Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
return.value
return.value ma, 12:45
Előzmény: #34581  ktamask

Szerintem az a jó irány, hogy ha a portfoliód összetételét a korodhoz igazítod. Erről itt a fórumon nem sok szó esik. Nyilván más részvény-kötvény-egyéb portfoliót kell építeni 30 évesen és teljesen máshogy kell súlyozni 50 évesen. Ha még van legalább 10 éved a tervezett visszavonulásig, akkor szerintem érdemes TBSZ-en részvényt is vásárolni a kötvények mellett.
ktamask ma, 12:42
Előzmény: #34581  ktamask

Zsákoltam egy kis 2030/Q3-at.
mab ma, 12:15
Előzmény: #34580  Boby
"100x beirtam  broker nem a baratod, nem azonosak az erdekeitek."
A magyar néplélek kizártnak tartja a Win-Win helyzet létezését. Vagyis azt, hogy a bróker/bank/befalap is jól jár és Te is jól jársz.
Befalapból rengeteg van, viszont mögöttük álló sok év alatt egyértelműen bizonyító, a piacot igazán érző befektetési szakemberből kevesebb. De azért vannak, az SP500-at évtizedekig alaposan megverő alapokból is van néhány.
Bár nekem sosem volt, de a Hold és Zsiday eredményei szerintem elismerésre méltóak.
Érdekességképpen: az OTP befektetési ajánlataiban (privát hírleveleiben) sok saját alapjuk szerepel, de bizonyos kategóriákban a Hold alapjait ajánlják a sajátjuk helyett, azzal a magyarázattal, hogy sok éve bizonyítják hozzáértésüket.
ktamask ma, 12:02
Előzmény: #34580  Boby

Nekem jelenleg csak állampapírom van, hogy őszinte legyek, még magam is úgy gondolom, hogy ez nem normális.
Te kötvényezel, mellette részvény + bef. alap, teljesen jó.
Még nem vagyok eléggé nyitott az ilyenekre, vagy mert félek is tőlük, és mivel félek tőlük, inkább rakom a pénzt ebbe a fosba, mint egy sokkal jobba.
És mindig látom magam előtt a historikus chartokat, borúlátó vagyok. Részvényt ezért nem vennék, most.
Ha meg lemaradok a nagy rallyról, akkor így jártam.
Boby
Boby ma, 11:28
Előzmény: #34577  ktamask
Azon meg már illene túllépni, néha azt érzem neked sikerül,aztán meg mint ez a hozzászólásod mutatja,mégsem, hogy attól hogy valakinek van befalapja,még lehet kötvénye,részvénye,stb. is. Sőt,azt hiszem így normális.
Boby
Boby ma, 11:25
Előzmény: #34577  ktamask
Zsiday úgy került most szóba, hogy írt egy szösszenetet a kötvénypiacról. Az elmúlt évi teljesítményei meg úgy, hogy van itt aki folyamatosan hazudik róla....is.
"100x beirtam  broker nem a baratod, nem azonosak az erdekeitek. A kivetel nekem uj szabalyt alkot nem erosit semmit. Igen, az egyszeru nepekbez hirtelen penz kerult, mit meg nem er az a presztízs premium ugyfel lehet mikozben előtte csak szemelyi kolcsonert kuncsirgott vesztes testtartassal. Az aktivan kezelt befalapok a koltsegekre vannak kihegyezve. Vakitanak es beszurnak egy rovid mondatot, 10-20 éves távra kell befektetni naluk. Meg lehet nezni 5-10 eves tavon milyen ratyi hozamok vannak. Nalam a brokeri levelek jo kontraindikatorok. "
ktamask ma, 10:28
Előzmény: #34576  Zanza2

HA USA-t kifingatják, akkor mindenkit is.
Kicsit 2008-2009 feelingje van.
ktamask ma, 10:13
Előzmény: #34570  Boby

8-26 arányban előkerült a mínuszolós banda. Részben érthető.
Értem, hogy Zsiday egy mágus, meg a Hold féle hozamok.
Én nem ítélem el azokat, akik másba fektetnek, tehát nem állampapírba.
Viszont ez a topic a Magyar Állampapírokról szól, azokról, akiknek tökéletesen megfelel ez az adómentes 6-7% kamat-hozam. Persze lehet itt jönni azzal, hogy a TBSZ is adómentes, nekem soha nem volt TBSZ-em, nem is lesz. Jó ez a rongyos 6-7%.
Ha 15-20%-okat írsz, akkor én meg inkább tőzsdézek és vállalom a kockázatot és így is lesz.
Zanza2 hétfő, 22:14
Előzmény: #34574  ktamask
"Én azt furcsálom, hogy USA-t csak ennyire büntetik. Csak azért mert ők a NAGY USA?
Ki nem szarja le."
Igen, pontosan azért, mert ők a NAGY USA. Te leszarod, de a piac nem.
Ne igazságot keress a piacon, hanem pénzt.
De ahogy gondolod...
ktamask hétfő, 22:06
ktamask hétfő, 22:03
Előzmény: #34571  Boby

Mármint miről írt? A japán esetről? Mi lesz, ha ott elindul a kötvényhozam északnak 230%-os államadósság mellett?
Én azt furcsálom, hogy USA-t csak ennyire büntetik. Csak azért mert ők a NAGY USA?
Ki nem szarja le.
15%-ot gyengült a dollárt, persze közel paritásról, volt honnan, de akkor is gyengült.
Külkeregyenleg romokban, hiány az egekben, GDP adat mínuszos volt legutóbb.
Mindezt úgy, hogy a foglalkoztatottság ATH-n van, tehát szinte mindenki IS dolgozik már az országban.
Mi lesz ha egy kicsit fordul a szélirány? Egy kis infláció. Közben meg 5%-ot akarnak az országok a hadiiparra költeni.
Én a részvények-tőzsdék, vonzatát nézem, mert engem az érdekel,  a tőzsdéket nem érdekli, mert a cégek bővem profitálhatnak a tékozló magatartásból.
ktamask hétfő, 21:57
Előzmény: #34570  Boby

A szakértő rámutat, hogy a kötvénypiacok már mozgolódnak: mind a japán, mind a német nagyon hosszú lejáratú állampapírok hozama kúszik fel, és az amerikai 30 éves hozam is tapad az 5%-os szintre. Úgy tűnik, hogy a kötvénypiaci befektetőknek nem nagyon akaródzik az államok végtelen költekezését finanszírozni, és ez a folyamat igen hirtelen be tud gyorsulni. Amennyiben így fog történni, akkor ez a nyár számos piaci szegmensben (hiszen Las Vegassal ellentétben ami a kötvénypiacon történik az egyáltalán nem marad a kötvénypiacon) igencsak forróvá tud válni
Várjuk a forró pillanatokat!
bronz hétfő, 21:15
Előzmény: #34563  Hathor
"Így kell ezt, szerintem menni fog tovább rájuk a tiltás sajnos"
Ez a Hathor féle demokrácia? 
Még senki meg se szólalt, de az ítélet már megszületett.
Boby
Boby hétfő, 19:26
Előzmény: #34569  ktamask
Említsük meg azt is, hogy hozzánemértőként, Zsiday írt erről a mozgásról elsőként legalább egy éve.Legalábbis magyarul.
Boby
Boby hétfő, 19:01
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250714/zsiday-viktor-fiskalis-felelotlenseg-felsofokon-774279
Biztos nem fogja mindenki érteni, de nem azt mondja, hogy most vegyél fixmàpot, meg nem is azt mondja, hogy most rögzítsd hosszú papírok vételével hosszú távra a hozamokat.Tudom nem ért hozzá,de az 1 éves hozama 20+%, a 3 éves pedig évi 23+%. 
ktamask hétfő, 14:34
Előzmény: #34563  Hathor

Mínuszoló banda nem tűnt el.
ktamask hétfő, 14:25
Előzmény: #34566  ktamask
USA 10Y 4,435.
ktamask hétfő, 14:22
Előzmény: #34557  nemtudom

EUR HUF-ban készülődést látok.
https://kephost.net/p/MjAwNzA4Ng.png
VIP beszálló megvolt, többszörösen, több napon át 398.5-399.0
MACD-ben enyhe inverz fej váll látható.
Vételi jel van?
Meddig lehet hülyíteni a piacot a "relatíve" magas kamat-hozam többlettel?
ktamask hétfő, 13:58
Előzmény: #34564  ktamask

Megérkezett a píz.
ktamask hétfő, 12:54
Előzmény: #34562  herlas

10:46-kor utaltam ki, azóta se látom.
Több ideig tart?
Bár úgy emlékszem, az Erste elég sok ideig szutykol, mire látható az összeg..
Majd délután ránézek.
Hathor
Hathor hétfő, 12:09
Előzmény: #34555  nemtudom
Köszi srácok a számításokat.
Na trollok nélkül jól működik a topik.
Így kell ezt, szerintem menni fog tovább rájuk a tiltás sajnos, a topik megfelelő müködése érdekében. 
Én is már csak állampapirról írok itt, de szolidalitok velük, nem írik én sem.
További jó fórumozást, állampapírozást.
8-12map múlva jönnek az extra kamatok, utolsó PMAP 18%os fordulóm.
Örülök, hogy kitartottam, nem hallgattam rájuk, hogy nem fogják kifizetni a kamatot, meg nem tudom felvenni a pénzt, befagyasztják a számlákat. Egyszeriben minden platformról eltűnt ez a duma.
De mi értelme lehetett?
Még most indítja csak be a kormány igazán az ingyen pénz osztást, 50-150millás első lakás hitelek 3%ra.. ott is megy a speki. Vegye meg a gyerek a szülői lakást, házat, aztán mehet msgasabb állampapírba..
Van játek rendesen.
Na lépek
herlas hétfő, 11:34
Előzmény: #34560  ktamask
Igen, engedte rögzíteni. (KH)
ktamask hétfő, 10:50
Előzmény: #34560  ktamask
Kiutaltam egy 10000-est...meglássuk...

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1