Jó lenne ha már befejeződne a szenvedés , de a mai zárószakasz forgalma még nem biztosíték erre, mivel ez valószínű intézményi átrendeződés volt. De talán van remény ,majd úgyis kiderül a közeljövőben
4IG egy kibebaszott lufi, felnyomták állami megrendelésekkel amit szarul csinalt, aztán telenyomták mindenfajta tőke programmal majd "vettek neki" ezt azt. De önmagában nem látom benne azt amivel ki tudja majd fizetni azt a töménytelen hitelt. Főleg ha MP PM beint neki is mind Lölöéknek. Még akkor is ha a műholdas dologgal olyan nemzetbiztonsági kérdéseket pedzeget amivel még nyeregben maradhat.
Optimista vagy, mint mindig :):) Van ám még rv-m, ülök rajta, sőt vettem is még egy kicsit és várom a hamarosan megtörténő osztibejelentést.......:):):) (közben szenvedek otival, vártam 48-ra, erre beszakad)
Nyugalom, közeledni kell majd a Q3-hoz, hogy egyáltalán árfolyammozgató hír legyen. A Q3-nál majd kiderül hogy áll az eredmény. A vezetés igen jó eséllyel megerősiti a 2026-re tervezett nettó modosított eredményt ami ugyibár cca 230 mrd. Benne van a pakliban, hogy ezt most 100 % kiosztják részvényesi javadalmazásként, ekkor már csak az a kérdés, mennyi srv-t akarnak ebből.
"De legyen úgy hogy maga az osztalék 200 forint felett lesz, ezen nem vesznénk össze :)" --- A részvényenkénti 221 HUF osztalék szerintem az SRV-vel együtt értendő. Amennyiben 221 HUF lenne a részvényenkénti tényleges kifizetés (és erre jönne rá az SRV), akkor nem is totyogna az árfolyam.
Meg is van. https://www.portfolio.hu/uzlet/20260806/a-concorde-velemenyt-mondott-a-magyar-telekomrol-854500 "A részvényesi kifizetés ugyanakkor továbbra is vonzó lehet. A Concorde a 2026-os eredmények után legalább 236 forintos részvényenkénti teljes kifizetéssel számol az osztalékot és a részvény-visszavásárlást együttvéve, ami a jelenlegi árfolyam mellett mintegy 8,5 százalékos részvényesi hozamnak felelhet meg." De legyen úgy hogy maga az osztalék 200 forint felett lesz, ezen nem vesznénk össze :)
Nyugi Kata, ha jön az apály, és kiderül a 4iG fürdőruha helyzete, ott is lesz forgalom. . Viccet félretéve, a ket cég között a legnagyobb különbség, hogy: - MTelt leginkább a funda árazza (oszti, srv) - 4iG-t meg még mindig a szerződések (űripar), ígéretek, remények (pl safe) de a funda, beleertve a hiteleket és kötelezettségeket, az mintha nem is létezne...
Rosszul írtam, de a szövegkörnyezetből azért lejött szerintem, hogy pozitívan lepett meg a dolog, mert eddig azt olvastam, hogy 220 Ft körüli lehet a teljes javadalmazás SRV-vel együtt. . :) Abszolút álom a 200 Feletti osztalék, ebben egyetértünk, amit azonnal alá is írnék most. (lehet rosszul olvasgattam eddig, de nekem az volt a fejembe hogy osztalék 180 Ft körül + erre még az SRV és így jön ki 220 Ft körülire a teljes javadalmazás)
"A 2027. június 30-ra vonatkozó 12 havi célárfolyamuk 2998 forint, amihez hozzájön a 2026-os eredmény utáni, részvényenként körülbelül 221 forintos várható osztalék is." Csak osztalék 221 Ft? Eddig inkább arról lehetett olvasgatni, hogy a teljes javadalmazás lehet részvényenként ennyi az SRV-vel, nem?
Türelem srácok... ha lesz forgalom, akkor lesz árfolyammozgás is. Ha folytatódik az srv program, márpedig a jelek alapján folytatódik, akkor hamarosan megkezdödik a gyűjtögetés is. Q3 gyj után élénkülni fog az aktivitás várakozásom szerint.
Őn magában a magyar gazdaság egészének problémája nem feltétlenül az adórendszer hanem a hatékonyság és termelékenység. Az, hogy hozzá kell nyulni az egész adórendszerhez és egyszerűsíteni kellene az egész adminisztrációját, lehetőség szerint transzparensé tenni a gazdálkodást. Másrészről az Áfát vissza kéne veinni 25%-ra, a TAO-t felemelni 10%-ra. Az, hogy ez pl az Mtelre milyen hatással lesz az a részlet szabályokon fog múlni mert már azzal, hogy belenyúl az amortizáció leírásába nagyobb léket üthetne a cég nyereségességén mind a TAO változással. És azt ne feledjük el, hogy a TAO-ban a világ átlag valahol 23%, az EU-s meg 12-15% . A teljes adótermelésben középmezőnyben vagyunk, de az AFA-ban világelsök bár ezt 2%-ék plusszal érjük el mert 25%-al már ott van mögöttünk fél európa. Vagyis szerintem inkább az adminisztratív terhek csökkentése és az adók minimális finomhangolása várható mindsem világra szóló nővelés vagy csökkentés. A propagandáról annyit, hogy nem vagyok Tiszás nem is leszek, Ner-es sem voltam már nem is leszek. De mindkét mondat amit a agit prop számlájára írsz igaz, csak közben megváltoztak az idők, a kormány a preferenciák. Ettől még kérdés, hogy a Tisza le tudja e vetközni a neres populista áthallásokat vagy csak szólamokban akarja vagy tudja megvalósítani.
Nem semmi, hogy változik a propaganda. Az előző kormány "magas adóiból befolyó temérdek pénzt mind ellopja, bezzeg abból mi mindenre futná!" -tól, hogy jutottunk odáig, hogy "tulajdonképpen nekünk jó ha többet adózhatunk"-ig! Tanulságos. Többen leírták már ebben a fórumban is, hogy megvárják az októberben ígért 2027-es költségvetéssel együtt érkező adóváltozásokat mielőtt nagy pénzt fektetnének be. A költségcsökkentésnek szurkolok adóemelés helyett, de ennek kevés esélyét látom. Nagytőke is kivár, vajon meddig tart a varázs?
Mtelekom