Topiknyitó: Törölt felhasználó 2007. 01. 31. 10:08

ERSTE NetBroker  

Tud valaki valamit erről miért nem megy?

A telefont nem veszik fel!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Azulon szerda, 19:23
Előzmény: #3602  Boby
Mondjuk 60-80 ezer forintért veszel a BÉTa-n Lufthansa-t itt csak pár száz forint a jutalék. Ha megint van egy kis pénzed akkor megint vásárolsz hozzá. Ha összegyüjtöttél egy nagyobb csomagot akkor mér el tudod adni a Frankfurti tőzsdén is euróért. Az ersténel a lufthansát és a többi BÉTa-s részvényt a Frankfurti részlegen is kiírja.
Boby
Boby szerda, 17:42
Előzmény: #3600  Azulon
"Ha a BÉTa-n nézegetel akkor forintért tudsz venni úgy külföldi részvényeket, hogy ha többször vásárolsz és nagyobb a pakk akkor frankfurtban eladod euróért."
Ez, hogy működik a gyakorlatban?
kisvasutas
kisvasutas szerda, 17:02
EUR ből lehet venni Richtert az Ersténél úgy hogy ne váltsam HUF -ra ? A net dob valami frankfurti árat rá. 
Azulon szerda, 16:28
Előzmény: #3598  fpeter1982
Boldog új évet!
Én azt szoktam csinálni, hogy vagy várom a következő negyedévet és akkor már 200-400 dollár amit be tudok fektetni. Van olyan is hogy rendszeresen takarítok meg ezért az aktuális TBSZ számlára beteszek annyi pénz amennyi osztalékot kaptam és egybe befektetem az új TBSZ-en és várok. Veszek valami részvényt és azt tudom, hogy ingyen van.
200-400 dollár esetén érdemes magyar osztalék fizető value részvényeket gyüjteni (zwack, állami nyomda) mert ott csak pár száz forint a jutalék. Ha a BÉTa-n nézegetel akkor forintért tudsz venni úgy külföldi részvényeket, hogy ha többször vásárolsz és nagyobb a pakk akkor frankfurtban eladod euróért.
fpeter1982 kedd, 11:32
Ha jön TBSZ-en 100-200 USD osztalék, azzal mit szoktatok csinálni? Kellene valami pénzpiaci alap vagy akár globál részvény alap is, ami olcsó. Úgy értem nem akarok 5-10% fee-vel be vagy kiszállni a minimum díjak miatt. Pár évig tartanám.
Boby
Boby hétfő, 15:41
Előzmény: #3595  copa
A Gránit meg ugy a vejkó bankja 
Boby
Boby hétfő, 15:41
Előzmény: #3595  copa
Cibnél nem tudom mi az olcsó,van náluk számlám,a devizaváltás pl ebrokiban egy vicc. 
copa hétfő, 15:28
Előzmény: #3594  Boby
CIB és Gránit.
CIB-ről nem hiszem, esetleg olasz közpénzzel a magyarok megsegítéséért.
Boby
Boby hétfő, 15:20
Előzmény: #3592  copa
"Aztán vannak olyan bankok ahol továbbra is ingyenes az utalás, havi ezer Ft számlavezetési díjért cserébe. Ezekhez kell menni, ha sokat utalunk."
Felteszem,ezek azok a bankok,amelyek közpénzek milliárdjaival vannak kitömve.
copa hétfő, 14:50
Előzmény: #3589  farkasfu
Mára már megjavult, lehet azért, mert írtam az ÜSZ-nek, de lehet hogy magától.
copa hétfő, 14:48
Előzmény: #3588  Boby
Vannak bankok akik a magas illetékre még rá is pakolnak. Nyilván nem náluk fogunk számlát nyitni.
Aztán vannak olyan bankok ahol továbbra is ingyenes az utalás, havi ezer Ft számlavezetési díjért cserébe. Ezekhez kell menni, ha sokat utalunk.
-
A brókercégeknél más a helyzet, közülük egyik sem akar versenyezni értünk.
farkasfu
farkasfu hétfő, 09:59
Előzmény: #3590  kata311
na ehhez még azért korán van...🤣
kata311
kata311 hétfő, 09:04
skacok, meglepi!
meggyógyult a net pro!!!!
farkasfu
farkasfu hétfő, 08:55
Előzmény: #3587  copa
Nálam nincs probléma! Próbáld újra! 
Boby
Boby hétfő, 05:42
Előzmény: #3587  copa
Ez nem rugózás,hanem magyarázat neked és azoknak,akik meglepődnek a drága banki díjakon. Felismered a problémát, hogy drága a bankolás, majd levonsz egy téves következtetést, hogy Erstééknél nagy az infláció, miközben nem kizárólagosan Erstééknél nagy, hanem egész orbàniában.
copa vasárnap, 21:39
A normál számlámon van pénz, ami nem "elszámolás alatti tétel", hanem ""készlet mennyiség", hónapokkal ezelőtti részvényeladásból származik.
Át akarom vezetni Nyesz számlára, de azt írja ki, hogy "Szabad számla felhasználható egyenleg": 0Ft.
Utalás indításnál is "elérhető egyenleg:0Ft, várható egyenleg:0Ft"
Mindenkinél így van, vagy csak nálam zavarodott meg?
copa vasárnap, 21:26
Előzmény: #3585  NagyPe
A politikusok már csak ilyenek sajnos. Ilyenek voltak és ilyenek lesznek. Ezen hiába rugózol, feleslegesen idegesíted magad.
A másik, hogy a bankok még ilyenebbek, amikor a devizahiteles szerződéseket kötötték, a szerződésben minden kockázatot a hozzá nem értő ügyfelekre hárítottak, maguknak pedig nulla kockázat, fix nyereség.
De nem akarok erről vitát nyitni, téma részemről lezárva.
Az Erste bank dolgait kell itt megbeszélnünk.
NagyPe
NagyPe vasárnap, 20:17
Előzmény: #3582  copa

"A jelenlegi 0,6 százalékról 0,9 százalékra emelt tranzakciós illetéket 2025-től a bankok már az ügyfelekre is ráróhatják. Január 1-jétől az összes bank díjemelésről döntött, amelyet az ügyfeleknek kell megfizetniük, például utalások vagy készpénzfelvételek során."
Augusztustól megemelte az állam az illetéket, de eddig nem háríthatták tovább a bankok.
A maximális díjat is az állam törölte el.
Szval, a kp felvétel így működik és oszlik meg:
1/4 rész a banké.
3/4 az Államé
A munkamegszlás:
Bank: Bankfiók, alkalmazott, gépek, rendszerek ATM automaták, bankkártya rendszerek, Non-stop ügyfélszolgálat stb... szval 4/4 rész
Álla: Semmi ... ide a lóvét oszt jól van 0/4 rész.
Persze a sikeres Orbáni propaganda elhiteti mindenkivel, hogy a bank a gyűlölni való és a gonosz aki az emberek ellen van és elveszi a pénzét szegény magyarokanak.
Hm... Hát persze!
rocky-
rocky- vasárnap, 15:24
Valóban jól megdrágították. Mint mondtam évek óta nem vettem ki kp-t, én is utalok, de az biztos, hogy HUF kivétre volt régebben dijmaximum. Sajnálatos, hogy ezt is eltörölték... 
bitKain
bitKain vasárnap, 14:56
Brutálisan sok.
copa vasárnap, 10:42
Előzmény: #3580  rocky-
Most megnéztem, 1,25%+800Ft. Maximum nincs. Úgy látom, utalás helyett ez nem opció.
Ha már díjjegyzék, dec.30.-tól a részvény transzfer 5eFt helyett 10eFt.
Erstééknél nagy az infláció.
rocky-
rocky- vasárnap, 10:18
Előzmény: #3580  rocky-
*díjjegyzék...* kimaradt egy j.

Topik gazda

nagyonkezdo
4 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek