A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Az a nagy baj, hogy az árak annyira komolyan elszaladtak otthon, hogy ahhoz, hogy verseny képesek legyenek a környező országok Euros áraival komoly deflaciora lenne szükség, ha erősebb lenne az forint. Nehéz elkepzelni. Ausztria helyi kobambi 55cent. Egyszerűen verseny képtelen az ország. A multik szinten komolyabb nehézségekkel néznének szembe erősebb forint esetén. Én komoly szószólója voltam a forintnak, de ahogy Szabó Laci mondta tegnap, kellene egy promoter. Nem tudom, hogy mekkora a személyes fogyasztás, ami külföldre vándorolt az elmúlt 2 évben, szerintem hatalmas. Érdekes év lesz 25 is.
Korai ezt még így szerintem kijelenteni. Ott ül az a likviditás alul és felfogja venni a market sell ha agresszívan van/lesz eladás.Fundás alapon ilyen eur/usd 1.20-1.30 se annyira indokolja a teret, ami egy hete ismét lefele közlekedik, mindenki temette. A januar 20tól tartok inkább hogy a sárga hajú bohóc mit fog kavarni.
Én amellett tettem le a voksomat, amit múltkor leírtam. IV hullám volt a múltkori alj. V hullám fel. Azon belül talán lassan elkészül az (i) alhullám. Valamiféle bázist szerintem csinálni fog, ahogy csinált augusztusban is. Kb. olyat várnék. Tehát szerintem felszúr a csökkenő trendvonal fölé, majd alá vissza, és utána folytatódna az emelkedés. 102k körül lehetne egy lekör (kb. 96k környékére). Az elég jó megállóhely lehet. - Viszont a bearish contra lehetőségek ottvannak a charton. Meglátjuk merre megy tovább. Én a fenti verzióval számolok.
Én dotcom 2.0-ként tekintek erre. Azok a tokenek, amik túl élik majd a pusztító tüzeket, és folyamatosan tudnak fejleszteni a medve ciklusok alatt, azokban nagy lehetőség lehet. Csak hát meg kell találni ezeket. - Minden ciklusnak megvan a nehézsége. Már kb 7 éve nézem azokat az elliotti számozásokat, hogy mostmár ez a záró hullám és világvége jön (ebben is). Mostmár én is azt nézem, hogy nagy a potenciálja annak, hogy ez a kör tényleg egy záróhulláma lesz egy nagy ciklusnak. Szerintem még nincs vége mondjuk, de akár készre is lehet számozni. Vannak nagyon bullish értelmezések is. Persze ezeket is bele lehet látni. - Én inkább próbálom magamat visszafogni, és konzervatívabban kezelni. Ha mégis tévedek és pozitívabb lesz az irány, azzal csak jól járok. Ha jön a nagyobb medve, akkor a scale out miatt lesz mit tovább görgetni, vagy másfelé terelni. - Vagyont nem teszek rá. Én csak spotban csinálom, tőkeáttét nélkül. A hosszabb távra tervezett tokeneket hideg tárcában tarotm. Próbálok olyanokat is csipegetni, amikor hosszabb időre is jók lehetnek. A cél az, hogy sikerüljön olyat találni, amivel több ciklust végig ülni, ne rázzon ki a piac, és időközben jó helyen tudjak nyomni scale out-ot, hogy a 90%-os esések ne fájjanak annyira, és esetleg néha vissza is venni ezeket. - 2017-ben nagyon már nagyon gondolkoztam a belépésen. Kihagytam. Következő medve ciklusban tudtam bányászni még relatíve jókor, de nem nagy mennyiségben (3 kártyával). Mindezt úgy tudtam csinálni, hogy nem kellett erre külön invesztálnom, és az áramért is külön megállapodás alapján csak részben kellett fizetnem. Így nekem elég low risk műveletként indult el a megvalósítás. Ebből egyrészét eladtam, a többi részét rotálom, illetve néha veszek, de csak kis mennyiségekben. Év vége előtt már nyomtam két részletben scale out-ot. - Nagyon érdekes év lesz (ez is). Nekem nagyon meggyőző volt a 18 éves ciklus elmélet és a winners curse szakasz értelmezés. Eddig működött. Meglátjuk mi lesz.
Én meg próbálom visszafogni a várakozásaimat. Főleg mivel jelenleg a legnagyobb pozim SUI-ban van. Minden kriptó elég jelentősen esett, főleg az altok. Erre SUI meg eközben csinált egy ATH-t. Érdekes év lesz ez.... - Erre is kíváncsi leszek, hogy ez mennyire jön majd be: - DJIA stocks delivered an exceptionally strong average performance in years ending in the digit “5”. The average gain amounted to 26.8%. This corresponds to more than one third of the entire average 10-year return! However, in years ending in 7, strong slumps frequently occurred. - https://www.seasonax.com/the-dow-jones-10-year-cycle/
Nekik persze lehet szabadon manipulálva fél vagy direkt elszólásokkal befolyásolni a piacokat, mindezt amerikai elnökként.A hozzá közeli kör meg fürdik a bennfentes infók hozta nyereség tengerben, már akkor eladva amikor más még vesz.
Gbpusd,usdjpy,audusd,eurusd. Ezeket nezegettem,ja,meg a DXY. Ez alapjan nem mondom,h ma vakon dollar short,de ez tipikusan aza szitu,amikor minden egy iranyba mutat,es a hir mar csak megerosites,trigger lehet.
Én is, mert egyre várunk.Else mondom mióta, tölem a pmap vagy az atya útisten miatt is de iparkodjanak ès jöjjön le a buy limitemért bedobok mindent.Januar 20al nem kellene ezen agyalni, inkább csak partvonalról. A tizedes jegy alját úgyse veszi meg senki, nem is erre hajazom…
Sztem nagyon vár a piac arra a CPI adatra. Örülnék,ha validálódna,amit látok,mert akkor egyrészt jól látom, másrészt meg kicsit fordulhatna a piac. Meglátjuk.
Hát az 1.02/1.03as szintről dollár erőt már csak vizionalni érdemes szerintem. Persze, mehet lejjebb, de rövidebb távon is sokkal valószínűbb az euro erősödés. A paritas a blackswan, nem a galamb:)
Az MNB ha most nincs/lesz poziban lent vásárolni akkor kb soha. Tizedet erösödött EUR/USD pár, HUF meg erösödött 1.5% 1 hét alatt. Dolláral szemben szinte csak korrekciózik… Remélem tènyleg ma nem tesz keresztbe a CPI.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!