Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
riskmanagementisnice szerda, 14:25

Nesze neked ESG - érdekes lesz azt figyelni, hova vezet majd.
"Az új biztos azt is javasolta, hogy a katonai kiadásokra fordított összegeket ki kellene venni az államadósságra és a költségvetési hiányra vonatkozó uniós korlátozás alól. Másik megoldásként Rutte azt indítványozza, ösztönözzék arra a magánszektort, a bankokat vagy a nyugdíjalapokat, hogy fektessenek be a hadiiparba, így lehetővé téve annak  kapacitásnövelését."
Zedisdead szerda, 13:25
Előzmény: #115315  Zedisdead

https://www.aogr.com/web-exclusives/us-frac-spread-count/2024
A link lemaradt, ha valakit esetleg érdekel.
nyuszibroker szerda, 09:34
BUÉK!
borembuk szerda, 09:22
Sziasztok! Korrekciómentes, unalmas BÚÉK-et 2025-re!
Zedisdead szerda, 08:47
Előzmény: #115310  kozi723
A shale termelés legjobb prediktora a frac spread count, ez azt jelzi kb hány kutat roppantanak éppen most. Ez kb az olajtermelés első deriváltja. 2021 áprilisi szinteken vagyunk. Kb most lehetünk ott, hogy kezd csökkenni a termelés, ez a készletadatokból meg kell látszódjon, január február általában erős build szokott lenni. április kornyékén máe az EIA adatokból is látszani fog. A probléma az Opec, akik 2mbpd plusz termelést akarnak a piacra szabaditani fokozatosan 25 áprilistól 26 szeptemberig. Szóval én örülök neki, ha q1ben 80 dollárig eljutunk wtiben, annál több lutri.
szieszta szerda, 00:21
BÚÉK 2025
stolz
stolz szerda, 00:12
BUÉK! :D
Vegytisztát! :DD
szieszta kedd, 22:42
Előzmény: #115311  szieszta

Én konzervatív vagyok, olyan emberre tudok felnézni, aki nem alacsonyodik le. 
De hogyan is tudnék alacsonyra felnézni? :-)
Bedolgoztam egy cégnek, ahol a főigazgató egy klasszikus úriember volt. Tudta és tudatta, ki ő. Mindig márkás öltönyben, nyakkendőben, sofőrrel.
Minden iskolázásunkon megjelent, mondott egy monológot, fura módon mindig a témával kapcsolatban, mintha végig ott ült volna. A cég velünk, üzleti képviselőkkel mindig nagyvonalú volt, többfogásos ebéd, all inklusiv svédasztal, de az igazgató soha nem evett velünk, ment az étterembe, ahol kiszolgálták.
Az esti csapatépítésnél velünk volt, de nem közöttünk. Hozták a kedvenc borát és mindenkivel szívesen elbeszélgetett.Nagyon adott a látszatra.
Később a céget megvették az osztrákok és kineveztek egy több nyelven beszélő ügyvédet főigazgatónak. Igazi gerinctelen, semmihez nem értő haszonlesőt. A cég reklámpólójában járt (az ingyen volt) a büféasztalnál tolakodott és zacskóban vitte haza  a maradékot. Gyönyörű reklámarca  a cégnek. :-)
Reagan csak egy színész volt, de felnőtt a feladathoz.
Trump meg már volt elnök, de csak a bohócságig jutott.
szieszta kedd, 22:14
Előzmény: #115287  pomperj

A másik mumus a tether kft. Gyakorlatilag dollárt hamisít. A kriptovilág FED-je, semmilyen engedéllyel. Úgy varázsolja elő  coinját, amiből USA állampapírt vesz, az amcsik meg kamatot fizetnek rá.
A bohóc trump meg annyira hisz a dollár nagyságában, hogy a bitcoint többre tartja és biztonsági tartalékot akar olyanból csinálni, ami naponta 10%-ot ugrál.
Az meg  szegénységi bizonyítvány, ha egy világ ura elnök parfümöt ad ki, hogy gazdagodhasson. Ki ez a majom? Egy fészbuk celeb?
kozi723
kozi723 kedd, 20:03
Előzmény: #115281  pomperj
Ezzel egyidejűleg, ha a számok hitelesek, akkor a USA rekordon termel. Ha pedig képesek még mindig feljebb tolni a kitermelést és közben a Permian-on kívül minden más összezuhanóban, akkor a jelek szerint még mindig van ott tartalék. Kicsit nekem kezd ez az USA olajkitermelés, illetve maga a palaolaj majd megzuhan dolog misztikummá válni. Olyan mint a 20/30 évnyi tartalék van már csak. Aztán az évek meg csak repülnek. :)
.
Mindegy is. Szomorú nem vagyok, hogy 1 hét alatt végre összehozott a RIG 10%-ot. Ideje volt.
.
Boldog új esztendőt Nektek!
pomperj
pomperj kedd, 19:04
SPY dayttrade
a tegnapi alj, 5969 letorese lenne  kritikus.
Ha ala esik, akkor az negalja a ma reggel ALT esetkent szobajovo ABCDE oldalazo alakzatot.
Mar kozel van hozza, de ha itt megfordulna, akkor meg elkezdodhet a (c of D) hullam 6000 fele.
(kek sziznu eset)
Ha letori, akkor a legmeiyebb pont, amit (i) hullam vegenek tekintettunk, 5832, 
akkor nagy esellyel azt is letori.
Persze kialakulhat egy csupa 3 hullamos Ending vagy Leading Diagonal is a jovo heten.
.
https://imgur.com/a/mlCI7Rd
Nedden
Nedden kedd, 18:50
Előzmény: #115282  pomperj
A bizonytalanság mindig biztos menedék utáni vágyat szül. Ezért az arany továbbra is stabil.
Ma 16.00 USA építőipari árak csökkentek. Ez tovább fog folytatódni. Ok okozat az stagfláció vagy akár infláció csökkenés is várható. Így a DXY gyengülése, ami még emelkedhet tovább szerintem is. De ez meg fog állni.
Ilyen erős DXY mellett az arany soha nem volt ilyen erős. Én bízom az aranyban, de diverzifikálok, így az ezüst is érdekes. De az ezüst mint többször mondtam egy "vipera" váratlanul mozdul és támad! 
krida
krida kedd, 18:43
NG: megy szépen a céláram felé (3,56 $)
Nasdaq: szépen megindult napos céláram felé (kerekítve legyen 20.500 $ a céláram)..
Wti: 74$ alatt továbbra is 64 $ a céláram hetesen.
Nedden
Nedden kedd, 18:42
Előzmény: #115276  vaczak
Semmi kétség a Trump érdekeltségű részvények növekedése felől, de ez tiszavirág életű lesz.
Kirito
Kirito kedd, 18:12
Előzmény: #115297  pomperj
Ha már szóba jött Madoff, itt lesz hozzá film ajánló:       1. - A Wall Street szörnye (dokumentum sorozat)                    https://imdb.com/title/tt23732458/                               2. - Hazugságok mágusa (Robert De Niro)      https://imdb.com/title/tt1933667/                                        Aki még nem látta, annak a dokumentum sorozatot ajánlom először ami részletesen bemutatja a story-t,  és utána a mozifilm.                                                   Illetve egy kis év végi olvasnivaló:                                  3. - Blackrock 2025 outlook (vannak benne érdekességek, lényeg a 15-16 oldalon).  https://www.blackrock.com/corporate/literature/whitepaper/bii-global-outlook-2025.pdf                                                Boldog Új Évet Mindenkinek!
Moka_Brikka kedd, 17:27
Na írtam egy hosszabb választ, ami elszállt. 
.
A lényeg:
- félreolvastam. Mstr-re írtad a piramis jatékot. Így azért más az olvasat. Sorry!
- Mstr meg okozhat negativ hullamokat szerintem is. 
- nem vetlen, higy SBF es CZ el lettek tavolitva. Azert az ritka, hogy a hitelezok 98%-a bejelentett igenyuk 115%-at kapjak meg. Blacrock es a tobbiek kitettek par jatekost, es megagyaztak maguknak a piacot
- en ezt dotcom 2.0-nak gondolom tobb szempontbol is. Kell a tisztitotuz es majd el is fog jonni. Nagy potencial van es lesz szerintem a kriptoban hosszabb tavon. 
- en mar pozijaim kb 45%-ot realizaltam. Igy tisztabban tudom talan latni a dolgokat es csokken a bias-om. A fennmarado resz tobbsegenel mar nem $ osszege lesz a lenyeg nekem, hanem a tokenek szama es probalok hosszabb tavra tervezni veluk
- szerintem a top meg nincs bent. Itt is meg a winners curse szakaszban vagyunk meg szerintem. 
.
Meglatjuk mi lesz :)
papafilip kedd, 17:13
Előzmény: #115300  Tazsomaru
Nagyon parasztosan 30000-es BTC-nél kb. a mostani 10-edét érné. Vannak ennél nagyobb scam-ek is a tőzsdén szerintem :D De mondjuk ezen az áron én bottal sem piszkálnám meg most.
Moka_Brikka kedd, 17:06
Előzmény: #115300  Tazsomaru
Azt hiszem 62k
Tazsomaru
Tazsomaru kedd, 17:03
Előzmény: #115298  papafilip
Milyen helyzetbe kerülne a cég 30 000USD árfolyamnál? 
Tazsomaru
Tazsomaru kedd, 16:48
Az utolsó negyedévet jól meghúzták. Mennyi lehet most az átlagáruk?
https://www.kepfeltoltes.eu/images/2024/12/31/835K_pkiv_g_s10.png
papafilip kedd, 16:47
Előzmény: #115298  papafilip
Szóval szerintem nem piramisjáték. Transzparens-en megvan mennyi BTC van, mennyi MSTR részvény és a cégnek ellenőrizhető az adósság állománya is. Szerintem nem sokkal másabb mint a legtöbb részvény, meg tudod nézni a fundamentumokat és az is szépen számolható milyen körülmények közt mennyit fog érni. Azon nyilvánvalóan megoszlanak a vélemények mennyi lesz a BTC árfolyama, de ettől függően lehet dönteni, hogy kell-e ennyiért ez a részvény vagy sem.
papafilip kedd, 16:41
Az MSTR-nél korábban számoltam, hogy nagyjából 300.000 -es BTC árnál lennénk 0-ban, most nem számoltam ki mennyiben változott a kép a plusz BTC vásárlással és kibocsátásokkal, de hosszú távon a modell csakis akkor működik, ha a BTC sokszoroz, az igazán nagy business akkor üt be, ha elmegy milliós tartományba a BTC ára, akkor a viszont tényleg sokat hozhat, ha közben nem higítják nagyon a részvényeket.
pomperj
pomperj kedd, 16:34
Előzmény: #115295  Moka_Brikka
OK, lehet hogy igazad van.
.
Am, a piramisjatek definicioja ez:
.
A piramisjáték, vagy más néven pilótajáték olyan nem fenntartható hierarchikus pénzügyi hálózat, amelybe az újonnan belépett emberek belépési díját a korábbi tagok, a „piramisban” felette elhelyezkedő személyek kapják meg. A piramisjátékban ez termékek értékesítésével történik.
.
MSTR az ujonnan belepo reszvenyesek es kotvenyesek penzevel tolja fel valaminek (BTC)   az arat,
es azt a hasznot a korabban belepok kapjak meg.
.
Nem vitathatoann nagyon hasonlit. Es remelem minden bitcoinos erdekeben,   hogy  tevedjek.
.
Amugy, az eddigi legnagyobb piramisjatekos, Madoff  volt, 65Mrd$ osszegben,
 1960-2008 kozott vegig csinalta,  s a SEC  hagyta   (pedig tobbszor is feljelentettek kozben). 
A vegen a 65Mrd$-bol kb. 5Mrd$ maradt a befektetok penzebol.
Ez a koreai "kriptokiraly" eddig az elso, es szerintem nem az utolso,  akit elovesznek erte.
.
Valahogy amikor vege a nagy bull piacnak, valahogy mindig akkor kerulnek elo a csalok,  es a
piramisjatekos botranyok. Amig felfele megy, nem keresi senki a csalokat, es a penzet. 
Utana viszont, amikor ezek elbuknak, akkor mindig. Lasd tulipan.
pomperj kedd, 16:30
Törölt hozzászólás
Moka_Brikka kedd, 16:16
Szerintem, ha múltkor adtál egy irányelvet, akkor az lenne a jó pèldamutatás, ha aszerint foglalkoznánk ezzel a témakörrel. Ezalatt arra gondolok, hogy a kripto melletti általános propaganda nem megtűrt, akkor szerintem a balanszhoz az is hozzátartozik, hogy a primansjátékként való utalás sem előrevezető. 
-
No disrespect! Remélem nincs harag! 
-
Nem a bearish értelmezés ellen akarok szólni, egyszerűen szerintem több objektivitás ebben a témában célravezetőbb. Micheal Pizzinonak vannak jó kis bearish gondolatai, amik komplexek és elég objektívak is szerintem. Érdemes ezeket is figyelni és észben tartani. 
OnoB0215 kedd, 16:16
Előzmény: #115293  net91
és attól miért ne engedné feltölteni a számlát?
net91 kedd, 16:12
Előzmény: #115292  OnoB0215
Szünnap van.
OnoB0215 kedd, 16:09
én is így gondoltam, de az IBKR nem engedi... 3 órája próbálkozok elérni az ügyfélszolgálatot sikertelenül.....
net91 kedd, 16:07
Előzmény: #115290  OnoB0215
..december 31-ig.
OnoB0215 kedd, 15:47
sziasztok, off topik: TBSZ gyűjtőévnél meddig lehet befizetni a TBSZ számlára pénzt?
mereszZenesz kedd, 15:40
Az MSTR idén legalább 500% emelkedett ... Engedtessék már meg egy kis korrekció  ;  )
pomperj
pomperj kedd, 15:17
SPY daytrade alternate
https://imgur.com/a/CRGcRvJ
pomperj
pomperj kedd, 14:10
Előzmény: #115282  pomperj
7)Kriptok
7.1) Az MSRT latvanyosan zuhant -40% korul,
nagyon befurodtek a  "Trump bitcoin-friendly"  +  "BTC strategic reverse" + "Bitcoin ETF" novemberi
propaganda-hullam hatasara a vevok. A nagy veteli  propaganda felvitte  MSTR-t az  500$ arakig,
de  azota, a funda nelkuli eszkozt gyujto/vasarlo  ceg  zuhanasa a mostani  300$ arakig esett.
Es  ez nos, megkopasztotta a multhavi lelkeseket.  Es a chart arra utal, a lejtmenetnek  nincs vege.
MSTR most tulajdonol 441k  db bitcoint, bele vert eddig 41 Mrd$ igazi penzt. 
.
https://imgur.com/a/jUJZVmL
.
7.2)BTC
egyelore jobban tartja magat a tobbi kriptonal, bar a 108-->92k eses igy is -18, ami jo 10x annyi,
mint a fo tozsdei indexek eddigi esese.
MSTR volt a fo vasarlo, meg a dec.23 heten is 209m$ vasarlast jelentettek be,
de ez mar nem volt kepes megallitani BTC eladok tobbsegi nyomasat, es BTC esni kezdett.
.
Megjegyzem, elozo hetekben MSTR hetente kb. 1.5Mrd$-ert vasarolt, es ez jol vitte fel BTC arfolyamat,
de  persze minden bitcoinba befektetett Dollar vagy uj reszveny kibocsatasbol vagy Junkbond
 hitelbol volt.

Es most hogyan tovabb?  
MSTR egyre inkabb egy komplikaltabb piramis-jatekre emlekeztet.
Nade, mi lesz BTC-vel, ha a fo vevorol ez evidensse valik, jon feljelentes es Palmert dutyiban latjak, 
SSEC nem kepes mast hinni mint amit a szemevel lat,  intezkedik.
Akkor persze a BTC fo proxyja mi mast tehet, mint  hirtelen hanyattvagja magat?
Az elso cripto csalo-fecske mar dutyiban van:
.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20241231/kiadtak-az-osszeomlast-hozo-kriptokiralyt-az-egyesult-allamoknak-732165
.
https://imgur.com/a/gY0KflS
.
Na, ehhez kepest megjott a pf.  mai kis biztato cikke. SOk sikert; lehet hogy igazuk lesz !?
.
https://www.portfolio.hu/uzlet/20241231/200-ezer-dollarig-mehet-jovore-a-bitcoin-itt-vannak-a-legfrissebb-elorejelzesek-732117
kozi723
kozi723 kedd, 14:05
Előzmény: #115283  Rray
Kivetelesen orulok, hogy LAC ideszorult 3 dollarra, es remelem ma mar nem tortenik semmi extra. Egy kis portfolio tisztitas utan csutortokon nyitom a 2025-os TBSZ-t, atkotom a meglevo pakkot, es egyidejuleg megduplazom a pozicio meretet. Igy lesz egy 3,35 koruli atlagom, aztan szepen raulok par evre. Ha lejjebb jon sem fogok vergodni, sot akkor ev kozben veszek meg hozza.
pomperj kedd, 14:04
Törölt hozzászólás
Rray kedd, 12:53
Előzmény: #115283  Rray
Visszateszt bocsi javít ez a szar...
Rray kedd, 12:52
Előzmény: #115272  kozi723
LAC sajnos hármat gyenge... reméljük fordul...
HOLO kitermelte a 7USD jutalékot amiért pár 100 dbot vettem 1,t ön, ilyenkor bánom, hogy nem többet...
GME-t figyeljétek, a fülescsésze kitörés visszatérítés megvolt, álmoskönyv szerint innen Tó The Moon :)
pomperj
pomperj kedd, 12:50
Előzmény: #115281  pomperj
4)Dollar
DX index 108.1 szintnel jar, es meg mindig emelkedesre lehet szamitani, a 109.0 elerhetonek latszik.
Az EUR chartja viszont talajt fogni probal a 103.4 korul, de van eselye hogy beesik 1.02-ig a napokban.
De. a kovetkezo lenyegi mozgas a dollar gyenguleses lesz;  am az nagyon kerdeses, mikortol?
.
5)Gold
Folytatja a wave(4) korrekciot. Most mar (iii of C of iv) szakaszban tarthat, a chart nem nagyon tiszta.
A wave(a) =2536 volt, ez ala varjuk a (c) hullam veget, valoszinuen a 24xx savba.
.
6)Silver
momentummal esik, most 29.0 szintnel van, 
a target a korabbi chartok szerint a 27$ savban van.
.
https://imgur.com/a/DQhOzDW
pomperj
pomperj kedd, 12:31
Előzmény: #115275  pomperj
3)XOP, olajtermelok
nagyon konnyu egy kevesbe bear (hamarosan bullos), vagy egy nagyon bear szamozas mellett ervelni.
Egyelore az elso esetet tartom valoszinubbnek. 
.
https://imgur.com/a/OrqB5ZJ
.
.
Fundasan a helyzet az, hogy WTI 70 korul kezdte az evet, es ugyanott is zarta. A 2024 atlagar
ennel kisse megasab, 75$ kornyeken van. A vilag olajfogyasztasa 2024 vegen 103.8 mbpd.
.
Az olaj arat egesz evben nyomta a Dollar ereje, ami 100.5 --> 108  szintre erosodott. 
Ez a lenyomo  hatas 2025 evben elmulhat, sot megfordulni valoszinu. 
A vilag olajfogyasztasa tovabb nott 2024ben, minden mas varakozassal szemben, kb. 1.6m bpd-vel.
.
A jovo evre az olajkeresletet ujabb kb. 1.4m bpd novekedesre becsulik,  foleg USA, Canada, Brazil, 
Guayana termelese fog noni. Az USA olajmezo kozul a dominans Permianbol meg jon a shale olaj,
de a tobbiben a termeles mar osszezuhanoban van, es osszessegeben 2 ev alatt felezodott.
.
.
A fogyasztas novekedes  forrasa elso helyen India +7%, a Kinai stimulus, a Kelet-Azsiai orszagok +4%
es Brazil +4% agri recovery  regiokbol  fog jonni. 
Az egyes orszagok tartalek keszletei alacsonyak, itt-ott rekord keves, es joval a sokeves atlag alatti
szinteken vannak.
A tanker piacon mostanaban  kb. 15%-25-al csokkentek az arak.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek