berlini

Regisztráció: 2010-04-06 22:21:40

Hozzászólások száma: 5 835

Utolsó hozzászólás: 2019-10-24 02:08


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

1 074 636
1970. 01. 01. 01:00

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)" topikból

A moderálás a "Nemzeti oldali fórum /műsor-, könyv-, írás-, cikkajánló/ (A magukat (nép)nemzetinek tartók topikja)" topik #2045 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Személyeskedés

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2018-10-11 08:33-ig (2 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
szeretgessétek egymást egy kicsit a fórumon kívül. köszi.
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-04-28 07:03-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-07-28 08:06-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2019-10-19 20:19-ig (4 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Mennyit ér az OTP? ma, 02:08
Összejöhet a 6 milliárd. 
2017-ben 5 milliárd volt az alapkezelő 4. negyedévben elszámolt sikerdija.
Mennyit ér az OTP? szerda, 23:53
szép katonadal!
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 20:59

Utolső kérdésem:
vajon miért nem a struccról mondják, hogy a legokosabb állat?
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 20:54
https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrp005b.html
Budapesten:
2018 első félévében 618 ezer m2 lakóépületre szóló épitési engedélyt adtak ki.
2019 első félévében 577 ezer m2-t engedélyeztek
Igy egy kérdésedre már meg van a válasz.
Mi a helyzet a többi kérdésemmel?
Lakás/Ingatlan árak topik szerda, 20:21
És?
Mi ez a 28 ezerhez képest ami a válság előtt pár évvel épült?
Olvastál már arról, hogy egyre kevesebb új projekt indul?
Szerinted ebből mi következik?
Az, hogy növekszik az ujonnan épülő lakások száma, vagy az ellenkezője?
Itt fordulat akkor jöhet, ha:
- Orbán belátja ahogy a népesedéspolitikája maga a csőd. (elárulom nem fogja, sőt növeli az ott bevetett pénzt)
- leáll a lakossági bérkiáramlás növekedés, (lassulni fog, de 4% feletti inflációnál és GDP növekedés mellett továbbra is valószinűbb az évi 6-8%-os növekedés,)
- a kamatszint lényegesen növekszik. (Matolcsi mellett kizárt, ráadásul a nemzetközi környezet akár még további lazitásra is ösztönözheti,)
Biztos, hogy ilyen várakozások mellett az lesz, amit itt majd mindenki vár, hogy az elmulasztott lakásvételét egy jelentős lakásár korrekcióban majd pótolhatja?
Gondold végig és válaszold meg magadnak.
Mennyit ér az OTP? szerda, 20:09
Az elmúlt 2 hétben rossz lóra tettem. Feltételeztem, hogy a gyj. előtti szokásos felhúzás október végén kezdődik. És előtte még ingadozni fog a papir 12.400-800 között. Ennek megfelelően eladtam az OTP részvényeim (certijeim) közel felét 12900-ig.
A következő tévedésem az volt, hogy a papir nemcsak elérte a 12.250ft-ot hanem jócskán túlszárnyalta. Igy megint rosszul döntöttem, mert eladtam  500db-ot, tovább csökkentve a portfóliót.
Mostmár nyugton maradok és miközben reménykedem egy 3-500 ft-os korrekcióban, hogy újra bevásárolhassak egyenlőre abbahagyom a nyereségrealizálást.
Magyarázatot arra, hogy a papir már most ilyen magasra ment, abban keresek, hogy a Brexit szomorújáték talán már végetért és ez adott lendületet az európai papiroknak. Hiszen a DAX sem volt az elmúlt 2 évben ilyen magasan, lassan megközeliti a 2017-es 13.500-as csúcsát, pedig az akkori német gazdaság állapota sokkal jobb volt mint a mai.
Mindennek semmi köze nincsen az október 23.-ához, az ünnephez, amit minden politikus megpróbál kisajátitani, saját hasznára forditani.
Visszatérve az OTP-re:
ha a környezet nem romlik, akkor továbbra is nagyon szép évek elé nézünk.
De nézzük a következő hónapot először:
Adós vagyok egy negyedéves gyj eredmény becsléssel. Mentségemül szolgál, hogy még soha nem volt ennyi változás a bank tevékenységében. Idén 6 új bankot vett az OTP. Ebből a bolgár az első negyedévben már szinte teljes negyedévvel be lett számitva, az albán a 2. negyedévtől szerepel az eredményszámitásban, de a mostani lezárt 3. negyedév az amiben a montenegrói szinte teljes negyedévvel, a moldáv vétel pedig 2 hónappal már az eredményekhez hozzájárul. A negyedév végén már engedélyezve lett az újabb szerb vétel, de az csak a 4. negyedévben növeli az eredményt. Igy a 3. negyedév nehezen számitható, hiszen nem tudjuk, hogy a bankokat mennyire a könyvszerinti érték alatt vették és azt sem, hogy ugyanezen bankok milyen céltartalékolási politikát folytattak a SocGen csoporton belül, tehát hogymennyiben kell ezeknél egyszeri nagyobb céltartalékolást alkalmazni. Szerbiában az fokozza a bizonytalanságot, hogy ott a mostani már a 3. megvett bank. Ott a bankok "összegyúrása" biztosan nagy hatékonyság növekedést okoz majd a jövőben, de most inkább költségeket okoz.
Ha messzebb nézünk, akkor 2-3 éven belül egy olyan bankcsoportot látunk, amely 2000 ft/részvény eredményt hoz. Szerintem az jár a legjobban ma, aki TBSZ számlán vesz részvényt ésrá se néz pár évig. Lesz addig 30-40%-os árfolyamnövekedés és évente osztalékadómentes kb. 1300ft-os osztalék.
Mennyit ér az OTP? szerda, 17:29
Holnap megkérdezem. (Már több mint 1 éve nem kapom meg ezeket az értékeléseket, mert csak az előfizetőknek szabad megküldeniük.)
Mennyit ér az OTP? kedd, 22:54
Igen, igazad van, én nem várok rosszabbat a jelenlegi szintnél a nemzetközi kereskedelem alakulásában és a vezető országok gazdasági fejlődése területén.
Hiszen mindenki azon csodálkozik, hogy az infláció csak nem indul be. Se japánban se USA-ban se az euróövezetben (1% alatti ami jócskán elmarad az EKB által megcélzott 2%-tól.) Márpedig akkor a kamatcsökkentés az USA-ban folytatódik, a mennyiségi lazitás Japánban és Európában fokozódik. (Persze a németeknek is be kell majd látni, hogy az EKB egyedül nem tudja beinditani a gazdaságot.)
A Brexitnél ma már világos hogy lesz megállapodásos kilépés, nem hiszem, hogy túl optimista lennék ezzel a várakozásommal.
A Legnehezebb dió a kinai-USA kereskedelmi háború kimenetelének megjóslása. Itt én nem számolok egy végleges megállapodással Trump hivatali ideje alatt. De ahogy látom mindkét fél kényszeritve van hogy apróbb részmegállapodásokkal enyhitsen azon a negativ hatáson, amit az egész cirkusz a saját gazdaságukra kifejt.
Igy - ha nyövenyelősen is, de - folytatódik ez a kierőszakolt gazdasági fellendülési ciklus és - egészen addig, amig valami bele nem köp a levesbe és okoz egy kemény válságot. Hogy mi lesz ez, azt én sem tudom. Viszont abban biztos vagyok, hogy valami olyan lesz, amire senki sem számit.
De szerintem addig még mindig lesz 1-2 (esetleg több) év. Sovány növekedéssel, nullaközeli kamatszinttel. 
Ami szar marad továbbra is a bankoknak, kivéve azoknak, amelyek hasznot húznak a többiek kényszerzsugorodásából. 
Lesz itt még sok-sok banki összeolvadás, konszolidáció, de szükség is van erre, mert a közeljövő már a nagyszámú klienssel biró digitális bankoké, amelyek látszólag ingyen szolgáltatnak, mert a 10-20 millió vevőkör helyett 50-100 millió számlatulajdonossal a kibővitett szolgáltatásokkal inkább csak dijbevételekkel is nyereséget lehet majd megcélozni.
Szerintem van esély rá, hogy az OTP egyike lesz ezen bankoknak.
Mennyit ér az OTP? hétfő, 22:49
Új ATH: 13.370 ft.
Még mindig azon filózok, hogy mennyi lesz a Q3 eredménye.
OTP részvényesek ide! hétfő, 17:37
Hidd el nagy esély arra, hogy a papair jövő év végéig 15 ezer fölé megy, igy a longos beragadás inkább álomnak tűnik.
OTP részvényesek ide! hétfő, 17:32
Ez a baj a shortosok egy részével.
Nem veszik észre, hogy ez nem az a papir, amit 4000 alatt adtak-vettek 2015 januárjában.
OTP részvényesek ide! hétfő, 17:17
senki sem mert beleadni a záróba ezután az impozáns menetelés után. Igy csoda, hogy nem húzták fel még ennél is jobban 
El kellene dönteni, hogy milyen szinten folytatom az eladást.
OTP részvényesek ide! hétfő, 17:05
Z: 13.370
OTP részvényesek ide! hétfő, 16:57
zárótippem: 13.390
Szerencsére nem adtam el a maradékot az elmúlt egy hétben (sőt hozzávettem 500db-ot.)
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 15. 17:00
Hát nálad együgyübbet tényleg lámpással  kell keresni ezen és a többi portfoliós topicon. (Az együgyüséget vedd szó szerint is. Olyasvalaki aki egy lemezt tesz fel és azt nyúzza mig mindenki körülötte kiakad.) 
Volt már egy pár vészmadárral dolgom itt az elmúlt években, de a többieknek volt annyi szégyenérzetük, hogy pár éves kinlódás, férevezető kommentek sorozata után itthagytak bennünket. 
Mikorra tervezed ezt a a régen időszerű lépést?
Mikor kérsz elnézést azoktól, akiket már 3 éve félrevezetsz a piacok várható alakulásával kapcsolatban?
Hallottál már az irástudók felelősségéről? Vagy szándékosan trollkodsz itt évek óta?
Lakás/Ingatlan árak topik 2019. 10. 15. 12:17
Pitcairnt nem lehet leirni.
Ő kitartóan irja bajlós jövendőléseit.
Egyszer biztosan bejön neki. Addig még szeretnék sok pénzt keresni a tőzsdén és az ingatlanokkal. Még lesz erre további pár év.
OTP részvényesek ide! 2019. 10. 14. 22:09
"Van valamelyik elemző háznak egy 15 000 forintos célára jövőre. Ez ki is jön, ha ez a "halmozott 4Q" 2020 Q1-re 420 md lesz. Ehhez sacc 110-120 md nyereséget kellene jelentsen a jövő évi Q1-re. Megeszem a kalapom ... Vagyis jövőre ez a 15k elvetve."
Készitsd a kalapod. (Én már láttam marcipánból készültet.....azt vennék jövő év májusára, amikor kijön a 2020Q1 gyj. Amúgy van 17 ezres célár is jövő nyárra.)
Ez a 6-9 milliárdos nyereségnövekedés most nem fog működni, mert tavaly egyetlen akvirált bank nem lépett be év közben, igy az organikus növekedés produkálta az általad számitott negyedéves átlagos növekedést. Most viszont , ebben az évben 5 (!!!) db bank lett engedélyezve, amelyek az idei évre a teljes éves eredményük kisebb részével lesznek beszámitva, (kb. 33 milliárddsl járulnak hozzá) jövőre viszont a teljes 80 milliárddal, (azaz az ideihez képest + 47 milliárddal, azaz negyedévenként kb. 12 milliárddal. Azaz a görbét a következő negyedévekben jóval meredekebben fog nőni, még akkor is, ha a hitelezési boom ellaposodik.
Nagyon lényeges a makroökonómiai környezet alakulása.
Szerintem az is javulni fog a következő 1 évben:
Tippjeim:
Brexit megállapodással pár hónapon belül,
USA kamatcsökkentés folytatódik, indexek emelkednek, államkötvényi hozamok tovább csökkennek
Euróövezeti gazdasági fejlődés beindul (részben kormányzati, részben EKB stimulusok hatására),
USA-Kina tovább tárgyal, teljes megállapodás nélkül, de részmegállapodások csillapitják a piaci félelmeket,
Régiós gazdaságok fejlődése továbbra is átlagfeletti marad (a fentiek hatására,)
Amennyiben igazam lesz, akkor az OTP az akvirált bankokat kedvező gazdasági környezetben integrálhatja és folyamatosan és a szinergia hatás miatt továbbra is kétszámjegyű nyereségnövekedést tud a következő év után is produkálni.
Mennyit ér az OTP? 2019. 10. 14. 22:09
Miután kiváncsi vagyok, hogy mennyiben teljesülnek a várakozásaim a következő évekre , a másik fórum #1075037- as mai hozzászólására irt válaszomat ide is beirom. 
Visszatérünk rá egy év múlva: 
Maci irta (#1075037)
"Van valamelyik elemző háznak egy 15 000 forintos célára jövőre. Ez ki is jön, ha ez a "halmozott 4Q" 2020 Q1-re 420 md lesz. Ehhez sacc 110-120 md nyereséget kellene jelentsen a jövő évi Q1-re. Megeszem a kalapom ... Vagyis jövőre ez a 15k elvetve."
Ez a 6-9 milliárdos nyereségnövekedés most nem fog működni, mert tavaly egyetlen akvirált bank nem lépett be év közben, igy az organikus növekedés produkálta az általad számitott negyedéves átlagos növekedést. Most viszont , ebben az évben 5 (!!!) db bank lett engedélyezve, amelyek az idei évre a teljes éves eredményük kisebb részével lesznek beszámitva, (kb. 33 milliárddsl járulnak hozzá) jövőre viszont a teljes 80 milliárddal, (azaz az ideihez képest + 47 milliárddal, azaz negyedévenként kb. 12 milliárddal. Azaz a görbét a következő negyedévekben jóval meredekebben fog nőni, még akkor is, ha a hitelezési boom ellaposodik.
Nagyon lényeges a makroökonómiai környezet alakulása.
Szerintem az is javulni fog a következő 1 évben:
Tippjeim:
Brexit megállapodással pár hónapon belül,USA kamatcsökkentés folytatódik, indexek emelkednek, államkötvényi hozamok tovább csökkennekEuróövezeti gazdasági fejlődés beindul (részben kormányzati, részben EKB stimulusok hatására),USA-Kina tovább tárgyal, teljes megállapodás nélkül, de részmegállapodások csillapitják a piaci félelmeket,Régiós gazdaságok fejlődése továbbra is átlagfeletti marad (a fentiek hatására,)
Amennyiben igazam lesz, akkor az OTP az akvirált bankokat kedvező gazdasági környezetben integrálhatja és folyamatosan és a szinergia hatás miatt továbbra is kétszámjegyű nyereségnövekedést tud a következő év után is produkálni.
OTP részvényesek ide! 2019. 10. 14. 19:15
Az OTP-vel kereskedők legnagyobb baja az hogy permanensen alulbecsülik a papirt. 
Velem mostanában pedig az, hogy nincs már kedvem a folyamatosan sorrakövetkező , egy-két nagyobb spekuláns által kiváltott hisztériás rohamok végigéléséhez. 
Ezért - eltérően az elmúlt évekhez - kisebb darabszámokkal nyomom és elkap a frász az éppen soronkövetkező ÁTH közelében. Sürgősen eladok, ahelyett hogy tartanám a poziciókat. És ráadásul én is kérdezem, hogy ki a fene veszi a papirt 13 ezer felett, pedig eléggé nagy bizonyossággal várom az ez évi rekord nyereséget 380 milliárd felett, ami bőven elég kellene hogy legyen az év vége felé közeledve akár a 13 ezres szint felett is legyenek vevők, hiszen egy ilyen nyereségszint (Ha bejön) igencsak hozhat 14 ezer feletti év végi árfolyamot.
OTP részvényesek ide! 2019. 10. 14. 17:02
hova látod a lokális minimumot?

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek