Topiknyitó: Lujoska 2024. 11. 21. 13:41

Gránit Bank Nyrt.  

Gránit Bank Nyrt. Bevezetése.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
zotlan 2026. 04. 13. 17:51
Olvastam, hogy Varga Misinek bizalmat adott a Tisza. Ez roppant okos döntés. Bankszakma isPozitívan áll a leendő kormány iránt.
ronaldinyo 2026. 04. 13. 02:16
Gazenberek vannak ltt
Uhura 2026. 04. 12. 14:42
Előzmény: #201  zotlan
Nézd eggyetértünk, de elnézést de Mo. vannak olyan elemek amelyek megszüntettése a bank szektornak nagyon is fájni fog és nem a bankok száma az hanem pl. Az agrár finanszírozás , kész vicc , hogy az állami rendszer nagyon sok esetben 1 evig húzza a kifizeteseket és ezzel teremt piacot a hitelezésre atom biztos feltétel rendszerrel kvázi az államot finanszírozza a termelő terhére és ez egy 100-200 milliós bevételű agrár vállalkozásnak 5-6 milliót kifizetni arra ami már meg kellet volna kapnia. Ez pedig egyrészről az állam finanszírozása , másrészről a bankok kitömése és ezzel bocs de nem lehet vitatkozni. 
Vagyis a magyar bankszektornak azért van sara ,  de az kétségtelen hogy egy gazdasági állami potentát nem szólhat bele egy szektor működésébe. Vagyis a Tiszának van dolga a bakszektorral de nem feltétlenül ott ahol és ahogyan a ner szerette volna. 
A kérdés a politika mennyire lesz lekötelezve a bank szektor szereplőinek és mennyire akar harcolni. 
zotlan 2026. 04. 12. 09:30
Előzmény: #200  Uhura

A lényeg lemaradt:
 Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) által szervezett konferencián ismét arról beszélt, hogy Magyarországon szükség van a bankszektor konszolidációjára. Megismételte korábbi nyilatkozatát, hogy öt nagy banknak kell maradnia, de ezúttal tovább is ment, mert konkrétan 4 bankot meg is nevezett, amely maradhat.

Szóval ennél csak jobb jöhet..

Nem bölcs dolog bármelyik kormánynak  aki hatalomra kerül majd hétfőn, politikai alapon bármelyik bankot piszkálnia. Ha a Tisza győz (reményeim szerint igen) annak se. Sőt a Tiszának főleg nem bölcs dolog bankokat piszkálnia, mert akkor semmi különbség nem lenne a regnáló hatalomhoz képest.MBH  például jelentős piaci hányaddal rendelkezik itthon.  Annyi igen, hogy nem ő lesz az állam kedvenc  bankja, bár megjegyzem hogy az OTP se panaszkodhat, Csányi szépen profitált állami dolgokból is. pörög a lakossági hitelezés ezerrel, agrárszektor stb.
Az egyébként  valószínű. hogy a következő években a bankok aranykora már nem szól akkorát. Akárcsak sok minden más nálunk. meg úgy általában a világban. Az AI lett a főírány a bankoknál is.Szóval változik a világ, mostanában szinte egy Ferrari sebeséggel változik, Ember legyen a talpán aki követni tudja az eseményeket a világban.
Uhura 2026. 04. 11. 22:41
Előzmény: #198  zotlan
+:  Azért az jól látható és szerintem nem vitatható, hogy a két bank elégé közel ült a tűzhőz az elmúlt rendszerben. 
Az is, hogy ha ez csak látszat lenne akkor is az emberek markáns véleménye egyszerű: rajtuk van a pecsét. 
Az más kérdés, hogy ez mennyire meghstározó a bank számára, de mivel a piacról él ez lehetbnem olyan jó neki most. 
Arra azért mindenképpen számítok, hogy kapni fog szép sok vizsgálatott, a tulajdonos miatt, az egyes elmúlt idei megmozdulások miatt, vagyis most nem lesz olyan jó irányba lejtő a pálya .... és szembe szélben lehet pisilni de kockázatosabb és fárasztóbb. 
Tehát szvsz jövőre nem lesznek olyan szépek a számok. 
Uhura 2026. 04. 11. 22:32
Előzmény: #198  zotlan
Hello. 
Azt gondolom sok mindenben egyetértünk:
- Működédi modell, inováció
- Bankok mind bűnbakok 
- Oke jelentés , azt értékelést követi
Amiben nem értünk egyet az abból fakad, hogy nem elég világosan fogalmaztam, és értem hogy egy bank sem fog nagyon eltérni senki kedvért a saját belső szabályzataitól , de 
Ahogyan a gránit kommumikálta a két elemzést önmagában kirívó. Előtte nem nagyon voltak hasonló közlemények. Ez most egy pr , marketing megmozdulásvolt amire belépet a portgolió is, miért mert kellet egy kis más irány szél, hogy ne a negatív narrativa éljen csak. 
A value vs piac kérdésében nekem elég markáns véleményem van, mindenek annyi az értéke amenyit adnak érte, ez pedig attól függ mint gondolnak az emberek és ezt mennyi pénzel fejezik ki. 
Persze szét lehet elemezni a dolgokat , tengernyi modell elemzést lehet végezni , csak erősen behatárolt az elemzés hatása. 
Azért mert az érték akkor ér valamit ha ezt elhiszik , te lehetsz a világ legjobb quantja és azt mondod, hogy az a fekete kupac aranyat ér ha a piacot erről nem tudod meggyőzni ... hát akkor ... 
Warren bácsinál ez jól működött, mert jó elemuő az öreg meg egy idő után a pr , msrketing önbeteljesítővé tette, mert az emberek elhitték, hogy ja igaza vsn hát ők is megvették és már is a jóslat ténnyé vált. 
A gránit várárkai közül az egyik a Tiborcz féle pénzek hatásai voltak, ezek most nem lesznek. Ez pedig láttszani fog. 
zotlan 2026. 04. 11. 18:11
Előzmény: #197  Uhura

Üdv!
Nézd én 15 éve tőzsdézek, valamint a terület- közeli a szakmám is, tehát tisztában vagyok bizonyos  dolgokkal. Az hogy elemzés is van, az általában minden részvénynél, - amiket követnek -- a gyorsjelentést követően érkezik. Ezek alapdolgok. Itt is.

NER vagy nem NER a másik. Én úgy gondolom, hogy az elmúlt 16 év Fidesz kormányzása alatt a bankok, mindent kaptak, csak éppen jószót nem a kormánytól. Ez alól egyik se volt kivétel, még a un NER bankok se., itt az adókra gondolok 
Úgyvélem nagy általános elszámoltatás nem lesz, valószínüleg első a teendők közt a megpróbálják  gazdaságot kifehéríteni a korrupció, a pályázatok pl EU pénzek oldaláról. Ami jó. Ez például a bankokat nem érinti,
Ami érinti talán az, hogy a sarc kisebb lehet idővel (majd), és nem kell olyanokat hallani politikusoktól  pl, hogy  Erste takarodjon el. Ez is jó a bankoknak.
Összefoglalva ha lesz kormányváltás az a bakoknak kifejezetten pozitív lehet  szerintem. Piaci alapon történő működésben a Gránt vezető, innovatív egyedülálló az országban a magyarok közül.
.
Nem vagyok az ügyfelük, ezt azért megjegyzem.
Uhura 2026. 04. 10. 23:50
Előzmény: #196  zotlan
Nézd igazad van csak elég erősen széttart a két dolog és ha ennyire két irányban állnak a nézetek, még akkor is ha az investing értékelésével is csinján kell bánni. 
Azt gondolom a granit nem rossz papír ha ennél tovább esik meg jó vétel is lehet. 
De bármennyire is hiszek az értékalspú megközelítésben a várárok lekerül részben a gránitról. És az értékalspú befektetés rákfenéje, hogy a többség nem esszerint dönt és így a papír ára nem az értéket hanem a hangulatott tükrözi. És most az emberek neres banknak tartják. 
+1: érdekes az elemzés közétételi ideje és a szereplők is , nem otp, wood, con adta ki... hanem ... és ez sokat elárul. 
zotlan 2026. 04. 10. 17:07
Előzmény: #195  Uhura

Szerintem meg a P/BV 1.1 egyáltalán nem magas, sőt.
10e felett azért benne van bőven.
Uhura 2026. 04. 10. 16:54
Előzmény: #194  zotlan
Ja az investingen meg a fair ár: 7956 ft... kicsit sem gyanús, hogy a két NER-es entitás most közli, hogy célárat emelnek ... szerintem előre próbálják a hétfői -10-20%-ot tompítani. 
zotlan 2026. 04. 10. 16:31
A Gránit Bank Nyrt. (1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.; Cg. 01-10-041028; a
továbbiakban: „Bank”) negyedik negyedéves és éves eredményeinek közzétételét
követően az MBH Befektetési Bank Zrt. (MBH) és az Equilor Befektetési Zrt. (Equilor)
elemzői is közzétették a Bank részvényeire vonatkozó frissített befektetési
elemzésüket. A Bankcsoport 2025. évi eredményei alapján az MBH 17.410,-Ft-ra
emelte a Bank részvényeinek 12 hónapos célárát, az Equlior pedig megerősítette a
18.306 Ft-os célárfolyamát, és mindketten fenntartották vételi ajánlásukat.
A Gránit Bank részvényeit változatlanul vételre ajánlja az MBH és az Equilor: az
MBH 17.410 forintra megemelt célárral és az Equilor a 18.306 forintos célár
megerősítésével.
Marcos79 2026. 04. 01. 21:12
Előzmény: #189  riskmanagementisnice
Vegul beszalltal? En most gondolkodom hogy vegyek valamennyit...
buythedip 2026. 03. 30. 14:41
Előzmény: #149  buythedip
Ma leszúrt 7800-ra.
riskmanagementisnice 2025. 08. 26. 12:38
Előzmény: #156  riskmanagementisnice
Március: "8000 körül elkezd majd érdekes lenni a papír, jelenleg baromira túlárazott (ahogy részletesen írtam róla a bevezetés előtt, elég visszaolvasni)."
riskmanagementisnice 2025. 08. 26. 12:38
Előzmény: #40  riskmanagementisnice
'Figyelni, követni fogom, ha lesz egy nagy szakadás kibocsátás utáni 12 hónapban még lehet be is vásárolok.'
Novemberben leírtam, mi a szitu, szakadás nincs, csorgás van.
nemtudom 2025. 06. 15. 17:59
Előzmény: #186  KarsaOrlong
házi feladat: el kell olvasni a kibocsátási tájékoztatót (az első betűtől az utolsóig és kifejezetten arra vonatkozóan is meg kell nézni, hogy mi van benne, ha van benne valami, hogy az akkor már tulajdonosok meddig vállaltak eladási moratóriumot) és az első negyedéves jelentést
KarsaOrlong 2025. 06. 15. 12:57
Sziasztok! Érdekes lehet már a papír ilyen áron? (11800 Ft) Esetleg érdemes még várni 10000 alá?
nemtudom 2025. 06. 04. 14:02
semmi meglepő nem történt, sem a kibocsátáskor, sem azóta
Pipacs20 2025. 06. 04. 13:49
Előzmény: #182  darma77
Pl. a CIG Pannónia sem ment fel soha a kibocsájtási ára fölé, max egyszer, napon belül. Mi a garancia, hogy ez fog? Aki kiszállt, úgy látta, h. inkább ma egy kisebb veszteség, mint holnap egy nagyobb.
kockaveto1 2025. 06. 04. 13:44
Előzmény: #182  darma77
mert olcsóbban akar visszaszállni, mert megjáratná máshol a pénzt, mert visszajön, akár drágábban is, de addig máshol nyerni akar, mert átba...va érzi magát, és nem hiszi hogy valaha lesz 18ezer, stb
darma77 2025. 06. 04. 13:18
Nekem csak az a kérdésem, hogy ha 14500 Ft-on indult a kibocsájtás, ami felment 15-16 ezer forintig, tehát mindenki(!) 14500 Ft felett vette a részvényt, akkor miért adják el 12 000 Ft alatt. Igazából már azt sem értettem, hogy miért adták el 14000 Ft alatt, hiszen még csak "most" vették. Miért nem várja ki az egy évet, míg megvárja, hogy felmegy az árfolyam 18000 Ft-ig vagy 16000 Ft-ig és ott száll ki. Mindenki a saját pénzének az ellensége? Én biztosan nem adnám el bukóban. Lásd. OTP esete, amikor mondjuk 13 000 Ft-ért vette valaki és lement 8-9 ezer forintra az árfolyam, ha valaki türelmes volt és várt, akkor pozitívan tudott belőle kiszállni. Az ilyen remegő kezűeket sosem értettem.
Donqatto
Donqatto 2025. 06. 03. 09:41
Előzmény: #180  Momentumtrader1
Haha, az egy dolog

Topik gazda

Lujoska
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek