CyrusTheGreat

Regisztráció: 2019-12-11 14:04:00

Hozzászólások száma: 3 181

Utolsó hozzászólás: 2020-10-27 17:07


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 17:07
Remélem, sokan megfogadják a tanácsot.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 15:59
Ha különösebben szeretnének bérelni, mobilisnak maradni, akkor le se kakilná a jónép a szocpolt, a CSOK-ot, a tökömtudjamit. Még nem vagyunk olyan érett társadalom, hogy az emberek tudjanak mit kezdeni az idővel/szabadsággal/mobilitással. A legtöbben csak azért vállalnak gyereket, mert "ez az élet rendje", meg majd az beosztja az idejét, amivel úgy se tud mit kezdeni, a Facebookot is már 70x végigpörgette. Ugyanez a lakás is, ha van hiteled, legalább biztosan felkelsz dolgozni.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 15:46
Olyan profillal, mint a flatco, nagyon kevés, esetleg talán a Cordia Management, de alapvetően ők is a magánszemélyek részére eladott ingatlanokat menedzselik jutalékért. A kisebb cégek szintén magánszemélyek ingatlanjait kezelik, az esetek nagy részében a bérlő a bérleti szerződést szerintem a tulajjal köti, a cég csak közvetítőként játszik szerepet, esetleg ügyfélszolgálatot üzemeltet.
Van jövője az ilyen szolgáltatásnak itthon, de nem fog nagyon elterjedni, a magyar ember elsősorban saját tulajdont szeretne. Azt nem látom, hogy valaki 5-10-20 évet húzna le ilyen konstrukcióban, de azt már igen, hogy 1-2 évet. Mindenféleképpen jót tenne a piacnak minél több ilyen cég létrejötte, a bérleti piac koncentrációja, ezt esetleg adózási formához, tevékenységi körhöz kötött kedvezményekkel lehetne állami szinten elősegíteni.
A fentit nagyon jó iránynak tartanám, az pedig teljes mértékben megsüvegelendő, hogy a Bárd utcát teljes egészében bérbeadási céllal fogják üzemeltetni, nagyon kíváncsi lennék, hogy eredetileg is ez volt esetleg a terv, vagy ez már inkább már csak kárenyhítés.
Az világosan látszik, hogy nagyon komoly NHP-s pénzeket lehet lehívni bérlakás-építésre és fenntartásra, de egyelőre nem látom, hogy a kormány különösen mozgolódna ebbe az irányba, lehet, hogy a Bárd utca csak a Metrodom betlije, ha mégis elmegy a kormány ebbe az irányba, addigra már ők jelen lesznek a piacon, lesz tapasztalat, helyzeti előny. Majd meglátjuk.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 12:02
Előfordul az ilyen a legnagyobb jóindulat mellett is :-)
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:59
Első ránézésre nem a legolcsóbb, de azért vannak előnyei (számlát kapsz az egészről, saját szerelőcsapat van, nincs hasitasis főbérlő, aki minden hónapban látogatást tesz, biztosan bejelentkezhetsz a lakásba). Nézd meg ezt:
https://flatco.hu/property/city-home-g406-nadasdy-14-kiado-lakas/
240k-ért megkapod klímával, redőnnyel, félig berendezve. Ugyanezt most akciósan kapod meg a Metrodomtól 58M körül (vannak különbségek, hogy L vagy M ütemben veszed). Ha megveszed 58M-ért, klímát, redőnyt felraksz, illetéket kifizeted, stb, mennyi pénzed fog benne állni, mekkora összegért kellene kiadnod, hogy MÁP+-nál legyél? Most ezt profi cégtől megkapod olcsóbban. A "befektetők" meg nézik a konkurenciát - akitől megvették a lakást, mint fantasztikus befektetési lehetőség.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:23
A flatco fogja uzemeltetni, ahogya tobbi metrodomos projekt megmaradt lakasait is:
https://flatco.hu/
Arak publikusak
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:10
Ez nem az a Bárd utca. Amit te linkeltél az a Bárd utca 3 (www.bardutca.hu), a 256 lakásos társasházat a Metrodom építi 2019 óta, az lesz bérházként üzemeltetve.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:43
Ok, ez így tényleg elég gázos. Akkor már inkább a herminamezei. Tegnap este nézegettem 30M alatti téglákat 2. emelettől felfelé, mínusz bérleti jog, kifejezetten sok találat volt és nem csak bolhaméretű lakások, abból hoztam a tegnapi két példát.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 09:36
V. kerület, amikre én emlékszem: 
- Falk Miksa, 90nm-es lakás 2014-ben 32M-ért hirdetve, akkori viszonyoknak megfelelően felújított, most ugyanott hasonló adottságúak 100M körül hirdetik
- Stollár Béla magas emeleti, 50nm, 1+1 szobás, 13M 2013/14 körül (nem emlékszem az évre pontosan), most ilyeneket 45-55M-es sávban látni
- Nádor utca, II. emelet 60-pár, nem emlékszem már pontosan a beosztásra, az 17M volt 2013-ban, most felújítandóként 53-55M körül hirdetik, persze, ennél olcsóbban is el lehet vinni
Más kérdés, ha minőségi ugrás volt (felújítás), 2015 óta azoknál valóban csak 2.5-3x-ozódás volt, a felújítandóknál/közepes állapotúaknál nagyobb volt az ugrás, (még akár 2014-hez viszonyítva is), viszont azok most szerintem forgalomképtelenek, nagyon alacsony a hirdetési árolló a felújított és a felújítandó között, de ez már a mánia része a dolognak.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 08:54
A bank megkap a szerződött értékbecslőjétől egy értékbecslés, amin becsült forgalmi érték, piaci érték és likvidációs érték is szerepel(het). A törvény a becsült forgalmi érték maximum 80%-áig engedi a hitelezést, a bankok saját szabályzatuk alapján ettől eltérhetnek, alapvetően lefelé. Banktól, területtől és ingatlantól is függ a dolog, nem lehet erre általánosságokban válaszolni, annyira egyedi az egész kezelési mód.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 08:34
Az azonosito alapjan koratavasz ota varja kizarolag keszpenzes vevok jelentkezeset. A 3M-es garazst mostanra mar siman belealkudnam, igy lenne az igazi vetel.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 07:11
És az Olajbogyó utcai?
Saját használatra ingatlant vásárlók topicja ma, 07:09
Ezt itt mar sokszor olvashattad: nem vagy meg ott, hogy sajat lakasod legyen.
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 20:04
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 19:51
Mindezt 60-pár négyzetméteres lakásokban, konyha nélkül. Fincsil
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 18:59
https://www.portfolio.hu/bank/20201026/a-koronavirus-ezt-is-elintezte-soha-nem-latott-abrak-a-lakashitelekrol-454512
Csak egy mondatot idéznék:
“A támogatást felhasználók aránya az újlakás-vásárlók körében 44, a használtlakás-vásárlók esetében 12%-ra becsülhető. “
Nehogy valaki sajat penzt tegyen uj lakasba, csokkerek vesznek majd korul. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:57
Ez egy nagyon jó ajánlat. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:57
Ez egy nagyon jó ajánlat. 
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 14:52
Nézzenek oda, még a végén bejön az elképzelésem, -10% a Belvárosban -15%-ot jelent a külső kerületekben. Tessék, lassan már ott vagyunk.

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
 • Befalap
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek