Üdv, tegnap váltottam a TBSZ-en kellő mennyiségű USD-t, meg is jelenik az egyenlegemen, de vásárolni nem tudok vele, azt írja, hogy nincs elegendő fedezet, pedig van. Mi lehet a gond? Előre is köszi.
Lehet rv-t átvezetni, de megvan a szabálya. A meglevő részvényt formálisan el kell adni és ugyanazon az áron visszavenni, hogy a TBSZ-n kívűli nyereség leadózzon. (az évvégi nyer-veszt igazolűáson lesz rajta az adóalap. A RV ezentúl az új vételi árfolyamon indul a TBSZ-en belül Nekem sikerült azt is kialkudnom (nagyon sok részvényről volt szó), hogy az adás-vétel költsége minimáluis legyen,
Illetve még egy kérdés: ha meghosszabbítok egy ezévben lejáró TBSZ-t, úgy hogy egy részét részkivétellel kiveszem, akkor a gyakorlatban melyik dátumon történnek meg az átvezetések, a meghosszabbított TBSZ számlára és a sima befektetési számlára? Decemberben amikor nyilatkozok, vagy január első munkanapján?
Belső USD egyenlegről lenne szó, ami USD részvény eladás után keletkezne, ezt az USD egyenleget vezetném majd át TBSZ-re. Csak most nincs nyitott TBSZ-em, ezért nem tudom tesztelni hogy hagyja-e az USD TBSZ-re átvezetést. Ha jól tudom részvényt nem lehet átvezetni sima számláról TBSZ számlára, csak cash-t?
Köszönöm. Nekem az internetes van: https://netbroker.erstebroker.hu/netbroker. De abban nem tudom, hogy hol van a kötéslista. Az aktuális. Korábban úgy rémlik hogy benne volt. Lehet hogy csak a 10-es előfizetéshez adják? Ebben tudsz segíteni? Ha van, akkor hol kellene lennie? Köszi
ERSTE NetBroker
A telefont nem veszik fel!!!