Topiknyitó: Hathor 2014. 04. 09. 17:46

Lakás/Ingatlan árak topik  

2014. április 9., szerda 15:07 Napi.hu

Lakásárrobbanást vár Magyarországon a guru.Aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd - véli Zsiday Viktor.Mind a kereslet, mind a kínálat oldaláról nagyon megalapozottnak tűnik egy többéves, komoly emelkedő trend, legalább 50 százalékos áremelkedéssel - állítja Zsiday Viktor az Mfor.hu-n megjelent írásában. (Amint arról beszámoltunk, egyes lakástípusok esetében már érzékelhető némi drágulás.)Az ismert befektető szerint a következő tényezők indokolják az áremelkedést az ország központi régiójában és néhány nagyvárosban:soha nem építettek ilyne kevést Magyarországon, mint mostanában,

bár az ország népessége csökken, a nagyvárosokba, ezen belül is különösen Budapestre továbbra is pozitív a migráció,

elindult a reálbérek növekedése, és várhatóan ez a következő években is így marad,

szinte soha nem volt még ilyen olcsó a forinthitel, mint most, több nagyobb bank is 6 százalék alatti szinten kínálja a jelzáloghiteleket,

az alacsony betéti kamatok miatt kényszerűségből a megtakarítók is az ingatlanpiac felé fordulhatnak.Zsiday ugyanakkor megjegyzi: az újonnan érkező keresletnek először ki kell pucolnia a bedőlt hitelből visszamaradt lakásokat, az évek óta eladni kívánt ingatlanokat, stb. Ez a folyamat jó pár hónapig eltarthat, de utána hirtelen nem lesz kínálat, és a folyamatosan jelentkező kereslet hatására az árak egyszercsak fel fognak robbanni - véli a befektető. Úgy látja: aki akar, annak még van egy éve lakást venni, de később valószínűleg a mostani áraknál csak jóval drágábban tud majd.link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
impudent péntek, 22:14
Előzmény: #48994  szkrik
#48998
Igen a 36 milcsit az erteken felul a paraszt aki arulja ajandekkent kapja.
impudent péntek, 21:59
Előzmény: #48996  panczgab
#48997
Te kb ugyanolyan komolytalanul arazol mint aki 51 milcsit akar.
panczgab péntek, 21:36
Előzmény: #48993  impudent
#48996
15 milliót sem ér, látatlanban megmondom, hogy max. 6 milliót. Mindenki hülye, csak mi vagyunk villamos, a piac rosszul áraz, mi tudjuk az igazi árakat, ezért hülyék leszünk annyiért venni, mint amennyiért kapható. 
szkrik péntek, 20:29
Előzmény: #48993  impudent
#48994
Hiaba er kevesebbet, ha ennyiert is elkel, akkor ennyi az ara. 
impudent péntek, 20:25
#48993
Most latok egy cetlit a Vaci utcaban hirdet 36 m2 ert 51 milcsiert.
Szanalmas.
Max 15 ot er.
Minimum 3 szoros tularazas.
Vigye valami idiota !
Ford Fairlane péntek, 20:04
#48992
Off . Nem vagyok magyar nyelvtan tanár és nem vagyok nyelvtannáci, de basszus a megújult fórum olvasása rendkívülien zavaró és fárasztó, hogy nem a megfelelő helyen választja el a szavakat a sor végén. Nem tudom, hogy ezt írta-e már valaki, ha nem akkor most megteszem.Off vége!
berlini péntek, 17:33
Előzmény: #48989  bendeguz_sly
#48991
A rendszerváltás óta most költünk a GDP-ből a legkevesebbet az egészségügyre.
De megérdemeljük!
Ugyanis van egy fogadásom arra, hogy az egészségügyi ellátás szempontjából leghátrányosabb helyzetű kis településeken imádják a vezért a legnagyobb arányban.
Magukra vessenek, ha hamarabb hallnak meg. Megérdemlik.
mage csütörtök, 21:18
Előzmény: #48984  Tibor78
#48990
Szerintem kicsit nagyobb szerénységgel kellene a tőzsdéről beszélned. Főleg, mert egyértelműen kiderül abból amit írsz, hogy nem vagy képben: 
Először is a Tkom még semmilyen frekvenciát nem kapott meg. Annyit történt, hogy mivel a digit kizárták és elindult a spekuláció arra, hogy így olcsóbbak lesznek a frekvenciasávok(ami valószínűleg nem lesz így, viszont a digi így életképtelen lesz a mobilpiacon). Ez a történet mindig is az árról szólt, mert nagyon nem mindegy, hogy 30, vagy 100 milliárdért kell frekvenciát vennie a Tkomnak. Így is valószínűleg a hatóság/hivatal által megjelölt maximális árat kell majd kifizetnie a legnagyobb sávért, ha csak nem változtatnak az elmúlt évek aukciós rendszerén.  
Másodszor, ha a Tkomot zárják ki az aukcióról valószínűleg nem 2%-ot buksz, mert jó eséllyel átugorja a stopodat a hirtelen esés. Sajnos nem annyira likvid a tkom, hogy 15 millió forintnyi részvényt könnyedén lehessen zuhanásban likvidálni.
Harmadszor a hit and run, pont egy szerencsejátékos kifejezés arra, hogy nagy téten kockáztatsz egy nagyot és ha bejön akkor elteszed a nyerőt és lelépsz. Nem szeretik a kaszinók, Phil Ivey-t nem is szokták emiatt hagyni játszani a ház elleni játékokban. 
bendeguz_sly
bendeguz_sly csütörtök, 20:47
Előzmény: #48988  gyula1971
#48989
az öregeknek külön öröm a mátrából orvoshoz járni, áramszünetekkor gyertyákkal világítani, és 2 órát várni a mentőre, ha éppen van telefon, vagy hálózati lefedettség
gyula1971
gyula1971 csütörtök, 20:12
#48988
Lendületben a falusi ingatlapiac Az északi-keleti országrészben a kistelepülések ingatlanpiaca a CSOK bővítéstől függetlenül is fellendült, sokan választják a nagyvárosok helyett a jóval olcsóbb és sok esetben barátságosabb falusi mindennapokat. Észak-Kelet Magyarországon is komoly érdeklődés övezi a falusi CSOK-ot, az igazi vásárlási hullám azonban még várat magára. A régió nagyvárosaiban is további ingatlanár emelkedés várható. „Érdekes folyamatnak vagyunk a szemtanúi: egyre több fővárosi, nyugdíjba vonuló házaspár vesz házat a háborítatlan Mátra-vidéken” - fogalmazott Farsang Sándor az OTP Ingatlanpont Észak- Kelet-Magyarországi régióvezetője. Kiemelkedően teljesít az ingatlanpiac az M3-as autópálya menti, Hatvan és Budapest közötti szakaszon is. A gyorsforgalmi út miatt ugyanis erre is bővült a főváros agglomerációs zónája.https://mfor.hu/cikkek/makro/oktoberre-felporog-az-ingatlanpiac-.html?fbclid=IwAR3IYXLGrCjpWZjWo_eU-0O_VSZbu5GaJe1-Xw_5gHY3e2YooTJj_tYK1K0
johai csütörtök, 18:42
Előzmény: #48986  hunor555
#48987
Magyar telekom eseten azert nem egeszen ugy van ahogy irod.
Agyon adott reszveny,a kibocsajtasi ara alatt,kulonadok,stb melett is jelentos profitot termel.
A vodafon ujra perelte az allamot ez miatt,szoval melyen sajat erteke alatt forog,sokkal tobb a felfele mutato kockazat,dacara az arlenyomasnak,ami valtozatlanul tapasztalhato.
Tehat Tibor vajmi keveset kockaztatott,illetve a stoppal kockaztat mert azt tenyleg ki szoktak szedni:)
hunor555
hunor555 csütörtök, 17:41
Előzmény: #48984  Tibor78
#48986
Nem te feltetted a pénzed a pirosra és bejött. Ilyen lehetőség mindig szembe jön a tőzsdén havonta kétszer háromszor. Akkor függ mekkora piacot nézel. Ha az amerikait is akkor minden nap :D Aztán vagy bejön vagy nem. Hány ilyet olvastam hogy jött valami jó hír aztán esett. A ricsi ilyen kb. 2 éve, mindig jön valami fasza gyorsjelentés vagy akármi azt esik, ahogy a pannergy is. Az SAPn az első negyedéves gyorsjelentés előtt 10%ot lehetett kaszálni 1 nap alatt. A wirecardon kb. 40%ot fél év alatt. (ezeknél még a forint gyengülése is termelt vagy 5%os hozamot) Ezt megteszed meg a mostani mtelekommal már vehetnéd a 3 szobásat, el se kéne adnod a mostanit. Ha meg beszopod mindegyikkel akkor -900kval hüppögnél, az is benne van a pakliba, bár sokkal kisebb mintha csak egyet teszel meg. Annyiban különbözik a tőzsde a szerencsejátéktól hogy itt a valószínűségeket a saját oldaladra tudod állítani. A 60% találati arány az már jó, hosszú távon nyerhetsz. De még így is 10 tradeből 4-nél bukni fogsz. A jövőt senki sem látja.
Amúgy meg bármilyen jövedelemmel lehet bármit csinálni. Én a munkabéremmel meg a befolyt osztalékokkal tőzsdézek.
1kor13
1kor13 csütörtök, 17:08
Előzmény: #48979  Tibor78
#48985
Also kategóriát mondtam, nem olcsót. Nekem itt azt mondták a fórumon, hogy a fűnyíró szaki és a fodrász is milliókat keres, szóval egy max  150-160-as bérleti díj egy 2szobás lakásért jó bkv-val alsó kategória. És egyébként sokaknak drága.
Tibor78 csütörtök, 16:48
Előzmény: #48983  hunor555
#48984

Ez a kalkulált kockázat. Kiszámolod, hogy mennyit vagy hajlandó kockáztatni veszíteni a téten és úgy teszed be a stoppodat. Ha szűkre méred, akkor a saját brókered le fog érte jönni vagy hát ugye ez csak összeesküvés elmélet, ezért mondjuk úgy, hogy a piac lejön érte.
Mit kell azon értetlenkedni, hogy a cég jövője szempontjából fontos döntés, amit ráadásul előre lehet tudni felverheti az árfolyamot? Mennyi ember csak pofázik a tőzsdéről és ilyen egyszerű dolgokat meg lesz.rják vagy nem mernek belevenni vagy nem is értik, hogy mi történik?
Igazából ez egy hit and run, ilyen lehetőség nem sok van a tőzsdén ugyan, de a fontos híreket meg lehet azért tippelni, ez nem egy nagy ördöngősség. Az sem, ahogy várható volt az, hogy a TKOM megkapja frekvenciákat. A Digi kizárása csak hab volt a tortán, némi plusz nyereség jött abból is, erre kb senki nem számított pár benffentest leszámítva.
Csak emiatt nem törtem volna fel pénzt, de mivel map-ba csoportosítom át a megtakarításaimat ezért volt szabad pénzem és a lehetőség meg szembe jött, a felszabadult pénzecske szépen megvárta a lehetőséget. Ha bukok, mert rosszul tippeltem és TKOM elbénázza a tendert, akkor 2 havi bérleti díjat buktam volna mindössze, elviseltem volna azt is.
Egyébként én ezt csak azért szúrtam oda, hogy a lakáskiadásból befolyó pénzzel azt csinál az ember amit akar és akár meg is forgathatja, ha szembe jön valami lehetőség. Ilyen lehetőségek vannak időröl-időre, bár ennyire nyilvánvaló nem sok szokott lenni. Ez a pénz az én esetemben majdnem biztosan map-ba megy majd, de amíg nem ütnek ki a stoppomból, addig hagyom, hadd fussa ki magát a részvény, bármi lehet ebből, nem kapkodok, ha feljebb megy, akkor tolom a stoppot is feljebb, szépen lekövetem az emelkedést, ha lesz. Ha nem lesz, akkor meg nyertem egy keveset, most jól sikerült.
hunor555
hunor555 csütörtök, 15:25
Előzmény: #48969  Tibor78
#48983
Egyáltalán nem vagyok profi tőzsdés. Egy pojáca vagyok. De kb. az első előtti szabály hogy diverzifikálj. Te kb. kaszinózni szálltál be, úgy néz ki bejött, gratula. Ezzel egy baj van, hosszú távon nem biztos hogy bejön. (biztos hogy nem).
 A kommentem nem ezért íródott. Aki így vesz lakást hogy járja a környéket beszélget emberekkel a környékről az komolyan csinálja, nem bíz semmit a véletlenre elég profinak tűnik.
Erre egy hírre meglép ilyet, hogy 15 misiért vesz mtel-t mert lehet hogy az 5g tender után megugrik. Dögöljek meg ha ezt megértem.
Am a brokik az ajánlati könyvet látják amúgy, amit akárki láthat ha kiad egy ezrest havonta. Ha meg többet lát és fel is használja az tőzsdei manipuláció :D
A bitcoinos  párhuzammal az volt a bajom hogy egy olyan "terméket" hasonlítasz a lakáshoz ami annyit ment pár év alatt amennyit a lakás 1000 év alatt sem fog. Viszont egy komoly hibát elkövettél itt. Utólag könnyű okosnak lenni. Azt hogy a bitcoin így felmegy a kutya se gondolta volna. Én még 2015-ben akartam venni egy bányagépet, elhelyezni az akkori munkahelyemen, már egy lakás árát kibányászta volna (akkor 400 dollár körül mozgott). Késő bánat.
berlini csütörtök, 15:19
Előzmény: #48959  kristop
#48982
A megoldás az lehet, hogy túl optimista voltál a kinálati árnál és most túl pesszimista vagy a kilátásokat illetöen
Criscito csütörtök, 15:19
Előzmény: #48980  macisajt
#48981
Nekem kb. ezt jelenti: Bp budai oldal, annak is a biztonságos része, jó közlekedéssel, de csendes helyen, lehetőleg közel a metróhoz, legalább 2 szoba, felújított, normálisan berendezett a mai kornak megfelelően, nem vizesedő, penészedő, nem földszinti, nem is legfelső emeleti. 
macisajt csütörtök, 15:13
Előzmény: #48977  Criscito
#48980

Kicsit részletesebben! Mit jelent nálad a jó lakás!
- Összkomfort, komfort, lavór?
-Mekkora méretű?
- Bp, vidék?
-Nagymama bútorai, mai trendi, felújított?
-Régi, új lakás?
-Benzin gőzös belváros, jó levegőjű zöldövezet?
-Üzletekhez, iskolához közel, kukkolós szomszédtól messze?
Még sorolhatnám a feltételeket, mert az ár ezektől is függ.
Tibor78 csütörtök, 14:58
Előzmény: #48975  1kor13
#48979

Áruld már el, hogy mi neked az olcsó. Max 125e-ig kapok 962 találatot, persze ennek még mindig része a sima szoba kiadás.
125e azért már nem nagyon olcsó vagy milyen bérekhez viszonyítasz? Ezek tipikusan egérlyuk méretű lakások, de ha meg beleveszem, hogy legyen legalább 45nm, akkor kapok csak 162db-ot 125e forintért havonta és még ebben is van sok olyan, ahol csak szoba van kiadó.
Tényleg nem tudom mire gondolsz, hogy rengeteg olcsó lakás van pesten. Mert egyébként nincs vagy más fogalmaink vannak arról, hogy mi az olcsó, ezért kérdezem.
Criscito csütörtök, 14:54
Előzmény: #48977  Criscito
#48978
alatt*
Criscito csütörtök, 14:54
Előzmény: #48975  1kor13
#48977
Kétszer volt a nyugodj meg. Ha 100.000 Ft-ért találtok normális méretű, jó helyen lévő, jó lakást, akkor szóljatok, mert azonnal kiveszem. :) De valahogy én 150.000.-Ft csak borzalmasakat találok. 
impudent csütörtök, 14:53
Előzmény: #48973  johai
#48976
akinek van pocsékolni való pénze vegye, vigye.
1kor13
1kor13 csütörtök, 14:49
Előzmény: #48972  Tibor78
#48975
1. Nyugodj meg. 
2. Számolj el 10-ig. 
3. Ezres bázisról beszéltem, ha nem kaptál legalább 1000 találatot, akkor valamit félreértettél. Nem tudom, hogy milyen lakást lehet kivenni 100.000-ért, szerintem az nem olcsó, hanem "marha olcsó" vagy lakhatatlan, ha egyiksem, akkor mármár bombaüzlet a bérlőnek. Ráadásul nem 1 hónapról beszéltem, tehát nem azt mondom, amit mondasz, te mást adsz a számba, mint amit én írtam. 
4. Nem kell paráznod, semmi ok rá, neked amúgyis tuti konyhabútorod van a lakásban, az megvéd mindentől.
5. Nem baj, ha nem válogatod szét, én sem válogattam szét a hirdetéseket. Feltételezem, hogy a hirdetések egy adott, c-szerese különnyíló szoba, ahol a c egy nulla és egy közti konstans:). Leszarom, hogy mennyi a c, valszeg két és fél hónap alatt nem változott olyan sokat.
6.A 100.000-es keresésre vonatkozóan még annyi, hogy ha 1 nő 9 hónap alatt hoz világra egy gyereket, akkor 9 nő nem fog 1 hónap alatt világrahozni egy gyereket. Tehát erről a szegmensről nem tudok nyilatkozni.
7. Nyugodj meg.
8. Azt meg pláne mondtam, hogy "rohamosan esik össze a bérleti piac".
Toniba csütörtök, 14:45
Előzmény: #48969  Tibor78
#48974
Erdekes ebben a posztban meg mast mondtal:
https://forum.portfolio.hu/topics/lakasingatlan-arak-topik/20340?oldal=2095#6417403
"
A legfontosabb meg az, hogy nincs különösebb idegeskedés, hogy milyen bérlőt találok, fizet-e, nem ront-e el valamit, nem romlik-e el valami, nem megy-e el túl hamar és akkor keressek 1-2 bérlőt tanév közepén.Elköltöm vagy újra beforgatom a kamatot és számomra lezárult az ingatlanos üzlet.Ha tovább mennek feljebb az ingatlan árak, engem az se érdekel innentől, nem kell telhetetlennek lenni. Nagyon súlyos nyereséggel szállok ki és szállok át egy másik vonatra, amelyik kevesebb idegeskedéssel jár. Nekem ennyi elég.
"
Nem kellett senkinek a tularazott lakasod. Gondolom akkor is ugy ismerted a piacot mint most. Nezegetted a hirdeteseket es almodoztal mennyit er a lakasod.
Aztan meglepodtel hogy nem veszik meg.
Most meg azt mondod azert nem adod el mert harom szobast nezel. :))))))))))))
"Ha komolyan váltani akarok, akkor megrezgetem jobban a kapcsolati hálót"
Akkor rezgesd azt a halot mert a vegen ennyiert sem fog elmenni.
johai csütörtök, 14:38
Előzmény: #48961  Criscito
#48973
Aha,ket szamjegyu ingatlanaremelkedes az mnb szerint.....annak mindenki orulni fog,meg jobban mint az eddigieknek:))
Igy jutunk egyre elorebb!
Tibor78 csütörtök, 14:21
Előzmény: #48967  1kor13
#48972

70%-al több kiadó olcsó lakás van pesten????
Beállítom az ingatlan comon, hogy mutassa a kégliket maximum 100e forintig.
Kidob 274 darabot, tehát 1 hónapja azt mondod, hogy csak 161 darab volt.
Most már 100-al többől lehet válogatni, de hoppá, ha belenézek, akkor ennek nagy része mindössze csak egy szoba. Most 274 lakást nem válogatok szét a kedvedért, hogy ebből mennyi a különálló kégli meg a szoba kiadó.
Szóval egy 1,7m nagyvárosban lehet találni 274 kéglit vagy szobát, amit 100e-nél olcsóbban kivehető és ebből már megállapítható, hogy rohamosan esik össze a bérleti piac.
Nem baj, ha most nem paráztam be ezektől a számadatoktól még akkor sem, ha te 70%-al több olcsó kiadó kéglit találtál?
Vortex csütörtök, 14:01
Előzmény: #48967  1kor13
#48970
Az ismerősnek volt olyan jelentkezője, aki konkrétan megmondta, hogy a szomszéd utcában 10 ezerrel olcsóbb és ott normális tűzhely van.
Valamilyen kis ételmelegítője van bent a lakásban.
Ami rövidtávra jó, nem biztos, hogy hosszú távra is megfelel. Most megy és vesz egy rendes tűzehelyet.
Ja, és volt olyan érdeklődő, aki meg sem jelent a megbeszélt időpontban.
Tibor78 csütörtök, 13:56
#48969
A lakást meg azért nem adom el, mert a 3 külön bejáratú szobásokat már nézegetem, de nincs olyan, amit meg is vennék jelenleg és számolok azzal is, hogy eladni se könnyű és hosszú eladási idővel kell számolnom. Most még nem aktuális a nagyobbra váltás, de ha az lesz, akkor lépni fogok. Ha komolyan váltani akarok, akkor megrezgetem jobban a kapcsolati hálót, felveszem a kapcsolatot az ingatlanosokkal, mert akikkel én voltam kapcsolatban 2013-ban sok már nincs a szakmában. A környéket nem kell szerencsére bejárnom, mert most is mászkálok itt eleget és nézegetem az épülő házakat, nézem a BKK fejlesztési terveit stb.
Tibor78 csütörtök, 13:48
Előzmény: #48965  hunor555
#48968

Nem az a lényeg, hogy egy részvénybe toltam be, hanem jött az 5G tender ugye, de erről lehetett olvasni és ilyen profi tőzsdés, mint te biztosan követed a részvényeket érintő híreket.
Itt volt mindenre esély, a Digi kizárására mondjuk senki nem számított, de kb 2 tucat helyen lehetett olvasni arról, hogy az MTEL megugorhat ha jól sikerül nekik a tender.
Mivel én nem vagyok annyira profi tőzsdés, mint te, ezért használok stop loss-t, ezért úgy számoltam ki, hogy kb 2 havi lakbér összegét hajlandó vagyok felteni a tőzsdekaszinó rulettre. Ha lejöttek volna a stoppomért az emelkedés előtt, ami egyébként a brókerek kedvenc tevékenysége, mert tutire nézik a stop szinteket, akkor elbuktam volna 2 havi lakbért nagyjából.
Nem jöttek le a stoppomért, úgyhogy azt most szépen feltoltam annyira, hogy 2% nyereséggel már most ki tudnék szállni, napi árfolyamon meg kb 3,6%-al.
De hát én nem vagyok olyan professzionális tőzsdés, mint te, úgyhogy én csak ilyen koca csipkedéseket merek meglépni, óvatosan, szigorú stop loss szintekkel.
1kor13
1kor13 csütörtök, 13:36
Előzmény: #48953  macisajt
#48967
Meg tudom erősíteni, elvileg lakáskiadás szempontjából a legjobb heteken vagyunk túl, elkezdedődött az oskola, az első egyetemi bulikáknak már vége, mégis két és fél hónap elteltével 70%-kal több kiadó lakást találok az alsó árkategóriában(!!! tehát nem a 900 EUR-ós kéglikről beszélek !!!), Budapesten, az általam figyelt kategóriában, ezres bázisról beszélek. 
Tibor78 csütörtök, 13:35
Előzmény: #48963  hunor555
#48966

A bitcoin tulajokra gondoltam, de láthatóan te két szót értettél meg a mondandómból, hogy bitcoin meg lakás.
Ennél picit összetettebb azért a dolog, sajnálom, de valószínűleg nem tudom ennél jobban leegyszerüsíteni neked.
Mennyi ember verte a fejét a falba meg veri most is, aki eladott, korán eladott vagy egyáltalán nem vett lakást mert várta a sült galamb berepülését a szájába a rendszerváltás utáni történelem második legnagyobb lakásár robbanása során?
Ugyanígy veri a fejét a falba az, aki pizzát vett a bitcoinból meg aki 5-10 dollárért eladta és örült neki, hogy milyen phasza gyerek. Nekem kimaradt a bitcoin sajnos, teljesen a radarom alatt ment a története nagyon sokáig, de pizzára biztosan nem basztam volna el egy ilyen érdekes új terméket, amit mondjuk éppen kibányásztam a videó kártyámmal, hanem kivártam volna, hogy mi lesz belőle.
Mindegy, nem spilázom ezt túl, ha nem érted ennyiből a párhuzamot, akkor felesleges tovább magyaráznom.
Akik most eldobálják a lakásaikat mert beparáztak, azok se kisebb bolondok. Per pillanat nem tudnék jobb bevétel termelő jószágot mondani és most pontosan az az idő jött el, hogy nem kell csinálni semmit, csak hagyni a lakást, hogy termelje a bevételt.
Én ezt úgy látom, hogy aki akar, az tud venni olcsóbban lakást, mert lesznek muszájból eladók, de ezeket a lakásokat nem lesz könnyű megtalálni és pláne nem a konkurrenciánál gyorsabb lenni a vásárláskor.
Hosszab távon gondolkodva, 10 év mondjuk, én biztos vagyok abban, hogy 10 év múlva azt fogom majd kommentelni, hogy bőven 1misi fölé csúszott a lakásom ára. Remélem akkor már a 3 szobásról tudom majd ezt írni.
hunor555
hunor555 csütörtök, 13:28
Előzmény: #48960  Tibor78
#48965
Mondjuk azt is érdekesnek tartom hogy 15 misit betolsz egy részvénybe, de a lakást nem adod el mert annyit hoz mint a máp+. Aki ilyen tökös hogy beletol EGY részvénybe ennyi zsét az szerintem leszarja az állampapírt, még referencia szintjén is.
impudent csütörtök, 13:25
#48964

a lakáspiac 2014 óta tőzsdei szinten működik , a várakozások alapján mozog.
mindig több és több pénz pumpálódik az elhasznált téglákba, összehúgyozott, élhetetlen környékbe mert mindig megtolják pénzzel ( állami  is ) illetve aki lemarad kimarad elven a félelemre építve.
szerintem már semmiért nem érdemes itt pénzt adni.
hunor555
hunor555 csütörtök, 13:13
Előzmény: #48960  Tibor78
#48963
Bitcoin olyan mint a lakás.  Azért ez egy picit nagyobb absztrakció mint az hogy a lakáspiac tőzsde most.
Toniba csütörtök, 13:03
Előzmény: #48960  Tibor78
#48962
Mi az? Csak nem beparáztál? :))
Különben rád is lehetne írni, hogy fel akarod dumálni az árakat, hogy még megszabadulhass a lakásodtól.
Nem te akartad eladni a lakásod, de kutyának nem kellett?
Különben nem ez a fórum vezérli a piacot. Nem kell pánikolni!
Criscito csütörtök, 13:01
#48961
Így látja az MNB:
*
https://novekedes.hu/interju/mnb-nem-lassulhat-jelentosen-a-ketszamjegyu-ingatlan-aremelkedes?fbclid=IwAR2Pyd8796U3feZP0Sj-CqoV0z9CB5YW67YxmTXcO-DOvaGLSE4PQzLwTEs
*
"Jelenleg nem látjuk jelét a kétszemjegyű áremelkedés jelentős lassulásának. Az országon belül persze jelentős eltérések lehetnek."
*
"a válság előtti (hitel) kihelyezések nagyjából 2/3-ánál tartunk, tehát egyelőre nem kell tartani a túlzott eladósodástól, melyet az MNB úgynevezett adósságfék szabályai is biztosítanak."

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 4 1

aktív fórumozók

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek