Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Egyébként hetesen és havin nézve a mostani hetes és havi záróból akár egy brutál esés is összehozható lenne .Ehhez hetes dupla csúcs kell a jövő héten,a havi zárás meg pont egy olyan gyertyakombinációt tartalmaz ami a trendfordulóknál szokványos.A hetes-havi stochastic is lehetőséget ad az esés megkezdésére. Ettől persze még lehet egy sima longos hónap a december,de most TA alapon megvan a lehetőség egy fordulásra hetes,havi grafikonalapján. Napon belüli kereskedés szempontjából persze ez nem lényeges.
Szerintem ma ez volt a katalizátor DAX számára "Ukrajna hajlandó tűzszünetet kötni Oroszországgal és a megszállt területekről is hajlandó Kijev átmenetileg lemondani, ha a megmaradt ukrán megyék bekerülnek a NATO-ba – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Sky News műsorán."
November utolsó kereskedési napja van, meg a hálaadás is tart még. Mikulás is a nyakunkon.... Szóval ilyenkor a shortosok halmozottan hátrányos helyzetűek.
rajzoltam egy távolabbi dax 1d-t. https://kephost.net/p/MTU3MDY3OQ.png így rögtön logikus, miért nem borult át a 18850-18900-on, a fekete sávon/sávról pattogott. vékony narancsot áttörte. nem ismerem a TP számítási módokat. elég ha eléri feketét 20k környéke. van egy inverz fej váll alakzat, karikáztam, tp-jét "felrajzoltam" saccra, valahol 20,5k, ehhez próbáltam trendvonalat találni (ez a bal oldali hosszabb zöld vonal), a rövidebb párja.
Igazuk van a többieknek. 10 nap zöldülés volt nasdaqnál, jött 1 piros, és ezért az 1 pirosért küzdünk, hogy azt elcsípjuk........ Nem csíptük el /vagy csak félig, tartottad, hátha tovább esik, lófaszt esett, már ott van, ahonnan elkezdett esni. 1 nap alatt ledolgozták. Minden komolyabb 500-1000 pont nasdaq esésbe bele kellene venned, és amint +ban vagy, STOP-ot rakni , hogy +ba záródjon, ha záródik. Ha nincs pánik, "korrekció" van, 1-2 napos, és újra zöldül. Főbb támaszokig esett.
19628. Ilyenkor felcseng a fülemben az, hogy "ÉK", meg "SÁVTÖRÉS" 18250 MIN.... Amit így "utólag" látok, 19000 alatt nem zárt egyik napon sem, még akkor sem, amikor lerángatták 18850/18830-ig. a 18850-es visszazárt 19000-re a 18830-as 19060-ra 2 nappal később már csak 18900-ig húzták le (napos bolialj), de 19060 a test alja és 19150-en zárt, itt volt a vége a korrekciónak. Közben látom. R 19640.
Én max a sarokba állok, sírni vagy nevetni. Rád bízom. Te döntésed, te pénzed. //( nagyon úgy fest,h ATH-n akarnak zárni +0,3% emelkedés kell még) 19611 most > 19673 az ATH. már 614.
amúgy szép nap lett volna, ha lett volna zöld színű gombom. 19450 kitörés > 19530 vissza 450/460 > 19575 > vissza 19530 > 19575 ismét csak meglesz az a 19580.
örülök , hogy vitatkoznánk a lófaxon ...az admirálnál 19564,08 volt eddíg azaz eddíg a mai max a cfd-s áron osztjónapot https://kephost.net/p/MTU3MDMxNg.png
576 volt az, közel 580. Nasi 4h: https://kephost.net/p/MTU3MDI0OQ.png ~ 20750-ről indult ma. emelkedő tetőkre ráült, kitört A fontosabb szintek nem estek el szerdán: 20600, 20700 és ~ 20730-on zárt. ez alapján 21000 simán benne van, ha meg elakad...majd jövőhéten átüti...
Nasdaq ott kezdett, ahol zárt. Nem akartak +50-100 ponttal kezdeni, mert az vészjósló. Szépen visszacsorogtak a szerdai záróig, és onnan erőből PATT. Ezért láthattad,h pirosodnak, pont annyira,h ott nyissanak. De ez nem pánikszerű volt, hanem "betervezett". DAX meg korrigált egy szépet 19525> 19460, hogy legyen honnan emelkedni..
Passz , nem tudható. Egy "apróságot" nem árt nem elfelejteni , tényleg páran nem xarral gurugáznak. Pl. Bige László a műtrágya-gyártás egyik meghatározó szereplője milliárdos egy tv músorban emlitette meg , hogy 800 millió froncsival trédelgette a juro/ dodo párost. Mindenkinek más a türéshatára sokaknak annyi pár 10milla mint egy átlag embernek pár száz rongy. Persze ezt a sok sok kamus fórumozóból nehéz kiszűrni , viszont ugye az ajánlati könyvek és a kötéslisták magukért beszélnek.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?