tihamer

Regisztráció: 2007-10-10 13:22:04

Hozzászólások száma: 5 649

Utolsó hozzászólás: 2022-09-26 17:23


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 5
Népszerűség: 1

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2021-06-21 12:35-ig (10 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 17:23
Lakás/Ingatlan árak topik hétfő, 16:20
Megérkezett.
"Közzétette az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) az új Bónusz Magyar Állampapír, illetve a megújított Prémium Magyar Állampapír feltételeit - mindkettőnél 11 százalék felett van az induló kamat, amivel az állam jelentősen rálicitált az eddigi kínálatra."
https://hvg.hu/gazdasag/20220926_Csutortoktol_elerheto_a_korabban_beigert_11_szazalek_feletti_allampapir
Lakás/Ingatlan árak topik vasárnap, 20:23
"Mamoka banhatja hogy kitarazoitt 2 eve es ncseed se jar jol ahogy elnezem a kinalati arakat.a panyelkaknal. Berlini igazad lett meg kell hagyni tenyleg nottek az arak,"
Sokan nem vették figyelembe tihamér jó öreg szlogenjét:
Mániában tartani,
Válságban vásárolni.
☝️🙂👆
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 21:34
Kiszámoló Csernok Miklós megsértődött:
"SemHenrysemMiriam2022-09-20 at 14:39
Kedves Kiszamolo
Szép történet, meg onigazolasnak kivaló, de az elmult evekben nyomtad az iget a felrerakasrol, hitelt ne, draga az ingatlan illetve az elet nagy dolgairol egy 0%os kamatkornyezetben. Es most tovabb kuldod az iget… Node ha valaki betartotta a tanacsod, mit ert el? Mondjuk felretett x Ftot lakas nélkül es befektetett. Ha szerencses talan nominalisan megvan a penze a kis tozsdei zuhanas miatt… Szep munka. Van egy ismerősöm – folyamatosan dicsert Teged- aki hasonlo elveket vallott, mint az itteni cikkekben Te. Most ott tart, hogy nominalisan ugyanannyi penze van, mint 5 eve! A hitelkerulesrol annyit, hogy fixalt 3%os hitelekkel lehet most attetelesen 11%os kotvenyt venni ugy hogy az ingatlanfedezeted is termel.. Szép történet a fenti, varnek azert toled egy kis onvizsgalatot is, hol beszeltel felre az elmult idoszak alatt. Es te melyik vagy, mert nem Henry es nem Miriam
Válasz:
Majd most elválik, kinek volt igaza. Mármint ha megbukik a Kádár-kormány és a sok okosnak hirtelen két és félszerese lesz a hiteltörlesztője, miközben elveszíti a munkáját és a bevásárlás is sokba kerül.Most mindenki mutogat, hogy az járt jól, aki üres zsebre fülig eladósodott.Igen, ezt meg lehet csinálni, amíg hétágra süt a nap.De most, ha majd jön a vihar, kiderül, mennyire volt jó ötlet.S soha nem mondtam, hogy ne vegyél fel hitelt.Azt mondtam, ne vegyél fel túl sokat.Egyébként nagyon bírom az ilyen megmondóembereket, akik már öt éve is látták, hogy ma 12% lesz az állampapír kamata, előre tudták, hogy kilő az infláció és megerősödik a dollár.S idejönnek okoskodni, hogy miért nem azt hirdettem, hogy vegyél fel fix hitelt, hiszen ő, a nagyon okos megmondóember előre látta, hogy ez lesz.Egy francokat, nemhogy te, senki nem tudta, hogy ez lesz.Ne utólag okoskodjál, okoskodjál előre.Mondd meg mi lesz két év múlva. A tőzsdén, az ingatlanpiacon, a világgazdaságban.Ha azt sem tudod, mi lesz holnap reggel, akkor légyszíves, ne játszd itt az okostojást, mert nem áll jól."
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 08:51
A gazdag embernek pénze van,
A vagyonos embernek pedig ideje.😃
https://kiszamolo.hu/henry-es-miriam-elete/
Lakás/Ingatlan árak topik kedd, 08:24
"Az ingatlanárak jó eséllyel 10 százalékkal alacsonyabbak lesznek fél év - egy év múlva. A hitelezés és a befektetői aktivitás várható visszaesése, illetve az extrém mértékű infláció egyaránt meggyengíti a lakossági keresletet. 
Ez pedig az ingatlanárak csökkenését vetíti előre.
 Különösen a felújítandó, nagyobb méretű lakások, házak esetében lehet majd valószínűleg nyomottabb árakon vásárolni.
A megnövekedett inflációra válaszul az MNB lendületes kamatemelési ciklust folytat. Emiatt lassan a kétszámjegyű tartományba lépnek a jelzáloghitelek kamatai. A kamatkörnyezet ráadásul tovább emelkedhet és tartósan magasan maradhat.Ez érdemben visszaveti a jelzáloghitelek iránti keresletet, ami meggyengíti az ingatlanok iránti keresletet is.Ez azért jelent gondot, mert a vásárlók többsége jellemzően hitel segítségével tudja megvenni új otthonát.
Befektetők
Egy lakás vagy ház kiadásán egy év alatt nagyságrendileg bruttó 3,5 százalékos kiadás arányos hozamot lehet elérni, ha kalkulálunk az üresen állással, amortizációs és egyéb járulékos költségekkel.Ezzel szemben a kötvénypiacon már 10 százalék feletti hozamok repkednek, ami ráadásul kockázatmentes. Az ingatlanok ára azonban a gazdasági válság irányától függően akár lendületesebben is csökkenhet.
Infláció
Az idén és jövőre együttesen 25 százalék körüli infláció várható. A kockázatok ráadásul erősen felfelé mutatnak. Az élelmiszerinfláció augusztusban 30 százalék felé emelkedett.A fogyasztói árak drasztikus emelkedése és a fogyasztói bizalom gyengülése érdemben visszaveti az ingatlanpiacon a fizetőképes keresletet.Az infláció ráadásul az MNB előrejelzései alapján ősszel tovább emelkedik, amit az ársapkák várható kivezetése is elősegít.
Rezsi
A rezsicsökkentési politika szigorítása, valamint a nemzetközi földgáz- és áramárak megugrása az elkövetkezendő negyedévekben komoly terhet jelenthet a lakosság számára. Ez szintén érezhetően csökkenti a mozgásterét a lakásvásárlóknak.
Gazdaság
A nemzetközi energiaválság alakulásától függően a gazdasági teljesítmény is várhatóan visszaesik az Európai Unióban, illetve különösképp a nagy energiaigénnyel rendelkező Németországban. A negatív gazdasági környezet Magyarországra is begyűrűzik.Idehaza is magasabb kamatkörnyezet, mérsékeltebb beruházási aktivitás és magasabb munkanélküliség várható. Ez szintén nem az ingatlanárak emelkedését segíti.
Előjelek
Magyarország vezető ingatlanközvetítő vállalatainak adatai alapján az ingatlanpiaci tranzakciószám durván 15 százalékkal alacsonyabb napjainkban, mint egy éve. Az eladáshoz szükséges idő is egyre jobban hosszabbodhat.Ez első körben az átlagos 4-5 százalék körüli alku kiszélesedéséhez, második körben általános ingatlanpiaci áreséshez vezethet.
Túl sokat ment
Az ingatlanárak 10 éves masszív emelkedő trendben mozogtak. Ennél hosszabb ingatlanpiaci felívelő ciklus jellemzően nincs.Az MNB által publikált átlagos ingatlanár / átlagos jövedelem mutató egy évtized alatt közel megduplázódott. Egyértelműen nehezebbé vált tehát az otthonteremtés.Egyre időszerűbb egy negatív korrekció az árakban, amihez a jelenlegi negatív környezet alapot teremt.
Igazi vesztesek
A legnagyobb vesztesek a felújítandó, nagy méretű ingatlanok lesznek. A vevők 80-90 százaléka ugyanis jelenleg felújított vagy olyan jó állapotú ingatlant keres, melyben legfeljebb festeni és burkolni kell.A magas rezsijű, nagy méretű és nagy belmagasságú lakások a magas energiaárak miatt nagyobb áresést szenvedhetnek el.A kereslet egyértelműen eltolódhat a kisebb méretű, jó állapotú ingatlanok irányába, amelyek beleférnek a rezsitámogatott keretbe.Ennek fényében a kisebb méretű lakások értékállóbbak lehetnek.Nagyobb, régi lakást azonban várhatóan igencsak nyomott árakon lehet majd fél év – egy év múlva venni.
Az ingatlanpiac ugyanis lomha. Ennyi időre lehet szükség, hogy a negatív folyamatok begyűrűzzenek az árakba."
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 19. 08:54
Készülünk.
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 19. 08:53
Jó hogy felvettem anno a fix 3,24 %-os szab. felh. hitelemet.
Szépen ketyeg az arbitrázs.
☝️😃👆
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 19. 08:51
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 19. 08:40
"Ivett2022-09-18 at 21:08
Egy idióta vagyok, hogy nem adósítottam el magam pár éve, gondoltam gyűjtögetek még a lakásra, nagyon rossz ötlet volt.
 Most a kamatok is az egekben és a lakásárak is, kiszámoltattam egy ügyintézővel, most havi kb. 200ezres törlesztő 20 évre kb. 25 millió Ft -ot ad, tavaly ugyanennyi havi törlesztőre kb. 45 milliót adtak. 
Teljesen kiárazódtam,az ingatlanárak meg egyáltalán nem csökkennek. Akkor aki eddig nem tudott lakást venni, az kb. lehúzhatja magát a wc-n egy életre??"
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 19. 08:37
https://kiszamolo.hu/kadar-szelleme-tovabb-kisert/
Új kádári korszak.
Hatósági árak meghosszabbítva.
Mitől erősödhetne a forint?
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 18. 09:43
"Trump épületeiben lakást venni megszokott pénzmosási módszer lett az orosz maffiának. Ezzel és más szürkezónás bizniszekkel és pénzköltéssel több csődtől is megmentették a nem mindig sikeres üzletember Trumpot, "
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 18. 07:43
https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220918/jobb-ha-hozzaszokunk-a-valsaghoz-nehez-idok-ele-nezhet-az-ingatlanpiac-567457?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
Közeleg a tél.
❄️
                           ❄️
                                                                   ❄️
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 08. 20:33
Új állampapírok jönnek.👍
https://kiszamolo.hu/uj-allampapirok-jonnek/
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 08. 20:29
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 07. 10:07
Zsiday Viktor mester legújabb elemzése ☝️
http://www.zsiday.hu/blog/megvolt-teteje
Lakás/Ingatlan árak topik 2022. 09. 01. 09:19

friss hírek További hírek