Topiknyitó: chart-trader 2022. 10. 08. 20:25

EURHUF és minden más  

A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
TheSnake2020 ma, 20:05
Előzmény: #6143  domdom
Nehéz ezt megmondani. Szerintem érdemes megvarni a májusi gyertyát.  Ha az fehér   az az nincs hónapos impulzus, akkor szerintem betölti a hagyott hetes rést.  Vissza 380 közelébe.  Ha fekete lesz a májusi gyertya akkor ez nem biztos,  hogy megtörtenik idén. Én a betöltesre tippelek,  mert nem várnám,  hogy az éves bollinger közép szalagja alá zárunk.  Teljesen szubjektív a forint bika.  Akinek nincs az itt vehet,  mert azért sok tér nincs lefele,  akinek van az meg költse,  mert Euróban minden olcsóbb.  TUInal (német) 4 napos ALL inklusive 230 Euronal kezdődik az Isztrian Pünkösdkor. Persze fő.
domdom
domdom szombat, 09:30
Idén mi lehet a legerősebb forint szint, ami reálisan bekövetkezik? 
TheSnake2020 péntek, 18:47
Előzmény: #6141  Matthias_Fo_Rex
Nem tudom..persze nekem is van 7% on , de nem lehet ott az összes. A forint nagyrészt persze az, de a deviza különböző alapokba és részvényben az meg nem forintban.  Nem zárom ki egy komoly sell off esetén a nagyobb gyengülest,  de a forint vélhetőleg a következő 2 évben vissza megy 400 köré . Szerintem.  Nem vagyok a forint ellen , egyszerűen nincs rá szükségem.  Éves költésem kb 50% Euro és ez csak nőni fog. Mondok egy példát: ha magyar szállodát foglalok azt német utazási irodában teszem on line, mert néha 40% kal olcsóbb. Nem tudom mi a vásárlói kosarad,  de a kaján kívül szinte mindent meg lehet kapni euróért.

Matthias_Fo_Rex csütörtök, 14:48
Előzmény: #6140  TheSnake2020
Ez mind jogos. De akkor ez azt jelenti, hogy kb visszagyengül ugyanoda, ahol volt a választások előtt, az Irán-krízis akkori csúcsán, tehát ha 400 körül váltasz Ft-ra és kamatoztatod -jelenleg- 7%-on (egy részét a szabad zsetonnak), akkor az nem olyan rossz, nem?
Évente csak nem fog 7%-ot gyengülni 2030-ig...
Nyilván ha jön egy 2. inflációs hullám világszerte, akkor jobb lehetőségek kellenének.
Vagy Te durván 400 fölé várod?
TheSnake2020 csütörtök, 13:37
Előzmény: #6139  Matthias_Fo_Rex
Szerintem igen. A real felertekelidese a forintnak az elmúlt 4 évben több mint 20%. Zsiday is azt mondja, hogy kb. 400 körül megyünk be az Euro zónába, ha es. Ha nyitott a gazdaságod, mindent meg kapsz euróért.  Itthon deflacionak kellene lenni, amit nehezen tudok elkepzelni. 360 as Euróval szinte minden olcsóbb a környező országokban.  A Tiszának túl sok az ígérete és túl sok lesz a konfliktusa.  Számos tapasztalatlan politikus palánta.  Lehet 340 az Euro de az sokkot fog okozni. Termelekenyseg, real ber növekedés stb. Olvasd el tegnap Vakmajom írta talán, hogy a Lidl 600e alapbere nagyobb 360 as Euróval, mint a spanyol és a lengyel. Szóval én nem hiszek a 340es Euróban. Jelenleg 75% deviza.
Matthias_Fo_Rex csütörtök, 13:19
Előzmény: #6135  TheSnake2020
"Utána már nem érdemes forintot tartani." Miért?
Zsiday pont azt mondja, hogy most kell berakni állampapírba, hogy az Euró bevezetésééig kamatozzon.
(nem trollkodni szeretnék, őszintén érdekel, hogy szted tényleg ennyire rossz deal lenne a Ft?)
chart-trader
chart-trader csütörtök, 12:51
Nekem is még hiányzik a régóta várt 355 körüli ár. 363-nál már vettem egy nagyobb összegű eurót a jövőbeni utazásokhoz. 
TheSnake2020 csütörtök, 12:36
Előzmény: #6136  stolz
Benne van a 20 naposig valahova, de a hónap végén jobb lenne alacsonyabban állni technikai szempontból. Persze most egy hetes fehér gyertya után jöhet még egy feljebbre,  ahogy te is írod. Túl magasra azonban jövő hét végére nem szaladhatunk. Akkor lehet, hogy kérdőjeles a 350 körüli szint.
stolz
stolz csütörtök, 12:11
Előzmény: #6135  TheSnake2020
Én úgy látom felszúrhat 370 fölé és onnan jöhet még egy lefele menet, bár sztem már eléggé túlszaladt az árfolyam.
TheSnake2020 csütörtök, 11:32
Eurhuf megcsinálta az elvart recoveryt. Innen fentebb már nem nagyon mehetünk,  mert az beletolna a napos bollingerbe. Jövő hónap celara ezzel 353 körül. Utána már nem érdemes forintot tartani.  Nekem a Tisza első 100 napja az osztogatas és a folyamatos konfliktusok ideje lesz. Valószínűleg lesz egy komolyabb sell a nemzetközi piacokon is. Sell in may. 
TheSnake2020 szerda, 22:45
Előzmény: #6133  Aldo
Én belevettem. Dupla a minimum,  ha megindul. Másikba írtam,  hogy SNDL naposon tisztább.
Aldo
Aldo szerda, 20:21
Előzmény: #6132  TheSnake2020
Már kétszer volt nekem, évekkel ezelőtt hatalmas+, tavaly kisebb+ volt. Pár napja ránéztem a grafikonra, mondom, na lehet megint megindítják egy dupla erejéig. Persze most nem vettem. :(
TheSnake2020 szerda, 17:54
Nézem a TLRY t na mondom veszek. Közben megy 12% ot. Morcos vagyok. Azonban lehet ez egy nagyobb buli kezdete is. 
TheSnake2020 kedd, 20:32
Eurusd kezd érdekes lenni. Ha fekete hetes gyertyát csinál,  lehet, hogy indul egy nagyobb korrekció. 
TheSnake2020 hétfő, 14:29
Előzmény: #6129  Matthias_Fo_Rex
Szerintem baj csak akkor lesz az energia oldalról,  ha fizikai hiány lesz. Az tényleg nagy gebasz. A többi a nagy arányú fedezettseg miatt nem olyan komoly probléma néhány hónapig. Szóval igen szerintem még lehet fújni a lufit.
Matthias_Fo_Rex hétfő, 09:53
Előzmény: #6128  TheSnake2020
Mondjuk az iráni háború elhúzódása kemény energiaválságot eredményezhet, szóval sztem elég könnyű belelátni minden chartba nagy gebaszt, meglep, hogy nem tartod reális veszélynek a hirtelen gyengülést. Sokan az FF topikban is olaj bullban hisznek. De persze lehet még fújni pár hónapig a tőzsdei buborékot, ha a nagyok azt akarják.
TheSnake2020 2026. 04. 19. 23:50
Előzmény: #6126  Matthias_Fo_Rex
Szerintem hirtelen gyengules  csak nagyon nagy gebasz esetében.  Akkor viszont az Euro is gyengul.  Volt olyan scenariom , hogy Euro Usd bőven paritas alá,  de most nehéz azt belelatni. 
TheSnake2020 2026. 04. 19. 23:47
Előzmény: #6126  Matthias_Fo_Rex
Nekem elég  egyszerű a gondolat világom. A kaján és néhány alap szolgáltatás (kis értékű) olcsóbb Magyarországon. Beruhazas nálam még mindig nem jön szóba Magyarországon.  (Új autó,  ingatlan stb.) Minden más olcsóbb külföldön.  Eddig is külföldön költöttem elég sokat ez valószínűleg nem változik.  Kb. 50-50 lesz idén.  Az inflációs különbség az elmúlt 4 évre kummulative kb. 20%. Azaz ennyi a forint relatív felertekelodese,  hiszen az árfolyam ott van, mint 4 éve.  Szerintem ez túlzás.  Technikai alapon nem kell rohanni devizat venni, mert semmi jele a charton.  Mindenkinek magának kell eldonteni.  Az mondjuk röhejes,  hogy Olaszország milyen olcsó lett. Most jöttem vissza, Toscan 130.000 város átlagos nm ar kb 1500 Euro. 
Matthias_Fo_Rex 2026. 04. 19. 20:15
Előzmény: #6119  TheSnake2020
Csak és kizárólag azért szállnál ki a Forintból, mert külföldre orientálódnál vagy esélyesnek látsz (láttok) egy ugyanolyan jellegű hirtelen Ft gyengülést, mint 2008-ban (és 2017-ben), kvázi megismételve az akkori chartokat?
Vagy a 2/3-os győzelem alapjaiban ír át mindent?
bronz 2026. 04. 18. 03:40
Előzmény: #6123  TheSnake2020
Lassan a Porsche Hungáriának illene csökkentenie a modellek árait cirka 10-15%-kal.
short_circuit 2026. 04. 18. 00:59
Én berizikóztam ma egy kevés Ft shortot, nem teljes meggyőződés inkább csak olyan kontrariánus trade. Sajna az első pozit sikerült reggel nyitni, perszehogy azonnal kitört a béke. Arra viszont jó, hogy egy nagy kérdőjel (Irán) jó eséllyel lehúzható :) 
Próbáltam amúgy gombnyomás előtt kicsit kilépni a napi hírekből és úgy ránézni a chart-ra, egyelőre több versengő gondolat van a fejemben. Egyrészt (túl azon, hogy "szuper" a forinterő) most már abszolút húsba vágó lesz nem csak az exportőröknek, hanem az euro-ban számlázóknak és gyakorlatilag bármilyen határ pártíz kilométeres sávjában lévő kis/nagyker üzletnek (erre pedig reagálnia kell a gazdaságpolitikának). Másrészt még mindig ott a 6.25%-os alapkamat: március végén elmaradt a kamatcsökkentés, pedig már jelentősen alatta vagyunk a tolerancia-sáv aljának. Biztosan megtolja kicsit az inflációt az olajsokk a következő hetekben, azonban az árfolyam sokat segíthet, főleg, ha tartósan 370 alatt maradunk. Úgyhogy makro szempontból egy kamatvágás (még ha csak 0.25 is) a kevés eszköz egyike, ami segítheti az adósságfinanszírozást költségvetési meg vállalati szinten is. Szerintem még a 0.5% sem teljesen elképzelhetetlen, a legutóbbi csökkentésnél ugye 379-ről egészen 374-ig erősödött a Ft. 
Ha technikai oldalról nézem kőkeményen átzuhantunk a 365-370-es sávon és tehetetlenségi alapon benne vagyunk a 2021-22-es 350-370-es sáv közepén. Ez pedig egyrészt nagyon sokáig fogta az árfolyamot, másrészt innen már nagyon hinni kell benne, hogy van tér lefelé. Vannak akik egy PLN 2023. decemberi mozgásra várnak, de erre már a választások előtt a külföld megvette a Ft-ot.
 Úgyhogy bőven belelátva, hogy lecsorgunk először 350-ig én most inkább egy rövid visszahúzást várok akár 370-375-re, nem csak technikailag lenne jó de risk-reward szempontból is sokkal jobb beszállókat teremtene. 
TheSnake2020 2026. 04. 17. 22:20
Előzmény: #6122  matatakakiba
Ausztria ugyanaz a WV Póló   ami otthon 6m itt 14200 Euro. Fapados persze mind a kettő.  
matatakakiba 2026. 04. 17. 22:10
Előzmény: #6121  gyula1971
Hmm, ezek az Ing elemzok mit szolnak ahhoz, h azon a szinten az export egeszen biztos bedol?
gyula1971
gyula1971 2026. 04. 17. 20:33
Előzmény: #6120  kjanek
Egyre többen teszik fel a kérdést, meddig tarthat a menetelés. Most az ING Bank elemzői friss előrejelzést publikáltak, szerintük a jövő év elejére akár 340-ig is eshet az euró-forint árfolyam, amire 2020 eleje óta nem volt példa.

Topik gazda

chart-trader
chart-trader
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek