Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Amúgy birom ezeket a portfóliós jóslásokat,pl.most várták a Mikulás rallyt,december utolsó,és január első napjaiban..Szerintem ez már megtörtént novemberben..A december már rég nem a rallyról szólt.Inkább a konszolidációról,esegetésrőlA csúcsokat sosem az utolsó napokon érték el az indexek..A jövőt nehéz kitalálni,de ha együtt élünk a mozgásokkal,akkor mindegy,hogy mit mondanak az elemzők,az irány mindig az,és akkor,amit látunk..Ezt tanultam ebből az évből,ill.az eddigiekből...Tippelgetni persze továbbra is lehet,de az irányokat úgyis a befektetői hangulat dönti el,akár hosszú,közép,de főleg rövid távon..További sikeres kereskedést,és Boldog Új Évet kívánok mindenkinek...
Most idén nálunk kimaradt a bejgli. Volt viszont grillázs, perec, meg Shrek szelet. Aztán kacsamáj, halászlé, meg ilyenek. És persze mákos csík mézzel. Furi, de nálunk ez a hagyomány. Karácsonykor egy kis fürdőkirándulás meg szauna. Nagyon szeretem. Ma volt egy kis munka, így toltam a short szekeret. Most még szépen hozott is. Holnap pihi, majd januárban megpiszkálom újra. Remélem követik a trendet, hogy januárban zuhé lesz. Boldog pénzesős új évet!
Én sűrűn real-time néztem a DAX-ot, és minden esés m15-ön pontra meg volt véve. Ki lett véreztetve a shortosok. De ilyen a tőzsde. Majd utána jó irányba kellett állni. 20450 után írtam,h lesz még egy erőlködés (TA alapon ,először pattan), ezt meg is csinálták :20550-el (mini duplacsúcs óráson), és onnantól gyakorlatilag jött a 19660. Az előző csúcs 19674, így onnan "logikus" mozgás történt, a shortosok zártak, longosok nyitottak. +300 pontos emelkedés jött pillanatok alatt (+jó CPI USA adatra). De azóta ismét visszajött 19800 környékére. - Nasdaq futi ismét -1,5% mínuszban. Egyszer végetér az M7 fomo, és eljön a profitrealizálás ezeknél is. Egy biztos, ha jön egy nagyobb esés, akkor ismét longban kell gondolkodni, a világba nem fognak esni.
Amúgy ha pontosan megnézitek a mozgásokat. FED kamatdöntés volt 20:00-kor, az esés 20:00-kor volt, -200 pont (nasdaqnál) , tehát már a kamatdöntés "tényére" is zakóztak, az utána lévő szövegre tovább estek. vicc kategória.
Írtam, idén pihi. Kb. nem érdekel mi történik. De azért látni,h ha van is korrekció (északra) akkor pofán verik őket. Kiszálló van kőkeményen. nasdaq esett 1200-at, visszajött 900-at... majd 1 nap alatt újabb -500. szép mozgások. dax milyen kőkemény volt...aztán~ 1000-et esett... "FUNDA alapon", csak mert a FED nem azt mondta, amit várt. Itt minden USA-tól függ + vakszerencse, kaszinó.
Németország, GDP növekedés jövőre - A Bloomberg által megkérdezett elemzők szerint Németország GDP-je 2025-ben mindössze 0,5%-kal nő majd. https://www.bloomberg.com/.../german-business-outlook - A DIW (German Institute for Economic Research) szerint azonban még ennyi sem lesz a GDP növekedése. Ők mindössze 0,2%-ot várnak 2025-re. - A kiel-i IfW stagnálást vár. https://www.reuters.com/.../german-economy-expected.../ - Egy másik gazdaságkutató intézet, a Halle Institute for Economic Research szerint 2025-ben a német gazdaság növekedése 0,4% lesz. https://www.iwh-halle.de/en/topics/economic-outlook Megjegyzés: Az elemzőházak mindegyike a német GDP emelkedés csökkenését várja. Ennek sajnos komoly hatása lesz az európai gazdaságok mindegyikére, a hazai gazdaságra különösen. A daxra nem annyira , mert 5-6 globális dajcs cég húzta fel idén is az árfolyamot (csak a lelkes szponzorok miatt írom...DD)).
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?