Topiknyitó: chart-trader 2022. 10. 08. 20:25

EURHUF és minden más  

A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Fsociety
Fsociety péntek, 12:55
Fsociety
Fsociety péntek, 12:17
Wishful thinking reszemrol,de nekem kezd egy szep szabalyos ék kialakulni forintban. Kb 416 fole nem nagyon mehet,kulonben borul a mutatvany. Bizom benne,h ez a verzio fut,annak is a D hullama johet,mert egyeb esetben tenyleg nagy lehet a baj. Kar,h a trading ritkan mukodik ugy,hogy mi lenne a jo..
bronz péntek, 12:08
Előzmény: #3687  Fibonacchi
Ez durva lenne, itthon ebbe nagyon sok ember tönkre menne anyagilag. Mondjuk a sok pedofidesz szavazó meg is érdemelné.
Fsociety
Fsociety péntek, 12:04
Előzmény: #3687  Fibonacchi
Csini kis celar lenne ebbol... 
hedgevo péntek, 10:45
Előzmény: #3692  chart-trader
Remélem addig nem megyünk, nekem az már nagyon kiesne a csatornából (417 premium zóna és bearish ob) amiben 4H közlekedik swingelve november 6 reggeli felszúrás óta….
Dec 31el is a csatorna aljára szúrt szinte fillér pontosan.
Tudom alakzatok vs funda stb és rosszul áll a forint szénája, de volt már fitch,fed minden csapkodás, jövőhéten az Fomc visszább vehet a dollárerőből én 408 körülre visszavárom.
chart-trader
chart-trader péntek, 10:23
Előzmény: #3690  TheSnake2020
Dehogy temetem, én abszolút visszavárom még 405 körülre. Mindenesetre beállok 420 körülre egy újabb eladással. 
hedgevo péntek, 06:41
Előzmény: #3690  TheSnake2020
Pusztító ez a dollárerö, sell the news elven èn is arra számítok, hogy ereszteni fog a trump trade, azzal együtt az eurózóna is kap némi levegöt, különösen a forint mind eur mind usd részröl.Nyilván csoda viszont nincs mire, már a~ 406-408 szint újratesztelése is pozitív lenne mostanság, november 6 óta mindenképp.
TheSnake2020 csütörtök, 20:52
Előzmény: #3689  chart-trader
Szerintem ne temesd még.  Persze mindenki temeti,  de pont ezért.  Mint a másikban írtam,  a dollár első realizalasi pontja kb.
chart-trader
chart-trader csütörtök, 18:34
Még jó, hogy van egy kis nasdaq shortom, egy kicsit tompítja az eurhuf shortomat.
chart-trader
chart-trader csütörtök, 18:33
Buék!
Ez a forint marha erős, 410 alá nem is tud nagyon jönni. :)
Fibonacchi
Fibonacchi csütörtök, 17:56

https://invst.ly/1890xa
Nem köll itt az ördögöt a mindjárt kávéscsészébe gondolni!
Mi lesz ha beiktatják ?? :))))))))
Fsociety
Fsociety csütörtök, 12:12
BUÉK mindenkinek. GBPUSD, ha nem is olyan tempóban,ahogy vártam,de már nyaldossa az 1.24et. USD erősen bekezdett, ha ez így megy tovább, valóban belenézhetünk a paritásba,vagy akár lejjebb EURUSDben. Jelenleg nálam támaszon ül,de délután jöhetnek izgalmak. 
hedgevo vasárnap, 13:59
Előzmény: #3683  chart-trader
TA alapon 4H-n a 25-i kitörést leszámítva szimmetrikus háromszögen kívül semmi más nem látok bele, nem is akarok.
Dupla top legyen, egy idöre elengedem ezt a párt, mert már nagyon unom szugerálni… csak fitches felminösítès szintet kapjuk vissza egy órára a piócás embertöl, bárkitöl.Holnap szerintem eldöl az irány, folytassa a szárat…
hedgevo vasárnap, 07:12
Előzmény: #3683  chart-trader
Hasonlóan vélekedtem a másik topicban:  
Nagyon bízok benne hogy van eszük (nincs) amit most még ellehet követni, TA alapon meg az ö szintjükön újjgyakorlat.Tesztelje vissza a ~406os ellenállást, irreális várakozásaim nincsennek, dejelentös amiböl a körülmények tudatában végre zárni akarok forint kitettséget.Túl sok likviditást sem gondolok, hpgy vonzaná az árat se alattunk se felettünk.
Megfelelö OTE ès marginal belèpve szaladhatna lefele.
Semmi mást nem kérek óráson zárjon a szinten, ott meg tölem visszavehetik vagy mehetünk lentebb ha éppen más is úgy gondolná , ha 31en 22kor lesz meg az idöablak, csak legyen…
chart-trader
chart-trader szombat, 20:56
Előzmény: #3680  hedgevo
Igen, én is duplacsúcsra számítanék. 406 alatt állok shortzárással. 
buythedip szombat, 14:14
Előzmény: #3681  TitusPullo
Furcsa, hogy Trump minden ígéretét beárazta a piac, de ha elhinnék hogy Elon Musk 2 tr. dollárt levág a kormányzatikiadásokból, nem így állna a 30YR yield.
TitusPullo
TitusPullo szombat, 13:31
Előzmény: #3678  buythedip
A 20+-szal en is megszivtam de nekem dist long etf, igy elfer a pocketban amig lejonnek a kamatok. Lehet lesz egy-ket ev ha megis elmarad az amit trumptol varok.
hedgevo szombat, 13:29
Naposon szépen ott figyel a dupla top is, ha más miatt nem azt váltsa be legalább a piac…
hedgevo szombat, 13:25
Előzmény: #3673  chart-trader
Inkább jöjjön a pullback ha egyébre nem 1H tf erejéig, jelentéktelen likviditás mellett most letornázhatják 31ig hogy az utolsó hónapos gyertya adja még a “naugye, eddig jó” illúziót, meg persze a buy limitet felvegye,  lehet utoljára visszatesztelve  a korábbi range tetejét.
A kipcsak vezér, street fighter megmondta szóljanak neki is mikor lehet olcsón… értsék már hogy burkolt utasítás volt.
Akkor hát tessék most megcsinálni van rá 2 kereskedési nap.
buythedip 2024. 12. 27. 17:58
Előzmény: #3675  buythedip
Idei év második legnagyobb mínusza ez, a 30yr bond futures nem pattant vissza.
TheSnake2020 2024. 12. 21. 19:19
Előzmény: #3676  short_circuit
NOK mint írtam az olajjal korreláció mutat szerintem. Ami durva, hogy Európa egyik leggazdagabb országhoz képest a forint legalább a duplájára erősödött.. kb 20 éve ugyanez volt az árfolyam. 20 év alatt nem tudom mennyi volt a forint sima kamat előnye. Ettől még lehet igazad, és nem érdemes piszkálni. Az éves chart kistestű fehér gyertya. Csak úgy mint a JPY. Lehet, hogy benne van jövőre a +10% a forinttal szemben mind a kettőben.. JPY akár el is szabadulhat...
short_circuit 2024. 12. 21. 19:01
Előzmény: #3671  TheSnake2020
NOK-ot néha-néha próbáltam megfejteni de nekem nem megy, évizedes leértékelődési ciklusban van, úgyhogy long oldalon nem piszkálnám bottal sem. JPY viszont tényleg érdekes, de Trump miatt nekem USD elég kiszámíthatatlan - alapvetően gyengülést várnék, de tariffman mindig hoz meglepetéseket. NZD és AUD JPY short valahogy jobban mozgatja a fantáziám most, az a két ország elég rossz végén jöhet ki a vámháborúnak és elhúzódó kínai gyengülésnek. 
buythedip 2024. 12. 20. 20:47
Előzmény: #3670  TitusPullo
Egy hét múlva lejár az eredeti call opció, és amit revenge trade-nek vettem az 2 hét múlva. :)
buythedip 2024. 12. 20. 20:46
Előzmény: #3669  buythedip
Nyilván aki short sqeezere vár, annak a fundemantálisan rosszabb cég a jobb, mert nagyobb rajta a short interest.
chart-trader
chart-trader 2024. 12. 20. 14:47
Forintot egyelőre megfogják 415-nél. Jó lenne pár hónapig tetőnek.
TheSnake2020 2024. 12. 20. 12:17
Amit érdemes még észben tartani, hogy a nagyok ilyenkor nem adnak semmit. Nekik a bónuszok mindennél fontosabb. Ha mégis gappel szakad Európa az baj. Szerintem brutális ideges piac jön Trump beiktatásaig. Utána meg ki tudja. Részvényeknek még a közelébe sem megyek.
TheSnake2020 2024. 12. 20. 11:19
Szerintem érdemes 2 devizat figyelő listára venni. Az egyik a JPY a másik a NOK. A forinthoz (és USD, EUR) hoz képest mind a kettő komoly leertekelodesen van túl. Aki esetleg deviza kosárban gondolkodik azoknak az éves gyertyákra érdemes ránézni. Norvégia nekem külön érdekes, mert bár az olajjal korreláció mutat a NOK , szerintem ez abszolút indokolatlan lassan. Elég abba belegondolni, hogy a norvég alap ha jól emlékszem több mint 1% birtokolja a világ összes tőzsdei kapitalizaciojanak. 
TitusPullo
TitusPullo 2024. 12. 20. 06:25
Előzmény: #3668  buythedip
Majd visszajönnek, pár hónap mert nem lesz más választás, a napokban érdemes bővíteni, jó diszkont van.
buythedip 2024. 12. 19. 22:36
Január 9 Tilray jelentés.
Az SNDL jobban állja a sarat.
buythedip 2024. 12. 19. 18:23
Bond longjaimnak vége van, idei év második legnagyobb mínusza, az áprilisi Nasdaq short után.
Fibonacchi
Fibonacchi 2024. 12. 19. 16:35
Előzmény: #3643  Fibonacchi

https://invst.ly/183rc6
Fogta az első támasz és új csúcsra ment így a 398 mehet a kukába! :)
Moka_Brikka 2024. 12. 18. 23:52
Előzmény: #3658  Fsociety

Milyen időtávra gondolsz? Amúgy szerintem még mindig megvan a lehetőség, hogy felmegyünk oda, de én inkább úgy gondolom, hogy konszolidálódni fog az árfolyam, és ez inkább csak egy korrekció B vagy 2. hulláma (sokkal inkább B). 
-EURHUF-ban azt látom, hogy naposon inkább a-b-c szerkezet volt a forint erősödés. Beszédes, hogy a c hullám 1.618 alá nem nagyon tudott bemenni, alázárni pedig nem is tudott. Lokális aljnál elég szép bázist alakított ki az árfolyam. Jelenleg inside day után kitörésében van, és az esés csatornájának a tetjéből éppen most lépeget kifelé. Potenciális napos bullish csúzli lehetőség van, de viszonylag távoli (hetes jobban néz ki). Ha ezek élesednek, akkor simán mehetne fel újabb lokális csúcsra. Tehát minden adott a további emelkedéshez, de vannak ellenérvek is. 
-
Amikor napos RSI-n egy szép divergencia után ilyen relatíve nagy "pukli" alakul ki az RSI14 és MA9 között, akkor abból könnyen egy horog lehet, és egy LH alakulhat ki. Az is fontos, hogy D1-en az RSI a divergenciában már nem tudott fenntartható bullba visszajönni. RSI 66-os szint inkább anticipálható sávváltást jelent. Mindezek alapján nincs meg bennem az az erős érzés, hogy a magasabb gyengülő trend most fog visszatérni. Inkább az van bennem, hogy inkább egy magasabb rendű korrekció van folyamatban, amihez több idő és/vagy tér kell még.
-
Meglátjuk, hogy lesz-e a follow through, vagy csak egy potenciális LH-ra elég ez a mozgás. Nekem az utóbbi tűnik sanszosabbnak a jelen pillanatban.

Tévedés jogát fenntartom :)
Fsociety
Fsociety 2024. 12. 18. 23:36
Előzmény: #3664  TheSnake2020
Tök őszintén mondom, személyesen nem ismerem őket, de nagyon fundásan néznek mindent. És amint látjuk, ez sokszor nagyon félrevezető tud lenni. A technikai képet is minimum mellé kell tenni. Az alapján speciel azért sejtés lehetett arról, hogy mi  várható legalább esély szinten. Amúgy innentől a paritás várható, ha kiveszi az aljat, vagy egy divergencia minimum,erre alapoztam a GBPUSD-t is. Meglátjuk,de úgy néz ki, hogy ezt most páran benézték, vagy wishful thinking volt, vagy csak nem volt szabad csúnyákat írni,nehogy nagymarci megharagudjon. 
TheSnake2020 2024. 12. 18. 22:39
Előzmény: #3663  Fsociety
Azaz érdekes, hogy az összes komolyabb megszolalo benezte volna? Virovacz,  Trippon stb? Különben a paritas az éves támasz.kb. 
Fsociety
Fsociety 2024. 12. 18. 22:37
Azért ez így az erős dollárral elég necces lesz a forintnak. Nem csak ma,hanem a jövőre nézve.
short_circuit 2024. 12. 18. 21:56
Hát basszus  vajas kenyér lesz a fa alatt :)
buythedip 2024. 12. 18. 21:09
Előzmény: #3660  chart-trader
Nem szoktam hozzáadni, de most megtettem.
$115 strike call opció január 3-ra, 62 centért.
Valami visszapattanás csak lesz.

Topik gazda

chart-trader
chart-trader
2 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek