Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch hétfő, 20:58
Előzmény: #14295  buythedip
Ferrari
Igen csak ülök és csodálkozok... hogy mire FEL??? :D főleg a Luce bemutató után gondoltam jó vétel lesz 240 en EUR -ban természtesen! :D (S besírok h a kövi bővítésem 270 nél álmondtam meg ..de nem léptem meg...tehát továbbra is áll: "csak a kezemet figyeljátek mert BUKOK" a kontríindikáció Pápája..szerény tisztelettel! :D :D :D 
TheSnake2020 hétfő, 16:05
Előzmény: #14309  todi
Így van.  VNAt 20 rá írja az AI. Azaz szerinte mind a 2 gap betoltesre kerül.  Könnyen lehet. Akkor azonban utána nagyon érdemes figyelni, mert ha nem indul meg hetesen egy konszolidáció,  akkor kampó. 
todi hétfő, 15:54
Ami a héten befolyásolhatja a német tészvényeket az a negyedéves nagy Verfallstag. Minden akkor fut ki.
todi hétfő, 14:13
Előzmény: #14305  TheSnake2020
A funda a lényeg. Bats sem maradt 26€.
Merz helyében rohadt gyorsan betiltanám a német cégek shortoládát. Az AtD meg figja enni őket. Eztel eloadhatná, hogy megvédi az angolszászoktól a nemet cégeket.
TheSnake2020 hétfő, 14:03
Előzmény: #14305  TheSnake2020
Mondok egy durvabbat,  holnap hajnalban BOJ, lehet simán bezarja mind a két gapet ezen a héten.  
TheSnake2020 hétfő, 13:55
Előzmény: #14303  todi
Mikor érted meg,  hogy a funda senkit nem érdekel.  5-10 éves távon . Csak. Ezért van VNAm. Ez a papír jól kereskedheto. Mikor mondtam.  Hogy bemegy 20 alá osztalék után.  Nézz utána. A short egy része a játéknak. Most is vannak szintek, ahol érdemes adni- venni. Leirtam a kritikus szinteket.  Most is. A többi most nem érdekes számomra . Ha 22.09 fölé zár a negyedéves charton akkor érdemes tovább gondolni.  Ha nem akkor van a negyedéves impulzusnak egy gyorsítoja.  További lecsorgas várható . 19.26 az utolsó fibo szint.  Ha az elesik akkor a tamaszok már csak az alj közelében. Nem kell ezt rovid távon túl gondolni. 
todi hétfő, 13:35
Előzmény: #14301  TheSnake2020
Akkor ezek szerint semmi köze a kamatokhoz?Keresi a helyét? Hülyeség.Mondok egy életszerűbbet:Meggyőződésem, hogy a nagyok ( nem csak Vonoviánál) összefolgoznak a shortosokkal.Kölcsönadnak nekik részvényeket akár ingyen is ha venni akarnak olcsón. Ők lenyomják az árat majd blokkolják egészen addig amíg a nagyok bevásárolják a kellő mennyiséget. Aztán a nagyok megadják a jelet, hogy a blokkolást oldják fel. És az árfolyam elindul fel. Sok ilyen részvényt lehet kátni ahol sem az esés sem utána az emelkedés racionálisan nem indokolható (BATS is ilyen 26-53€, a funda meg változatlan).Legutóbb a DWS (3. Legnagyobb Vonovia részvényes) jelentési kötelezettségében lehetett látni, hogy a részvényszáma a shortra kölcsönadott részvények miatt változott.“
  • Értékpapír-kölcsönzés (Securities Lending): A DWS és az Xtrackers időszakosan kölcsönzi a portfóliójában lévő részvényeket (például Vonovia SE részvényeket) piaci szereplőknek, akik a kölcsönzött részvényeket a short stratégiáik végrehajtásához használják fel. [12]
  • A fedezet (Short Collateral): A kockázatok csökkentése érdekében a DWS-nek szigorú fedezeti követelményei vannak. A hitelfelvevőnek (borrower) a kölcsönzött értékpapírok piaci értékét meghaladó fedezetet kell nyújtania. [1]
  • Fedezet típusa: Ez a fedezet általában 102% és 105% közötti értékű, és állhat készpénzből, vagy magas minőségű, likvid értékpapírokból (pl. állampapírokból), amit letétkezelőknél tartanak biztonságban. “

• Spiller hétfő, 13:35
    Előzmény: #14200  thinkpositive
    olajhiány? Dráguló olajárak? Gáz? 
    TheSnake2020 hétfő, 13:14
    Előzmény: #14300  todi
    Túl volt adva honaposon. Ennyi. Most keresi a helyét. 
    todi hétfő, 12:46
    Előzmény: #14298  todi
    Leegyszerűsítve:
    Kamat 50%-kal fel, árfolyam szintén 50%-kal fel.
    Hmmmm….. érdekes.
    todi hétfő, 12:43
    Előzmény: #14298  todi
    Megjegyzem ma a 10 éves kamat 25bázisponttal magasabb mint február végén a 28,9€-nál volt.
    todi hétfő, 12:40
    Előzmény: #14294  TheSnake2020
    A kamatnak nem kell mindig lejönni.
    Lásd 2023 március-október:
    Árfolyam egy szintén mélypontról 15-22€.
    Miközben 10 éves kamat: 2-3%-ra nőtt.
    Fél év alatt 100 bázispont emelkedés ( magasabvan mint ma) az árfolyam pedig ugyanekkor 50%-ot emelkedett.
    Na ezt magyarázta meg nekem valaki a kamatérzékenységgel kapcsolatban!
    TheSnake2020 hétfő, 12:30
    Előzmény: #14296  5000
    Persze van potenciál. Én csak felvazoltam egy lehetséges scenariot.  Az 50 naposat azért nagyon érdemes figyelni. 
    5000 hétfő, 12:23
    Előzmény: #14294  TheSnake2020
    Sajnos én is így látom, de reménykedni lehet.
    Jönnek még az opció kifutások is sajnos.
    A jelentés csak augusztus eleje.
    Ha addig kamatok megnyugszanak, infláció mérséklődik, LTV javul, értékesítés jól áll, akkor azért bőven mehetne fel.
    buythedip hétfő, 11:59
    Előzmény: #13736  buythedip
    RACE - Morgan Stanley upgrade PT $388->438
    TheSnake2020 hétfő, 11:52
    Előzmény: #14293  5000
    A kamatok nem fognak nagyon tovább jönni.  Most emelt az EKB és a BOJ is fog. Valahol nagyon a tetején vannak az indexek.  Hónapos nagyon fontos.  Ha fekete gyertya akkor kínlódás jön. Ha a negyedéves fekete, akkor sincs felfelé túl nagy potenciál.  Mindenképpen 22.09 felé kell zárni a negyedévesnek, de még akkor is kérdéses a szigetfordulo gap. Volumen sincsen.  Ez jelenleg medve piac VNAban, lehet persze tartani, de sokkal hosszabb lehet a recovery mint te gondolod.  A 20 Hónapos és az 50 hónapos még jön lefelé. 
    5000 hétfő, 10:52
    Előzmény: #14288  TheSnake2020
    Lehet igazad lesz, de most nem merem eladni a 20 alattiakat.
    Kamatok jönnek le, ha ez folytatódik, akkor VNA menni fog fel.
    Sajnos jelentés még messze.
    todi hétfő, 10:28
    Előzmény: #14290  matatakakiba
    Ha most ezeket levetíted Kaltmiete/nm árra akkor látható, hogy a Vonovia berlini átlaga 8,5€ /nm fölött vannak jóval. Szóval van hova emelni.
    TheSnake2020 hétfő, 10:15
    Előzmény: #14289  buythedip
    Azért itt most szerintem nem érdemes most venni.  En eladó leszek.  Hetes gap Azért valószínű be lesz töltve.  VNA is, ahogy megvan rajta az éves osztalék hozam,  onnan gondolkodni kell annak a résznek az előadáson, ha túl méretes a pozi
    matatakakiba hétfő, 10:14
    Előzmény: #14276  todi
    megcsinaltam a hf-et nehany pelda berleti dijakra, Passau, 40m2, 730(warm,+stellplatz, felujitott, fozofulke, haz 2/3 arab); Karlsruhe, 3szoba, 1000 korul(kalt), lepukkadt, Berlin-Schmargendorf (Charlottenburg, kellemes), 85m2, 2000 warm, ujepites.  Masik berlini jo helyen 3szoba 2000 warm, butorozott, de a butor szedett-vedett. Aki benne lakik azt mondta hogy 2eve berli de ma mar nem mervado az akkori berleti dij sem. Akit erdekel a berlini realitas: 
    https://www.immobilienscout24.de/Suche/de/berlin/berlin/wohnung-mieten?enteredFrom=one_step_search
    En meg senkivel sem talakoztam soha, sehol (bar tudom ez nem nagy mintavetel) aki Vonovia ingatlant berelt volna. En ugy tudom, azok Wohnberechtigungsschein (WBR) kotelesek, de majd Tobi kijavit.
    buythedip hétfő, 10:03
    Előzmény: #14288  TheSnake2020
    Lufthansa lehet hogy előítéletes voltam, mert sokáig voltam bagholder benne.
    TUI, Wizz is nagy pluszban van.
    TheSnake2020 hétfő, 09:53
    Nos a Lufi nem volt rossz pick.  Nagyon kellene nézni,  mert,  akár hosszú távú vétel is lehet . Vonovia, még  nem. Szerintem aki 20 alatt bevásárolt  az nyugodtan könnyíthet később az osztalék gappel és esetleg a 24 felett maradttal.  Az a kérdés,  hogy a sziget forduloert mikor megy vissza. Ez egy nagyon erős long jel. Naposon vételi jel van egyértelműen. Most ütköztek bele a 20 naposba. Van egy előző hónapos fekete gyertya.  Meg egy negyedéves  is. 21.36 ig nem érdemes eladni azt szerintem megprobaljak mindenképp a longosok. A chart továbbra is erősen bearish. Egyedül naposon van vételi jel. 
    todi hétfő, 09:09
    Előzmény: #14286  Benzedrine
    Ott is ugyanolyan árfolyammanipuláció volt mint a Vonoviánál csak ott felfelé.
    Az algók megjelenése teljesen eltorzította a tőzsdéket.
    Benzedrine
    Benzedrine hétfő, 08:54
    Előzmény: #14282  todi
    Hensoldt AG is gyenge, túlhúzták őket a háború elején.
    todi hétfő, 08:52
    Előzmény: #14280  Borisz
    Az ukrajnai háború egyik legfontosabb tanulsága, hogy a drón nem váltotta le a harckocsit, de alapvetően megváltoztatta a használatát. Aki azt mondja, hogy „a tank halott”, túlzásba esik. Aki szerint „semmi sem változott”, szintén téved. (defenceukraine.com)
    SzempontHarckocsiDrón
    TűzerőNagyon nagyKicsi–közepes
    VédelemErős páncélzatGyakorlatilag nincs
    ÁrMillió dolláros nagyságrendSzáz–ezer dolláros nagyságrend FPV esetén
    TerepfoglalásKépes ráNem képes rá
    FelderítésKorlátozottKiemelkedő
    TúlélőképességMagas, de csökkenőAlacsony egyenként, de tömegesen hatékony
    Miért lettek ennyire veszélyesek a drónok?Az FPV drónok olcsók, nagy számban gyárthatók, és a tankok leggyengébb részét, a tetőpáncélt támadják. Sok esetben nem kell teljesen megsemmisíteniük a harckocsit: elég a lánctalpat vagy a motort megrongálni, és a jármű mozgásképtelenné válik, utána további drónok vagy tüzérség fejezheti be a pusztítást. (defenceukraine.com)A háború során több elemzés szerint a drónok a páncélozott járművek veszteségeinek egyik fő okozójává váltak, és a csatatér gyakorlatilag folyamatos megfigyelés alatt áll. (defenceukraine.com)Akkor a harckocsi feleslegessé vált?Nem.A harckocsi továbbra is:
    • nagy tűzerőt biztosít,
    • védi a személyzetet,
    • támogatja a gyalogságot,
    • képes áttörni megerősített állásokat,
    • és ami a legfontosabb: területet elfoglalni és megtartani.
    A drón képes felderíteni és támadni, de önmagában nem foglal el falvakat, városokat vagy lövészárkokat. Ezért az ukrajnai tapasztalat inkább azt mutatja, hogy a jövő hadseregében a tanknak együtt kell működnie drónokkal és drónelhárító rendszerekkel. (Reddit)Mi változott a tankok alkalmazásában?A 20. századi kép, amikor több száz harckocsi nyílt terepen rohamoz, ma sokkal kockázatosabb. Az ukrán háborúban a tankokat gyakran:
    • rejtve tartják,
    • rövid ideig bukkannak elő tüzelni,
    • gyorsan helyet változtatnak,
    • drónfelderítéssel együtt alkalmazzák,
    • rácsos és reaktív páncélzattal egészítik ki a drónok ellen. (YouTube)
    A legfontosabb tanulságAz ukrajnai háború alapján nem a „harckocsi vs. drón” a helyes kérdés, hanem:„Harckocsi drónokkal és drónvédelemmel” vs. „harckocsi ezek nélkül”.Az első továbbra is rendkívül értékes harceszköz. A második viszont nagyon sérülékeny a modern csatatéren. (ifri.org)
    Ami ehhez hozzátennék: a tankba kell a személyzet a tankok mögé pedig a gyalogság.
    Nehezen tudom elképzelni, higy azEU fiatalok tömegével idaállnának a frontvonalra harcolni vagy beülnének egy tankba. De kérdezzétek meg az ismerettségi körötökben őket erről.
    Egy drönt irányítani egy szobából azt sokkal hihetőbbnek tartok.
    todi hétfő, 08:38
    Előpiac: Mdaxban Lufthansa és Tui hasít a legjobban.
    todi hétfő, 08:36
    A Deutsche Bank Research 9 GBP-ről 12 GBP-re emeli a Wizz Air célárát. Tartás.
    todi hétfő, 08:31
    Előzmény: #14280  Borisz
    Nem követem egyáltalán a Rheinmetallt de egyet látok: a háború elején a hírek mindig a tankokról szóltak. Az utóbbi időben egyáltalán nem hallani róluk
    Csak a drónokról. Egyre jobbak és sokkal olcsóbbak.
    Ebven mist az ukránok a menők. Nem tudom a drón mennyire a Rhein profilja. Mondom mindezt teljesen kaikusként. 
    todi hétfő, 08:26
    Előzmény: #14279  todi
    Mondjuk ki őszíntén: a védelmi kiadások növelése úgy hiányzik minden EU országnak mint egy púp.
    Azt a pénzt ezer más dologra költhetnék. 
    Szerintem má többek fejében átfutott, hogy tárgyalni az oroszokkal olcsóbb kenne több szempontból is.
    Csak hát valahogy az igazságérzetet és a realítást közelebb kéne egymáshoz kommunikálni, hogy kifelé eladhatóbb legyen.

Topik gazda

buythedip
    4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek