és Pekingnek miért jóAz ünnepélyes alapkőletétellel ma elkezdődik a munka a terepen is. Ha a beruházás elkészül, a Budapest és Belgrád között közlekedő személyvonatok menetideje a mostani nyolc óráról a felére csökken.A projekt igazi jelentősége azonban nem ez.A megépült szakasz a leggyorsabb teherszállítási útvonalat kínálja majd Nyugat-Európa és a görög kikötők (elsősorban Píreusz) és a Távol-Kelet között, ez pedig egyértelműen Kína kül- és gazdaságpolitikai érdeke.A beruházás teljes összege – az erre felvett hitel kamataival együtt – elérheti a 750 milliárd forintot, amiben már benne van a vasútvonal kínai tehervagonjainak megfelelő bővítése is. Hogy mindez megéri-e, pláne úgy, hogy a projektet a magyar adófizetők állják, az erősen kétséges. A kínai áruk az adriai kikötőkön keresztül is elérik Nyugat-Európát, azaz a nagyobb részt kínai hitelből fizetett vasútvonalnak lesz versenyképes alternatívája. A projekthez készült megvalósíthatósági tanulmányt a kormány titkosította. Miért? Mert ezt is lehet.
Ezt olvastad már?Nyolcszor drágább lesz Mészáros Déli Körvasútjának egyetlen kilométere, mint a francia TGV-jéEgy civil csoda, ami 10 évre, és egy Prezi-alapító, aki bő 40 évre tervez előreA Coca-Cola egyik legnagyobb palackozóüzeme vállalta, hogy 2040-re karbonsemlegessé válikZSIBORÁS GERGŐ
VEZETŐ SZERKESZTŐ
Listák, milliárdosok, startupok, futball. // Villiger Vuelta, Two Door Cinema Club, NFL, Sunderland 'Til I Die.Üzenet a szerzőnekOSZD MEG!
KÖVETKEZŐ CIKKKAPCSOLAT AZ F SZORZÓ NÁLUNK VAN MÉDIAAJÁNLAT SZERZŐKElőfizetői ÁSZF ÁSZF melléklet Hirdetési ÁSZF Klubkártya ÁSZF Rendezvény ÁSZF Szerzői jogokAdatvédelmi és adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-78438/2014Copyright © 2020 Mediarey Hungary Services Zrt.
Titi72
Titi72 szombat, 12:52
Előzmény: #90936  KKR13
#90937
Én már azon is meg lennék lepve, ha csak a derekunkat tudnánk beletartani. Nem nagyon hiszem, hogy a stratéiánkba illeszkedne, ill hogy a Mészáros nevet beengednék egy ekkira kvalitású üzletbe. Bár itt már bármi megtörténhet, illetve akár az ellenkezője is.
KKR13
KKR13 szombat, 12:16
Előzmény: #90933  Titi72
#90936
Pedig a lecsót már megkaptuk, a többit majd kifőzi az EU, bár abba max. belefulladhatunk :)
KKR13
KKR13 szombat, 12:15
Előzmény: #90934  Dexcar
#90935
Szerintem esetleg az OTP és/vagy a MOL, amelyek esélyesek lehetnek jelentős részvételre a konzorciumban.
Dexcar
Dexcar szombat, 12:07
Előzmény: #90932  KKR13
#90934
pont ezért tettem be, hogy senki ne gondolja, hogy bámelyik kis tőzsdei cégnek köze lesz a reptérhez. 1500 milliárdról van szó. Ezt szűk állami körben fogják leboltolni. 
Titi72
Titi72 szombat, 12:00
Előzmény: #90932  KKR13
#90933
Kedves KKR.
De ott csak egy ratatuit kellett csinállni, itt ennél kicsit több kell....
KKR13
KKR13 szombat, 11:55
Előzmény: #90927  Dexcar
#90932

Közel 1.500 milliárd Ft-os vételárnál nem tudom, hogy miképp jöhetne szóba egy olyan cég, amelynek konszolidált eredménye évi 200 milliárd körüli volt eddig, a nyeresége pedig annak töredéke.
Erre mondta Ego a lecsóban: "Lepjen meg!"
papaya szombat, 10:04
Előzmény: #90930  Dexcar
#90931
Alakul..... 
Dexcar
Dexcar péntek, 21:21
Előzmény: #90929  Dexcar
#90930
Dexcar
Dexcar péntek, 20:01
Előzmény: #90928  Dexcar
#90929
2 évvel később:
Fúzió
Lol
Dexcar
Dexcar péntek, 20:01
Előzmény: #90927  Dexcar
#90928
Az adásvétel része annak a portfólió-rendezési törekvésnek, melyben a két tőzsdei vállalat stratégiájának megfelelő területek szerint szervezi át érdekeltségeit. Ennek megfelelően a Konzum Nyrt. elsősorban a turizmusra, illetve a pénz- és tőkepiaci befektetésekre koncentrál, míg az Opimus a média, az ipar és mezőgazdaság területén keres akvizíciós célpontokat
J.o.k.e.r
J.o.k.e.r péntek, 19:54
#90926
A galyatetői szállót is tiborczék vették meg? Lehet tudni mert akkoriban nem közölték.
KKR13
KKR13 péntek, 19:29
Előzmény: #90918  Dondiego
#90925

Korábban eladták már a galyatetői szállót is, illetve bejelentették még egy egri (Eger&Park) megvásárlását.
Mivel ezek bevételei, illetve ráfordításai közvetlenül a HH-nál jelentkeznek, így az adásvételek hatása is ott csapódik le, azaz az Opus esetében maximum a HH Opus felé fennálló kötelezettségvállalását (hitelek, illetve jó esetben osztalék) tudja befolyásolni.
Feltételezem a következő éves HH beszámolóban (legalább a számvitel "nyelvezetén") lehet majd ezekről precízebb információt kapni, az Opus konszolidált jelentésében nem biztos, hogy lesz annyi részlet, mint a HH-ban.
Dexcar
Dexcar péntek, 19:18
Előzmény: #90919  Kispenz
#90924
Vevő? Tiborcz?
UG75
UG75 péntek, 19:00
Előzmény: #90920  Vicus2000
#90922
Babosko 👏👏
Kispenz
Kispenz péntek, 18:44
Előzmény: #90920  Vicus2000
#90921
Ide minden nap jön valami nagy zsééé, a célár meg lefelé megy az árfolyammal együtt