A legfontosabb: moderált topik; a trollkodós, témához nem kötödő hozzászólások törölve lesznek!
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!
Akár szerintem az is benne van. Közben valaki tud valamit? Leminositenek holnap bennünket? Az OTP nagyon hirtelen indult meg tegnap , viszonylag nagy forgalommal.
Tűzzel játszanak, mégsem fogja fel a Fidesz 135 bátor pedoharcosából egy sem, hogy egy hajszál hiányzik újra ahhoz, hogy ismét pánik legyen, mint 2 éve. Idióták gyülekezete. Továbbra is ész nélkül veszik fel a hiteleket, kiadáscsökkentést nem csinálnak, pedig könnyen lehetne találni feleslegesen kidobott százmilliárdokat, ami összesen szép summa lenne, csak akkor a Fidesz klientúra fog visítozni, hogy nem kapnak pénzt.
Hát szerintem az arany melyebbre megy, mint 2500. Forintnál mint írtam megy a harc. Ha nem minősítenek le bennünket, akkor szerintem inkább forint erő. Az éves átfogó gyertyát nagyon nem kellene engedni. Az két kistestű fekete hónapos gyertya és 400 körüli zárás. Akár kicsivel alatta. Persze ez csak egy scenario. Én jelenleg erre megyek. Majd meglatjuk....
A meglepetés faktor nekem az lesz, ha ez a jelenlegi 369ből induló lanyha emelkedés B hullám lesz. Mert akkor forint erő jöhet..bár hogy ezt mi hozza el,azt nem tudom.."béke" a ruszkikkal?
Szerintem az nagyon kevés. Jövőre EURO rövid kotveny hoz kb 3,5 %. USD valahol 4% körül. Ahhoz nem elég az 5% PMAP. Hold szerint legalább 7-8% lakossagi ajánlatra lesz szükség.
Nem ez volt a cél...de vannak érvek, amelyek az erősebb forint mellett szólnak rövid távon. Hetes RSI is például elég magas, stb. A hitelminositok bekavarhatnak, de talán rájuk szólt Trump. (Persze nem direkt, csak talán egy picit még várnak, hátha Trump effekt jön a forintban....)
Egy dolog van a pmáp kivét tiltása mellett: egy évre rá választás lesz. Nem hiszem, hogy meg merik lépni. Kivéve persze, ha kva nagy gáz lesz. A korlátozást viszont el tudom képzelni (pl. 1 %-os juti emelése).
Portfolion van egy kis kincstári optimizmus. Most néztem meg az OTP ingatlan alapot. Kb 7 hónappal ezelőtt tetőzött 524mrd forinton. Jelenleg 498mrd forint az állomány. A 6 hónapos hozam 2% . Kb 40 Mrd forint távozott 7 hónap alatt. Ez majdnem 10% lesz az év végére. Én nem vagyok optimista sem az ingatlan, sem az állampapír piacot illetve.
EURHUF és minden más
Elsősorban az EURHUF a téma, de bármilyen forintbefektetés, pl. állampapír is lehet téma! Minden, amin tudunk pénzt keresni. :)
Mivel van jónéhány hozzáértő a témában (az EUR/HUF topikban ez ki is tűnt), remélem sok hasznos dolgot össze tudunk hozni itt.
Tudom, hogy a politika is része a forintnak, de csak annyit politizáljunk, ami a forint jövőbeli mozgását meghatározhatja!