A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
A kupon 7% os. Utolsó aukció 6,81-6,85% hozam. Szerintem is lesz még jobb is. USA 10 éves 5% fölé fog menni. https://stooq.com/q/?s=10yhuy.b Kérdés kitör, vagy nem?
Látom, az állampapíros topikban írtad a 2035-ös mák-ot. Jelenleg 6,5 %-os kamattal ketyeg. Nem gondolod, hogy megy még feljebb a kamat és olcsóbban lehet megkapni? Mert simán lehet 8 körül is, ha jön egy piaci korrekció. (Jelenleg én erre számítok, shortolom is az sp-t.)
Csak cash. Pláne JPY nel. Különben most beszéltem most ott járt ismerossel. Atlagber 4-5k USD. Arszinvonal olcsóbb, mint Mo. Azért az, hogy itthon a , sőt lehet hogy egész Európában a Toyota a legmenobb...., ha nem jön be kimegyek elkoltom. Már 3x fordultam benne. Tavalyi éves gyertya is azt mondatja velem, hogy lesz ez idén is fehér, és a magyar 4-5% nem vonzó. Ez meg azért fel mehet, ha a forint ellen a 2,6 körüli ellenállást attori akkor akár a 3 is benne van. Meglatjuk.
USDJPY-re ránéztem (bár elmondani nem tudom,hányszor szivatott meg ez a pár), és 159 környékén fogok ott nyitni egy shortot. Célár majd valahol 155-153 környékén,de tervezem lekísérni. Szerintem egy Ending Diagonal fut ott is,megvárom a megerősítést.
Lehet, hogy a JPY megindul. 23an van BOJ, ha jól emlékszem. Én ma elolvastam Zsidayt, konzultalok valakivel, aki most jött haza. Az Euro ellen már jelét adott, lehet, hogy ez a hét már a megerősítés lesz. Ott már a carry is nagyon kicsi.
Hát azért az EURUSD kezd nagy kérdés lenni. Ha ez hetes is fekete, akkor kb. van 2 hét Trumpig lehet, hogy raprobalnak a paritasra, ott kell egy baromarcu (van belőle 2 is ) és hipsz hopsz pukkanhatnak a támaszok. Szerintem lassan ezzel is számolni kell. A negyedéves bollingert tologatjuk lefelé lassan. Nagyon nem kéne tovább. Végső mentsvar valahol 0,95 az alatt csak a mélység.
Amúgy leheth, egy lépcsőfokkal előrébb vagyunk még, mert USDHUFba látom bele inkább azt, hogy ott még csak egy ED 4.hullámában vagyunk,és egy új csúcs lesz még benne. Aztán papíron egy 388 korrekciónak illene jönnie. Találgatok csak, meglátjuk.
Ami még nekem nagyon nagy kérdés az a PLN ben lévő hetes gap. Illetve a JPY. Valamikor ott el kellene indulnia a következő hullamnak lefelé. Ha nem az nagyon érdekes lenne mert éves szinten a dollár ellen 200 körülire gyengülni.....Zsiday szerint a JPY az egyik leg félre arazottabb deviza. Most már csak az a kérdés, hogy melyik irányba....
Persze,h kukcskerdes,igazad van. De az is meglepne,ha nem tudnak pontosan,hogy mi varhato,nem veletlenul volt ilyen olyan felmeres,h ki mit akar majd a penzzel. Egy erosebb forint gyengulest majd rafognak a pmaposokra,h tamadja a spekulativ toke a forintot,meg ilyenek. Cserebe jon a zseton nekik. Sztem ok mar regen leszarjak,h mi van,meggyozodesem,h exit strategiat lathatunk,de csak atmenetit. Es ilyenkor semmi sem szent. Talan egy dollar gyengulesben lehet majd bizni,de ez azert necces,ha tenyleg csak ennyi,amit tenni akarnak.
Az FOMC szerintem megadja az irányt a dollàrerönek, idén 2 van betervezve, legutóbb is éppen tudtak 0.25öt Powell szerint. Vagy èppen most vágnak mèg ès beiktatás után a sell the news ès felocsúdás, hogy végig kozmetikázottak voltak az adatok?! Tény, hogy a sárga hajú bohóc ennyire piac manipulatív az rettenetesen nehézzé teszi a tradelest ès az eurózóna, pláne a forint csak némi fellélegzését… lekövetve mozgott pedig(persze lenne is range hova visszamozogni) tegnap a dollár gyengüléssel.
Hasonlóan látom. Itt nem a kamatfizetés a kérdés (az már benne van a költségvetésben), hanem az ilyen nevetséges kamatok mellett távozó néhány ezer milliàrd tőke refinanszírozása.
PMAP szerintem kulcskerdes. Jan 20, 27 kulcs dátumok. Kb. 1500 milliárd fordul a kamatokkal együtt. Én ma dobtam az összes 2027J t. Eléggé nehezen ment. Nem AKK. Ker bank. Nagy kérdés, hogy mennyi lehet a tőke áttéttel vett. Azok mind mennek akár mi van. Szerintem 1000 Mrd os nagyságban. Adódnak bizonyos gondok. Bár a deviza tartalék magas, ha kimegy mondjuk 3000mrd az 7,5mrd Euro. Azt a lyukat nem lehet betomni. No way. Jobb lenne ha a duma helyett valami lépés is jönne már.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!