sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Signal, én azért ránézek a chartra is mielőtt veszek. (Utána is 🙂 ) Sok, jó cég van, ami fundásan olcsó, de mégsem megy az árfolyama sehova sem. (Jelenleg a PE is ide sorolható.) . Ez egy tőzsde filozófiai (vagy kereskedési) kérdés, hogy mit érdemes venni: chartra bízva magadat hájpolt részvényt, meglovagolva a hullámokat, vagy fundásan olcsót és bízni, hogy majd eljön a nagy wave, esetleg mind a kettőt alkalmazva ennek a mixét.
Napi kb. 1000db-ot. Nem sok, bár igaz a semminél több lenne. Lehet majd jövő év áprilisban megtudjuk, hogy melyik nagytulajt akarják még kivásárolni belőle.
Ilyen alapon a Graphisoft, Alteo, Masterplast, stb. is kerülendő lett volna, de mégis bevásároltak belőlük. Persze ezeknél is akkor cuppantak rá, amikor "megsejtették", hogy lesz valami a papír körül.
Ez akkor olyan fábol vaskarika, mert a béten a forgalom nagy részét a befektetési alapok adják. Ez mindig is így volt. A 4 blue-n kívül az összes papír illikvid a bét-en, mégis veszik pl. az alteo-t.
volt mar olyan mikor valami elö FB interjuban lehetett kerdezni az elemzöt, hogy miert nem vesz az OTP. Megkerdeztem anno. Illikvid....ez volt a valasz.
Azért ez az elmúlt egy év elég komoly volt, komoly pénzkiáramlások voltak a normál üzemen felül. 3,1Mrd a miskolci kút lemélyítése, 400M a napelemparkokra és 1,5Mrd az MVM pakk első részletre. Ezzel szemben csak 1,5Mrd-dal nőtt a hitelállomány, meg max 1Mrd jöhetett volna be az államtól a miskolci kút pályázatára, de kétlem, hogy abból 2024-re (de akár az MVM pakk megvételéig) bármi is bejött volna, az jócskán utófinanszírozott szokott lenni. A beszámolóban nincs nyoma, hogy akár csak létezne a pályázati pénz, akár csak követelés szintjén (követeléseknél nincs, halasztott bevételeknél sincs, előlegként is nulla forint szerepel pályázati pénzekre). Szóval ránézésre 3,5Mrd Ft önerő, azaz tiszta cash kellett mindezt végigvinni, és gondolom nem centizték ki a likviditást. Ehhez képest 1,5Mrd-ot szánnak a következő évben srv-re. Ami okés, ha van még nagyobb beruházás a csőben, de ha már nincs ilyen, akkor a jövőben foghatna jóóóóóval vastagabban is az srv-s ceruza.
Összességben nézve brutálisan erősnek tűnik a cég, ennek egyszer "fel kell robbannia".
Pécelnél nyert, de a reptér is kért magának külön kutatási engedélyt a szomszédos területre. Szóval max akkor jöhet szóba a Pannergy, mint szolgáltató, ha a reptéri kutatás befuccsol és a Pannergy esetleges jövőbéli fúrása sikeres lenne.
Mondjuk én nem bánnám, ha az alteo újára lépne a panny és kialakítana egy második (vagy akár harmadik) zöld lábat is a cégnek. Én pl. pont ezt hiányoltam eddig.
Való igaz, azt nem szokom olvasni, mert egyszer belenéztem és tele volt a szokásos lózungokkal. De pl. éves jelentésben erről miért nem volt egy büdős szó sem?
Az ESG jelentésben benne van pl. De ugye ki olvassa azt... Engem az érdekel, hogy akkor ugye a kapcsolt vállalkozás által megtaremlet villamos energiá értékével nö az EBITDA. Hm?
PANNERGY - moderalt