Lehet, hogy igazad van. De ha van bármi alapja a kósza hireknek, hogy milliárdos átutalások, pénzkimentések vannak folyamatban, úgy gondolom azok elsősorban innen történnek.
Csak hitel miatt, még oké, de egyébként egy jó fizetéssel pl nem tudom mennyivel versenyképesebb egy raiff vagy erste-nél. ...és biza a korábban említett -elvből nem megyünk ilyen bankoz- teljesen jogos felvetés OTP, MBH, Gránit nekem egy kutya és sokszor pont a szar keresetű kis ember pumpolják a költségeikkel telibe...
Tudom, hogy most rengeteg alaptalan pletyka van forgalomban. Azt is, hogy a második legnagyobb bank.De azt a bank elnök vezérigazgatója jelentette be, h 40 milliardos osztalékfizetés marad el. A részvényeik se brilliroznak. Nagy bankokat is be lehet dönteni, volt már ilyen. Távol álljon tőlem, hogy ebben segédkezzek, nem a pletykák érdekelnek, de nagyon furcsa időket élünk.
Holnap kamatdöntő ülés és megtudod. Ha csökkentenek, mégis, annak ellenére, hogy a piac azt várja, hogy tartják, akkor biztos lehetsz benne, hogy az ÁKK ugrani fog.
A kérdés az, hogy a 2051, 2041 ... államkötvények mekkora szeletett hasítanak, jelenleg 0 kockázattal a fix máp 7%-os minnél hoszabb kitartása az ami szóba jöhet, persze a megfelelő bemáp papírok tartása mellet. Kérdéses az állam továbbra is marad -e a 7% mellet vagy csökkent. A kérdés a kamatokkal mi legyen -> fixmáp vagy 2035, 2041, 2051? Mert ahogy kiszámoltattam egy 2-3% Eu kamatszinte való 5 éves távlatban történő lejutás kb 70-110% hozamot hozna a 2051-en még a mostani 75.9%-os eladási ár mellrt is. Persze egy ellenkező irányú mozgás jelentős veszteséget generálhat.
Az utóbbi 1-2 hét véleményét fogom leírni. Kb. a lényeg elveszik a topicban. Tehát: BMÁP tartás, amíg a fixmáp 7%. Ha a Fixmáp 7% alá esik, akkor lehet rajta agyalni, ki váltja át, és ki nem. Elsősorban a 2029N +2,5%-os specialitása egyedi, 2027 júliustól értendő. A +1,5%-osok jó poziban vannak, 7,3-7,6% körül adnak, a fixmáp 7% felett, emiatt nincs is kérdés, hogy amíg a fixmáp 7%, addig BMÁP tartás. Abban egyetértek, hogy igazából nem ez fogja megváltani a világot. Nekem össz-vissz 20% BMÁP-om van, így főleg nem. Aki többre vágyik, az nem is állampapírozik, nem is ez a célja.
Én arra tettem fel a tétet, hogy a jelenlegi 7%ot a lehető leghosszabb időtávra fixáljam(2035/A, FixMáp, Máp+), mert egyetértésben sok elemzővel arra számítok, hogy innen már csak lefelé fognak menni a kamatok. A háború esetleges átmeneti negatív hatása most nincs egy súlycsoportban az új kormánnyal szembeni elvárások, remények pozitív kimenetelével.
Nem tudom mit hallottál, de szerintem most azért elég sok alaptalan pletyka terjed sokmindenről. Azt tudni kell hogy az MBH egy hatalmas konglomerátum, annak idején belepakolták a takszövöket meg az FHB-t, majd a BB-ot és az MKB -t. Nem néztem utána, de saccra az OTp után 2. legnagyobb ügyfélállánnyal rendelkező bank. Itt most vagyonvisszaszerzés ide vagy oda, nagyon észnél kell majd azért lennie az új kormányzatnak.
Nem tudom mit hallottál, de szerintem most azért elég sok alaptalan pletyka terjed sokmindenről. Azt tudni kell hogy az MBH egy hatalmas konglomerátum, annak idején belepakolták a takszövöket meg az FHB-t, majd a BB-ot és az MKB -t. Nem néztem utána, de saccra az OTp után 2. legnagyobb ügyfélállánnyal rendelkező bank. Itt most vagyonvisszaszerzés ide vagy oda, nagyon észnél kell majd azért lennie az új kormányzatnak.
Csak BMÁP-om van, gondolkodok, hogy átváltom felét FixMáp-ra.
Ha esnek a kamatok, akkor jó választás, de ha emelkednek pl.
az iráni háború hatása miatt, akkor pedig rossz döntés. Lehet, hogy a BMÁP-ot nem így kellene értékelni, hanem mint
egy kockázatmentes értékpapírt. Mint például egy látra szóló bankbetétet.
Nem ezzel a papírral fogod megváltani a világot, de nem is
kell azon idegeskedned, hogy föl vagy lemennek a kamatok. Igen, ennek most az
az ára, hogy lemaradhatsz 0,5-1%-ról. Cserébe viszont van egy látra szóló
kockázatmentes papírod, ami tökéletes rövid távra. 2021-ben csak 5,1% volt az infláció, majd jött a háború, és 2022-ben
14,5%-ra, majd 2023-ban 17,6%-ra ugrott fel. Nem mellesleg az alapkamat is
hasonlóan megugrott.
Ki tudja, mi lesz most is a háború hatása? Valakinek van véleménye?
A bonyodalom abból támadt, h nem találták a rendszerben a pmt nyilatkozatot, pedig volt. És nem én voltam az egyetlen, akinek erre való hivatkozással nem akartak fizetni.Sberbank károsultak köre szerveződött. Elég nehéz bizonyítani bármit, ha erre hivatkoznak. Remélem, ilyen nem fog megismétlődni, mert elég sok ősz hajszálam keletkezett. Talán így már érthetőbb az aggodalmam.
Igen, tudom. Csak pár évvel ezelőtt a Sber banknál ezt eljátszottam, nincsenek jó emlékeim. Fél évbe, rengeteg után járásba, levelezésbe, idegbajba került, mire hozzájutottam a számlámon lévő összeghez.Utána beraktam a BB es MKB-ba.Mindkettőt beolvasztották az MBHba. Nem rajongok a bankokért, talán érthető.
Nem én választottam, a Budapest bankot olvasztották be az MBH-ba. Amúgy melyik, amivel semmi gond.? Nem léptem, mert elég durva történeteket hallok mindegyikről.
Nem szeretnék rémhirterjesztésben utazni, de bizonyos körökben terjednek elképzelések az MBH jövőjére vonatkozóan. Próbálom ignorálni őket, de azért volt egyszer egy Postabank is.
Hasonló a dilemmám, azzal a nehezitéssel, hogy a folyószámlám és a deviza számlám is az MBH -nál van. Nem vagyok annyira nyugodt.Tipliznem kéne? Vagy túlgondolom?
Magyar Állampapír tulajok