Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.

Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.

Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)

Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:

soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.

Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
berlini
berlini szerda, 23:30
Előzmény: #246184  Placi82
Két kérdést tettem fel, de egyikre sem kaptam választ. 
Ezek voltak:
"Leirnád röviden, hogy szerinted, hogyan fog minden a helyére kerülni?
És legfőképpen mikor."
Placi82 szerda, 22:40
Előzmény: #246183  berlini
Persze Berlini.. Mivel megigertem hogy, mikor rajottem, hogy kb apámmal lehetsz idős, mindig udvarias leszek veled szembebe, bármilyen gúnyos legyél, is. Így külön köszönet, hogy már tobbedjere elhagyod a gunyos, személyeskedo stílust velem szembe. Szóval, danke:)
A válaszom pedig, az hogy kutatom... 
De  
1)nem stimmelnek a  az USA hosszu lejáratu kotvenyek piaca,  bár nincs QE hivatalosan , de "válámi van", nagyon van... 
2), Osszeomlik Basel II? Vagy most mi folyik itt? 
3)FED  szerintem stikában veszi a lejato kotvenyket, mert a piac, vietnamtol, Kínaih, és Braziliaig cseszik venni, kb az egész idosikbam, az egész vertikumot teljes hosszában... Valakinek pedig kellene..... 
4)ilyet én meg nem láttam..., pedig elege vissza mentem időben...... 
5) akit érdekel a vamhaborubol való visszatancolast valamelyik topikban megirtam előre, jó pár nappal, , pedig Trump térdére akarta kényszeríteni Kinat. Aztan USA térdel most tátott szájjal... Elég ciki... 
7)EU t még hagyjuk, mert ha EKB nem venne a saját déli államok motvemyeit akkor Portugália, olaszok, Görögök, valahol 8-12%on adna el 20 éves Bondokat, már ha bene valaki.....
6)MNB 4000 Mrd os elkulonitett " tartozom neked cetli", hagy ne ragozzam..., és évente ha kevés is de újul... 
7)...
8)...
9...
Kovetkezik,mert még kutatom..... 
Szoval itt "helyére kerülés" , már 2021 ben helyére kellett volna kerülni, de engem is megtevesztett a propaganda, hogy van valós racionális, fundamentális piac, es nem egy maroknyi nagytokes irányítja a nemzetközi tőkepiacokat mint 100 150.vagy 200 éve.... 
De most talán saját csapdajukba estek.?!!? 
Aztán ott van még a Triffin dilemma is....... Gondolom tudjátok mi az... 
Van még egy és más amit szivesen  elmondanek, de max redditen.... Itt nem.. 
berlini
berlini szerda, 21:49
Előzmény: #246180  Placi82
"Nem kerek, és racionális ez sehogy se......., no de hát mi kerek a mai világban.!? 
Sebaj, helyrére kerül. Előbb utóbb minden.. Még a globális gazdadagban is, nemhogy kishazankban.... "
Leirnád röviden, hogy szerinted, hogyan fog minden a helyére kerülni?
És legfőképpen mikor.
(Utóbbi különösen fontos lenne, mert ha azt irod , hogy valamikor párszáz év múlva az nem releváns a közeljövő döntéseinél.)
Goldstein17 szerda, 20:31
Előzmény: #246180  Placi82
Azt hiszem már  tettem be ide a fórumba grafikont európai fővárosok "ingatlan megfizethetőhetősegéről". Brüsszel ezeken nagyon jól szerepel, magas jövedelem relatív alacsony ingatlan ár. Ez azért furcsa, mert a kiadó lakasokra nagy a kereslet és magasak a bérleti dijak, sokkal jobb hozamot lehet elérni, mint Budapesten. Nincs információm a médián bérről, de meglepődnék, ha nettó 7000 euro alatt lenne. Holnap egy olyat nézek meg amiben 2033-ig bérlő van:)
Placi82 szerda, 19:49
Előzmény: #246170  FatFIRE
Helyes. Ha nem írtad volna hogy vállalkozó vagy, akkor a mentalitásodbol  már kiderült volna számomra, most rögtön .:) ......, Helyen van az eszed és a mentalitásod is.. Ez vagy veled születik vagy nem, ezt tanulni nem lehet... Fel lehet venni "pózt", de ott hamar kiderül, ha csak a felvett, betanult"külső máz "van... 🤣. Nálad is veled született képesség, akárki akármit mond.. ...... 
Nagyarcú beképzelt hulyéket anno én is elvezettel szivattam, aztán csak pislogtak, mikor meglepodtek, hogy bukta van....., én nem közös kepvisloket, hanem anno, beszerzesi vezetőket, és anyagbeszerzoket, karbantartási vezetőket, fogtam meg... versenyszferaban..... 
De már elegem van az emberekbol......
"Ahogy Moldovan  mondta  volt egyszer," minél jobban kiismerem az embereket, annál, jobban tisztelem a disznókat!!"Vagy valami ilyesmi, ... :) 
Placi82 szerda, 19:37
Előzmény: #246154  Goldstein17
200.000 millioert egy madarhegy aljában a Budaörsi nagyforgalmu úton 10-20 éves építésű nem kapsz meg én, miért egy ilyet..... De a 13 ban se ahol meg az ott ragadt csoviket, és drogosokat kerülgeted...
Kíváncsi lennék ennek a környéknek a médián vagy az átlag fizetésére. Az mennyi euro/ho. 
És madarhegy alsó, vagy 13 ik kerület médián vagy átlagfizetes euro/ho  összehasonlítáos táblázatra....
Es szívesen arcon röhögnem aki szerint BP lakáspiaca nem irracionális drágák a jovedelemhez és megehelhetesi költségek, és a jelzálog hitelkamatokhoz képest, azok tenyszeruseget figyelmébe véve... 
Nem kerek, és racionális ez sehogy se......., no de hát mi kerek a mai világban.!? 
Sebaj, helyrére kerül. Előbb utóbb minden.. Még a globális gazdadagban is, nemhogy kishazankban.... 
lacikonyha szerda, 18:53
Előzmény: #246177  guesswho

a Ki a gettóból-t már megtaláltam a neten, és arra emlékszem leginkább a Komlós Aladár könyvéből, hamarosan annak is nekiállok
a Budapest szinte minden helyszínét ismerem, régóta tudom melyik volt a Kalap utca, vagy a Zsibárus, na meg a Koronaherceg, de azt szinte mindenki tudja
kb 2 cm-t koptattam le a járdáikból 2007-től 2020-ig
az anyai nagyanyám a Sándor utcában született, az anyám és a nővére a Kalap-Váci utca sarokra járt gimibe, a Gizellába
Murdoch szerda, 18:39
Előzmény: #246177  guesswho
Nekem ez volt az egyik kedvencem, még kihoztam ide nyugatra is a polcra:
https://mtda.hu/books/utazas_pestrol_budapestre.pdf
guesswho szerda, 18:21
Előzmény: #246167  lacikonyha
Örülök, hogy tetszett. Én még olvastam tőle a Ki a gettóból-t meg az Aranyhajú Rózsikát. Előbbi nagyon érdekesen irja le a korbeli (szegény) zsidónegyed lakóinak életét, ma is beazonosithatók az utcák, ahol játszódik. Utóbbi nekem kicsit túl meseszerű és érzelgős volt.
Vodafonelive
Vodafonelive szerda, 17:01
Előzmény: #246173  FatFIRE
Ahol van lakásotok melyikben van kettős aláírási rendszer a számvizsgálóknak? Ugye ezzel kilehet védeni a felhatalmazás nélküli pénzlehúzást, kivéve ha van bankkártya!
Freszelés szerda, 15:19
Előzmény: #246173  FatFIRE

Igen, keményen nekik kell ugrani, különben lepattintanak.
Nálunk egyik évről a másikra megjelent egy társasház kezelő szoftver a költségek között. Rákérdeztem hogy mikor szavaztunk erről?
- "Hát ez kell a társasház működéséhez"
- "Nem, szerintem ez az ön munkáját segíti, és nem szavaztunk erről"
- És miért 60ezer idén, amikor évente azt írja hogy 30ezer a költsége?
- mert tavaly elfelejtettem elszámolni
- Ez igy nem lesz jó...
- Nem vitatkozom - válaszolta. (lol)
- Akkor szeretném látni a számlát. Ha a társasház fizette ki, akkor ugye a társasház nevére lett kiállítva a számla, ugye? Vagy önnek a tevékenysége kiterjed szoftver bérbeadásra is? Vagy ha az ön nevére szól a számla (és ön elköltségeli, stb), akkor miért is fizeti ki a társasház? 
és itt csendben maradt és abban maradtunk, hogy ezt a tételt nem fizeti ki a társasház.
A lista végtelen. Szerencsére megszabadultunk tőle, de attól még sok probléma maradt.
Bianco szerda, 15:15
Előzmény: #246169  AnlegerFerenc
Egyelőre beigazolódni latszik a mondás. Budára szūletni kell . Az 1,2,12 keruletekbe biztos.
De nyilván Solymár, Nagykovácsi ,Bkeszi,Bőrs,Tbálint,Diòsd, Velence,Balaton is ebbe a kategóriába fog esni. 
FatFIRE szerda, 14:52
Előzmény: #246172  Freszelés
Hasonló bűvésszel is találkoztam már, rendszeresen nyúlta a pénzt, felhatalmazás nélkül utalt magának korábban különböző összegeket. Pechére tulajdonosok lettünk a társasházban... Rövidesen egy egyszerű és könnyen érthető ajánlatot kapott: ha összerakja az átadás-átvételt mint a kisangyal és csendesen lelép, akkor nem lesz belőle büntető feljelentés, ellenkező esetben nem sokat kell a rendőrségnek tökölnie a bizonyítással, hiszen jól dokumentált minden... Motyogott még valamit bizonyos félreértésekről és az őt vezető jószándékról, de a lényeg, hogy zökkenőmentesen lezajlott a váltás.
Szóval eddig azt tapasztaltam, hogy azoktól a szerencsétlenektől lopnak a legkönnyebben és a legtöbbet, akik a legjobban sírnak a magas közös költség miatt. Sajnos annyi eszük nem volt, hogy észrevegyék, mi zajlik a pénz körül.
Freszelés szerda, 14:40
Előzmény: #246168  Vodafonelive
A felvetésekre, kérdésekre nálunk meg azzal a felkiáltással nem válaszolt, hogy "maga a kérdés feltevés is sértő számára, holott kifogástalan munkát végzek". És ezzel lesöpörte a "milyen számla alapján lett kifizetve ez meg ez, honnan volt még ajánlat kérve, hol vannak a teljesítési igazolások, stb". :D
Freszelés szerda, 14:39
Előzmény: #246168  Vodafonelive
Minek a leváltása végén kioktatott, hogy "ilyen esetben nem szokták meghívni a közös képviselőt" - hát bazeg neked kell összehívnod, ott volt a napirendi pont is, hogy pont a te leváltásod lesz a téma és ezekután meglepődsz bmeg hogy a te leváltásod lesz a téma?
Vicces kis kabaréjeleneteket lehetne egy közgyűlésből csinálni.
FatFIRE szerda, 14:39
Előzmény: #246164  Freszelés
Nekem elég nagy gyakorlatom van már a közös képviselők leváltásában, az első után könnyen kiismerhető, mivel szoktak visszaélni. A legnépszerűbb talán a GDPR-ra való hivatkozással megtagadni a többi lakó elérhetőségének átadását. Ez egy túlnyomórészt befektetők által tulajdonolt házban komoly nehézség mindaddig, amíg valaki hatékonyan kézbe nem veszi a dolgokat. Erre én az asszisztensemet állítottam rá, mindenki ismert két-három másik embert, 3-4 óra alatt összejött egy hosszabb lista. Volt, ahol a közös képviselő - érzékelve a széljárás megváltozását - maga mondott le, máshol a lakóközösség váltotta le. Csak azon múlik, hogy valaki motorja lesz-e a változásoknak. Többször kiderült az is, hogy még a közös költségen sem szükséges emelni, ha az nincs ellopva. 😊
Rendszeres az is, hogy néhány régi öreg lakónak fényesre nyalják a seggét, erre ők viszonzásul a közös képviselő lelkes támogatói lesznek. Na, ezektől tudtak a legtöbbet lopni. 😂 Volt, ahol a két évvel korábbi, a kapualj igénytelen felújítására vonatkozó árajánlatnál kevesebből a kapualj és a három emeletes társasház nagy belmagasságú lépcsőháza is ki lett festve. Szóval érdemes megszabadulni ezektől a piócáktól!
AnlegerFerenc
AnlegerFerenc szerda, 14:10
Előzmény: #246162  berlini
Aha, mint Kínában és Észak-Koreában. Reális elképzelés...
Vodafonelive
Vodafonelive szerda, 14:03
Na, nalunk az elozo evek kozgyulesei sem voltak hivatalosak.
Direkt a meghatalmazasra is rakerdeztunk, a rendkivuli kozgyulesre is, hogy hany lapon van rajta a 10% alairas, lekertem a tulajdoni lapjait az alairt embereknek, hogy valoban megvan-e a 10%, mert arra hivatkozott a kepviselo, hogy nincs meg.
A meghatalmazast is direkt megkerdeztunk, hogy milyen adatoknak kell rajta lennie. Azert volt nehez es azert felt a haz, mert a kepviselo rokona ugyved volt es senkisem volt ugyved kozulunk, hogy kialljunk magunkert. Ezeket mind meg kellett beszelni.
Plusz a felszolito papiron amit a kepviselo irt erdekes modon csak az enyem volt a postaladaban meggyurve es megtaposva (ezzel figyelmeztetve, hogy nem kene).
Rengeteg munka volt a kepviselok meghallgatasaval egyutt, hala egnek most mar nincs ilyen.
A rendkivulire pedig nem hivtuk meg a regi kepviselot, mert nem volt kotelezo, ezt mondta az ugyved. Plusz amikor a levaltas volt erezte a dolgokat es meg lehuzta elore a dijazasat aznap (napokkal kesobb mar nem volt hozzaferese a szamlahoz) es addig-addig huzta a dokumentumok atadasat ameddig lehetett.
lacikonyha szerda, 13:56
Előzmény: #245965  guesswho

elolvastam, döbbenetesés
.
még 35 éves sem volt amikor ez megjelent
a Krúdy többször is nagyon elismerően írt róla
joggal
.
https://epa.oszk.hu/00000/00022/00335/10133.htm
https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Krudy-krudy-gyula-munkai-1/irodalmi-kalendariom-iroi-arckepek-12314/kobor-tamas-12C8B/kobor-tamas-budapest-regenyiroja-12CA1/
.
fogok még olvasni tőle
Moka_Brikka szerda, 13:32
A legaljasabb trükk az üres boríték tértivevénnyel való feladása...
J0hnnyEnglish
J0hnnyEnglish szerda, 12:47
Előzmény: #246147  hunball2
Egyébként a mai napot nézve, meg amúgy is jó döntés. A hitelfelárak biztosan drágulnak.
Freszelés szerda, 12:32
Előzmény: #246163  Vodafonelive
Azért írtózatosan nehéz lehet még.
Egy trükk a sok közül: minden meghívóhoz van csatolva egy meghatalmazásos papirka, amit mi szépen használtunk, kitöltöttünk és átadtuk (jó sokat) a közgyűlés elején. Minden évben, mindig ugyanezt küldte, 1-2 ember hébe-hóba használta is.
Most annyit mondott: "azt tudják hogy ez nem szabályos meghatalmazás, lehet hogy el sem fogadom".
"Az a nyomtatvány, amit MAGA küld ki és fogadott el eddig évekig most hirtelen nem jó?" - és eléggé nagy lett az ingerültség sokunkban. Aztán visszakozott.
Kabaré.
Vodafonelive
Vodafonelive szerda, 12:29
Előzmény: #246161  Freszelés
Az ugyvedunk azt mondta, hogy olyan nincs, hogy nem lehet levaltani.
Mert nalunk is a regi kepviselo mondta, hogy az lehetetlen.
Pedig igen is lehetseges volt. Rengeteg munka es szabadido ment bele, hogy elerjuk a tulajdonosokat es osszehivjuk a rendkivulit majd a vegen meghatalmazzanak engem (tobbsegeben engem hatalmaztak meg). Mindent lehet csak akarni kell. A munkanak meglett a gyumolcse, pedig meg fel ev sem telt el! 😊
berlini
berlini szerda, 12:21
Előzmény: #246137  Pistike12
íaddig örülj, amig nem kell engedély az elköltözéshez is.
Aztán majd jön a röghöz kötöttség.
Freszelés szerda, 12:00
Előzmény: #246152  Goldstein17
Ismerős a helyzet és együtt érzek veled. A legszomorúbb hogy ezek ellenére is lehetetlen kb leváltani. Nálunk is rettenetes elszántság kellett és évekig tartott, mert meglepő módon 2 tulajdonos ismerőse-barátja volt a közösképviselő és a társasház nálunk eléggé kicsi. A másik tulajdonos meg félt konfrontálódni, mert a másik házban ahol él ott is ugyanez a KK és inkább kimaradt volna... jó sokan meg ugye szrnak rá és el s jönnek és nem érdekli őket. Vagy amikor a leváltásáról szavaztunk, akkor elérte hogy egy olyan tulajdonos is eljöjjön, akit 10 éve nem láttunk és persze a KK mellé állt.
Mindazonáltal sikerült. Láthatóan maga a nő is meglepődött ezen és sértődötten a szavazás után el is ment. "Akkor én ide már nem kellek viszlát". :D
sityaki szerda, 11:38
Előzmény: #246152  Goldstein17
Luxemburgban ez 2 millió :-)
Goldstein17 szerda, 11:32
Előzmény: #246156  Murdoch
Ez a Churchill sugárúton van, nagyon szép és nekünk minden téren megfelel a környék.Még Fort Jaco negyed szimpatikus és az Observatory környéke, holnap ott nézek meg egy lakást.
https://www.barnes-brussels.com/en/ ezen az oldalon vannak szép lakások.
slash szerda, 11:31
Előzmény: #246148  hunball2
Nem volt kár ide jönni. Legyél + és csináld!  A végén még Fater is odaadja a kocsit! :-) Jó kis vasárnapi ebéd a mamánál aztán adjanak egy kis lovét szépen bele a házba! :-) 
slash szerda, 11:28
Előzmény: #246135  hunball2
Látod. ..magamban összeadtam már a dolgaid. :-) Csináld így , a hitelkamat Izomman féle kedvező kamat, az még van. . Fontos hogy a városban többfelé legyen több ingatlanban a  vagyon elszórva ne egy házban álljon minden.  
Murdoch szerda, 11:26
Előzmény: #246154  Goldstein17
Brüsszelben olcsóbb - szvsz - az ingatlan, főleg az új, csak baromi nem mindegy hol van. Mármint ha a gettók környékén, akkor kuka.
Bianco szerda, 11:21
Előzmény: #246137  Pistike12
Nyugtassatok meg, h csak az extrém, kiugró vérnyomásértékeim miatt van baj a szōvegértelmezésemmel. Ezzel a ma éjjel összegányolt katyvasszal ti boldogultok?
Ha valaki vett az elmúlt években Balatonakárhol egy 200 millás nyaralót, az most szabadon vásárolhat hozzá egy állandó lakhatásra szolgáló jcsaladi házat akár 500 milláért? Mert úgy szól a szövegezés,h ha rendelkezik ingatlannal az adott településen,akkor nem érvényes rá a korlátozás, nem kell raportra mennie a polgarmesterhez, aki majd eldönti, h vásárolhat e a delikvens , ha igen, .mennyit csengessen be a kasszába , plusz elővêteli jog ,stb. Ha nekem van egy ingatlanom, amin eddig senkinek nem volt elővêteli joga, akkor egy hònap múlva . már 
lesz?
.WTF???
DAXHU szerda, 11:18
Néztétek már a .com árbecslő funkcióját. Nekem tetszik.
Goldstein17 szerda, 11:10
Előzmény: #246145  Freszelés
Mi most hívtunk össze rendkívüli közgyűlést, de a közös képviselőnek kell kiküldenie a meghívót, amire ha jó tudom 30 napja van. Nagyon furcsa helyzet alakult ki ebben a házban, ugyanis meghalt az előző közös képviselő, a fia vitte tovább a céget és a mi új közös képviselőnk lett az ügyvezető igazgató. Minden eszközzel lehúzza a házat és mivel ingatlan jogász, jól ismeri a jogi lehetőségeket is. A Covid elött 58 millió forint megtakarítása volt a háznak, a megszavazott felújításokat nem hajtotta végre, csak az alap vezetékek cseréje történt meg, egyszeri célbefizetésből. Többször jeleztem, hogy a pénzt ne tartsuk bankszámlán az elmúlt évek inflációs környezetében, a válasz az volt hogy nem lehet befektetni. A privátbanki szolgáltatómon keresztül kerestem kapcsolatot, megoldható lett volna az állampapírba történő befektetés. A háznak van egy lakása, ami régen házfelügyelői lakás volt, üresen állt, állítólag próbálták kiadni. Szereztem rá megbízható bérlőt természetesen nem kértem jutalékot, különböző kifogásokkal elhajtották. Utána láttam hogy több százezer forintot számolt fel jutalékként és szerződés kötési díjként.  Ezen felül erre is számol egy éves menedzselési díjat 220 000 forintot. Egyébként ez egy kis értékű lakás, alacsony bérleti díjjal. A mostani kimutatás szerint már csak 38 milliója van a háznak, ez az ő működése mellett még talán néhány évig kitart. A magas megtakarítás egyébként régen jó volt a háznak, mert minden pályázathoz rendelkezésre állt az önerő és az előző közös képviselő folyamatosan pályázott.
DAXHU szerda, 11:02
Előzmény: #246150  Pistike12
A wekerlére felárat kell fizetni. Sok jó adottsága van, ami miatt megéri ezt kifizetni. Jóformán egy zárt közösségről beszélhetünk. Szerintem sokak vágya ott lakni. A jövőben is piacképesek lesznek az ottani ingatlanok.
Pistike12 szerda, 10:59
Előzmény: #246148  hunball2
Orulj neki. Sztem nem rossz vetel. Fovarosban a kozponthoz kozeli haz. Ennyi. 
Pistike12 szerda, 10:58
Elgondolkodtato
https://index.hu/gazdasag/2025/05/14/lakashitel-mnb-kamatcsokkentes-statisztika-hitel-hitelpiac-szemelyi-kolcson-hitelosszeg-csok-plusz-hitelkamat/
"Hiába a történelmi rekordra futó hitelkihelyezés: a munkáshitel nélkül mindössze 4 százalékkal több szerződést kötöttek idén az I. negyedévben az ügyfelek a bankokkal. A megugró hitelösszegekre azért van szükség, mert alaposan megdrágultak a lakások és azok a termékek, amiket fogyasztási hitelből vennének az ügyfelek"
A következő reccsnel lesz kemény emiatt a piac. Ha 4 evig igy halad akkor mar szep allomany dolhet munkanélkülisegnel.
hunball2 szerda, 10:57
Előzmény: #246144  FatFIRE
Köszi! Személyesen teljesen pozitív hangulatban vagyunk, pozitív gondolatokkal. Csak a fórumba kár volt eljönni :) Csak hát gondoltam még egyszer tudósítok erről is.
hunball2 szerda, 10:56
Előzmény: #246140  J0hnnyEnglish
Volt kint, pár percet töltött csak itt, nem is fotózott, csak benézett. A padlásteret meg se nézte. 
Pistike12 szerda, 10:53
Előzmény: #246141  Moka_Brikka
Es az a durva, hogy van kereslet. Lasd hunballt. Most tudok ket olyan 13 keruleti ugyletet, ami egyik 70nm 158m. 86 nm 184m. Ujszeru kozepes helyen semmi extra (20 eves haz)
Ez mar vagyonbol valo vetel, fizetesbol lehetetlen
Freszelés szerda, 10:51
Előzmény: #246102  Goldstein17
Én az utolsónál rákérdeztem naivan, hogy "volt-e közös képviselő díj emelés az elmúlt 5 évben?"
"Nem" - volt a válasz.
Mondom jó. "Itt vannak a kinyomtatott beszámolók az elmúlt évekből. Minden évben emelt. Nem értem akkor mi volt ez a válasz. Úgy érzem meg vagyok vezetve." És ő kérte ki magának ezután. :D
Végül le lett váltva. Egyébként azért tudott emelni, mert bár a közös költség emelés nincs automatikusan inflációval emelve, de az ő közös képviselős szerződése így lett megkötve. Tróger gazember kb mind. Egyébként fenyegetőzött azz ais hogy keres majd másik társasházat - mondom hajrá.
Aztán végig foggal körömmel ragaszkodott azért a házhoz... és végtelen kínlódás volt kidobni.
FatFIRE szerda, 10:19
Előzmény: #246138  hunball2
Sok boldogságot kívánok az ingatlanhoz! Most már csak a pozitív gondolatokkal, a lehetőségekkel foglalkozzatok.
Murdoch szerda, 10:17
Előzmény: #246141  Moka_Brikka
Na jó, hát ez maga az agymenés. Itt évekig fű sem fog nőni, építőipar kuka.
Moka_Brikka szerda, 10:14
Előzmény: #246135  hunball2
Miért nem kötöttél hitelbiztosítást?
Moka_Brikka szerda, 10:13
Előzmény: #246130  Pistike12
Én is úgy éreztem, hogy nagyon közel a tetőhöz vettünk 2022q3-ban...
-
Azóta lassan a 4 szobás panelok hirdetési árai elérik a vételárat, pedig ott nincs teremgarázs, tároló, felszíni beálló és kert. Ma kaptam az értesítést egy nagyon jó ajánlatról, beteszem, hogy milyen jó hirdetések jönnek szembe az emberrel: 
https://ingatlan.com/34746437?hf&mbpid=MHhXZWtTak5GSFBs&iv=WAnruQl8Q2C92huXWbFfog==&utm_source=Hirdetesfigyelo&utm_medium=email&utm_campaign=2025-05-13&utm_term=4464431&utm_content=elado+lakas+pest-megye+Budapest+organic
-
Nálunk az értékbecsló a vételárral egyező értéket állapított meg amúgy, úgyhogy a kerthasználatot, és a közös tulajdonban lévő telekből rám eső tulajdonrészt nem is értékelte fel....

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek