Topiknyitó: ronaldinyo 2024. 11. 29. 10:34

NUTEX mindenkinek  

https://www.bet.hu/newkibdata/129160501/S_K_K_241128.pdf
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
pedaz szerda, 22:38
Előzmény: #2713  todavia
Jó cégnek hívni valamit, aminek nincs tevékenysége és pl. 2023ban a bent álló tőkén 3%-os "hozamot" ért el ( ami nézve akármilyen kötvény kamatát, hát nem kiemelkedő ) az több, mint meglepő. Tőkeerős, igen, de itt asszem ki is fújt jelen állás szerint.
Qwertzuio
Qwertzuio szerda, 21:02
Előzmény: #2732  Kosto97
A legtöbb kispapír örökké fos 
Reméljük ez nem az 
Kosto97 szerda, 20:40
Előzmény: #2730  Brok80
Valamikor biztos jó lesz.🙂A nagy kérdés,hogy mennyi idő múlva?1,5 év ,2 év, 5év múlva? Unokáink fogják látni?😂
ronaldinyo
ronaldinyo szerda, 13:52
Előzmény: #2730  Brok80
legyen ugy
Brok80 szerda, 12:28
Előzmény: #2729  Kosto97
Jo lesz ez szerintem jonnek a komoly bejelentesek buek es minden jobban gazdag uj evet kivanok mindenkinek
Kosto97 szerda, 12:08
BUÉK Nektek!🙂
007Bond
007Bond szerda, 10:50

BÚÉK! 🍾🙂
2025 - Hajrá akvizíció, HAJRÁ NUTEX!!!📈🚀💪😎
kurazsi-mama
kurazsi-mama szerda, 01:49
Mindenki bekaphatja!
Főleg - és csakis - a vezetőség! 
De nem ám bármit, hanem a LACI f@szát!
Mindenkinek Bolond Úljékmeg-et!
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 22:38
bú-ék.a nutexbe
Qwertzuio
Qwertzuio kedd, 20:32
Előzmény: #2715  debepe
Sokaknak sokkal tartozna az, aki beborítaná 
Inkább add el és ne más bukjon, a kisbefektetőket büntetni mire jó?
Ha egy valaki bukik,bukjon több szár fő?
Furcsa gondolkodás 
Qwertzuio
Qwertzuio kedd, 20:28
Előzmény: #2721  d_mode
BUÉK Vitán Úr!
BUÉK Huber Úr!
BUÉK Csereklei Úr!
BUÉK File Úr!
BUÉK Holba Úr!
BUÉK Dmode, BUÉK mindenkinek 
Jövő évben árfolyam xx...xy
..xxx😉
Qwertzuio
Qwertzuio kedd, 20:26
Előzmény: #2721  d_mode
Véget ér jövőre a kispapírok lehúzó korszaka.
Humet forever!
todavia kedd, 17:31
Előzmény: #2720  Dr.Emu
Nekem azért valószínűbbnek tűnik, hogy Nutex azért tudott felmenni idén ennyit, mert a cégben van pénz, a részvényben van forgalom és van egy Vitán Gábor, aki komoly arc és komoly akvizíciót tud hozni, tehát van jövőkép. Ha néhány kisbüfi segített a figyelmet a részvényre irányítani pozitív értelemben (ebben szerintem is van igazság), azért pedig hála és köszönet. BUÉK Nutex!
d_mode
d_mode kedd, 17:13
Előzmény: #2720  Dr.Emu
Egyetértek, köszönjük is!
B.U.É.K.
Dr.Emu
Dr.Emu kedd, 17:12
Előzmény: #2718  todavia

Egyet azért gondoljatok végig, mielőtt bárkire ráhúznátok a vizes lepedőt.
Az, hogy a részvényárfolyam az év során 14 Ft.ról, 22-27 Ft-ig ment, (aminek talán mindenki örül), senki másnak nem érdeme, csak annak a kb 15%-nyi tulajdont birtokló kisbefektetőnek, akik ráéreztek, hogy össze kellene zárni, és hol közgyűlésen javaslatot téve, hol rk.  közgyűlés összehívásával, hol új javaslati pontokkal próbálták a bizalmat és a figyelmet a Cég felé irányítani.
H.I. és Cs.G. semmit nem tett ennek érdekében.
Ha rajtuk múlott volna, a részvényárfolyam jó esetben is 14 Ft körül vagy az alatt lenne.
Képzeljétek mi lett volna, ha még 15% csatlakozott volna.
Ki Ki gondolja végig mennyit is érhet a 0.25, 0,5 netán 1%-a.
Mindenkinek jó kereskedést 2025 évre és
Boldog Új Évet !
Donqatto
Donqatto kedd, 16:05
Ő veszik olcsón és eladják nektek drágán, mit kell ezen túlagyalni? Aki 2szer fut bele ugyan abba a pofonba vajon harmadszor is bele fog?
todavia kedd, 15:56

Tiszta sor, értem, dühös vagy. Ha neked segít, csináld csak. Nekem ez az egész úgy tűnik, hogy itt van pár dühös részvényes, ráadásul őket sem a cég működése, vagy a részvény árfolyama dühíti, hanem a kgy-i bánásmód. Nekik valamiért ez a fontos, a közgyűlés. (kérdés, hogy akkor meg mit keresnek épp a Nutex-ben, de mindegy..) Nyilván akik eleve nem járnak kgy-ekre (gondolom a széles többség), azokat meg ez az egész csetepaté nem érdekli annyira. Nekik inkább az a jó, ha emelkedik az árfolyam.
ronaldinyo
ronaldinyo kedd, 15:55
csak csinálja-megérdemli a vezetőség.
ricraven
ricraven kedd, 15:38
Előzmény: #2714  _kt_
A gondolatmenetben lehet logika, azt nem vitatom, a számokkal nem értettem egyet. De most már legyen vége a Huber időszaknak, és indulhatnánk megtisztulva a sok szartól.
debepe kedd, 15:37
Előzmény: #2710  todavia
En csak azt tudom leírni amit láttam, meg ahogy én megélem az eseményeket. Nem tartom tisztessegesnek sem a jelenlegi vezetést sem a főrészvenyest. Nem tartom targyalókepesnek őket, illetve ők nem tekintik targyalópartnernek a részvényeseiket. Az árfolyam emelkedést én is üdvözlöm. Csereklei valamiert bevállalta hogy tűzón vízen átviszi a közgyűlést... akár hibák árán is. Nekem nem tudott erre megbyugtató es racionalis magyarazatot adni. Igy kenytelen lesz a hatosagok kerdeseire válaszolni. Aki úgy gondolja hogy ezzel en fogom romokba dönteni a cég jövőjét és a reszvenyesek remenyeit, annak csak annyit tudok mondani hogy így latom jónak. Mindenki cselekedjen a legjobb belátása szerint. Kizarolag fórumos okoskodástól biztosan nem fog megoldódni a dolog.
_kt_ kedd, 15:17
Előzmény: #2709  ricraven

A 148m a tőzsdére bevezetett törzsrészvények száma, viszont a küszöbök a szavazatok számára vonatkoznak, amibe a szavazatelsőbbségi részvények is beleszámítanak. Amikor Huber jelentett, 1050m szavazat volt, ennek a 15%-át 26m törzsrészvény adja. Viszont azt elrontottam a számításomban, hogy közben a G sorozatú szavazatelsőbbségi megszűnt, így az alsó korlát nem 17m részvény hanem 15m, de az általam leírt gondolatmenetet ez nem befolyásolja lényegében.
todavia kedd, 15:06
Előzmény: #2711  _kt_

Ja, de az még a könnyebb eset, a részvényeseket (főrészvényeseket) meg pláne nem fogja (és nem is akarja) lecserélni. Itt a meglévő menedzsmentnek és a meglévő részvényeseknek kell dűlőre jutni, ha kell Huberrel is. 
.
Ahogy én látom, a Nutex egy jó cég, van vagyona, nincs adóssága, szépen, normálisan működik, azt leszámítva, hogy a kgy-ei nem épp befektetőbarátok. Csak idén több, mint 50%-ot ment fel az árfolyam. Nekem ez jónak tűnik. Miért az elégedetlenkedés? Miért nincs béke a felek között? Miért ne járhatna itt mindenki jól?
ricraven
ricraven kedd, 15:04
Előzmény: #2710  todavia
Ha már beszelgettél volna velük személyesen nem így nyilatkoznál. Először is Huber szerint 8 Ft- on kellett venni ezt a rv- t. Nyilván igaz, csak ezen az árfolyamon 2022 szeptember- októberében volt . Minő véletlen november 29- én előjött a 25 Ft- os osztalékkal, 11-12 Ft - os árfolyamnál. Szerinted???? Akkor ülj le vele beszélgetni.
_kt_ kedd, 14:55
Előzmény: #2706  debepe
Az MNB nem fog valaki mást vezérigazgatónak kinevezni egy magáncég élére. A cég vezérigazgatóját az igazgatótanács tudja lecserélni, ha úgy látják hogy a munkája nem megfelelő.
todavia kedd, 14:54
Előzmény: #2706  debepe

Persze, csak a baj az, hogy a végén a cég kapja a büntit. neki lesz rossz a híre, stb. Láttál már példát a Bét-en, vagy akár csak máshol Mo-n arra, hogy jött a hatóság, szépen rendbe tette a dolgokat és minden felvirágzott a keze nyomán? Én a tőzsdén az MNB-től csak bírságot, kivezetést, pusztítást láttam. Szerintem ez senkinek nem hiányzik.
.
Amúgy komolyan, nem lehet ezzel a Huberrel egyszer leülni egy kávéra, kiegészülve a cégvezetéssel, Holbával, meg a nagyobb részvényesekkel és normálisan megbeszélni a dolgokat, hogy mindenkinek, de legalább a többségnek jó legyen? (nem kgy-en, ahol jogászok vannak, meg szabályok, meg kisbüfik, meg MNB). Nem hiszem, hogy hülye emberekről beszélünk, és ez a tőzsde, itt mindenki pénzt akar keresni magának, nem problémát. Csak egy tipp.
ricraven
ricraven kedd, 14:52
Előzmény: #2705  _kt_
Nem értem a számaidat.
Szvsz 148 millió rv 15 százaléka kb. 22,2 millió.
debepe kedd, 14:46
Előzmény: #2707  _kt_
Mert jeleztük az MNB kollegainak hogy hivatalbol is inditsanak vizsgalatot de az ottlevő reszvenyesek is meg fogjak tenni a bejelentést. Nyilvan ne úgy ertsd hogy december 29-én vasarnap delutan mar el is indult a vizsgalat. Iden mar a fü se nő sehol. De a törtenet elindult.
_kt_ kedd, 14:40
Előzmény: #2697  debepe
Ezt teljesen megértem, nem is akarom hogy vádaskodj, nem kell Cserekleiről és Huberről semmit mondanod. Csak az érdekel, hogy miből gondolod azt, hogy vizsgálat indult.
debepe kedd, 14:36
Előzmény: #2704  todavia
Ertem a regi tőzsdes tapasztalatot. Ez csak az én gondolatom nem akarom ráerőltetni senkire, de ha a cég vagyona rendben van, akkor nem kell tartani a bezárástól. Az meg hogy a vezetőseg és a főrészvényes összejátszik, nem jelenti a cég lehúzasat a wc-n. A nem megfelelő embereket eltávolítják a cég mehet tovább akár tisztességesen is. Nem kell egyetérteni velem. Én tartom a részvényeimet, mert ebben az irányban gondolkodom.
_kt_ kedd, 14:34
Előzmény: #2690  ricraven

Azt a lehetőséget eredetileg elvetettem, hogy a könyvzárás és 30-a között vette Huber a részvényeket, ezért nem szavazott velük, mert feltételeztem, hogy rendelkezett 20 millióval november végén, amikor aláírta az opciót.
.
De most ahogy ezt írod, összeállt egy történet. Májusban jelentett, hogy 15% alá ment, ami 26 millió. Arról nem jelentett hogy 10% alá ment volna, tehát novemberben 17.5m (10%) és 26m (15%) közötti részvénye volt. Ekkor szerződött a Nutexel, hogy elad 10m-t, valamint további 10m-ra opciót ad. Valójában nem volt meg neki a 20m részvény, a hiányzó pár milliót decemberben akarta összecsipegetni 17-18 forinton, ezzel keresve pár millió forintot. De a közgyűlési meghívó után megugrott az árfolyam 24 fölé, így a részvényenkénti 1-2 forint nyeresége 5+ forint veszteséggé alakult. Emiatt nem tudta befejezni a vásárlást, és könyvzáráskor csak 108m szavazata volt. A maradék 1.9m részvényt pedig azóta vette, több mint 10m forintos bukóval, ez lehet debepe által említett "megszégyenült tekintet" forrása.
.
Kérdés, hogy végül megvette-e a hiányzó 200e darabot, hogy teljesíteni tudja az opciós szerződést, vagy a cég nehezen védhető módon nem hívja le a maradék 2 milliót.
todavia kedd, 14:22
Előzmény: #2697  debepe
Hát igen, régi tőzsdés tapasztalat, hogy semmi sem tesz olyan jót az árfolyamnak, mint egy jó kis hatósági vizsgálat. ;) Talán akkor még jobbat tesz, ha a végén találnak is valami hibát és büntetnek... de ne is bánkódjunk emiatt, hiszen szilveszter van!
.
Isten áldja a Nutex-et és az összes részvényesét 2025-ben, hogy sokat gyarapodjanak, főleg pénzben. Sikeres és boldog új évet mindenkinek és nagy tőzsdei nyerőket az új esztendőre!
ricraven
ricraven kedd, 14:13
Előzmény: #2702  debepe
Kááááárrrr
debepe kedd, 14:03
Előzmény: #2698  ricraven
Todaviaval rendeztük a dolgot. Hekkit meg meg a varosomba sem engednem be nem hogy a kadarkockamba. 🙂
debepe kedd, 14:02
Előzmény: #2695  hungaroconomy
Na ezzel fejen talaltad a szöget. Arrol is hataroztak hogy eleg es nem kell több. Az aprilisi közgyűles azonban 20millió megveteléről szavatzott... most nagyon fontos volt megszavazni hogy megsem kell 20 millio csak 18. A "demoktmratikus" közgyülés azaz Csereklei es Huber  atpadziroztak ezt is. Ebben nincs semmi különös. Talan csak akkor ha valaki szem es fültanúja volt annak hogy ez hogyan történt... na de most mar igazan hagyjuk dolgozni az MNB-t.

Topik gazda

ronaldinyo
ronaldinyo
3 2 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek