sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Köszi. Én azzal számoltam, hogy ok, hogy volt pénzkiáramlás, de cserébe meg részvényt kaptak, így jelenértéken a cégérték gyakorlatilag nem változott, de valóban, a különbséggel nem így számoltam.
Amivel nem értek egyet az elemzés előrejelzési részében: szerintem a miskolci 3. kút 2024-hez képest 120M-nél nagyobb nettó profitnövekedést fog hozni 2026-ra. Szerintem inkább 220M körül fog az alakulni, de ez majd kiderül a következő hatósági ár kiközlése után.
Nem ajándékba kapja a cég a részvényeket, fizetett értük. Azaz pénzkiáramlás is volt. Egyszerű elvi számítás: a fair ár és a vételi ár között kb. 600 Ft/ részvény volt (2119-1512). Azaz az 1M db megvételén kb. 600M Ft érték "képződött". A vétel után maradt 14,1M részvény a cégben. 600M / 14,1M = 42 Ft részvényenként. 2.119+42=2.161 Ft
Amúgy kíváncsi lennék, hogy a nagyrészvényesek, hogyan befolyásolják, hatnak a cég életére, döntéseire. Nem hinném, hogy évi egyszer közgyűlésen szavaznak az általuk beterjesztett pontokról aztán egy évig semmi. Hogyan működik ez Itt egy aktuális analógia: "Földvári Gábor és Matolcsy Ádám között a közös pont a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett NAP Nyrt. napenergiás cég. Földvári Gábor az egyik alapítója és igazgatósági tagja a cégnek, míg Matolcsy Ádám az egyik részvényese a társaságnak. Földvári Gábort elértük, ő annyit mondott a Telexnek, hogy természetesnek tartja, hogy a cég igazgatósági tagja időnként leül a nagyobb részvényesekkel.
Kérdés tényleg, hogy van-e ilyen és ezt az új kút befolyásolja-e? Ill. ha igen, akkor ehhez meg kell várni a köv. hődíj kihirdetést, vagy ezt év közben felül lehet vizsgáltatni?
Utolsóutáni reményem, hogy megvan a "képlet" /módszer, hogy mitől függ az alapdíj és tudjuk, hogy emelkedni fog - többel kéne neki, mint ez a konzervatív becslés - viszont amíg az nincs publikálva, addig a jelenleg érvényes adatokból kell becsülni és azért ilyen kevés... Wishful thinking... Ez maradt
Teljesen jogos a pont, jó lenne ha kapnánk magyarázatot a vezetőségtől. Már akkor nem értettem, amikor kijött az új EBITDA terv. Vagy ennyire kedvezőtlen az új kétütemű árazás?
Lehet, hogy elírás 2025.01.15-én volt egy negyedéves termelési jelentés, amiben ezt írják: A PannErgy, a jelen termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével, a korábban (2024.
január 15.) publikált 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 3 900 - 4 100 millió forintos EBITDA terv
tartományának várható teljesülését fenntartja.
. A Társaság vezetése a 2025. üzleti évre vonatkozóan 4 000 – 4 150 millió forintos konszolidált IFRS szerinti
EBITDA terv tartományt határoz meg, melynek középértéke a 2024-as üzleti év várható eredményéhez
képest organikus növekedést képvisel. A tervhez rendelt negyedéves hőmennyiség értékesítési terv
volumeneket a 2. ábra táblázata tartalmazza, melynek eredménytervvel való összefüggéséről a jelen jelentés
bevezető részében található kapcsolódó információ.
Március 19en volt éves jelentés. Hiszen alapból már meglett volna a közgyűlés, csak határozatképtelen volt, most a második körre várunk, hogyan lett volna közgyűlés jelentés nélkül?
Hát nem tudom.. Szeirntem ez elírás... Van 1 lezárt év, megvolt az éves jelentés ... Egy 2025. Q1 jelentésben annyira evidenciának tekintettem, hogy nyilván 2025ről van benne szó, hogy nem is realizáltam az a 2024et. Mit erősítgetnének meg 2024es lezárt évvel kapcsolatban?!
"A PannErgy, a jelen termelési jelentésben bemutatott információk figyelembevételével, a korábban (2025. január
15.) publikált 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 4 000 - 4 150 millió forintos EBITDA terv tartományának
várható teljesülését fenntartja." . A 2024-es üzleti évet, hogyan változtatná meg radikálisan egy november végéig teszt üzemben működő kút? Mennyit vártál, ha max decemberben kezdett el termelni a 3. kút?
Ezt lehet több oldalról nézni, és lehet erről vitatkozni, de én úgy gondolom, hogy az srv-nek nem arról kellene szólnia, hogy nagytulajok packját megvesszi a cég.
PANNERGY - moderalt