vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Az ezelőtti hozzászólás kiegészítése:2022 eleje óta oldalazik 23xx és 31xx között. Most emelkedésben van és eljutott a sáv tetejére, ezért emelkedésben van ezt lehet látni. Most kellene meghúzni. Hetes charton 3. hullám indul, havin indulhat 1. Hetes és egy havi chart: https://invst.ly/1aqqrh https://www.tradingview.com/x/sF6KkuQh/
Április eleji leszúrás után az én meglátásom szerint elindulhatott egy 3. hullám, ami 3400-3600 körüli értékig mutat. Viszont nagyon át kellene törni ezt a 3150-es plafont, ami évek óta nem megy. Április elején úgy láttam, hogy szelvényvágásig elérheti ezt a szintet és maga az osztalék leesése lesz a 4. hullám, amiből indulhat tovább az 5. Az elmúlt két hétben eléggé megtorpant és lassan vágás van. Én szelvényvágásig tartom, odáig esélyesebb az emelkedés, minél magasabban lesz az árfolyam vágáskor, annál nagyobb az esély a további emelkedésre. Magánvélemény, nem befektetési tanács.
OMV-m szárnyal, MOL jól tart, CVX megdöglött. Nyomda, OTP, parádé lett. Plussz a Matáv is. Ricsi van xopó ágon még egy darabig. Lefelé visszavételek certi+rv. Kezdődnek hamarosan a kerékpáros közvetítések. TDH királyszakasz, Kékestető befutóval! Remélem ma horror bukások nélkül már. Jó hétvégét!
Törölt felhasználó2025. 05. 15. 08:43
Lehetséges forgatókönyvek a mai napra:
További mérsékelt emelkedés: A tegnapi erősödés után még lehet némi folytatás felfelé, de a túlvett RSI óvatosságra int. Az árfolyam megpróbálhatja tesztelni a 3120-3130 Ft-os szinteket.
Konszolidáció a magas szinteken: Az árfolyam a jelenlegi magas szinteken oldalazhat, mielőtt újabb irányt venne. Ebben az esetben a 3100 Ft-os támasz megtartása lenne a kulcs.
Korrekció megindulása: A túlvett RSI miatt egy korrekciós mozgás valószínűsíthető a legközelebbi támaszok (3100 Ft, majd 3068 Ft) felé. Egy erőteljesebb korrekció esetén a 3038 Ft-os szint is célba kerülhet. Az RSI lefelé fordulása erősítheti ezt a forgatókönyvet.
Eljött megint az aratás ideje! 3090 fölé zárás esetén új/merészebb távlatokkal akár a későbbiekben. Nyomda, GSPark, OTP detto és talán Richter is. Délelőtt le kell rendezni minél több trédet, mert kezdődik a Tour de Hongrie, a 4 jours de Dunkerque (ami nevével ellentétben nem négynapos hanem ötnapos verseny), és jön a Giro ötödik szakasza. Hajrá Dina Marci, hajrá Team United Shipping, Karcag Cycling ÉPKAR Team, Epronex-Hungary Cycling Team és hajrá MBH Bank Ballan CSB (akik jövőre már nem CT hanem PRT szinten mennek)!
MOL topik