Ez jó nagy szívás megint. Van viszont egy olyan olvasata is, hogy így működhet tovább az orosz leány és az osztrákok széttárhatják az a kezüket az EU/USA felé, hogy tessék, mi megpróbáltuk, de a bíróság befagyasztotta az eladhatóságot. A legjobb forgatókönyv meg az lenne, ha a bíróság elrendelné, hogy márpedig a Strabag-RBIR csere érvényes :)
Novemberben hatalmasat rakétázott valami osztrák érdekeltségre való cserére, pont előtte untam meg és adtam el 22 hónap tartás után. Ma meg -7.5%, de valóban erősen negatív a hangulat.
Igen, de az orosz vagyon és eredmény eddig is nullával van bent az árfolyamban.. persze tudom, idegesek a piacok most amúgy is és a Rafi mindig mozog az orosz hírekre. De konkrétan ér annyit a cég Oroszo. nélkül, mint ami a mostani árfolyam. Ez inkább a nagy upside szempontjából rossz hír és aki amiatt tartja esetleg eldobja, hogy akkor már nem érdekes neki a szüttyögés.
Úgy tűnik az ukránok szeretnék lezárni a dolgot, márcsak az oroszoknak kell így gondolniuk https://www.portfolio.hu/global/20240801/bejelentette-zelenszkij-novemberben-beketargyalasokat-akar-ukrajna-oroszorszaggal-701777 És egy a megegyezés irányába mutató fontos mondat is elhangzott az ukrán veztő részéről " Arra viszont kitért: ha „az ukrán nép is akarja,” szóba kerülhet a területekről való lemondás, de erről elnökként ő nem dönthet."Enélkül az oroszok biztos nem kötnének békét, de így akár mg össze is jöhet.
Ugy tudom, csak az osztrak piacon azonnal, nemet tozsden kicsit kesobb, de nem tudom mennyivel kesobb. Ez a webes felulet. Broker hivasaval gyorsabb, de ahhoz 10 milla kell minimum
Mert mire a deviza atvaltodik az tobb nap. Ha a mai Rafi eladas utan a Buxon vennek valamit, azt allitolag 4-5 nap utan tehetnem meg. Ez nem biztos, de minimum 3 nap
el is adtam ma. De figyelem, mert adott esetben vissza is szállok. Most gondolkodom, hogyan tovább. Az Erstenel van a számla, sajnos nem lehet pl. azonnal DAX-on, BUX-on vagy Nasdaq-n befektetni,m várni kell. OMV-n gondolkodok első körben, az amúgy is osztrák cég
Igen, nagyon dilemmáztam, mert ha lesz hozzáférés az orosz eredményhez egyszer, akkor 25-30 €-s sáv is reális lesz, tehát van ebben akár még 50% is innen, ahol vagyunk. De lehet, hogy ez csak 3 év múlva történik meg, lehet, hogy 1 év múlva. És igen, amúgy is kúszhat ez még feljebb, szerintem is jó papír, de most végül erre jutottam. Amikor 20 € -n voltunk pár hónapja akkor akartam eladni, de ott még vártam, hogy menjünk el 21 €-ig, szóval most inkább lecsaptam a mai jó hírre. Sok sikert Nektek!
Az még lemradt, hogy szerintem nonszensz a 20 EUR alatti árfolyam, azt tudnia kellene a cégnek az orosz és a belarusz leány nélkül is. Azért azt legkésőbb az év végéig hozni kellene.
Gratula szép kör volt! Igen van benne bizonytalanság/kockázat, nem is kicsi. De egyszer szerintem ez nagyon jó lesz. Hogy mikor? 1-2-3 éven belül eljön szerintem ez az idő. Addig is orosz és a belarusz rész nélkül is szépen termel a cég, így én azért annyira nem aggódom.
Én most 18.5 €-n eladtam a teljes pakkom. Beker átlagom 12.5 volt, 2022-ben vettem még több részletben. 21-22 € volt a célom, mindig jó az eredmény és lehet megoldás az orosz helyzetre akkor akár feljebb is lehet, de egyszerűen túl sok a bizonytalanság is, ez a mai 5% emelkedés jó pillanat volt nekem. Nézem még azért, lehet, hogy visszaveszem később.
Raiffeisen Bank International részvényesek