A feltételes módot nem lehetne elhagyni és úgy tekinteni a GeoAkku-ra, mint egy sikeres fejlesztésre? Vagy mindenképpen meg kell várni a validációt a feltételes mód elhagyásához? Rövidtávon biztosan nem, középtávon kétesélyes, de hosszútávon akár osztalékot is fizethet Épdu, ugye?
Igen, ez igy van. Bar szamomra a geoakku egyelore bearazhatatlan P/E alapon, igy keptelen vagyok megmondani dragan vagy olcson vettem-e? Majd az ido eldonti es a remeny hal meg utoljara. Eleve kellemetlen erzes volt nekem amikor 40%-os lebego minuszban voltam 10 ft-os arfolyamnal de nem mertem venni, mert a portfoliom 10%-nal nagyobb osszeget nem szerettem volna beletenni, de ahogy Warren Buffet mondta: "Aki 50 %-os lebego minuszt nem bir elviselni, az ne vegyen reszvenyeket".
Nagyon szépen oldalazott 18-21-es sávban szeptembertől január közepéig. Tipikus felhalmozási zónát alakított ki. Aztán a felfüggesztési pánik levitte 10-ig. Azóta szépen hozza felfelé magát. Eközben jött hír a Geoakkuról és Srv-ről.
Szerintem oriasi nyeresegnovekedest araznak a befektetok, mert 0.2 ft az egy reszvenyre juto nyereseg , a szektoratlaggal szamolva, tehat 15-os P/e-vel, 3 ft-os reszvenyarfolyam adodik. A Geoakkut nem tudom bearazni, fogalmam sincs mekkora hozzaadott erteket hozhat a kovetkezo evekben. Ezzel a reszvennyel tettem egyedul kivetelt, 10 vagy azalatti P/E-s reszvenyeket szoktam venni, ezt megvettem 18.51-es atlagarral, tehat 90-es P/E felett mert ugy erzem ha bejon a geoakku, akkor hatalmas arfolyamemelkedes lehet a kovetkezo ot evben, de ezt meg magamnak sem tudom szamszeruen megindokolni, csak egy erzes bennem...
epduferr merleget es eredmenykimutatast atfutva, a kritikus tenyezoket megnezve, az a benyomasom: 1)Jo vetel volt a 4-5 savban; most nagyjabol a realis erteken van. 2)Ovatos, jozan management-nek tunik, realisan ertekelik a ceget. 3)Ezt a reszvenyt, az eddigi profitabilitas es sajattoke emelkedesi trend alapjan, kozeptavra erdemes lehet tartani.
Gondolkoztam azon amit irtal, a vezetoseggel kapcsolatban tenyleg csak szemelyesen lehet bizonyos dolgokat megerezni, megtapasztalni. En is elkuldtem az adataimat, remelem jovo heten elvegzik a tulajdonosi megfeleltetest es en is el tudok menni a kozgyulesre. Koszi az infot az elkuldendo adatokkal kapcsolatban.
ÉPDUFERR Nyrt.
https://bet.hu/site/newkib/hu/2021.12./BET_Xtend_Piaci_hatarozat_128642995