A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Wishful thinking reszemrol,de nekem kezd egy szep szabalyos ék kialakulni forintban. Kb 416 fole nem nagyon mehet,kulonben borul a mutatvany. Bizom benne,h ez a verzio fut,annak is a D hullama johet,mert egyeb esetben tenyleg nagy lehet a baj. Kar,h a trading ritkan mukodik ugy,hogy mi lenne a jo..
Remélem addig nem megyünk, nekem az már nagyon kiesne a csatornából (417 premium zóna és bearish ob) amiben 4H közlekedik swingelve november 6 reggeli felszúrás óta…. Dec 31el is a csatorna aljára szúrt szinte fillér pontosan. Tudom alakzatok vs funda stb és rosszul áll a forint szénája, de volt már fitch,fed minden csapkodás, jövőhéten az Fomc visszább vehet a dollárerőből én 408 körülre visszavárom.
Pusztító ez a dollárerö, sell the news elven èn is arra számítok, hogy ereszteni fog a trump trade, azzal együtt az eurózóna is kap némi levegöt, különösen a forint mind eur mind usd részröl.Nyilván csoda viszont nincs mire, már a~ 406-408 szint újratesztelése is pozitív lenne mostanság, november 6 óta mindenképp.
BUÉK mindenkinek. GBPUSD, ha nem is olyan tempóban,ahogy vártam,de már nyaldossa az 1.24et. USD erősen bekezdett, ha ez így megy tovább, valóban belenézhetünk a paritásba,vagy akár lejjebb EURUSDben. Jelenleg nálam támaszon ül,de délután jöhetnek izgalmak.
TA alapon 4H-n a 25-i kitörést leszámítva szimmetrikus háromszögen kívül semmi más nem látok bele, nem is akarok. Dupla top legyen, egy idöre elengedem ezt a párt, mert már nagyon unom szugerálni… csak fitches felminösítès szintet kapjuk vissza egy órára a piócás embertöl, bárkitöl.Holnap szerintem eldöl az irány, folytassa a szárat…
Hasonlóan vélekedtem a másik topicban: Nagyon bízok benne hogy van eszük (nincs) amit most még ellehet követni, TA alapon meg az ö szintjükön újjgyakorlat.Tesztelje vissza a ~406os ellenállást, irreális várakozásaim nincsennek, dejelentös amiböl a körülmények tudatában végre zárni akarok forint kitettséget.Túl sok likviditást sem gondolok, hpgy vonzaná az árat se alattunk se felettünk. Megfelelö OTE ès marginal belèpve szaladhatna lefele. Semmi mást nem kérek óráson zárjon a szinten, ott meg tölem visszavehetik vagy mehetünk lentebb ha éppen más is úgy gondolná , ha 31en 22kor lesz meg az idöablak, csak legyen…
Furcsa, hogy Trump minden ígéretét beárazta a piac, de ha elhinnék hogy Elon Musk 2 tr. dollárt levág a kormányzatikiadásokból, nem így állna a 30YR yield.
A 20+-szal en is megszivtam de nekem dist long etf, igy elfer a pocketban amig lejonnek a kamatok. Lehet lesz egy-ket ev ha megis elmarad az amit trumptol varok.
Inkább jöjjön a pullback ha egyébre nem 1H tf erejéig, jelentéktelen likviditás mellett most letornázhatják 31ig hogy az utolsó hónapos gyertya adja még a “naugye, eddig jó” illúziót, meg persze a buy limitet felvegye, lehet utoljára visszatesztelve a korábbi range tetejét. A kipcsak vezér, street fighter megmondta szóljanak neki is mikor lehet olcsón… értsék már hogy burkolt utasítás volt. Akkor hát tessék most megcsinálni van rá 2 kereskedési nap.
NOK mint írtam az olajjal korreláció mutat szerintem. Ami durva, hogy Európa egyik leggazdagabb országhoz képest a forint legalább a duplájára erősödött.. kb 20 éve ugyanez volt az árfolyam. 20 év alatt nem tudom mennyi volt a forint sima kamat előnye. Ettől még lehet igazad, és nem érdemes piszkálni. Az éves chart kistestű fehér gyertya. Csak úgy mint a JPY. Lehet, hogy benne van jövőre a +10% a forinttal szemben mind a kettőben.. JPY akár el is szabadulhat...
NOK-ot néha-néha próbáltam megfejteni de nekem nem megy, évizedes leértékelődési ciklusban van, úgyhogy long oldalon nem piszkálnám bottal sem. JPY viszont tényleg érdekes, de Trump miatt nekem USD elég kiszámíthatatlan - alapvetően gyengülést várnék, de tariffman mindig hoz meglepetéseket. NZD és AUD JPY short valahogy jobban mozgatja a fantáziám most, az a két ország elég rossz végén jöhet ki a vámháborúnak és elhúzódó kínai gyengülésnek.
Amit érdemes még észben tartani, hogy a nagyok ilyenkor nem adnak semmit. Nekik a bónuszok mindennél fontosabb. Ha mégis gappel szakad Európa az baj. Szerintem brutális ideges piac jön Trump beiktatásaig. Utána meg ki tudja. Részvényeknek még a közelébe sem megyek.
Szerintem érdemes 2 devizat figyelő listára venni. Az egyik a JPY a másik a NOK. A forinthoz (és USD, EUR) hoz képest mind a kettő komoly leertekelodesen van túl. Aki esetleg deviza kosárban gondolkodik azoknak az éves gyertyákra érdemes ránézni. Norvégia nekem külön érdekes, mert bár az olajjal korreláció mutat a NOK , szerintem ez abszolút indokolatlan lassan. Elég abba belegondolni, hogy a norvég alap ha jól emlékszem több mint 1% birtokolja a világ összes tőzsdei kapitalizaciojanak.
Milyen időtávra gondolsz? Amúgy szerintem még mindig megvan a lehetőség, hogy felmegyünk oda, de én inkább úgy gondolom, hogy konszolidálódni fog az árfolyam, és ez inkább csak egy korrekció B vagy 2. hulláma (sokkal inkább B). -EURHUF-ban azt látom, hogy naposon inkább a-b-c szerkezet volt a forint erősödés. Beszédes, hogy a c hullám 1.618 alá nem nagyon tudott bemenni, alázárni pedig nem is tudott. Lokális aljnál elég szép bázist alakított ki az árfolyam. Jelenleg inside day után kitörésében van, és az esés csatornájának a tetjéből éppen most lépeget kifelé. Potenciális napos bullish csúzli lehetőség van, de viszonylag távoli (hetes jobban néz ki). Ha ezek élesednek, akkor simán mehetne fel újabb lokális csúcsra. Tehát minden adott a további emelkedéshez, de vannak ellenérvek is. - Amikor napos RSI-n egy szép divergencia után ilyen relatíve nagy "pukli" alakul ki az RSI14 és MA9 között, akkor abból könnyen egy horog lehet, és egy LH alakulhat ki. Az is fontos, hogy D1-en az RSI a divergenciában már nem tudott fenntartható bullba visszajönni. RSI 66-os szint inkább anticipálható sávváltást jelent. Mindezek alapján nincs meg bennem az az erős érzés, hogy a magasabb gyengülő trend most fog visszatérni. Inkább az van bennem, hogy inkább egy magasabb rendű korrekció van folyamatban, amihez több idő és/vagy tér kell még. - Meglátjuk, hogy lesz-e a follow through, vagy csak egy potenciális LH-ra elég ez a mozgás. Nekem az utóbbi tűnik sanszosabbnak a jelen pillanatban. - Tévedés jogát fenntartom :)
Tök őszintén mondom, személyesen nem ismerem őket, de nagyon fundásan néznek mindent. És amint látjuk, ez sokszor nagyon félrevezető tud lenni. A technikai képet is minimum mellé kell tenni. Az alapján speciel azért sejtés lehetett arról, hogy mi várható legalább esély szinten. Amúgy innentől a paritás várható, ha kiveszi az aljat, vagy egy divergencia minimum,erre alapoztam a GBPUSD-t is. Meglátjuk,de úgy néz ki, hogy ezt most páran benézték, vagy wishful thinking volt, vagy csak nem volt szabad csúnyákat írni,nehogy nagymarci megharagudjon.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!