Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
FR73 csütörtök, 12:01
Előzmény: #42875  ktamask
Talán végre egy irányba próbálja majd kormányozni a hajót az MNB és a pénzügyminiszter.
ktamask csütörtök, 11:30
Előzmény: #42877  fej váll

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260430/itt-a-friss-adat-vegre-lenduletet-vesz-a-magyar-gazdasag-833578
Az első negyedévben 0,8 százalékkal bővült a magyar GDP az előző negyedévhez képest, éves alapon pedig szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 1,7 százalékos volt a bővülés - közölte a KSH. Az adat kedvezőbb az előzetes várakozásoknál, a statisztika szerint elsősorban a szolgáltatások járultak hozzá a bővüléshez. Az első negyedévben 0,8%-kal bővült a magyar gazdaság, ami erőteljesebb dinamikát jelent az elemzők által várt 0,5 százalékos növekedéshez képest. Ennél erősebb teljesítményre utoljára 2023 harmadik negyedévében volt példa.
fej váll
fej váll csütörtök, 11:14
Attól függ, mi a prioritás.Ha a cél, stabilitás, infláció letörése, finanszírozhatóság, akkor ez egy védhető, konzervatív politika .Ha a cél,viszont gyors növekedés, olcsóbb hitelek, élénkítés,akkor túl szigorú lehet majd.Ami igazán fontos,ez nem csak egy ember döntése,a kamatszintet főleg a Magyar Nemzeti Bank határozza meg ,az ÁKK ehhez alkalmazkodik .Röviden ,nem „zseniális” és nem „rossz” , hanem egy tudatos trade-off.Most inkább a stabilitást választják a növekedés helyett első körben.
mab csütörtök, 10:09
Mókásan hangzik, hogy nálunk az MNB ilyen terveket is kitűz: "megválnak a luxusingatlanoktól és a műkincsgyűjteménytől".
De legalább könnyen teljesíthető.
ktamask csütörtök, 09:35
Előzmény: #42874  fej váll

Erős forint.
Magas reálkamat. = vagyis az ÁKK maradhat a jelenlegi szinteken.
Varga Mihály masszívan odateszi magát: FIDESZ ide vagy oda.
Jól csinálja.
+++
mab szerda, 12:55
Előzmény: #42872  ktamask
Lelked rajta ha a Kobayashi jóslatok és az allamadósság problémák közé egyenlőséget teszel. Utóbbit mellesleg elég sokan pedzegetik.
Amúgy sem azt írta, hogy kötvénypiaci válság lesz, csak annyit, hogy az emelkedő államadósság ilyet idézHET elő. Ez nem 0% vagy 100%, hanem egy lehetséges negatív kimenet, melynek az utóbbi időben növekedett a valószínűsége.
ktamask szerda, 12:30
Előzmény: #42871  mab

Akkor ezt legalább annyira komolyan venni, mint azt a Kobayashi gyereket, aki 2009 óta várja a nagy összeomlást, és minden egyes 5%-os USA esés után kiáll, és bejelenti, jön az összeomlás.

USA 4,5% körül finanszírozza magát.
7%-os hiány
kb 160 MRD vámot kellett visszafizetni a cégeknek.
Trump csak ennyit mondott, aki nem kéri vissza, nem tart rá igényt, azt jó szemmel néz...
A magas olajár szerintem kedvez USA-nak, amíg kitart.
Tehát a háború kitartása-elhúzása az érdekük, az EU szivatása.
mab szerda, 12:10
Előzmény: #42869  ktamask
"De mikor ér véget ez a néphülyítás?"
.
Milyen néphülyítés? Ennyit mondtak: "az emelkedő államadósság kötvénypiaci válságot idézhet elő".Ez szerintem is benne van a pakliban. De ez nem rövid táv. Ez sokéves folyamat eredménye lehet, a kidurranásának időpontja (ha lesz) nem egy pontosan megjósolható dolog, általában akkor szokott megtörténni amikor éppen más rossz dolgok is összejönnek. 
ktamask szerda, 09:58
Előzmény: #42867  tothjoco

Szóval kötvénypara: az eredménye elvileg tőzsdei esés lenne, látjuk:
OTP 8000-45000
Nasdaq 16000-27000
Soft Landing : Powell tata megmondta.. :D DAx topic kedvenc beszólása: "Lóf@sz kaporral":D
A cégek jókat jelentenek, max az országokat érinti negatívan, a tőzsdei cégek minden egyes árvízből, chiphiányból, most háborúból, mindenből is profitálnak.
háború: hadiipari cégek.
olajár: olajipari cégek, prémium áron nyomatják az olajat
árvíz: emlékszünk a HDD-s storyra duplázódó árak, amik ott is maradtak.
autóárak, szintén: chiphiány +100-150%, az autó árak sem csökkentek vissza.
Jónép fizet, mint a katonatiszt, mert van pénz dögivel a világban.
Látod itt is minden nap ATH, nincs itt semmi látnivaló.
De mikor ér véget ez a néphülyítás? :)
ktamask kedd, 21:03
Előzmény: #42867  tothjoco
3 éve ezt halljuk.
Spiller kedd, 19:19
Előzmény: #42862  ktamask
nem félek hanem rettegek. :) retteg orbán putyin és persze spiller.  Sajnálom szegényt. 
Ki is volt az? már nem is emlékszem. Kikapta állampapírt kamatfizetés előtt és vett 420ért eurt. Itt ezen a fórumon olvasta nem fogják kifizetni, elveszik a befektetéseket és hamarosan öccáz sőt ezer lesz a juró és államcsőd mert tarthatatlan az amit ezek művelnek.  Úgy megijedt az illető kikapta a pénzt állampapírból. Csakhogy ezt pont ők írták.  :) teccett.  Volt, az is hülye aki állampapírt vesz mert ezzel is a kutya orbán kormányt támogatja, az ilyen egy rohadék fidesznyik.  aztán kiderült nekik is van. Persze már régen és a legjobban kamatozó.. mondták... miután nem vették el és kifizették a kamatot és nem lett államcsőd. 
ktamask kedd, 15:37
Előzmény: #42864  Kata726

Én nem tervezek különösebb állománybővítést.
Jön a nyár, megyünk ide oda (3x is), kell a pénz rá, de ez friss fizetésből lesz félretéve.
A kamatok mennek vissza, gyarapodnak szépen lassacskán, türelmesen.
Ha mégis jut az utazgatás mellett, akkor fixmáp 7%.
Kata726
Kata726 kedd, 14:44
Előzmény: #42863  ktamask
Akkor szerintem a májusi fizuból még 7%-os MÁP lesz!
ktamask kedd, 14:23
ktamask kedd, 12:41
Előzmény: #42861  bronz

Spiller mitől fél?
Nem kapja meg a fixmápra a 7%-ot?
:D
Vagy a tej ára 329-ről felmegy 469-re az árrésstop eltörlése után?
bronz kedd, 12:32
Előzmény: #42860  Potiphar
Neki jó volt, ezért retteg hetek óta Ibiza Nudli zajec Spiller, hogy most mi lesz, hogy a jellemes, erkölcsös Orbánját elzavarta a magyar emberek többsége.
Potiphar kedd, 11:59
Előzmény: #42859  Spiller
Tehát, jó volt minden, úgy ahogy volt, ezt akarod mondani? 
Spiller kedd, 11:42
Előzmény: #42858  Ishar
"csak elmondom" a külföldi magántőkealapokat nem tudják befolyásolni. Nem ez a szakterületem de kb 10 megoldást fel tudnék sorolni.  Ott van az itiner. A világ vagyonos rétegeinek vagy  multi cégeinek a módszerei. 
Most komolyan ennyire naívak vagytok? MP-nek ugyanúgy ki kell építeni a saját szisztemét mint a fidesznek. Miért? mert a világ így működik. A tőkések támogatása nélkül ki vagy? Hogy csinálsz utakat hidakat, ki csinál neked aszfaltot ki szállít cementet vagy kavicsot?  Hány cég képes erre?    Másrészt kíváncsi leszek MP vagyonnyilatkozatára. Még nagy támadási zsarolási felületet ad. Ha bevallja akkor is ha elrejti akkor pláne. ha bevallja akkor is gáz lesz,  megnézik az elmúlt 5év adózását mellé téve a vagyonosodást, nem fog stimmelni.  Majd mondják neki "figyelj petike, mielőtt nagyon belelendülnél nézd meg ezeket a papírokat, ezek a te számláid?  A ház ahol lax? "  Figyu mondom mi lesz de ne sírj, ezt meg ezt megtalálhatjátok, majd hordozzátok mint véres kardot, én szipogok és fizetek egy kicsit, de ennyi van benne"  
Ishar
Ishar kedd, 10:59
Előzmény: #42857  Spiller
"Elmondom A magantokealapok offshore megoldasok,is Zug ugyanúgy fognak mukodni mint eddig, csak a birkak gyapjat nyirjak le." --- Elmondom: a magyar magántőkealapok szabályozását, - nem meglepő módon -, a magyar törvényhozás módosítani tudja.
Spiller kedd, 10:40
Csak ner?  Ki az a hulye aki nem veszi ki osztalekot a mostani szisztemmel? Eddig tao 9% es bent maradt a cegben a eredmenytartalek. Repulovel viszik? Ez csak a birkaknak szol a nereseknek zsakokban van a penz most viszi ki. Eleg tiszasnak kell lenni ezt elhiggye valaki. Utalás 2mp. Zsakban nem kamatozik, korlatozvs van mennyi kpt lehet bevinni orszagokba.  Elmondom A magantokealapok offshore megoldasok,is Zug ugyanúgy fognak mukodni mint eddig, csak a birkak gyapjat nyirjak le. Jo szurkolast. :)
forster0123 kedd, 07:42
Előzmény: #42851  Bianco
Az több mint valószínű igen.
Bianco hétfő, 22:02
Előzmény: #42853  J0hnnyEnglish
Igen.Komolyan. Miután az én jelenlegi érdekeltségemre vonatkozott a kérdés,, nem a többi létező lehetőségre irányult.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish hétfő, 21:45
Előzmény: #42852  Bianco
Most ezt komolyan leírtad? Mind a két alternatívnál van mindkettő... nekem is...
Bianco hétfő, 21:37
Előzmény: #42849  J0hnnyEnglish
Nem a folyószámla vezetés és a csoportos beszedési megbízás a téma, hanem értékpapírok, devizaszámla.
Bianco hétfő, 21:33
Előzmény: #42850  forster0123
Lehet, hogy igazad van. De ha van bármi alapja a kósza hireknek, hogy milliárdos átutalások, pénzkimentések vannak folyamatban, úgy gondolom azok elsősorban innen történnek.
forster0123 hétfő, 21:24
Előzmény: #42848  Bianco
A 40 Mrd osztalék kifizetés elmaradása nekem inkább pozitív hír jelen helyzetben, mint negatív.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish hétfő, 20:48
Előzmény: #42825  Bianco

Csak hitel miatt, még oké, de egyébként egy jó fizetéssel pl nem tudom mennyivel versenyképesebb  egy raiff vagy erste-nél.
...és biza a korábban említett -elvből nem megyünk ilyen bankoz- teljesen jogos felvetés OTP, MBH, Gránit nekem egy kutya és sokszor pont a szar keresetű kis ember pumpolják a költségeikkel telibe...
Bianco hétfő, 19:52
Előzmény: #42840  forster0123
Tudom, hogy most rengeteg alaptalan pletyka van forgalomban. Azt is, hogy a második legnagyobb bank.De azt a bank elnök vezérigazgatója jelentette be, h 40 milliardos osztalékfizetés marad el. A részvényeik se brilliroznak. 
Nagy bankokat is be lehet dönteni, volt már ilyen.
Távol álljon tőlem, hogy ebben segédkezzek, nem a pletykák érdekelnek, de nagyon furcsa időket élünk.
ktamask hétfő, 16:55
Előzmény: #42846  Uhura

Holnap kamatdöntő ülés és megtudod.
Ha csökkentenek, mégis, annak ellenére, hogy a piac azt várja, hogy tartják, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ÁKK ugrani fog.
Uhura hétfő, 16:50
Előzmény: #42842  Kata726
A kérdés az, hogy a 2051, 2041 ... államkötvények mekkora szeletett hasítanak, jelenleg 0 kockázattal a fix máp 7%-os minnél hoszabb  kitartása az ami szóba jöhet, persze a megfelelő bemáp papírok tartása mellet. Kérdéses az állam továbbra is marad -e a 7% mellet vagy csökkent. 
A kérdés a kamatokkal mi legyen -> fixmáp vagy 2035, 2041, 2051?
Mert ahogy kiszámoltattam egy 2-3% Eu kamatszinte való 5 éves távlatban történő lejutás kb 70-110% hozamot hozna a 2051-en még a mostani 75.9%-os eladási ár mellrt is. 
Persze egy ellenkező irányú mozgás jelentős veszteséget generálhat. 
maveryck hétfő, 15:01
Előzmény: #42844  ktamask
köszi!
ktamask hétfő, 14:53
Előzmény: #42839  maveryck

Az utóbbi 1-2 hét véleményét fogom leírni.
Kb. a lényeg elveszik a topicban.
Tehát: BMÁP tartás, amíg a fixmáp 7%.
Ha a Fixmáp 7% alá esik, akkor lehet rajta agyalni, ki váltja át, és ki nem.
Elsősorban a 2029N +2,5%-os specialitása egyedi, 2027 júliustól értendő.
A +1,5%-osok jó poziban vannak, 7,3-7,6% körül adnak, a fixmáp 7% felett, emiatt nincs is kérdés, hogy amíg a fixmáp 7%, addig BMÁP tartás.
Abban egyetértek, hogy igazából nem ez fogja megváltani a világot.
Nekem össz-vissz 20% BMÁP-om van, így főleg nem.
Aki többre vágyik, az nem is állampapírozik, nem is ez a célja.
maveryck hétfő, 12:33
Előzmény: #42842  Kata726
Hosszú távon szerintem is jobb, de rövid pl. féléves-éves távon már kockázatosabb.
Kata726
Kata726 hétfő, 12:21
Előzmény: #42839  maveryck
Én arra tettem fel a tétet, hogy a jelenlegi 7%ot a lehető leghosszabb időtávra fixáljam(2035/A, FixMáp, Máp+), mert egyetértésben sok elemzővel arra számítok, hogy innen már csak lefelé fognak menni a kamatok. A háború esetleges átmeneti negatív hatása most nincs egy súlycsoportban az új kormánnyal szembeni elvárások, remények pozitív kimenetelével.
forster0123 hétfő, 12:12
Előzmény: #42829  Bianco
Nem tudom mit hallottál, de szerintem most azért elég sok alaptalan pletyka terjed sokmindenről.
Azt tudni kell hogy az MBH egy hatalmas konglomerátum, annak idején belepakolták a takszövöket meg az FHB-t, majd a BB-ot és az MKB -t.
Nem néztem utána, de saccra az OTp után 2. legnagyobb ügyfélállánnyal rendelkező bank.
Itt most vagyonvisszaszerzés ide vagy oda, nagyon észnél kell majd azért lennie az új kormányzatnak.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek