Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
lacikonyha ma, 18:46
Előzmény: #248137  tihamer

szuper
ez egy nekem is tetsző vigasztalás volt
van még ilyened?
ha igen, ne rejtegesd, add elő bátran
tihamer
tihamer ma, 18:22
Előzmény: #248132  FatFIRE
Nem is érdemes foglalkozni a gondolataikkal, mivel más dimenzióban , más megközelítésben gondolkoznak (alkalmazott).
Bizonyos szint fölött nem érdemes egy bizonyos szint alá menni.
Befektetőként másképp van huzalozva az agyunk és sokan nem is értik az összefüggéseket, rálátásokat.
Pistike12 ma, 18:20
Azonnal onazonossagot kel vedeni. A Z O N N A L
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20250623/eletbe-lepett-a-vizhasznalati-tilalom-tobb-pest-megyei-telepulesen-769993
A halozat meg varhat, meg tobb rezsicsokkentest, hogy izoman  orulhessen. 
Zászlo zászló szív 
Pistike12 ma, 17:40
Előzmény: #248114  Pistike12
Kis segitseg a minuszoloknak. 
Kis matematika es megvan az atlagberkeret az audiban, ahol kb 80% kekgalleros. 
https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2025/06/fizetes-magyar-cegek-toplista-opten-ber
Amennyiben nem az egy főre jutó ráfordítást, hanem a teljes személyi jellegű ráfordítást vizsgáljuk, akkor, a rangsor jelentősen átalakul. Ebben az esetben az alábbi három magyarországi vállalat kerülne a dobogóra
Audi Hungaria Zrt. – 254,6 milliárd forint
254600000000/11431fo/12ho= 1.856.063-ft
Ez jarulekokkal. A tobbi ceg aranyszama alapjan netto 1.108.000-ft.
Ha esetleg erre is jon a minusz, akkor jelezzetek mar, hol a hiba a szamitasban? 🙂
Ha, az hogy a fonokok viszik a zset kerem szamokkal alatamasztani🙂
Mert olyan sok nincsen ott
matatakakiba ma, 17:27
Előzmény: #248121  Goldstein17
Nem fogja megerteni. Csak a penz amit ert.
DavidCamp ma, 16:58
Előzmény: #248122  EURHUF_goes_to_haven

Sajnos én is csak azt tudom mondani  hogy Gy-M-S , svájci cég leányvállalata, javító részlegen műszerész pozícióra nem műszerészek vannak betanítva és 250-300 nettó...Úgy, hogy ha 1 napot is szabin voltál vagy beteg akkor ugrik a jelenléti prémium... 60e félévente ha jól tudom. 
Ezt megerősítem. Igy van, ehberert dolgoznak és ha beteg vagy, ismétlem beteg vagy akár 1 napot is akkor ugrik a jelenléti prémium 3 hónapra!!!!

FatFIRE ma, 16:32
Ez annyira szánalmasan rosszindulatú értelmezés, hogy reagálni sem érdemes, de ahogy még N0MAD is megérkezett egy senki által nem képviselt állásponttal hadakozni... 🤡😂
lacikonyha ma, 14:00
Az éhes város
.
"Egy csöpp szégyenérzet se dorgálta meg azért, hogy tisztán a pénz kedvéért kezdett komédiázni a lánynyal. Oly pénztelen és pénzre éhes társadalomból való volt, ahol a pénzéhség minden gazságnak kellő mentsége. Sőt ezt természetesnek is találta, s egy pillanatig se gondolt arra, hogy más embernek az ő helyén lelkifurdalásai lehetnének.".
.
Mint halottnak a csók, annyit ért, hogy az MVM megint százmilliárdokat utalt az államkasszába májusban 
lacikonyha ma, 13:31
Előzmény: #248125  Goldstein17

a múlt héten elolvastam a Molnár Ferenc Az éhes város című regényét
.
https://mek.oszk.hu/24500/24571/
.
1901-ben jelent meg, akkor volt 23 éves a szerző, de az okosok szerint jóval korábban írta, úgy 17-18 évesen, külföldön írta,  ahova jogot tanulni küldte az apja, Svájcban kezdte írni a jog tanulása helyett, majd átment Párizsba egy barátjához és ott fejezte be
a jogot  soha, vagyis örökre félbehagyta
.
a regény az akkori világ egyes prominenseit nagyon is felismerhetően, bár kissé más néven szerepelteti, ilyenek pl, Gyulai Pál, Kiss József, Kossuth Ferenc, Lechner Ödön, Bródy Sándor
.
leírja a jellemző formális és informális intézményrendszereket és azokon belüli viszonyokat, volt benne szó egy párbaj miatt szükségessé vált becsület bíróság felállításáról, és az eljárás lefolytatásának, módjáról, képviselő jelölésről, választást megelőző hadjáratról, és államilag vezényelt ingatlanberuházás korrupciós részleteiről, és a legfontosabb informális de központi szerepet kapó szervezet a "Kányák", és annak főoszlopát jelentő Walzer úrról
.
a regény nem kevéssé aktuális ma is
csak a regény alakjai helyébe a mai megfelelőiket is könnyedén be lehet helyettesíteni
pl:
a fatfire a Kányák közé pont passzol, akik vezető embere ma a Matolcsy
a becsületbíróság elnöke meg ma a Polt Péter
a Kisfaludy társaság fő ítésze ma a Vidnyánszky
stb
N0MAD ma, 13:22
Előzmény: #248128  Goldstein17
A teljes mértékben sikertelen emberek szokták magukat fényezni minden létező fórumon.
Ha azt látják motorral állok meg valami faluban mindjárt előkerül egy háromfogú hogy nekem Indianjaim voltak pár évtizede a szoci érában, a lebuj kocsmában csupa nőcsábász sikeres félistenek osztják az észt a világ dolgairól, stb, stb.
Külön kiemelve a "tanultak azok nem tudnak semmit csak a hülyék diplomáznak, az igazi menők iqbajnoknak születtek semmi szükségük a tanulásra, én is négy elemit végeztem de mindent is tudok, a tanultak mind hülyék" kategóriát.
Mert hazamenni se mernek mert az asszony, de amúgy mindenben sikeresek és mindent is tudnak. Különösen a tegnapi ismeretterjesztő műsor bevezetőjének a témakörében.
Nincs ezen semmi fura, minél mélyebbre merülsz annál gyakoribb és látványosabb.
Goldstein17 ma, 13:12
Előzmény: #248127  N0MAD
És mi a célja, provokáció? Nem igazán értem a motivációt, itt úgy tűnik nem talál lelkes hallgatóságra.
N0MAD ma, 13:06
Meg mérnök is majd vállalkozásban üzemeltet atomreaktort meg repteret, mert ha főállásban csinálná lefeleződne a génállománya és az iq-ja. 
Nem mintha komolyan vennék bármit is amit mond, a politikai ellenpropagandán kívül. Akár a tisza, akár már rég nem létező párt nagyrészt nem élő tagjainak az ekézése is a cél.
 (az szdszre gondoltam, nem a nácikra, azokat nem ekézte). 
sityaki ma, 12:41
Előzmény: #248123  gyula1971
idealista.es
Goldstein17 ma, 12:37
Előzmény: #248124  lacikonyha
Tudom, hogy nem kéne ilyesmikre reagálnom, csak valahogy nehezen viselem ezt a deformált világlátást.
lacikonyha ma, 12:04

az ilyenek említésére úgy fog reagálni ahogy szokott, pont úgy ahogy az ő természetes közegében illő
milyen is ez a közeg?
az öreg Jeszenszky szerint a saját fiára alkalmazva kb: amikor valakit egyszerre ejt rabul egy vallási és politikai hatás
.
az elmúlt hónapokba mióta ide fészkelt 1 azaz db érvet alkalmazott, igaz azt többször: hogy a nyakkendő igazító Haraszti exkommunista
.
ennél többet ne várj tőle
gyula1971
gyula1971 ma, 11:14
-Spanyol befektetés-mennyibe kerülhet egy ilyen apartman ott? 
-2 hálószobás, 2 fürdőszobás földszinti apartmanunk egy tengerparti spanyol üdülőhelyen, teljesen felszerelt konyhával, mosógéppel, wifi-vel, klímával. Összesen 5 fekvőhellyel rendelkezik (a nappaliban egy kinyitható szofával). A lakáshoz tartozik 1 db teremgarázs parkoló hely. Az apartman terasza délre néz a tenger felé, a gyönyörű nagy kertben 2 sósvízű medence és 2 kicsi gyerek medence áll a vendégek rendelkezésére. Az ingatlan a spanyol népszerű Costa del Sol partszakaszon, Malaga és Marbella között Calahondán található (Malaga repülőtértől 37 km-re), közvetlen a tengerparton, 24 órás biztonsági szolgálattal. Minimum 1 hétre a bérleti díj 130 euro naponta június 25-ig és szeptember 16-október 1, augusztus 27-szeptember 15 között pedig 170 euro naponta.
Előzmény: #248107  slash
Sajnos én is csak azt tudom mondani  hogy Gy-M-S , svájci cég leányvállalata, javító részlegen műszerész pozícióra nem műszerészek vannak betanítva és 250-300 nettó...Úgy, hogy ha 1 napot is szabin voltál vagy beteg akkor ugrik a jelenléti prémium... 60e félévente ha jól tudom. 
Soron az 500 lehetséges, ha brutális tulórát és éjszakát vállalsz, de az nem élet. Mindenki a saját szerencséjének kovácsa, és csak 1 életünk van... Ha újra akarjátok építeni a szocializmust csak tessék, de én amíg nem lesz jobb a helyzet, csak túristaként megyek magyaroszágra.Nemrégi linkeltem az alábbi videót EURHUF topikban:
https://www.youtube.com/watch?v=FIpPplEZfZ4
"12:50 nél leírja, hogy mi történik jelenleg magyarországon...A dolgozókat mélyszegénységbe taszítják, és elhitetik velük, hogy jó ez ,mert ha nem ez a párt lenne még ennél is rosszabb lenne. Megtörik az embereket. Gyűlöletkampány, kilátástalansággal.... "
Szerintem pontossan ez zajlik magyarországon. Megtörni az embereket hogy nem lehet jobb, mindenki helyettesíhető, olcsó filippínó munkással, közben sugározni hogy szuper a bér és a fejlődés , GDP stb... a valóság meg teljessen más.. Aki tud az dobbant. jogossan.
Goldstein17 ma, 10:51
Előzmény: #248117  FatFIRE
Értjük elmagyaráztad már egy párszor, a tehetséges emberekből, mint amilyen te is vagy, vállalkozó lesz, a többiből alkalmazott. Szép kerek világkép. Mondjuk a tehetségek, akiket én ismerek a családomban, valami furcsa véletlen folytán nem lettek vállalkozók.Van például akadémikus fizikus, orvos kandidátus, jogász és művész is éppenséggel ő is egyetemi tanár volt. A nagyobbik fiam most matematikát tanul, mert az computer science szakon csak azt találta igazán érdekesnek, pedig olyan képzésre járt amit a nemzetközi listán a 100 legjobb informatikai képzés közé soroltak és nyilván nagyon sokat lehet vele keresni, ő mégis váltott. Szóval csak annyit akarok mondani, hogy a te horizontod fölött is van élet, nem mindenki arról ábrándozik huszonévesen, hogy majd 50 évesen nem kell csinálnia semmit.  Bármilyen furcsa is számodra, vannak  emberek akiket egyszerűen valami nagyon érdekel és azzal szeretnének foglalkozni.
lacikonyha ma, 10:13
Előzmény: #248116  dani2600

ez nem illendő, indiszkrét kérdés
.
egyébkéntis a műveletet végrehajtó professzorokkal kötött szerződés része egy titoktartási klauzula ami ennek a kikotyogását nem teszi lehetővé
Freszelés ma, 08:40
Előzmény: #248118  Freszelés
Másképp fogalmazva: én értem amit írsz. Te nem *akarod* érteni amit én. De magyarországon a "párbeszéd" ilyen.
Freszelés ma, 08:39
Előzmény: #248117  FatFIRE
Tudatosan döntöttél arról is, hogy olyan helyre születsz, ahol lehetőséged lesz tanulni. Tudatosan választottad azt is, hogy ne intézetbe kerülj, ne fekete afrikába vagy ne 1922-be szibériába, hogy utána ledaráljanak a fronton 44-ben.
Csupa tudatosság.
FatFIRE ma, 08:36
Előzmény: #248103  Freszelés
Nézd, ha nyolcszor egymás után csinálsz valami újat és az mindig sikerül, az már nem a szerencséről szól. 😊
Én például tudatosan döntöttem amellett, hogy vállalkozó leszek, mert tudtam, hogy az általam megcélzott életet csak így érhetem el. Tízből kilencen viszont alkalmazottak lesznek, náluk tehát nem a szerencse hiányzik, hanem az általuk meghozott döntés jár bizonyos következményekkel. Alkalmazottként alkut kötsz: eladod a munkaerődet X forintért, az árát minden hónapban utalják, számíthatsz rá, ami jó dolog. Viszont cserébe hétköznaponként bejársz, minimum napi 8,5 órát eltöltesz a munkahelyeden, mások utasításait kell követned és nyugdíjkorhatárig dolgozol. De ez nem a szerencse elmaradása miatt van így, hanem a te korábbi döntésed egyenes következménye. 
Hasonló döntési pontokkal találkozol vállalkozóként is, ezeken is kulcsfontosságú dolgok múlnak. A személyes adottságok, a  felkészültség, a szaktudás szintjei is erősen különbözőek két ember között. Ezek egy része fejleszthető, más részük kevésbé, de az is a te döntéseden múlik, hogy a fejleszthető részekkel foglalkozol-e.
dani2600 ma, 07:11
Előzmény: #248108  slash
A lomot hol adod le?
Pistike12 ma, 07:06
Előzmény: #248109  J0hnnyEnglish
De epp magad linkelted a fizetesek.hut. Ott van leirva a netto alap havi ber. Karbamtarto 800 netto plusz bonusz plusz a tobbi... 
Pistike12 ma, 07:03
Tenyleg ne...  Az audiban diplomas minimalber van bertablaban rogzitve. A minimum alapber 1-1.1m brutto a kezdoknek, erre jon a cafeteria es a bonuszok.
Jomagam is csak neztem, mert egy rosszabbul fizetett bpi kozepvezeto bertomeget eleri egy junior mernoki ber ott... 
Pistike12 ma, 07:00
Pedig hidd el. En sem akartam elhinni. A meritokracia nem is mukodik ezeken a tersegeken...
Pl Gyorben meg a fodrasz is dragabb mint Bpen...  A tobbirol ne is beszeljunk. 
bronz ma, 05:22
Pest-Győr-Sopron vonal más világ.
Vidéken már a nettó 300-350 ezres fizunál örömtancot járnak.
Sokan még mindig nem keresnek nettó 300 ezret sem.
El sem tudom képzelni, hogy ők miből és egyáltalán hogyan tudnak megélni és itt van még a rengeteg nettó 200 ezer alatti nyugdíjas vagy a 28500 Ft-os nyugdíjasok...
FeherTibi ma, 00:08
Cege valogathatja, mennyit fizetnek hasonlo futo szalagos munkaert. Valoszinuleg az Audi eleg jol fizet. Illetve mennyit utalnak, es mennyit adnak keszpenzben. 
Sony123 vasárnap, 23:45
Itt azért van egy sokkal kényesebb téma. Nyugdíjas szülők, nem tudják mindig pontosan, hogy mi a teendő. Prsze" jó szomszédok, ismerősök adják a tanácso adnak, sőt sokszor elkísérik őket, , hogy pénzt hogy vegyék fel"!! ...na ettőlnyilík ki bicska zsebembe   . szomszédok, azárt kerüljenek ninnél távol.
Ezt azért szeretném megakadályozni.....szomszédokokat ne lássak, pláne akkor, ha édesanyám már arra sem emlékisz, hogy előzőnap kivel és mirő beszélt.
Ilyenkor mi a teeandő????
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 21:25
Előzmény: #248106  Pistike12

Nem tudom milyen területen és milyen poziba dolgoztok, de azért csak mosolygok, én mindenkinek elhiszek mindent!
Ezt tökéletes iránymutatás:https://cdn.penzcentrum.hu/files/h/hu-hays-salary-guide-2025-2.pdf
Innen lehet mazsolázni:https://www.wherewework.hu/hu/fizetesek-audi-minden-a-munkakornyezetrol-ertekeles-fizetes-allasinterjuk-juttatasok-76
Annyit tennék hozzá, hogy a nettó 600K feletti béreket a multik elsősorban nyelveket beszélő, magas szak vagy felsőfokú végzettségű embereknek adják, nem a szalag melletti operátornak.Az nem jön le ti kiről beszéltek, de közép fokú végzettséggel nyelvek nélkül, 3 műszakban (ahogy slash is írta) 5-6k havi bérért az életedet a cégben töltöd...
"Sajnos boven akad ra pelda" aha, értem
slash vasárnap, 20:26
Előzmény: #248101  J0hnnyEnglish
Így van! Lassan jönnek haza Nyugatról! :-) 
slash vasárnap, 20:24
Előzmény: #248106  Pistike12
Ne vicceljetek már. A szalagon még Pesten is alig van meg a 400 nettó. Most beszéltem egy debreceni sráccal havi túlórával  250-300 órát -nem 160- dolgozik így szed össze 500 nettó felett. Ott tölti az életét..Olvassatok már bele egy Fb csoportba , vidéken 300-350 van alig van meg a 400 nettó szép pénznek számít.  
Pistike12 vasárnap, 18:59
Előzmény: #248101  J0hnnyEnglish
Sajnos boven akad ra pelda. Kis tuloraval es nem kezdokent az audiba 700-800 netto kozott vannak...
Tapasztalattal es szolgalati idovdl es egy kis tuloraval 900 netto... 
Freszelés vasárnap, 18:03
Előzmény: #248104  Spiller
Van, aki gyalog megy hegynek fel, és van, aki hintóval kerül. Utóbbiból lehet okoskodni, de legalább kezdje azzal, hogy "szerencsém volt".
Spiller vasárnap, 17:45
Előzmény: #248103  Freszelés
Szerencse az hova szuletsz es a genek, hogy nezel ki mennyi eszed van. Utana mar 80% szorgalom es kemeny melo, allando a tanulas, nem arra varsz megtalaljon valami hanem megteremted a lehetoseget. Amikor 120%ot vallalsz olyat amit csak sejted, hogy majd megoldod valahogy. Legkozelebb ez mar csak ismetles. Amitol nem aludtal ejszakakat abbol ma 3at csinalsz es nem gond. Innen mar kicsi a szerencsefaktor. A kialakitott kapcsolati halodbol beeshet valami amit szerencsere foghatsz de abba is tettel bele mert azert talal meg mert mar teljesitertel egyszer. 
Freszelés vasárnap, 17:31
Előzmény: #248100  FatFIRE
Az jó, amikor a tehetség találkozik a szerencsével. A tehetség és szorgalom önmagában arra garancia, hogy lesz mit enned és lesz hol laknod. Ezen felül mindenhez már szerencse kell. Nem sok, de kell. A 40-es FIRE léthez meg igencsak sok kell. Jókor, jóhelyen.
Több szerénység elvtársak. Több szerénység.
Freszelés vasárnap, 17:27
Előzmény: #248059  berlini
Rómer Flóris 54.
Képeken/google maps/earth-ön jobban néz ki mint a valóságban. Be van szorulva nagyobb épületek közé, mindenhonnan ablakok és erkélyek néznek rád.  Árnyat adó fákra vagy kis intimitásra nincs remény jelenleg. Nyilván nem én vagyok a 700 milliós felújított házikó célközönsége így nem számít mit gondolok.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 17:01
Előzmény: #248096  Spiller
Igen okoskodok! A szalag melletti 2 műszakos 500k nettó- t nem tudom honnan vetted, de ha te mondod akkor biztosan így van!
FatFIRE vasárnap, 16:14
Előzmény: #248095  berlini
"Nagyjából egyetértek"
Ennek örülök, a leírtak tényszerűek.
"és most már értem, hogy a henyélő ellustuló európai fiatlaságnak miért mutatsz példát FIRE életmóddal."
Én a jól végzett munkám megérdemelt gyümölcsét élvezem. 😊 De még mindig dolgozom (és folyamatosan tanulok), igaz, már csak kevés időt szánok munkára. Ha valaki teljesít, nyugodt lelkiismerettel élhet hasonló életet. Ilyenek például a gyerekeim is, nekik sem lesz kényszer a nyugdíjkorhatárig tartó munka.
"És gondolom, hogy az európai bürokratákat pedig orbán embereire kellene kicserélni."
Még véletlenül sem.
Zanza2
"Nincs itt semmi ellentmondás. IQ bajnokoknak FIRE, a többinek igavonás…”
Kapitalizmus van, én éltem a lehetőségeivel, ez fáj neked? Ilyen az élet nyugaton is...
Zanza2 vasárnap, 15:53
Előzmény: #248098  Zanza2
nagyon fasza!
Zanza2 vasárnap, 15:53
Előzmény: #248096  Spiller
Tiszta kánaján. Ja nem, kánkán. Vagy mégsem? Ezeket mindig keverem.
A lényeg, hogy nagy
Zanza2 vasárnap, 15:51
Előzmény: #248095  berlini
Nincs itt semmi ellentmondás. IQ bajnokoknak FIRE, a többinek igavonás...
Spiller vasárnap, 15:36
Előzmény: #248079  J0hnnyEnglish
Mar okoskodsz. Nagy a rokonsag szeles a paletta. Pl szekesfehervar. 500felett  keres mindenki a multiknal.  Raktaros targoncas 6k. Meos 2 valtott muszak 650. Beallito muszeresz 6k. Ha vallal ugyeletet meg 2k. Szalagon betanitott munkas 2 muszak is 500. Aruszallito is 5k Netto berek. Ha pluszokat vallalnak akkor tobb. A cegeknek zomeben sajat buszuk van viszik a tersegben lakokat. 
berlini
berlini vasárnap, 15:35
Előzmény: #248094  FatFIRE
Nagyjából egyetértek és most már értem, hogy a henyélő ellustuló európai fiatlaságnak miért mutatsz példát FIRE életmóddal.
És gondolom, hogy az európai bürokratákat pedig orbán embereire kellene kicserélni.
Ő megmutatta, hogy hogyan lehet a kinai példát követni a 30 évvel ezelőtti kinai módszerekkel: olcsó, kis hozzáadott értékű munkát adó gyárak betelepitésével.
FatFIRE vasárnap, 15:15
Elképesztő szintet ért el Európa technológiai hanyatlása

“…az Európába irányuló közvetlen külföldi befektetések 2024-ben kilenc éve nem látott alacsony szintre estek vissza, Franciaországban és Németországban pedig kétszámjegyű visszaesés volt tapasztalható. Ezt a visszaesést pedig más aggasztó adatok is kísérik: az EU részesedése az infokommunikációs (IKT) szektor globális piacán a 2013-as 21,8%-ról 2022-re 11,3%-ra esett vissza.”

Az Európai Unió gazdasági hanyatlásának súlyosságát csak akkor értheti meg az ember igazán, ha maga is megtapasztalja, milyen ütemben fejlődnek és hol tartanak egyes ázsiai országok. El kell menni és meg kell nézni a kínai megapoliszokat, hanyatt fogsz esni. Az ultramodern technológiai megoldások, amiről az Unió vezetői csak ábrándoznak, Kínában már évek óta rendszerszinten működnek. 
A kínai gyorsvasúti hálózat hossza idén el fogja érni az 50 ezer kilométert. Brutális ütemű a fejlődés. Nem ábrándoznak, nem sötétzöld idióták számára jól csengő stratégiákat és gazdaságot kiherélő szabályozásokat alkotnak, hanem fejlesztenek, méghozzá folyamatosan. Nem csak a közlekedésben, minden téren. Sehol nem vagyunk hozzájuk képest. De szó szerint. Egy rakás mindenre alkalmatlan bürokratára bíztuk Európát, pedig az inkompetencia következményei egyértelműek.
Ha Vietnámba mész, a kínaihoz hasonló helyzetet fogsz tapasztalni, csak egy korábbi stádiumban. A fiatalok értelmesek, szorgalmasak, a munkabírásúak és az elkötelezettségük Európai szemmel elképzelhetetlen. Az ázsiai fiatalság a mi elkényeztetett Z generációs puhányainkat úgy fogja letarolni a nemzetközi versenyben, hogy szörnyű lesz nézni. Sajnos megérdemeljük.
A gyengébbek kedvéért: nem, ez sem a komcsi berendezkedés, vagy az autoriter vezetés dicséretéről szólt.
Pistike12 vasárnap, 13:26
Előzmény: #248092  Vodafonelive
Tavaly ev elejen kertem egy nyugati megyeszekhelyrol es bprol. Ott ezek az atak voltak. Meglepodtem, mert 2020 ev vegen konkretan a fele volt. 
Most nem aktualis de ha az lesz, szivesen vennem a segitseget. 
Vodafonelive
Vodafonelive vasárnap, 12:25
Előzmény: #248072  Pistike12
Utoljárra 2019-ben dolgoztam tervezésben, azóta kerülöm ahogy tudom de nagyon nem ezek az árak voltak akkor, vidéken. Hidd el, egy teljes családiház (250 m^2 alatt) épületgépész terv 500e forinttal még drágát is mondtam és ebben benne van a gáz, víz-csatorna, fűtés(-esetleg hűtés) ezen a téren de szívesen megkérdezhetem neked két szaktársam két külön városban mennyi. A bérük pedig nagyon sok helyen ennyi és nem feltétlenül tisztán. Budapest lehet drágább egy picivel de a fizetés sem sokkal jobban remekel ennél. (kivétel van de a nagy többségnél nagyon nem)
lacikonyha vasárnap, 10:00

néha már a mélyben javában zajlanak a folyamatok és akár már meg is történnek, mire hivatalos formában is elismerésre, kihirdetésre kerülnének
a régi képviselőház előbb épült fel mint ahogy a kiegyezést ténylegesen megtörtént
.
https://pestbuda.hu/cikk/20210415_alig_harom_honap_alatt_epult_fel_a_regi_kepviselohaz_155_eve_vettek_birtokba_az_epuletet_a_honatyak
.
a Budapest fejlesztését hatóságként irányító közmunkák tanácsa előbb jött létre, mint a városegyesítés
.
na és volt itt a városegyesítés előtt is ambíció kérem (külön ajánlom az üvegtetővel fedett udvart 1871-ből)
meg az hasonló párizsi és bécsi kortárs szállodákkal való egybevetést
.
https://pestbuda.hu/cikk/20210407_a_duna_korzo_elfeledett_epulete_szazotven_eve_epult_a_hungaria_nagyszallo
lacikonyha vasárnap, 09:23

csak tudnám melyik eset lenne elviselhetőbb a feketemellényes-árpádsávos-turulos lelkületű körökben
.
ha az egykor még vékonydongájú tahó - aki ma már igazán nagybelű gigatolvaj szaremberi tahó - nyakkendőjét egy exkomcsi vagy nem egy exkomcsi igazította volna meg, hogy kinézzen valahogy
.
úgy tűnik csak az nem vitatott, hogy a csálé mellfekvenc egykoron igazítást igényelt a tahó nyakában
de ha exkomcsi keze által állt a helyes irányba akkor boldogok ma a feketemellényes-árpádsávos-turulos lelkek
.
naszóval ezt is elintéztük
bárcsak minden ilyen könnyen menne
N0MAD vasárnap, 09:11
Előzmény: #248082  DavidCamp
"Vidéken inkább 300-350k a nagy átlag! 5-6k már középvezetők."
Aztán vidéken elégedettek a helyzettel és szavazzák boldogan a narancsot. Pláne falun ahol gondolom a 300-350 is álom. 
Akkó jóvanakkó. Jó a műsor, most legalább pezseg :D
slash vasárnap, 08:55
Előzmény: #248085  lacikonyha
Így van. :-) Holnap meg megyek az öltönyös hazudozók közé a melóba. Aludni, pihenni. 
FatFIRE vasárnap, 08:53
Előzmény: #248024  Zanza2
Te vagy itt a sokadik, aki úgy érzi, hogy egy kommunista talpnyaló esetén is bármikor előhúzható és mindent vivő érv az Orbánt felemlegető riposzt. 😂
berlini 
Sajnos nem vetted észre, hogy az exkomcsi Harasztit ismét lacikonyha emlegette fel, te pedig valamiért szintén úgy gondoltad, hogy érdemes a témát ismét felmelegíteni. 🤷🏻‍♂️ Lépjetek rajtuk túl.

slash

“A vidéki emberek 80%-a elutasítja Pestet. Akinek nem kell innen a meló (HO, Nyugat) az telibe szarja Budapestet.”
Ma már sok bárhonnan elvégezhető munka van, időnként csodálkozom a magyar értelmiségen, hogy nem él nagyobb arányban ezzel a lehetőséggel. Vagy nem jut eszébe az sem, hogy nem csak magyar lehet a piac, ahova dolgozik (értelemszerűen nem a helyzet kötött, “bejárós” foglalkozásokról van szó). 
FR73 vasárnap, 08:27
Előzmény: #248080  slash
Az élet rendje, 40 év múlva a most elegáns házból fognak majd pakolászni. Ez egy örök körforgás.
lacikonyha vasárnap, 08:13

szép történet, igazán szép
tehát mégis van az a karrier amin nem fog a rozsda
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish vasárnap, 07:41
Előzmény: #248082  DavidCamp
Veszprémben tudom, hogy van ilyen hely, van ismerős! Nem véletlen írtam ,hogy hogyan. Egyébként a hétvégi és az éjszakai pótlék dobja meg!
slash vasárnap, 06:23
fent vagy már te mínuszoló kis b.zi?  :-)   tízmiilliók indulnak el a jövö héten. :-)  ennyi mínusz adjál! :-)
DavidCamp vasárnap, 06:18
Előzmény: #248079  J0hnnyEnglish
Ez hol van? Mesélj? Vidéken inkább 300-350k a nagy átlag! 5-6k már középvezetők. (Bpen van csak kiugró bér és az is zömében a multiknál.)
slash vasárnap, 06:18
Elértem szakmai pályafutásom csúcspontját: keményen dolgoztam a lomisokkal /érdekes ilyenkor nem baj hogy nagydarab 100+ kilós állat vagyok/ nap végére állást ajánlottak!  "gyere velünk Báttya! " 
Árak: rumlis panel kipakolás: 4-500e
gyöjtögető hatalmas ház kipakolás: 600e. 900ról alkudtam le. 
így gyüjtögessetek otthon! 
slash vasárnap, 06:14
jaj , gyherekek! tegnapi napom: 
elegáns budai aggló utca a szomszédban a 250 millás házban szülinapi kerti party jönnek az X7esek meg az szépen kiöltözött emberek én meg 5 cigó sráccal pakolom ki a házat üvöltözve egymásnak a 30 fokban ! 
A pillanat amikor az erős középosztálybeli kishölgy kiszáll az autóból és a szomszédban 10 méterre a kapuban a cigánytransit platón ülve a cigány srác mellig feltűrt atlétában nagy hassal cigizik úgy érzem nekem már nem kell több ebben a kurva életben! 
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szombat, 23:26
Előzmény: #248078  Spiller
Az 5-6 k nettó egy középfokú végzettségűnek 3 műszakban mindenféle pódtlékokkal van meg és közben szét is hajtják. Felsőfokú, nyelveket beszélő megkapja 8 óra munkára.
Spiller szombat, 21:57
Előzmény: #248074  DavidCamp
nem gondolom. a magasabb bér kompenzálna, lehet rá csinálni modellezést.  A több adóbevétel  az eus pénzek a kevesebb költség egálban lehet. az 1milliós minimálbér hajaz a német br minimálbérre a 2222 EUrra.   A kkv-knak nagy érvágás lenne  de arányosan emelnék a díjaikat. A kkv-k zöme a szolgáltatásban van . Német áron lennének a szolgáltatások. Ha kimegy javításra egy villanyszerelő egy automatacsere 270EUR. Cserébe nem 40éves Opel kadettal megy a szerelő és kér létrát meg mindent, és "elugrik" anyagért hanem egy új szervizautóval érkezik amiben minden szerszám és anyag is van.
A magyarországi multik  már szakmunkás színten is fizetik a nettó 5-600ezret ami kb a br 1guriga körül van. 
Ha magyarok kimennek németekhez azonnal elfogadják ezeket a feltételeket. 
Ami nekem nem jön ki az a GDP   jelenleg a német GDP az 3x-osa a miénknek.  Ok ott sem a Hans termeli ki hanem az ipari robotok amik napi 24órában dolgoznak. A magyar munkaerő nagy része dolgosabb mint a német a másik része az azt nézi, hogy lehetne a 8órából 3at dolgozni.  Tehát elbocsátások és a meglévők csúcsrajáratása. 
DavidCamp szombat, 21:30
Előzmény: #248050  bronz
Dehogy...vannak ottan 200-500 millio között jók. Nálam lassan lesz egy medencés (7x15m) ikerház egyik fele. Hirdetni fogom és tuti 300 alatt lesz.
DavidCamp szombat, 21:28
Előzmény: #248052  slash
Veszprém jó, meg Tihany is és Keszthely is.
DavidCamp szombat, 21:26
Előzmény: #248052  slash
Hááát persze sikeressem....350bol elnek 5en. Joreggelt:)
DavidCamp szombat, 21:21
Előzmény: #248061  Spiller
Ez bukas, azonnali nyomas a lemondasra. Varjuk meg a programjat!!! 
1m minimalber tuti nem lesz mert azt a Gt.-k nem tudjak kitermelni.
Pistike12 szombat, 20:42
Előzmény: #248071  Freszelés
Azz megertem, hogy mukodonek gondoljak, de kivancsi lennek, hogy a megszolitottak mit gondolnak ereznek ezeknel a mondatoknal. 
Pistike12 szombat, 20:41
Előzmény: #248047  Vodafonelive
Egy csaladi haz
 Tterv mar 1-2m  koze kerult. Ehesek lettek a vonalzosok, akik beraknak egy 30 eves mintabol 3x12nm szoba egy 42nm nappalit ket furdot egy teglalap alapra.
 A mai eloirasokat 90%ban eltalaljak, es a rétegrend es a szokvanyos modon megirjak. 
Az szinte eselytelen, hogy naprakeszek legyenek az anyagokrol, azok elerhetosegerol, a kivitelezesi arakrol. Keptelenek realis koltsegvetest irni, mivel gozuk sincs a valosagrol, igy olyan megoldasokat javasolnak, ami dragabb mintha latszolag dragabb, de kevesebb munkaigenyu megoldasok stb. Jo pelda erre az ablakok falkozepre valo elhelyezese, 16cmres EPS 20cm helyett. Terasz szintjere nyíló teraszajto. Alapozott hidegburkolatos teraszok. Szeglemezes es laposteto kerulese, mert dragabb volt 15 eve... Mar nem. Betonlepcso gipszlepcso helyett... 
Sorolhatnam.... 
Freszelés szombat, 20:33
Előzmény: #248070  Pistike12
volt amikor működött.
úgy gondolják, hogy működik most is - különben nem csinálnák. a valóságot meg meglátjuk ~1 év múlva.
talán.
Pistike12 szombat, 20:28
"„Ha a budai úrigyerekek lenézik az embereket, így járnak” – írta Orbán Viktor a Harcosok Klubja chatcsoportba"
"Este végre irány Felcsút"
Most komolyan kerdezem az Orbant kedveloktol:
Ti mit gondoltok errol? Az ember es a teljes pereputtya a hegyen lakik. Az egesz NER Budarol szol. 
Komolyan érdekelne, hogy mi a velemenyetek ezen allando megnyilvanulasarol, miszerint ugy tesz, mintha melos videki lenne. 
Second Wave szombat, 19:49
Előzmény: #248065  spartacus85
Önmagában egy-egy adónemet kiragadni nem túl célravezető.
De ha mégis, és feltételezzük, hogy semmi más nem változik, csak a tao felugrik az általad említett szintre, az pár éven belül olyan recessziót okozna, hogy itt a fórumközösség nem győzne válogatni a kényszer-értékesítendő lakáskákból. Szerintem ezt a mértékű tao emelést a tisza sem lépné meg, ilyen okból inkább ne is legyen lakáskínálat...
siemens szombat, 18:30
Előzmény: #248067  berlini
A telken egy 6 lakásos társasház épült, és az említett családi ház felújítása történt. Az épület vagy 15 évig állt üresen.......
berlini
berlini szombat, 18:19
Előzmény: #248064  siemens
Tehát fusi?
És javithattlan?
Az, hogy megtartották az eredeti épület főfalait, az önmagában nem probléma, ha statikailag és vizszigetelés szempontjából rendben van.
de azt te is tudod, hogy maga a telek is megér ott 400-500 millió Ft-ot.
Spiller szombat, 18:16
Előzmény: #248065  spartacus85
Tsgi ado nalunk 9 es 18% volt. Felesleges volt a nagy cegeknek csokkenteni mert ennek tudataban jottek ide. Emlékem szerint szlovakok vittek le az adot tan ezert kellett nalunk is. A multik a szakmunkasoknak is fizetik a netto 5-600at ami ott van a millional. A kkvknal lesz gond emelik najd a szolgaltatasokat vagy becsuk. 
spartacus85 szombat, 17:51
Előzmény: #248061  Spiller
Ekkor mértékű hirtelen minimálbér-emelést nem bír el a gazdaság. A sávos szja jó, a tao-t viszont felesleges sávozni, mehetne vissza 15%-20% környékére. Azt hiszem, talán a miénk a legalacsonyabb a régióban. 
siemens szombat, 17:33
Előzmény: #248059  berlini
Végigkísértem a felújítást és a mellette lévő társasház építését. Ez egy full bontandó épület volt, de meglepetésemre a külső falszerkezet és az alapozás megmaradt. Tény, hogy költséghatékony megoldás. De 700 milliónál? Ha ezt tudná a vevő, soha nem venné meg. Az ingatlanos is mindent beleadott, hogy kihozza a  230 nm-t........
Freszelés szombat, 16:51
szerintem a legjobb kormányprogram az lenne, ha soha semmi új törvényt, jogszabályt vagy semmit se hoznának. mert mindig csak szarabb lett.
Spiller szombat, 16:51
Előzmény: #248055  tihamer
A nacimust kozelkeleten keresd. 
Spiller szombat, 16:43
Politikamentesen, ha gyozne Mp. Akkor 90% ban varnam az alabbiakat. Tenyleg semmi befolyasolas de kell tervezni ha van valami penzed
1. Harom savos szja, en a 9, 18,36% ot látom esetleg tarsasagi ado is 2sav. 
2. Minden tokejovedelem es kamat adozik, allampapir kamat is.
3. Ingatlanadok es melle szocialis lakasepites
4. 1millios minimalber,  cserebe nincs rezsitamogatas, arplafon, orokelet szja mentesseg, nincs hitelkamat tamogatas. 
5. Ugrik 13.havi nyugdij es automatikus emelesek. 
6. Vagyonadok. Fizessenek a gazdagok. Ki a gazdag? 
7. Eur gyors  bevezetes. Nem mindegy 350en vagy 450en.
8. Omlik az eus penz. Kb 20mrd eurt varok. 
Meg van kb 10 de ezek a fontosak. Raadasul ezek nagy reszet az elso 100napban kell amig tart a forradalmi hevulet es ra lehet fogni fideszre. Nem gondoltuk ilyen rosszul alltunk, huzzuk meg a nadragszijat.. Es majd eljon a kanaan. 
Azokbol raktam ossze ami kihallatszik vagy ami ellen mennek. Abbol indultam ki a költségvetés egyensulya csak igy lenne fenntarthato vagy eladositassal. 
Van benne racio tanulja meg a parasz a piacgazdasagot a nyugati eletet. 
slash szombat, 15:41
Előzmény: #248057  tothjoco
Tudom csak vicceltem
berlini
berlini szombat, 14:48
Előzmény: #248058  berlini
https://ingatlan.com/34632604
De még a Rózsadombon is lehet új épitésű házat 700 millióért kapni.
berlini
berlini szombat, 14:38
Körülnézhetnél pár helyen Pesten....
de azon is elgondolkodnék a helyedben, hogy a többszázezer budai lakás közül miért csak 3db ház van hirdetve 3 milliárd ft felett (ami a mai főnyeremény a lottón), miközben több mint 3 ezer db ház hirdetés van összesen az ingatlan.com-on. (lakásokkal együtt 8 ezer)
De ami még érdekesebb:
1200Db házat hirdetnek 300 millió Ft alatt.
Nem nagyon érdemes csipőből tüzelni.
Visszafelé sülhet el.
tothjoco
tothjoco szombat, 14:36
Előzmény: #248056  slash
Nem igazan. Mar toobbszor leirtam hogy szamomra a szarmazas nem szamit. Viszont vannak az,egyuttelesnek alapveto szabalyai. 
slash szombat, 14:28
Előzmény: #248054  tothjoco
Mesélj!  Tippelni lehet? Was Wollen Wir trinken? :-)
tihamer
tihamer szombat, 14:06
Előzmény: #248054  tothjoco
Nagyon remélem hogy nem ezt énekelték:.
.
"Az SA harci dala
Magasra a zászlót!Feszesen (/szorosan) záródjanak a sorok!
Menetel az SA
Nyugodt (/bátor) kemény léptekkel|: 
A bajtársak, akiket a Vörös Front és a reakció lelőtt,
LélekbenSoraink közt menetelnek :|
Szabaddá az utcát
A barna zászlóaljaknak
Szabaddá az utcát
A rohamosztagosnak!|: 
A horogkeresztre már milliók néznek reménnyel telve
A szabadságÉs a (az új) kenyér napja hajnalodik :|
UtoljáraFújunk rohamriadót (/-sorakozót)!
A harchoz
Már mindannyian készen állunk!|: 
Már (/hamarosan) Hitler-zászlók lengenek minden utca (/a barikádok) fölött
A szolgaságMár nem tart sokáig! :|"
.
Csak nehogy a nagy "harcosok klubjának" ez legyen a vége ❗
tothjoco
tothjoco szombat, 13:10
Előzmény: #248053  slash
Jo hely. Nyolc evet laktam a Kereekgyartoban. Csak:
Hetfo reggel 6 korul jon a szorolapos kismotorral, nagygaz, nagyfek hazankent. 7 korul megszolal a szomszed riasztoja. Repulogepek is egyre zavarobbak lettek. A kerbol elloptak egy olyan cipomet amit csak funyirashoz vettem fel. Ja es ket komoly bicajt. Egy vendegem a haz elott allt meg, elloptak a cromozott szzelepsapkat.
Aztan jott egy izraeli urimber, kb 55 eves es megvette a sszomszed hazat. A baj azzal volt hogy az elettarsa egy 20 eves volt. Mar volt gyereke de terhes lett az oregtol.
Amikor egy szombat este osszejott a csalad egy kis oromzenelesree, no akkor dontottem.
Szerintem kitalajatok hogy milyen zenet nyomtak
slash szombat, 09:33
Héten jártam  Rákospalota. ,Zugló, stb helyeken. Sok a kertes ház ott is van zöld el lehet lenni. 
slash szombat, 09:31
Előzmény: #248049  bronz
Megertem. Engem is a belvárosi melo kot ide. A kapumon se megyek ki ha nem kell. Veszprémben laknek vagy Győrben. Vagy Kanizsán mert izom mégiscsak egy sikeres ember..
lacikonyha szombat, 07:37

igen, igen
Pest élhetetlen, egyenesen életveszélyes
ékes bizonyítéka ennek a régóta  a Ferenciek terén élő öreg Jeszenszky esete is
néhány hete majdnem megölte a kapujukban egy kőműves kalapács
.
de ha onnan nézzük hogy 83 évesen milyen fitt fizikailag és szellemileg is, (még a kalapálás után is) akkor talán más következtetésre jutunk
ki tudhatja mi az igazság?
én biztosan nem
bronz szombat, 07:01
Előzmény: #248049  bronz
Persze vannak Budán jó részek, de pesti oldal számomra élhetetlen kategória.
Budán pedig most már lassan egy lottó 5-ös is kevés egy kertes kéglihez.
bronz szombat, 06:59
Előzmény: #248048  slash
Egy évtizedet lehúztam Pesten, de a végére bezabáltam belőle. A fizu jó volt, de elegem lett, hogy mindenhol kutyaszart kellett kerülgetnem, lépten nyomon csövesek, cigikérő kötekedni készülő c-k, betontenger, zöld alig. Ha pedig kimész a parkba, pár perc és jönnek sorban a csövesek és a c-k.
Nekem sokkal jobb érzés immár kertes kégliben, zöld, kert tele gyümölcsfákkal (persze van vele meló, de kikapcsol).
slash szombat, 06:17
Előzmény: #248045  DavidCamp
Nem teljesen. A vidéki emberek 80%-a elutasítja Pestet. Akinek nem kell innen a meló (HO, Nyugat) az telibe szarja Budapestet.  Tegnap kint voltam egész nap az agglóban csináltuk a házat. Minden messze van, mindenért autóba kell ülni. Full dugó mindenhol. Jó volt hazajönni Bp utolsó utcájába. Nekem kell BP. Onnan dolgozni se bírnék,  bevonszolni magam minden reggel a belvárosba.  
Vodafonelive
Vodafonelive szombat, 05:27
Előzmény: #248041  lacikonyha
Azt tudod mennyiert vallalnak epiteszek-gepeszek csaladi hazak terveit? 400-500e forintert amit daralnak es fizetesuk feketen jo esetben zgyan ennyi.
DavidCamp szombat, 03:22
Előzmény: #248040  J0hnnyEnglish
Maga a tó is része ennek a tervnek...szépen átmegy vejkónak.
DavidCamp szombat, 03:21
-50 millió forintig keres ingatlant a lakásvásárláson gondolkodók fele, miközben az önerejük kevesebb mint 20 millió forint
Ennyiért kb. panelt vagy nagyon lepukkant gangos házból vesz egy szutykot.
Tehát a lakasvásárlők fele. Panyelek aranykora! 
Pistike12 péntek, 18:01
Erdekes cikk az epitipari es az autoipari  termelekenysegerol es a dotalasokrol...
Gyakorlatilag szarkupacok es szarra vannak penzelve onnan ahol a termelekenyseg 50%al nott... Es ennel ellenere extraadokat kap... 
Igazi kommunista gecik. Kozben a legfosabb  szektorokban a legmagasabbak a berek... 
Kommunista szombat
gyula1971
gyula1971 péntek, 17:19
-50 millió forintig keres ingatlant a lakásvásárláson gondolkodók fele, miközben az önerejük kevesebb mint 20 millió forintA többség azonnal, vagy legfeljebb kisebb felújítás után költözhető lakást venne.A lakosság 11 százaléka tervez idén ingatlanvásárlást, 66 százalékuk saját otthont keres, a legtöbben maximum 50 millió forintos keretösszegig (35 százalék 20 millióig, 45 százalék pedig 20–50 millió forint között).
-44 százalékuk 20 millió forintnál kisebb önerővel rendelkezik, harmaduk pedig 20–50 millióval.Mindez a CIB Bank megbízásából végzett felmérésből derül ki.A saját otthon után a befektetési célú vásárlás a második legnépszerűbb, rövid vagy hosszú távú kiadásra 16 százalék keres ingatlant, nyaralót, hétvégi házat, hobbitelket az érdeklődők 8 százaléka szeretne, és csak ezt követi a gyerekeknek szánt lakóhely keresése, mindössze 4 százalékkal.
https://hvg.hu/ingatlan/20250618_CIB-lakasvasarlas-felmeres-maximum-ar-onero-hitelek-kolcsonok?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwY2xjawLCW
lacikonyha péntek, 16:58
Előzmény: #248038  Goldstein17

persze
mert építészhez illő árat kéne kérnie egy valójában technikusi feladatért
amit persze el tudna végezni de csak építészhez méltó bérért
és pontosan tudja hogy kiröhögnéd
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 16:58
Előzmény: #248034  J0hnnyEnglish

NER bekebelezés indul, Hévizi tó felkészül(t):
https://www.economx.hu/api/v1/cikk.php?cikkId=810631&os=
Annyit mondok csak, hogy a tó melletti erdős terület egy részének annyi, lakópark épül, nem kicsi.
Gondolom a sok cement jót tesz a tónak, a fürdőház lezárásának időpontja sem véletlen.
Pistike12 péntek, 16:58
A nemzeti vagyon orzoi, akik a gonosz szocikkal szemben a nemzeti vagyont gyarapitjak. 
"Ezer milliárd forintnál is nagyobb vagyont ajándékozott el az állam négy év alattSokat ajándékozott az állam az elmúlt években, ennek töredéke az a pénz, amelyhez privatizációs bevételként jutott."
"Az ezer milliárd forintnál is nagyobb ajándékozás legnagyobb része azonban ingatlantulajdon, ezeket alapítványok, néha önkormányzatok és más szervezetek kapták meg."
Ennyit a fideszes barom szovegrol... 
Goldstein17 péntek, 16:54
Előzmény: #248037  lacikonyha
Itt lett volna igazi építész feladat, de arról már letettünk higy megállapodjunk egy jó epitesszel, belefaradtunk a dologba. A VanczaMűvek például ellvallalta, azzal hogy ez egy nagyon szép feladat, aztán lemondta azzal, hogy nincs képe megmondani hogy mennyibe kerülne, ha velük csinaltatnánk.
lacikonyha péntek, 16:46
Előzmény: #248035  Goldstein17

ezek nem mérnöki feladatok hanem technikusi
.
8 évig volt ács cégem ( csináltam több tornaterem tetőt, egy templom tetőt és egy lopott Makoveczet is), volt egy ideig Pécsi Pollákon végzett építész üzemmérnök alkalmazottam is, és több építésszel is szoros kapcsolatom volt időnként
több műegyetemen végzett építésztől is hallottam, hogy amit ő egész életében csinált az igazából technikusi munka
és azt is tőlük hallottam hogy az építészek 2-3 %-a végez valódi építészi munkát, ezt a fiatalabbik Vadásztól is hallottam a saját szájából a saját irodájában
.
de ahogy gondolod
Goldstein17 péntek, 16:29
Előzmény: #248033  lacikonyha
Azért köszönöm!
Goldstein17 péntek, 16:28
Előzmény: #248032  lacikonyha
Tető csere is lesz és a tető egyáltalán nem egyszerű formájú, mindenképpen rajzok kellenek a kivitelezéshez. Ezen kivűl, miután két lakás kerül kialakításra egy új bejáratot is kell tevezni, ott tereprendezés kell, meg kell oldani vizelvezetést, plusz terasz kerül kialakításra, egyedi nagyméretű terasz abalakok/ tolóajtók lesznek, szóval azért egy kicsit bonyolultabb egy egyszerű lakásfelújításnál, amit már sokat csináltunk.
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish péntek, 16:27
Előzmény: #248023  Tibi123

Én erre nem látok rá a korom miatt, bizonyos szempontból nincs összehasonlítási alapom. Az negatív érem másik oldala a mérhetetlen mennyiségű pénz hatása az épített és természeti környezetre. Nem értem, hogy pl egy falusias védett övezetben, hogy tudnak full dózer mellett 5 lakásos társasházat építeni. Valaki betonfallal veszi körül magát, a másik a hegyet dózerolja le, utóbb valaki mélygarázst épít egy helyen, 6-7 méter mélyen kiszedte a sziklás telken a területet (kb a telek 2/3-a), a partfal megtámasztás nélkül, 4-5 méterre 2 öreg ház is, a fene s tudja, biztos mélygarázs lesz a 3 Lotus-nak.
Meséltem nektek a térkő mániáról, borzalom :(
lacikonyha péntek, 16:25
Előzmény: #248032  lacikonyha

pl a Mátyus Attilát Nagykovácsiban
https://matyusepitoanyag.hu/
lacikonyha péntek, 16:15
Előzmény: #248031  Goldstein17

ne építészt keressetek ha nem építészi feladattal bíznátok meg
ehhez egy kivitelezésben, építésvezetésben gyakorlott középiskolát végzett építőiparos éppen elég
.
vidéken ahol a két lakást vettem egy darab embert sem ismertem, sőt megelőzően 1986-ban jártam ott utoljára mert a közelben voltam az egyetem utáni 6 hónapra katona
festő volt az elsző szakma amihez ember kellett, hát bementem egy nagyobbnak látszó festékboltba, és mondtam hogy most nem vennék semmit, de ajánlhatnának egy embert aki rögtön tudna kezdeni, és majd ő megmondja hogy mi minden kell
két eladó volt a boltban, egymásra néztek, és sorolgatták a neveket egymásnak, és azt is tudták hogy akkor éppen melyik mit csinál
kb a 6,-7, volt akiről azt tudták hogy most ráér
egy óra múlva ott volt a lakásban és kiváló munkát végzett
aztán a későbbi években ha más szakma kellet, őt hívtam fel, és egyből mondta a nevet és telefonszámot
.
egy tüzéppel venném fel a kapcsolatot, és náluk érdeklődnék hogy tudnak e valakit ajánlani
csapnivalót nem biztos hogy ajánlanának
Goldstein17 péntek, 15:09
Na akkor egy ingatlanos kérdés. Adott egy XX. század eleji villaépüépület a 2. kerületben, alapterülete 220 nm, algsorban 45 nm-es szolgálati lakás, valamint pince. A tetőtér elvileg beépíthető lenne, de a gerinc magasság csak kb.220 cm, így csak úgy lenne beépíthető, ha megemelnénk a tetőt, de mivel a ház "nagyon karakteres", nem szeretnénk ezzel elcsúfítani. Több építészirodát megkerestünk, már a ház felmérése megtörtént és látványterv is készült, de azt nem fogadtunk el, sajnos egyik iroda sem értette meg hogy mit szeretnénk. Most az a terv, hogy az esztétikai kialakítás és az alaprajz tekintetében mi lennénk a tervezők és egy olyan (esetleg fiatal pályakezdő) építészt keresünk, aki lelkes és hajlandó műszaki formába önteni az elképzeléseinket. Tudtok esetleg ajánlani valakit?
tothjoco
tothjoco péntek, 14:40
Előzmény: #248023  Tibi123
egyetertek. Volt egy lakasom a Szomolany utcaban, egy kolleganom vette meg. A lakas majdnem az Ov utca sarkan volt ahol szinten volt egy 40nm2 es lakas. Mar Fureden eltem, ki volt adva,  gondoltam eladom berlovel egyutt. Felhivtam kt haavert, megallapodtunk hogy meg ezik kivulrol es ha tetszik hivom a berlot es megmutatja. AZ egyiknek tetszett, azonnal ki is fizette. Azert vette meg mert volt hozza egy 30nm2 garazs, es a veteran autoinak kellett a hely……
sityaki péntek, 14:37
Előzmény: #248026  berlini
Biztos vagyok benne, hogy ennek a fickónak valamilyen komplexusa van. Nem megyek bele, hogy milyen, és hogy miért szórja a magvas iránymutatásait felnőtt embereknek itt, mert ez a fórum elvileg a lakásokról szólna.
berlini
berlini péntek, 14:24
Előzmény: #248021  FatFIRE
Denunciálásban nagyon magas szintet értél el.
Talán még a fajelméleti fejtegetéseid szinvonalát nem ütöd vele, de hajrá.
DavidCamp péntek, 14:18
Előzmény: #248009  FR73
Ezt ennyiért soha nem adják el!
Zanza2 péntek, 14:08
Előzmény: #248016  FatFIRE
"Ha attól válik valami igazzá, hogy Haraszti azt állítja, akkor nagy bajban vagyunk."
Az "igazmondó juhásszal" nyilvánvalóan lehetetlen versenyezni. Hazudozásban.
Ő mindig igazat hazudik.
Tibi123 péntek, 13:54
Előzmény: #248000  J0hnnyEnglish

Aki emlékszik a 90-es évekre, azt tudja, hogy milyen pangás volt a balatoni ingatlanpiacon. Ez a kégli tipikus pénznyelő, de ha jön rá palimadár, akkor nem az eladó a hülye. Mondjuk értelmezhető árral alig találkozni hirdetésekben. 
Egy volt kollégám, akivel tartom a kapcsolatot Bvilágoson lakott sokáig, de nem talált jó munkát helyben és a távmunka se volt elterjedve akkor még. "Jó" érzékkel pont a covid, a brutális emelkedés előtt adta el nem sokkal 24m forintért :) azóta is veri a fejét a falba. Önálló családi ház, nyaraló, ki mit akar, 90m2.
Mondjuk én azt a részét nem értettem, ha akkor felajánlja nekem, lehet, hogy belevágtam volna és például nem kellett volna az ingatlanost se kifizetnie, sőt ha kérné adnék neki 2 szabad hetet nyáron. Csak nem tartaná ezt megalázónak, én simán örülnék annak, ha már muszáj valamit eladnom, akkor már inkább ismerősnek, ha lehet. Valamiért az emberek nem az ismerőseiknek szólnak először, ha eladnak kégliket és nem igazán értem az okát. 
Másik ismerős 25m -ért adott el a covid alatt egy 70 m2 tégla kéglit a 22. kerben. Bár nekem az kiesne eléggé, de szintén befektetésnek lehetséges, hogy megvettem volna, ha szól, de nem szólt. Utána meg ette a kefét, hogy 2 év alatt 3x cserélt gazdát a kégli :) mert aztán gondolkodott rajta, hogy visszavásárolja, de már elszálltak az árak. Na most csak jobban meg tudott volna egyezni ismerőssel + nincs ingatlanos költség sem, de ha nem , hát nem. 
tothjoco
tothjoco péntek, 13:22
Előzmény: #248013  slash
Arra a barakk negyedre gondolsz a 71-es es a sinek kozott? Mert az borzalom. 
FatFIRE péntek, 12:57
Előzmény: #248019  berlini
Harasztinál a szülői vonal csak egy kicsi, ám érdekes adalék volt, amivel mellesleg tökéletesen passzolt a többi SZDSZ-es ávósivadék közé. Nyilván nem véletlenül tömörültek a hasonszőrűek egy pártba.

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek