tihamer

Regisztráció: 2007-10-10 13:22:04

Hozzászólások száma: 1 668

Utolsó hozzászólás: 2020-08-10 12:12


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 1


utolsó 20 hozzászólás

Lakás/Ingatlan árak topik ma, 12:12
Pont ezért lesz eszközáremelkedés (pl. ingatlan) a jövőben.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 12:05
Az ingatlanba megtakarítók jól járnak, hisz abban benne van az anyagok, munkadíjjak áremelkedései. Tehát infláció álló egy bizonyos mértékig. + a bérleti díjjak a hab a tortán.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:58
Hosszútávon ki fogja fosztani a rendszer a megtakarítókat.
A hitelpénz világában más folyamatok zajlanak, mint a anno a múlt században.
Az államadósságokat elinflált pénzből fogják törleszteni, ami brutális mennyiségben állítanak elő.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:51
http://www.zsiday.hu/blog/p%C3%A9nz-bear
"Jelenleg véleményem szerint ez a fő vezérfonal a pénz medvepiaca. A COVID-járvány kapcsán a jegybankok a korábbiaknál is agresszívabb pénznyomtatásba kezdtek, de ami még ennél is fontosabb, hogy az államok úgy tűnik elfogadták azt az alapvetést, hogy költségvetési hiányuk bármekkora lehet, azt a jegybank úgyis megfinanszírozza. Magyarul: korlátlan méretű pénzszaporításba kezdtek. Mindemellé még azt is megígérték (explicit vagy implicit módon) a nagy jegybankok, hogy akkor sem emelnek kamatot, ha majd valamikor megnő az infláció.
Ez csak egyet jelenthet: menekülni kell a pénzből.
 Mivel a kormányzatok képesek és hajlandók is bármennyi pénzt gyártani, ebből következik, hogy a pénz értékét veszíti mindennel szemben. Kamata sokáig nem lesz, viszont egyre többet állítanak elő belőle, tehát egyre értéktelenebbé válik. Ennek a percepciónak köszönhető, hogy a befektetők alternatívát keresnek: gyakorlatilag bármit. Minden jobb, mint a szakmányban gyártott, és rájuk borított pénz. A leglogikusabb eredője a fentieknek az arany vásárlása, de becsatlakozhat ide hangulattól függően bármelyik árupiaci termék is."
Hasonlóan gondolom én is a mai helyzetet.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:35
De én leginkább a pénzhígítástól tartok.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:34
Hasonló helyzet Németországban:
"Spekulatív kereslet
A lakások bérbeadói sok éven keresztül megelégedtek a német államkötvények hozama felett pár százalékpontnyi bérleti díjjal, de a szuperalacsony, sőt negatív kamatok politikája ezt is megváltoztatta. A szinte nulla kamat mellett finanszírozott tőke óriási mennyiségben áramlik az ingatlanpiacra, főleg azokban a városokban vagy régiókban, ahová erős a bevándorlás. Ez a befektetési célú kereslet is felveri az árakat."
https://privatbankar.hu/cikkek/ingatlan/nemetorszagba-keszulsz-ezt-nagyon-jo-lenne-tudnod-317958.html
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 11:28
https://szabadtarsadalom.hu/blogs/news/ez-bekerul-a-rekordok-konyvebe
"Az üzleti (fellendülés-visszaesési) körfolyamatokat elsősorban a pénzhígítás okozza, ami ma az államadósságoknak a pénzügyi közvetítőrendszeren keresztüli monetizálásában figyelhető meg leginkább. Amikor is a kormányzat az államháztartást hiánnyal működteti, akkor a jegybank vásárolja fel az államadósságot, és hitelez a kormányzat számára a kereskedelmi hitelintézeteken keresztül készpénzben. Új pénzt teremteni a mai elektronikus világunkban gyakorlatilag költségmentes vállalkozás, még a pénzjegynyomdára sincs szükség. Akrámi legyen is, az infláció hamis jelzéseket közvetít az üzleti világ felé, különösen ama vállalkozók felé, akik az újólag teremtett pénzt először kapják meg, ahogy az beszûrõdik a gazdasági rendszerbe. Ezáltal túlbecsülik a termékeik iránti keresletet, amiért több munkást vesznek fel és tőkeberuházásokat eszközölnek - a legtöbbször kölcsönpénzből. Ezt nevezik "gazdaságélénkítésnek."A pénzhígítás ideiglenesen leszorítja a piaci kamatlábakat, mert a pénzkínálat művi megnövelése által a pénzkereslet maga nem nőtt. Ez arra ösztönzi az embereket, hogy kevesebbet takarítsanak meg, és kölcsönözzenek többet, ahogy tették azt az amerikaiak évekig. Az újólag teremtett pénzbõl rengeteg kerül a tőzsdékre is, ami ott hajtja fel az árfolyamokat.Addig, amíg a kiskereskedelmi árak nem kezdenek el szépen nőni, ami egy késleltetett következménye a pénzkínálat bővítésének, minden egész szépnek látszik, de egyszer csak a kamatlábak az égbe szöknek, hogy visszajelezzék a pénzegység vásárlóerejének romlását. "
-Nos kíváncsi lennék, hogy mikor lesz ez a kamat égbeszökés.
Csak a pénzhígítással lehet elinflálni az államadósságokat, szvsz most ez lesz ebben (2020-2030-as) évtizedben.
2022 - ORBÁN LEGYŐZHETŐ ? ma, 11:19
2022 - ORBÁN LEGYŐZHETŐ ?
.
Nem.
Lakás/Ingatlan árak topik ma, 10:58
" Beindul az Uniós pénzpumpa. "
Már beindult. Én ettől tartok a legjobban, hisz most nem lesz kamatemelés, pénzvisszaszívás a jegybankokba, mint 2008. után. Olyan brutális pénzhígítás van folyamatban, aminek a kihatását most még el sem tudjuk képzelni. Hihetetlen, de már a hitelkihelyezésre sem kell kötelező tartalékráta, levitték NULLÁra. Vagyis nem kell már betétpénz sem a bankoknak, hogy még többet hitelezhessenek. Magyarul a készpénz, számlapénz kezd viccé válni, ha már nem most nem az.
Ennek eredményeképp lassan örülhetünk a 3-4 %-os nettó hozamnak, hisz mivel előbb-utóbb mindenki reáleszközökbe fog menekülni (Arany, Ingatlan MO-on), nos ezek ára az égbe fog emelkedni. Nyugaton már így is 2-3 % körül van az ingatlan hozama és a nyugati tendenciák sokszor mutatják a jövőt. Én is keresem a következő másfél szobás garzonomat, mert a közeljövőben el fognak szállni a reáliák értékei.
Így meglehet a 10 %-os hozamom (bérleti díj+tőkenövekmény)
Lehet, sőt valószínű, hogy ez lesz az új korszellem.
A valós infláció szvsz 10-15 % körül lesz, míg az átlag GDP növekedés 2-3 %, magyarul stagfláció várható 2020-2030. között.
 Pár éve mikor elkezdett zuhanni a rubel árfolyama, szinte mindenki vásárlásba menekítette a készpénzét, számlapénzét. Vásároltak akkor ott a ruszkiknál szinte mindent, ingatlant, aranyt, autót, stb.
Szóval én is előbb-utóbb (1 éven belül)ingatlanba menekítem a készpénzt, számlapénzt, államkötvényeket.
Nos most ez a meglátásom.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:55
Hidd el kell az adófizető, fogyasztó, hitelfelvevő, bérlő, konzumidióta réteg.
Különben a piramis csúcsa mehetne kapálni.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:38
Impudent=szégyentelen
A név kötelez.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:37
Engem már nem visznek 46 évesen, szerintem téged se, harcoljanak a robotok.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:34
Jókat írsz.
De ha mindenki reál eszközökbe fog menekülni, akkor irány a csillagos ég.
Aranyat tavasz óta nem lehet már kapni se a BÁV-nál, se a Corner-nél, sehol sem.
Marad az ingatlan, mint reál eszköz.
 Az arany is, miután áttörte a 2011-es rekordot (1920 dolcsi/uncia) kezd kilőni. Mivel figyelmet kap a média által. S ahol a figyelem , ott a növekedés.
Nem tartom kizártnak, hogy 1 évnyi lecsorgás, stagnálás után újra növekedés lesz az ingatlanpiacon. Persze, ha itt is 15-20 %-os munkanélküliség lesz....., Nos ez befolyásolhatja a piacot.
Szvsz mivel felgyorsult a világ, már nem hosszú elnyújtott évekig tartó válság lesz, hanem 1, max 2 éves villámválságok a jövőben. Bár nem biztos.
Mondjuk inkább legyen nagyjából igazam, minthogy tökéletes tévedésbe essek.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:22
Csak nehogy ez legyen most is:
" A forgalomban lévő bankjegymennyiség 1939. január 1-jén 863 millió pengő volt, 1945. január 1-jén 12 milliárd pengő, 1946. január 1-jén 765 milliárd pengő, 1946. augusztus 1-jén 47 quadrillió pengő (a 47 után még 24 nullát kell írni!).
A forgalomban lévő pénz mennyiségével arányosan változtak az árak is. A napi áremelkedés indexe már 1945-ben meghaladta az 1%-ot, azaz ez már hiperinfláció volt (általában a havi 50%-nál nagyobb árszínvonal-emelkedést nevezzük hiperinflációnak), de ez 1946-ban lódult meg igazán! Az 1946 januári napi 2%-os árnövekedés július utolsó hetére 158 486%-ra növekedett, azaz napi 1585-szörös volt az árnövekedés. Hiába nyomtattak sok nullát a bankjegyekre, a papírpénzek előállítása többe került, mint az az érték, amit ráírtak.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:17
A gyerek ellenességedre nagyon igaz a nick neved jelentése:
Impudent=szégyentelen
Tényleg szégyelld magad !
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:11
A kp értéke 1971 óta mindig csökkent, most meg pláne csökkeni fog.
Vagyis ahogy telnek az évtizedek minden kinyomtatott fiat pénz tart a valódi értéke felé, azaz a nullához.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 16:03
https://www.youtube.com/watch?v=-obgoVutp_I
A 12. perctől Matolcsy jelenti be.
Irány a végtelen pénzmennyiség.
Mi lesz itt.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:44
Még a tartalékrátát is megszüntették a hitelezésnél. Régen volt 10%, oszt 5%, oszt 2% és most NULLA.
Döbbenet.
Helikopterpénz millió tonna szám.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 15:09
Szvsz nem volt zavarodott cikk Zsiday mester írása.
Ugyanis az államadósságokat nem lehet már ezen a szinten visszafizetni. Így mit csinálnak? 
 Hát elinflálják. 
Hasonló szituáció volt Nagy-Brittániában a 2, világháború után. 200 %-os államadósság volt a GDP-hez mérten. Brutális inflációval elinflálták, hasonlóan Németország, Franciaország, Ausztria stb. Így lecsökkentették 0, azaz nulla közelébe az gdp-hez mért államadósságot.
Hasoló helyzet lesz 2020-2030. között. 10-15%-os valódi infláció. Nem véletlenül hozzák vissza szerencsétlen nyugdíjasok 13, havi nyugdíját 4 évre elnyújtva, hisz eddig is kifosztották, kirabolták őket a valós inflációval (6-8%). A követkekező 2020-2030-as évtizedben éhenhalnának, vagy megfagynának egy januári hajnalon, ha nem lenne a 13. nyugdíjuk, amiből lehet a gázt, gyógyszert, élelmet vásárolni.
Szóval jókat írt Zsiday ebben a cikkében is.
Konkluzió: 1 éven  belül ingatlant kell vásárolni és kiadni.
Lakás/Ingatlan árak topik csütörtök, 14:17
Had éljek erre a hozzászólásodra egy frappáns idézettel:
"Az infláció az egyetlen adó, amelyet nem kell törvénybe iktatni.     Milton Fredman
Egyébként megnéztem a pénzügyi Fitnesz közel 4 órás videóját és itt is Mészáros Péter 2020-2030 között 1-2 %-os GDP átlagos növekedést és 10-15 (!) %-os valós inflációt elemez.
Kifosszák a sodródó embereket 😒
A pénz a sodródóktól a tudatosak felé fog áramlani , ezután is ✔ 👍

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek