Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
vcsmate
vcsmate ma, 06:55
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20260831/celkeresztbe-kerult-az-orban-kormany-egyik-kedvelt-hatosaga-az-sztfh-felszamolasanak-lehetoseget-vizsgalja-a-tisza-kormany-859512
1. A budapesti geotermikus projektek és a koncessziós rendszer sorsaA PannErgy és az SZTFH kapcsolata kifejezetten feszült volt a közelmúltban: [1]
  • Előzmény: Az SZTFH korábban egy rendelettel zárt területté nyilvánította Budapest teljes geotermikus termálforrás-környezetét, és ezzel párhuzamosan visszavonta a PannErgy budapesti kutatási engedélyét arra hivatkozva, hogy a cég nem teljesítette időben a vállalt feladatait. A hatóság szabályozása miatt a fővárosi geotermikus energia kitermelése kizárólag állami koncesszió útján vált elérhetővé. [1, 2, 3]
  • A hatás: Ha a Tisza-kormány felszámolja vagy radikálisan átalakítja az SZTFH-t, az magával hozhatja a koncessziós és engedélyeztetési politika felülvizsgálatát is. Amennyiben a zárt területi minősítéseket feloldják, vagy enyhítik a koncessziós kényszert, a PannErgy új esélyt kaphat a korábban elveszített budapesti kutatási jogok visszaszerzésére, vagy kedvezőbb feltételek mellett indulhat el a fővárosi kiaknázatlan geotermikus kincsekért folyó versenyben. [1, 2]
📜 2. Bányafelügyeleti és engedélyeztetési adminisztrációMivel a geotermikus energia kutatása, kinyerése és a visszasajtolás jogilag a bányászat alá tartozik, jelenleg az SZTFH látja el a teljes bányafelügyeleti szerepkört (engedélyek kiadása, bányajáradékok ellenőrzése). [1, 2, 3, 4]
  • Átmeneti bizonytalanság: Egy hatóság felszámolása és feladatköreinek szétosztása (például minisztériumok vagy más hivatalok alá rendelése) a bürokrácia átmeneti bénultságát okozhatja. Ez lelassíthatja a PannErgy futó projektjeinek adminisztrációját, a meglévő engedélyek megújítását vagy az új fúrási engedélyek kiadását.
  • Hosszú távú deregularizáció: Ha az új struktúra célja a bürokrácia csökkentése, az hosszabb távon gyorsabb, kiszámíthatóbb és rugalmasabb engedélyezési környezetet teremthet a vállalat számára. [1]
📊 3. Tőkepiaci és befektetői megítélés (BIF/Tőzsde)
  • Kockázati prémium csökkenése: A szabályozói környezet hirtelen, kiszámíthatatlan változásai (mint a kutatási engedély 2025-ös visszavonása) növelték a PannErgy részvényeinek politikai/szabályozási kockázatát. Az SZTFH átvilágítása és a transzparensebb piaci működés ígérete növelheti a befektetői bizalmat, ami pozitívan hathat a részvényárfolyamra. [1, 2]
📈 Összegzésként: Rövid távon az adminisztratív bizonytalanság kockázatot jelent, de középtávon a PannErgy kifejezett nyertese lehet az SZTFH átalakításának, ha az a korábbi merev koncessziós rendszer és a budapesti korlátozások lazításával jár együtt
herlas hétfő, 20:50
Előzmény: #3540  Etele76
És honnan sikerült megszereznetek a jóváírandó bankszámlaszámokat, vagy nem TBSZ-en vannak a részvények?
Etele76 hétfő, 14:05
Előzmény: #3541  user01
Szia, egy email azért lehetett volna, hogy Kedves X.Y nyilatkozatát megkaptuk ( esetleges formai hibát nem találtunk benne) .....ha pedig fordulónap nincsen részvényem akkor érvénytelen úgyis.
üdv
cimbi hétfő, 12:23
Jogos... 
Mondjuk én nem tervezem eladni utána sem. 
user01
user01 hétfő, 12:20
Előzmény: #3540  Etele76
Szelvényvágás után kellene nyilatkozni, addig bármi lehet. Lehet már nem is lesz részvényed addigra. Miről nyilatkozol most?
Etele76 hétfő, 12:11
Előzmény: #3539  cimbi
Szia, én is elküldtem, én se kaptam választ....
cimbi hétfő, 12:06
Elküldtem a megadott e-mail címre mindkét osztalék kifizetéséhez szükséges nyilatkozatot. Eddig még nem jött visszajelzés. Van aki már kappot visszajelzést, hogy megkapták és van vagy nincs benne hiba? 
A második részlet nyilatkozatát is el lehet már küldeni?
vcsmate
vcsmate szombat, 15:15
A Magyar Közlöny 120. számában megjelent jogszabályok – különösen a 131/2026. (VIII. 28.) Korm. rendelet – közvetlenül érintik a hazai energetikai szektort, amelyen keresztül közvetett hatásuk lehet a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Pannergy Nyrt. működésére is.A rendelet legfontosabb releváns pontjai és azok lehetséges hatásai a társaságra:
  • A Geotermikus Energia Bizottság hatályon kívül helyezése: A rendelet [2]-es pontja kimondja, hogy a bányafelügyelet geotermikus energia-kutatási engedélyezési eljárásában szakmai tanácsadó testületként eljáró bizottsághoz kapcsolódó szabályozás hatályon kívül kerül. Ez a lépés bürokráciacsökkentést és az engedélyezési folyamatok felgyorsítását eredményezheti, ami a geotermikus projektekben (például miskolci, győri projektek) aktív Pannergy számára pozitív, adminisztratív terheket mérséklő hatással járhat.
  • Energetikai reformok és uniós források: A módosítás kifejezett célja a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében meghatározott energetikai reformok végrehajtása és az uniós forrásokhoz való hozzáférés biztosítása. Ez a tágabb szabályozási környezet növelheti a megújuló energiás beruházások támogatottságát és javíthatja a szektor finanszírozási lehetőségeit.
vcsmate
vcsmate péntek, 10:05
Sajnos ez a 99 oldal nem elérhető :
A poszt lényegében beharangozó volt. Maga a dokumentum – 99 oldal, augusztus 24-i keltezéssel – jóval részletesebb annál, amit a Facebook-bejegyzés sejtetni engedett. A Miskolci Fejlesztési Központ állította össze Miskolc Megyei Jogú Város megbízásából, jogi alapja az 1094/2026. (III. 19.) kormányhatározat. Harminc napig lehet véleményezni – ez a dátum alapján nagyjából szeptember 23-áig tart –, ugyanennyi ideje van a csatlakozott településeknek is az észrevételezésre, mielőtt a testület elfogadása után a Kormány elé kerül.
vcsmate
vcsmate péntek, 10:04

vcsmate
vcsmate péntek, 10:03
Nem küldi el...
vcsmate

vcsmate

vcsmate
vcsmate péntek, 10:02

ZSETON70
ZSETON70 péntek, 09:52
Előzmény: #3529  vcsmate
Tehát, hosszú távon brutàl emelkedésre van itélve,és biztos osztalékfizető.( mondjuk én jobban örülnék fejlesztéseknek,srv nek.Ilyen àrfolyamnövekedés mellet sztem nincs jelentősége az osztaléknak
vcsmate
vcsmate péntek, 08:15
. A miskolci geotermikus rendszer bővítése 13,5 milliárd forintba kerülne. Külön érdekesség: a Tiszaújváros–Miskolc–Kazincbarcika tram-train megvalósíthatósági tanulmányára 0,5 milliárd forintos indikatív keretet rögzít egy augusztus 7-i kormányhatározat – ezt a Magyar Közlöny 108. száma közölte, alig három héttel a Völgyterv lezárása előtt.
vcsmate
vcsmate péntek, 08:11
AI-módÖsszesKépekVideókHírekTermékekKönyvekPénzügyekA Bükk–Sajó Net Zero Völgy program kifejezetten pozitív hatással lehet a PannErgyre, mivel a vállalat Miskolc és a régió geotermikus energiaellátásának kulcsszereplője.A projektek közvetlen és közvetett előnyei az alábbiak szerint csoportosíthatók:📈 Potenciális üzleti előnyök
  • Növekvő geotermikus hőigény: A program kifejezetten a zöldiparra, a tiszta technológiákra és a geotermikus energiára épít. A térségbe érkező új ipari szereplők környezetbarát fűtési és technológiai hőigényét a PannErgy meglévő miskolci rendszerei közvetlenül kiszolgálhatják.
  • Barnamezős fejlesztések: A kihasználatlan ipari területek újbóli gazdasági hasznosítása új, koncentrált fogyasztói zónákat hozhat létre a PannErgy ellátási körzetében.
  • Uniós és állami források: A Net Zero Völgy státusz kiemelt pozíciót biztosít a fejlesztési pénzekért folyó versenyben. Ez megkönnyítheti a PannErgy számára a hálózatbővítési és kapacitásnövelési projektek finanszírozását.
  • Infrastrukturális fejlesztések: A polgármester által ígért villamosenergia- és közműhálózati fejlesztések támogathatják a geotermikus projektek technológiai hátterét is.

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2026/08/miskolc-net-zero-valley-zoldipar-toth-szantai-jozsef#google_vignette
ZSETON70
ZSETON70 csütörtök, 19:38
Előzmény: #3526  bitKain
Én akàr 1ft is
bitKain
bitKain csütörtök, 16:32
Előzmény: #3525  szakallamigazgato
Támogatom. 
Simán beáldozok én is részvényenként 0,50 Ftot.
szakallamigazgato
szakallamigazgato szerda, 18:00
Én hajlandó lennék 50 fillért áldozni az osztalékból, bár szerintem nem kellene, hogy hagyjuk már ezt a hülyeséget a kérvényezéssel. Ez sehová se vezet, nagy c*mi lesz a vége.
dexter szerda, 11:24
Előzmény: #3516  szikbal

"Az osztalékvágási napon a részvény árfolyama mennyivel fog csökkenni? A teljes mértékkel, vagy az első részlet mértékével?"

Szerintem szinte semmivel. A jelenlegi árfolyam mellett, ha a normál számlára veszi valaki, akkor kb. 3,7%-os hozamot ad, TBSZ-re egy kicsit többet. Ennél szerintem vannak jobb ajánlatok is már a BÉT-en is.
Ráadásul ezt két részletben adják, lehet a 2. részletet ki sem fizetik (én erre számítok), ill. macerás az osztalék intézése.
Szerintem nem sokan lesznek akik ilyen feltételek mellett csak az osztalékért veszik.
vcsmate
vcsmate szerda, 09:29
Vicces kötés lista:
IdőÁrDarabÉrték
09:04:173 150928 350
09:04:173 140928 260
09:04:173 130928 170
09:04:173 120928 080
hAdam szerda, 08:55
Ha valaszolnak, be fogom masolni. 

Topik gazda

salaxx