Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip ma, 19:58
Előzmény: #4711  oldrider
Ne is mondd, ma rendeltem 5 kilós műtrágyát. :)
Borisz ma, 19:33
Előzmény: #4709  Pascade
Siemens Energy:  Alaposan gondolkodóba ejtettél. Éppen ma raktam be eladásra 56,30 áron, de még nem ment el. Én úgy okoskodtam, hogy az amerikai adatközpontok-beli részvétele trump miatt akár bármikor meghiúsulhat, ha éppen bal lábbal kel fel. Európában én nem nagyon látom, hogy mi adná a nagy fejlődést neki. Te miért látod úgy, hogy sokat fog menni?
oldrider ma, 19:25
Előzmény: #4707  todi
Kösz a segítséget! Akartam már egy olyan papírt amit nem kell óránként nézegetni. Nemsokára kezdődik a kerti meló. Nem akarom az életem hátralévő részét a monitor előtt tölteni!
FeherTibi ma, 19:22
Előzmény: #4671  buythedip
Szegyen, hogy hova zullott le az Intel. Elegge kepben vagyok a hirekkel, a brokeremmel is gyakran beszelunk a temarol, hetente tobbszor is. Szerintunk el lesz adva egy resz. Ugy gondolom, hogy a Broadcom, Nvidia, Tsmc kozul a gyarakat valamelyik megveszi. Az Intel pedig marad a processzor gyartasnal. 30 dollar alatt nem adom el. 
Pascade
Pascade ma, 19:08
Előzmény: #4689  Valiz
enr- siemens energy, ráadásul ha kitör a béke szerintem  sokat fog innen menni
todi ma, 18:37
A német kamatokhoz kapcsolódva:
“S&P: Höhere Investitionen in Deutschland kredit-positiv
05.03.2025 / 16:42 Uhr
Von Hans Bentzien
DOW JONES--Die von Union und SPD vorgestellten Pläne für mehr schuldenfinanzierte Investitionen und eine Lockerung der Schuldenbremse gefährdenaus Sicht der Ratingagentur Standard & Poor's (S&P) nicht Deutschlands erstrangige Bonität. "Alles, was die Inlandsinvestitionen erhöht, ist unserer Ansicht nach kredit-positiv", sagte Benjamin Young, Managing Director Sovereign Ratings EMEA bei S&P, in einem Webcast, und fügte hinzu: "Lassen Sie uns nicht vergessen, dass Deutschland einen Leistungsbilanzüberschuss mit dem Rest der Welt von 8 Prozent hat."
Wenn irgendein Land in Europa fiskalische Flexibilität habe, dann sei das sicherlich Deutschland. Young wies darauf hin, dass Deutschland mit nur wenig über 60 Prozent des Bruttoinlandsprodukts (BIP) verschuldet sei und sagte: "Selbst wenn man die Kosten der beiden Fonds über Nacht dazurechnet, dann würden wir immer noch nur 82 Prozent des BIP haben."

Magyarul mondva a standard &poor’s nem lát hitelminősítési problémát németországnál a fejlesztési alap miatt.
Tehát marad az AAA hitelbesorolás. Ami nem igazán indokolja a kamatok emelkedését.
todi ma, 18:19
Előzmény: #4704  oldrider
Ezzel a vétellel nem lőttél mellé szerintem. 
Én még idén 34 fölé várom de a 38-at sem zárom ki.
Amíg várok addig meg felveszem a 4% osztalékot euroban (ez a kamatom).
Persze ez a “konjunktúra” a kamaton keresztül átmenetileg bezavar úgyhogy most ne foglalkozz az árfolyammal (naná, hogy fogsz). Március 19. lesz éves jelentés. Az lesz a lényeg (nem is annyira az eredmény, inkább az előrejelzés).
oldrider ma, 17:49
Előzmény: #4697  Placi82
Holnapi hír: 
Nncs itt semmi látnivaló! Köszönjük azoknak, akiket tegnap beszopathattunk!
todi ma, 17:47
Előzmény: #4702  simonzoli13
Bizonyos német cégeknél: Vonovia, Leg, Telekom az osztalékból nem vonnak semmilyen adót és járulékot.
Mert ezeknél a cégeknél az üzleti évre vonatkozó osztalék teljes egészében a társasági adótörvény 27. §-a szerinti adójárulék-számláról kerül kifizetésre (nem törzstőke-befizetés). Ezért nem szükséges a tőkenyereség-adó, a szolidaritási pótlék vagy az egyházi adó levonása.
És onnan tudom, hogy nem vonnak mert már kaptam tőlük osztalékot. Ezért is szeretem a Vonoviát.
Ha nem pénzben hanem részvényben kéred az osztalékot (ilyet is kaptam) akkor sem vonnak le semmit.
oldrider ma, 17:44
Előzmény: #4701  todi
Vettem 26,94-ért. Máris 26,77. Még egy pillanatig sem lehetek legalább nullán. Mindenképp bukóval kell dícsérjem a napot!
simonzoli13 ma, 17:42
Előzmény: #4702  simonzoli13
A kettős adóztatás elkerülésére gondolsz?
simonzoli13 ma, 17:42
Előzmény: #4701  todi
Bocsi, de hogy érted, hogy ebből nem vonnak le semmit?
todi ma, 17:36
Előzmény: #4700  simonzoli13
Az tavaly volt. Idén az elemzők 1,18 euro osztalékot várnak.
1,18/27=4,37% és ebből nem vonnak le semmit.
simonzoli13 ma, 17:33
Előzmény: #4664  todi
A vonovia 0.9 euró bruttó osztalékot fizet, az jóval kevesebb 4 százalék nettó osztaléknál.
todi ma, 16:58
Előzmény: #4697  Placi82
Thyssen egy kicsit külön téma. 1-2 hete elkezdték árazni a marine üzletág leválasztását és piacra vitelét.
Hétfőn meg elkezdték árazni a mai napot amikor kiderült, hogy van pénz mindenre és 1 nap alatt megtáltosodott a német gazdaság.
Persze ha ez ilyen egyszerű akkor miért nem lépték meg már 2 évvel ezelőtt?
Placi82 ma, 16:28
Előzmény: #4687  oldrider
Uraim mit araznak Thyssnen, és társai. Mikor minden oldalról sz.po ágon van az EU. Jó az EUR M2 penzpumpa bekapcsolt, de azon kívül? BMW az egyetlen értelmes részvény nekem... . Köszi a felvilágosítást, aki ad. 
todi ma, 16:22
Előzmény: #4695  oldrider
Hát ahogy a világban zajlanak a dolgok nagyon efelé tartunk.
oldrider ma, 16:11
Előzmény: #4693  oldrider
Elképzelem, hogy a német hadi ipar beindul és 3 műszekban folyamatosan termel. A melósoknak a kaját a Delivery szállítja majd a Stellantis által gyártott gépkocsikon. A levegő jóillatosításáról pedig a Douglas gondoskodik. Az élmunkások üdültetését a TUI biztosítja. 🤣
todi ma, 16:09
Előzmény: #4693  oldrider
Végülis lehet, hogy a francia katonákat citroennel viszik Ukrajnába békét fenntartani🤣
Mindig mindent bele lehet magyarázni.
oldrider ma, 16:05
Előzmény: #4690  todi
Hát igen... Ha így vesszük minden mindennel összefügg!
oldrider ma, 16:03
Előzmény: #4691  simonzoli13
Todi az itteni szakértője! Ma is írt róla, lentebb elolvashatod!
simonzoli13 ma, 15:52
Vonovia részvénye van valamelyikötöknek? Ha van, milyen árfolyamon? Múltbéli tapasztalatok esetleg?!
todi ma, 15:42
Ahogy ma az emelkedést elnézem szinte minden: pl. Stellantis😀
Valiz
Valiz ma, 15:42
Előzmény: #4685  DavidCamp
És milyen cégek érintettek az infrastruktúra fejlesztésében? 
Tibi0002 ma, 15:42
Közvetve nagyon sok cég részesedik, sokféle szektorból, hiszen ezek mind tudnak katonai célokra is gyártani vagy szolgáltatni. A krupp szerintem még egyáltalán nem túlértékelt, inkább előtte volt irreálisan leverve, de rábeszélni sem akarok senkit. A számvitelileg indokolható céláram jóval magasabban van. 
Az Eutelsat részvényeimtől várom a legtöbbet, pár nap alatt ment 1.2€-ról 6.4€-ig, és remélem, viszi tovább a hype. Itt majd észnél kell lennem, tervezgetem, hogyan kellene majd kiszállnom belőle. Erre sem akarok rábeszélni senkit, de azért nézzen rá, akit érdekel. Itt áll fenn a legnagyobb veszély, hogy egy szempillantás alatt leverik a földbe.
oldrider ma, 15:32
Milyen - a frankfurti tőzsdén €uróért vehető -  cég lehet még a Thyssnen és a Rheinmetállon kívül ami részesülhet ebből a tegnap megszavazott rengeteg pénzből? Az említett 2 cég papírjai szerintem már durván fel vannak húzva. 
simonzoli13 ma, 15:28
Előzmény: #4682  buythedip
Köszönöm szépen a véleményed!
DavidCamp ma, 14:48
Előzmény: #4675  oldrider
 " Emelkedik a német tőzsde 
• DAX: 3,48%• MDAX: 6,24%• SDAX: 5,28%
Ennek oka a védelmi és infrastrukturális történelmi pénzügyi csomag, amiről az Unió és az SPD egy nappal korábban döntött.A tervek szerint az alkotmányba foglalt védelmi kiadások adósságfék lazítása, valamint az infrastruktúra korszerűsítésére 500 milliárd eurós különleges eszköz létrehozása. Az intézkedéscsomag tempót és terheléstartományt tekintve összehasonlítható a német újraegyesítéssel."
oldrider ma, 14:47
Előzmény: #4683  DavidCamp
Rheinmetallra gondolsz? Tervezem, de azért kivárnék némi korrekciót.
DavidCamp ma, 14:35
Előzmény: #4675  oldrider
vásárold ujra, még sok emelkedés van benne
buythedip ma, 14:07
Előzmény: #4674  simonzoli13
21.6-22.1 között?
oldrider ma, 14:01
Brent mindjárt 70 alatt, az elemző szerinti szar OMV pedig szárnyal! Aztán valamikor az elemzőnek is igaza lesz, csak addig sokan, sokat buknak a téves dignózisa miatt!

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek