Topiknyitó: chart-trader 2022. 10. 08. 20:25

EURHUF és minden más  

A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
buythedip szerda, 21:34
Előzmény: #3620  TheSnake2020
Elkezdtem eldobálni a pmápot, hogy 2024-es TBSZ-t nyithassak
Amit vennék rá:
INTC $18 körül
CVS ha letöri az $50et
BAX ha lemegy $29-re
NKE ha a jelentésre leverik
DG $63-66 közt
Mi a véleményed?
Moka_Brikka szerda, 19:30
https://imgur.com/piUoZc1
Ha 1.0536 fölé megy, akkor szerintem kész lehet flat C diagonál lefelé. Ha fordul, akkor a setup elsődleges célára 1.063 lenne. Nagyobb Tf alapján, ha eszerint alakulna a PA, akkor szerintem 3. hullám indulhat meg felelé 1.12 felé. Meglátjuk mi lesz.
short_circuit szerda, 12:15
Előzmény: #3626  FR73
Ahhoz képest ez még nem is olyan durva, hogy a 2023-as 17%-os inflációt meg lehoztuk egy combos erősödéssel. Szerintem teljesen nyilvánvaló volt, hogy vissza fog lengeni az inga, mert de facto jobban éltünk (euroban mint) 4 éve attól, hogy az infláció és bérnövekedés mellett még erősödött is a HUF a nagyokhoz képest. Most kicsit túllendűltünk az egyensúlyi állapoton, majd korrigál.
short_circuit szerda, 12:12
Előzmény: #3621  bronz
Icipicit túl van azért aggódva ez a "jajjelmegyMatolcsy, a monetárisFEGYELEM maga". Ott tartunk, hogy globálisan csökken az infláció, viszik le a kamatokat a nagy jegybankok. Egyedül a FED lehetne kérdés tényleg közgazdasági szempontból, de nem lesz kérdés mert vágnak tovább, muszáj nekik. Ebben a helyzetben valószínűleg nyugodtan levihetik jövőre Vargáék 5%-ra a kamatot, de én a 4-4,5%-on se lepődnék meg. Nem mintha egyébként bármi jelentősége lenne, amikor a nulla százalékos támogatott hitelekkel meg majd ingatlanalapokkal pörgetik amit lehet, akkor senkit sem érdekel a jegybanki alapkamat. A nagy probléma, hogy segíteni se nagyon tud a gazdaságon emiatt egy kamatcsökkentés. Egyszerűen túl sok párhuzamos pénzügyi struktúra jött létre, a monetáris transzmissziós folyamatok nem tudnak végbemenni. Ha másnak nem, annak pl. lehet örülni, hogy Varga Mihály esetében nem a "hopika elvesztette közpénzjellegét" attitűd fog érvényesülni.
FR73 szerda, 12:08
Előzmény: #3625  short_circuit
YTD 7,15% forintromlás. Vissza kellett volna nyomni az optika miatt év végére 400 alá, de erre minimális esélyt látok, szépen eloldalazza magát, és ez az oldalazás már jónak számít. Ma vettem eurós részvényt, asszony is épp válogatja, hogy mibe menjen. Ami egyszer kimegy euróba, azt nagyon drágán lehet majd visszacsábítani.
Úgy érzem, hogy a jövő heti kamatdöntőn szinten tartás lesz.
short_circuit szerda, 12:00
Erre szokta ugye Zsiday mindig bedobni, hogy az euró majd bevezeti önmagát:)
short_circuit szerda, 11:58
Előzmény: #3623  kozi723
hát sztem még ez a szint is bőven jó beszálló, alig jöttünk le a csúcsról. már ha erősödik a ft. ha meg nem akkor is tök mindegy hogy 447 vagy 442 :) 
kozi723
kozi723 szerda, 11:15
Előzmény: #3619  short_circuit
Tudom és ezért is vagyok rendkívül csalódott, hogy képtelen voltam beleülni a CHFHUF shortba pénteken. Majd aztán hétfő hajnalban sem vettem a bátorságot. Túlvártam, túlgondoltam, lemaradtam. Pedig hetek óta vártam türelmesen a pillanatra.
Moka_Brikka szerda, 10:35
Előzmény: #3614  Moka_Brikka
Kis tf már alakulgat szerintem. Szerintem a kontextus a 1.033x aljról LD+flat lesz, amelyben a flat C hullám maga is egy diagonál. 
bronz szerda, 10:11
Én éhes vagyok, a fiúk év végi záróbeállításában bízom és 400 Ft vidékében.
Nem szeretném megvárni Varga Mihály KISZ titkárt, amikor beül az MNB elnöki székébe és idióta Marcival elkezdik a magyar gazdasági csodát Kádár Viktor utasításai alapján.
TheSnake2020 szerda, 09:40
Előzmény: #3617  short_circuit
Szerintem egy faktort nem lát senki rendesen. A lakosság deviza éhségét.  Nem tudom, hogy mi van, de továbbra is azt mondom, ha a PMAP megmozdul az szerintem nagyon necces lesz. Mai gyógyszertári cikk is azt mutatja a Telexen, hogy recseg ropog minden. A kozszolgaltatasok olyan gyorsan épülnek le, hogy az megdöbbentő.
short_circuit szerda, 07:28
Előzmény: #3590  kozi723
Holnap SNB kamatdöntés, ahogy nézem elég megosztott a piac hogy 25 vagy 50 pontos vágás lesz. Bemutatkozik az új elnök, ráadásul egy majdnem rekorderős CHF és szuper alacsony infláció mellett. Tudom viszonylag kevesen figyelik, de sztem kifejezetten izgalmasak az ilyen debütálások. Főleg, hogy ma USA infla, holnap meg kora délután ECB, lesz még popószorítás itt az év végére.
bronz szerda, 03:00
Előzmény: #3617  short_circuit
Van benne logika, de ez az, amit én nem nézek ki ezekből, saját kontójukra nagyon is logikusan cselekednek,ha lopniuk kell.
short_circuit kedd, 21:42
Előzmény: #3615  TheSnake2020
Őszintén szólva 398-as dolláron meg 415-ös euron én allin-t tolnék devizahitelre a költségvetés helyében. Ha valamire tényleg viszonylag egyszerűen tudnának hatni, az az árfolyam. Kis fegyelem és kommunikáció, pik-pak 380on lenne az eur. 5mrd euro hitelen azért az már nem kis fogás. Arról nem is beszélve, hogy bármennnyire is élvezem én sk még a 6.75% kamatot is az állampapíron, de ha eur/uds viszonylatban fel tudjuk venni 4-5%-on, akkor azt kell csinálni.
Fsociety
Fsociety kedd, 18:06
Előzmény: #3615  TheSnake2020
Es akkor mar inkabb korbacs,ugye jomagyar szokas szerint... Baj lesz itt more.
TheSnake2020 kedd, 18:01
Concordeblogon van egy sejtelmes kis szösszenet a PMAP rol. Szerintem a költségvetésnek, nagyon gyorsan komoly deviza hitelre lesz szüksége,  ha ki akarja fizetni ezt a réteget. Ha 2000mrd nem megy tovább allampapirban az is 5mrd Euro. Egyszerűen nem tudom elkepzelni  hogy ne legyen cukorka, vagy korbács. 
Moka_Brikka kedd, 15:37
Előzmény: #3613  Fsociety
Én is kivárok most. Nagy TF megerősítés kell. EURUSD-ben még a lefelé tartó klasszikus impulzus számozást sem lehet kizárni. + inv. h&s naposon még nem is triggelődött. Úgyhogy nálam tényleg kivárás van. Ha lesz megerősítés, akkor abban lesz bőven tér akár rövidebb, akár hosszabb pozik felévtelére is szvsz.
Fsociety
Fsociety kedd, 15:30
Előzmény: #3612  Moka_Brikka
Ertem ,miz mondasz. Usdhuf kiesett a trendbol,eurhuf meg nem. Lehet h ebbol eurusd meg mindig eszak,de nagyon varunk akkor valamire,viszont az impulziv lesz.
Moka_Brikka kedd, 14:40
Előzmény: #3610  Fsociety
Lehet, hogy így lesz. Én egyelőre az 1-2-i-ii-t látom valószínűbbnek. Csak várom a megerősítést, mert az LD+flat bázist lehetőségét ki akarom zárni.
TheSnake2020 kedd, 13:50
Előzmény: #3610  Fsociety
Hát bizony az EURUSD , ha így marad, akkor az irány egyértelmű. Ha az év végére nincs meg 1,073 környéke,  akkor jajj. Vagy jajj jajj jajj.  Bár most lehet, hogy, Trump, Musk, meg OV megbeszelte, hogy felvasaroljak Magyarországot, és mi leszünk az USA 52. tagállama. 
Fsociety
Fsociety kedd, 10:54

Ide is:
Lehetőség, hogy mégsem eur erő jön:
https://invst.ly/17xmz5
USDHUF,itt is két verzió van még nekem,semmi trigger:
https://invst.ly/17xm-u
Partvonal, nem tudom,mi lesz itt.
Fsociety
Fsociety kedd, 08:58
Előzmény: #3608  Fsociety
Bar az aranyban meg mindig benne van,h lefordul,pont innen,ahol van. Ha itt torik,akkor eros long johet benne,ami mondjuk egy dollar gyengules is alatamasztana. 
Fsociety
Fsociety kedd, 08:57
Előzmény: #3607  short_circuit
Isdhufban en meg nem vagyok benne. Eurusdben irtam korabban,hogy 1.12 benne lehet,de meg ot sem latom a triggert. Arany szivatott meg kisse,de mar elkonyveltem. 
short_circuit hétfő, 22:43
Előzmény: #3601  Fsociety
uhhh, azért szeretsz veszélyesen élni. nekem van az az elvem amit legtöbbször sikerült is tartani, hogy próbálok két valószínű irányt párba állítani. Dollárban teljesen egyetértek veled, gyengülést látok. Másik oldalra viszont a ft-ot berakni már már túl merész - és marha szar érzés amikor alapból igazad volt, bejönne egy trade de a pár máshogy mozog. Szerintem alapvetően erősödés gyanús dollárral szemben GBP, EUR, JPY (kb ebben a sorrendben, talán EUR és JPY helyet cserélhetne)
short_circuit hétfő, 22:40
Előzmény: #3600  bronz
összeomlóban van itt 2018 óta kb mindig mindenkor, az azért nem jelenti azt, hogy "to the moon" lesz az eurhuf :) szépen oszcilláljon csak, én most belelátok simán egy 390-et pár hónapon belül, majd swingelünk onnan megint gyengülésre.
Fsociety
Fsociety hétfő, 17:04
Arany megszivatott. Ezt most ferfiasan be kell vallalni. 
Fsociety
Fsociety hétfő, 15:19
Előzmény: #3603  chart-trader
Megvarom a megerositest.de en is gondolkozom rajta. De legalabb naposon torjon szepen. 
chart-trader
chart-trader hétfő, 15:04
Én újranyitottam reggel az usdhuf shortot. Az emelkedő trend most töredezik. Elsőre 383-ra várnám.
TheSnake2020 hétfő, 10:06
A devizanal a funda sokkal többet számít, igazad van. Azonban azért igazából még az sem annyira vészes,  bár az irány katasztrofális. Ki lehetne még igazítani. Pont, ahogy Zsiday is írta . Az egy más dolog, hogy valószínűleg nem fogják, ha nem megint a piac lesz, ami kikényszeríti. Rövid távon azonban, ha az említett szintek alá zárnak,  akkor jöhet átmeneti fellelegzes. 
Fsociety
Fsociety hétfő, 09:11
Fundasan en sem,de az altalam nagyon vart dollargyengules okozhat meglepeteseket. Speciel az usdhuf most keszult torni egy kisebb trendet,korabban becsatoltam ide a linket,hogy mire gondolok. 

Topik gazda

chart-trader
chart-trader
2 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek